Telegram Web Link
🔆 تلنگر هفتاد
🖋 : #نیما_قربانی

💎 @ISTDP_IR
🔶 احساس نادیده گرفته شدن در کودکی، یکی از منشاء های اصلی اختلالات در بزرگسالی است.

کودکی که احساس نادیده گرفته شدن دارد، خود را بد و بی ارزش می داند، نسبت به والدین خشم عمیقی را احساس می کند که ناپذیرفتنی است و درآمیخته با احساس گناه است.

همانگونه که فِربرن، روانکاو مکتب روابط ابژه، بیان می داشت کودک ترجیح می دهد خود را بد بداند تا والدین را... بد دانستن ِ خود، درد کمتری دارد تا بد دانستن ِ مراقبت کنندگانی که منشاء امنیت او هستند.

دوانلو نشان می دهد علاوه بر این مکانیسم که منجر به احساس بی ارزشی و گناهی بسیار عمیق می شود، کودک در سطح دیگری از آگاهی، والدین را نیز بد می داند، و در این تعارض زجر می کشد و این وضعیت را به بزرگسالی منتقل می سازد.

از این روست که پایان درمان، زمانی است که بجای این وضعیت ویرانگر، همدلی با والدین و همدلی با خود، توأمان ایجاد شده باشد.

🖋 : انستیتو ایرانی روان پویشی #دوانلو

💎 @ISTDP_IR
🔶 دیشب به خودم گفتم: شعور یک گیاه در وسط زمستان، از تابستان گذشته نمی‌آید، از بهاری می‌آید که فرا می‌رسد. گیاه به روزهایی که رفته، نمی‌اندیشد، به روزهایی می‌اندیشد که می‌آید، اگر گیاهان یقین دارند که بهار خواهد آمد چرا ما انسان‌ها باور نداریم که روزی خواهیم توانست به هرآنچه می‌خواهیم دست یابیم؟

📕 : #نامه‌های_عاشقانه‌_یک_پیامبر
🖋 : #جبران_خلیل_جبران

#شما_فرستادید 🌼

💎 @ISTDP_IR
🔶 اکثر انسانها فراموش کرده‌اند که کیستند‌، از کجا آمده‌اند، اینجا چه می‌کنند و به کجا باید بروند و از همه مصیبت بارتر اینکه، این فراموشی را هم فراموش کرده‌اند.


🖋 : #بودا
💎 @ISTDP_IR
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔶 نیچه می‌گوید: «زندگی را نمی‌توان تحمل کرد مگر اینکه دیوانگی چاشنی آن باشد.» این سخن نیچه را هنگامی می‌توان فهمید که بدانیم منظور از دیوانگی چیست! دیوانگی در این دوران، یعنی زیستن بر پایهٔ احساسات. بقول سارتر «آنچه واقعا اعتباری دارد، احساسات است»، ما ‌حتی هنگامی که تعقل می‌کنیم هم می‌خواهیم احساس بهتری داشته باشیم، اما شکست می‌خوریم، شکست می‌خوریم چون خیلی فکر می‌کنیم، یا بهتر بگویم افکارمان را نشخوار می‌کنیم.

ملاصدرا روزی چنین نوشت: «احساس بالاتر از دلیل است» جایگاه والای احساسات برای انسان‌های بزرگ تاریخ آن‌قدر روشن است، که مارکز هم در انتهای عمر نوشت: «در ۵۵ سالگی پی بردم که تصمیمات کوچک را باید با مغز گرفت و تصمیمات بزرگ را با قلب».

آنها می‌خواهند ما را از دام تعقل‌گراییِ صرف نجات دهند. باید بیاموزیم که فکر کردن‌های مدام یا درست‌تر بگویم نشخوارهای فکری را متوقف کنیم و بر مبنای احساساتمان زندگی کنیم.
زندگی شامل تمام آن لحظاتی‌ست که با گرامیداشتِ احساسات ‌سپری می‌شود.

🖋 : #عباس_ناظری

🎥 : سخنان لوریس چکناواریان درباره دیوانگی و عاقلی

🔆 کانال اگزیستانسیالیست

💎 @ISTDP_IR
🔶 با یک سرباز جنگ جهانی دوم که تازه از جبهه اروپا برگشته بود درباره‌ی تردیدم به خدا حرف زدم او درپاسخ، تصویر چروک خورده و رنگ و رو رفته‌ای از حضرت مسیح به من داد که در طول اشغال نرماندی با خود نگه داشته بود گفت برش گردون و پشتش رو‌ بلند بخون «هیچ بی خدایی در سنگر نیست»

آهسته و در حالی که با ادای هر کلمه انگشتش را تکون می‌داد تکرار کرد: درسته هیچ بی‌خدایی در سنگر نیست، خدای مسیحی، خدای یهودی، خدای چینی، هر خدای دیگری بلاخره یک خدایی لازمه بدون خدا نمی‌شه جنگید.


📕 : #مامان_و_معنی_زندگی
🖋 : #اروین_یالوم

💎 @ISTDP_IR
🔶 دو فرد را در نظر بگیرید: فرد مسیحی، خدا را با درک درستی نیایش نمی‌کند، در واقع او روح دروغینی را دعا می‌کند؛ اما کسی که در یک جامعه بت‌پرست زندگی می‌کند و بت مورد نظرش را با شور و شوق کامل دعا می‌کند، هرچند که چشم‌هایش بر تصویر بت استوار است: کدام‌یک بیشتر به حقیقت نزدیک هستند؟ آن بت‌پرست در حقیقت خدا را نیایش می‌کند، هرچند یک بت را عبادت می‌کند؛ دیگران به خدای واقعی دروغ می‌گویند، و از این‌رو، خداپرستانی هستند که بت‌پرستی می‌کنند.


📝 : Soren Kierkegaard, A Kierkegaard Anthology, ed. Robert Bretall (Princeton, NJ: Princeton University Press, 1972), p. 212

💎 @ISTDP_IR
🔶 من(فروید) ناچار بودم بر یک نیروی فیزیکی در بیمارم غلبه کنم که در برابر هشیارشدن افکار بیماری زا مقاومت می‌کرد. حتی در سال ۱۸۹۵ هم متوجه شده بودم که مانعی بر سر راه وجود دارد، مانعی که از فرایند تحلیل جلوگیری می‌کرد.


بیماران زیادی به امید درمان نشانه های بیماری خود به من مراجعه می‌کردند در عین حال، با تلاش های من برای کمک به خودشان می‌جنگیدند. در ابتدا فکر می‌کردم آن‌ها اصولا قادر به یاد آوری برخی فکرها و خاطره ها نیستند اما بعد، متوجه شدم که آن‌ها نمی‌خواستند به یادآورند. بنابراین اصطلاح مقاومت را ابداع کرد.


📕 : #چای_با_فروید
🖋 : استیون بی ساندلر

💎 @ISTDP_IR
🔶 زندگی دیگر یک برکه کوچک نیست ، اقیانوس است
دیگر به خانواده ات خلاصه نمی شود ، کل این هستی می شود خانواده تو .
تا وقتی کل هستی خانواده ات نشده ، هنوز نمی دانی که زندگی چیست زیرا هیچ انسانی جزیره نیست ، همه ما در پیوند با یکدیگریم.

🖋 : #اشو

💎 @ISTDP_IR
🔶 ناهشیار
آنچه ناهشیاری می‌نامند، اصلاً ناهشیار نیست. ناهشیاری یعنی از موضعی که با آن هم‌هویت شده‌ایم، چیزی قابل رؤیت نیست. درواقع آن چیز ناهشیار نیست، بلکه تو از آن موضع قادر به دیدنش نیستی. برای همین اینشتین فهمید “هیچ مشکلی در همان سطحی از هشیاری که آن را به‌وجود آورده حل نمی‌شود”. ناهشیار با کوشش به هشیاری بدل نمی‌شود، بلکه با تغییر موضع مرتفع می‌گردد.

🖋 : #نیما_قربانی


💎 @ISTDP_IR
🔶 من افراد زیادی را می‌شناسم که از خود بیزارند و برای رفع آن می‌کوشند نظر مثبت دیگران را به خود جلب کنند.

ولی این راه حل نادرست و در حکم تفویض اختیار به دیگران است.

وظیفه شما این است که خود را همانطور که هستید بپذیرید و در جهت رشد خود بكوشيد، نه آن که دنبال راهی برای مقبولیت یافتن نزد مردم باشید

📕 : #وقتی_نیچه_گریست
🖋 : #اروین_یالوم

💎 @ISTDP_IR
🔶 همه قصۀ جوجه اردک زشت، نوشتۀ هانس کریستین اندرسن را خوانده‌ایم: قُوی زیبایی که به نظر زشت می‌آمد برای آنکه از بد حادثه قاطی اردک‌های شبیه به هم شده بود. برخلاف آنچه به‌نظر می‌رسید او زیبا بود ولی در پایان داستان این را می‌فهمد، آن هم وقتی که دیگر جوجه نیست (بالغ شده) و در دریاچه‌ای شنا می‌کند و مردم او را با انگشت به هم نشان می‌دهند و او برای اولین بار در انعکاس آب، زیبایی‌اش را در می‌یابد.

به‌نظر می‌رسد که داستان زندگی خیلی از ماها شبیه همان جوجه اردک زشت است، درون هریک از ما قوی زیبای منحصر به‌فردی است که در تقابل با جامعه‌ای خشن فردیتش را از دست می‌دهد و قاطی دیگر اردک‌ها به فراموشی سپرده می‌شود. او بارها و بارها زمین می‌خورد، له می‌شود، تحقیر می‌شود و مردم او را با انگشت نشان می‌دهند و ریشخندش می‌کنند. آنها از او انتظار دارند که شکل اردکی باشد که نیست. دردناک‌تر آنکه خودش هم تصویر خود را در آب ندیده است و نمی‌داند کیست.

دنیا پر است از جوجه اردک‌های زشتی که هرگز نمی‌فهمند زشت نبوده‌اند: کارمندهای معمولی‌ای که می‌توانستند کارگردانان موفقی باشند، کارگرانی که می‌توانستند کارشناس باشند، مدیران ناخوشنودی که باید نقاش یا شاعر می‌شدند، زنان و شوهرانی که در نارضایتی در کنار هم پیر می‌شوند و هرگز نمی‌فهمند...
حسابدارانی که از ریاضیات متنفرند اما می‌توانستند طراح لباس باشند، زن‌های خانه‌داری که می‌توانستند خلبان هواپیما باشند. دنیا پر است از کسانی که قهرمان زندگی خود نبوده‌اند، نشده‌اند، نتوانسته‌اند، نفهمیده‌اند و به هر دلیلی آن چیزی که باید نشده‌اند.

دنیا پر است از جوجه اردک‌هایی که عمری را در ناخشنودی و تکرار زندگی می‌کنند، بدون آنکه تصویر واقعی خود را ببینند...


💎 @ISTDP_IR
🔶 هیچ چیزی شما را زندانی نمیکند، مگر افکارتان...
هیچ چیزی شما را محدود نمی کند، مگر ترس تان...
و هیچ چیزی شما را کنترل نمی کند، مگر عقایدتان....

🖋 : #ویلیامسون
💎 @ISTDP_IR
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔶 #Defenses part 1:

ویدیو های آموزشی از سایت
#ISTDPinstitute

موضوع :
در این ویدیو، فردریکسون توضیحاتی درمورد مکانیزم های دفاعی ارائه می دهد.

🎥 #جان_فردریکسون
ترجمه و زیر نویس: #موهبت_آوازه

🔆 برگرفته شده از کانال istdp.me


💎 @ISTDP_IR
🔶 «روی پای خود ایستادن»

هنگامی که اثراتِ "دیگری های درونی شده" را در خود کشف می کنیم، می بینیم و لمس می کنیم، و رابطهٔ آنرا با رنجهای خود درمی یابیم، و سپس، آن اثرات را از میان بر می داریم، همچون خورشیدی نورانی «آزادی» برایمان جلوه گر می شود.

حال «دادگاه درونی خود» را باز می‌یابیم، ملاک و معیارِ حقیقیِ خودمان را پیدا می کنیم، و روی پای خود ایستادن را بدون نگرانی از دادگاه دیگران، جایگزین «بردگی» خواهیم کرد.

🖋 : انستیتو ایرانی روانپویشی #دوانلو

💎 @ISTDP_IR
🔶 ترس از تغییر، ترس از خطر کردن، ترس از مسخره شدن، ترس از اینکه دیگران فکر کنند هدف‌ها و رویاهای تو اشتباه است... همه اینها دشمنان تغییر و دگرگونی و رسیدن به هدف‌ها هستند. ولی حتی دشمنان هم دشمنانی دارند؛ دشمن ترس، شجاعت است. شجاعت نداشتن ترس نیست؛ شجاعت یعنی اینکه باوجود داشتن ترس، دست به عمل بزنی.


🖋 : استوارت ایوری‌گلد

💎 @ISTDP_IR
🔶 خانم ها

خانم‌‌ها هیچ‌ وقت نمی‌توانند
مانند مردان موفق باشند!

چون زنی ندارند
که راهنمایشان باشد…!

🖋 : #دیک‌_ون‌دایک‌

💎 @ISTDP_IR
🔶 فرافکنی سوپر ایگو
projection of superego



آیا اغلب وقت زیادی برای برای پوشیدن لباس خود صرف میکنید؟
آیا اغلب مراقب هستید کسی را نرنجانید؟
آیا اغلب عجله دارید؟
آیا در کلاسی حضور دارید اغلب میترسید که مورد قضاوت باشید؟
آیا اغلب از بیان خواسته خود میترسید؟
آیا اغلب فکر میکنید "بقیه چی میگن"؟

اگر جوابتان بلی است
بدانید که شما دچار فرافکنی سوپر ایگو‌هستید
به این معنی که شما
سوپر ایگوی خود (بعد سرزنشگر خود) را مدام به دیگران و‌محیط فرافکنی می کنید پس به انچه فرافکنی کرده اید با اضطراب و‌عجله و‌ وسواس پاسخ داده و و‌اکنش نشان می دهید.



💎 @ISTDP_IR
🔶 زندگی خیلی کوتاه است، چیزی به من ببخش که دوستش داشته‌ باشم و من چیزی جز حقیقت را دوست ندارم ... همان چیزی را به من ببخش که خودت هستی ...


📕 : همه گرفتاریم
🖋 : #کریستین_بوبن

💎 @ISTDP_IR
🔶 انسان روان رنجور همچون سرگردانی در بیابان است که به هر چه دست می زند و می آویزد جز خشکی و بی حاصلی نصیبی برایش نخواهد داشت.
او از «خود» دور است و بهای فروختن ِ خود را اینچنین می پردازد.

🖋 : انستیتو ایرانی روانپویشی #دوانلو

💎 @ISTDP_IR
2025/07/05 19:43:07
Back to Top
HTML Embed Code: