Telegram Web Link
🔸 بنیاد آکادمیک جهانی 🌎 استاد پروفسور دکتر علیرضا یلدا در جهان پزشکی با همکاری آکادمی پزشکان و دندانپزشکان ایرانی در آلمان و اتحاد زیست‌شناسان ایران برگزار می‌کند:


🌐 وبینار آنلاین متاپنوموویروس انسانی ( hMPV):
🤔 آیا پاندمی ویروسی دیگری در راه است؟

🔍 روشنگری بر پایه آخرین داده های علمی، از پایه تا بالین

با حضور اساتید برجسته

📆 ۱۸ بهمن ماه| ساعت ۲۰


🎓{ @ir_micro_academy }
رازهای باستانی حیات: آیا کد ژنتیکی دیگری قبل از DNA وجود داشته است؟


🧬 تحقیقات جدید نشان می‌دهند که کدهای ژنتیکی قدیمی‌تر از کد فعلی که در حال حاضر در موجودات زنده استفاده می‌شود؛ احتمالاً دارای ساختارهایی شبیه به حلقه بوده‌اند. این یافته‌ها به ما کمک می‌کنند تا درک بهتری از تکامل کد ژنتیکی پیدا کنیم. 🔬

با استفاده از داده‌های پروتئینی اجداد مشترک آخرین موجودات، دانشمندان به ترتیب به‌کارگیری اسیدهای آمینه در کد ژنتیکی در طول زمان پی برده‌اند. این تحقیق می‌تواند سرنخ‌هایی از کدهای ژنتیکی قدیمی‌تر به دست دهد.

🧬 زندگی ابتدایی به نظر می‌رسیده که ساختارهای حلقه‌ای برای کد ژنتیکی‌اش انتخاب کرده است. این امر نشان می‌دهد که ممکن است طبیعت به این شکل از ساختارها علاقه‌مند بوده باشد.

🔹کدهای ژنتیکی قدیمی‌تر به دلیل فرآیندهای زمین‌شناسی و گذر زمان از بین رفته‌اند و دیگر اثری از آنها باقی نمانده است. این تحقیق نشان می‌دهد که برخی از این کدها به عمق تاریخ فراموشی رفته‌اند‌.

✍🏻مترجم و ویراستار: المیرا روحانی
📥منبع: Scitechdaily


✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
🎊جشن ۷ سالگی اتحاد زیست‌شناسان ایران🎊

🎈🎈🎈فردا ساعت ۱۲ الی ۱۳ غرفه اتحاد زیست‌شناسان ایران در کنگره ایران بایو، میزبان شما هستیم.

هتل المپیک، سالن A، غرفه 126

اینستاگرام | تلگرام | لینکدین | درباره ما

┏━━━━━━ 
     🆔 @UIBiologists🌱💡 
┗━━━━━━
آیا والدین یکی از فرزندانشان را بیشتر دوست دارند؟

👩‍🍼 تحقیقی از الکس جنسن، استاد دانشگاه BYU، نشان می‌دهد که والدین معمولاً با فرزندان خود به‌طور نابرابر رفتار می‌کنند.

👶 فرزندان کوچک‌تر، معمولاً توجه و رفتار مطلوب‌تری دریافت می‌کنند، در حالی که فرزندان بزرگ‌تر، از استقلال بیشتری برخوردارند. همچنین، والدین اغلب نسبت به دختران، تمایل بیشتری نشان می‌دهند؛ هرچند این تفاوت را تنها خودشان به‌وضوح درک می‌کنند.

👥 شخصیت فرزندان نیز نقش مهمی دارد؛ کودکانی که خوش‌برخورد و مسئولیت‌پذیر هستند، صرف‌نظر از جنسیت یا ترتیب تولد، توجه و رفتار بهتری از والدین دریافت می‌کنند.

✍🏻 مترجم: محدثه کوچی
📝ویراستار: المیرا روحانی
📥 منبع: ScienceDaily


✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
The_Code_Breaker_Jennifer_Doudna,_Gene_Editing,_and_the_Future_of.epub
47.1 MB
📚 #معرفی_کتاب

📖 شکننده‌ی کد (The Code Breaker)
🖋 نویسنده: walter isaacson

🌎 در دنیایی که هر اکتشاف می‌تواند تحولی در تاریخ بشریت ایجاد کند، دو دانشمند با اهداف مشترک اما از دو گوشه‌ی دنیا، راه‌هایشان به یکدیگر می‌رسد.

🦠 «جنیفر دودنا» در حال مطالعه‌ی پروتئین‌هایی‌ست و در همان زمان «امانوئل شارپینه» در آزمایشگاهش مولکولی ناشناخته در سیستم ایمنی باکتری‌ها را کشف می‌کند.

 👩🏽‍🔬 این دو دانشمند در سال 2011 پس از ملاقاتی اتفاقی در یک کنفرانس در پورتوریکو با یک هدف شروع به همکاری کردند. این همکاری آفرینش "CRISPR-Cas9" را رقم زد، ابزاری برای برش دقیق DNA.

✂️ دودنا و شارپنتیه، با کشف این قیچی ژنتیکی،CRISPR-Cas9، نه تنها جایزه شیمی نوبل 2020 را به دست آوردند، بلکه در جستجوی رازهای نهان، به کدهای زندگی(DNA)، نگاهی عمیق انداختند.

👩🏽‍💻🧬کتاب “شکننده‌ی کد”، برای ما داستانی را روایت می‌کند که در آن ژن‌ها به عنوان کد زندگی، مانند برنامه‌های کامپیوتری، قابل ویرایش هستند و برای بیوتکنولوژیست‌ها و علاقه‌مندان به زیست‌شناسی، یک منبع ارزشمند است.🧳


✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
سلول‌های زامبی، عامل پنهان پیری؟

💀 مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که سلول‌های پیری (زامبی) که قادر به تقسیم نیستند، ممکن است در التهاب مزمن مرتبط با پیری نقش داشته باشند!

🪫این سلول‌ها مواد شیمیایی التهابی ترشح می‌کنند که با افزایش سن، سیستم ایمنی را تضعیف کرده و به بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، کلیوی، دیابت، سرطان و زوال عقل کمک می‌کنند.

💥 محققان بر روی وزیکول‌های خارج سلولی ترشح شده از سلول‌های پیری تمرکز کردند که می‌توانند سیستم ایمنی را برای التهاب بیش از حد آماده کنند.

این یافته‌ها می‌تواند به درک بهتر روند پیری و توسعه درمان‌های جدید برای کند کردن آن کمک کند.

✍🏻 مترجم: ساغر صنعتی
📥 منبع: Advanced Science News


✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
تمامی اداره‌ها، مدارس و دانشگاه‌های تهران و البرز فردا (شنبه) تعطیل شد.

بر اساس گزارش هواشناسی مبنی بر کاهش قابل توجه دمای هوا، تمامی ادارات و موسسات دولتی و خصوصی، بانک‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در روز شنبه تعطیل است.

✦⊱ آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
ساعت خواب: راز چاقی یا لاغری

🧬 امروزه دانشمندان به ارتباط بین خواب و چاقی پی برده‌اند. پروتئین BMAL1 که ژن کدکننده‌ی آن Arntl است، ریتم شبانه‌روزی ژن‌ها را تنظیم می‌کند و می‌تواند در متابولیسم سلول‌های چربی مؤثر باشد.

🐁 در یک آزمایش، با خاموش کردن این ژن (Arntl) در سلول‌های چربی موش، نتایج جالبی به‌دست آمد. این تغییرات باعث افزایش حساسیت به انسولین، مهار تجزیه‌ی چربی و بزرگ شدن سلول‌های چربی شد.

💠 یافته‌ها نشان می‌دهند که با خاموش کردن ژن کدکننده‌ی این پروتئین، سطح پروتئین FGF21 که یکی از فاکتورهای رشد فیبروبلاست است، افزایش می‌یابد. وقتی هر دو ژن (Arntl و FGF21) به‌طور همزمان مهار شدند، اثرات آزمایش قبلی از بین رفتند. ژن BMAL1 از طریق FGF21 متابولیسم سلول‌های چربی را کنترل می‌کند و اختلال در ریتم شبانه‌روزی می‌تواند این مکانیزم را تحت تأثیر قرار داده و به چاقی منجر شود.


مترجم: معصومه ایوبی
📝 ویراستار: معصومه حیدری
📥 منبع: Nature


✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
❗️خبر

تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت ۱۴۰۴

❗️ از ۵ تا ۸ اسفند


✦⊱ آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
پزشکی بازساختی تا ۲۰۳۵ از صنعت دارو عبور می‌کند

دکتر امیرعلی حمیدیه فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان و پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز، درباره بازار سرمایه‌گذاری پزشکی بازساختی در دنیا عنوان کرد:

💵 بازار پزشکی بازساختی تا سال ۲۰۳۵ میلادی به ۵۴ میلیارد دلار خواهد رسید و می‌تواند صنعت داروسازی را پشت سر بگذارد.

📈 در حال حاضر تعداد ۵۳۴ شرکت در ایالات متحده آمریکا، ۲۳۷ شرکت در اروپا و ۱۸۰ شرکت در آسیا در زمینه پزشکی بازساختی فعالیت دارند.

در این زمینه مناطق آسیا و اقیانوسیه رشد سریع و قابل توجهی داشته و دارند و سرمایه‌گذاران به ویژه سرمایه‌گذاران خطرپذیر مانند جف بیزوس در این حوزه وارد شده‌اند.


💊 مجله خبری غذا و دارو

✦⊱ آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
☀️ اتحاد هفت ساله شد...
🎊‌ هفت سال تلاش، همدلی، صبر و استمرار در مسیری برای راه‌اندازی خانه سبز زیست‌شناسان.

💬 لطفا در راستای ارتقا و بهبود فعالیت‌های این مجموعه، در کامنت‌های پست ویدئو جشن ۷سالگی اتحاد زیست‌شناسان ایران، به این ۳ سوال پاسخ دهید:

۱. آیا اتحاد زیست‌شناسان در این هفت سال، موفق بوده‌است؟
۲. آیا اتحاد زیست‌شناسان توانسته‌است در مسیر علمی و شغلی به شما کمک کند؟
۳. مهم‌ترین نواقص و کاستی‌های اتحاد زیست‌شناسان ایران از نظر شما چیست؟

پست ویدئو جشن ۷ سالگی اتحاد زیست‌شناسان ایران

اینستاگرام | تلگرام | لینکدین | درباره ما

┏━━━━━━ 
     🆔 @UIBiologists🌱💡 
┗━━━━━━
کلیه مقاطع تحصیلی استان البرز غیرحضوری شد

کلیه مقاطع تحصیلی استان امروز يكشنبه ٢١ بهمن ماه به دلیل بارش برف و‌ برودت هوا غیرحضوری خواهد بود.
سیلیکون را فراموش کنید - DNA ممکن است آینده محاسبات کوانتومی باشد

👩🏼‍🔬دانشمندان راهی برای دستکاری DNA در سطح اتمی با استفاده از گرادیان میدان الکتریکی برای کنترل اسپین‌های هسته‌ای نیتروژن کشف کرده‌اند.⚡️

🧬 این یافته‌ها نشان می‌دهد که DNA می‌تواند به عنوان مکانیزم ذخیره‌سازی و محاسباتی در دستگاه‌های محاسباتی کوانتومی آینده مورد استفاده قرار گیرد.

مطالعه اخیر از دانشگاه پکن پتانسیل استفاده از تشدید الکتریکی هسته‌ای را برای دستکاری اسپین‌های هسته‌ای اتم‌های نیتروژن در DNA از طریق گرادیان‌های میدان الکتریکی بررسی می کند. این پیشرفت نشان می‌دهد که DNA ممکن است برای برنامه‌های محاسباتی کوانتومی مهار شود.
این تحقیق شبیه‌سازی‌های دینامیک مولکولی، محاسبات شیمیایی کوانتومی و تحلیل‌های نظری را ترکیب می‌کند تا نشان دهد که چگونه گرادیان‌های میدان الکتریکی می‌توانند با اتم‌های نیتروژن در DNA تعامل داشته باشند، و اطلاعات ژنتیکی و ساختاری را از طریق جهت‌گیری‌های اسپین هسته‌ای رمزگذاری کنند.🫧

🖋نگین قره خانی
✏️ آرمین بیرانوند

Reference


✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
ترکیب DNA و RNA برای مبارزه با سرطان

📌 تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که اپی‌ژنتیک DNA و RNA که قبلاً به‌عنوان سیستم‌های مستقل مورد مطالعه قرار گرفته بودند، در واقع به‌عنوان یک شبکهٔ تنظیم‌کنندهٔ مکمل عمل می‌کنند.

🧬 این مکانیسم دوگانه فعال‌سازی دقیق ژن را امکان‌پذیر می‌کند که برای رشد و عملکرد سلولی حیاتی است. این مطالعه که در Cell منتشر شده است، شیوه جدیدی از تنظیم ژن و نقش آن در بیماری‌هایی مانند سرطان را نشان می‌دهد و راه را برای درمان‌های شخصی با استفاده از "داروهای اپی‌ژنتیک" که هم DNA و هم RNA را هدف قرار می‌دهند، هموار می‌کند.

✍🏻 نگین قره خانی
🖋 میترا رحیمی
📥 منبع: Cell


✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
دوره عملی تکنیک‌های آزمایشگاه ژنتیک مولکولی

📜 دارای گواهینامه معتبر از پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری

🔘 سرفصل‌های آموزشی کارگاه:

• آموزش PCR 
• الکتروفورز
• استخراج اسیدهای نوکلئیک
• مهندسی ژنتیک، کلونینگ DNA 
• یک پروژه کلونینگ DNA
 
🔺 ظرفیت محدود، اولویت با افرادی است که زودتر اقدام به ثبت‌نام کنند.

آخرین مهلت ثبت نام:  ۲۵ بهمن

💢 علاقمندان جهت ثبت‌نام و اطلاعات بیشتر می‌توانند به آیدی تلگرام زیر پیام دهند:

🆔 @Geneeng_admin

🗓 تاریخ برگزاری: ۵ و ۶ اسفند ماه ۱۴۰۳

📍مکان برگزاری کارگاه: تهران


✦⊱ آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
۱۱ فوریه، روز جهانی زنان و دختران در علم 👩‍🔬


🗓️ ۱۱ فوریه، روز جهانی زنان در علم، فرصتی است برای گرامیداشت پیشرفت‌های شگرف زنان در دنیای علم و فناوری.

🫱🏽‍🫲🏼 این روز در سال ۲۰۱۵ توسط سازمان ملل متحد با هدف ارتقای حضور زنان و دختران در علم و حمایت از آن‌ها در برابر موانع موجود، به‌ویژه در جوامع مردسالارانه، به عرصه علم معرفی شد.

🏆 زنان زیادی در مسیر تکامل علم پیشگام بوده‌اند؛ از ماری کوری که دو بار برنده جایزه نوبل شد تا روزالیند فرانکلین که با کشف ساختار DNA، جهان علم را متحول کرد. همچنین جین گودال که با پژوهش‌های خود در حوزه زیست‌شناسی حیوانات، تغییرات بزرگی در دیدگاه به حیوانات و ارتباط انسان با طبیعت ایجاد کرد.

🚧 با این حال، هنوز بسیاری از زنان با محدودیت‌های مختلف در حوزه علم و فناوری روبه‌رو هستند.

💪 این روز یادآور این است که هیچ‌چیز نباید مانع رسیدن زنان به قله‌های علمی و نوآوری شود. ۱۱ فوریه نه‌فقط جشن دستاوردهای زنان در علم است، بلکه فرصتی برای شکستن محدودیت‌ها، ایجاد جهانی برابر در دانش و ساختن آینده‌ای روشن‌تر برای همه است.


✍🏻 فاطمه ایلیات


✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
💉تشخیص واکسن‌های تقلبی کووید-۱۹ بدون نیاز به باز کردن ویال


🧑‍🔬 دانشمندان دانشگاه آکسفورد و مؤسسه سرم هند، روشی نوآورانه برای تشخیص واکسن‌های تقلبی کووید-۱۹ ابداع کرده‌اند...
برای مشاهده ادامه کلیک کنید


مترجم: مهسا نهاوندی
📝 ویراستار: فاطمه نجفی علمی
📥 منبع: University of Oxford


✦⊱
آکـادمـے ژنـتیــڪ ایران
@Ir_Genetics_Academy ⊱✦
🟣 گزارش تصویری از چهارمین کنگره و نمایشگاه محصولات بیوتکنولوژی پزشکی (ایران‌بایو)

🎂 همراه با جشن سالگرد ۷ سالگی اتحاد زیست‌شناسان!

🔬در این رویداد بزرگ که در ۱۶ الی ۱۸ بهمن‌ماه برگزار شد، آخرین دستاوردها و نوآوری‌های حوزه بیوتکنولوژی پزشکی به نمایش گذاشته شد.

🎥 با ما همراه باشید تا نگاهی به لحظات هیجان‌انگیز این کنگره داشته باشیم
2025/07/07 12:32:16
Back to Top
HTML Embed Code: