🌌الهه آسمان مصر باستان و نور کهکشان راه شیری!


🌓شبیه‌سازی‌های نجومی و متون مصر باستان نشان می‌دهند که کهکشان راه‌شیری می‌تواند به الهه آسمان مصر باستان مرتبط بوده باشد! جالب است بدانید این با افسانه‌های چندفرهنگی در مورد کهکشان ما مطابقت دارد!


💫نوار وسیع نور مادی و سایه تاریکی که از آسمان شب می‌گذرد، مدت‌هاست که بشر را مجذوب خود کرده است: آن‌چه که ما به نام‌های کهکشان راه‌شیری، رودخانه نقره‌ای و مسیر پرندگان می‌خوانیم. در نظر ما، این باریکه نور، همتای آسمانی رودخانه‌های اصلی، راهی برای ارواح درگذشته و زادگاه فرشتگان است. اما فکر می‌کنید نگاه مصریان باستان‌، آن ناظران دقیق آسمان شب، به کهکشان راه‌شیری چگونه بوده است؟


🌠مصریان مشاهدات نجومی خود را در دین، اساطیر و زمان‌سنجی خود به کار می‌گرفتند.(مفاهیمی مانند سال‌های 365 روزه و روزهای 24 ساعته از اختراعات آن‌هاست)
محققان ماه، سیارات، ستارگان و صورت‌های فلکی خاصی را در متون مصری و نقاشی‌های دیواری مقبره‌ها شناسایی کرده‌اند که قدمت برخی از آن‌ها به بیش از 4000 سال پیش برمی‌گردد! اخیراً سرنخ‌های وسوسه‌انگیزی کشف شده است که نشان می‌دهد ارتباط احتمالی بین یکی از الهه‌های آن‌ها و کهکشان ما وجود دارد.


🌌یکی از پیشنهادات فریبنده این است که کهکشان راه‌شیری، نشانه‌ی آسمانی الهه آسمان (نات) بوده است!
در اسطوره‌های مصری، آسمان که با نات تجسم یافته بود، زمین را که برادر و همسر نات بود، از غرق شدن در آب‌های اطراف محافظت می‌کرد. او همچنین نقش اصلی را در چرخه روزانه خورشید ایفا می‌کرد و هنگام غروب در غرب، آن را می‌بلعید. در طول شب، خورشید از بدن نات عبور می‌کرد، سپس در سپیده دم، نات یک بار دیگر خورشید را هنگام طلوع در شرق به دنیا می‌آورد.


🌟تصویر نات به عنوان یک زن، که گاهی اوقات با ستاره‌ها پوشانده شده است، مطمئناً راه شیری را به یاد می‌آورد که در سراسر آسمان می‌افتد. اما مصرشناسانی که بر روی نات مطالعه می‌کردند، نمی‌توانستند با نحوه ترسیم بدن او بر روی کهکشان راه‌شیری، به روشی مشابه با روشی که مورخان نجوم از صورت‌های فلکی مصر باستان بر روی صورت‌های فلکی معاصر ترسیم می‌کردند، توافق کنند.


📰این نتایج در Journal of Astronomical History and Heritage منتشر شد. فکر می‌کنید آیا این فرضیات برای اثبات ارتباط نات با کهکشان راه شیری کافی هستند؟ خیر. تنها مدرکی که پدیرفته می‌شود متن یا نقاشی مصری است که راه شیری را به وضوح توصیف می‌کند.
تا آن زمان، تنها چیزی که می‌توانیم ارائه دهیم داستانی است که در این‌جا گفته شد: داستانی متشکل از ستاره شناسی، مصر شناسی و مردم شناسی!

✍️🏻تهیه و تنظیم: صدف الوندی‌پور
✏️ویراستار: کیانا کلانتری
🔎گردآورنده: لی‌لی نوری‌زاده



📌https://www.scientificamerican.com/article/the-milky-way-illuminated-ancient-egypts-goddess-of-the-sky/


🪐🔭سفر به‌اعماق کیهان با آکادمی اخترزیست‌شناسی ایران🚀👩🏻‍🚀

🆔@Ir_academy_astrobiology
انجمن علمی دانشجویی نجوم دانشگاه الزهرا به همکاری مجله نجوم و گنبد مینا برگزار می‌نماید:

ماهگرد ششم
گردهمایی منجمین آماتور و علاقه‌مندان نجوم
"این سمینار به منظور ایجاد محفلی صمیمانه برای منجمین آماتور و علاقه مندان این زمینه، جهت بررسی رویداد های نجومی،تعامل و اشتراک گذاری اطلاعات و توانایی های خود در زمینه نجوم و رصد آسمان و گپ و گفت های علمی بین شرکت کنندگان برگزار می گردد."
حرف اول و آخر
حیات فرازمینی
خورشیدگرفتگی
در جست‌وجوی پدر
آسمان بدر تا بدر

جمعه ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
ساعت ۱۶ تا ۱۸
منطقه فرهنگی و گردشگری عباس آباد، پارک آب و آتش، آسمان نمای گنبد مینا
ورود برای همه علاقه مندان آزاد است.
ظرفیت محدود.
جهت ثبت نام QRکد درج شده در پوستر را اسکن کنید یا از این لینک اقدام کنید.
ارتباط با ادمین ماهگرد:
🆔@mahgard_admin
#دانشگاه_الزهرا #انجمن_نجوم #انجمن_نجوم_دانشگاه_الزهرا #مجله_نجوم #گنبد_مینا
Forwarded from انجمن نانوفناوری دانشگاه تهران (Ali Tajerian (@UTNano))
#اطلاعیه_۵
#مسابقه_ملی

😍 جشنواره انجمن نانو دانشگاه تهران؛ از عید فطر تا روز دختر 🎁

تسهیل امر سربازی، امتیاز بنیاد نخبگان، دکتری مستقیم، اخذ وام و ... تنها بخشی از مزایای این مسابقه می‌باشد!

🎯 علاقه‌مندان می‌توانند از هر رشته و دانشگاهی (دانشجو یا فارغ التحصیل) در سراسر کشور بواسطه ثبت‌نام از انجمن نانو دانشگاه تهران، از 70% تخفیف (پرداخت تنها ۴۰ هزارتومان به جای ۱۳۰ هزارتومان) جهت دریافت بلیط مسابقه بهره ببرند؛ همچنین شما عزیزان می‌توانید در صورت درخواست از کوییزهای هفتگی، کلاس‌های رفع اشکال، برنامه مطالعاتی، آزمون‌ها و . . . بهره‌مند شوید.

    چطوریه🧐     چیا میدن🎁


📥 راه ارتباطی جهت ثبت‌نام:
👉🏻 @UTNano_Admin


کانال رسمی انجمن نانوفناوری دانشگاه تهران (رتبه نخست کشوری):
🆔 @UTNano
🤔موثرترین راه برای کاوش ستاره‌های نزدیک‌تر چیست؟

🛩در سال 1903 بود که برادران رایت اولین پرواز موفقیت آمیز خودکششی را انجام دادند. آنها با پرواز خود، پایه‌های پروازهای فراآتلانتیک، پروازهای مافوق صوت و شاید حتی اکتشاف منظومه شمسی را ایجاد کردند. اکنون ما در شرف سفر در میان ستارگان هستیم، اما در میان ایده‌ها و تئوری‌های فراوان، بهترین و مؤثرترین راه برای کشف نزدیک‌ترین همسایگان ستاره‌ای ما چیست؟

🌠10000 ستاره در منطقه‌ای به فاصله 110 سال نوری از زمین وجود دارد. این فقط ستارگان نیستند که ما را به کاوش فراتر از منظومه شمسی ترغیب می‌کنند. از زمان اولین کشف سیاره فراخورشیدی در سال 1992، ما جهان‌های بیگانه زیادی را اطراف ستارگان کشف کرده‌ایم.

☀️این آمار اکنون به بیش از 5500 سیاره فراخورشیدی تایید شده رسیده است. ایده‌ها و فناوری‌های زیادی در چند سال گذشته پیشنهاد شده‌اند، اما تا به امروز، حتی پروکسیما قنطورس (نزدیک‌ترین منظومه ستاره‌ای به منظومه ستاره‌ای ما) دور از دسترس باقی مانده است.

🤓یوهانس لبرت از دانشگاه فنی مونیخ (TUM) تلاش می‌کند تا یک استراتژی بر اساس مفاهیم موجود کاوشگرهای بین ستاره‌ای و دانش منظومه‌های ستاره‌ای نزدیک زمین توسعه دهد.

او نه تنها فناوری‌ها را بررسی می‌کند، بلکه به بازده آن نیز رسيدگي می‌‌کند.
او در استراتژی تدوین شده‌ در پایان‌نامه‌اش، به دو هدف اصلی که عبارتند از مدت زمان ماموریت و زمان بازگشت به زمین، نگاه می‌کند.


🚀او رویکرد استفاده از چند وسیله نقلیه را با استفاده از چندین کاوشگر در نظر می‌گیرد که به زمین باز نمی‌گردند و قادر به کاوش در ستارگان مختلف هستند و در نتیجه بازده ماموریت را به حداکثر می‌رساند. در نهایت مسیریابی چنین ماموریتی را برای اطمینان از حداکثر بازده بررسی می‌کند.


🛸لبرت توضیح می‌دهد که تعداد کاوشگرهای بالاتر این مزیت را به همراه دارد که می‌توان کاوشگرها را متناسب با منظومه‌های ستاره‌ای طراحی کرد که قرار است آنها را کاوش کنند. برخلاف تعداد کمتری از کاوشگرها که باید طیف وسیع‌تری از سیستم‌ها را تامین کنند. مفهومی به نام «قانون مقیاس‌پذیری مشتق شده» وجود دارد که بیان می‌کند که تعداد کاوشگر بالاتر خطر استقرار با کارآمدی کمتر را به همراه دارد.

✍️🏻مترجم و ویراستار: فاطمه جلائی‌زاده
🔎گردآورنده: نورا ابراهیمی

لینک خبر:
📌https://www.universetoday.com/166715/whats-the-most-effective-way-to-explore-our-nearest-stars/

🪐🔭سفر به‌اعماق کیهان با آکادمی اخترزیست‌شناسی ایران🚀👩🏻‍🚀

🆔@Ir_academy_astrobiology
🌍زمین ستاره شمالی جدیدی خواهد داشت

🌌اگر به آسمان صاف شب در نیمکره شمالی نگاه کنید، ستاره قطبی را خواهید دید که بیشتر به عنوان ستاره شمالی شناخته می‌شود.


ستاره قطبی که در فاصله 1 درجه‌ای از قطب شمال جغرافیایی قرار دارد، قرن‌ها در ناوبری (نیمکره شمالی) مورد استفاده قرار گرفته است.
اما این ستاره، همیشه ستاره شمالی ما نبوده است.

💫این عنوان قبلاً به منظومه ستاره‌ای دوتایی Thuban تعلق داشت. این منظومه ستاره‌ای بین سال‌های 3942 تا 1793 قبل از میلاد به قطب شمال جغرافیایی نزدیک‌تر بود. Thuban که در مصر باستان نام‌گذاری شده و به معنای "سر مار" است، متشکل از یک ستاره غول‌پیکر سفید با جرم 2.8 برابر خورشید است، همراه یک ستاره ثانویه که تصور می‌شود ستاره‌ای از رشته اصلی نوع A با جرم 2.6 سولار است.


✍️🏻ناسا توضیح می‌دهد: «نیروهای مرتبط با چرخش زمین باعث می‌شود که سیاره کمی مایل شود و یک برآمدگی در استوا نشان دهد. گرانش ماه در درجه اول، و تا حدی کمتر از گرانش خورشید، بر روی مایل بودن زمین اثر می‌کند تا محور را عمود بر صفحه حرکت دهد.

🚀با این حال، به دلیل عملکرد ژیروسکوپی، قطب‌های زمین خود را در موقعیتی عمود بر صفحه مداری قرار نمی‌دهند. درعوض، 90 درجه نسبت به نیروی اعمال‌شده پیشروی می‌کنند. این امتداد باعث می‌شود که محور زمین دایره‌ای را با شعاع 23.4 درجه نسبت به یک نقطه ثابت در فضا توصیف کند.

⭐️در حال حاضر، ما در مرحله‌ای از این چرخه 26000 ساله هستیم که ستاره قطبی به خوبی در جهت قطب شمال قرار می‌گیرد. در سال 20346 پس از میلاد، Thuban عنوان ستاره شمالی زمین را پس خواهد گرفت.

🌟در نیمکره جنوبی، جایی که هیچ ستاره درخشان خاصی به چشم نمی‌خورد، صلیب جنوبی توسط افرادی که به دنبال جنوب مناسب هستند استفاده می‌شود.



🔎گردآورنده: لی‌لی نوری‌زاده
✍️🏻ویراستار: فاطمه جلائی‌زاده
📰مترجم: بهار براتی


📌https://www.iflscience.com/so-long-polaris-the-earth-will-get-a-new-north-star-73745
کشف بزرگ‌ترین سیاهچاله‌ی ستاره‌ای در کهکشان راه‌شیری


🌌بر اساس مطالعات اخیر، ستاره‌شناسان بزرگ‌ترین سیاهچاله ستاره‌ای را در کهکشان راه شیری پیدا کرده‌اند.


🪐طبق گزارش‌های منتشر شده، سیاهچاله‌ای که به‌نام Gaia BH3 شناخته می‌شود، به‌طور غیرمنتظره‌ای توسط داده‌های جمع‌آوری شده‌ی ماموریت Gaia آژانس فضایی اروپا پیدا شد.


🌠ماموریت Gaia که به نقشه‌برداری از کهکشان راه‌شیری اختصاص دارد، BH3 را در صورت فلکی Aquila، در فاصله 2000 سال نوری رصد کرد.


🌟جرم ستاره نامرئی همراه این سیاهچاله 33 برابر جرم خورشید است و در واقع  یک سیاهچاله با جرمی بیشتر از سیاهچاله‌های ستاره‌ای موجود در کهکشان راه‌شیری است؛ همچنین این سیاهچاله ستاره‌ای، زمانی تشخیص داده شد که محققان یک حرکت (لرزشی) را در ستاره همراه، که به دور آن می‌چرخید مشاهده کردند.


🌌سیاهچاله‌های ستاره‌ای از فروپاشی ستارگان پر‌جرم در پایان عمرشان به وجود می‌آیند و از سیاهچاله‌های بزرگ پر‌‌جرم، کوچک‌تر هستند که منشا آن‌ها ناشناخته باقی‌مانده است.


🔎گردآورنده: لی لی نوری‌زاده
✍️🏻مترجم: هستی نجاریان
✏️ویراستار: زهرا متقی‌زاده

منبع:
📌https://phys.org/news/2024-04-astronomers-largest-black-hole-milky.html


🪐🔭سفر به‌اعماق کیهان با آکادمی اخترزیست‌شناسی ایران🚀👩🏻‍🚀

🆔@Ir_academy_astrobiology
🌎جهان با یک «کرنش بزرگ» ختم خواهد شد!

⭐️«مدل استاندارد» کیهان، که شامل تاریخچه و تکامل آن می‌شود، مدل ماده تاریک سرد لامبدا(Lambada Cold Dark Matter) نامیده می‌شود (LCDM).
اما برتری این مدل، که در آن لامبدا نشان‌دهنده ثابت کیهانی و انرژی تاریک است، اکنون ممکن است تحت تأثیر تهدید جدی قرار گیرد.

🚀به طور خلاصه، به این دلیل است که مشاهدات جدید کیهان نشان داده‌است که ماده تاریک، نیرویی که باعث می‌شود جهان ما سریع‌تر منبسط شود، به نظر در حال ضعیف شدن است.


👩🏻‍🏫سرنخ‌های جدیدی در مورد تکامل انرژی تاریک به عنوان بخشی از عمیق‌ترین نقشه‌های کیهان به‌دست آمده‌است که با استفاده از داده‌های جمع‌آوری‌شده‌، ابزار طیف‌سنجی انرژی تاریک (DESI) ساخته شده است.

مدل استاندارد کیهان‌شناسی چیست؟
مدل LCDM نشان می‌دهد که بلافاصله پس از انفجار بزرگ، جهان عمدتاً متراکم و فوق‌العاده داغ بوده است. اما همچنین به‌طور قابل ملاحظه‌ای صاف و همگن در همه جهات نیز بوده است.

💫با انبساط جهان، نوسانات کوچکی در چگالی ظاهر شده و این تکه‌های متراکم، رشد کردند. توده‌های ماده تاریک با تکامل کیهان شروع به متراکم شدن کردند و اتم‌های تازه تشکیل‌شده مولکول‌های گاز را درون این توده‌ها جمع‌آوری کردند. این منجر به تشکیل جهانی از هیدروژن و هلیوم (سبک‌ترین و ساده‌ترین عنصر شیمیایی) و ماده تاریک شد.

🪐پیوند الکترون‌ها به پروتون‌ها برای ایجاد اولین اتم‌ها به این معنی بود که نور به طور ناگهانی برای سفر آزاد شد و اولین نور، امروزه به نام تابش "فسیلی" شناخته‌ می‌شود که می‌تواند چیزهای زیادی درباره تاریخچه جهان به ما بگوید.

🌠نواحی با چگالی بالاتر، گاز و ماده تاریک را تشکیل دادند و در نهایت کهکشان‌های اولیه شکل گرفت. در کهکشان‌های اولیه، گاز هیدروژن و هلیوم اولین ستاره‌ها را ایجاد کردند. در نهایت، پیش کهکشان‌ها و هاله‌های اطراف آنها با هم ادغام شدند و کهکشان‌های بزرگ‌تری را تشکیل دادند.

🌌اما نکته مهم این است که در این مدل، انرژی تاریک با لامبدا نشان داده می‌شود. و لامبدا قرار است در طول زمان ثابت باشد. اگر این یافته‌های جدید از DESI درست باشد، به نظر می‌رسد ثابت کیهانی ممکن است دیگر نماینده مناسبی برای نیروی مرموز انرژی تاریک نباشد.

✍️🏻مترجم: فاطمه جویباری
✏️ویراستار: فاطمه جلائی‌زاده
🔎گردآورنده: لی‌لی نوری‌زاده

لینک خبر:
📌https://www.space.com/desi-cosmological-constant-dark-energy-history


🪐🔭سفر به‌اعماق کیهان با آکادمی اخترزیست‌شناسی ایران🚀👩🏻‍🚀

🆔@Ir_academy_astrobiology
Forwarded from صفیر خوارزمی
ثبت نام دوره ICDL

🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴

مرکز آموزش های آزاد و الکترونیکی دانشگاه خوارزمی برگزار می کند:

🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵🔵

ثبت نام دوره آموزشی ICDL (مهارت های هفتگانه کامپیوتر)

مدت آموزش مطابق با استاندارد سازمان فنی و حرفه ای


هزینه دوره : ۱ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان
(قابلیت پرداخت اقساطی برای دانشجویان)

شروع دوره :  ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
روز برگزاری : پنج شنبه ها از ساعت ۹ الی ۱۳
برگزاری به صورت آنلاین در بستر اسکایپ
با قابلیت ضبط فیلم هر جلسه و اشتراک آن با دانشجویان شرکت کننده

مدرس: مهندس بیدادی
اعطای گواهینامه مورد تایید وزارت علوم قابل ترجمه( امکان ارائه گواهینامه برای سایر موسسات و ارگان های خارج از دانشگاه)

♦️⁩تقویت رزومه کاری‌♦️
♦️⁩مهارت آموزی برای بازار کار‌♦️
♦️ویژه استخدام♦️

ثبت نام و مشاوره: @icdl_khu
تلفن تماس: ۰۹۳۶۹۶۱۸۳۳۴ 
ظرفیت محدود

(نظر شخصی در ارسال و محتوای هیچ پستی دخیل نیست)
#رسانه_مستقل_دانشجویی_صفیر_خوارزمی
🆔
@kharazmi_university
وبینار آشنایی با مجموعه بایوران با حضور دکتر مرادی، راس ساعت 19 شروع خواهد شد.

🖇برای شرکت در این وبینار، می‌توانید از لینک زیر به صورت مهمان وارد شوید:

B2n.ir/w75901


🌱@ir_micro_academy
🚀زباله‌های فضایی دیتاهای نجومی را تحریف می‌کنند!!

🌟اخیرا تحقیقاتی بر تابش نامنظم کوتوله‌های سفید انجام شده‌است. این پژوهش طی ۱۷ سال جمع‌آوری دیتا بر روی سه کوتوله جمع‌آوری شده.
پژوهشگران تغییرات در روشنایی این ستاره‌ها را تجزیه و تحلیل کردند و هر یک از سه ستاره رفتار متفاوتی داشتند.


🌌وقتی سیارات به دور ستاره‌ها می‌چرخند، گذر آنها منظم و قابل پیش‌بینی است. در مورد زباله‌های فضایی اینطور نیست. این واقعیت که سه کوتوله سفید چنین گذرهای نامنظمی را نشان دادند به این معنی است که آنها توسط زباله‌هایی که به دور آنها می‌چرخند احاطه شدند. همچنین به این معنی است که ماهیت آن زباله در حال تغییر است.



"ماهیت غیرقابل پیش‌بینی این گذر این زباله‌ها می‌تواند اخترشناسان را دیوانه کند. چرا که این زباله‌ها یک دقیقه آنجا هستند، لحظه‌ای دیگر می‌روند."

"پروفسور Boris Gaensicke، دانشگاه وارویک"


🌠از آنجایی که اجرام کوچکی مانند سیارک‌ها و قمرها به قطعات کوچک تبدیل می‌شوند، با یکدیگر برخورد می‌کنند تا جایی که چیزی جز غبار باقی نمی‌ماند. گرد و غبار ابرها و دیسک‌هایی را تشکیل می‌دهد که به دور کوتوله‌های سفید می‌چرخند و می‌چرخند.

🪐این واقعیت ساده که ما می‌توانیم بقایای سیارک‌ها، شاید قمرها یا حتی سیارات را که هر چند ساعت یک‌بار به دور یک کوتوله سفید می‌چرخند، شناسایی کنیم، بسیار شگفت‌انگیز است، اما مطالعه ما نشان می‌دهد که رفتار این منظومه‌ها می‌تواند به سرعت تکامل یابد و حتی داده‌های نجومی را تحت تاثیر قرار دهد.


☀️هنگامی که خورشید ما در نهایت به یک کوتوله سفید تبدیل می‌شود، احتمالاً زباله‌هایی در اطراف خود خواهد داشت. اما زباله‌ها از زمین نخواهند بود. به هر طریقی، خورشید زمین را در مرحله غول سرخ آن نابود خواهد کرد.

🌎این که آیا زمین می‌تواند به اندازه کافی قبل از رسیدن خورشید، سریع حرکت کند یا نه، هنوز مشخص نیست، اما اگر این کار انجام شود، زمین جو و اقیانوس خود را از دست می‌دهد و مکان خیلی خوبی برای زندگی نخواهد بود.


✍️🏻مترجم:فاطمه جویباری
✏️ویراستار: فاطمه جلائی‌زاده
🔎گردآورنده: لی‌لی نوری زاده

📌https://www.universetoday.com/166560/what-happens-to-solar-systems-when-stars-become-white-dwarfs/#google_vignette



🪐🔭سفر به‌اعماق کیهان با آکادمی اخترزیست‌شناسی ایران🚀👩🏻‍🚀

🆔@Ir_academy_astrobiology
🧬باکتری‌هایی مقاوم به دارو در ایستگاه فضایی بین‌المللی پیدا شدند!!


📡در یک مقاله علمی جدید که توسط کمک هزینه زیست شناسی فضایی ایمز تامین شده است، دکتر کاستوری ونکتسواران، محقق اصلی آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا، گونه‌های باکتریایی انتروباکتر بوگاندنسیس جدا شده از ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) را مورد مطالعه قرار داد.


⚗️یافته‌های مطالعه نشان می‌دهد که در شرایط استرس، سویه‌های جدا شده از ISS جهش یافته و از نظر ژنتیکی و عملکردی در مقایسه با همتایان زمینی خود متمایز شدند. سویه‌ها توانستند در طول زمان با فراوانی قابل توجهی در ISS باقی بمانند.

🧪باکتری E. bugandensis با چندین میکروارگانیسم دیگر همزیستی داشت و در برخی موارد می‌توانست به زنده ماندن آن موجودات کمک کند.

🧫محیط‌های بسته ساخته‌شده توسط انسان، مانند ISS، مناطق منحصربه‌فردی هستند که در معرض ریزگرانش، تشعشع و سطوح بالای دی اکسید کربن هستند. هر میکروارگانیسمی که به این مناطق وارد می‌شود باید برای رشد سازگار شود. این تحقیق با بررسی پویایی میکروبی در محیط‌های شدید، درها را به روی اقدامات پیشگیرانه مؤثر برای سلامت فضانوردان باز می‌کند.

✍️🏻مترجم و ویراستار: فاطمه جلائی‌زاده
🔎گردآورنده: عیسی صابری


📌https://www.nasa.gov/centers-and-facilities/ames/ames-science/ames-space-biosciences/multi-drug-resistant-bacteria-found-on-iss-mutating-to-become-functionally-distinct/



🪐🔭سفر به‌اعماق کیهان با آکادمی اخترزیست‌شناسی ایران🚀👩🏻‍🚀

🆔@Ir_academy_astrobiology
🛰وویجر 1 ناسا فعالیت خود را از سر می‌گیرد

📡برای اولین بار، فضاپیمای وویجر 1 ناسا داده‌های علمی در مورد سلامت و وضعیت سیستم‌های مهندسی خود را به زمین ارسال می‌کند. گام بعدی، فعال کردن فضاپیما برای ارسال داده‌های علمی است. این کاوشگر و دوقلوی آن، وویجر 2، تنها فضاپیمایی هستند که تاکنون به فضای بین ستاره‌ای (فضای بین ستاره‌ها) پرواز کرده‌اند.


🔭وویجر 1 ارسال اطلاعات علمی و مهندسی خود به زمین را در 14 نوامبر 2023 متوقف کرد.
در ماه مارس، تیم مهندسی وویجر در آزمایشگاه پیش‌رانش جت ناسا در جنوب کالیفرنیا تایید کرد که مشکل مربوط به یکی از سه کامپیوتر داخلی فضاپیما به نام زیرسیستم داده‌های پرواز (FDS) است. FDS مسئول بسته‌بندی اطلاعات علمی و مهندسی قبل از ارسال به زمین است.


📂این تیم کشف کرد که یک تراشه واحد که مسئول ذخیره بخشی از حافظه FDS (از جمله برخی از کدهای نرم افزار کامپیوتر FDS) بود، کار نمی‌کرد. از دست دادن آن کد، داده‌های علمی و مهندسی را غیرقابل استفاده کرد. تیم که قادر به تعمیر تراشه نبود، تصمیم گرفت کد آسیب دیده را در جای دیگری از حافظه FDS قرار دهد. اما هیچ مکان واحدی به اندازه کافی بزرگ نیست که بخش کد را به طور کامل نگه دارد.


📈بنابراین آنها طرحی را ابداع کردند تا کدهای آسیب‌دیده را به بخش‌هایی تقسیم کرده و آن بخش‌ها را در مکان‌های مختلف در FDS ذخیره کند. تن‌ها همچنین باید آن بخش‌های کد را طوری تنظیم می‌کردند که اطمینان حاصل کنند همه آنها هنوز به عنوان کد عمل می‌کنند.


📇هر گونه ارجاع به مکان آن کد در سایر قسمت‌های حافظه FDS نیز باید به روز شود.
مهندسان این پروژه، دیتا را در 18 آوریل به مکان جدید خود در حافظه FDS فرستادند. یک سیگنال رادیویی حدود 22.5 ساعت طول می‌کشد تا به وویجر 1 برسد، که بیش از 15 میلیارد مایل (24 میلیارد کیلومتر) از زمین فاصله دارد، و 22.5 ساعت دیگر برای رسیدن سیگنال طول می‌کشد.

🗃تیم پرواز ماموریت در 20 آوریل برای اولین بار در پنج ماه گذشته، توانستند سلامت و وضعیت فضاپیما را بررسی کنند.
طی هفته‌های آینده، تیم سایر بخش‌های آسیب‌دیده نرم‌افزار FDS را جابه‌جا کرده و تنظیم خواهد کرد که اینها شامل بخش‌هایی است که شروع به بازگرداندن داده‌های علمی به زمین می‌کنند.


🔎گردآورنده: عیسی صابری
✍️🏻مترجم و ویراستار: فاطمه جلائی‌زاده


📌https://phys.org/news/2024-04-nasa-voyager-resumes-earth.html


🪐🔭سفر به‌اعماق کیهان با آکادمی اخترزیست‌شناسی ایران🚀👩🏻‍🚀

🆔@Ir_academy_astrobiology
🚀داده‌های کهکشانی و روش جدید برای به‌دست آوردن اطلاعات کیهانی

🌌ستاره‌شناسان با مشاهده تعداد زیادی طیف از کهکشان‌های دوردست می‌توانند میدان‌های چگالی کهکشان‌ها را در دوره‌های مختلف جهان شناسایی کنند.


🔭این میدان‌های چگالی حاوی اطلاعات مهمی درباره خوشه‌بندی کهکشان‌ها هستند. داده‌های جدید کهکشانی نشان می‌دهد ابزار قدرتمندی برای کاوش دقیق جهان در اختیار داریم که با توابع همبستگی دو نقطه و کمیت N (N>2) رابطه دارند.


📂با این حال، به دلیل پیچیدگی‌های مختلف، از جمله اندازه‌گیری و مدل‌سازی این کمیت‌ها، استفاده از توابع نقطه N در عمل دشوار است.


📡پس از چند سال پژوهش بر این کار چالش برانگیز، دانشمندان روش جدیدی برای استخراج اطلاعات در توابع N-نقطه از توابع دو نقطه‌ای ایجاد کرده‌اند.

📈این روش جدید که مبتنی بر فناوریِ بازسازی چگالی است، استخراج اطلاعات اولیه در توابع سه نقطه و چهار نقطه را با تجزیه و تحلیل مشترک توابع دو نقطه‌ای اندازه‌گیری شده، از پیش و پس از آن ممکن می‌سازد.

🔎گردآورنده: لی‌لی نوری زاده
✍️🏻ویراستار: پگاه صادقی
✏️تهیه و تنظیم: صدف الوندی پور


📌https://phys.org/news/2024-04-scientists-cosmological-galaxy-surveys.html


🪐🔭سفر به‌اعماق کیهان با آکادمی اخترزیست‌شناسی ایران🚀👩🏻‍🚀

🆔@Ir_academy_astrobiology
🔰 دانشکده علوم زیستی دانشگاه خوارزمی با همکاری دومین کنگره بین المللی کنسر ژنومیکس و ستاد توسعه زیست فناوری برگزار میکند:

🔆 سمپوزیوم ارتباط بیوتکنولوژی با صنعت🔆

🎙
با سخنرانی:
● پروفسور سید داور سیادت
● پروفسور سعید بوذری
● دکتر فاطمه تابنده
● دکتر مهدی علیجانیان زاده
● مهندس علی شکوری
● مهندس امیری
و دیگر چهره های مطرح

⏰️ زمان: ۲۳ اردیبهشت، ساعت ۱۰ الی ۱۶
📍مکان: دانشگاه خوارزمی واحد تهران

💳 هزینه: ۹۰ هزار تومن
۳۰ درصد تخفیف برای دانشجویان ⬅️ ۹۰ ۶۵ هزار تومن

📝 ثبت نام و دریافت برنامه دقیق مراسم: @cmbadmin
😳چرا گاز متان در مریخ نشت می‌کند؟

غافلگیرکننده‌ترین افشاگری مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا مبنی بر تراوش متان از سطح دهانه گیل، دانشمندان را در موقعیت خاراندن سر خود قرار داده است.😂

🐂موجودات زنده بیشتر متان روی زمین را تولید می‌کنند. اما دانشمندان نشانه‌های قانع‌کننده‌ای از حیات فعلی یا باستانی در مریخ پیدا نکرده‌اند؛ بنابراین انتظار نداشتند متان را در آنجا پیدا کنند.

🛰با این‌حال، آزمایشگاه شیمی قابل حمل روی مریخ‌نورد کنجکاوی، معروف به SAM، با تجزیه و تحلیل نمونه در مریخ، به طور مداوم آثاری از گاز را در نزدیکی سطح دهانه گیل، تنها مکانی روی سطح مریخ که تا کنون در آن متان شناسایی شده است، استشمام کرده است.

🦠دانشمندان بر این باورند که منبع احتمالی آن مکانیسم‌های زمین‌شناسی است که بر آب و سنگ‌های اعماق مریخ رخ می‌دهد.

🥴اگر تمام داستان این بود، همه چیز آسان می‌شد. با این حال، SAM دریافته است که متان به روش‌های غیرمنتظره‌ای در دهانه گیل رفتار می‌کند. در شب ظاهر می‌شود و در روز ناپدید می‌شود. به صورت فصلی در نوسان است و گاهی اوقات تا سطح 40 برابر بیشتر از حد معمول افزایش می‌یابد.

🫣با کمال تعجب، متان نیز در اتمسفر مریخ جمع نمی‌شود: مدارگَرد گازی ExoMars Trace Gas ESA (سازمان فضایی اروپا) که به طور خاص برای مطالعه گاز موجود در جو به مریخ فرستاده شده است، هیچ متانی را در جو شناسایی نکرده است.

🤔چرا برخی از ابزارهای علمی متان را در سیاره سرخ تشخیص می‌دهند در حالی که برخی دیگر نه؟

متان  دانشمندان مریخ را مشغول کارهای آزمایشگاهی و پروژه‌های مدل‌سازی کامپیوتری می‌کند که هدفشان توضیح این است که چرا گاز رفتار عجیبی دارد و فقط در دهانه گیل شناسایی می‌شود. یک گروه تحقیقاتی ناسا اخیرا پیشنهاد جالبی را به اشتراک گذاشته است.

✍️🏻مترجم و ویراستار: فاطمه جلائی‌زاده
🔎گردآورنده: عیسی صابری

پ.ن:
این مقاله خیلی طولانیه و شما می‌تونید پاسخ سوالاتتون رو با مراجعه به لینک زیر پیدا کنین😉


📌https://phys.org/news/2024-04-methane-seeping-mars-nasa-scientists.html


🪐🔭سفر به‌اعماق کیهان با آکادمی اخترزیست‌شناسی ایران🚀👩🏻‍🚀

🆔@Ir_academy_astrobiology
▶️انجمن های علمی مهندسی مکانیک و انرژی دانشگاه جیرفت ،انجمن علمی مهندسی مکانیک دانشگاه محقق اردبیلی و اتحادیه انجمن های علمی مهندسی کشور با همکاری انجمن های علمی فعال سراسر کشور برگزار می کنند:

🧩دوره محتواسازی و سواد رسانه

مدرس: مهندس سید محمدحسین بهادر

شروع دوره: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

📥ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر:

@dalfardi98 (تلگرام)
09137967265
🧬 انجمن زیست شناسی سلولی و مولکولی دانشگاه تبریز برگزار میکند:

♦️کارگاه آموزشی آشنایی با نرم‌افزار mendeley♦️

👤مدرس: جناب آقای علی حسنی
دستیار پژوهشی دانشگاه نورث وسترن آمریکا

زمان: جمعه ۲۱ اردیبهشت ۴۰۳، ساعت ۱۶ الی ۱۸

💻 در بستر گوگل میت

⭕️ حضور آفلاین و استفاده از فیلم ضبط شده کارگاه امکان‌پذیر است.⭕️

📌 به ثبت نام‌ کنندگان محترم گواهی حضور در کارگاه ارائه خواهد شد.

❇️ هزینه ثبت نام:
- دانشجویان دانشگاه تبریز: ۸۰ هزارتومان
- دانشجویان سایر دانشگاه‌های سراسر کشور: ۹۵ هزارتومان
- فارغ‌التحصیلان و شرکت کنندگان آزاد: ۱۱۰ هزارتومان

🟢 جهت ثبت نام با آیدی روابط عمومی انجمن در ارتباط باشید:
@Tabrizu_cmb
🌌جهان می‌تواند پر از سیاهچاله‌های فوق سبک باشد که نمی‌میرند

🔭سیاهچاله‌های اولیه، اجرام فرضی هستند که در اولین لحظات جهان شکل گرفته‌اند. بر اساس مدل‌ها، آنها از ریز نوسانات در چگالی ماده و فضازمان به وجود آمده‌اند تا به سیاهچاله‌هایی به اندازه دانه‌های شن و ماسه تبدیل شدند.


🚀اگرچه ما هرگز سیاهچاله‌های اولیه را شناسایی نکرده‌ایم، اما آن‌ها همه ویژگی‌های ضروری ماده تاریک، مانند عدم انتشار نور و توانایی خوشه‌بندی در اطراف کهکشان‌ها را دارند. اگر آنها وجود داشته باشند، می‌توانند بیشتر ماده تاریک را توضیح دهند.

🌟کار جدیدی که در سرور arXiv پست شده است، رویکردی متفاوت دارد. به جای نگاه کردن به سیاهچاله‌های اولیه معمولی، سیاهچاله‌های فوق سبک را در نظر می‌گیرد. این سیاهچاله‌ها، در انتهای توده‌ها قرار دارند و آنقدر کوچک هستند که تشعشعات هاوکینگ وارد عمل می‌شود.

📈سرعت فروپاشی هاوکینگ با اندازه یک سیاهچاله نسبت معکوس دارد، بنابراین این سیاهچاله‌های فوق سبک باید تا پایان عمر خود در یک مقیاس زمانی کوتاه کیهانی تابش کنند. از آنجایی که ما یک مدل کامل از گرانش کوانتومی نداریم، نمی‌دانیم چه اتفاقی برای سیاهچاله‌های فوق سبک می‌افتد.

📡 اساساً سه نتیجه ممکن وجود دارد. اولین مورد این است که سیاهچاله به طور کامل تابش می‌کند. سیاهچاله به صورت فلش مختصری از ذرات پرانرژی خاتمه می‌یابد. دوم این که مکانیزمی از تبخیر کامل جلوگیری می‌کند و سیاهچاله به نوعی به حالت تعادل می رسد.

🥸گزینه سوم مشابه گزینه دوم است، اما در این مورد، حالت تعادل باعث می‌شود که افق رویداد ناپدید شود و یک توده متراکم در معرض دید که به عنوان تکینگی برهنه شناخته می‌شود، باقی می‌ماند.

✍️🏻مترجم و ویراستار: فاطمه جلائی‌زاده
🔎گردآورنده: لی‌لی نوری‌زاده

📌https://phys.org/news/2024-05-universe-ultralight-black-holes-die.html


🪐🔭سفر به‌اعماق کیهان با آکادمی اخترزیست‌شناسی ایران🚀👩🏻‍🚀

🆔@Ir_academy_astrobiology
💢💢💢💢💢💢💢💢💢💢💢💢💢

🔰انجمن علمی بیوانفورماتیک دانشگاه خوارزمی تهران برگزار می کند.


کارگاه معرفی و کار با دیتابیس های پروتئین

🧑‍💻مدرس : سرکار خانم مطهره السادات کل العماد( ارشد بیوتک پزشکی و مدرس دوره های بیوانفورماتیک)

💯ویژه مخاطبین علوم زیستی، پزشکی، آزمایشگاهی و داده


📆 تاریخ برگزاری : ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

ساعت برگزاری : ۱۷:۳۰ الی ۱۹:۳۰

📃 با صدور گواهی انگلیسی از دانشگاه خوارزمی

💵هزینه شرکت در کارگاه برای دانشجویان: ۴۰هزار تومان

📌ثبت نام از طریق آیدی تلگرامی زیر
🆔@kubskhu


🔹 کانال تلگرامی انجمن بیوانفورماتیک
🌐@Khubioinformatics
2024/05/11 19:25:04
Back to Top
HTML Embed Code: