Telegram Web Link
شباهت پیشنهاد امام جمعه بروجرد و  رهنمودهای رهبران نظام های کمونیستی*

✍️ بیژن اشتری
.
حقیقتا دست خودم نیست ،هر بار جملات و فرمایشاتی مثل فرمایش اخیر امام جمعه بروجرد را می‌خوانم که «در پارک‌ها درختان میوه بکارید تا مردم بخورند» یاد بسیاری از دیکتاتور هابی می‌افتم که چه فکرهای بکر مشابهی برای حل معضل گرسنگی ملت‌هایشان داشتند.

از پرورش خرگوش در خانه‌ها در شوروی تا کشت جلبک مغذی که در ادرار انسان رشد می‌کند در چین کمونیست.

اما پیشنهاد جناب امام جمعه بروجرد مرا به یاد رفیق پل پوت رهبر انقلاب کمونیستی کامبوج انداخت که با انقلاب مزخرفش کل مردم را به گرسنگی و فلاکت و نابودی کشاند و در عوض تنها چیزی که داشت ارائه چند رهنمود «عالمانه» از جنس رهنمودهای عالمانه اخیر امام جمعه بروجرد به ملتش بود.

او به همه وزارتخانه‌های دولتی دستور داد در محوطه‌های بیرونی هر وزارتخانه سبزی و خیار و هندوانه بکارند.
دستور داد از این پس هر وزارتخانه‌ای باید از همین طریق مواد غذایی مورد نیاز کارمندان خود را تهیه و تامین کند.

همه اهالی پایتخت به مناطق روستایی کوچ داده شدند تا در روستاها معنای واقعی کار در روستا را بفهمند(اقدامی که منجر به مرگ نیمی از اهالی پایتخت شد).هر کسی که دستانش نرم بود یا عینک داشت ثابت می‌شد که تا حالا بیل دستش نگرفته و انگل و بیکاره است و جزایش اعدام .
اما هیچکدام از این تمهیدات نه تنها به افزایش محصولات کشاورزی کمک نکرد که قحطی را فراگیرتر کرد.

یکی از کامبوجی‌هایی که گول تبلیغات کمونیستی خمرهای سرخ را خورده و از پاریس آمده بود تا به کامبوج کمونیستی کمک کند بعدها به خاطر آورد:

«آنها به ما گفتند که در زمین بسکتبال برنج بکاریم؛بر روی زمین سیمانی! خواستیم زمین را بکنیم اما اجازه ندادند و در عوض گفتند که روی زمین سیمانی خاک بریزیم و نشاهای برنج را در خاک ها بکاریم.
استدلالشان این بود که زمین بسکتبال جایی بوده است که بورژواها در آن تفریح می‌کردند در حالیکه دهقانان باید جان می‌کندند تا زنده بمانند....
یک خیابان شهر را در نظر بگیرید. اینجا جایی‌ بوده است که بورژواها ماشین‌هایشان را در آن می‌راندند و این در حالیست که دهقانان ماشین نداشتند.
پس خیابان را باید نابود کرد.
من در یکی از خیابانهای جنوبی پایتخت کامبوج گوجه کاشتم.
سوراخ‌هایی با عمق یک متر در آسفالت خیابان حفر کردم و آن را با کاه و پوشال و مدفوع پر کردم؛آن هم با دست خالی.
خیابان از نظر انقلابی‌ها حیاتبخش نبود، شما نمی‌توانستید پارک و خیابان را بخورید اما گوجه‌ها را به محض اینکه برسند.می‌توانستید بخورید... آن چه مهم است تغییر ذهنیت شماست.»

به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
📌http://www.tg-me.com/Iran_economy_online

و دقیق ترین پیش بینی ها اینجا در اینستاگرام
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
زن ها وقتی میخندند،
انگار دنیا میخندد،
میگویید نه؟!
فکر کنید به خنده های مادرتان؛
مادرتان که میخندد، پدرتان مگر میتواند نخندد؟!
جنس زن خوب است که خنده رو باشد،
دنیا به لبخندشان نیازمند است؛
زن بخندد،
تمام مردان وابسته به آن میخندند
آنها بلدند کاری کنند
تا پدر بخندد، برادر بخندد
عشق بخندد
تمام در و دیوار خانه بخندد
دنیا بخندد...

#روز_جهانی_زن مبارک‌

مجمع فعالان اقتصادی
📌@Iran_economy_online

و اینجا در اینستاگرام
📌Paktinat.Hamed
چه خبر از فضای کسب و کار مملکت در ماه گذشته

آمار نشان می دهد شاخص موجودی انبارها بطور متوسط کاهش داشته که به دلیل نزدیک شدن به پایان سال و افزایش در تقاضای مشتریان و افزایش نرخ ارز بوده و این در حالی است که شاخص میزان صادرات برای هشتمین ماه متوالی با کاهش روبرو بوده است

با افزایش نرخ ارز، شاخص قیمت خرید مواد اولیه بیشترین نرخ در نه ماه گذشته از خردادماه را به ثبت رسانده و بار دیگر فشارهای تورمی و افزایش قیمت نهاده‌ها، فشار هزینه را در سمت عرضه تحمیل کرده‌است. در چنین شرایطی برای جبران هزینه‌های تولید، تورم قیمت فروش نیز شتاب گرفته و شاخص قیمت فروش محصولات به بیشترین مقدار نه ماه اخیر رسیده.

دقت کنید که شرایط در اسفند و فروردین به‌سمت بدتر شدن و عمیق‌تر شدن رکود خواهد رفت

بی تردید با افزایش میزان رفع تعهد ارزی، مشکلات شرکت‌های صادراتی نیز بیشتر از قبل خواهد شد

تمهیدات لازم توسط فعالان محترم اقتصادی نیاز است اندیشیده و سیاستگذاری گردد

هوشمندانه تجارت کنیم و
پیش بینی های مجمع فعالان اقتصادی را جدی بگیریم
📌@Iran_economy_online

و دقیق ترین پیش بینی ها اینجا در اینستاگرام
📌Paktinat.Hamed
از عوامل نارضایتی ها، یکی همین تناقض و استاندارد دوگانه در رفتارهاست!

حبیب رمضانخانی

با رسیدن دلار به ۶۱ هزار تومان، چون گذشته دولتمردان ادعا می کنند این قیمت های غیررسمی و مربوط به کانال های تلگرامی را به رسمیت نمی شناسند! قابل تامل اما، در همین پیش فروش سکه در هفته های گذشته و تابلوهای فروش طلا، افزایش قیمت خودروهای دولتی، مقایسه قیمت بنزین برای منت گذاشتن بر سر مردم و... این به اصطلاح قیمت غیر رسمی و تلگرامی ارز و دلار را ملاک قرار داده و متناسب با آن همسان سازی می کنند!

در انتخابات اخیر، مشخص شد طبق آمار خود دولتمردان، ۶۰ درصد مردم ایران در قامت منتقد و معترض، در انتخابات شرکت نکردند. نمایندگان و مسئولان اما، بدون توجه به نظر اکثریت مردم، بدون کوچکترین تغییری که نشان از فهم این مخالفت و خواست اکثریت باشد، مشی گذشته را تندتر از سابق در پیش گرفته و بر آن اصرار دارند. در مقابل این بی توجهی به مردم، ولی اگر همین مردم در مراسم و گردهمایی های مذهبی، مراسم خاکسپاری شخصیت های برجسته خود نظام و... شرکت کنند، آنوقت آن ها به عنوان عاملی برای پشتوانه و مقبولیت نظام تاکید و کلی نظر و خواست آن ها مهم و برجسته می شود!

سال هاست در توضیح و توجیه چرایی در افتادن با آمریکا، آن را دولتی رو به افول ذکر کرده که ابرقدرت نبوده و باید مقابل زیاده خواهی آن دولت ایستاد! در این تعریف تحریم ها بر مردم ایران اثرگذار نبوده و ناکارآمدی دولت های قبل عامل این وضعیت معرفی و خود را بی اثر کننده تحریم ها قلمداد می کنند. ولی به وقت پاسخ دهی خودشان از بابت اینهمه ناکارآمدی، انحصار و رانت های تحت عنوان دور زدن تحریم ها، نپیوستن به FATFو... که اینهمه مصیبت برای مردم خلق کرده، آمریکا می شود محوریت استکبار جهانی که با سو استفاده از  ابرقدرتی خود، دارد تمام کشورها را یک به یک مقهور و وابسته خود می کند! پس باید تحریم ها را به جان خرید که عامل اصلی مشکلات مردم، همانا هژمونی آمریکا و سیاست های خصمانه آن است!

در بحث گزینش های دولتی، احراز هویت داوطلبان انتخابات و ... همیشه بی اخلاقی ها و جریحه دار کردن اذهان عمومی، یکی از عناوین و عوامل اصلی رد صلاحیت گزینش شدگان بوده است. به طوری که مثلا حرکت رقص باله چند دختر زیر هفت سال در یک همایش مربوط به شهردار اسبق تهران، باعث موضع گیری شدید و کفن پوش شدن عده ای تندرو و به نوعی باعث پیچیده شدن نسخه‌ طرف می شود! ولی اگر جرج فلوید، ویتنی رایت و... با آن تولید محتوای مشعشع و فیلم های خاکبرسری، در جهت دشمنی با آمریکا و تبلیغ وضعیت عادی ایران، بهره گرفته می شوند، تا حد الگو و شخصیت برجسته تبلیغ و بهره برداری می شوند و حتی حضور آن ها در بسیاری از اماکن ممنوعه، تشویش اذهان دلواپسان را باعث نمی شود!

در افکار عمومی و در توصیه به مردم، ماندن جوانان و نخبگان در وطن و خدمت به آن ایثار قلمداد می شود. استفاده از محصولات داخلی ارزشمند و در این رابطه وزیر محترم صمت از بابت شنیدن خبر واردات خودرو دست دوم کهیر می زند، چون در شأن ایرانیان نیست! ولی همزمان حضور گسترده آقا زادگان در دیار کفر، از بابت تحصیل، مسافرت، مهاجرت و... از شدت ایثار و خدمت آن ها به مردم نمی کاهد! از بابت واردات هواپیمای بیست سال کارکرده و از رده خارج شده خطوط هوایی ازبکستان در خطوط هوایی کشورمان، پوست لطیف هیچ مسئولی را دچار کهیر نمی کند! به زیر خط فقر رفتن اکثریت مردم ایران طی دو دهه گذشته، خاطر آسوده هیچ مسئول دلواپسی را نمی آزارد!

آری، می شود این رفتارهای دوگانه و متناقض مسئولان را تا صدها مورد برشمرد. ولی بایستی تاکید کرد، برخلاف آن اعتماد و فرصت گذشته، امروز مردم دیگر به شعار و وعده تکراری اعتماد ندارند. رفتارهای متناقض و ریاکاری برخی مسئولان را فورا درک کرده و از آن ها رویگردان می شوند و نهایت خروجی این شرایط می شود این گسست و بی اعتمادی که در هفته گذشته شاهدش بودیم

به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
📌http://www.tg-me.com/Iran_economy_online

و دقیق ترین پیش بینی ها اینجا در اینستاگرام
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
آدمیزاد چیست؟

یک امید کوچک، یک واقعه ی خوش چه زود می تواند از نو دست و دلش را به زندگی بخواند.

خوب که فکرش را می کنم می بینم همه ی ما در تمام عمرمان بچه هایی هستیم که به اسباب بازی هایمان دل خوش کرده ایم.

وای به روزی که دلخوشی هایمان را از ما می گیرند، یا نمی گذارند به دلخوشی هایمان برسیم...

#سیمین_دانشور
یادش امروز گرامی

مجمع فعالان اقتصادی
📌@Iran_economy_online

و اینجا در اینستاگرام
📌Paktinat.Hamed
هر چی به این تصویر و نمودار عملکرد ارزی دولت سیزدهم نگاه میشه، شبیه همه چیز هست، الا حرکت به سمت قله! بیشتر شبیه حرکت و غلتیدن به قعر چاله است!

شاید هم دولتمردان عزیز با این حرکت دارن دور خیز میکنن تا معدود تپه های باقی مانده را نیز فتح و آباد کنند! که ما مردم بی بصیرت توان درک و تحلیل آن را نداریم!

شاید هم چون همه چیز ما برعکس روند طبیعی توسعه و حرکت جهانی هست، قله ما ایرانیان هم برعکس قله دیگران است و برای صعود باید سقوط کرد که ما مردم سال هاست خبط و مقاومت کرده و قدر نمی دانیم!/رمضانخانی

مجمع فعالان اقتصادی
📌@Iran_economy_online

و دقیق ترین پیش بینی ها اینجا در اینستاگرام
📌Paktinat.Hamed
کوه را خستگیِ ایستادن می‌فرساید.
رود را خستگیِ رفتن
و انسان در میان ایستادن و رفتن...

#سابیر_هاکا
یادش امروز گرامی

مجمع فعالان اقتصادی
📌@Iran_economy_online

و اینجا در اینستاگرام
📌Paktinat.Hamed
عاشقان ساخت و ساز توجه بفرمایند که امسال هزینه ساخت مسکن حدود ۵۰ درصد افزایش یافت در حالی که متوسط قیمت فروش آپارتمان بیش‌از ۷۴ درصد جهش کرد. و مسکن پربازده ترین بازار در بین بازارهای موازی بود. رشد نرخ ارز در اواخر ۱۴۰۱ و اواخر ۱۴۰۲ مهمترین عامل تورم در بخش مسکن است.

اما حجم معاملات خرید آپارتمان بیش از ۶۰ درصد افت کرده که در نتیجه رکود در این بازار شدیدتر از بالادست معاملات مسکن است. تیراژ ساخت مسکن در ۱۴۰۲ شبیه ۱۴۰۱ بود که البته به لحاظ «ساخت کمتر از آنچه نیاز بازار است» و در مقایسه با سال۹۹، وضعیت رکودی بوده است.

با توجه با معادلات تعیین کننده قیمت مسکن در سال آینده سال پیچیده ای برای همه فعالان این بازار به خصوص سازنده ها خواهد بود

پیش بینی لازم اتخاذ فرمایید

هوشمندانه تجارت کنیم و
پیش بینی های مجمع فعالان اقتصادی را جدی بگیریم
📌@Iran_economy_online

و دقیق ترین پیش بینی ها اینجا در اینستاگرام
📌Paktinat.Hamed
رشد صادرات چین از پیش بینی ها پیشی گرفت

صادرات از چین در مجموع از ژانویه تا فوریه 2024 با افزایش 7.1 % نسبت به مدت مشابه سال قبل به 528.01 میلیارد دلار رسیده که پس از افزایش 2.3 %در دسامبر 2023 و پیش‌بینی بازار از رشد 1.9 درصدی، نشان‌دهنده شروع بهبود تجارت جهانی است.

در میان شرکای تجاری، صادرات به ایالات متحده (5.0٪)، روسیه (12.5٪)، هند (4.9٪)، کانادا (12.7٪)، نیوزیلند (20.6٪) و کشورهای آسه آن (6.0٪) رشد داشته است.

در سال 2023، محموله های خروجی 4.6 % کاهش یافت. چین داده‌های تجاری ژانویه و فوریه را ترکیب کرد تا تأثیر تعطیلات سال قمری را که هر سال در زمان‌های متفاوتی رخ می‌دهد، کاهش دهد.

قیمتهای جهانی و اثر آن بر کسب و کار فعالان اقتصادی در ایران از این رخداد اثر خواهند پذیرفت

هوشمندانه تجارت کنیم و
پیش بینی های مجمع فعالان اقتصادی را جدی بگیریم
📌@Iran_economy_online

و دقیق ترین پیش بینی ها اینجا در اینستاگرام
📌Paktinat.Hamed
قبله عالم فرمودند:«راه آهن مضر است برای استقلال شما»!

اعتمادالسلطنه در خاطرات روزانه‌اش روایتی دارد، از جنس رویدادهای کوچکی که پدیده‌ای بزرگ را آشکار می‌سازد (ص۴۶۲):«موسیو بوآتالِ بلژیکی نمونه کوچکی از تراموا [را] آورده بوده که ناصرالدین شاه فرموده بودند: «گُه خورده بود، شتر و قاطر و خر صد هزار مرتبه از راه آه‍ن بهتر است. حالا [که] چهل پنجاه فرنگی در تهران هستند ما عاجزیم، اگر راه آهن ساخته شود هزار نفر بیایند؛ چه خواهیم کرد!»

تمامی این فرموده‌ی شاه را می‌توان در دو نوع از هراس ما ایرانیان تقسیم‌بندی کرد:
۱)فن‌هراسی (Technophobia)
۲)بیگانه‌هراسی (Xenophobia)

پدیده‌ای که در آن مواجهه‌ی ما ایرانیان با فناوری هم‌زمان پدیدآورنده‌ی دو هراس بوده است.

همانگونه که آبراهامیان در کتاب «ایران بین دو انقلاب» می‌گوید: «هنگامی که ناصرالدین‌شاه برای احداث خط آهن تهران به حضرت عبدالعظیم، با یک شرکت بلژیکی قرارداد بست، گاریچی‌ها به دلیل ترس از پدید آمدن رقیبی ارزان‌قیمت، روحانیون به دلیل مخالفت با نفوذ اجنبی و زائران نیز به دلیل هراس ناشی از مرگ یکی از زائران در زیر موتوربخار، دست به دست هم دادند تا خط آهن را ویران کنند».

نمونه‌ی دیگر از این فناوری‌هراسی مخالفت عین الدوله با تلگراف بود. او معتقد بود: «اگر رعایا دارای تلگراف شدند در ولایات و ایالات مملکت محروسه ایران، در جلوی تلگرافخانه تجمع می‌کنند و از احوال یکدیگر با خبر می‌شوند و علیه سلطنت آشوب می‌کنند.»

اما هراس ما از فناوری، با هراس از بیگانگان تثبیت و تحکیم می‌شود. شاید ریشه‌های بیگانه‌هراسیِ تاریخیِ ما ایرانیان به دلیل جغرافیای این سرزمین در اتصال آسیا-اروپا باشد؛ واقعیتی قابل ادراک که ما را همواره در معرض تهاجم قرار داده است.

شاه‌کلید اصلی در فرموده‌ی شاه این جمله طلایی است که: «اگر راه آهن ساخته شود هزار نفر [فرنگی]‌بیایند؛ چه خواهیم کرد!»
ناصرالدین شاه باور دارد که حضور خارجی‌ها و افزایش ارتباط با خارجی‌ها یک تهدید بزرگ است. این هراس البته تنها متعلق به نهاد حاکمیت نیست؛ بلکه هراسی عمومی است.

اما نقطه‌ی اوج این خاطره در ادامه‌ی آن است. اعتمادالسلطنه ادامه می‌دهد:
«خانهٔ کتابچی رفتم. صحبت راه آهن شد. گفت امین السلطان صورت راه‌آهن انگلیس را به من داده که انتقاد کنم.
من صریح نوشتم که «راه آهن مضر است برای استقلال شما». این بود که موقوف شد.

توقف فناوری اما نیاز به بیش از هراس دارد. اینجاست که نظریه‌ پردازانی همچون کتابچی پا به میدان می‌گذارند، و اغلب نظریه‌ی آنان بر یک موضوع استوار است: «برای استقلال مضر است!»

این روایت کوتاه نشانه‌ای از پدیده‌ای است ایرانی، که در طول دویست سال اخیر اصلی‌ترین شیوه‌ی مواجهه‌ی ایرانیان، از هر قشر و گروهی، با فناوری بوده است و من این پدیده را با واژه‌ای خود ساخته‌ای بنام Xechnophobia) معرفی خواهم کرد.

هراس از شبکه‌های اجتماعی نمونه‌ای از این «بیگانه-فن-هراسی» ماست. اگرچه شواهد زیادی می‌تواند این هراس را تقویت کند اما شاید اکنون زمان مواجهه‌ای از نوع دیگر باشد.

پنجره را که باز میکنیم، پشه‌ها و مگس‌ها هم وارد اتاق می‌شوند؛ اما راه حل بستن پنجره نیست!

خداحافظی با این «بیگانه-فن-هراسی» در هوشمندی ماست وقتی هم پنجره باز باشد و هم پشه‌ها آسیب‌رسان نباشند!

اما زمان می‌گذرد تا ما ایرانیان با همان فناوری که هراسیده‌ایم، آشتی کنیم. زمان است که گرچه آشتی می‌دهد؛ افسوس که از دست هم می‌رود. زمان از دست می‌رود و همچنان دروغ بزرگ باقی می‌ماند: «ماهی را هر وقت از آب بگیرید تازه است

به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
📌http://www.tg-me.com/Iran_economy_online

و دقیق ترین پیش بینی ها اینجا در اینستاگرام
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
دین، شناخت معنی جهان و زندگانی و زیستن به آیینِ خِرَد است. دین آن است که امروز ایرانیان بدانند که این سرزمینی که خدا به ایشان داده را چگونه باید آباد گردانند و از آن سود جویند و همگی با هم آسوده زندگانی کنند.

دین آن است که کسانی گرسنه نمانند و دهی ویران نماند و زمینی بی بهره نباشد. دین آن است که امروز توانگران ایران سرمایه های خود را در راه آباد گردانیدن ایران به کار گیرند که هم این ویرانی ها از میان برخیزد و هم هزاران گرسنه و بی نوا از بدبختی رها گردند.

"دین" همان خرد است و خدا از این دین خشنود خواهد بود‌. وگرنه گفت و گو از کشاکش امام علی با ابوبکر و عمر و عثمان بر سر خلافت چه فایده است که پروردگار آن را خوش دارد؟!

#احمد_کسروی

مجمع فعالان اقتصادی
📌@Iran_economy_online

و اینجا در اینستاگرام
📌Paktinat.Hamed
افزایش ۱۲ برابری قیمت مسکن در ترکیه طی ۹ سا ل گذشته

قیمت آپارتمان‌ها در استانبول به سرعت به سطح قیمت‌های شهرهای گران قیمت اروپا نزدیک شده و براساس آمارها در طول ۹ سال اخیر قیمت مسکن در ترکیه ۱۲ برابر افزایش یافته است.

ترکیه با افزایش ۱۶۸ درصد در سال ۲۰۲۲ و ۷۶ درصد در سال ۲۰۲۳ رتبه اول را در افزایش قیمت مسکن اروپا به خود اختصاص داده است مجارستان با ۱۶۶ درصد افزایش در رتبه دوم قرار دارد.

اکثر کشورهای عضو در سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD) در دوره ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۳ افزایش دو رقمی در قیمت مسکن را تجربه کردند. هرچند کشورهای شمال اروپا با حدود چهار درصد افزایش کمترین رشد را نشان دادند.

با اینکه افزایش قیمت مسکن در ترکیه از سال ۲۰۱۵ شروع شده است اما از سال (۲۰۲۱) به بعد این رشد با سرعت شتابانی بیشتر شده است. به گفته کارشناسان این افزایش ناشی از عوامل گوناگونی همچون نوسانات ارزی، سقوط ارزش لیر، افزایش تورم، هزینه ساخت و ساز و تقاضا پس از شیوع کرونا است. همچنین زلزله ۶ فوریه سال گذشته در ۱۱ شهر ترکیه باعث افزایش قیمت ها شده است زیرا مردم به دنبال زندگی در مناطق امن تر هستند.

مقایسه قیمت خرید ملک با هزینه اجاره در استانبول نشان دهنده نسبت معقولی است اما با افزایش چشمگیر اجاره ها این تفاوت روز به روز بیشتر شده و در حال حاضر میانگین قیمت خرید خانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ برابر اجاره هاست. این وضعیت به معنای آن است که سرمایه گذاران با اجاره دادن خانه خود در کمتر از ۳۰۰ ماه می‌توانند اصل مبلغ سرمایه گذاری را کسب کنند.

با اینحال اعضای گرانقدر مجمع فعالان اقتصادی لازم است برای بررسی بیشتر سرمایه گذاری املاک در ترکیه با وسواس حداقل ده پارامتر اقتصادی ترکیه را در محاسبات خود لحاظ کنند

به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
📌http://www.tg-me.com/Iran_economy_online

و دقیق ترین پیش بینی ها اینجا در اینستاگرام
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
یادتان می‌آید؟ 
امیر ترکاشوند


دستگاه ویدئو

یادتان می‌آید چهل سال پیش که ویدئو تازه آمده بود را؟ یادتان می‌آید که داشتن آن جرم بود!؟ یادتان می‌آید چه با ترس و لرز از آن کالای قاچاقی استفاده می‌شد و خرید و فروش می‌گردید!؟ سال‌ها گذشت تا ویدئو از لیست سیاه خارج شد، تا جایی که به چشم خود دیدم همین دستگاه‌های سابقاً ممنوعه و قاچاق، در فروشگاه‌های نهادهای انقلابی به فروش می‌رسید و حتی برای خریدش می‌شد قسط‌بندی کرد!!!

آنتن ماهواره

این را که دیگر بیشتری‌ها یادشان هست و هنوز جوهر رفعِ جرم‌انگاریش خشک نشده؛ دیش ماهواره را می‌گویم که با گیرنده‌هایش می‌توانست صدها شبکه تلویزیونی از سراسر جهان را وارد خانه‌ها کند. حتما یادتان هست هر از گاه چقدر دیش‌ها از پشت‌بام‌ها توسط مأموران جمع‌آوری می‌شد و احیاناً پرونده‌سازی‌ها و ...؛ چرا؟ چون داشتنِ اون بشقاب‌ها برای تماشای شبکه‌هایی به جز شبکه‌های خودمان جرم بود. سال‌ها شکستند و بردند و پرونده ساختیم تا سرانجام دست از سر مردم برداشته شد تا بتوانند بی‌نگرانی از آن گیرنده‌ها استفاده کنند

روپوش و مانتو

دهه شصت و سال‌های نخست پس از انقلاب را یادتان می‌آید که پوشیدن مانتوی جلوبسته/دکمه‌دار که تا نزدیکی‌های قوزک پا باید امتداد می‌داشت، الزامی بود؟ یادتان می‌آید گشت منحوس ضد ارشاد چگونه سال‌ها دختران سرزمین‌مان را به خاطر کوتاهی مانتو یا جلوباز بودنش یا نبستن دکمه‌اش تحت پیگرد قرار می‌داد؟ یادتان می‌آید چه مهساها را به خاطر همین یک قلم که بازداشت نکردند و به آموزشگاه پلیس نبردند و تعهد نستاندند و ...‌؛ تا سرانجام آه مردم به خاطر معصومیت آن دختر، گرفت‌تان و وادار به عقب‌نشینی شدید و دست از جرم‌انگاری فقدان مانتو/روپوش برداشتید

مقنعه و روسری

یادتان می‌آید که از پیدا بودن مو چه کم چه زیادش جرم‌تراشی می‌کردید؟ آنقدر گرفتید و گرفتید تا خسته شدید و پیدا بودنِ اندکش را تخفیف دادید ولی باز گرفتید و گرفتید تا دوباره عقب نشستید و به روسری نیم‌بند که صرفا نقش نماد را بازی کند اکتفا کردید!
اینک برای همین نمادِ صِرف، سه میلیون جریمه در نظر گرفته‌اید  بی‌آن‌که به پیشینه‌ی رسوای‌تان در جرم‌تراشی برای ویدئو و ماهواره و مانتو و مقنعه‌های قدیمی توجه کنید و بابت آن‌همه پرونده‌سازی‌ها هیچ احساس شرم به خود راه دهید!؛ راستی کدام‌تان تاکنون بابت جرم بودن دستگاه ویدئو از مردم پوزش خواسته‌اید؟
اگر این سیاست تقابلی ادامه یابد احتمالِ گام به گام غربی شدنِ زیّ و پوشش، و دورتر شدن از لباس ایرانی وجود دارد.

به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
📌http://www.tg-me.com/Iran_economy_online

و دقیق ترین پیش بینی ها اینجا در اینستاگرام
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
‏فقیه شهر به رفع حجاب مایل نیست
چرا که هرچه کند حیله در حجاب کند ...

#ایرج_میرزا
یادش امروز گرامی

مجمع فعالان اقتصادی
📌@Iran_economy_online

و اینجا در اینستاگرام
📌Paktinat.Hamed
امسال ( میلادی ) سال رمز ارز است

ببینید در طول یک ماه گذشته میزان رشد را ...

و در عین حال ضوابط خرید و فروش این گروه سرمایه گذاری را با حساسیت رعایت نمایید

هوشمندانه تجارت کنیم و
پیش بینی های مجمع فعالان اقتصادی را جدی بگیریم
📌@Iran_economy_online

و دقیق ترین پیش بینی ها اینجا در اینستاگرام
📌Paktinat.Hamed
‏وطن از آن ثروتمندان و وطن پرستی از آن فقرا است!

#محمود_درویش
یادش امروز گرامی


مجمع فعالان اقتصادی
📌@Iran_economy_online

و اینجا در اینستاگرام
📌Paktinat.Hamed
⭕️ آرامکو ۱۲۱ میلیارد دلار برای سال ۲۰۲۳ سود خالص اعلام کرده است.

🔸یعنی شرکت نفت عربستان با سود خالص تنها یک‌سال خود می‌تواند تمام شرکتهای سهامی عام ایران را بخرد.

🔸آرامکو برادر دوقلوی شرکت ملی نفت ایران است! این دو شرکت دو مسیر متفاوت را طی کردند. یکی از برادر ها پیشرفت را اولویت قرار داد، دومی مبارزه با عقل و خرد.

هوشمندانه تجارت کنیم و
پیش بینی های مجمع فعالان اقتصادی را جدی بگیریم
📌@Iran_economy_online

و دقیق ترین پیش بینی ها اینجا در اینستاگرام
📌Paktinat.Hamed
ما نمی توانیم مشکلاتمان را با همان تفکری حل کنیم که با استفاده از آن، آنها را به وجود آوردیم.

#آلبرت_انیشتین
یادش امروز گرامی

مجمع فعالان اقتصادی
📌@Iran_economy_online

و اینجا در اینستاگرام
📌Paktinat.Hamed
نموداری که ملاحظه می کنید رشد بیت کوین نیست - رشد قیمت کاکائو است که با یک شیب تند رکورد جدیدی را به ثبت رسانده است

در نظر داشته باشید که حرکات عجیب دولتی مثل دولت ایران در خصوص ثبت نگه داشتن قیمتها محال است کار کند به خصوص برای محصولی مانند شکلات

بزودی !

هوشمندانه تجارت کنیم و
پیش بینی های مجمع فعالان اقتصادی را جدی بگیریم
📌@Iran_economy_online

و دقیق ترین پیش بینی ها اینجا در اینستاگرام
📌Paktinat.Hamed
فقط حدود یکسال دیگه سختی باید تحمل کنیم ...

اول ۱۴۰۴ طبق سند چشم انداز ۲۰ سال پیش، ما میشیم قدرت اول اقتصادی منطقه؛

آرامکو میشه نصف شرکت ملی نفت ما،

این کشورهای مصنوعی منطقه همه از ما عقب میفتن،

درآمد ایرانیا چند برابر میشه و اگه الان عراقیها و باقی وقتی میان ایران واسشون مفت حساب میشه؛ سال دیگه نوبت ایرانیا میشه برن کشورای دیگه مثل ریگ پول خرج کنن؛

تا اون زمان، رتبه اعتباری پاسپورتمون هم از ۱۹۰ میشه ۲۰ و ۳۰ و میتونیم بدون ویزا با هواپیماهای مدرن تر از امارات و قطر بریم جاهای دنیا
هر چند اونزمان سرمون خیلی شلوغه بخاطر انبوه توریست که سرازیر شدن تو ایران.

فقط یکسال تا رسیدن به این چشم انداز باقی مونده، سندی که ۲۰ سال پیش مسئولین تصویب کردن و نقشه راهش رو کشیدن؛

نقشه اشتباه بود یا مسئولین اشتباهی بودند؟

قطعا تصمیم گیران اون زمان فکر نمیکردن ۲۰ سال زمان کمی برای رسیدن به این چشم انداز هست

و قطعا به ذهنشون خطور نمیکرد که ۲۰ سال بعد، ایران در نزدیکی قعر جدول کشورهای منطقه باشه و عملکردی با اختلاف ۱۸۰ درجه ای بوجود بیاد.

براستی سرنوشت یک کشور و مردم به چه راحتی دچار دگرگونی شد

آرزوها و امید یک نسل چنان بر باد رفت که امروزه در نزدیکی سال نو نه تنها هیچ بویی از امید و عید نمیشنوی که همه جا غرق در ناامیدی و افسردگیست.

فقط کمی بیشتر از ۳۶۵ روز تا انتهای آرزوهای بر باد رفته یک جامعه مانده است.

به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
📌http://www.tg-me.com/Iran_economy_online

و دقیق ترین پیش بینی ها اینجا در اینستاگرام
📌https://instagram.com/paktinat.hamed?igshid=z97nhxyu259o
2024/05/29 08:55:18
Back to Top
HTML Embed Code: