Telegram Web Link
🔺#اختلاف_طبقاتی حتی در خاموشی‌ها؛ #برق پولدارها قطع نمی‌شود!

🔹تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خاموشی‌های برق در تهران به شکاف طبقاتی دامن زده است.
🔹در فروردین و اردیبهشت سال گذشته، سهم خاموشی‌ها در مناطق مختلف تهران به طور قابل توجهی نابرابر بوده است.
🔹در حالی که جنوب تهران، به ویژه شهرری با ۳۲ درصد از کل خاموشی‌ها و ۴۸ بار خاموشی، با مشکلات جدی مواجه است، مناطق شمالی تهران، از جمله منطقه یک، تنها یک درصد از خاموشی‌ها را تجربه کرده‌اند و این منطقه تنها ۲ بار دچار خاموشی شده است.
🔹به طور کلی، آمارها نشان می‌دهند که اسلامشهر با ۲۴ درصد و پاکدشت با ۱۷ درصد در رده‌های بعدی قرار دارند. این وضعیت نشان‌دهنده نابرابری عمیق در دسترسی به خدمات پایه‌ای همچون برق در پایتخت است./فرهیختگان


🇮🇷 @iranianspa
😢18🤬15👍8😨31👎1🤔1
💢#تلنگر


🔹سرخ پوست‌ها داستان عقابی را می‌گویند که وقتی عمرش به آخر نزدیک شد، چنگال‌هایش بلند شده و انعطافِ گرفتن طعمه را دیگر ندارد؛ نوکِ تیزش کند و بلند و خمیده می‌شود و شهبال‌های کهنسال بر اثر کلفتی پَر به سینه می‌چسبد و دیگر پرواز برایش دشوار است.

🔹 آنگاه عقاب است و دوراهی: بمیرد یا دوباره متولد شود، ولی چگونه؟ عقاب به قله‌ای بلند می‌رود نوک خود را آنقدر بر صخره‌ها می‌کوبد تا کنده شود و منتظر می‌ماند تا نوکی جدید بروید، با نوک جدید تک تک چنگال‌هایش را از جای می‌کَند تا چنگال نو درآید و بعد شروع به کندن پَرهای کهنه می‌کند. این روند دردناک ۱۵۰ روز طول می‌کشد ولی پس از ۵ ماه عقاب تازه‌ای متولد می‌شود که می‌تواند ۳۰ سال دیگر زندگی کند.

✅️ برای زیستن باید تغییر کرد، درد کشید، از آنچه دوست داشت گذشت، عادات و خاطرات بد را از یاد برد و دوباره متولد شد ، انتخاب با خودِ توست!!


http://www.tg-me.com/iranianspa
👍377👎1
💢 قلب مردها شدیدتر از زنان می شکند


پژوهشی جدید که توسط یک دانشمند ایرانی انجام شده، نشان می‌دهد که هرچند #سندروم_قلب_شکسته بیشتر در زنان دیده می‌شود، اما مردان دو برابر بیشتر در اثر این عارضه جان خود را از دست می‌دهند.


همه ما با درد روانی قلب شکسته کاملا آشنا هستیم و تاکنون کتاب‌ها، آهنگ‌ها و فیلم‌های بی‌شماری درباره آن نوشته و ساخته شده است. اما شواهد علمی نیز نشان می‌دهند که این پدیده می‌تواند به‌طور واقعی باعث مرگ شود.

اصطلاح علمی این وضعیت، «کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو» (Takotsubo Cardiomyopathy) یا همان «سندروم قلب شکسته» است که در اثر استرس شدید فیزیکی یا احساسی باعث ضعیف شدن عضله قلب می‌شود.

اکنون پژوهشی جدید از دانشگاه آریزونا که روی داده‌های مربوط به نزدیک به 200 هزار بیمار در ایالات متحده و بین سال‌های 2016 تا 2020 انجام شده، نتایج نگران‌کننده‌ای را نشان می‌دهد.

در حالی که بروز این سندروم در طول دوره مطالعه هم در زنان و هم در مردان اندکی افزایش یافته، اما به‌طور کلی، موارد ابتلا در میان زنان بیشتر بوده است.

با این حال، نرخ مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری در مردان بیش از دو برابر زنان گزارش شده است: 11.2 درصد در مردان در مقایسه با 5.5 درصد در زنان. نرخ کلی مرگ‌ومیر نیز 6.5 درصد بوده است.

نتایج نشان می‌دهد که نرخ مرگ‌ومیر ناشی از «سندروم قلب شکسته» طی سال‌های 2016 تا 2020 همواره افزایش یافته است. نکته قابل توجه اینکه نرخ مرگ در میان مردان در تمام سال‌ها به‌طور چشم‌گیری بالاتر از زنان بوده و فاصله بین این دو گروه به مرور بیشتر شده است. در سال 2020، مرگ‌ومیر مردان به حدود 14 درصد رسیده، در حالی که این رقم برای زنان تنها اندکی بیش از 6 درصد بوده است.

به گفته #دکتر_رضا_موحد، متخصص قلب مداخله‌ای از دانشگاه آریزونا:👇👇

✅️«ما از اینکه نرخ مرگ‌ومیر ناشی از کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو تا این حد بالا بوده و طی پنج سال بدون تغییر محسوس باقی مانده، شگفت‌زده شدیم. همچنین میزان بروز عوارض در بیمارستان نیز بالا بود.»/خبر فوری


🇮🇷 @iranianspa
👍17💔4👎1
⛔️ ایراد بگیر؛ دیده شو، غُر بزن؛ لایک بگیر!

احسان محمدی



🌐 در عصر ارتباطات هر کس این بخت را دارد که چند دقیقه به #شهرت برسد. به نیک‌نامی یا بدنامی.

🌐 اگر پیش از این تنها ستاره‌های سیاست و سینما و موسیقی و ورزش این شانس را داشتند که عکس‌شان روی جلد مجلات بنشیند و دیده شوند، به واسطه شبکه‌های مجازی حالا همه از این بخت برخوردارند.

🌐 کافی است کمی خلاق باشید و از تقلید صدا و دابسمش و ژانگولر استفاده کنید یا دامن از دست بدهید و مقابل دوربین تنی بلرزانید یا اندام‌نمایی کنید، یا دسته‌گلی به آب بدهید و یک نفر تصویر یا صدایتان را پخش کند.

🌐 آن وقت با سرعت نور به شهرت می‌رسید. ممکن است از این بخت برخوردار باشید که حتی با طنازی راه به سینما هم پیدا کنید.

یعنی راهی که قبلاً یک ستاره در طول ده سال طی می‌کرد را در ده دقیقه طی کنید.

🌐 از یک منظر اتفاق بسیار خوبی است. اینکه #انحصار شکسته‌شده و هر کس جوهر و جوهره‌ی داشته‌باشد از این بخت برخوردار است که استعدادش تحسین شود اما وقتی «دیده شدن به هر قیمت» هدف بشود آن وقت ممکن است روی سبک زندگی جامعه هم اثر بگذارد.

🌐 شبکه‌های مجازی در خلق و تکثیر نگاه #ایرادگیر، سیاه‌نما و غرغرو بسیار موثرند. در واقع در چند سال اخیر تجربه نشان داده که ایرادگرفتن از هر چیز و هرکس به یک ارزش تبدیل شده است.

🌐 فرد بدون داشتن سواد و آگاهی نسبت به یک مسئله و موضوع اجتماعی، سیاسی یا رسانه ای، نگاهی به آن می‌اندازد و بعد از پیدا کردن یک خُرده ایراد آن را در معرض نمایش می‌گذارد و زمینه اعتراض به کلیت ماجرا را فقط برای یک ایراد جزئی فراهم می‌آورد.

🌐 یک #گزارشگر فوتبال 90 دقیقه تحت فشار و استرسِ قضاوت شدن توسط میلیون‌ها نفر باید مسلسل‌وار حرف بزند و اطلاعات بدهد، به بازی و حواشی اش دقت کند و تمام حس و حال را به بیننده منتقل کند ولی در پایان به خاطر یک تپق ساده یا فراموش کردن نام یک بازیکن چنان مورد هجمه قرار می گیرد که انگار بی‌سوادترین موجود کره زمین است و کاشف و تکثیرکننده آن تپق، دانای کُلی که حقش را خورده‌اند وگرنه باید جای گزارشگر می‌نشست.

🌐 کافی است یک #نویسنده که سالها میلیون‌ها واژه را ردیف کرده و صدها یادداشت و مقاله نوشته یک خطای نگارشی داشته باشد، ایرادگیران همان یک واژه را سرنیزه می‌کنند و در نقش دانای کل او را به سخره می‌گیرند که ببینید سواد روزنامه نگار ما را!

🌐 در رادیو و تلویزیون و در دهها شبکه، روزانه هزاران دقیقه برنامه تولید می‌شود، کافی است یک #مجری یک گاف بدهد، یک عکس جابجا بشود، تکه‌ای از دکور بریزد، یک مهمان کلمه‌ای خطا کند آن وقت کسانی برای «دیدن شدن» و «دانا به نظر رسیدن» همان یک برش را تکثیر می‌کنند که واسفا از رسانه ما! کجای دنیا این اتفاق می‌افتد و ...

🌐 میان #نقد کردن و #ایرادگیری محض مرز باریکی وجود دارد اما تفاوتش بسیار است. در نقد، هدفِ نهایی ارتقا و بهبود فرایند است، در ایرادگیری، هدف تخریب است و مضحکه‌کردن و البته احتمالاً خُردک شهرتی برای دیده‌شدن فرد بهانه‌گیر و ایرادجو.

🌐 رواج این نگاه و تحسین آن، همه ما را به افرادی تبدیل کرده است که به جای دیدن زیبایی‌ها و نکات تحسین‌آمیز، در جستجوی گاف‌ها، خطاها، سیاهی‌ها و تاریکی‌ها هستیم تا با نشان دادن آنها #معترض_سلحشور، دانای خردمند و مبارز سازش ناپذیر لقب بگیریم.

🌐 فارغ از نگاه و کلام برخی سیاستمداران مستقر در حاکمیت که که بسیار در این خصوص تاثیرگذار بوده‌اند، این نقد به بسیاری از ما روزنامه‌نگاران هم وارد است.

به جای آنکه «شهره شهر شویم به عشق ورزیدن»، مدام فرهنگ عیب‌جویی و مچ‌گیری را رواج داده‌ایم و یادمان رفته که هنز آن است که چشم را «به زشت دیدن» عادت ندهیم.

🌐 این امر به معنای #سفیدنمایی و ندیدن کاستی‌ها نیست، به این معناست که یاد بگیریم ایرادگرفتن محض از هر چیز و هرکس، نشانه هوشمندی و خرد نیست و اندکی خطاپوشی را از پروردگاری یاد بگیریم که ستار العیوب است.


http://www.tg-me.com/iranianspa
👍292👎1
💢بر اساس مطالعات جدید
مدت زیادی
#تنها_بودن مانند کشیدن ۱۵ نخ سیگار در روز انسان را پیر می‌کند!

🔺قاتلی خاموش به اسم تنهایی

مطالعه‌ای از مؤسسه ملی سالمندی آمریکا ( the National Institute on Aging ) نشان می‌دهد، افرادی که به مدت طولانی تنها می‌ مانند ، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته، اضطراب، افسردگی و زوال عقل (دمانس) هستند، که در نتیجه خطر مرگ زودرس را تا ۲۶٪ افزایش می‌دهد.

مطالعات نشان می‌دهند که تنهایی و دوری از اجتماع می‌تواند به‌اندازه کشیدن ۱۵ نخ سیگار در روز برای سلامتی مضر باشد. تنهایی، سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند، استرس را افزایش می‌دهد و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را بالا می‌برد/عصر ایران

✅️ ارتباط انسانی فقط یک خواسته نیست، بلکه یک نیاز است.


🇮🇷
@iranianspa
💔15👍6💯3👎2
💢«مطالعه نشان می‌دهد #هزینه کردن برای #دوست_صمیمی می‌تواند سلامت و طول عمر را افزایش دهد».


🔹تحقیقات متعدد نشان می‌دهند سخاوت و هزینه کردن برای دیگران فواید سلامت بخش دارد.

🔹مطالعه‌ای در مجله روانشناسی سلامت نشان داد سالمندان مبتلا به فشارخون بالا هنگام بخشش پول به دیگران کاهش چشمگیری در فشارخون تجربه کردند - اثری مشابه مصرف دارو یا ورزشی

🔹پژوهش دیگری در مجله ساینس ثابت کرد افراد هنگام خرج کردن برای دیگران نسبت به خود احساس شادی بیشتری می‌کنند. این یافته‌ها حاکی از آن است که رفتارهای سخاوتمندانه به ویژه نسبت به دوستان صمیمی می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی و احتمالاً افزایش طول عمر سالم منجر شود.


🇮🇷 @iranianspa
🤔7👏54
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢یادآوری امروزت:

✅️ ادامه بده حتی در تاریکی ...


🇮🇷
@iranianspa
👍225
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
حال خوب

حرکت تحسین برانگیز دختر کتابفروش شیرازی

🇮🇷
@iranianspa
👏3820❤‍🔥1🔥1
💢 چرا این همه ماشین‌نوشت منتشر می‌کنم؟

#احسان_محمدی


🚗 همیشه برایم سوال است که در ذهن یک نفر چه می‌گذرد که از میان میلیون‌ها کلمه و جمله، چیزی انتخاب می‌کند و روی ماشینش می‌نویسد. این کار شبیه خالکوبی کردن است، جزیی از آدم می‌شود، هر جا بروی نگاهش می‌کنند، غریبه، آشنا.

🚖 تقریباً هیچ‌کس پشت بنز یا BMW چیزی نمی‌نویسد، این کار را بیشتر افراد طبقه متوسط و پایین می‌کنند، روی ماشینی که بخش بزرگی از زندگی‌شان است چیزی می‌نویسند و می‌زنند به دل جاده و خیابان … انگار حرفی توی دلشان است که می‌خواهند اینطور جار بزنند و بیش از هر کتاب و فیلم و مقاله‌ای هر روز دیده و خوانده می‌شوند.

🚛 پشت هر جمله بیشتر وقت‌ها قصه‌ای هست که ما چیزی از آن نمی‌دانیم، یک دلتنگی، یک گله از روزگار یا فک و فامیل، یک دعا برای احساس امنیت، یک شوخی و کنایه و متلک … اینها گاهی کوتاهترین قصه‌های رمزنگاری شده‌ی جهانند و ماشین «رسانه»!


🇮🇷 @iranianspa
20👍11👎1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💢 قانون مهم 80/20 تو رابطه که لازمه همه اطلاع داشته باشند


🇮🇷
@iranianspa
20👍13👏2
💢 #زندگی_بدون_شوآف

دکتر مجتبی شکوری




دوستم بارداره. به من خبر بارداریش رو داد و کلی تبریک و آرزوی خوب براش کردم،
نه پست و استوری گذاشت نه احساس فتح قله‌های ماده آلفایی داشت، هیچی فقط مراقب سلامتیش بود.

زن و شوهر رفتند سونوگرافی و جنسیت بچه رو متوجه شدند که دختره
و حالا می‌دونن که لباس و وسایل مناسب دختر چی بخرن،
نه جشن تعیین جنسیت گرفتند نه هیچی، احتمالاً خوش و خرم دوتا
زن و شوهر دوست‌داشتنی دارن قربون صدقه‌ی نی‌نی خانم میرن.

زندگی بدون شواف خیلی قشنگه، اصلاً آدم‌هایی که نیازی به شوآف
ندارن و با خودشون حال می‌کنن تو یه لول دیگه از خوشبختین.


🇮🇷 @iranianspa
👍7424😁2🥰1👏1
💢 داشتن حداقل #یک_روز_تنبلی در #هفته می تواند استرس را کاهش دهد و خطر سکته را کم کند


🔹 مطالعات نشان می دهند که اختصاص دادن یک روز تنبلی در هفته به استراحت و آرامش میتواند به کاهش سطح استرس و کم کردن خطر سکته کمک کند.

🔹استرس مزمن با فشار خون بالا و التهاب مرتبط است که هر دو از
عوامل خطر مشکلات قلبی عروقی از جمله سکته محسوب می‌شوند.

🔹یک روز مشخص برای استراحت به بدن و ذهن فرصت بازیابی می‌دهد
به تنظیم هورمون‌های استرس مانند کورتیزول کمک می‌کند
و خواب بهتر و سلامت روانی کلی را تقویت می‌نماید. این عادت می‌تواند
از سلامت بلندمدت قلب و مقاومت در برابر بیماری‌های ناشی از استرس پشتیبانی کند/فرارو


🇮🇷 @iranianspa
13👍5🥱1
Forwarded from تفسیر شهر
رئیس انجمن آسیب شناسی اجتماعی: تهدید اصلی جامعه، «عشق ابدی» نیست، ساختارهای ناکارآمد اجتماعی است

🔸چند وقتی است که رئالیتی‌شوی عشق ابدی توجه مخاطبان زیادی به‌خصوص نسل جوان را به خود جلب کرده؛ برنامه‌ای که واکنش‌های به‌شدت منفی از سوی اقشار مختلف جامعه را با خود به دنبال داشته است.

🔸به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تفسیر شهر به نقل از خبرگزاری برنا از اصفهان، این برنامه هرچند انتقادهای زیادی با خود به همراه داشته؛ اما بدون اغراق توانسته مخاطبان زیادی را در کشور ما جذب کند و این موضوع زنگ خطری است که لازم است کاشناسان و متولیان فرهنگی با تیزبینی و فارغ از هر گونه سوگیری هیجانی و بدون مسامحه‌ به آن توجه و برایش تدبیری موثر اندیشه کنند.

🔸کوروش محمدی، رئیس انجمن آسیب‌شناس اجتماعی ایران با انتقاد از نوع واکنش رایج این روزها که با نگاه صرفا تهدیدآمیز به رئالیتی‌شوی «عشق ابدی» می نگرد، گفت: اینکه این برنامه را صرفاً یک تهدید آخرالزمانی تلقی کنیم، یک غفلت بزرگ و خطای راهبردی است چراکه تهدید اصلی جامعه ما ساختارهای معیوب اجتماعی و فرهنگی موجود در جامعه است که باید به آن ها برگردیم، ساختاری که رابطه اش با نسل نوجوان و جوان جامعه قطع شده است، بی تردید در جامعه ای که ارتباط و اعتماد عمومی لااقل دو نسل از جامعه به کارکردهای نهادی و ارزشهای جامعه به مرز صفر رسیده است نمی توان انتظاری غیر از استقبال نسل جوان از برنامه هایی مانند عشق ابدی داشت.

🔸ادامه مطلب در پایگاه خبری تفسیر شهر👇
https://tafsireshahr.ir/7534

@tsn_2023

@mihan_times
..............
کانال واتساپ تفسیرشهر whatsapp.com/channel/0029Vb5XT89D8SDrFBtybA2t

گروه میهن تایمز۱
chat.whatsapp.com/LIJYnwYAFgtBnuenPCXhyP

گروه میهن تایمز۲
chat.whatsapp.com/HUi6am9x4EG2l88yB1Vxaj

گروه میهن تایمز۳
chat.whatsapp.com/JhLCHjesSKQDzOcDLgQU6H

eitaa.com/tafsireshahr

eitaa.com/mihan_times
4👍2👌2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
روانشناسان از واژه‌ایی به اسم #بند_ناف استفاده می‌کنن و این یعنی:

وابستگی روانی محکمی که بین والدین و فرزندان هنوز باقی مانده و از استقلال و زندگی مستقل فرزندان جلوگیری می‌کند. والدینی که مدام همه کاری برای فرزندشان انجام می‌دهند و نظارت بسیاری روی آنها دارند و سعی می‌کنند حتی کارهایی که خود کودک هم می‌تواند انجام بدهد رو به جای آنها انجام می‌دهند و در بزرگسالی افرادی وابسته تحویل جامعه می‌دهند .

چطور میشه این بند ناف رو جدا کرد؟

ایجاد ارتباط محکم و داشتن ارتباط صمیمانه با کودک، مسئولیت دادن به آنها، احترام به استقلال کودکان، تشویق کارهای مثبت، تقویت اعتماد به نفس و احترام به عزت نفس آنها .

🇮🇷 @iranianspa
👍207
💢 افراد #کمال_گرا

دکتر امید امانی


🔹 از ویژگی‌های یه کمال‌گرا اینه که معتقده؛ ده دقیقه کتاب خوندن!، ده دقیقه زبان خوندن، ده دقیقه تمرین چه دردی رو دوا می‌کنه!! کتاب خوندن باید از جون و دل و تمام و کمال باشه. اتاق رو تمیز و خلوت کنی و یه ساعت بشینی مشتی بخونی…


✅️ واسه همین یا شروع نمی‌کنه، یا ادامه نمیده…


🇮🇷 @iranianspa
👍34👌63👎3👏3
☘️☘️☘️☘️☘️

هموطنان و همشهریان گرانقدر استان اصفهان
با سلام و تبریک روز عرفه و اعیاد ذی الحجه


🔸️باستحضار می رساند اداره کل بهزیستی استان اصفهان در این ایام پویش هایی را جهت جلب و جذب کمک‌های حجاج برای تأمین نیازهای معلولان و خانواده های تحت پوشش بهزیستی راه اندازی کرده است، از شما هموطنان و همشهریان عزیز درخواست می شود با انتشار اخبار و پوستر پویش ها در رسانه و شبکه های اجتماعی خود و رساندن پیام این پویش ها به حجاج گرانقدر و خانواده هایشان سازمان‌ بهزیستی را در این امر خداپسندانه یاری فرمایید.

🔸️ حجاج گرامی و خيران عزیز می توانند از طریق مراجعه حضوری به ادارات، نمایندگی ها و مجتمع های بهزیستی سراسر استان یا از طریق کد دستوری #۳۱*۲۰۰۲*۶۶۵۵* (ستاره ۶۶۵۵ ستاره۲۰۰۲ ستاره ۳۱مربع ) و یا شماره کارت مجازی ۶۳۶۷۹۵۷۰۸۲۰۹۲۳۸۳ به نام مشارکت های مردمی بهزیستی استان، کمک ها، نذورات و هدایای خود را به صورت نقدی و غیر نقدی، گوشت و غیره تحویل دهند و در این امر خیر و خداپسندانه سازمان بهزیستی را در تأمین نیازهای جامعه هدف سازمان یاری نمایند.


با تشکر
اداره کل بهزیستی استان اصفهان

☘️☘️☘️☘️☘️
3🙏1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM

ای مدعیانی که به دنبالِ خدایید
معشوقه همین جاست کجایید کجایید

ساقی گره از کارِ شما باز گُشاید
دیوانه چو دیوانه ببیند خوشِش آید

این تاجِ گرانمایه و این تَخت نپاید


در دنیایی که پر از نابرابری، درد و رنج است، کمک به دیگران نه‌تنها باری از دوش یک انسان برمی‌دارد، بلکه خودِ انسانِ یاری‌دهنده را نیز تعالی می‌بخشد. گویی وقتی دستی را می‌گیریم، دل خود را نیز گرم می‌کنیم. این همدلی، فراتر از دین، مذهب، نژاد یا زبان است؛ مهربانی زبان مشترک انسان‌هاست.


🇮🇷
@iranianspa
25👏4🥱2
دنیا هنوز درگیر تاریکی‌های خود است.

زخم هایی هستند که هرگز التیام نمی یابند!
دختر زیبای سرزمین ام قربانی پلیدی های یک نانجیب بی رحم شد و دنیای درگیر تاریکی مان را برای همیشه تاریک تر کرد.

هیچ واژه ای برای قتل الهه حسین نژاد دختر پاک و بی گناه، نمی تواند این تلخی را توصیف کند. دختری که در دل شب، در سکوتی تلخ و بی صدا خاموش شده است، بسیار غم انگیز است.
از صمیم قلب ام تسلیت می گویم.

نور وجودش هیچ وقت خاموش نمی شود و تا همیشه در قلب های زخمی ما زنده خواهد بود.

روحش قرین رحمت الهی در آرامش باشد و در آغوش مهربانی‌ پروردگار جای گیرد.

زهرا نجاتی


🇮🇷 @iranianspa
💔58🤬41
خطر باور کردن ویترین دیگران!

احسان محمدی



ما معمولاً در زمان‌های آسیب‌پذیری مثل خستگی، ناراحتی یا تنهایی سراغ #اینستاگرام می‌رویم و دقیقاً در این لحظات با بهترین تصویرهای دیگران مواجه می‌شویم، با ویترین دست‌چین شده زندگی دیگران. زُل زدن به این ویترین و باور کردن آن مثل خوردن سم، اندک اندک آدم را ناکار می‌کند!

بیشتر ما بعد از یک روز سختِ کاری، وقتی که زندگی واقعی حسابی انرژی و امیدمان را دزدیده و خسته روی مبل لم داده‌ایم وارد اینستاگرام می‌شویم. چه می‌بینیم؟

📽️ یک نفر ویدیویی از سفرش به تایلند را پُست کرده است. جنگل‌های سر سبز، دریای فیروزه‌ای، لبریز از رنگ و زیبایی و آرامش. ما یادمان می‌آید که خیلی وقت است حسرت سفری از این دست داریم.

📸 یک نفر توی رستورانی لوکس با همسر خوش‌قیافه‌اش عکس گرفته در حالیکه میز جلویشان پر از غذاهای گرانقیمت است. ما نه فقط گرسنه می‌شویم بلکه حس می‌کنیم همسرمان چندان زیبا نیست.

👩‍💼 یک نفر عکس‌هایی از خودش قبل و بعد از عمل زیبایی یا فیت شدن وزنش گذاشته. ما با ناامیدی به شکم برآمده و چربی‌های پهلویمان دست می‌کشیم. به دماغمان فکر می‌کنیم که انگار خیلی بزرگ است یا به لب‌هایمان که انگار زیادی کوچک است!

🧑‍💻 یک نفر عکسی از ماشین یا ویلای لوکسش گذاشته و غیرمستقیم به ما می‎‌گوید که به درآمد خوبی رسیده! دیدن این عکس یادمان می‌آورد که فقیرتر از چیزی هستیم که فکر می‌کردیم.


دیدن مداوم این اتفاقات وقتی ما در پایین‌ترین نقطه‌ی انرژی و رضایت شخصی هستیم خطرناک است چون به شدت احساس ناکامی و شکست را درونمان تقویت می‌کند. ما فراموش می‌کنیم که دیگران در شبکه‌های اجتماعی معمولاً تصاویر گلچین شده، فیلتردار و نمایشی از لحظه‌های خاص زندگی‌شان را منتشر می‌کنند نه روزهای بد، ترس، دعوا و افسردگی‌شان را.

✅️ چرا ما خودمان را با دیگران مقایسه می‌کنیم؟

لئون فستینگر روانشناس اجتماعی آمریکایی در تئوری مقایسه اجتماعی (Social Comparison Theory) می‌گوید انسان‌ها ذاتاً تمایل دارند خودشان را با دیگران مقایسه کنند تا بتوانند جایگاه، توانایی‌ها و احساس خودارزشمندی‌شان را بسنجند. نوعی از مقایسه که وادارمان کند رشد کنیم مفید است اما بیشتر ما گرفتار مقایسه تخریبی می‎‌شویم.

پس ما ناخودآگاه هر لحظه در حال مقایسه خود با دیگران هستیم. در عصر حاضر شبکه‌های اجتماعی به خاطر نمایش دادن بُرش‌های زندگی موفق دیگران، احساس شکست و ناکامی را درون ما به شدت تقویت کرده‌اند.

چه باید کرد؟

من به جای توصیه‌هایی مثل «خودمان را مقایسه نکنیم»، «اینستاگرام را حذف کنیم»، «پسته بخوریم!» و ... «یادآوری فعالانه‌» را پیشنهاد می‌کنم، اینکه هر ویدیو یا عکسی از این جنس می‌بینیم به خودمان یادآوری کنیم که «این تمام واقعیت آن فرد نیست» و فقط «یک بُرش نازک از زندگی کسی است که ما چیز زیادی در مورد آن نمی‌دانیم».


http://www.tg-me.com/iranianspa
👍276👏3🤮1
2025/07/13 17:28:22
Back to Top
HTML Embed Code: