Telegram Web Link
جَذوات
این را اینجا نهادم که دوستان نگاهی بیاندازند به سخنان شیخ شوریده دانشگاه علامه. اگر من قدرتی سیاسی داشتم قطعا کاری که صلاح الدین ایوبی با سهروردی کرد با این جناب پورحسن میکردم. یا حداقل فقط به جرم تشویش اذهان عمومی و تضییع کاغذ و درخت به حداقل ۳۰ سال حبس با…
🔺در تکمیل سخن آقای دکتر روشنی‌راد فقط به یک نکته‌ی ساده از بیانات مخدوش آقای پورحسن اشاره‌کنم در دقیقه ۱۲ میفرمایند: " محمد عابد الجابری می‌دانید دو کتاب دارد، باز خوانی فلسفه در شرق اسلامی و بازخوانی فلسفه در غرب اسلامی ..." نکته اینجاست که جابری چنین دو کتابی ندارد! جابری کتاب مهم و معروفی دارد با نام "نحن و التراث" که این کتاب را آقای آل مهدی در دو بخش ترجمه کرده‌است، "ما و میراث فلسفی‌مان" که تقریبا برگردان عنوان اصلی است و "خوانشی نوین از فلسفه مغرب و اندلس"، آقای باغستانی کتابی با نام "بازخوانی فلسفه در شرق اسلامی" از جابری ترجمه کرده‌اند، که کتاب واحدی از جابری نیست بلکه، فصل اول، دوم و پنجم بخش‌هایی از کتاب "التراث و الحداثة" است و فصل سوم و چهارم بخش‌هایی از همان کتاب "نحن و التراث" که به طور کامل و در دو بخش آقای آل‌مهدی ترجمه کرده‌اند، حال شما وضعیت مابقی دعاوی ایشان را ببینید ...
🔺 بازخوانی فلسفه در شرق اسلامی
🔺 ما و میراث فلسفی‌‌مان
🔺 خوانشی نوین از فلسفه مغرب و اندلس، بخش دوم کتاب نحن و التراث
Forwarded from سید مسعود حسینی (سید مسعود حسینی)
پنج‌شنبه‌ی همین هفته، ساعت ۶،
کافه‌کتاب ققنوس

با حضور

دکتر علی مرادخانی
حسین نیکبخت (مترجم کتاب)
سید مسعود حسینی

بحث درباره‌ی کتاب
مواجهه‌ای نامتعارف با منطق هگل، با خوانشی از ملویل، مولیر، بکت
نوشته‌ی آنجلیکا نوتزو.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹آيت الله العظمی جوادی آملی:

«النَّاسُ نِيَامٌ فَإِذَا مَاتُوا انْتَبَهُوا» از وجود مبارک پيغمبر(صلّی الله عليه و آله و سلّم) است، حضرت فرمود که خيلی از مردم خواب‌اند وقتی مُردند بيدار می‌شوند، آدم خوابيده در عالم رؤيا خواب مي‌بيند که باغ دارد، راغ دارد، مزرعه دارد، مرتع دارد، وقتی بيدار شد می‌بیند دستش خالی است...

درس فقه ۹۸/٩/۶

🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
🔺 این جلسه اولین جلسه از مجموعه جلساتی‌است که با محوریت "عقلانیت" در حال برنامه‌ریزی و هماهنگی آن هستم. دوگانه‌ی "معقول" و "نامعقول" صرفا دومفهوم انتزاعی در فلسفه نیستند، بلکه مفاهیمی هستند که در نسبت با سنت و تاریخ ما می‌توانند بخشی مهمی از واقعیت ما را توضیح دهند و ما را نسبت به آنچه هستیم خودآگاه کنند. متاسفانه مفهوم عقلانیت در فضای فکری ما چندان جدی گرفته نشد و نهایتا ذیل مناقشات روشنفکری دینی به سرفصلی از مباحث فلسفه‌ی دین با عنوان "عقل و دین" تبدیل شد. چند دهه ورود اندیشه‌های چپ، پست‌مدرن و هایدگر مسخ شده و سنت شبه‌ فلسفی-کلامی نوصدرائیان تماما فضای فلسفی ما را دور از عقلانیت نگه‌داشت. گرچه از اوایل دهه‌ی نود بازگشت به ایدئالیسم‌ جریان اصلی فلسفه‌‌ی ما شد، اما نتوانستیم ایدئالیسم را به مثابه اوج عقلانیت مدرن بازخوانی کنیم، بلکه با گسترش ترجمه‌ها مباحث زبانی و نهایتا نگاه تکنیکی برای مشارکت در جریان مقاله‌نویسی جهانی غلبه پیداکرد و ما نتوانستیم چیز زیادی از عقلانیت مدرن ذیل ایدئالیسم دریابیم.
در این مجموعه جلسات از زوایای مختلف به مسئله‌ی عقلانیت می‌پردازیم و ذیل هر منظری نگاهی به سنت و اندیشه‌ی معاصر در ایران خواهیم داشت. در این‌ مسیر حتما از میراث فکری متفکران عرب استفاده خواهیم کرد، چرا که آن‌ها بیش از ما، به عقلانیت توجه داشتند و ذیل کلیدواژه‌ی عقلانیت و نقد عقل به بررسی میراث فکری جهان اسلام پرداختند. در اولین جلسه به اندیشه‌های عابدالجابری می‌پردازیم. جابری در پروژه‌ی مهم خود یعنی "نقد عقل عربی" ذیل مسئله‌ی عقلانیت به‌ بازخوانی سنت پرداخته است که فارغ از جزئیات این پروژه، روش او می‌تواند برای ما بسیار آموزنده باشد، به نحوی که بتوانیم از تورم فلسفه خواندن صرف به سمت فلسفه‌ورزی و در معاصرت اندیشیدن حرکت کنیم.
محراب هاشم‌زاده
@JAZAVAAT
✔️انجمن علمی فلسفهٔ غرب دانشگاه اصفهان برگزار می‌کند:

🔘موضوع نشست: نقد عقل در انديشهٔ معاصر جهان اسلام با تمرکز بر عابدالجابری

🔘 ارائه‌دهنده: دکتر احسان پشت مشهدی؛ پژوهشگر فلسفه و مترجم آثار متفکرین عرب

🔘 زمان برگزاری: پنجشنبه‌ ۳ خرداد ۰۳ ساعت ۲۰

🔘جلسه مجازی و با ظرفیت محدود است.

🔘 جهت ثبت نام به آیدی تلگرام @N_R202 پیام دهید.

✔️ @Philosophy_Society_98
💢برگزاری نشست علمی با عنوان «مسأله‌شناسی الاهیات سلبی با تأکید بر رویکرد ملارجبعلی تبریزی و شاگردانش»

✍️به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، با همکاری گروه «کلام» مؤسسه و معاونت پژوهشی دانشکده الهیات دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران، نشست علمی «مسأله‌شناسی الاهیات سلبی با تأکید بر رویکرد ملارجبعلی تبریزی و شاگردانش» در روز سه‌شنبه هشتم خردادماه 1403 از ساعت 10 تا 12 برگزار می‌گردد.

👤ارائه‌دهندگان:
آقای مهدی عسگری (پژوهشگر فلسفه اسلامی)
دکتر محمدحسین منتظری (عضو هیات علمی دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران)

👤دبیر نشست:
دکتر مهدی خیاط‌زاده (پژوهشگر وابسته مؤسسه حکمت و فلسفه ایران)

📍مکان:
دانشکدگان فارابی، دانشکده الاهیات، تالار امام هادی علیه السلام

🌏لینک حضور مجازی:
http://irip.ac.ir/u/136

🆔https://eitaa.com/hekmatfalsafe

https://www.tg-me.com/joinchat-UmlD7YKiYShe9xO6
🔸 اندیشه‌ای که بی مسئله شده باشد، احتمالا آموزش پذیر هم نیست.
📚 بنیاد هستی‌شناختی، هارتمان، ترجمه شرف‌الدین خراسانی، ص ۱۶
🔹 این جمله‌ی هارتمان من را یاد گله و شکایت دائمی دانشجویان فلسفه از کلاس‌های فلسفه اسلامی انداخت.
نقد عقل در اندیشۀ معاصر جهان اسلام
<unknown>
✔️ارائه‌ای از انجمن علمی فلسفهٔ غرب دانشگاه اصفهان:

🔘موضوع نشست: نقد عقل در انديشهٔ معاصر جهان اسلام با تمرکز بر عابدالجابری

🔘 ارائه‌دهنده: دکتر احسان پشت مشهدی؛ پژوهشگر فلسفه و مترجم آثار متفکرین عرب

🔘 زمان برگزاری: پنجشنبه‌ ۳ خرداد ۰۳

✔️ @Philosophy_Society_98
2024/05/29 09:37:53
Back to Top
HTML Embed Code: