Telegram Web Link
“انتخابات” ریاست جمهوری ۸ام تیر


۱۵۳امین برنامه سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور

مجری برنامه: دکتر پوریا مطهری، عضو هیأت اجرایی سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور

میهمان:

دکتر حسین موسویان رئیس شورای مرکزی و رئیس هیأت رهبری-اجرایی جبهه ملی ایران

۳۰ مه ۲۰۲۴

https://youtu.be/umb9fJ6SKGA?si=s9lctF3-CKjI4s1C
Payam JMI 222.pdf
629.3 KB
نشریه پیام جبهه ملی ایران / شماره ۲۲۲ / ۱۲ خرداد‌ماه ۱۴۰۳

در این شماره بخوانید:

۱. بکوشیم تا فردای ایران را بر پایه مردم‌سالاری بنا کنیم
۲. وظایف تشکیلاتی اعضای جبهه ملی ایران چیست؟
۳. وطن چیست؟
۴. فشار سنگین مالیاتی بر گرده مردم
۵. سیاست پیروزی‌مدار یا دست سرنوشت؟

@Jebhemelli
جناب آقای دکتر محمدحسین بنی‌اسدی

انتخاب شما را به سمت دبیر کلی نهضت آزادی ایران توسط شورای مرکزی آن جمعیت تبریک گفته و موفقیت‌های شما و حزبتان را در راه کسب آزادی، استقلال، استقرار حاکمیت ملی، جدایی دین از حکومت و حفظ یک‌پارچگی میهن که همان آرمان‌های مصدق بزرگ رهبر نهضت ملی ایران است آرزو می‌کنم.

تهران - رئیس شورای مرکزی جبهه ملی ایران

حسین موسویان

هفدهم خرداد ۱۴۰۳
Forwarded from نشر نامک
دکتر کریم سنجابی (1283-1374) وزیر فرهنگ دولت دکتر محمد مصدق، از سیاستمداران پیشگام در نهضت ملی صنعت نفت ایران و قاضی اختصاصی دولت متبوع خویش در پرونده شرکت نفت انگلیس و ایران در دیوان دادگستری بین‌المللی لاهه بود.وی مدت کوتاهی بعد از عضویت در کابینه از این مقام استعفا کرد و به‌منظور پشتیبانی از دولت در مباحثات پارلمانی به نمایندگی از مردم کرمانشاه در مجلس شورای ملی (دوره هفدهم/1331-1332) انتخاب شد.
در طول مدت نمایندگی در مجلس شورا، شش نطق مبسوط و مستدل ارائه کرد که از اسناد مهم تاریخ معاصر کشور است.عنوان موارد مذکور بر این قرار است: جریان محاکمه و رأی دیوان بین‌المللی در مورد دعوای دولت انگلستان، درباره طرح تشکیل مجلس سنا و تجدیدنظر در اصل 48 قانون اساسی، راجع به نهضت‌های ضد استعماری، جنبه‌های سیاست خارجی دولت پادشاهی ایران، درباره وضعیت و خواسته‌های ایل سنجابی، نهضت ملی ایران و قتل ریاست شهربانی کشور.
دندانه های طوفان (نطق‌های دکتر کریم سنجابی در دوره هفدهم مجلس شورای ملی) / به کوشش: دکتر احمد شعبانیی/ چاپ اول 1402 / قطع: رقعی/ اصلاح تصاویر و طرح جلد: مصطفی ذکریاپور / تعداد صفحه: 136 / قیمت: 120 هزار تومان
دفتر فروش: 6-66477405 داخلی 1
#30بوک
#بنوبوک
به نام سعادت دو ملت ایران و چین و برای تحقق صلح جهانی

جناب آقای چانگ هوا
سفیر محترم جمهوری خلق چین در ایران

بدین‌وسیله به استحضار می‌رساند اظهارات جانبدارانه دولت متبوع حضرت‌عالی پیرامون جزایر ایرانی خلیج فارس، اقدامی ضدایرانی و برخلاف منافع ملت ایران و تأییدی بر نقض علنی تمامیت ارضی میهن ما و دخالت در امور ایران است.
لازم به ذکر است مردم ایران، فارغ از هرگونه نظام سیاسی حاکم بر این کشور دوست و دشمن را به خوبی می‌شناسند و بارها در طول تاریخ این امر را به اثبات رسانده‌اند. اقدامات اخیر دولت چین که مسبوق به سابقه هم می‌باشد موجب جریحه‌دار شدن احساسات ملی مردم گردیده است.
لذا لازم است به منظور تأکید بر حفظ صلح جهانی و اثبات حسن نیت این دولت نسبت به مردم ایران، در مورد اقدامات صورت گرفته عذرخواهی رسمی صورت گرفته و از تکرار آن پرهیز گردد.

با آرزوی سعادتمندی دو ملت بزرگ ایران و چین
سازمان جوانان جبهه ملی ایران

هجدهم خردادماه ۱۴۰۳
جبهه ملی ایران، ارتداد و امتداد

پس از گذشت ۴۳ سال از اعتراض جبهه ملی ایران به لوایح پنج‌گانه دولت وقت علی‌الخصوص لایحه قصاص (تنظیمی از سوی شورای عالی قضائی)، به مجلس شورای اسلامی و گردهمایی در روز ۲۵ خرداد ۱۳۶۰ که منجر به اعلام ارتداد جبهه ملی ایران توسط آیت‌الله خمینی شد، بنا داریم تا رويدادهای این روز و تداوم جریان نهضت ملی ایران پس از انقلاب را توسط حاضران، ناظران و پژوهش‌گران مورد بررسی قرار دهیم.

پنج شنبه بیست و چهارم خرداد ساعت ۲۱ به وقت تهران
در کلاب هاوس رسمی جبهه ملی ایران
پیشگاه اعلی‌حضرت همایون شاهنشاهی

فزایندگی تنگناها و نابسامانی‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور چنان دورنمای خطرناکی را در برابر دیدگان هر ایرانی قرار داده که امضاکنندگان زیر بنا بر وظیفه ملی و دینی در برابر خلق و خدا با توجه به اینکه در مقامات پارلمانی و قضائی و دولتی کشور کسی را که صاحب تشخیص و تصمیم بوده و مسئولیت و مأموریتی غیر از پیروی از «منویات ملوکانه» داشته باشد نمیشناسیم و در حالیکه تمام امور مملکت از طریق صدور فرمانها انجام میشود و انتخاب نمایندگان ملّت و انشاء قوانین و تأسیس حزب و حتی انقلاب در کف اقتدار شخص اعلیحضرت قرار دارد که همه اختیارات و افتخارها و سپاسها و بنابراین مسئولیتها را منحصر و متوجه به خود فرموده‌اند، این مشروحه را علیرغم خطرات سنگین تقدیم حضور مینمائیم.

در زمانی مبادرت به چنین اقدامی میشود که مملکت از هر طرف در لبه‌های پرتگاه قرار گرفته، همه جریانها به بُن‌بست کشیده، نیازمندیهای عمومی بخصوص خواروبار و مسکن با قیمتهای تصاعدی بی‌نظیر دچار نایابی گشته، کشاورزی و دامداری رو به نیستی گذارده، صنایع نوپای ملی و نیروهای انسانی در بحران و تزلزل افتاده، تراز بازرگانی کشور و نابرابری صادرات و واردات وحشت‌آور گردیده، نفت این میراث گرانبهای خدادادی بشدّت تبذیر شده، برنامه‌های عنوان شده اصلاح و انقلاب ناکام مانده و از همه بدتر نادیده گرفتن حقوق انسانی و آزادیهای فردی و اجتماعی و نقض اصول قانون اساسی همراه با خشونتهای پلیسی به حداکثر رسیده و رواج فساد و فحشا و تملق فضیلت بشری و اخلاق ملی را به تباهی کشانده‌است.

حاصل تمام این اوضاع، توأم با وعده‌ها و ادعاهای پایان ناپذیر و گزافه گوئیها و تبلیغات و تحمیل جشنها و تظاهرات، نارضائی و نومیدی عمومی و ترک وطن و خروج سرمایه‌ها و عصیان نسل جوان شده که عاشقانه داوطلب زندان و شکنجه و مرگ میگردند و دست بکارهائی میزنند که دستگاه حاکمه آنرا خرابکاری و خیانت و خود آنها فداکاری و شرافت مینامند.

این همه ناهنجاری در وضع زندگی ملی را ناگزیر باید مربوط به طرز مدیریت مملکت دانست، مدیریتی که بر خلاف نص صریح قانون اساسی و اعلامیهٔ جهانی حقوق بشر جنبه فردی و استبدادی در آرایش نظام شاهنشاهی پیدا کرده‌است.

در حالیکه «نظام شاهنشاهی» خود برداشتی کلی از نهاد اجتماعی حکومت در پهنهٔ تاریخ ایران میباشد که با انقلاب مشروطیت دارای تعریف قانونی گردیده و در قانون اساسی و متمم آن حدود «حقوق سلطنت» بدون کوچکترین ابهامی تعیین و «قوای مملکت ناشی از ملّت» و «شخص پادشاه از مسئولیت مبری» شناخته شده‌است.

در روزگار کنونی و موقعیت جغرافیائی حساس کشور ما اداره امور چنان پیچیده گردیده که توفیق در آن تنها با استمداد از همکاری صمیمانه تمام نیروهای مردم در محیطی آزاد و قانونی و با احترام به شخصیت انسانها امکان‌پذیر میشود.

این مشروحه سرگشاده به مقامی تقدیم میگردد که چند سال پیش در دانشگاه هاروارد فرموده‌اند: «نتیجه تجاوز به آزادیهای فردی و عدم توجه به احتیاجات روحی انسانها ایجاد سرخوردگی است و افراد سرخورده راه منفی پیش میگیرند تا ارتباط خود را با همه مقررات و سنن اجتماعی قطع کنند و تنها وسیله رفع این سرخوردگیها احترام به شخصیت و آزادی افراد و ایمان به این حقیقت است که انسانها برده دولت نیستند و بلکه دولت خدمتگزار افراد مملکت است» و نیز به تازگی در مشهد مقدس اعلام فرموده‌اند: «رفع عیب به وسیله هفت‌تیر نمی‌شود و بلکه بوسیله جهاد اجتماعی میتوان علیه فساد مبارزه کرد».

بنابراین تنها راه باز گشت و رشد ایمان و شخصیت فردی و همکاری ملّی و خلاصی از تنگناها و دشواریهائی که آینده ایران را تهدید میکند ترک حکومت استبدادی، تمکین مطلق به اصول مشروطیت، احیای حقوق ملت، احترام واقعی به قانون اساسی و اعلامیه جهانی حقوق بشر، انصراف از حزب واحد، آزادی مطبوعات و اجتماعات، آزادی زندانیان و تبعید شدگان سیاسی و استقرار حکومتی است که متکی بر اکثریت نمایندگان منتخب از طرف ملّت باشد و خود را بر طبق قانون اساسی مسئول اداره مملکت بداند.

۲۲ خردادماه ۱۳۵۶

دکتر کریم سنجابی دکتر شاپور بختیار داریوش فروهر
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
نگاهی به ۲۵ خرداد ۱۳۶۰

توضیحات دکتر مهدی آذر در خصوص حوادث ۲۵ خرداد ۱۳۶۰

پروژه تاریخ شفاهی دانشگاه هاروارد در گفتگو با ضیاء صدقی
🔸پاسخ دبیرکل جدید نهضت آزادی ایران به پیام تبریک دکتر حسین موسویان

@nehzatazadiiran

بسمه تعالی
جناب آقای دکتر حسین موسویان
رییس محترم شورای مرکزی جبهه ملی ایران

از پیام تبریک و حسن نظر‌جنابعالی ‌سپاسگزارم.

عنایت و تاکید‌تان بر راه زنده‌یاد دکتر محمد مصدق، آزادی، استقلال، یکپارچگی سرزمین و استقلال نهاد دین، از اصول و اهداف نهضت آزادی ایران بوده و همچنان امروز نیز با‌ رویکرد «اصلاحات جامعه محور» ادامه دارد. امید است این اهداف و سوابق مشترک زمینه همفکری و همکاری بیش از پیش را فراهم آورد.
موفقیت جنابعالی و جبهه ملی ایران را در راه تحقق آزادی ها و حقوق اساسی ملت از خداوند رحمان خواستارم.

محمد حسین بنی‌اسدی
دبیرکل نهضت آزادی ایران
٢١ خرداد١۴٠٣

@nehzatazadiiran
جبهه ملی ایران در انتخابات فرمایشی شرکت نمی‌کند

هموطنان عزیز! ملت شرافتمند ایران!

«نظام جمهوری» یک سیستم حکومتی است که بر مبنای اصول دموکراسی و در شرایط وجود آزادی‌های سیاسی مانند آزادی احزاب، آزادی اجتماعات، آزادی مطبوعات، آزادی انتخابات و آزادی مردم برای گزینش کاندیدای مورد نظر خود، شکل می‌گیرد. در «نظام جمهوری»، افراد ملت یا مستقیم و یا به طور غیرمستقیم و از طریق پارلمان، فردی واجد تمام صلاحیت‌های لازم را به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب می‌کنند تا اداره‌ی امور کشور را برای دوره‌ای معین در اختیار گرفته و در مقابل مردم و نمایندگان آن‌ها پاسخگو باشد.
در ساختار حکومت جمهوری اسلامی، رئیس‌جمهور، فردی فاقد اختیار در سیاست‌های کلان و مهم کشور بوده و به قول یکی از انتخاب‌شدگان سابق، یک «تدارکاتچی» بیش‌تر نیست و حق اِعمال حاکمیت به نمایندگی از جانب ملت را ندارد. در این ساختار به کار بردن واژه‌ی «رئیس‌جمهور» بدون مُسمی بوده و انتخاب رئیس‌جمهور کلًا بلاموضوع است.
صرف‌نظر از این که مخدوش بودن «اصل جمهوریت» در ساختار جمهوری اسلامی، کلًا انتخاب رئیس‌جمهور را بی‌حاصل و بی‌معنا می‌نماید، در همین ساختار پر از نقص و ابهام نیز نحوه‌ی انتخاب یک «تدارکاتچی» به نام رئیس‌جمهور با هزار ترفند و اما و اگر همراه می‌باشد.
بعد از مرگ غیرمنتظره رئیس‌جمهور و ابهامات فراوان مربوط به آن، حکومت، برنامه‌ی انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام را برای انتخاب جانشین او شروع کرد. شورای نگهبان انتصابی از میان حدود هشتاد نفر کاندیدای ثبت‌نام کرده، شش نفر را مطابق سلیقه خود مشخص کرد که مردم می‌توانند به آنان رأی دهند. شش نفری که همگی از مهره‌های ناکارآمد و مردود شده حکومت و از مسببان بحران‌های عظیم موجود در کشور هستند. برخی از آنان در نزد افکار عمومی متهم به انواع فساد بوده و بعضی با داشتن نظریات قوم‌گرایانه و افکاری که واگرایی اجتماعی را ترغیب و تشویق می‌کند، برای وحدت ملی و یک‌پارچگی کشور خطرناک هستند. عجبا که در بین آنان یک فرد پاک‌دست، وطن‌دوست، آزادی‌خواه و مورد وثوق مردم نیست.
جمهوری اسلامی تظاهرات و اعتراضات مسالمت‌آمیز بانوان و جوانان این سرزمین را که از دو سال پیش با شعار زن، زندگی، آزادی به خیابان آمدند، به شدیدترین شکل ممکن سرکوب نمود، به‌طوری که در جریان این خشونت‌ها، صدها تن کشته و مجروح و هزاران نفر بازداشت شده و به زندان‌ها فرستاده شدند. اعدام برخی از بازداشت‌شدگان خانواده‌های زیادی را داغدار نمود. و نارضایتی مردم را از حاکمیت جمهوری اسلامی به شدت افزایش داد. نتیجه‌ی این رفتارها و ناکارآمدی‌های دولت‌ها در چند دهه گذشته پس از انقلاب در انتخابات چند ماه پیش مجلس شورای اسلامی دیده شد که در آن مشارکت ناچیز حتی کمتر از ده در صد افراد واجد شرایط، به‌خوبی بی‌اعتمادی کامل افراد بیدار جامعه‌ی ما وفاصله عمیق مردم کشورمان را با حاکمیت جمهوری اسلامی نشان داد. در شرایط فعلی مردم ما خواستار تحول و انتخاب راه نو برای تعیین سرنوشت خود و تغییر ساختار از راه آزادی کامل احزاب و مطبوعات و آزادی بیان و اظهار عقیده می‌باشند .
جبهه ملّی ایران شرکت در انتخابات رئیس جمهوری را تأیید سیاست‌های غلط منتخبین حاکمیت در سال‌های گذشته و ادامه‌ی وضع رقت‌بار اجتماعی فعلی و تداوم یافتن آن می‌داند. بنابراین، اعضای جبهه ملی ایران در چنین نمایشی که نام انتخابات بر آن نهاده‌اند و به طور کلی از موازین انتخابات سالم و عادلانه به دور است شرکت نخواهند کرد و تحت هیچ شرایطی به انتخاب بین بد و بد تر تن نخواهند داد.

شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران-بیست و ششم خردادماه ۱۴۰۳

https://jebhemeliiran.org/?p=3660
2024/06/16 00:27:19
Back to Top
HTML Embed Code: