Telegram Web Link
انتخاب رئیس‌جمهور لبنان: ایران خارج از بازی

مجید مرادی

🔺انتخاب رئیس‌جمهور لبنان از سوی مجلس لبنان در حضور نمایندگان آمریکا و عربستان و قطر و فرانسه انجام شد و جوزف عون فرمانده ارتش به رغم مانع قانون اساسی و با حمایت عربستان سعودی و آمریکا و فرانسه راهی کاخ ریاست‌جمهوری در بعبدا شد‌.

🔺سفیر عربستان سعودی در آستانه رای‌گیری با زبان تهدید به نبیه بری رئیس مجلس و رهبر جنبش شیعی امل هم پیمان حزب الله گفته بود اگر جوزف عون انتخاب نشود از کمک‌های مالی و بازسازی لبنان خبری نخواهد بود. بری هم عصبانی شده و به او گفته است که ما نمی‌خواهیم لبنان بازسازی شود. اما روشن است که اولویت لبنان اکنون بازسازی ست که تنها عربستان سعودی و قطر از عهده آن بر می‌آیند.

🔺هنوز ائتلاف دوگانه شیعی حزب‌الله و امل تداوم دارد و اثرگذاری خود را در فرایند انتخابات ریاست جمهوری هم نشان داده است اما افق آینده در سایه غیبت ایران و اراده طرف های عربی و غربی بر خلع سلاح حزب‌الله که رئیس‌جمهور جدید هم اشاره ای ضمنی به آن کرده، روشن نیست.

🔺 با بازگشت عربستان سعودی به عرصه سیاسی لبنان و پررنگ‌ترشدن نقش آن در بازسازی این کشور در آینده‌ای نزدیک، نقش ایران کم‌رنگ خواهد شد. بازی خارج از میدان و ائتلاف با بازیگران غیررسمی ممکن است در مراحلی موفقیت‌های نسبی نصیب کشوری کند اما برای همیشه ممکن نیست و نظام بین‌الملل الزامات و هنجارهای خود را تحمیل می‌کند و ایستادن در برابر این الزامات و هنجارها صرفا از طریق تقابل نظامی هزینه‌های گزافی دارد.

🔺استقبال ایران از انتخاب رئیس‌جمهور جدید لبنان و تبریک ایران به جوزف عون مورد توجه ویژه رسانه‌های عربی واقع و نشانه ای از همگرایی با دیگران تلقی شده است. باید دید رئیس‌جمهور جدید لبنان چقدر بر موضوع انحصار سلاح در دست ارتش پای خواهد فشرد و تا کجا قدرت تاب آوری در برابر فشار داخلی و خارجی را دارد. وضعیتی که سودانی نخست وزیر عراق هم برای تعیین تکلیف الحشد الشعبی در ماه‌های اخیر داشته و دارد. آیا معامله‌ای بزرگ میان ایران و آمریکا در راه است؟

https://www.tg-me.com/K_MjM
👍30
قنات (دکتر مجید مرادی)
باران ممنوعیت‌های استنسابی! در هوای تلخ! مجید مرادی باران ممنوعیت‌های استنسابی (دلبخواهی)ست که می‌بارد و سخنگوی قضاء انکار می‌کند. ترانه علیدوستی از ممنوع‌پروازی اش در داخل ایران گفت، تکذیب شد. اکنون فاطمه هاشمی از ممنوعیت رئیس‌جمهور اسبق سیدمحمد خاتمی…
دوست عزیزی برایم نوشت:

سلام
باران کوثری ممنوع از پرواز نشد ترانه علیدوستی بود.

جواب دادم:

سلام و سپاس
تصحیح کردم
البته خیلی هم اشتباه نبود
آخه در گیلان ما «باران» همیشه با «ترانه» است!😄

مجید مرادی
https://www.tg-me.com/K_MjM
👍40
دولت‌های آمریکا در هر بلای طبیعی با ایران اعلام همدردی کرده اند. در زلزله بم هواپیمای حامل کمک‌های انسان دوستانه فرستادند. اکنون ایالت کالیفرنیا در آتش می‌سوزد و ده‌ها هزار انسان با چشمانی گریان، سوختن و دود شدن خانه ها و خاطرات خود را به سوگ نشسته اند.
وزارت خارجه و دولت جمهوری اسلامی ایران هنوز خبر ندارند؟!

مجید مرادی
https://www.tg-me.com/K_MjM
👍40
به نام خدا

به نام وجدان انسانی و به عنوان یک دانشگاهی، نویسنده و شاعر و فعال سیاسی و رسانه‌ای ایرانی با همه هم‌نوعانی که در حادثه آتش‌سوزی لس آنجلس، عزیزان یا خانه یا اموال خود را از دست داده‌اند اعلام هم‌دردی می‌کنم. ملت ایران هم‌دردی ملت و دولت ایالات متحده آمریکا را پس از هر حادثه طبیعی ناگوار مانند زلزله رودبار و زلزله بم فراموش نمی‌کند چنان که ملت مظلوم فلسطین، اعتراض ملت آمریکا و به ویژه وجدان های بیدار مردم لس آنجلس را به نسل کشی وحشیانه‌‌ای که بیش از یک سال در غزه جریان دارد از یاد نخواهد برد. نمی‌توانم از افزودن این نکته -همراه ابراز تأسف- دریغ کنم که عقده گشایی و ابراز خوشنودی تعداد اندکی از هم‌وطنان من برای بروز فاجعه بزرگ آتش‌سوزی لس آنجلس شبیه ابراز خوشنودی افراد معدودی در آمریکا و اروپا نسبت به مصیبت ملت غزه است و هر دو به یک اندازه محکوم و نکوهیده است.
ما از تبار سعدی، شاعر بزرگ ایرانی هستیم که گفته است:
بنی آدم اعضای یکدیگرند
که در آفرینش ز یک پیکرند
چو عضوی به درد آورد روزگار
دگر عضوها را نماند قرار

مجید مرادی

https://www.tg-me.com/K_MjM
👍46
📝 بیانیه جمعی از استادان در حمایت از دکتر محسن رنانی

جناب آقای پزشکیان
ریاست محترم جمهوری

🔻آزادی و جمهوری دو آرمان اساسی در وعده‌های نظام حاضر از سال ۱۳۵۷ تاکنون بوده است. دولت‌مردان در این چهار دهه همواره بر تحقق و صیانت از آزادی تأکید کرده‌اند. به‌ویژه پس از آنچه در چهار سال اخیر بر ایران گذشت، جنابعالی نیز در ترغیب مردم به آشتی با انتخابات و اعتماد به شما، بار دیگر بر تضمین آزادی بیان تأکید کردید.

🔻اما متأسفانه در چند روز اخیر شاهد تضییع حق آزادیِ بیان جناب دکتر محسن رنانی بوده‌ایم که یکی از برجسته‌ترین اقتصاددانان و در عین حال سرمایه‌های اجتماعی ایران هستند و همواره دغدغۀ مانایی و آبادانی این مرز و بوم را داشته‌اند.

🔻حتماً می‌دانید اقدام قضایی علیه ایشان به استناد نوشته‌هایی که در سال‌های پیش منتشر کرده‌اند و دستور قضایی برای حذف مقالات ایشان از سایت، که سپس منجر به تعلیق سایت و کانال ایشان شده است،  خلاف وعده‌های شما و نیز نفی صریح حق آزادی بیان است.

🔻در این نامه از جنابعالی در مقام مسئول اجرای قانون اساسی و مفاد مصرح آن در تضمین آزادی بیان و حقوق اساسی ملت، خواستار موضع‌گیری روشن شما دربارۀ این تعلیق و دیگر اتهام‌های ناروایی هستیم که به کار فکری دکتر محسن رنانی زده شده است.

🔻همچنین عطف به سوگند ریاست‌جمهوری‌تان، تعریف سازوکارهایی برای توقف این رویه را - بدون فوت وقت - خواستاریم، به امید اینکه ایشان، سایر اندیشمندان و نیز تمامی شهروندان این مرز و بوم، زین‌پس بدون ترس از بازداشت و توبیخ، طعم شیرین «آزادی پس از بیان» را عمیقاً تجربه کنند.


🔻با احترام؛ جمعی از دانشگاهیان و مردمان این سرزمین.

🔹امضاکنندگان:
ناصر فکوهی، پرویز پیران، بایزید مردوخی، نعمت الله فاضلی، محمد فاضلی، علی سعدوندی، احسان شریعتی، یاسر عرب، محمد درویش، ابوالفضل دلاوری، احمد خرم، یعقوب اندایش، علی چشمی، محمد طاهری، مسیحا رضاقلی (والا)، مقصود فراستخواه، نادر مهرگان، محمد بحرینیان، هادی خانیکی، سید محمد بهشتی، تقی ابراهیمی سالاری،  محمدرضا اسلامی، احمد صفار، مانی کلانی، مرتضی درخشان، عباد تیموری، الهام فخرایی، امیرمسعود شهرام نیا، علی برجیان، نریمان محمدی، انوش اردوان، امیرحسین پوره، مهنوش مانی، وجیهه جلائیان، مهری شاهزیدی، داود نجفی، رضا مجیدزاده، زهره رضاپور، محمود اولاد، سیروس امیدوار، سهراب دل‌انگیزان، زهرا منتظری، اصلان قودجانی، نسرین قنواتی، علی صحرائیان، لیلا صادقی‌تبار، فرحناز عطاریان، مینا اعتضادی، فرزاد کلاته، سید نوید کلهرودی، معصومه اشتیاقی، محدثه جزائی، رسول رییس جعفری، میثم موحدفرد، علی اصلان شهلا، امین عسکری، حسن پورعلی، حمیدرضا قاسمی، مسعود کسرائی‌نژاد، اسماعیل صفرزاده، حسین طالقانی، رضا کاشف، علی‌رضا طاهریون، رضا میرزاابراهیمی، میکائیل عظیمی، محمد اسمعیل مطلق، کیانوش جهانمردی، زينب مرتضوي فر، محمدرضا لطفعلی پور، محمدطاهر احمدی شادمهری، حسین حاجی باقری، بهزاد بهرامی، سیدحسین اطهری، سید مصطفی حسینی، غلامرضا باقری، فاطمه عباسی سیر، جواد امام،  مریم صالحی، حسین حاجی باقری، بهزاد بهرامی، حمید محمدی، رضا محمدی، عاطفه محمدی، سعیده ایزدی، محمد هادی شرف زاده، الهه بیابانی، فاطمه طاهری، هایده شهسواری، علیرضا هاشم پور کوهبنانی، مریم منصوری، آرش صادقی علیایی، هادی باقری، فردین قریشی، سعید معیدفر، حبیب عشایری، سید محمد رضا خاتمی، سیدیعقوب  سادات موسوی، رضیه موسوی فر، بهروز صادقی عمروآبادی، مصطفی دین‌محمدی، حامد رمضانعلی، گل چهره محمدمحمدی، اعظم جلائی، علی اکبری، محمدرضا خطیبی نژاد، مجید واشقانی فراهانی، بابک بنکدارپور، حسین اکبرزاده، پارسـا پـورغفار مغفزتی، محمدرضا اسلامی، محمدرضا کدیور، محمدهاشم زارعی، منصور وفا، سویل ماکویی، حبیب رضازاده، مهران صولتی، مسعود انصاری نو، مصطفی قیصری، عبدالرحیم مرادی ، غزاله ترابی، علی مرادی، محمدحسین یارمحمدیان، عباس شادلو، سعیده ایزدی، محمد هادی شرف زاده، زهرا ابراهیمی، زهرا امیری اسفرجانی، هادی وحید، امیرحسین کوشا، وحید کمالی، سیدحسین سراج‌زاده، حسن یعقوبی بازرگانی، عطااله مرادی، باقر رمضان زاده، احد حاجی امیری، مجید مرادی، عباس آزاده، فاطمه میرفتاحی و ...

https://www.tg-me.com/renanisupport
👍43
...ف بر این حد از دنائت و پستی و توحش که هم‌دردی با مصیبت‌زدگان لس آنجلس که ده‌ها هزار نفر از آنان ایرانی‌اند را تحمل نمی‌کنند و گمان برده‌اند که دولت ایران قرار است کمک مالی به ایالات متحده آمریکا کند.
این متوحش نمی‌داند که دولت لبنان تحت فشار دولت آمریکا دریافت هر نوع کمک مالی ایران را ممنوع اعلام کرده و درخواست ایران را برای اعطای کمک، رد کرده است تا چه رسد به دولت آمریکا که باعث و بانی همه تحریم هاست.
با تحریم مالی و بانکی ای که ایران در آن قرار دارد امکان تبادل مالی و اعطای کمک مالی رسمی هم وجود ندارد هر چند دولت آمریکا نیازی به کمک مالی ایران ندارد.
خوب است آن شقی که بر کرسی مجلس نشسته است حد اقل اخبار صداوسیما را ببیند.

مجید مرادی
https://www.tg-me.com/K_MjM
👍53
حرف زدن بلد نیستی ساکت باش آقای کولیوند!

مجید مرادی

پیرحسین کولیوند، رییس جمعیت هلال‌احمر در گفت‌وگو با رسانه‌ها گفت: «آمریکایی‌ها پس از اعلام کمک ما درباره آتش‌سوزی لس‌آنجلس گفته‌اند که نیاز به نیرو ندارند بلکه کمک مالی خواسته‌اند که این خفت آنها را نشان می‌دهد.»

🔺 برای ملتی که چند هزار سال تمدن و تاریخ خود را به رخ همه ملل جهان می‌کشد شرم آور است که افرادی در چنین سطح نازلی از درک و دریافت، نمایندگی اش را می‌کنند.
طبیعی‌ست که آمریکا به نیروی انسانی خارجی که تا پایشان به آن سرزمین برسد از سفر دراز خود عزم وطن نمی‌کنند نیاز ندارد. بسیاری از ورزشکاران ما که به کشورهای درجه دو و سه اروپایی می‌روند، برنمی‌گردند تا چه رسد به ایالات متحده!
اما آنان صادقانه به شما گفته‌اند که به کمک‌های مالی نیاز دارند نه کمک‌های جانی! اگر دارید و می‌توانید، بدهید و اگر ندارید یا دارید و به سبب تحریم نمی‌توانید پرداخت کنید از این فرصت استفاده کنید و بگویید تحریم های شما حتی تیم های ورزشی ما را از تبادل مالی محروم کرده است تا چه رسد نهادهای دولتی و حکومتی ما را.
چنین پاسخی هم مودبانه است و هم زیرکانه. اما این که رئیس جمعیت هلال احمر به زبان سیاسی بعضی خطبای جمعه سخن بگوید نه متوقع است نه معقول!
خلاصه این که آقای کولیوند! تو که نوشم نئی نیشم چرایی؟! اصلا می‌دانی خفت یعنی چه؟!

https://www.tg-me.com/K_MjM
👍63
ریشه مشکل ایران و آمریکا، انگاره تیره است
جولانی یک هفته‌ای تصویر خود را تصحیح کرد

مجید مرادی

🔺 جناب دکتر پزشکیان!

مشکل ایران و آمریکا با برجام و FATF هم ریشه ای حل نمی‌شود هرچند گشایشی در روابط ایجاد خواهد شد. بعد از برجام بانک های خارجی برای ایرانیان حساب باز نمی کردند چون مشکل FATF حل نشده بود. به گمانم حتی خروج از لیست سیاه FATF  هم اگر مشکل افتتاح حساب ایرانیان را حل کند، مشکل ایران را حل نخواهد کرد. راه حل اساسی همان است که رئیس‌جمهور مصر السیسی به شما گفت. او گفت ایران باید انگاره‌ و تصور کنونی از خویش را دگرگون کند. به باور من زدودن سایه نیم قرن ستیز بی فرجام با آمریکا کار صدتا برجام هم نیست. چشم‌ها را باید شست!

🔺ببینید ایران هنوز بعد از ۴۵ سال سفارت آمریکا را در اشغال دارد. یعنی مرتکب جرم مستمر! است. چون هر لحظه از این اشغال، نامشروع است اما الجولانی حتی سفارت روسیه و ایران را که بزرگ‌ترین مدافعان اسد بودند اشغال نکرد و در یک هفته تصور همه دنیا را از خودش و از شورشیان تحت امرش عوض کرد تا جایی که وزرای خارجه اروپا در فرودگاه دمشق به هم تنه می‌زنند که زودتر وارد شوند. درست همین مسابقه را بعد از نهایی شدن برجام شاهد بودیم که حتی رؤسای جمهور اروپا هم به ایران آمدند. زیرا گمان کردند ایران با برجامِ یک در صدد تصحیح چهره و فرمان خویش است. روحانی هم از برجام ۲ و ۳ گفته بود که در حقیقت میوه‌های برجام یک بودند اما همان درخت هم با همت کاسبان داخلی‌ تحریم و ترامپ خشک شد.

🔺آمریکایی ها برجام را آغاز گذشتن از گذشته‌ها پنداشته بودند اما عده‌ای در ایران گمان می‌کردند که اگر در پایان هر نماز مرگ بر آمریکا نگویند نمازشان باطل است. آنان معتقدند تنها در حد حفظ نظام و رفع خطر نابودی از سر نظام باید مذاکره کرد و حتی اگر استخوان ملت خورد شود باکشان نیست. آنان نمی‌فهمند که اصل و اساس، ملت است. اگر قرار است با این‌ها وفاق کنید قید همه وعده‌هایتان را بزنید.‌

https://www.tg-me.com/K_MjM
👍58
رسانه‌ای بی‌مخاطب با بودجه سالانه 40 هزار میلیارد تومانی!

مجید مرادی

🔹 صداوسیما:
به ۴۹ میهمان «کفن» و «اعلامیه مرگ» هدیه دادیم، همه‌شان استقبال کردند، جز ۳ نفر!
این برنامه ۳ باز پخش شد، اما «هادی عامل» واکنشی نشان نداد.

🔺اهدای کفن به مهمان بسیار زشت است و حتی جبلی هم فهمیده که زشت است اما عجیب این است که تقریبا 90 درصد مردم از طریق فضای مجازی کلیپ هادی عامل را دیدند نه از تلویزیون. زیرا صداوسیمای پایداری‌چی‌ بینندگان و شنوندگان و مرجعیت رسانه‌ای خود را از دست داده است.
صداوسیما سالانه بودجه 24 هزار میلیارد تومانی از دولت دریافت می‌کند و تقریبا همین اندازه هم از راه آگهی به جیب می‌زند اما برنامه‌هایش با اقبال گسترده مردم مواجه نیست.
🔺روشن است که دلیل عدم واکنش هادی عامل به سه بار پخش این برنامه آن است که ملت این برنامه را ندیدند تا یقه هادی عامل را بگیرند که این چه بلایی بود که بر سر خودش آورده است! اما این بار کسانی همت کردند و این کلیپ را منتشر کردند و او هم به پخش این کلیپ واکنش نشان داده است نه مستقیما به برنامه شبکه افق! آیا جز این است؟ چرا باید مالیات ملت صرف چنین رسانه‌ای شود؟!

https://www.tg-me.com/K_MjM
👍44
توافق آتش‌بس در غزه از سه زاویه
حماس از ترامپ تشکر کرد

مجید مرادی

🔺لحظاتی پیش از اعلام رسمی آتش‌بس میان اسرائیل و حماس در غزه از سوی وزیر خارجه قطر، ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا اعلام کرد اگر او پیروز نشده بود چنین آتش‌بسی اتفاق نمی‌افتاد.
ساعتی پس از او رئیس‌جمهور بایدن که روزهای آخر ریاست جمهوری خود را طی می‌کند در کنفرانسی مطبوعاتی در حالی که بلینکن و هریس پشت سر او بودند ادعا کرد که این اتش بس در دولت او انجام شده است. بایدن از کادر دیپلماسی دولت خود هم تشکر کرد.

ساعاتی پس از کنفرانس بایدن، اسامه حمدان از رهبران بلندپایه حماس در گفتگو با الجزیره در پاسخ به ادعای بایدن گفت ادعاهای او برای خودش و دولت خودش معتبر است و برای دیگران اعتبار ندارد و کسی گوشش بدهکار او نیست. حمدان به صراحت اعلام کرد که این اتش بس با اقدام ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا انجام شده و اگر دولت بایدن اراده و اعتباری داشت بسیار زودتر از این می‌باید به اتش بس دست می یافتیم. حمدان بر حامیان صهیونیست ها هم لعنت فرستاد که بی ربط به بایدن نیست.

🔺به نظر می رسد عرب‌ها و مسلمانان آمریکایی که در انتخابات اخیر به ترامپ رای دادند و ترامپ پس از پیروزی از آنان تشکر کرد اکنون از رای خود به ترامپ راضی‌اند و از ترامپ هم متشکر!

https://www.tg-me.com/K_MjM
👍30
◼️ آتش غربت بر جان ابراهیم

وقتی شب گذشته خبر مرگ طنزپرداز پرآوازه ایرانی را خواندم گمان کردم این هم طنز است و شوخی ست. زیرا تنها خبر مرگ یک طنزپرداز می‌تواند حقیقت نداشته باشد. خدایش بیامرزد.
چندی پیش شمس لنگرودی که عمرش دراز باد در گفتگو با سروش صحت گفته بود زمانی که خواستم از آمریکا به ایران برگردم دوستی به من گفت شنیدم قصد بازگشت داری و از سختی های زندگی در ایران گفت. گفتم می‌دانم در ایران زندگی سخت است اما در این جا بی معناست. برای ابراهیم هم آتش غربت تاب ناپذیر بود زیرا برای او زندگی در آن جا بی معنا شده بود.
او در دادگاه گفته بود با انقلاب و صدور انقلاب به شرط صدور همه اش، موافق است و با این سخن قاضی مرتضوی را خندانده بود.
متاسفانه انقلاب صادر نشد. تنها نخبگان دچار هجرت اجباری شدند. سرنوشت نخبگان کشور همین بلایی ست که مسئولان بر سرشان آورده‌اند: از خدمت‌خواهی سربازی اجباری تا خیانت‌گری هجراندن اجباری!

و ما هم‌چنان هستیم و می‌نویسیم
انا لله وانا الیه راجعون
مجید مرادی

https://www.tg-me.com/K_MjM
👍48👎2
🔶 نه گلی یادگارتان مانده ست!

مجید مرادی

کلیپ های متعدد اهدای کفن رسانه جلیله به هنرمندان و دانشمندان به جای اهدای گل، مرا به یاد این غزل چهار سال پیشم انداخت که در پاسخ مسئولی بی فروغ در رسانه میلی گفتم.

هیچ کس بر مدارتان مانده ست؟

هیچ از اعتبارتان مانده ست؟

غیر یک مشت چاپلوس آیا

هیچ کس در کنارتان مانده ست؟

هر چه طاووس را گریزاندید

جز زَغَن در دیارتان مانده ست؟

آن‌چه بود آبرویتان رفته ست

وانچه ننگ است و عارتان مانده ست

کارتان چیست جز عداوت خلق؟!

عقل عالم به کارتان مانده ست!

نور در نارتان نبود و همین

توده دودی ز نارتان مانده ست

نه بهاری به جانتان گل کرد

نه گلی یادگارتان مانده ست

بس که از مرگ دیگران گفتید

مرگ در انتظارتان مانده ست!

14 آذر 1399

https://www.tg-me.com/K_MjM
👍46
ترامپ در هاله نور: دلقک خیالاتی و متوهم!
باید با او کنار آمد!


مجید مرادی

🔺ترامپ در سخنرانی مراسم سوگندش رکورد هاله نور احمدی‌نژاد را جابه‌جا کرد و خود را تا حد پیامبری صاحب معجزه بالا برد و دین و سیاست و پوپولیسم را در آمیخت. او هرچند کمی عاقل‌تر از سخنرانی دوره نخست خود ظاهر شد اما هم‌چنان همان دلقک سابق است. او در سن و سالی نیست که تربیت شود و یا عقلش بزرگ شود. چنان سخن گفت که گویی ایالات متحده آمریکا در چنگال گروه های تروریست و مهاجران تبه کار قرار دارد که امنیت ملت را سلب کرده و مشغول نهب اند‌. صنعت کشور هم عقب‌مانده است و به عصر گاوآهن برگشته و جایگاه بین المللی اش بسیار افت کرده و به قهقرا رفته و مدیرانی فاسد بر ایالات متحده حکومت می‌کنند که دست به دست هم داده‌اند تا کشور را به باد فنا دهند و او نظرکرده خدا و نجات یافته خداست خود را مامور الهی می‌داند تا عظمت ملت آمریکا را بازگرداند و دست راهزنان را قطع و صنعت خودروسازی را احیا کند و مریخ را تسخیر کند.

🔺ترامپ نمی‌گوید و نمی‌داند که به این مقاصد عالی و خیالی چگونه خواهد رسید. توصیف او از وضع کنونی ایالات متحده توصیفی ناروا و دروغ است، چنان که هدفی که ادعا می‌کند هم تخیلی و کلی و شعاری‌ست. آن عصر طلایی ای که ترامپ ادعا می‌کند از روز اول ریاستش آغاز می‌شود جز توهم چیزی نیست.

🔺تنها نقطه مثبت سخنرانی ترامپ تاکید او بر پرهیز از جنگ است. او طفلی‌ست که نیازمند توجه و دستاوردهای آنی است. درست مانند کودکان، اهل لج‌بازی ست اما اهل جنگ نیست. باید با او کنار آمد و کار کرد. آمریکای ترامپ، دیوانه خانه است و کار کردن با دیوانگان مهارت می‌طلبد. نباید توقع زیادی از او داشت. او ادب و آداب را هم نمی‌داند و یک دلقک است. اگر دلقکی گفت عرب‌ها گاو شیرده‌اند، نباید اهمیتی داد و عرب‌ها هم عاقل‌تر از آنند که عصبی شوند و با این دلقک بحث کنند. او دوست دارد در روابط اقتصادی با دیگران خود را تاجری موفق نشان دهد و القا کند کارهایی می‌کند که دیگران از انجام آن ناتوانند. طبعا رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا قدرت و اختیاراتی دارد که در میان همه رؤسای جمهور دنیا بی‌نظیر است و چاره‌ای جز دست‌به‌سرکردن او نیست. تصور کنید رئیس جمهوری که دنبال تغییر نام خلیج مکزیک به خلیج آمریکاست چقدر باید دلقک باشد! نباید سر به سر او گذاشت. تقدیر ملت آمریکا همین بود تا تدبیر ما چه باشد. هم‌چنان معتقدم باید ترامپ را به فرصت تبدیل کرد و کینه و کدورت 46 ساله را زدود و رابطه‌ دیپلماتیک را از سر گرفت.

1403/11/1
https://www.tg-me.com/K_MjM
👍48👎7
غزه آماده استقبال از ترامپ است، تهران چطور؟!

مجید مرادی

🔹علی مطهری: مذاکره مستقیم و توافق با آمریکا می‌تواند به پررنگ‌شدن بیش از پیش آرمان فلسطین کمک کند.

🔹موسی ابو مرزوق از رهبران حماس ضمن تحسین ترامپ گفت: آماده مذاکره با آمریکا و استقبال از ترامپ در غزه هستیم.

🔺توقع بود آقای دکتر مطهری، خروج از تحریم و بهبود معیشت مردم و کاهش تورم را به عنوان پیامدهای مذاکره مستقیم و توافق با آمریکا بر می‌شمرد. ایشان چند دوره نماینده مردم بودند اما یک کلمه از درد و رنج و فلاکت ملت ایران نمی‌گوید، گویی که سرنوشت 80 میلیون ایرانی باید تابع صرفه و صلاح ملت فلسطین باشد.

🔺 آرمان فلسطین را بگذارید خود ملت فلسطین دنبال کند چنان که حماس اعلام کرده آماده استقبال از ترامپ در غزه است.

🔺 ملت فلسطین را نباید عزیزتر از ملت ایران شمرد. تحریم‌ها همان کاری را با ملت ایران کرد که موشک‌های اسراییل با مردم غزه کرد. چرا آهی از نهادی برنمی‌آید؟ تحریم‌ها بدون آتش و دود زندگی ملت ایران را بی‌کیفیت و روان ملت را پریشان کرده است. هیچ ملتی در جهان بر این زندگی ناگوار که ملت ایران دارند رشگ نمی‌برد. چرا نباید رفاه و شادی این ملت، هدف مقدس تلقی شود.

🔺 جمهوری اسلامی ایران نباید همه چیز خود را به ملت فلسطین و آرمان فلسطین گره بزند و چشم بر مشکلات ملت خود ببندد. آقای مطهری هم رک و راست بگوید مذاکره و توافق با ترامپ به تحقق آرمان ملت ایران کمک می‌کند. ملت فلسطین حامیان عرب مانند قطر و امارات و عربستان را هم دارد اما ملت ایران است که کسی را ندارد.

🔺آیا دولت جمهوری اسلامی ایران که چهل سال از حماس حمایت مادی و معنوی کرده، حاضر است در تهران از ترامپ استقبال کند؟ اگر این کار بد است چرا برای حماس خوب است؟!

1403/11/2
https://www.tg-me.com/K_MjM
👍58
یک درخواست از مقامات اقلیم کردستان
علاء آباریان را آزاد کنید!
مجید مرادی

دو سه ماه پیش دوست هم وطنم آقای دکتر علاء آباریان وکیل دادگستری در جریان سفر به نجف، با پیشنهاد وکالت در پرونده ای که در اربیل کردستان در جریان است مواجه شده و بدون اطلاع از این که ورود ایرانیان به اقلیم، نیازمند موافقت امنیتی (التصریح الامنی) اقلیم است و با این گمان که چون اربیل بخشی از عراق است نیاز به روادید جداگانه ندارد راهی اربیل شد و با اعلام وکالت به دادگستری، اقدام به اعمال وکالت می‌کند و متاسفانه پس از چند روز نیروهای امنیتی اقلیم به هتل وارد شده و او را بازداشت کرده اند و ایشان تا امروز در زندان به سر می‌برند.
ایشان یک شهروند عادی ایران است که در بیروت در رشته حقوق تحصیل کرده و با توجه به حدود دو دهه آشنایی نزدیک که با ایشان دارم شهادت می‌دهم که هیچ گونه اشتغال دولتی ندارند و از راه وکالت امرار معاش می‌کنند.
وزارت خارجه ج. ا. و کنسولگری ایران در اربیل در جریانند و اقدامات شایسته تقدیری کرده‌اند اما گویا اصرار بیشتر آنان کار را بر این ایرانی دربند، سخت تر خواهد کرد و به توهماتی دامن خواهد زد.
از مقامات دولت اقلیم کردستان خواهشمندم به پاس حق نان و نمک و بلکه هم نژادی میان ایرانیان و کردها این وکیل ایرانی را آزاد کنند. دکتر آباریان نه امنیتی ست نه قاچاقچی. اشتباهی وارد اقلیم شده است.
https://www.tg-me.com/K_MjM
👍37
روز جمعه ۵ بهمن بر سر آرامگاه مهندس مهدی بازرگان، نماد اعتدال و عقلانیت حاضر شدیم و فاتحه ای خواندیم و به روح آن بزرگ درود نثار کردیم. بازرگان عمیقاً مؤمن و مخلص و پرهیزگار بود و به شدت از خشونت ورزی گریزان!

او اگرچه انسانی عابد و پای بند سنت بود اما در همان حال متجدد هم بود و از ارزش‌های سیاسی مدرنیته دفاع می‌کرد. به بیانی می‌توان بازرگان را جامع دین‌باوری، و باور به محافظه‌کاری سنتی و لیبرالیسم کلاسیک دانست. او دل در گرو دین داشت، سنت را انباشت خرد گذشتگان می‌دانست و از روش‌های رادیکال و انقلابی روی‌گردان بود و در همان حال از آزادی اقتصادی و برابری سیاسی هم دفاع می‌کرد.

بی‌مهری‌هایی که با او شد، هیچ‌گاه سبب نشد تا او از جاده اعتدال و خیرخواهی و دلسوزی خارج شود. او از آن مؤمنانی است که مولایش علی در باره آنان گفت: صبروا ایاما قصیرة اعقبتهم راحة طویلة. روزهایی کوتاه بر ناگواری‌ها شکیبایی ورزیدند و آسایش ابدی را برای خود خریدند.
برسر تربت ما چون گذری همت خواه
که زیارتگه رندان جهان خواهد شد

مجید مرادی
1403/11/7

https://www.tg-me.com/K_MjM
👍59👎2
وفاق تراکتوری دولت پزشکیان؛
ظریف در سوییس می‌جنگد و پزشکیان در اهواز بیل می‌زند!


✍️ مجید مرادی

🔺واکنش مثبت دلواپسان به بیل زدن پزشکیان در اهواز و آجرچیدن و بالابردن دیوار مدرسه و واکنش منفی آنها به سخنان توجه برانگیز ظریف در سوییس و تلاش او برای برچیدن دیوارهای ستبر حصر کشنده‌ای که ایران را خفه کرده است درخور درنگ است.

🔺ظریف آرزو می کند به جای جنگیدن در میدان‌های جنگ دیپلماتیک و دفاع از حق زیست انسانی ملت ایران، داس و بیل به دست می‌گرفت و به باغ اجدادی اش در کاشان سری می‌زد و جوی را بیل می‌زد تا آب به کام تشنه درختان انار برسد. اگر تمتعی در این جهان باشد در کار بدنی ست. اما ظریف سخت‌ترین کار را انتخاب کرده است. او مثل عراقچی نیست که سرش هم برود حاضر نیست یک موضع صریح در جهت خواست ملت ایران بگیرد و خودش را با وحوش طرف کند. وحوشی که حتی به آلبوم‌های عکس خانوادگی اش هم دسترسی دارند. خذلهم الله! آیا با این عراقچی می‌توان خواب عادی سازی روابط با آمریکا را دید؟!

🔺کار بدنی یک خوبی بزرگ هم دارد که جای دعوا در آن نیست. وقتی هم که صد نفر یک دیوار را بالا می‌برند درست مانند تراکتوری که زمین را شخم می زند کاری مکانیکی می‌کنند. کسی نمی پرسد خط و ربط سیاسی و فکری و ذهنی هر کدام چیست؟ همه یک کار می‌کنند. سپید و سیاه و عرب و عجم و پیر و جوان و چپ و راست. همه کار عضلانی می‌کنند و دعوا هم نمی‌کنند. تصوری که دکتر پزشکیان از وفاق دارد درست همین تصور است. گویی مدیریت کشور کاری ماشینی مانند کار تراکتور و کنشی بدنی‌ مانند بیل زنی‌ست که همه در کنار هم و با هم به راحتی کار می‌کنند و وقت ظهر ناهار می خورند و استراحت و دوباره ادامه می‌دهند.

🔺پزشکیان شعار وفاق را خوب سر می دهد اما سوراخ دعا را گم کرده و مدیریت کشور را کلنگی و مکانیکی و فیزیکی می‌بیند. با همین نگاه مکانیکی ست که او در مدیریت کلان کشور کسانی را گماشته است که با جهت کشتی او هم سو نیستند و سودشان هم در غرق شدن این کشتی ست. اگر الگوی وفاق دورهمی پزشکیان در مدیریت بخش راه و مسکن و شهرسازی و محیط زیست که گرایش‌های سیاسی در آن‌ها تعیین کننده نیست قابل قبول باشد که باز هم جای تردید است اما در مدیریت سیاسی کشور و سیاست خارجی و فرهنگ و اقتصاد قابل قبول نیست و به زمین‌گیرشدن دولت می‌انجامد. یک جریان دنبال تهدید زدایی است و جریان دیگر در پی تنش زدایی و این دو تا آخر این چهار سال باید توی سر هم بزنند که آیا سرچشمه‌های تهدید را با مسابقه تسلیحاتی بخشکانیم یا باید منابع تنش را با اعتمادسازی کاهش دهیم و دروازه‌های کشور را به روی جهان باز کنیم. یک جریان آسایش و رفاه را تنها برای خود می‌خواهد و از راه تحریم به کاسبی دبش خود خشنود است و جریان دیگر دنبال کسب آسایش و رفاه برای ملت است و می‌گوید باید سیاست به اقتصاد یارانه بدهد. یک جریان نگران زندگی مردم است و جریان دیگر نگران پوشش زنان! اشتراک هر دو جریان در مدیریت کشور به معنای چندپاره شدن و چندهوایی شدن کشور و آشفتگی ست.

🔺آقای پزشکیان! اداره کشور با آجرچیدن دیوار مدرسه تفاوت دارد که شما و قالیباف و جلیلی باهم می‌توانید بیل بزنید و آجر بچینید و اختلافی هم پیش نیاید. فکر نکنید با چند دقیقه بیل زدن الگو داده‌اید که همه با هم کار کنید و دعوا نکنید. تعیین سرنوشت کشور کار ظریفی ست. سیاست، فن ظریفی ست. نجات دادن کشور از بحران‌های همه جانبه سیاسی دیپلماتیک اقتصادی و فرهنگی هنر ظریفان ست که با بیل زدن هیچ شباهتی ندارد. البته توقع چندانی نمی‌توان داشت. رئیس یکی از قوا اگر قانون اساسی را جلوی او بگذارند از رو نمی‌تواند بخواند. چه می‌گویم؟!

می‌توان با شیعه گفتن از عمر؟!
می‌توان بربط زدن در گوش کر؟!

https://www.tg-me.com/K_MjM
👍33
قلب و قالب رسالت محمد

مجید مرادی

بعثت محمد، پیامبر خدا بر پیروان او مبارک باد.
رهاورد محمد، کتابی‌ست به نام قرآن که در واحد آیات گنجیده است. این کتاب متنی است که در زمینه عرب دوره جاهلیت نازل شده است. متاسفانه تاریخ و تمدن و فقه و معارف اسلامی بیش از آن که متاثر از مقاصد و راهبردها و سمت و سوهای اخلاقی و انسانی متن کتاب قرآن باشد، متاثر از هنجارهای عصر نزول است.
جامعه ای که محمد پیامبر در آن زندگی می‌کرد به تعبیر امام علی، در بدترین دیار و بر بدترین آیین بود. پیامبر بزرگوار در حد توان خود این جامعه بدحال و بدآیین را دگرگون کرد اما تغییرات فرهنگی یک شبه اتفاق نمی‌افتد. پیامبر کوشید جهت‌ها را عوض کند و مردم را به نیکی و شایسته کاری (عمل صالح) گرایش دهد اما بیش از آن که هنجارهای حداقلی را به مردم عرضه و به واقعیت تبدیل کند کاری از پیش نبرد. او گاه با چنان مقاومت‌هایی حتی از سوی مؤمنان مواجه می‌شد که تنها چاره کار تعطیل حکم شریعت بود چنان که در ماجرای حرمت مباشرت با همسران در شب‌های ماه رمضان که مؤمنانی آن را نادیده گرفتند، اعلام کرد این حکم برداشته شده است.

عمل صالح یا کار درست که در قرآن فراوان سفارش شده، پیمانه‌ها و قالب های متنوع و متکثر دارد و به تغییر زمانه، به مدد عقل تغییر پذیر است. آنچه ثابت است، قلب و روح عمل است. بنابراین نباید قالب ها و پیمانه ها را به جای قلب و روح نشاند. مسلمانان، عمدتا پیمانه‌پرستند و قدرت انتزاع و تجرید و برآهیختن مفاهیم و درک مقاصد را نداشته و ندارند و از این رو متفکران مسلمان با دشواره‌ رابطه ثابت و متغیر، ذاتی و عرضی، قلب و قالب و احکام و مقاصد رو به رویند. این قصه سری دراز دارد.

https://www.tg-me.com/K_MjM
👍20👎1
یک سؤال اساسی از رئیس‌جمهور!

سوال محمد مهاجری از وزیر نفت و رییس بانک‌مرکزی

جناب وزیر نفت
‏آقای رئیس بانک‌مرکزی

‏‌ #بابک_زنجانی⁩ مفسد بزرگ دوره ‌ احمدی‌نژاد⁩ بايد حدود۳میلیارد یورو پولی که از شرکت‌نفت برده بود طبق حکم‌قضایی به بیت المال عودت می‌داد.

‏مبلغ مذکور واقعا وارد کشور شده و به شرکت نفت پرداخت شده یا مانند گدشته کلک دیگری زده و کشور را سر کار گذاشته؟

🔺خوب می‌شد آقا محمد مهاجری این سؤال را از رئیس جمهور می‌پرسید و رونوشت نامه را به وزیر نفت و رئیس‌کل بانک مرکزی می فرستاد.
باید دید پزشکیان تا کجا می‌تواند پای حق و عدالت بماند و ماله نکشد!


✍️ مجید مرادی

https://www.tg-me.com/K_MjM
👍38
امروز ۱۱ بهمن زادروز استاد احمد سمیعی گیلانی (۱۲۹۹ـ۱۴۰۲) و به پاس زحمات او روز ویراستار است.
او پدر ویراستاری ایران است زیرا هزاران ویراستار نزد او شاگردی کرده و هزاران نویسنده آیین درست نویسی را از او آموخته اند.
من توفیق دیدار این هم ولایتی ام را نداشته‌ام اما به شاگردی او افتخار می‌کنم. کتاب آیین نگارش او سال‌ها همراه سفر و حضرم بود و کلمات سنجیده و زیبایش مرا به وجد می‌آورد.
یادش را گرامی می‌دارم. خدایش بیامرزد.
من چشم از او چگونه توانم نگاه داشت
کاول نظر به دیدن او دیده‌ور شدم

https://www.tg-me.com/K_MjM
👍31
2025/07/14 15:27:24
Back to Top
HTML Embed Code: