Telegram Web Link
🔸️روز مهندس و سالروز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی گرامی باد🔸️

〰️〰️〰️@laser_and_optics〰️〰️〰️
🔸️سال نو بر همه همراهان گرامی کانال تخصصی لیزر و اپتیک مبارک باد🔸️

〰️〰️〰️@laser_and_optics〰️〰️〰️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سرعت و دقت در حکاکی لیزری

〰️〰️〰️@laser_and_optics〰️〰️〰️
#معرفی_کتاب
📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚
🔸عنوان کتاب:
✳️ Principles of Laser Materials Processing: Developments and Applications
🔸نویسنده:
✳️ Elijah Kannatey-Asibu Jr
🔸سال انتشار، فرمت و زبان:
✳️ 2023, pdf, English

〰️〰️〰️ @laser_and_optics 〰️〰️〰️
Elijah_Kannatey_Asibu_Jr_Principles_of_Laser_Materials_Processing.pdf
14.9 MB
#معرفی_کتاب
📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚
🔸عنوان کتاب:
✳️ Principles of Laser Materials Processing: Developments and Applications
🔸نویسنده:
✳️ Elijah Kannatey-Asibu Jr
🔸سال انتشار، فرمت و زبان:
✳️ 2023, pdf, English

〰️〰️〰️ @laser_and_optics 〰️〰️〰️
#خبر_فناوری
🔸️نور لیزر و هوش مصنوعی باکتری را ظرف چند دقیقه شناسایی می کند

〰️〰️〰️@laser_and_optics〰️〰️〰️
گروهی از محققان روشی ابداع کرده اند تا با کمک نور لیزر و هوش مصنوعی نوع باکتری موجود در مایعات و حتی سلول های دیگر ظرف چند دقیقه شناسایی شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، هم اکنون برای مشاهده نوع باکتری موجود در نمونه های مایع باید طی چند ساعت یا حتی چند روز آنها را در آزمایشگاه کشت کرد با این وجود یک روش جدید ابداع شده است. محققان پیش از این می دانستند باکتری ها در معرض نور لیزر آن را در طیفی خاص منعکس می کنند که مختص همان نوع است.

مشکل آنجاست که نمونه های میکروسکوپی دیگر مانند سلول های خون یا ویروس ها نیز نور را منعکس می کنند و تاثیر خاص خود را روی آن می گذارند. این بدان معنا است که طیف خاصی انتشار نور باکتری نیز در پس زمینه گم می شود و بنابراین دیگر مشخص نخواهد بود.

در همین راستا گروهی از محققان دانشگاه استنفورد به رهبری جنیفر دیون راه حلی برای این مشکل ابداع کرده است. روش آنها شامل یک پرینتر جوهرافشان اصلاح شده است که با کمک پالس های آکوستیک نقاط ریزی روی مایع مورد نظر چاپ می کند. این نقاط روی یک ورقه چاپ می شوند که حجم هر یک از آنها به اندازه دو هزار میلیاردم یک لیتر است. از آنجا که نقاط بسیار کوچک هستند، حداکثر چند سلول دارند، بنابراین هرگونه باکتری موجود فرصت اندکی برای دیده شدن دارد.

علاوه بر آن، میله های نانو از جنس طلا به نمونه های کوچک افزوده می شوند که خود را به باکتری می چسبانند و به عنوان آنتن هایی عمل می کنند که نور لیزر را به داخل می کشند. در نتیجه طیف نور خاص باکتری ۱۵۰۰ بار قدرتمندتر از حالت معمول خواهد بود. به این ترتیب یک نرم افزار مبتنی بر یادگیری ماشینی می تواند تاثیر خاص باکتری بر نور لیزر را رصد و آن را با نوع خاصی از باکتری مرتبط کند.

هرچند فناوری توسعه یافته در کل با کمک خون موش های آلوده به عنوان مایع توسعه یافت، اما دیون معتقد است این روش برای تحلیل مایعات دیگر نیز کارآمد است و حتی می توان آن را برای هدف گرفتن انواع دیگری از سلول مانند ویروس ها به کار برد.

این تحقیق در ژورنال نانو لترز منتشر شده است.

〰️〰️〰️@laser_and_optics〰️〰️〰️
#خبر_فناوری
🔸️هدایت و جابجایی رعد و برق با لیزر ممکن شد

〰️〰️〰️@laser_and_optics〰️〰️〰️
محققان برای نخستین بار با استفاده از اشعه لیزر رعد و برق را هدایت کردند. آنها امیدوارند با کمک این روش از صاعقه های مرگبار اجتناب کنند و یا حتی در آینده آنها را به وجود بیاورند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ای اف پی، رعد و برق در سراسر جهان بین ۴۰ تا ۱۲۰ بار در ثانیه اتفاق می افتد و سالانه بیش از ۴هزار نفر قربانی آن می شوند. همچنین این رویداد میلیاردها دلار خسارت به وجود می آورد.

با این وجود، مهم ترین اقدام محافظتی در برابر صاعقه ها میله برق گیر است که نخستین بار در سال ۱۷۴۹ میلادی ابداع شد.

محققان ۶ موسسه تحقیقاتی پس از سال ها پژوهش همین ایده را به کار گرفته اند اما به جای یک میله فلزی ساده از یک ابزار بسیار پیچیده تر و لیزری دقیق استفاده کردند.

آنها در پژوهشی در ژورنال «نیچر فوتونیکس» توضیح داده اند اشعه لیزری که از بالای کوهستانی در سوئیس به آسمان پرتاب می شود محل وقوع صاعقه را ۵۰ متر بیشتر تغییر می دهد.

اورلین هوارد یکی از فیزیکدانان آزمایشگاه ENSTA پاریس و همچنین مولف ارشد پژوهش در این باره می گوید: ما می خواستیم نشان دهیم لیزر قادر به تاثیرگذاری بر صاعقه و این ساده ترین راه برای هدایت آن است اما اگر بتوان در آینده با آن صاعقه به وجود آورد بهتر است.

صاعقه در حقیقت تحلیل الکتریسیته ساکن است که در ابرهای طوفانی یا بین ابرها و زمین تجمیع شده اند. اشعه لیزر نوعی پلاسما ایجاد می کند که در آن یون ها و الکترون های بار دار هوا را گرم می کنند.

از آنجا که هوا تا حدودی رسانا است یک مسیر ایده آل برای رعد و برق به حساب می آید.

محققان قبلا و در سال ۲۰۰۴ میلادی این نظریه را در نیومکزیکو آزمایش کردند اما لیزر ابداعی آنها نتوانست صاعقه را کنترل کند. دلیل شکست لیزر آن بود که پالس های کافی به ازای هر ثانیه در رعد و برق تولید نمی کند. این درحالی است که رعدو برق در چند میلی ثانیه رخ می دهد.

اما در آزمایش جدید محققان از یک لیزر به اندازه خودرو استفاده کردند که می تواند هزاران پالس در یک ثانیه را از بالای قله ۲۵۰۰ متری کوهستان سانتیس در شمال شرقی سوییس به آسمان بفرستد. در این قله یک برج مخابراتی قرار دارد که سالانه حدود ۱۰۰ بار دچار صاعقه زدگی می شود.

۲ سال پس از ساختن یک لیزر قدرتمند، قطعات این ابزار طی چند هفته به قله ارسال شد. در نهایت یک بالگرد محفظه های بزرگی که تلسکوپی در آن قرار می گیرد را به قله بردند. تلسکوپ مذکور از بالای برج مخابراتی ۱۲۴ متری، اشعه های لیزری با حداکثر قدرت را به سمت نقطه ای درارتفاع ۱۵۰ متری آسمان نشانه گرفتند.

طی طوفانی در تابستان ۲۰۲۱ میلادی محققان توانستند از اشعه لیزری که صاعقه را به فاصله ۵۰ متر جابه جا کرد، استفاده کنند علاوه بر آن ۳ صاعقه دیگر نیز با این روش هدایت شدند.

〰️〰️〰️@laser_and_optics〰️〰️〰️
✴️«فراخوان جذب نیروی امریه سربازی»✴️

🔸️نهضت احیای واحدهای اقتصادی نهاد ریاست جمهوری در نظر دارد از میان فارغ التحصیلان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در تهران اعزام ۱۴۰۳/۰۳/۰۱ امریه سربازی جذب نماید.

متقاضیان واجد شرایط می توانند تا تاریخ ۲۰ آذرماه ۱۴۰۲ جهت ثبت نام نسبت به تکمیل فرم به نشانی ذیل اقدام نمایند:
https://survey.porsline.ir/s/dgaJDmXe

〰️〰️〰️@laser_and_optics〰️〰️〰️
Forwarded from گروه گفتگوی کانال تخصصی لیزر و اپتیک (First Admin)
🔸️لیزر ناسا در فاصله ۱۶ میلیون کیلومتری آزمایش شد

〰️〰️〰️@laser_and_optics〰️〰️〰️
Forwarded from گروه گفتگوی کانال تخصصی لیزر و اپتیک (First Admin)
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، سال هاست که ناسا سعی دارد سیستم ارتباطات لیزری را برای ماموریت های اعماق فضا ایجاد کند، در نتیجه تست های بلندپروازانه ای در زمینه این فناوری انجام داده است.
دلیل این امر آن است که سازمان فضایی مذکور هم اکنون سعی در برطرف کردن مشکلی دارد که در سیستم های رادیویی دهه ۱۹۶۰ میلادی وجود داشت. این سیستم های ارتباطی کارآمد هستند اما سرعت انتقال داده آنها بسیار کند و در بهترین حالت حدود ۱۰ مگابیت بر ثانیه است.
اما سیستم DSOC می تواند نرخ دریافت پیام تا ۲۰۰ مگابیت برثانیه مدیریت کند، البته ارقام اعلام شده مربوط به تست فناوری بوده اند. نکته مهم در این زمینه گسترش برد فعالیت سیستم ارتباطاتی و این امر است که آیا چنین سیستمی می تواند مشکلات از بین رفتن اطلاعات در اتمسفر زمین را کنترل و همچنین تضمین کند لیزرهای ارسال و دریافت کننده پیام می توانند طی تست انتقال داده روی هدف تمرکز کنند یا خیر.
نخستین آزمایش تابش اطلاعات از فاصله ۱۶ میلیون کیلومتری بسیار عجیب به نظر می رسد، اما این فقط یک هدف کوچک برای ناسا است. فضاپیمای سایکی به سمت سیارکی مملو از فلزات به همین نام در حرکت است که در کمربند اصلی بین مریخ و مشتری قرار دارد. این سیارک چنان دوردست است که وقتی زمین و سایکی از هم دورتر می شوند، ۲۰ دقیقه طول می کشد تا پیام ارسالی یا دریافتی فاصله بین آنها را طی کند.
DSOC در آزمایش، لیزر خود را به سمت تلسکوپ «هال» در رصدخانه پالومار متعلق به دانشگاه «کل تک» واقع در سن دیه گو هدف گرفت. این رویداد در ۱۴ نوامبر ۲۰۲۳ میلادی اتفاق افتاد.
ابزار توانست با متمرکز شدن روی یک نور لیزرکه از آزمایشگاه تلسکوپ ارتباطات نوری در تاسیسات JPL در نزدیکی رایت‌وود، کالیفرنیا ارسال شده بود، فرایند را مدیریت کند. در مرحله بعد سیستم های خودکار به ابزار فرستنده و گیرنده کمک کردند تا روی پالومار متمرکز شود. در همین حال، نور لیزر به عنوان یک فرستنده پیام عمل کرد و سیگنال هایی به فضاپیمای سایکی فرستاد.
به گفته ناسا هیچ داده واقعی طی این آزمایش فرستاده یا دریافت نشد. بلکه هدف از انجام تست آن بود که مشخص شود دستگاه به شیوه درست کار می کند و در فضاپیای سایکی اختلال ایجاد نمی کند.
همزمان با دور شدن سایکی از زمین، تست های بلندپروازانه تری از جمله انتقال داده از فضاپیمای ناسا به مریخ انجام می شود.
آبی بیسواس، تکنسین پروژه DSOC در آزمایشگاه JPL ناسا می گوید: این یک دستاورد عظیم است. سیستم های روی زمین به طور موفقیت آمیز فوتون های متعلق به لیزرهای فضایی را از فرستنده گیرنده DSOC روی فضاپیمای سایکی ردیابی کردند. ما همچنین توانستیم داده هایی ارسال کنیم. به عبارت دیگر ما توانستیم تکه هایی از نور را به اعماق فضا بفرستیم و دریافت کنیم.

〰️〰️〰️@laser_and_optics〰️〰️〰️
#معرفی_کتاب
📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚
🔸عنوان کتاب:
✳️ Laser-based Technologies for Sustainable Manufacturing

🔸نویسنده:
✳️ Avinash Kumar , Ashwani Kumar , Abhishek Kumar
🔸سال انتشار، فرمت و زبان:
✳️ 2023, pdf, English

〰️〰️〰️ @laser_and_optics 〰️〰️〰️
Advances_in_Manufacturing,_Design_and_Computational_Intelligence.pdf
15.4 MB
#معرفی_کتاب
📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚
🔸عنوان کتاب:
✳️ Laser-based Technologies for Sustainable Manufacturing

🔸نویسنده:
✳️ Avinash Kumar , Ashwani Kumar , Abhishek Kumar
🔸سال انتشار، فرمت و زبان:
✳️ 2023, pdf, English

〰️〰️〰️ @laser_and_optics 〰️〰️〰️
#خبر_فناوری
🔸رکورد سرعت انتقال داده از فضا به زمین شکست
〰️〰️〰️@Laser_and_optics〰️〰️〰️
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، فرکانس های رادیویی همچنان معتبرترین واسطه برای ارتباطات در اعماق فضا هستند و مقرهای پژوهشی روی زمین را با مدارگردهای دور سیارات و کاوشگر های مریخ مرتبط می کنند. اما این فناوری مقادیر انبوهی از داده را سرعتی کم در منظومه شمسی منتقل می کند. به عنوان مثال 15 ماه طول کشید تا فضاپیما« نیوهورایزنز» 50 گیگابایت داده مربوط به گذر نزدیک از سیاره پلوتو را به زمین ارسال کند.

استفاده از نور در برخی موارد می تواند این فرایند را تسریع کند. در مقایسه با امواج رادیویی، می توان داده های متراکم تری را در امواج نوری رمزگذاری کرد و به این ترتیب اطلاعات بیشتر در مدت زمان کمتری منتقل می شود. تاکنون در آزمایش ها داده ها با کمک لیزر بین ماهواره ها و مقر زمینی و حتی از مدار ماه به سیاره خاکی با سرعت بالایی منتقل شده اند، اما در مسافت های طولانی شرایط پیچیده تر می شود.

در همین راستا ناسا رکورد انتقال داده با کمک لیزر در یک مسافت طولانی را شکسته است.

فضاپیمای سایکی که هم اکنون در مسیر رسیدن به کمربند سیارکی قرار دارد، از فاصله 225 میلیون کیلومتری داده ها را به زمین منتقل کرده است.

چنین مسافتی معادل یک و نیم برابر فاصله تا خورشید و 14 بار بیشتر از مسافتی است که داده ها در نخستین تست تجهیزات در نوامبر سال گذشته ارسال شدند.

هدف اصلی این فرایند آن بود که فضاپیما داده ها را با سرعت یک مگابیت برثانیه منتقل کند اما سرعت انتقال داده از این رقم نیز فراتر رفت و در آزمایش انجام شده به 25مگابیت برثانیه رسید. ابزار اطلاعات اپتیکی اعماق فضا(SDOC) سایکی یک نسخه از داده های مهندسی شده را به رصدخانه پالومار در کالیفرنیا و همزمان همان داده ها را با استفاده از امواج رادیویی به شبکه اعماق فضای ناسا فرستاد.

میرا سرینیواسان رهبر عملیات های پروژه در این باره می گوید: ما 10 دقیقه از داده های تکراری فضاپیما را طی عملیاتی در 8 آوریل دریافت کردیم. ما تا آن زمان فقط داده های آزمایشی و تشخیصی را در اطلاعات دریافتی خود از فضاپیمای سایکی ارسال می کردیم. این روند نقطه عطفی بود و نشان داد چگونه ارتباطات اپتیکی می توانند با سیستم ارتباطی فرکانس رادیویی فضاپیما ارتباط برقرار کنند.

آزمایش های جدید دیگر از جمله ارسال داده از ایستگاه های زمینی به فضاپیمای سایکی و برعکس( مسافتی معادل 450 میلیون کیلومتر) در یک شب و استفاده از چند دریافت کننده در مناطق مختلف برای دریافت سیگنال به طور همزمان در حال انجام هستند.

〰️〰️〰️@Laser_and_optics〰️〰️〰️
#خبر_فناوری
🔸️اسپیس ایکس فناوری ماهواره ای‌اش را می‌فروشد

〰️〰️〰️@Laser_and_optics〰️〰️〰️
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، هزاران ماهواره استارلینک این شرکت در مدار پایین زمین از ارتباطات لیزری بین ماهواره ای برای انتقال داده با سرعت نور بین یکدیگر در فضا استفاده می کنند تا پوشش اینترنتی وسیع تر را با تعداد ایستگاه های زمینی کمتر در سراسر جهان فراهم شود.

شاتول هنگام سخنرانی در پنلی در یک کنفرانس مربوط به صنعت ماهواره در واشنگتن اعلام کرد اسپیس ایکس به عنوان یک تهیه کننده این فناوری را به شرکت های دیگر می فروشد.

او در این باره گفت: ما این برنامه را راه اندازی می کنیم. ماموریت جدید Polaris Dawn ما در تابستان امسال با استفاده از یک کپسول دراگون انجام می شود.

وی اشاره به ماموریت پرواز تجاری فضانوردان همراه کپسول فضایی مذکور داشت.

به گفته مدیر اسپیس ایکس تجهیزات این فناوری را به راحتی می توان روی ابزارهای فضایی مشتریان نصب کرد.

شرکت های فضایی تمایل دارند قطعات فضاپیما را بفروشندو در شیوه درآمد زایی تنوع ایجاد کنند و از این طریق سرمایه بیشتر برای پروژه های بزرگتر تامین کنند. اسپیس ایکس نیز مشغول توسعه و آزمایش نسل جدید موشک استارشیپ است که از موشک فالکون ۹ آن قدرتمندتر است.

شاتول نیز در این باره گفته است: ما به طور معمول قطعات نمی فروشیم، بنابراین این حوزه برای ما نیز تازه است.

〰️〰️〰️@Laser_and_optics〰️〰️〰️
2024/05/29 03:08:31
Back to Top
HTML Embed Code: