Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⚪️⚜️▫️
⚜️▫️
▫️


#ولایت_فاطمی

بسم الله الرحمن الرحیم


🟢 ولایت فاطمی (سلام الله علیها)


‌‌ ولایت فاطمی در حیات انبیاء


۴. أَرْخَيْتَ دُونَهَا حِجَابَ النُّبُوَّة



☑️ از جمله وجوه ارتباط و دلائل دالّ بر ساری و جاری بودن معرفت و ولایت حضرت ام عالم امکان صدیقه کبری (سلام الله علیها) در حیات انبیاء (علیهم السلام) ،‌ عبارت «وَ أَرْخَيْتَ دُونَهَا حِجَابَ النُّبُوَّةِ»‌ است که در فرازی از زیارتنامه خاصه آن حضرت صادره از لسان امام وارد شده است:

🔹وَ أَرْخَيْتَ دُونَهَا حِجَابَ النُّبُوَّةِ (۱)

🔹و (خدایا) انداخته اي در مقابلش پرده نبوّت را؛ بدین معنا که خداوند متعال، پرده و حجاب نبوت را در مقابل حضرت صدیقه کبری  (سلام الله علیها) قرار داده و ایشان را پشت پرده نبوت قرار داده است.


↩️حجاب به معنای ستر، پوشش و حائل است و مطابق نصوص، میان ذات اقدس اله و مخلوقاتش، حُجُب (پرده هایی) قرار داده شده؛ ذات اقدس اله نه تنها از دیدگان بندگان، بلکه از درک و فهم عقول نیز محتجب می باشد؛ اِحْتَجَبَ عَنِ اَلْعُقُولِ كَمَا اِحْتَجَبَ عَنِ اَلْأَبْصَارِ (۲) و این احتجاب به نقص ذاتی مخلوق برمی گردد: أنَّکَ لا تحتَجِبُ عَن خَلقِکَ إلّا أن تَحجُبهُمُ الأعمالُ دُونَکَ (۳) چرا که ذات اقدسش منزه و اجلّ از آن است که به سبب شیء ای در حجاب قرار گرفته و یا مستور شود: إنَّ اللهَ أجَلُّ مِن أن یَحتَجِبَ بِشَیءٍ ءو یَحتَجِبَ عَنهُ شَیءٌ (۴).

حجاب اعظم و اعلای ذات اقدس اله با خلق، یعنی آن حقیقتی که واسطه، حائل و ستر میان ذات احدیت و تمام ما سوی الله است، ذوات مقدسه اسماء حسنای الهی می باشند؛ چنانکه در احادیث تصریح فرمودند:

مُحَمَّدٌ (صلوات الله علیه) حِجَابُ اَللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى (۵): محمد (صلی الله علیه و اله) حجاب خداوند تبارک و تعالی است

«صَلَّى اَللَّهُ عَلَى مُحَمَّدٍ اَلْمُنْتَجَبِ، وَ عَلَى  أَوْصِيَائِهِ  اَلْحُجُبِ (۶): درود بر محمد برگزیده خدا و اوصیاء‌او که حجاب ها هستند

«السَّلامُ عَلی حِجابُ اللهِ الْاَزَلِی الْقَدیم» (۷): سلام بر حجاب ازلی و قدیم خدا

و نیز فرموده اند: بِنَا اِحْتَجَبَ عَنْ خَلْقِه (۸): خداوند بواسطه ما در حجاب می باشد


✔️لذا ذوات مقدسه محمد و آل محمد علیهم السلام حجاب ازلی و قدیم ذات اقدس اله با خلق می باشند که تمامی فیوضات، نعمات، رحمات، برکات و هدایت ... بدین واسطه بر جمیع خلق (اعم از انبیاء و اوصیاء و.. جن و انس) نازل می گردد.

◀️حجاب نبوت، مرتبه ای از مراتب و جلوه ای از جلوات این حجاب اعظم و ازلی الهی است؛ چنانکه در حدیثی که به نزول نور اول شخص عالَم امکان محمد مصطفی(صلی الله علیه وآله وسلم) به جهت استقرار در صلب حضرت آدم (علیه السلام) اشاره شده، به «حجاب نبوت» و داخل شدن آن نور اقدس در آن حجاب (در سیر نزول) اشاره شده است:

↩️ثمّ إنّ اللّه تعالى أمر نور رسول اللّه و نور علي بن أبي طالب أن يدخلا في حجاب العظمة، ثمّ حجاب العزّة، ثمّ حجاب الهيبة، ثمّ حجاب الكبرياء، ثمّ حجاب الرحمة، ثمّ حجاب المنزلة، ثمّ حجاب الرفعة، ثمّ حجاب السعادة، 👈ثمّ حجاب  النبوّة ، ثمّ حجاب الولاية، ثمّ حجاب الشفاعة، فلم يزالا كذلك من حجاب إلى حجاب ، فكلّ حجاب يمكثان فيه ألف عام (۹):

سپس خداوند امر فرمود که نور رسول خدا و امیرالمومنین علی (علیهما السلام) در حجاب عظمت داخل شود،‌ سپس حجاب عزّت.. سپس حجاب کبریاء، سپس حجاب رحمت.. سپس حجاب نبوّت .. و در هر حجابی هزار سال نگه داشت و سپس در صلب حضرت آدم مستقر گردانید.

البته تمامی این حجب نورانی برگرفته و خلق شده از نور وجود اقدس اول شخص عالَم امکان محمد مصطفی (صلی الله علیه و اله) می باشد که فرمودند:

إنّ اللّه تعالى خلق من نوري السماوات و الأرض ..و العرش و الكرسيّ و الحجب (۱۰): همانا خداوند حجب نورانی را از نور من آفرید.

🖋حال این حقیقت که حجاب نبوّت،‌ مرتبه ای از حجاب ذات اقدس اله با خلق و به عبارتی جلوه از جلوات حجاب اعظم خدا [یعنی ذوات مقدسه آل الله (علیهم السلام)] با خلق اوست،‌ بدین معناست که هر نبیّ‌ به میزان حمل و معرفتی که به ذوات مقدسه اسماء حسنای الهی داشته، حجاب خداوند بر قومش بوده است؛ یعنی هادی قوم خویش و واسطه نزول فیض و رحمت و برکت و هدایت.. بوده است؛ فلذا اهل آن زمان نیز به میزان إخبار آن نبی از غیب و میزان حملی که از علم داشته، به معرفت الله نائل می آمده، از حقیقت عالَم آگاه می شده و به مصالح و منافع دنیوی و اخروی شان دلالت و به صراط مستقیم هدایت می شده اند.




▫️
⚜️▫️
⚪️⚜️▫️
@Lowhon_Mahfooz
⚪️⚜️▫️
⚜️▫️
▫️


#ولایت_فاطمی


آنچه که اینجا در سلسله مباحث ولایت فاطمی محط بحث می باشد، عبارت «وَ أَرْخَيْتَ دُونَهَا حِجَابَ النُّبُوَّةِ» است؛ بدین معنا که نه تنها حجابی از نبوت مقابل حضرت أم الائمه و الابرار صدیقه کبری (سلام الله علیها) نبوده است،‌ بلکه به عکس، آن فیضی که بر انبیاء‌ ساری و جاری بوده تا بواسطه آن، هادی قوم خویش و به عبارتی حجاب در امر هدایت و رساندن مردم عصر خویش به حقیقت باشند، معرفت به حضرت أم ابیها فاطمة الزهراء (سلام الله علیها) بوده است.


🖋مؤید این مطلب، همان احادیثی است که پیشتر نیز در این سلسله مباحث بیان گردید؛ از جمله آنکه:

✔️تکامل نبوّت انبیاء (تعالی به درجات عالی و قرب والاتر) دائر مدار اقرارشان به برتری و افضلیّت و حجیّتِ حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) و محبت نسبت به آن حضرت بوده است:
«مَا تَكَامَلَتِ النُّبُوَّةُ لِنَبِيٍّ حَتَّى أَقَرَّ بِفَضْلِهَا وَمَحَبَّتِهَا» (۱۱)

✔️و در همین راستا نیز اطاعت از حضرت أم ابیها (سلام الله علیها) بر جمیع ایشان واجب بوده:
«لَقَدْ كَانَتْ (صلوات الله علیها) طَاعَتُهَا مَفْرُوضَةً عَلَى .. الأنبِيَاءِ‌» (۱۲)

✔️همچنانکه علّت تامه در گردش قرون انبیاء که همان قرون اولی است، معرفت به حضرت حجة الله علی الحجج فاطمة‌الزهراء (سلام الله علیها) ذکر گردیده:
«وَهِيَ الصِّدِّيقَةُ الْكُبْرَى وَعَلَى‏ مَعْرِفَتِهَا دَارَتِ‏ الْقُرُونُ الْأُوَلُ» (۱۳)


↩️بنابراین هر نبی از انبيا الهی که [به میزان معرفت به ذوات مقدسه اسماء حسنای الهی] حجاب خدا بر قوم خویش بوده است، از فیض محبت و معرفت حضرت أم الائمه الاطهار (سلام الله علیها) عَلی الدّوام محظوظ و بهره مند می شده و در حیات وی دائماً ساری و جاری بوده است.



ا┅═✧❁ منابع❁✧═┅ا

(۱).المزار (للشهید الاول) ج۱ ص۲۱؛ بحارالانوار ج۹۷ ص۱۹۴؛ وسائل الشیعة ج۱۴ ص۳۶۷
(۲).تحف العقول ج ۱، ص ۲۴۴؛ بحار الأنوار ج۴، ص ۳۰۱
(۳).التّوحید، باب ۳۶، ح۳/۲۵۲.؛  مصباح المتهجّد ص۵۸۲
(۴).بحارالأنوار ج۳ ص۳۱۰
(۵). الکافي ج ۱، ص ۱۴۵؛ إثبات الهداة بالنصوص و المعجزات ج ۱، ص ۸۱
(۶).بحار الأنوار ج ۹۹، ص ۱۹۵؛ المزار الکبير ج ۱، ص ۲۰۳
(۷).بحار الأنوار ج۱۰۲ ص۹۸ [فرازی از زیارت حضرت مولانا صاحب العصروالزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف]
(۸).بحار الأنوار ج ۵۴، ص ۱۹۲
(۹).مدینة معاجز الأئمة الإثنی عشر و دلائل الحجج علی البشر ج ۲، ص ۳۶۷
(۱۰).‌مدینة معاجز ج ۲، ص ۳۶۷؛ لخصال ج ۲، ص ۴۸۱؛ معاني الأخبار ج ۱، ص ۳۰۶
(۱۱). عوالم العلوم و المعارف ج ۱۱، ص ۱۶۱؛ الموسوعة الكبرى عن فاطمة الزهراء(علیها السلام) ج۱۹ ص۳۵۰؛ فاطمة‌الزهراء (سلام الله علیها) بهجة قلب المصطفی (صلی الله علیه وآله) ج۱ ص۱۵۳
(۱۲).عوالم العلوم و المعارف و الأحوال من الآیات و الأخبار و الأقوال ج ۱۱، ص ۸۳۳؛ دلائل الإمامة ص ۱۰۶
(۱۳).عوالم العلوم و المعارف ج ۱۱، ص ۴۵۸؛ بحار الأنوار ج۴۳ ص ۱۰۵؛ الأمالي (للطوسی) ج۱ ص۶۶۸



▫️
⚜️▫️
⚪️⚜️▫️
@Lowhon_Mahfooz
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
قاف و القرآن المجید.pdf
2.7 MB
#ذوالقعدة_الحرام
#معرفت_حضرت_قرآن

«ق وَ الْقُرْآنِ الْمَجِيدِ»

معرفت به ساحت مقدس قرآن مجید در کلام نورانی عالِم آل محمد، ابالحسن علی بن موسی الرضا علیه آلاف التحیة و الثناء

(فایل تحقیقاتی؛ ویژه نامه ماه ذی القعدة)

@Lowhon_Mahfooz
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#قرآن_الفجر
#اسامی_القاب_مبارک_حضرت_ولی_عصر_عجل_الله_تعالی_فرجه_الشریف
#عماد

ا❁﷽❁

﴿خَلَقَ السَّماواتِ بِغَيْرِ عَمَدٍ تَرَوْنَها وَ أَلْقى فِي الْأَرْضِ رَواسِيَ أَنْ تَميدَ بِكُم..﴾
(سوره مبارکه لقمان آیه۱۰)

🔰از القاب مبارک حضرت مولانا بقیة الله الاعظم ارواحنافداه‌ «عماد» است [بمعنای ستون، رکن، آنچه بر آن تکیه شود و بدان استوار گردد].

✔️عماد الدین (۱)، عماد الیقین(۲)، عماد الاسلام (۳) و عماد الأتقیاء (۴) از شئون و مناقب وجود مقدس امام در احادیث برشمرده شده اند،همچنانکه فرموده اند:

نَحنُ الّذِينَ بِنَا يُمسِكُ الله السّماءَ أن تَقَعَ عَلَى الأرضِ إلاّ بِإذنه(۵): ماییم کسانی که خدا بوسیله آنها آسمان را نگهداشته تا بر زمين نيفتد.

▫️سَلامُ الله و بَركاتُه و تَحِيَّاتُه و صَلَواتُه عَلى مَولاي صاحبِ الزَّمَان.. عِمَادِ الإسلام وَ رُكنِ الأنَام(۶):
سلام بر مولایمان صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) که عماد اسلام و رکن مردمان است.

📔منابع
(۱)‌عوالم العلوم ج۱۹ ص۲۱۲ (۲)نهج البلاغة ج۱ ص۴۶ (۳)بحارالأنوار ج۲۵ ص۳۵۴ (۴)اقبال الأعمال ج۲ص۶۰۸ (۵)تفسیر کنز الدقائق ج۹ص۱۳۸ (۶)بحارالأنوار ج۹۹ص۸۳

@Lowhon_Mahfooz
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#قرآن_الفجر
#اسامی_القاب_مبارک_حضرت_ولی_عصر_عجل_الله_تعالی_فرجه_الشریف
#علامت

ا❁﷽❁

﴿وَ عَلاماتٍ وَ بِالنَّجْمِ هُمْ يَهْتَدُون﴾
(سوره مبارکه نحل آیه۱۶)

🔰از القاب مبارک حضرت مولانا بقیة الله الاعظم ارواحنافداه‌ «علامت» است.

✔️أعلامُ الهُدی(۱) أعلامُ التُّقی(۲) أعلامُ‌ الدّین(۳) أعلامُ المُهتَدین (۴) خِیَرةُ الأعلام(۵) و أعلامُ الله فی عباده(۶) [به معنای نشانه های خدا و پرچم های هدایت، تقوا و دین او در میان بندگان] از شئون و مناقب وجود مقدس امام برشمرده شده اند، همچنانکه آیه ۱۶ سوره مبارکه نحل به این منقبت اشاره می نماید: العَلَامَاتُ هُم الأئِمَّة علیهم السلام(۷).

🔹در زیارات حضرت مولانا صاحب العصر و الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نیز وارد شده:

السّلاَمُ عَليك يا ابنَ الأعلاَمِ البَاهِرَة(۸)
السّلاَمُ عَليك يا ابنَ.. الأَعلاَمِ اَللاَّئِحَة(
۹)

سلام بر تو ای فرزند نشانه های آشکار و پرچم های درخشان

📔منابع

(۱ و ۶)‌ مصباح الزائر ج ۱، ص ۶۶ (۲ و۴و ۸ و ۹) بحارالأنوار ج۹۹ ص۱۲۷ و ص۱۶۲ وص۱۱۶ و ص۸۳ (۳ و ۵) المزار للشهید الأوّل ج ۱ ص۱۴۲ و ص۲۹ (۷).تأویل الآیات الظاهرة ص۲۵۷؛ العیاشی ج۲ ص۲۵۵

@Lowhon_Mahfooz
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#ولایت_فاطمی
#دحو_الارض

ا﷽ا

«وَ الأَرضَ بَعْدَ ذلِکَ دَحاها» (سوره نازعات آيه۳۰)
«وَ الأَرضِ وَ مٰا طَحٰاهٰا» (سوره شمس آیه۶)

مطابق نصوص «زمین» خلق شده از شعاع نور وجودی حضرت أم عالَم فاطمة زهرا علیهاالسلام «فَتَقَ نُورَ إبنَتي فَاطمة فَخَلقَ مِنهُ السّمَاوات وَ الأرضون»(١) و گسترده شده به محبت و ولایت آن حضرت است:«إنّي ما خَلَقتُ سَماءً مَبنيّةً وَلا أرضاً مَدحيّةً..إلاّ في مَحَبَّةِ هؤلاء الخَمسة..هم فاطِمة وَأبوها وَبعلها وَبنوها»(٢)

✔️حال تفسیر مأثور «الأَرضُ‌ الشّيعة»(٣) ذیل آیه ششم سوره شمس(که به طحو و دحو أرض اشاره دارد) در بطن معنا دلالت مینماید که شیعیان به جهت گسترده شدن زمین وجودی یعنی وسعت یافتن قلوب در حمل اوامر امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف)، می بایست به ولایت حضرت أم الائمه و الابرار فاطمة زهرا سلام الله علیها اعتصام یافته تا پاک و طاهر شده و در نتیجه واسع و حامل گردد؛ همانطور که حضرت امیرعالَم علی علیه السلام فرمودند:« إنّ هذهِ القُلوبَ أوعِيَةٌ فخَيرُها أوعاها لِلخَير»(۴)

۱.بحارالأنوار ج۳۷ص۸۲ ۲.حدیث شریف کساء ۳.البرهان في تفسير القرآن ج۵ ص ۶۷۲ ۴.غررالحکم ص۳۴۴۹

@Lowhon_Mahfooz
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#ذوالقعدة_الحرام
#شهادت_امام_جواد_علیه_السلام

«ما نَفِدَت کَلِماتُ الله»؛ نزول علی الدوامِ علم خاص، مکنون، عجیب و مخرون ذات اقدس اله بر وجود مقدس امام

🏴از کلام نورانی حضرت إبن الرضا جوادالائمه علیه افضل الصلوة والسلام:

▪️إنَّهُ لَيَنزِلُ فِي لَيلَةِ القَدرِ إلَى وَلِيِّ الأمرِ تَفسِيرُ الأمُور...وَ إنَّهُ لَيَحدُثُ لِوَلِيِّ الأمرِ سِوَى ذَلِك فِي كُلِّ يَومٍ عِلمٌ مِنَ الله عَزّوجلّ الخَاصُّ و المَكنُونُ و‌ العَجِيبُ المَخزُونُ مِثلَما يَنزِلُ في تِلك اللَّيلَة مِنَ الأمرِ ثُمَّ قَرَأ ﴿وَ لَو أَنَّ ما فِي الأَرضِ مِن شَجَرَةٍ أقلامٌ وَ البَحرُ يَمُدُّهُ مِن بَعدِه سَبعَةُ أبحُرٍ ما نَفِدَت كَلِماتُ الله..﴾
همانا در شب قدر بر ولیّ‌امر، تفسیر امور سال نازل می‌شود..و اما برای او علاوه بر آن، در هر روز، از علم خاصّ و مکنون و عجیب ومخزون ذات اقدس اله حادث و نازل می گردد بمانند آنچه در شب قدر از امر نازل میشود؛ سپس [در استناد آن] قرائت نمودند: ﴿و اگر درختان زمين قلم، و دريا بر آن مركّب، و هفت دريا به آن افزوده شود، كلمات خدا پايان نمى‌گيرد..﴾(سوره لقمان‌آیه۲۷).

📓تأويل الآيات الظاهرة ج۱ ص۷۹۴

@Lowhon_Mahfooz
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#قرآن_الفجر
#اسامی_القاب_مبارک_حضرت_ولی_عصر_عجل_الله_تعالی_فرجه_الشریف
#غاشیة

ا❁﷽❁ا

﴿هَلْ أَتاكَ حَديثُ الْغاشِيَةِ﴾
(سوره مبارکه غاشیه آیه۱)

🔰از القاب مبارک حضرت مولانا بقیة الله الاعظم ارواحنافداه‌ «غاشیة» است‌ [از ریشه غشو، غشی؛ که بر پوشاندن و فراگیرنده بودن دلالت می نماید].

✔️همانطور که «روز قیامت» بدلیل فراگیری فزع آن، به این نام مسمّی شده است، قیام به سیفِ حضرت قائم آل محمد (علیهم السلام) که سبب فراگیری رعب برای اعداءالله و پوشانده شدن آن ملعونین با خوف است، به این‌نام مسمّی می باشد و در حقیقت بطن و وجهی دیگر از آیه ﴿هلْ أَتاکَ حَدِیثُ الْغاشِیَةِ﴾ [آیا داستان غاشیه به تو نرسیده است] می باشد؛ چنانکه در تفسير مأثور ذیل این آیه شریفه فرمودند: «یَغْشَاهُمُ الْقَائِمُ بِالسَّیْفِ»: یعنی امام قائم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) آن‌ها [نُصّاب] را با شمشیر فرا می‌گیرد.

📔البرهان في تفسير القرآن ج۵ص۶۴۲ ؛الکافی، ج۸، ص۵۰

@Lowhon_Mahfooz
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#ذوالحجه_الحرام
#ولایت_فاطمی

📜کلام نورانی حضرت أم الائمه الاطهار فاطمة الزهرا (سلام الله علیها):

🔸«أَنَا زُوِّجْتُ فِي الرَّفِيعِ الْأَعْلَى وَ كَانَ مَلَاكِي فِي السَّمَاءِ»
  «من آنم که عقدم در مقام رفیع اعلی بسته شد و اقتدارم در آسمان‌ها جلوه‌گر شد»

📔الفضائل (القمی) ج۱ص۸۰؛ عوالم العلوم و المعارف و الأحوال من الآیات ج۱۱ ص۲۶۱

@Lowhon_Mahfooz
2024/06/09 18:15:52
Back to Top
HTML Embed Code: