Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠 چرا شهید رجایی قیمت بنزین را ۳ برابر کرد

🔸عطا بهرامی کارشناس اقتصادی:

🔹بعد از انقلاب، دولت شهید رجایی قیمت بنزین را از یک به سه تومان افزایش داد و اعلام کرد که ما نمی‌توانیم به ۲ درصد از مردم یارانه دهیم.

🔹 در دهه هفتاد که شعار تعدیل اقتصادی و اجرای نسخه بانک جهانی را مطرح می‌کردند، باز هم قیمت انرژی به نفع طبقه برخوردار تغییر نکرد.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💠دولت روحانی فاتحه هدفمندی را خواند

🔸عطا بهرامی کارشناس اقتصادی:

🔹اگر طرح هدفمندی یارانه‌ها تکمیل میشد به هر نفر ۱۲۰ دلار می‌رسید، حالا اگر نرخ ارز افزایش می‌یافت، یارانه مردم هم زیادتر می‌شد که به قیمت الان می‌شود ماهی ۱۰ میلیون تومان.

🔹اما دولت یازدهم این طرح را متوقف کرد و با مالیات تورمی، یارانه را از مردم پس گرفت و قاچاق سوختی که صفر شده بود دوباره اوج گرفت.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
⭕️ پایان سلطه دلار بر نفت ایران؛ CPEC راه فرار از تنگه مالاکا و تحریم‌ها

🔹
مسیر کریدور اقتصادی چین-پاکستان (CPEC) که بندر گوادر پاکستان را از طریق زمینی به منطقه شینجیانگ چین متصل می‌کند، به‌عنوان گزینه استراتژیک ایران برای انتقال نفت به چین و کاهش وابستگی به تنگه مالاکا (تحت کنترل آمریکا) مطرح است. این طرح نه‌تنها هزینه‌های لجستیکی را کاهش می‌دهد، بلکه با حذف نیاز به بنادر و کشتی‌های تحت تحریم، فشار آمریکا بر ایران را خنثی می‌کند. اما کلید موفقیت این مسیر، همراهی پاکستان است که به‌دلیل هم‌پیمانی تاریخی با واشینگتن و ساختار مافیایی قدرت در اسلام‌آباد، به چالشی پیچیده تبدیل شده است.

راهکارهای کلیدی:
۱. نقش تعیین‌کننده چین: پکن به‌عنوان سرمایه‌گذار اصلی CPEC (۶۲میلیارد دلار) و متحد استراتژیک پاکستان، می‌تواند با ابزارهای اقتصادی (مانند گسترش پروژه‌های انرژی در بلوچستان) یا فشار سیاسی، اسلام‌آباد را به همکاری با ایران ترغیب کند. ایجاد «مکانیسم سه‌جانبه ایران-چین-پاکستان» برای تقسیم درآمدهای ترانزیت نفت، پیشنهاد شده است.

۲. جلب حمایت جریان‌های داخلی پاکستان: ارتش پاکستان که مدیریت امنیت CPEC را برعهده دارد، به‌دلیل وابستگی به حمایت چین، ممکن است برای کاهش نفوذ آمریکا، با حضور ایران همراهی کند.

- حزب تحریک انصاف (PTI): تحت رهبری عمران‌خان، که منتقد سیاست‌های آمریکاست و خواهان تقویت روابط با چین و ایران است.

- بازرگانان بلوچ: توسعه CPEC با ایجاد اشتغال در مناطق محروم بلوچستان، می‌تواند حمایت محلی جلب کند.

۳. امنیت و دیپلماسی: ایران باید با مشارکت در تامین امنیت مسیر (به‌ویژه در بلوچستان) و استفاده از سازوکارهای مالی غیردلاری (مانند مبادله یوان یا طلا)، خطر تحریم‌های ثانویه آمریکا علیه پاکستان را کاهش دهد.

چالش‌های پیش‌رو:
- فشار مستقیم آمریکا بر پاکستان با تهدید به تحریم بانک‌ها یا قطع کمک‌های نظامی.
- تنش‌های مرزی ایران و پاکستان در بلوچستان و رقابت بر سر منابع انرژی.
- ناپایداری سیاسی در اسلام‌آباد؛ اختلاف بین دولت‌های منتخب (مانند PTI و لیگ مسلم) و نهادهای نظامی.

🔹اگرچه CPEC فرصتی تاریخی برای ایران است، موفقیت این طرح در گروی تبدیل چین به «میانجی قدرتمند»، جلب حمایت بازیگران کلیدی پاکستان (به‌ویژه ارتش و PTI)، و طراحی مکانیسم‌های ضدتحریمی است. همچنین، حل اختلافات امنیتی در بلوچستان و جلوگیری از تبدیل این پروژه به ابزار رقابت چین و آمریکا، ضروری است. در صورت تحقق این شرایط، CPEC می‌تواند نظم انرژی آسیا را بازتعریف کند.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
مصـــاف‌ اقتصادی
⭕️ پایان سلطه دلار بر نفت ایران؛ CPEC راه فرار از تنگه مالاکا و تحریم‌ها 🔹مسیر کریدور اقتصادی چین-پاکستان (CPEC) که بندر گوادر پاکستان را از طریق زمینی به منطقه شینجیانگ چین متصل می‌کند، به‌عنوان گزینه استراتژیک ایران برای انتقال نفت به چین و کاهش وابستگی…
⭕️ نقشه کریدور چین-پاکستان؛ ایران شریک راهبردی پاکستان است و نه رقیب!

🔹کریدور گوادر به چین می‌تواند منافع و نیازهای ارزی تمامی کشورهای ایران، چین، پاکستان و روسیه را تامین نماید به شرطی که دولت ایران به سرعت تمایل خود را به ملحق شدن به این کریدور اعلام کرده و در عمل نیز قدم‌های جدی بردارد.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 راز علاقهٔ شدید ترامپ به گرینلند

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
⭕️ داستان دردناک تعطیلی صادرات

#فساد_فی_الارز

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
شوک به واردات خودروهای کارکرده

🔹براساس مصوبۀ هیئت وزیران، سود بازرگانی واردات خودروی کارکرده معادل سود بازرگانی واردات خودروی نو تعیین شد.

🔹مطابق قانون، سقف ارزی برای واردات خودروهای نو و کارکرده مجموعاً ۲ میلیارد یورو تعیین شده و تعرفۀ هر خودروی وارداتی (برقی، هیبریدی، بنزینی و کارکرده) ۱۰۰ درصد در نظر گرفته شده.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
⭕️ ناکارآمدی نظام اداری، مانع اصلی سرمایه گذاری برای تولید

🔹«تولید» نقطه کانونی سیاست اقتصادی مقام معظم رهبری بوده و در سالهای متمادی از منظرهای مختلف به عنوان شعار سال برگزیده شده است.
ایشان امسال سرمایه گذاری برای تولید را به عنوان شعار سال انتخاب کردند. سرمایه گذاری در ایران یک مانع مهم و کلیدی دارد و آن نظام اداری ناکارآمد است که خودش را در مصادیق زیر نشان می دهد:

1⃣ فرآیندهای مجوز طولانی است و تعداد زیادی از دستگاه ها(بیمه، مالیات، تعزیرات، بهداشت، استاندارد، محیط زیست، اداره کار، شهرداری و... بویژه اگر در حوزه غذا باشد) در روند تاسیس یک بنگاه مداخله دارند.

2⃣ مهمتر از تاسیس، همان دستگاه ها و بلکه بیشتر از آن، اجازه مداخله در بنگاه پس از تاسیس را دارند. اجازه مراجعه به بنگاه برای بازرسی و اجازه پلمپ کردن بنگاه و یا مسدود کردن حساب آنها در صورت مشاهده مشکل، در کنار تورم بخشنامه و قواعد بیش از اندازه آرمانگرایانه زمینه مداخلات دستگاه های دولتی در بنگاه را زیاد می کند. به طور خلاصه، دستگاه های اداری بویژه در سطوح پایین قدرتشان در این است که تولید کننده منت آنها را بکشد و آنها راضی نگه دارد و هر چقدر مناطق کوچکتر باشند، این مشکل برزگتر است.

3⃣ بالا بودن هزینه عقد قرارداد در کشور یک خروجی طبیعی مداخلات متعدد در روند بنگاه ها است. در حقیقت نظام اداری خفت کردن بنگاه ها را ساده ترین راه برای اجرای مقررات یافته و مسئولیت های متعدد بی ربط و با ربط را بر بنگاه سوار کرده است. لذا است که به اصطلاح عرفی بالاسری قرارداد اشخاص حقوقی در کشور خیلی زیاد است. بویژه اگر طرف حساب قرارداد، مشمول قوانین دولتی باشد. ما چیزهایی را به قراردادها گره زدیم که واقعا ضرورت ندارد، بالاسری ناشی از بیمه و گرفتاری های آن نظیر 16.67 درصد کسری قرارداد قبل مفاصا حساب، مالیات، ضمانت های متعدد و هزینه های تامین آن (متکی به ضمانت نامه های بانکی و...) کار اقتصادی در ایران را گران می کند. تقریبا قرارداد بستن با افراد حقیقی حتما آسان تر و ارزان تر از قرارداد بستن با اشخاص حقوقی است و تا زمانی که این واقعیت هست، بخش خصوصی رشد نمی کند!

4⃣ در بخشی از اقتصاد کشور ما (که کم هم نیست) طرف قرارداد بخش خصوصی، دولت است. قراردادهای دولتی یک طرفه، سازوکار معاملاتی تنظیم شده متناسب با شرکت های بزرگ، پرداخت‌های با تاخیر دولت، دستگاه های نظارتی و حتی بدنه کارمندی حسود نسبت به منتفع شدن بخش خصوصی و... و همه اینها یعنی بهم خوردن محیط رقابت به نفع عده محدودی یا به نفع شرکت های دولتی و خصولتی و عدم امکان رشد شرکت های جدید از مسیر بازار دولت!

5⃣ ساختار نظارتی و دستگاه قضایی کشور هم عملا پشت و پناه بخش خصوصی نیست و این موضوع مدیران را نسبت به کار با بخش خصوصی به شدت محتاط می کند. به فرمایش اخیر رهبری «در بعضی از جاها دستگاه‌های نظارتی کأنّه بکلّی نیستند، غایبند...امّا یک جاهایی هم دستگاه‌های نظارتی سخت‌گیری‌های بی‌جا میکنند، این هم غلط است.». امنیت سرمایه گذاری و حقوق مالکیت در کشور ما خدشه پذیر است. فرآیند پرهزینه، طولانی مدت و پیش بینی ناپذیر قضایی باعث می شود که نتوان روی آن برای احقاق حق حساب کرد.

6⃣ اینها غیر سیاست غلط زمین است که هزینه کار اقتصادی در درون و نزدیک شهرها را بیش از اندازه گران کرده است و قطعی های مکرر برق و گاز و دشواری و گران شدن دسترسی به تسهیلات و بی ثباتی های مکرر در قوانین واردات و صادارت، نرخ ارز و...

7⃣ و همه این جاده سنگلاخ در مقابل سرمایه گذاری برای تولید، در شرایطی است که تقریبا قاعده و قانون منسجمی برای هزینه مند کردن رفتارهای سوداگرانه در بازارهای زمین و ارز و طلا وضع نشده و یا اگر وضع شده ، اجرایی نشده است و کشور هنوز نتوانسته پوشش مالیاتی را در اصناف شناخته شده توسعه بدهد.

🔹بخش خصوصی در کشور ما در برابر دستگاه دولتی یتیم و بی پناه است. یعنی معلوم نیست برای حل مشکلاتش با دستگاه اداری باید به کجا پناه ببرد. تصمیم می گیرد بسوزد و بسازد!

🔹لذاست که اگر قرار است سرمایه گذاری برای تولید جهش داشته باشد، لاجرم باید اصلاح نظام اداری (لااقل در موضوعات مرتبط با بنگاه‌ها) در اولویت قرار بگیرد و فرهنگ حاکم بر دستگاه های اداری و نظارتی و بویژه نظام انگیزشی و رفتاری آنها باید به نفع سرمایه گذاری تغییر یابد. پس از آن است که ساده‌سازی ضوابط ، کاهش دستگاه‌های دخیل، محدودسازی اختیارات دستگاه ها در پلمپ بنگاه‌ها و بستن حساب‌ها، شفافیت در عملکرد و پاسخگویی می تواند گره گشا باشد./ خودجوش؛ مرتضی فیروزآبادی

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
⭕️ انتقام سخت ترامپ از ناوگان شبح ایران/ اجرای فشار حداکثری با کمک روسیه و ونزوئلا!

🔹۲۰ مارس امسال، دولت ترامپ چهارمین بسته تحریمی خود علیه شبکه فروش نفت ایران را اعمال کرد. بدین ترتیب مجموعا ۴۵ درصد از ناوگان سایه ایران در سال ۲۰۲۴ وارد لیست تحریم شد.

🔹ترامپ قصد دارد در کنار تشدید فشار تحریمی علیه نفتکش‌های ایران، مسیر موقتی را برای افزایش تولید نفت روسیه و ونزوئلا باز کرده تا خلا نفت ایران را پر کنند و مانع افزایش قیمت جهانی نفت شوند.

احسان حسینی سردبیر خط انرژی توضیح می‌دهد. 👇🏼
🌐 https://youtu.be/rjCrKGSXfnk

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 قالیباف: مجلس با قانون صدور مجوزها سدی آهنین را از پیش پای متقاضیان سرمایه‌گذاری درکسب‌وکارها برداشت / قانون تأمین مالی تولید به دنبال تقویت سرمایه‌گذاری در بنگاه‌های اقتصادی کشور است

دکتر قالیباف رئیس مجلس در نطق پیش‌ازدستور:

🔹خوشبختانه مجلس شورای اسلامی در موضوع شعار سال، در دوره‌ی یازدهم دو قانون مترقی و اساسی را  برای هر دو سطح «کسب‌وکار» و «بنگاه» به تصویب رسانده است.

🔹مجلس یازدهم اولاً با تصویب «قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار» سدی آهنین را از پیش پای متقاضیان سرمایه‌گذاری درکسب‌وکارها برداشت و ثانیاً با تصویب «قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت ها» به روش‌های تأمین مالی تنوع بخشید و با استفاده از شیوه‌های نوین به تقویت سرمایه‌گذاری در بنگاه‌های اقتصادی کشور کمک کرد.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
⭕️ واکنش شدید بازهای مالی جهانی برای دومین روز کاری

🔹دو روز پس از اعلام تعرفه‌های تجاری، بازارهای مالی جهان با سقوطی شدید مواجه شدند. این سقوط بازارهای مالی در اروپا و شرق آسیا که عموماً اقتصادهایی «صادرات محور» دارند با شدت بسیار بیشتری همراه بود. به‌طوری که شاخص سهام در آلمان، ایتالیا و فرانسه، لحظاتی سقوطی بیشتر از ۱۰٪ را تجربه کرد که منجر به برخی محدودیت‌های معاملاتی شد. شرق آسیا نیز با سقوطی بسیار دراماتیک مواجه بود و شاخص سهام بعضی بازارها مثل هنگ‌کنگ، کاهش تا ۱۳% را تجربه کردند. این سقوط، تنها مختص بازارهای سهام نبود و سایر بازارهای مالی مثل رمزارزها، نفت و کالاها هم دچار ریزش شدند.

 🔹با پخش شایعه‌ای مبنی بر امکان تأخیر و یا کاهش میزان تعرفه‌ها، بازارهای مالی (عمدتاً آمریکا) تا حدی ریزش خود را جبران کردند؛ ولی کاخ سفید اعلام کرد که هیچ‌گونه کاهش و یا تأخیر در اجرای قانون تعرفه‌ها در کار نیست. همچنین ترامپ پس از اعلام چین مبنی بر وضع تعرفه ۳۴٪ روی کالاهای آمریکایی گفت که تعرفه کالاهای چینی را ۵۰٪ افزایش خواهد داد که مجدداً بازارهای مالی را دچار آشفتگی کرد.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
⭕️ فرزین: نرخ ارز را تثبیت خواهیم کرد

🔹نرخ ارز بازار ارز تجاری را در یک کانال مشخص تثبیت خواهیم کرد. همچنین برای کالاهای اساسی مثل سال گذشته تأمین ارز با نرخ ۲۸۵۰۰ انجام خواهد شد.
🔹عملیاتی‌کردن ریال دیجیتال یکی از برنامه‌های امسال بانک مرکزی است تا طرفیت‌های آن برای حکمرانی ریال استفاده کنیم.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
⭕️ تجارت زدایی روی دیگر سکه تعهد دستوری بازگشت ارزی

چگونه سیاست‌های تثبیت نرخ ارز باعث لطمه به صادارت و تولید ملی می‌گردد؟

🔹در حالیکه امنیت ‌سرمایه‌گذاری و رشد تولید ملی مهمترین نیاز امروز اقتصاد کشور است، سیاست‌های تثبیت نرخ ارز صادرکنندگان را با الزام به اینکه ارز حاصل از صادراتشان را با قیمت‌های تثبیتی به فروش برسانند تنبیه می‌نماید./اکوهشت - دیدبان رشد اقتصادی ایران

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
فضای شهری و تراکم را فروختیم و با آن جیب مردم را خالی می‌کنیم

مهدی موحدی بکنظر، تحلیلگر مسائل اقتصادی:

🔹طبق طرح جامع تهران در منطقه یک نباید بلند مرتبه سازی انجام شود.

🔹کمیسیون ماده 5 با امضای طلایی 91 درصد مصوباتش را به بلند مرتبه سازی در مناطق 1 و 5 اختصاص داده است.

🔹تعداد طبقات در این مناطق دو برابر شده است.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 یک عامل عجیب در قیمت‌های نجومی مسکن: هزینه مجوزات قانونی!

🔹مجری تلویزیون: مگر مجوز قانونی هم هزینه دارد؟

🔹کارشناس مسکن: هزینه مجوز وحشتناک است!

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
⭕️ ریز بدهی ۷۷۹ همتی ۲۶ بانک و فهرست ۱۵ ابربدهکار

📊 حجم بدهی غیرجاری بانک‌ها تا پایان اسفند ۱۴۰۴ از ۷۷۹ هزار میلیارد تومان فراتر رفت.

🚨 بزرگ‌ترین بدهکاران کلان بانکی: شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران (۱۱۵ هزار میلیارد تومان)، دیداس (۴۹ هزار میلیارد تومان)، هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (۴۲ هزار میلیارد تومان)، و ایران مال (۳۰ هزار میلیارد تومان).

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
📌 یارانه دهک‌های ۴ تا ۹ روز ۳۱ فروردین واریز می‌شود

🔹طبق جدول زمان‌بندی واریز یارانه‌ها که توسط سازمان هدفمندی یارانه‌ها منتشر شده، یارانه نقدی فروردین‌ماه ۱۴۰۴ برای خانوار‌های مشمول در دهک‌های چهارم تا نهم، روز یکشنبه ۳۱ فروردین به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
📌چطور یک مفسد اقتصادی قرار است ۲ میلیارد دلار از بیت‌المال بگیرد؟

👤امیرحسین ثابتی، نماینده مجلس شورای اسلامی، نوشت:

🔹«در جلسه‌ای که با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد و تصاویرش نیز در تاریخ ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ در سایت رسمی دکتر پزشکیان منتشر شده، فردی تحت عنوان "فعال بخش خصوصی" حضور یافته که چیزی نیست جز مهدی جهانگیری، رئیس بانک گردشگری و از چهره‌های شاخص فساد اقتصادی کشور! کسی که طبق حکم رسمی قوه قضاییه، قاچاقچی حرفه‌ای ارز شناخته شده است.»

🔹ثابتی در ادامه می‌نویسد: «با کمال تأسف و تعجب، با سفارش مستقیم یکی از معاونان رئیس‌جمهور، قرار است این فرد دو میلیارد دلار از منابع حیاتی صندوق توسعه ملی را دریافت کند تا "پنل خورشیدی از چین وارد کند"! آیا بیت‌المال تا این حد بی‌صاحب شده؟»

🔹وی تأکید کرده: «در جلسه با مسئولان صندوق به صراحت هشدار دادم که اموال ملت را به دست چنین عناصر آلوده‌ای نسپارید. این موضوع را با تمام قوا پیگیری می‌کنم و جزئیات این رسوایی اقتصادی را به اطلاع مردم خواهم رساند.»

🔻آیا واقعاً اراده‌ای برای مقابله با فساد هست، یا مفسدان در حال تاراج بیت‌المال‌اند؟!

کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
2025/07/01 13:31:37
Back to Top
HTML Embed Code: