Telegram Web Link
🔵 بازدهی ۱۲۴ درصدی بورس در ۱۰ ماه نخست سال ۹۹

🔹 هرچند طی ماه‌های اخیر، بورس تهران ابرنوسان‌های شدیدی را به خود دید اما بررسی‌ها نشان می‌دهد طی ۱۰ ماه نخست سال ۹۹، بورس با رشد ۱۲۴ درصدی، همچنان صدرنشین بلامنازع بازارهای سرمایه‌گذاری است.

🔹 در میان صنایع ۳۸گانه بورسی نیز ۲۲ گروه عملکردی بهتر از شاخص کل رقم زدند و تنها یک صنعت با افت مواجه شد. آماری که نشان می‌دهد نگاه بلندمدت به سرمایه‌گذاری در این بازار، سود مناسبی را نیز به ارمغان می‌آورد. ضمن آنکه نوسان‌گیری در بورس، نیاز به ریسک‌پذیری بالا و البته تسلط کافی به تحلیل‌های بنیادی و تکنیکال دارد و برای تازه‌واردها مخاطره‌آمیز است.

در میان دیگر گزینه‌های سرمایه‌‌گذاری، مسکن حائز رتبه دوم و دلار قعرنشین شد. در این میان غلبه نگاه بلندمدت در معاملات سهام و همزمان با آن رفع محدودیت‌های معاملاتی همچون دامنه نوسان می‌تواند به شکل قابل توجهی از دادوستدهای هیجانی بکاهد و پاداشی در خور برای سهامداران وفادار خود به ارمغان بیاورد.
دنیای اقتصاد
@monitoreconomy_ir
🔴 اقتصاد و انتخابات ۱۴۰۰

🔸 در آستانه ورود به سال ۱۴۰۰، از یک طرف، دولت با کسری بودجه و تنگنای مالی شدید و تعهدات و بدهی‌های انباشته مواجه است و چشم‌اندازی برای دسترسی به درآمدهای ارزی و ریالی نفتی ندارد. همچنین، هرگونه اتکا به منابع بانک مرکزی برای پیش‌برد طرح‌های انتخاباتی نیز منتهی به موج ویرانگر نقدینگی خواهد شد و بنیان‌ها و زیرساخت‌های آسیب‌دیده اقتصاد نیز به گونه‌ای است که فرصتی برای آزمون و خطا برای سیاستمداران وجود ندارد.

🔸 از طرف دیگر، تنگنای معیشت مردم، زمینه را برای ظهور وعده‌های اقتصادی کوتاه‌مدت و متکی بر توزیع منابع بسیار فراهم کرده است به طوری که جریان‌های سیاسی احتمالاً با شناخت ذائقه عمومی و تنگناهای معیشتی مردم، فهرستی از انواع طرح‌های معیشتی و رفاهی مبتنی بر جیب خالی عرضه خواهند کرد. دو واقعیت مذکور، تصویر نگران‌کننده‌ای را پیش روی آینده کشور قرار می‌دهد.

🔸 وضعیتی که تشریح شد، رسالت تاریخی و مهمی را برعهده عموم جامعه و به ویژه نخبگان و سیاستمداران کشور قرار می‌دهد.
واقعیت آن است که اقتصاد کشور ظرفیتی برای آزمون و خطا و تکرار اشتباهات سیاست‌گذاری ندارد. اقتصاد کشور بیش از هر زمان دیگری، نیاز به بازسازی و احیا دارد و منافع بلندمدت کشور در گرو تعمیم چنین نگاهی است.

🔹 بازسازی بنیان‌های اقتصاد و بازگرداندن اقتصاد کشور به مسیر بلندمدت رشد و ثبات، باید به یک مطالبه عمومی تبدیل شود و ‌تا زمانی چنین مطالبه‌ای شکل نگیرد، مورد توجه جریان‌های سیاسی و سیاستمداران قرار نخواهد گرفت. در این میانه، نقش نخبگان سیاسی و اجتماعی متعهد به منافع بلندمدت کشور، بسیار تعیین کننده است.

🔹 عمومیت یافتن چنین مطالباتی، عرصه انتخابات را به رقابت جریان‌های سیاسی عملگرا تبدیل کرده و حاضران در انتخابات آینده را وادار به ارائه برنامه‌هایی برای بازسازی اقتصاد خواهد کرد.

🔹 اقتصاد ایران در کنار انبوهی از مشکلات و چالش‌های ساختاری، از مزیت‌ها و ظرفیت‌های بالقوه متعددی هم برخوردار است. ظرفیت‌های متعدد و فرصت‌های بیشماری در اقتصاد کشور وجود دارد که در صورت ظهور دولتی عملگرا و مصمم، امکان بازگشت اقتصاد به مسیر رشد و ثبات فراهم خواهد شد.

🔹 شواهد و تحلیل‌های کارشناسی حاکی از آن است که اگر اصلاحات گسترده در سیاست‌های مالی،‌ پولی،‌ تجاری و صنعتی رخ ندهد، باید به جدّ نگران تورم‌های بالا، ‌کاهش رفاه، گسترش فقر و موج بیکاری بود. از سوی دیگر، شرایط فعلی، ‌فرصتی برای اصلاحات اساسی فراهم آورده است. به عنوان نمونه، همانطور که کاهش درآمدهای نفتی موجب شد پس از چندین دهه، چارچوب سیاست پولی از لنگر اسمی نرخ ارز به هدف‌گذاری تورمی ارتقا یابد، باید این گونه اصلاحات در ساختار بودجه، نظام مالیاتی، سیاست‌های رفاهی و نظایر آن نیز رخ دهد.

🔹 در شرایط فعلی که به طور قهری درآمدهای نفتی کاهش یافته است، فرصتی فراهم است که بتوان قاعده مالی مناسبی طراحی کرد و ساختار بودجه و رابطه نفت و دولت را برای همیشه اصلاح نمود. از طرف دیگر، با کم‌رنگ شدن نقش نفت در اقتصاد، اتکای دولت به مالیات بیشتر شده و لذا به ناچار اهمیت بنگاه‌داری بخش خصوصی و توسعه زنجیره‌های یکپارچه تولید بیش از همیشه آشکار شده است.

🔹 نمونه‌‌ها و مصادیق فراوانی می‌توان برشمرد که همگی حاکی از فرصت‌های فوق‌العاده و بیشمار برای رشد و پیشرفت کشور است که فعال شدن آن فرصت‌ها و ظرفیت‌ها، مستلزم اصلاحات گسترده اقتصادی است. رویکرد دولت آتی به مسائل مذکور، ترسیم‌کننده مسیر آینده کشور خواهد بود.

🔹 اقتصاد کشور در نقطه‌ای قرار دارد که بیش از هر زمان دیگری لازم است رویکرد سیاست‌گذاری به مباحثی مانند اصلاح بازارها، بنگاه‌داری دولت، نقش بخش خصوصی در اقتصاد، رابطه اقتصاد با دنیای خارج، انحصارات، شفافیت و انضباط مالی، سیاست‌های رفاهی، بودجه عمومی و نظایر آن تصریح و شفاف گردد.

🔹 انتخابات آتی باید عرصه به چالش کشیدن دیدگاه‌های مختلف پیرامون مباحث مذکور و با محوریت منافع بلندمدت کشور باشد.
اگر برآیند اراده سیاسی در کشور، مبتنی بر سپردن امور به دولتی عملگرا و واقع‌بین و مستحضر به اعتماد عمومی قرار گیرد به طوری که دولت مذکور توان و اراده بهره‌گیری از تمامی امکانات بالفعل و ظرفیت‌‌های بالقوه کشور را داشته باشد و مصمم به اصلاحات گسترده اقتصادی در عرصه‌های مختلف باشد، می‌توان نسبت به آینده اقتصادی کشور خوشبین بود و انتظار بازگشت اقتصاد به روند رشد و ثبات را داشت.
در غیر این ‌صورت، اقتصاد کشور بار دیگر عرصه آزمون و خطا و تکرار خطاهای سیاست‌گذاری گذشته خواهد شد و البته این بار، به علل مختلف، چنین خطاهایی دامنه‌ای زیان‌بارتر از همیشه خواهد داشت.
بخشی از یادداشت حمید آذرمند تجارت فردا ۳۹۲
@monitoreconomy_ir
🏠 تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران در دی ماه ۱۳۹۹

🔶 افزایش ۹۹ درصدی قیمت مسکن نسبت به ماه مشابه سال گذشته

🔸 بر اساس اعلام بانک مرکزی، در #دی ماه سال ۱۳۹۹ متوسط قيمت خريد و فروش يک متر مربع واحد مسکونی در شهر تهران به ۲۷ ميليون و ۳۸۶ هزار تومان رسيد که نسبت به ماه قبل ۱.۸ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹۸.۳ درصد افزايش نشان می‌دهد.

🔹 تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در دی ماه سال ۱۳۹۹ به ۳۵۱۵ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل ۳۷.۶ درصد افزایش و نسبت به ماه مشابه سال قبل‌ ۶۷.۱ درصد کاهش نشان می‌دهد.

◽️ متن کامل گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار معاملات مسکن شهر تهران؛دی ماه ۱۳۹۹
#مسکن
@monitoreconomy_ir
🔴 دام درآمد متوسط

🔹 همه اقتصادهای درحال‌توسعه، هم‌زمان با دو هدف مهم روبرو هستند. رفع فقر و چیرگی بر عقب‌ماندگی. این اقتصادها در تلاش هستند تا ضمن رفع فقر، فاصله خود با اقتصادهای پیشرو را کم کرده و به همپایی با این اقتصادها دست پیدا کنند. در سه دهه اخیر چند کشور شرق آسیا توانسته‌اند به این مهم دست یابند و برخی دیگر از اقتصادهای این منطقه (شامل چین، ویتنام، مالزی، هند) در حال تجربه نرخ‌های رشد بالا و کاهش فاصله با اقتصادهای پیشرفته بوده‌اند؛ اما علی‌رغم موفقیت‌‌ ذکر شده، بسیاری از اقتصادها در دستیابی به همپایی ناکام بوده‌اند.
این ناکامی به گیر افتادن این اقتصادها در «دام درآمد متوسط» نسبت داده شده است.

🔸 دام درآمد متوسط به شرایطی اطلاق می‌شود که طی آن کشور درحال‌توسعه، علی‌رغم تجربه خروج از وضعیت فقر (کاهش شدید جمعیت زیر خط فقر) و رسیدن به درآمد سرانه بیش از ۲ هزار دلار، برای سال‌ها و شاید دهه‌ها دچار روندهای نوسانی رشد و الگوهای حرکت – توقف می‌شود. به این معنی که رشد برای برخی سال‌ها مثبت بوده و در ادامه دچار رکود می‌شود و از همین رو این اقتصادها در کاهش فاصله با کشور پیشرو با مشکل روبرو می‌شود.
دلایل گیر افتادن در دام درآمد متوسط را می‌توان در سه سطح ملی، بخشی و شرکتی تقسیم‌بندی کرد.

🔸 از منظر ملی، دام درآمد متوسط به تغییر هزینه نیروی کار و کاهش مزیت تولید کالاهای کاربر در فرآیند رشد نسبت داده می‌شود.

🔸 از منظر بخشی، کشورهای درآمد متوسط با مشکل اتکا به بخش‌های دارای افق رشد محدود یا مشکل «ارزش افزایی» روبرو هستند.

🔸 از منظر شرکتی (بنگاهی) نیز دام درآمد متوسط به مشکلات شرکت‌های کشورهای درآمد متوسط در دستیابی به فناوری پیشرفته و رقابت با شرکت‌های پیشرو (در سطح جهانی) نسبت داده می‌شود.

🔹 ازنظر محققان، رمز توسعه‌یافتگی پایدار و عبور از دام درآمد متوسط در ایجاد توانمندی‌های فناورانه و سیستم‌های نوآوری در سطح ملی، بخشی و بنگاهی (شرکتی) است. بدون داشتن توانمندی فناورانه قوی، صادرات پایدار و رشد اقتصادی مستمر امکان‌پذیر نیست. همچنین برای عبور از دام درآمد متوسط نیاز به تنوع‌بخشی به تولیدات وجود دارد. در سطح ملی، کشور درآمد متوسط نیازمند عبور از اتکا به تولیدات مبتنی بر مزیت منابع و نیروی کار به تولیدات مبتنی بر کارایی و فناوری است. به تعبیر دیگر این اقتصاد به‌جای تکیه‌بر مزیت نسبی باید به مزیت رقابتی و خلق مزیت دست پیدا کند.

🔹 از منظر سیاست‌های ملی، کشورهای درآمد متوسط برای خلق مزیت، نیازمند سطح بالایی از سرمایه انسانی هستند. این کشورها باید بتوانند نیروی انسانی متخصص برای دستیابی به توان ابداع و اختراع و بهبود کیفیت تولیدات پرورش دهند. این مسئله هم نیازمند کیفی شدن و مسئله محور شدن نظام آموزشی و هم نیازمند تحول در نظام اجتماعی برای در برگرفتن ترجیحات نیروهای متخصص و اقناع آنها برای عدم مهاجرت است.

🔹 در سطح بخشی، دستیابی به توانمندی‌های فناورانه، نیازمند طی کردن مرحله تنوع‌یابی محصولات و به دست آوردن توانمندی تولید محصولات متنوع‌تر و بسط فعالیت در رشته فعالیت‌های بیشتری است. درواقع مطالعات متأخر نشان می‌دهند که دستیابی به توسعه نه صرفاً با تخصصی شدن در تولید برخی محصولات بلکه ابتدا با تنوع یابی و دستیابی به توان تولید محصولات بیشتر و سپس با تخصص‌یابی در تولید محصولات دارای قابلیت‌ بیشتر برای کشور درحال‌توسعه در زمینه دستیابی به مرز فناوری و پیشگامی در آنها قابل تحقق است.

🔹 در سطح شرکت (بنگاه) نیز دستیابی به توانمندی فناورانه در فعالیت‌های تخصصی اهمیت دارد. دستیابی به توانمندی فناورانه نیازمند طی کردن فرایند یادگیری است. با توجه به اینکه فناوری‌ها دارای چرخه عمر بوده و هر فناوری پس از مدتی منسوخ می‌شود، سه مسیر رشد نظیر مسیر تقلیدی، پرشی و ابداعی پیش روی شرکت‌های کشورهای درآمد متوسط وجود دارد.
متن کامل گزارش معاونت اقتصادی اتاق ایران
@monitoreconomy_ir
🔵 جدیدترین گزارش صندوق بین‌المللی پول از چشم‌انداز اقتصاد جهان

🔹 تغییر در وضعیت رشد اقتصادی کشورها نسبت به گزارش قبلی و بهبود ۰.۳ درصدی چشم‌انداز اقتصاد دنیا.

🔹 رشد ۵.۵ رصدی در سال ۲۰۲۱ و رشد ۴.۲ درصدی در سال ۲۰۲۲ در انتظار جهان است.

🔹 وضعیت هند ۲.۷٪ و آمریکا ۲٪ و ژاپن ۰.۸٪ موفق شدند تا بر چالش‌های کرونا غلبه کرده و شاهد بهبود چشم‌انداز اقتصادی خود نسبت به گذشته باشند.

🔸 در سال گذشته میلادی، رشد جهانی بالغ بر ۳.۵ درصد کوچک‌تر شده که این عدد ۰.۹ درصد بیشتر از پیش‌بینی قبلی این موسسه در نیمه سال ۲۰۲۰ است.
@monitoreconomy_ir
ارائه_برنامه_هفتم_در_شورای_راهبری_13991008_.pdf
1.1 MB
بایسته‌های راهبردی تدوین برنامه هفتم توسعه
@monitoreconomy_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
هشدار رئیس کل بانک مرکزی در خصوص حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی:

اگر ارز ۴۲۰۰ نبود قیمت مرغ ۵ برابر الان بود.
@monitoreconomy_ir
🛢 ۲۰۲۱؛ سال ریکاوری بازار نفت نخواهد بود

✍🏻 دکتر روح‌اله کهن‌هوش نژاد؛ تحلیلگر اقتصاد انرژی

🔶 بسیاری از تحلیل‌های موجود حاکی از این است سال ۲۰۲۱ سال بهبود و ریکاوری بازار نفت نخواهد بود. آنگونه که در این تحلیل‌ها آمده بازگشت بازار نفت به شرایط قبل از کرونا در سال ۲۰۲۲ شاید ممکن باشد.

🔷 البته شرایط برای تمامی کشورهای تولیدکننده نفت یکی نیست. به عنوان مثال در روسیه که اقتصادش وابستگی کمتری به نفت دارد، شرایط بهتری دارد. این کشور از سال ۲۰۱۴ به بعد اصلاحات اقتصادی را شروع کرده که این روند تا حالا هم ادامه داشته است. این اصلاحات موجب شده که تاثیر منفی کمتری از نزول قیمت نفت ببیند.

🔶 در مقابل کشورهایی همچون عراق و نیجریه که وابستگی شدیدی به نفت دارند از افت قیمت‌ها به شدت آسیب دیدند. آنگونه که آمارها نشان می‌دهد ۹۰ درصد اقتصاد و صادرات عراق نفتی است. بدیهی است که کاهش درآمدهای اقتصاد همسایه غربی ایران را تحت تاثیر قرار داد و حتی منجر به شکل‌گیری اعتراض‌های مردمی هم شد.

🔶 در نیجریه هم اوضاع خیلی قابل تعریف نیست. بودجه این کشور برای اینکه به نقطه سر به سر برسد به نفت ۱۰۰ دلاری نیاز دارد. از آنجایی‌که تقریبا رسیدن قیمت نفت به ۱۰۰ دلار محال است، این کشور کسری بودجه بالایی را خواهد داشت.

🔶 در بین تولید کننده‌های نفت هستند کشورهایی مثل ایران و ونزوئلا که علاوه بر کاهش قیمت‌ها تحت تاثیر تحریم‌ها هم بودند. برنامه این بود که این دو کشور به فروپاشی برسند. اما با سیاست‌هایی که در پیش گرفته شد این اتفاق‌ رخ نداد و این دو کشور توانستند که تاب‌آوری خود را در این شرایط سخت تحریمی افزایش بدهند.

🔶 بایدن در دوران مبارزات انتخاباتی خود و در صحبت‌های اخیر خود بر یک سری بحث‌هایی تاکید کرده است. یکی از آنها بازگشت به توافق نامه پاریس و دیگری لغو خط لوله آلبرتای کانادا به پالایشگاه مکزیک و تعهد ۱.۷ تریلیون دلاری برای تقویت انرژی‌های تجدیدپذیر است. همه این برنامه‌ها در راستای کاهش انرژی‌های فسیلی و تقویت انرژی‌های تجدیدپذیر و در نهایت جلوگیری از شکست هیدرولیک است. شکست هیدرولیک همان عامل اصلی توسعه نفت شیل در آمریکاست که این کشور را از یک واردکننده به یک صادرکننده نفت تبدیل کرده است.

🔶 احیای توافق برجام که در نهایت به ورود ایران به بازار نفت منجر خواهد شد از دیگر وعده‌هایی رئیس جمهور جدید آمریکاست. باید منتظر ماند و دید که آمریکا با تمام بدعهدی‌های که در گذشته از آن شاهد بودیم، دوباره چه رفتاری را از خود نشان خواهند داد. البته باید توجه داشت که سیاست دموکرات‌ها و جمهوری خواه‌ها در مقابل ایران در عمل تفاوت چندانی ندارد.

🔷 با وجود همه فشارها ایران پنجمین تولیدکننده بزرگ اوپک بوده و پتانسیل لازم برای برگشت به برجام را دارد. منتهی زمان این اتفاق خیلی مهم است. اما بدون شک زمان ورود ایران به بازار نفت بسیار روی وضعیت قیمت‌ها و بودجه ایران تاثیرگذار خواهد بود. به نظر می‌رسد که طی کردن دوره مذاکرات و ایجاد توافق برای بازگشت به برجام و لغو تحریم‌های اقتصادی علیه ایران زمان‌بر خواهد بود و در سال ۲۰۲۱ اتفاق نخواهد افتاد و عملا به سال ۲۰۲۲ موکول خواهد شد. در چنین شرایطی نباید بودجه خود را بر مبنای فروش بشکه‌های نفت ببندیم چرا که نمی‌دانیم که این بازگشت چه زمانی اتفاق می افتد. اما ما از این فرصت تحریم برای کاهش وابستگی استفاده کردیم باید این راه را ادامه بدهیم.

🔶 نباید فراموش کرد دوران اصلی توسعه نفت شیل در زمان آقای اوباما و بایدن اتفاق افتاده است. درست در همین دوره بود که بعد از ۴۰ سال اجازه صادرات نفت داده شده در حالیکه پیش از این اجازه وجود نداشت. چرا که آمریکا به شدت به نفت وابسته بود. بنابراین دولت آمریکا هیچ گاه اقدامی را انجام نخواهد داد که صنعت نفتش به راحتی از توسعه باز بیفتد و به رکود برسد. با این اوصاف می‌توان گفت که برخی از این ادعاها درباره صنعت نفت آمریکا بیشتر شعاری است. به نظر می‌رسد که نفت شیل همچنان به توسعه خود در آمریکا ادامه خواهد داد. ضمن اینکه ریستاد انرژی پیش‌بینی کرده است که در صورتی که بایدن از بسته محرک مالی استفاده کند ۳۵۰ هزار بشکه تقاضا در درون خود آمریکا افزایش خواهد یافت. به طور قطع آمریکا به دنبال این خواهد بود که این تقاضا را با نفت شیل پاسخ بدهد. آمریکا سال‌ها به دنبال قطع وابستگی به نفت خاورمیانه بودند. در چنین شرایطی بعید است که به دلیل مسائل زیست محیطی بخواهد دوباره وابستگی ایجاد کنند و جلوی توسعه صنعت نفت آمریکا را بگیرند. به نظر می‌رسد که سیاست عمومی دموکرات‌ها در بسیاری از مسائل همانند جمهوری خواهان است که در پشت شعارهای زیبا و پر طمطراق خود را پنهان کرده است.
@monitoreconomy_ir
ناظر اقتصاد pinned «🛢 ۲۰۲۱؛ سال ریکاوری بازار نفت نخواهد بود ✍🏻 دکتر روح‌اله کهن‌هوش نژاد؛ تحلیلگر اقتصاد انرژی 🔶 بسیاری از تحلیل‌های موجود حاکی از این است سال ۲۰۲۱ سال بهبود و ریکاوری بازار نفت نخواهد بود. آنگونه که در این تحلیل‌ها آمده بازگشت بازار نفت به شرایط قبل از کرونا…»
بازدهی بورس در دهه فجر ۱۰ سال اخیر

🔸 یکی از باورهای رایج و پرطرفدار بین اهالی بورس اعتقاد به مثبت شدن همیشگی بازار در ایام دهه فجر است. برخلاف انتظار عموم، هیچ‌گونه رابطه معناداری بین ایام دهه فجر و روند مثبت و منفی بازار بورس مشاهده نمی‌شود!

🔸 بازارهای مثبت و منفی تقریبا به‌طور مساوی و کاملا بدون ارتباط با ایام دهه فجر، مرتبا به‌وقوع پیوسته‌اند. حتی اگر بازه زمانی وسیع‌تری مانند بهمن ماه را موردنظر قرار دهیم، باز‌هم عدم همبستگی تقویمی با شاخص کل به‌وضوح قابل ملاحظه خواهد بود.
دنیای اقتصاد
@monitoreconomy_ir
هشت مصوبه مهم هیات مدیره سازمان بورس

در جلسه امروز، جمعه هفدهم بهمن ماه ۹۹، هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار به منظور روان سازی و تعدیل معاملات در بازار سرمایه، هشت بند را به تصویب رساند.

۱- به منظور حمایت از بازار سرمایه و تقویت طرف تقاضا، به صندوق توسعه بازار سرمایه اجازه داده شد تا سقف سه هزار میلیارد تومان نسبت به تأمین مالی از طریق انتشار اوراق اختیار فروش تبعی سهام اقدام کند.

۲- مقرر شد تا ضریب تعدیل سهام و حق تقدم آن در معاملات اعتباری از ۴۵ درصد به ۶۰ درصد افزایش یابد.

۳- مقرر شد دستورالعمل اجرایی خرید، نگهداری و عرضه سهام خزانه با دید تسهیل برای خرید و نگهداری توسط ناشران مورد بازنگری قرار گیرد.

۴- در خصوص امکان خرید واحدهای صندوق های اختصاصی بازارگردانی برای عموم مردم مدل سازی و طراحی فرایند و ابزار لازم صورت می‌گیرد.

۵- مقرر شد اعطای کارت اعتباری به دارندگان سهام عدالت توسط بانک‌ها طی هفته پیش رو عملیاتی شود. همچنین مذاکره لازم برای تعمیم این خدمات به سایر سهامداران به ویژه سهامداران خرد نیز در دستور کار قرار گیرد.

۶- مقرر شد بازنگری دستورالعمل سهام ترجیحی به نحوی انجام شود که امکان اعطای سهام ترجیحی علاوه بر کارکنان مستقیم شرکت‌ها به کارکنان شرکت‌های زیرمجموعه یا مادر یا هم‌گروه‌ مالی نیز میسر باشد.

۷- به منظور ارتقای شفافیت و به روز بودن اطلاعات، تجدید ارزیابی دارایی‌های شرکتها باید تسریع و تسهیل شود.

۸- در این جلسه موارد مهم دیگری در راستای ایجاد آرامش در بازار، مشارکت و مسئولیت‌پذیری ارکان بیرونی و درونی بازار، ارتقای سطح حمایت دولت از بازار و ایفای تعهدات باقیمانده صندوق توسعه ملی به بحث گذاشته شد و پیشنهادهای مهمی تدوین شد که در جلسه شورای عالی بورس روز شنبه (هجدهم بهمن ماه) مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
سنا
@monitoreconomy_ir
شرکت اپل در سه‌ماهه پایانی سال ۲۰۲۰ حدود ۱۱۱.۴ میلیارد دلار درآمد داشته است که کسب این میزان درآمد طی یک دوره سه‌ماهه در تاریخ شرکت اپل بی‌سابقه بوده است.
@monitoreconomy_ir
CPI2020_Map-global+index.jpg
2.2 MB
🔴 کارنامه فسادزدایی ۲۰۲۰

🔸 ائتلاف جهانی ضدفساد «شفافیت بین‌المللی» تازه‌ترین گزارش «شاخص ادراک فساد» خود را برای ۲۰۲۰ منتشر کرد. این شاخص معیاری برای اندازه‌گیری سطح درک‌شده فساد بخش دولتی در ۱۸۰ کشور است. مقیاس نمره صفر (بالاترین فساد) تا ۱۰۰ (پاک‌ترین) دارد.

🔶 نمره فساد ایران از ۲۶ در سال ۲۰۱۹ به ۲۵ کاهش یافت؛ امری که موجب سقوط ۳ پله‌ای جایگاه ایران نسبت به سال گذشته شد. ایران در میان ۱۸۰ کشور جهان در رتبه ۱۴۹ قرار گرفته است.
@monitoreconomy_ir
🔵 نحوه عملکرد عملیات بازار باز

🔹 عملیات بازار باز ضمن مدیریت نرخ سود در بازار بین بانکی و کاهش نوسانات آن، از تأمین کسری بودجه دولت از طریق پولی‌سازی جلوگیری می‌کند و باعث کاهش رجوع به بانک مرکزی و مهار رشد پایه پولی می‌شود.

 
- برای اجرای سیاست‌های پولی دو راه وجود دارد؛ ابزار مستقیم و ابزار غیر مستقیم. ابزار مسقیم ابزارهایی است که بانک مرکزی از طریق آن بانک‌ها را به سمت نرخ و حجم تسهیلات مدنظرش هدایت می‌کند و نیازمند نظارت قوی بانک مرکزی است. به عنوان مثال، اعطای تسهیلات به بخش‌های خاص یا تکالیف خاصی‌ که بر بانک‌ها وضع می‌شود، از جمله ابزارهای مستقیمی هستند که در گذشته نیز وجود داشتند. تعیین نرخ سود به صورت دستوری نیز شکل دیگر ابزار مستقیم است.

- در ابزار غیر مستقیم بانک مرکزی به شیوه دستوری عمل نمی‌کند. بلکه سعی می‌کند با توجه به مکانیزم بازار و جریان عرضه و تقاضا، روندهای پولی را مدیریت کند. عملیات بازار باز، سپرده قانونی و تسهیلات قانونی ابزارهای سیاست‌گذاری غیرمستقیم را تشکیل می‌دهند.

- بانک مرکزی به وسیله عملیات بازار باز، بانک‌ها را به سمت اهداف خود هدایت می‌کند. به عبارت دیگر عملیات بازار باز ابزاری است که بانک مرکزی با مدیریت نرخ سود در بازار بین بانکی تلاش می‌کند به هدف اصلی خود که کنترل تورم است، برسد.

- بانک مرکزی با دو ابزار که در اختیار دارد نرخ سود بازار بین بانکی را کنترل می‌کند؛ خرید و فروش اوراق دولت به صورت قطعی، و خرید و فروش این اوراق به صورت بازخرید.

- در روش نخست، اگر بازار با کمبود منابع مواجه باشد بانک مرکزی اوراق بهادار دولتی یا اوراق بدهی بانک‌ها را از بانک‌ها می‌خرد و پول در اختیار آنها قرار می‌دهد و به این شکل، با تزریق منابع نرخ را مدیریت و یا تثبیت می‌کند.

- در روش دوم، بانک مرکزی در صورتی که بازار بین بانکی با مازاد منابع مواجه باشد، اوراق را به بانک‌ها فروخته و در سررسید، برعکس اوراق را از آنها خریداری می‌کند.

- ابزار بعدی بانک مرکزی تسهیلات قاعده‌‌مند است. برای کنترل دامنه نرخ سود، بانک مرکزی اجازه نمی‌دهد نرخ از حدی بالاتر یا پایین‌تر رود و کف و سقفی وضع می‌کند.
متن کامل توضیحات محمد نادعلی، مدیر اداره عملیات بازار باز بانک مرکزی در خصوص عملکرد ابزار جدید سیاست‌گذار پولی، یعنی عملیات بازار باز
@monitoreconomy_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تغییر دامنه نوسان معاملات بورسی از شنبه آینده

رئیس سازمان بورس از خروجی جلسه شورای عالی بورس خبر داد:
دامنه نوسان نامتقارن و از ۲- تا ۶+ خواهد بود.

بر اساس مصوبه شورای عالی بورس، دامنه نوسان خرید و فروش سهام از شنبه، ۲۵ بهمن ماه، منفی دو درصد و مثبت شش درصد خواهد بود.

تغییرات حجم مبنا در اختیارات سازمان بورس قرار گرفت تا متناسب با شرایط بازار، تغییراتی اعمال شود.

همچنین این اختیار به سازمان بورس و اوراق بهادار داده شد که انتشار اوراق اختیار فروش تبعی را به ناشران و سهامداران عمده الزام کند.
@monitoreconomy_ir
جدیدترین گزارش بانک مرکزی از شاخص‌های عمده اقتصادی در سه ماهه دوم سال ۱۳۹۹، نشان می‌دهد، رشد تولید ناخالص داخلی با نفت به رقم ۵.۱ درصد و رشد تولید ناخالص داخلی بدون نفت نیز به رقم ۳.۲ درصد رسیده است.

پیش‌تر مرکز آمار میزان رشد اقتصادی تابستان امسال را با نفت مثبت ۰.۲ و بدون نفت منفی ۰.۲ درصد برآورد کرده بود.


متن کامل نماگرهای اقتصادی شماره ۱۰۱ بانک مرکزی مربوط به سه ماهه دوم ۱۳۹۹، که در سه بخش واقعی، خارجی و مالی ارائه شده است.
@monitoreconomy_ir
🔵 خلاق‌ترین اقتصادهای دنیا؛ ۲۰۲۱

🔹 امتیاز کره جنوبی در شاخص نوآوری بلومبرگ، برای سال ۲۰۲۱ برابر ۹۰.۴۹ محاسبه شده که بالاترین امتیاز و رتبه اول را در بین کشورهای جهان به خود اختصاص داده است.

🔹 بعد از کره جنوبی، به ترتیب کشورهای سنگاپور، سوئيس، آلمان و سوئد در رتبه‌های دوم تا پنجم قرار می‌گیرند.

🔹 ایالات متحده در موقعیت یازدهم قرار دارد و برای نخستین بار از گروه ۱۰ کشور برتر جهان از نظر نوآوری خارج شد.

🔷 عوامل دخیل در تعیین این شاخص عبارتند از؛ مخارج تحقیق و توسعه (R&D)، تعداد پتنت‌ها، کارایی تحصیلات دانشگاهی، ارزش‌افزوده صنعت ساخت، بهره‌وری و تعداد بنگاه‌های داخلی دارای سطح بالای فناوری. امتیاز شاخص نوآوری بلومبرگ در محدوده صفر تا صد (بالاترین امتیاز نوآوری) متغیر است.

🔸 ایران در جایگاه ۶۰ام #نوآوری در جهان

#شاخص_نوآوری_بلومبرگ_۲۰۲۱
@monitoreconomy_ir
🔴 ۷ شرکتی که بیشترین تاثیر از را از ردیت گرفتند

🔸 هفته گذشته غوغایی در وال‌استریت به پا شد. سرمایه‌گذاران آماتور و عموم مردم برای اولین بار علیه قدرتمندان وال‌استریت دست به یکی کردند. آنها با هماهنگی در شبکه اجتماعی ردیت شروع به خرید انبوه سهام برخی از شرکت‌ها کردند. قیمت برخی از شرکت‌هایی که شرایط مبهم و نابسامانی داشتند را افزایش دادند و ضررهای هنگفتی به صندوق‌هایی که بر روی سقوط آنان شرط بسته بودند، تحمیل کردند.

🔸 به عنوان نمونه، سهام شرکت «گیم‌استاپ - GameStop» که یک خرده‌فروش بازی‌های ویدئویی است و در شب سال نو میلادی ۱.۳ میلیارد دلار ارزش داشت، از مرز ۲۱ میلیارد دلار گذشت.
@monitoreconomy_ir
ارزیابی_اثر_گذاری_احتمالی_کاهش_دامنه_نوسان_در_بورس.pdf
1.3 MB
ارزیابی اثرگذاری احتمالی تحدید محدوده قیمت (دامنه نوسان) بر نوسانات بازار سرمایه
@monitoreconomy_ir
2025/07/09 21:55:20
Back to Top
HTML Embed Code: