Telegram Web Link
سید محمد خاتمی: رژیم صهیونیستی روی همه جنایتکاران تاریخ را سفید کرد

🔹رئیس جمهوری اسبق ایران در پی حمله نظامی رژیم صهیونیستی و ترور تنی چند از فرماندهان نظامی و شخصیت‌های علمی و تنی چند از شهروندان بی گناه در ایران با صدور پیامی ضمن تسلیت به خانواده های شهیدان و ملت ایران این جنایت را محکوم و حق جمهوری اسلامی برای دفاع را محفوظ دانست.

✍🏻متن کامل این پیام بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

🔹رژیم تروریست صهیونیستی که در شرارت و جنابت علیه بشریت و آدم کشی بخصوص طی دو سال اخیر روی همه جنایتکاران تاریخ را سفید کرده است، در اقدام تروریستی دیگر، تنی چند از فرماندهان برجسته نظامی و شخصیت‌های علمی و اجتماعی در ایران را به شهادت رساند و علاوه بر آن تعدادی از غیرنظامیان از جمله زنان و کودکان را به خاک و خون کشاند.

🔹ضمن محکوم کردن این جنایات و تأکید بر محفوظ بودن حق جمهوری اسلامی در اقدام جهت دفاع از تمامیت ارضی و امنیت و حقوق ملت کشور و عرض تسلیت بخصوص به خانواده های محترم شهیدان، درخور گفتن است که همزمانی این اقدام جنایتکارانه را با تنظیم و صدور قطعنامه علیه ایران به کارگردانی آمریکا و سه کشور اروپایی در آژانس بین المللی انرژی اتمی و تندتر و بهانه جویانه تر شدن اظهارات مسؤولان آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی، آن هم در زمانی که ایران بزرگوارانه و شرافتمندانه تر از هر زمان به مذاکره و راه حل منطقی و مسالمت آمیز مسائل روی آورده است و درصدد تفاهم و گسترش روابط و همکاری با همسایگان و کشورهای مختلف برای تأمین صلح، پیشرفت و امنیت است، یک تصادف ساده نیست، بلکه می توان آن را توطئه ای سازمان یافته با محوریت اسرائیل در جهت افزایش تنش و جلوگیری از صلح و امنیت و ثبات دانست.

🔹بر همه کشورهای آزاد و سازمانهایی که صلح و سعادت انسان را می خواهند و در رأس آن سازمان ملل است که با محکومیت جدی و همه جانبهٔ اسرائیل، بخصوص جنایت اخیر او در ایران و فشار بر او و حامیان او، جلوی فجایع بیشتر را بگیرند.

سیدمحمد خاتمی
۲۳ خرداد ۱۴۰۴

#امتداد
@emtedadnet
@MostafaTajzadeh
📌 کاستن از پریشانی در میانه‌ی اضطراب جنگ

✍🏻 Psychologs Magazine News

ترجمه توسط کانال تلگرام علی نیک‌جو
@alipsychiatrist

در زمانی که جنگ خیلی دور به نظر نمیرسد و خط‌های مقدم تا میان دیوارهای خانه‌ها گسترش پیدا کرده است، امواج هیجانی مرتبط با آن نیز بیشتر از هر زمان در میان زندگی روزمره نفوذ دارد. چه ساکن یک منطقه‌ی جنگی باشیم، عضوی از خانواده‌ای که ناگزیر به فرار شده‌ است، یا ناظری در هزاران کیلومتر دورتر از موضع جنگ و آوارگی، بار روانی ناشی از اضطراب جنگ فراگیرتر از آن است که بتوانیم از اثراتش در امان باشیم.

اضطراب جنگ، وضعیت ذهنی و حسیِ برآمده از مواجهه با اخبار درگیری و استرس قرارگیری مورد هجوم و ویرانی است، که با ترس،‌ برآشفتگی، ناآرامی هیجانی و گوش‌به‌زنگی مفرط مشخص می‌شود. با وجود پوشش رسانه‌ای و دسترسی به اینترنت، غوطه‌وری در اضطراب جنگ محدود به ساکنان مناطق در معرض حمله نیست و مبتلا شدن افراد در فاصله‌های جغرافیایی بسیار دور از مناطق درگیری، پدیده‌ای است که به آن با عنوان ضربه‌ی روانی نیابتی(Vicarious  trauma)، اشاره میشود.

برخلاف اضطراب‌های روزمره که با عوامل استرس‌زای موقعیتی تحریک می‌شوند و غالبا کیفیت قابل‌کنترل و گذرا دارند، اضطراب جنگ، شدید و مداوم است. نشانه‌های آن، از نگرانی بی‌وقفه، حملات وحشت‌زدگی(panic)، افکار مزاحم، و کرختی هیجانی، تا شکایت‌های بدنی مثل احساس گرفتگی در قفسه سینه یا بیخوابی، متغیرند؛ نشانه‌هایی که با تجربه‌ی از دست دادن کنترل، در خطر بودن امنیت، یا در معرض بودن به خشونت و مرگ، ارتباط دارند.

تردیدی نیست  که تجربه‌ی میزانی از اضطراب در وضعیت مواجهه با جنگ، طبیعی و یک واکنش انطباقی سالم است که هوشیاری نسبت به موقعیت و تصمیم‌گیری سریع در شرایط پرخطر را ممکن میکند، اما زمانی که واکنش اضطرابی، به وحشت‌زدگی و پریشانی تبدیل می‌شود قدرت قضاوت مختل می‌شود و اضطراب، از یک هیجان محافظت‌کننده تبدیل به نیرویی ناتوان‌کننده میشود‌.

ورق زدن وسواس‌گونه صفحات اخبار(doomscrolling) منجر به ایجاد چرخه‌های تشدیدشونده‌ی اضطراب، ناامیدی و خشم میشود. در بحرانی‌ترین شرایط، که در جریان بودن از وقایع را یک ضرورت حس می‌کنیم، باز هم لازم است که بتوانیم محدوده‌ای را برای در تماس بودن با فضای مجازی و خودآگاهی به نیازهای دیگرمان مانند خواب و تغذیه را نگه داریم.

محتواهای کاذب و دست‌کاری شده، در زمان جنگ و درگیری، مانند امواج حریق منتشر میشوند و به آشفتگی و وحشت دامن میزنند. برای در امان ماندن از آنها میتوانیم چند منبع خبری مورد اعتماد را پس از تحلیل منطقی محتواها انتخاب کنیم و منابعی که تیترهای آنها را هیجان‌محور و آمیخته با اطلاعات غلط ادراک میکنیم، از صفحاتمان حذف کنیم.

در شرایطی که دسترسی به گروه‌های همتایان و محیطهایی که به اشتراک گذاشتن آزادانه‌ی احساسات میتواند یک عامل تسکین‌دهنده باشد، لازم است از قرار گرفتن در موقعیت‌هایی که به ما احساس فهمیده نشدن یا جدل کردن بی‌‌نتیجه را می‌دهند اجتناب کنیم. از طرفی، شبکه‌های اجتماعی، با وجود کاستن از خطر انزوا و برآوردن نیازهای ارتباطی، بسیاری از اوقات باعث غفلت از نیاز به روابط معنادار خارج از فضای آنلاین می‌شوند. در وضعیت‌هایی که یک تهدید بیرونی یا درونی، انسجام روانشناختی ما را تهدید میکند، پیوستن به جمع خانواده، حرف زدن با دوستان مورد اعتماد و هر فعالیتی که احساس تعلق و مسلط بودن بر خود و شرایط را برایمان تأمین می‌کند، محافظت‌کننده از ما در برابر درماندگی و وحشت فروپاشی است.


#روان_پزشکی #روان_درمانی
#سلامت_روان #اضطراب_جنگ


https://www.psychologs.com/war-anxiety-when-geopolitical-tensions-take-a-personal-toll/
@alipsychiatrist
@MostafaTajzadeh
♦️چگونگی خاتمه دادن به جنگ

✍🏻حسین علایی ۲۴ خرداد ماه ۱۴۰۴

با شروع حملات سنگین اسرائیل به ایران و ترور فرماندهان ارزشمند و دانشمندان هسته‌ای و کشتار مردم، وظیفه مهم حاکمیت و دولت چگونگی اداره کشور در شرایط جنگی و چگونگی پایان دادن به جنگ تحمیلی اسرائیل است.

در جهان سیاست، همیشه در شرایط بروز جنگ، بدترین حالت، نداشتن گزینه چگونگی خروج از جنگ است.
در وضعیت فعلی اسرائیل و آمریکا برنامه هماهنگی را علیه جمهوری اسلامی ایران تنظیم کرده و در حال اجرای آن هستند. این برنامه شامل مذاکره برای تسلیم، صدور قطعنامه های مختلف شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و شروع جنگ توسط اسرائیل و با پشتیبانی همه جانبه آمریکا جهت نیل به اهداف برنامه‌ریزی شده است. آنها می خواهند ایران را به لبه‌ی پرتگاه برده و کشور را گرفتار یک جنگ فرسایشی کنند تا بتوانند اسرائیل را از سقوط نجات دهند و امنیت و بقای آن را تضمین کنند.

حال چه باید کرد.
برای پاسخ به این سوال بایستی خوب به حرف های دشمن گوش کرد و دید که او‌ چه می‌گوید و چه می‌خواهد بکند و چه می‌خواهد.
آمریکا به عنوان حامی اصلی اسرائیل به صورت روشن و صریح و بی پرده گفته است که اگر توافقی در کار نباشد، جایگزین آن حمله به ایران است. منظور ترامپ هم از توافق این است که ایران با دست خود بساط غنی سازی و صنعت هسته‌ای صلح آمیز خود را برچیند. اسرائیل هم خواهان مدل رفتار با لیبی علیه ایران است. 

بنابراین دیگر از آن بازی‌های دیپلماتیک و گفتگوهای پشت پرده خبری نیست و صحنه، کاملاً روشن است و ترامپ جنگ را توسط اسرائیل شروع کرده و با ترورهای هدفمند خود می خواهد ستون فقرات قدرت دفاعی ایران و دانش و ظرفیت هسته‌ای ایران را از بین ببرد.
اما ایران چه در اختیار دارد؟ چه راهی برای گذار از این وضعیت دارد؟ چه برگ های بُردی روی میز دارد؟ مفهوم مقاومت هوشمندانه چیست؟

در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران چاره ای ندارد جز آنکه مقابله به مثل کند و اسرائیل را تحت حملات موشکی قرار دهد. بنابراین شعار "اگر بزنید، می‌زنیم" را اجرایی کند و هزینه‌های اقدام نظامی را برای آمریکا و اسرائیل بالا ببرد.
البته تا جایی که آمریکا به طور مستقیم وارد جنگ با ایران نشود طبیعتاً ایران به پایگاه‌های آمریکایی در عربستان، کویت، قطر، امارات و عراق حمله نخواهد کرد. یمن هم از هدف قرار دادن تاسیسات انرژی عربستان خودداری خواهد کرد. بنابراین استراتژی شلیک موثر  به تل آویو یعنی قلب اسرائیل تا متوقف شدن حملات اسرائیل ادامه خواهد یافت.

اما بازی خطرناک، مثل ریختن بنزین روی آتش در اتاق دربسته این است که اسرائیل می‌ خواهد در عرض چند هفته، ایران را تبدیل به صحنه‌ای همانند وضعیت نوار غزه، ویتنام، سوریه، جنوب لبنان، یوگسلاوی کند و مردم را به ستوه آورد. بدین منظور نباید گذاشت که دشمن به هدفش برسد. لذا بایستی کسانی که در معرض ترور هستند را از جایگاه‌های ثابت و منازل مسکونی‌شان دور کرد.

از طرفی تمامی ظرفیت نهادهای امنیتی را علیه اسرائیل وارد عمل کرد. ابتدا باید قرارگاه های اطلاعاتی و عملیاتی موساد در داخل ایران را شناسایی کرد و آنها را هدف قرار داد.

بدین‌منظور تشکیلات‌هایی مانند حراست‌ها و حفاظت‌ها را بجای نظارت بر خودی‌ها، علیه اسرائیل بکار گرفت.
نیروی انتظامی را از وظایفی مانند کنترل حجاب و مقابله با سگ گردانی به دنبال کامیون های حاوی پهپادهای اسرائیلی و کوادکوپترها فرستاد. از ظرفیت عظیم ارتش علاوه بر پدافند هوایی بیشتر برای کنترل مرزها استفاده کرد.
ظرفیت‌های بسیج و ستادهای امر به معروف را برای پیدا کردن عوامل اسرائیل بکار گرفت.
در تشکیلات پدافند غیرعامل تجدیدنظر کرد و آن را از یک سازمان اداری به یک واحد فعال تبدیل نمود.
البته طبیعی است که اینها جای واکنش‌های نظامی را نمی گیرد. هر چه پاسخ نظامی ایران موثرتر باشد، اسرائیل از نیل به اهداف خود بیشتر باز می ماند.

البته بعضی هم بر این باورند که جمهوری اسلامی ایران باید به آزمایشات اتمی هم از موضع قدرت فکر کند، که طبیعتاً ایران به دنبال چنین سیاستی نیست. زیرا ایران این راه، بازدارنده و تضمین‌کننده امنیت ملی نمی داند.
اما راه دیگر همچنان بهره‌گیری هوشمندانه از دیپلماسی با یک شگرد زیرکانه است. هدف در اینجا می تواند نیل به یک توافق حداقلی سریع، کوتاه‌مدت، محدود، اما نجات‌بخش باشد.

ایران می‌تواند ابتدا پیشنهاد یک آتش بس رسمی به شورای امنیت سازمان ملل بدهد و همه را غافلگیر کند و با بهره‌گیری از دیپلماسی پنهان با آمریکا به نوعی جنگ را متوقف کند. البته این راه پرهزینه است، ولی هزینه آن کمتر از خسارات تداوم جنگ است. طبیعی است که یک توافق کوچک، بهتر از یک جنگ بزرگ و پر تلفات است.
بدیهی است که اتخاذ یک سیاست هوشمندانه و خردمندانه، بهتر‌ از دست دادن سرمایه‌های انسانی و از بین رفتن زیرساخت‌های کشور است.
@MostafaTajzadeh
📝📝📝 خطاب به آیت الله علی خامنه ای و سایر مقامات سیاسی و نظامی: سریعا به جنگ پایان دهید و قدرت را ترک کنید.

✍🏻مصطفی مهرآیین
معلم جامعه شناسی

۱. آقایان محترم، فارغ از اینکه حکومت اسرائیل چگونه حکومتی است و تاکنون در ماجرای یهود و اعراب فلسطین چه گذشته است، شما حق ندارید سرزمین ایران و مردم آن و سایر داشته هایش را صرفا مبتنی بر استدلال ها و تحلیل های ایدئولوژیک خود که همگی نادرستند و چیزی جز نابودی برای این سرزمین به همراه نداشته است، به نابودی بکشانید. من به عنوان یک ایرانی حق دارم از شما بپرسم چه کسی یا چه چیزی به شما این حق و مشروعیت را داده است که کشور ما و تمامیت آن که یادگار بزرگان و جان باختگان گذشته این سرزمین برای مردمان فعلی آن است را به نابودی ببرید؟ به وضوح به عنوان یه شهروند دارای حق سرنوشت بر زندگی خود و به عنوان فرزند این سرزمین و از طرف مردم شریف و صلح طلب این سرزمین به شما آقایان هشدار میدهم که:

الف: این دیوانگی و جنون و خوی جنگ طلبی و ویرانگری را به پایان برسانید. بخواهید یا نخواهید تجربه همین چند روز جنگ و ویرانگری که ارتش اسرائیل در این کشور به راه انداخته است، نشان می دهد که شما نه از حق جنگیدن از سوی مردم ایران و نه از توان جنگیدن از سوی خودتان و شیوه حکمرانی تان در سال های گذشته برخوردارید. اتفاقات این چند روز نشان داد که این کشور فاقد حکومت است و گرنه چگونه می شود تمام این سرزمین مورد حمله باشد و شما قادر به دفاع از هیچ داشته این سرزمین نباشید. واقعیت امروز حکایت از آن دارد که شما صلاحیت حکمرانی بر این کشور را ندارید و زمان آن فرا رسیده است که با ترک کردن قدرت اجازه دهید این سرزمین نظم و سامان سیاسی مطلوب و کارآمد خود را بازیابد،

ب. اکنون که کشور در آستانه نابودی قرار گرفته است سریعا به مذاکره با آمریکا برگردید و با پذیرش شرایط نظم جهانی به جنگ پایان دهید. بدانید برگشتتان به مذاکره تنها برای پایان بخشیدن به جنگ است. چه بخواهید چه نخواهید، مردم این سرزمین، از همه طیف آن، دیگر شما را حاکم خود نمی شناسند و تداوم حضور شما در سیاست کشور خود را مایه ننگ خرد و اخلاق و تاریخ سیاسی این سرزمین می دانند. به جنگ پایان دهید تا گروهی از نخبگان داخل و خارج این کشور متولی حکومت این سرزمین شوند و اوضاع سیاسی و امنیتی کشور را مدیریت و کنترل کنند. تنها لطف مردم به شما این خواهد بود که مبتنی بر خرد و اخلاق خود و به عنوان یک هموطن به شما اجازه دهند به زندگی معمول خود ادامه دهید و مبتنی بر اصل عدالت با شما رفتار کنند،

ج. مردم امروز ایران، از همه طیف آن، باورمند به اسلام یا سکولار، همگی با واقعیات نظم جهان و شرایط ناعادلانه حاکم بر آن آشنا هستند و می دانند که شیوه عقلانی زندگی در نظم امروز جهان چگونه است. بنابراین، به جای متهم کردن مردم به عدم فهم شرایط و مناسبات جهانی، فقط گذار قدرت را تبدیل به فاجعه نکنید و بگذارید نیروهای سیاسی و نخبه و سیاستمداران جدید این سرزمین با تشکیل نظام سیاسی جدید در این کشور و عادی سازی زندگی مردم و روابط این کشور با دیگر کشورها، شرایط کشور را به حالت عادی بازگردانند. به شما هشدار میدهم مبادا با ایجاد هرج و مرج و آشوب در کشور، زندگی مردم و وضعیت کشور را از آنچه که هست سیاه تر سازید. پایان نظم جمهوری اسلامی فرا رسیده است. این را مردم ایران بارها به شما گفته اند. آن را بپذیرید و در کنار مردم ایران به خلق نظام سیاسی جدید آن و نظم سیاسی - اجتماعی جدید آن بپیوندید تا مردم ایران حداقل یکبار در تمام این سالها شاهد یک عمل اخلاقی و انسانی از سوی شما باشند. هشدار میدهم مبادا به فکر ایجاد اختناق و استبداد و درگیری و خونریزی در این سرزمین باشید. بگذارید هم خانواده های خودتان و هم مردم شریف این سرزمین زندگی عادی را تجربه کنند. دست از حرافی ها و سخنرانی ها و شعارهای تهی و بی معنا بردارید و به خواست مردم ایران یعنی خواست زندگی عادی احترام بگذارید. شما دیگر حاکم این سرزمین نیستید، اما چون نظم جهانی فعلا شما را نماینده سیاسی این کشور میشناسد سریعا به مذاکرات برگردید و به جنگ پایان دهید تا مردم کشور نظم سیاسی جدید را ممکن سازند،

د. در آخر خطاب به مردم شریف و عزیز و بی پناه سرزمینم و سایر نیروهای سیاسی و نخبگان علمی و دانشگاهی و فرهنگی و هنری و ورزشی کشورم می گویم امروز روز سکوت نیست. چه این آقایان تا بیست و چهار ساعت آینده به جنگ پایان دادند چه ندادند، خود به خیابانها بیایید و با در دست داشتن پرچم های سفید یا پوشیدن لباس های سفید رنگ و تنها با شعار " صلح با جهان" به جهان اعلام کنید ما خواهان پایان بخشیدن به جنگ و خلق ایران جدید هستیم: یک ایران آباد و آزاد و قدرتمند. این اولین حرکت ما مردم عادی این سرزمین در دفاع از کشورمان و خلق ایران جدید است.

@tahkimmelat
@MostafaTajzadeh
📝📝📝 سکوت در برابر تجاوز، نشانهٔ ضعف است

✍️ مهدی کروبی

بسم الله الرحمن الرحیم | رژیم کودک‌کش صهیونیستی، با تکیه بر پشتیبانی حامیان غربی خود، بار دیگر با تجاوز به حریم مقدس جمهوری اسلامی ایران، جنایتی دیگر به کارنامهٔ سیاه خود افزود. این اقدام ننگین، نه‌تنها یک حمله به ایران، بلکه اعلان جنگ به تمام امت اسلام است. بنده به عنوان فرزندی از  فرزندان انقلاب امام خمینی (ره)، این تجاوز را محکوم کرده و پاسخ دندان‌شکن نظام اسلامی را خواستارم. 

انقلاب اسلامی از ابتدا پرچم‌دار مبارزه با استکبار و صهیونیسم بوده و هرگز در برابر زورگویی دشمنان سکوت نکرده است. صهیونیست‌ها گمان کردند با ترور دانشمندان و فرماندهان نظامی، تحریم‌های ظالمانه و حمله به خاک ایران، می‌توانند ملت ما را از پای در آورند، اما غافل از آنکه این ملت، در مکتب شهدا پرورش یافته و با اقتدار از کیان اسلامی دفاع خواهد کرد. 

سکوت در برابر تجاوز، نشانهٔ ضعف است. جمهوری اسلامی ایران نه‌تنها حق، بلکه وظیفه دارد پاسخ این حمله را با قدرت و در زمانی مناسب دهد. هرگونه تعلل، دشمن را جری‌تر خواهد کرد. ما از مسئولان انتظار داریم ضربه‌ای سخت وارد کنند که درس عبرتی برای تمام دشمنان شود. 

به دشمنان هشدار می‌دهیم: ایران امروز، با ارادهٔ آهنین ملت، هرگز تسلیم نخواهد شد. در این شرایط، وحدت ملی مهم‌ترین سلاح ماست. همهٔ جریان‌ها باید به‌جای اختلاف، صفوف خود را متحد کنند تا دشمن نتواند از تفرقه سوءاستفاده کند. 

این تجاوز، خاطرهٔ شکست‌های گذشته را برای صهیونیست‌ها زنده خواهد کرد، ان شاء الله ایران تنها نیست و امت اسلام پشت آن ایستاده است. و سیعلم الذین ظلموا أي منقلب ینقلبون

۲۳ خرداد ۱۴۰۴ جماران
@kaleme
@MostafaTajzadeh
📝📝📝 تناسب اهداف و شعارها با مقدورات ملی الزامی است

✍️ محسن کدیور

تجاوز اسرائیل به خاک ایران، از هر زاویه‌ای مطلقا محکوم است. اسرائیل به عنوان «دفاع از خود» هیچ حق و احترامی برای هرکسی که به زعم ایشان دشمن یا تهدید محسوب شود قائل نیست. رژیم صهیونیستی مصداق بارز طاغوت، شیطان و سقوط انسانیت است.

یهودیان به جرم یهودی بودن قرنها در غرب مسیحی تا جنگ جهانی دوم مورد تحقیر و آزار قرار گرفته‌اند.
انگلستان، فرانسه و آمریکا به کفاره گناهی که مسیحیان غربی در حق یهودیان غربی کرده بودند اسرائیل را در خاک فلسطین تاسیس کردند و بدون قید و شرط شروع به حمایت و تجهیزش کردند.

اسرائیل مدعی تمام خاک فلسطین است و اهالی بومی فلسطین را اصلا آدم نمی‌داند! تا کشتنشان مشکلی داشته باشد. سران اسرائیل اهالی فلسطین که حاضر به ترک سرزمین آباء واجدادیشان نیستند و به غاصب خوشامد نمی‌گویند را «عمالقه» می دانند، و روزانه در حال قتل عام عمدی آنها هستند.

سلاح هسته‌ای بهانه است، اسرائیل نمی‌خواهد اجازه دهد که هیچ کشوری در عمل مخالف سیاستهای توسعه‌طلبانه و تجاوزگرانه‌اش باشد.

اسرائیل اگرچه در صحنه نظامی با سلاحهای فوق پیشرفته آمریکایی و اروپایی نسبت به همسایگان و کشورهای خاورمیانه هر غلطی خواسته کرده، اما در سه حوزه حقوق، اخلاق و انسانیت به سختی شکست خورده و تحقیقا منفورترین کشور دنیاست.

معنای روسیاهی کامل اسرائیل این نیست که جمهوری اسلامی ایران در سیاستهای داخلی‌اش نسبت به شهروندان خود درست عمل کرده، یا در سیاست خارجی‌اش اشتباه نکرده است.

تردیدی نیست که پای متجاوز را باید قطع کرد و از خاک وطن باید دفاع کرد، اما در هر حال «مقدورات ملی» حد و مرز این دفاع، انتقام و مقابله به مثل را چه بخواهیم چه نخواهیم تعیین می‌کند. باید همواره دو اصل را مد نظر قرار داد:  تقدم رضایت عمومی بر هر مطالبه حاکمیت، و رعایت مقدورات ملی. بر حق بودن کافی نیست، تناسب اهداف و شعارها با مقدورات ملی الزامی است. نظم بین‌المللی هم مبتنی بر حقیقت و انصاف نیست.

آنچه مهم است این است که اولا کمترین آسیب به شهروندان و زیرساختهای ایران وارد شود. ثانیا انرژی هسته‌ای اگرچه حق مسلم ایران است، اما مهمترین امر نیست. منافع ملی و حفظ ایران بر آن مقدم است. ثالثا باید بیشتر عمل کرد و کمتر حرف زد. رابعا نبرد با اسرائیل را می‌توان سنجیده‌تر با عقلانیت بیشتر با رعایت موازین دیپلوماتیک، قانونی و حقوقی ادامه داد و سیاست داخلی و خارجی را بر مبنای خواست عمومی و منافع ملی تنظیم کرد.

عید سعید غدیر خم را با دلی پرخون به همه پویندگان راه محمد مصطفی (ص) و علی مرتضی (ع) تبریک می‌گویم.

📎منبع و متن کامل

@kaleme
@MostafaTajzadeh
📝📝📝در ضرورت آتش‌بس فوری

سیدمصطفی تاجزاده

جنگ در خاورمیانه کنونی نه راه‌حل، که خود بخش مهمی از مشکل به‌شمار می‌رود و بیشترین آسیب را به شهروندان بی‌پناه می‌زند. بسیار متاسفم که نابخردی و فرصت‌سوزی‌های متعدد داخلی، بهانه و امکان تحریم‌های کمرشکن و بدتر از آن تحمیل جنگی ویرانگر را به دولت‌های خارجی داده است. اگر حاکمیت هرچه سریع‌تر به ملت باز نگردد و دیپلماسی خردمندانه و واقع‌بینانه‌ای را اتخاذ نکند، بیم آن می‌رود که میهن و مردم در گردابی مهیب غرق شوند.

می‌دانم که قشرهایی از مردم، از حملات مزبور خوشنودند؛ چراکه آن‌را تنها راه تغییر حکومت شکست‌خورده روحانیت می‌بیند. اماحتی به فرض آنکه جنگ به چنین نتیجه‌ای منجر شود، ایرانی ویران به جای خواهد ماند که در آن، به احتمال بسیار زیاد، بی‌دولتی و هرج‌ومرج حرف اول را خواهد زد، اگر کشور چند پاره نشود. به باور من می‌توان برای گذار مسالمت‌آمیز به دمکراسی، بر تشکیل مجلس مؤسسان برای اصلاح/تغییر قانون اساسی پافشاری کرد و حکومت را به تاسیس آن مجبور نمود.

حمایت از تجاوز ارتش بیگانه، آن‌هم به دستور کسی‌که دیوان بین‌المللی لاهه او را به جنایت جنگی متهم کرده، به نظر من، فاقد توجیه سیاسی و اخلاقی است و در ایران پسامشروطه سابقه ندارد. حساب خوشحالی و حتی سکوت جداست.

من ضمن عرض تسلیت به خانواده‌های داغدار و تاکید بر بحث و گفت‌وگو درباره علل شروع، زمینه‌ها، ابعاد و پیامدهای این جنگ مخرب در اولین فرصت مناسب، اولویت کنونی را پشتیبانی همه نیروها، با هر گرایشی، از برقراری آتش‌بس فوری می‌بینم، بدان امید که راه بر دمکراسی در ایران و صلح در منطقه باز شود.

حاکمیت نیز باید از هر طریق ممکن مانع گسترش جنگ و همراه‌شدن آمریکا با اسراییل شود. برعکس باید با تمام توان در جهت توقف فوری جنگ بکوشد و زمینه را برای توافق نهایی هسته‌ای فراهم کند.

زندان اوین
۲۶ خردادماه ۱۴۰۴

🆔@MostafaTajzadeh
فردای بهتر (مصطفی تاجزاده) pinned «📝📝📝در ضرورت آتش‌بس فوری سیدمصطفی تاجزاده جنگ در خاورمیانه کنونی نه راه‌حل، که خود بخش مهمی از مشکل به‌شمار می‌رود و بیشترین آسیب را به شهروندان بی‌پناه می‌زند. بسیار متاسفم که نابخردی و فرصت‌سوزی‌های متعدد داخلی، بهانه و امکان تحریم‌های کمرشکن و بدتر…»
🔴 به‌عنوانِ یک زنِ وطن‌پرست به حاکمان هشدار می‌دهم!

✍️ زهرا رهنورد
زندان اختر

پناه بر خداوندِ سپیده‌دم

دستِ جنایت‌کار و خویِ متجاوزِ نتانیاهو با نقض آشکار همه موازین بین المللی، در یک حملهٔ نظامی و بمبارانِ کشورمان ایران، زیرساخت‌ها، دانشمندان و حتی جانِ غیرنظامیانِ بی‌گناه را نشانه گرفت و زن و مرد و کودک را نیز به خاک و خون کشید.

زنان همچون همیشه نخستین قربانیان از میانِ غیرنظامیان هستند و اگرچه از زن‌ستیزیِ حاکمانِ ایران لطمه‌ها می‌خوردند اما این بار قربانیانِ تجاوز و بمباران، به دستِ جنایت‌کاری شدند که شهرهٔ زن‌کُشی و کودک‌کُشی در سطحِ جهان، از غزه تا ایران است؛ پرنیا عباسی، شاعر و مترجمِ جوان؛ زهرا شمس‌بخش، دانش‌آموختهٔ جامعه‌شناسی؛ منصوره عالیخانی،هنرمندِ نقاش و خانواده‌اش و ده‌ها زنِ دیگر…

اینک به‌عنوانِ یک زنِ وطن‌پرست به حاکمان هشدار می‌دهم اجازه ندهند جنگ فرسایشی شود وحَرث ونسل را به آتش کشد.تا دیرتر از این نشده باروش‌های ابتکاری وهوشمندانه و ایستادن در کنارمردم به چاره‌ای سرافرازانه برای پایانِ جنگ اقدام کنید.

۲۶ خرداد ۱۴۰۴
زهرا رهنورد
استادِسابقِ دانشکدهٔ هنرهای زیبا

@Kaleme
@MostafaTajzadeh
راه‌کارهایی برای نجات فوری ایران

اسرائیل در اجرای نقشه جدید خاورمیانه بر خلاف کلیه موازین حقوق بین‌الملل با پیشرفته‌ترین سلاح‌های آمریکایی و اروپایی وارد جنگ علیه کشورمان ایران شده است.

در این پنج روز خسارات فراوانی به زیرساخت‌های مختلف کشور وارد شده و جمعی از شهروندان غیرنظامی، دانشمندان هسته‌ای و فرماندهان ارشد نظامی کشته شده‌اند.

اسرائیل بدون هماهنگی با آمریکا امکان تدارک چنین جنگی علیه ایران نداشته است.
قوای موشکی و توان دفاعی ایران محدود است.
جمع کثیری از مردم هم از عملکرد جمهوری اسلامی به شدت ناراضی هستند.

اصلاح جمهوری اسلامی البته ضروری است، اما این اصلاح باید توسط مردم ایران و با رعایت منافع ملی، استقلال، و تمامیت ارضی ایران صورت گیرد.

نتانیاهو نخست وزیر جلاد اسرائیل که به حکم دیوان بین المللی لاهه به عنوان جنایتکار جنگی تحت تعقیب است، چگونه می‌تواند برای ملت ایران دموکراسی و رهایی به ارمغان آورد؟!

انرژی هسته‌ای بهانه‌ای بیش نیست، اقتدار، توان نظامی، تمامیت ارضی و استقلال ایران نشانه است.

با توجه به واقعیت تلخ زورمداری قدرت‌های جهانی و بی‌اعتنایی آنها به موازین حقوقی - چه برسد اخلاقی - از یک‌سو و «مقدورات ملی» از سوی دیگر، پیشنهادهای حداقلی زیر را با هیأت حاکمه جمهوری اسلامی و هموطنان شریف در میان می‌گذاریم:

یک. درخواست آتش‌بس موقت:
جنگ اسرائیل علیه ایران جنگی تحمیلی است. دفاع مشروع حق مسلم ایران است. اما پیشنهاد فوری «آتش‌بس موقت» معقول‌ترین کار ممکن در شرایط خطیر فعلی است. با آتش‌بس موقت از تخریب بیشتر زیرساخت‌ها و تلفات بیشتر انسانی جلوگیری می‌شود و فرصتی برای چاره‌اندیشی جدی فراهم می‌شود.

دو. مذاکره مستقیم با آمریکا:
مذاکره با آمریکا از سر گرفته شود، این بار مستقیم و صریح. می‌توان با توجه به مقدورات ملی و بدور از خیالبافی و آرمان‌گرایی متوهمانه از منافع ملی با دیپلماسی قوی دفاع کرد.

سه. انعطاف در غنی‌سازی:
انرژی هسته‌ای حق مسلم ایران است. اما از آن مهم‌تر حفظ ایران، جان شهروندان، و حفاظت از زیرساختهای کشور است. دانش هسته‌ای دانشمندان ایرانی را احدی نمی‌تواند از ما بگیرد. می‌توان به طور موقت از میزانی از غنی‌سازی برای رسیدن به منافع بیشتر ملی صرف‌نظر کرد.

چهار. آشتی جمهوری اسلامی با مردم:
مردم باید به شکل ملموس شاهد تغییر مشی کلان نظام باشند. این امر با این چند اقدام عاجل میسر است:
رفع حصر غیرقانونی از محصوران،
آزادی زندانیان سیاسی،
و آزادی مطبوعات مطابق قانون اساسی فعلی.

پنج. برگزاری همه‌پرسی برای اصلاح قانون اساسی:
در نخستین فرصت مناسب «همه‌پرسی» در مورد مهمترین مسائل کشور از جمله اصلاح قانون اساسی و مشخصا حذف ولایت مطلقه فقیه صورت گیرد.

امیدواریم با انجام این پنج خواسته راه برای حفظ تمامیت ارضی، استقلال، آزادی و رعایت منافع ملی فراهم شود.

مسعود ادیب، حسن یوسفی اشکوری، عبدالعلی بازرگان، احمد عابدینی، حسن فرشتیان، و محسن کدیور

۲۷ خرداد ۱۴۰۴
@Mohsen_Kadivar_Official
@MostafaTajzadeh
📝📝📝  پیش‌بینی: توهم جمهوری اسلامی!

✍🏻احمد بخارایی:

برخی پرسیده‌اند سرنوشت #جنگ ایران و اسرائیل چه خواهدشد و این روزهای پردلهره چه فرجامی خواهدداشت؟
حدود دو ماه قبل در یک ویدئوی پنج دقیقه‌ای، اوضاع امروز و حمله‌ی #اسرائیل را پیش‌بینی کردم. بدیهی است تحلیل روندها در جامعه‌ی ما بر اساس واقعیات می‌تواند صورت پذیرد نه بر اساس توهماتی که جمهوری اسلامی در آن به سر می‌برد. در آن ویدئو متذکر شدم که بنا به ذهنیت غیرواقعی جمهوری اسلامی و نیز بنا به نوع نگاه دنیا به ایران و نیز #عدم_مشروعیت کافی نظام در داخل و هم‌چنین بنا به رویه‌ی خاص #ترامپ، همه و همه حکایت از بی‌فرجامی مذاکرات و حمله‌ی اسرائیل طی دو ماه آتی (از آن تاریخ که دو ماه پیش بود) به ایران خواهد داشت.
آن ویدئو: 👇
https://youtu.be/lMf9nZJsvXU

https://www.tg-me.com/dr_bokharaei/1036

اکنون نیز عرض می‌شود طی هفته‌ی آتی با میانجی‌گری‌های دیگران، آتش جنگ فروکش خواهدکرد و نهایتاً جمهوری اسلامی در میز مذاکرات به پذیرش همان چیزی تن می‌دهد که اکنون برای تن‌ندادن، #جامعه را با انواع تهدیدات و نابودی مواجه ساخته‌است. یعنی: پذیرش نفی غنی‌سازی در داخل یا تحت نظارت یک کنسرسیوم!

آری، جمهوری اسلامی برای میانجی‌گری در فروکش کردن آتش جنگ با اسرائیل، دست به دامان همان کسی خواهد شد که تا دیروز از مذاکره مستقیم با او حذر داشت یعنی ترامپ!!!

پرسش: این سیاست جمهوری اسلامی که واقعیت‌گریز و دچار توهمات است تا چه زمانی و با چه هزینه‌های سنگینی تداوم خواهدداشت؟!

@tahkimmelat
@MostafaTajzadeh
📝📝📝هنگام تفکیک قطعی صف‌هاست؛ بیانیه‌ی جمعی علیه جنگ، جنگ‌طلبی، و امید بستن به حمله‌ی خارجی

مردی در حال حمل یک دختر زخمی پس از انفجار در مرکز شهر تهران در بحبوحه حملات سه روزه اسرائیل علیه ایران، یکشنبه، ۱۵ ژوئن ۲۰۲۵. (عکس از آسوشیتدپرس/مرتضی زنگنه/ایسنا)

این بیانیه دعوت به اندیشه…

https://akhbar-rooz.com/1404/03/26/20266/

@MostafaTajzadeh
📝📝📝نه به جنگ، نه به جمهوری اسلامی

۳۴۰ فعال برابری‌خواه و فمینیست در واکنش به حمله اسرائیل به ایران، علیه مداخله نظامی و استبداد بیانیه‌ای صادر کردند. در این بیانیه می‌خوانیم: «در هنگامه‌ای که دو حکومت جنگ‌افروز و مرد سالار، جان بی‌شمار غیرنظامی، به ویژه زنان و کودکان را گرو گرفته‌اند ما جمعی از فعالان حقوق زنان ایران از یکایک هموطنان خود دعوت می‌کنیم تا برای تداوم مسیر «زن، زندگی و آزادی» همگرا شوند.» متن کامل این بیانیه را در ادامه خواهید خواند.


https://www.tg-me.com/iv?url=https://www.radiozamaneh.com/857471/&rhash=0ceb6994783a68

https://www.radiozamaneh.com/857471/

@MostafaTajzadeh
📝📝📝 جمع‌بندی نظرسنجی؛ آگاهی از خواست مردم بسیار ساده است

✍️ رحیم قمیشی

با تشکر از هزاران نفری که ظرف حدود سه ساعت در نظرسنجی کانال شرکت نمودند. برای جلوگیری از دستکاری سایبری‌ها، نظرسنجی بسته می‌شود. جالب آنکه درصدهای دریافت شده، از چند صد نفر مشارکت کننده، تا چند هزار نفر نهایی، هیچ تغییر مهمی نداشت. این نظرسنجی نیازی به هیچ تفسیری ندارد. درصد بالایی از مردم ایران با جنگ مخالفند و انتظار دارند مذاکره و صلح‌طلبی، راهگشای شرایط باشد. امیدواریم مقامات تصمیم‌گیر با توجه به واقعیات جامعه از توهم بیرون بیایند.

جنگ مورد استقبال مردم فهیم ایران نیست. زمینه‌ها برای آتش‌بس و آرامش در کشور باید فراهم شود. در سیاست‌های کلان کشور باید تجدیدنظر صورت بگیرد. باید به مردم بازگشت و از اندیشمندان دلسوز برای حل بحران‌ها استفاده کرد. زمان تصمیم‌گیری‌های یک‌طرفه سپری شده. سیاست‌های کلان کشور باید تابع خواست اکثریت مردم باشد. آگاهی از خواست مردم بسیار ساده است. تداوم شرایط فعلی به نفع کشور نیست. باید تصمیمات مهمی گرفته شود.

@Kaleme
@MostafaTajzadeh
✍🏻پرستو فروهر:

«برای بسیاری از ما که این‌جا و آن‌جای دنیا دور از عزیزان‌مان و دور از وطن زندگی می‌کنیم، تلخی این روزها با احساس سنگینی از شرم و ناچاری و سرآسیمگی همراه شده است. نیستی تا دست کسی را بگیری؛ نیستی تا عزیزی را در آغوش بکشی؛ نیستی و به‌ناچار از دور ــ از پشت اشک‌های بی‌ثمرت ــ مصائبی را نگاه می‌کنی که بر مردم بی‌گناه آوار شده است. و باز ناباورانه از خود می‌پرسی، این‌همه بغض و خشم ما به کجا می‌رود؟ تأثیری در این دنیا می‌کند؟ می‌شود با این بغض و خشم چیزی ساخت که بشاید؟

لعنت به این جنگ خانمان‌سوز. لعنت به لشکر عریض و طویل متجاوز اسرائیل و همه‌ی هم‌دستانش. لعنت به جمهوری اسلامی که ایران و مردم بی‌گناه ما را به این مسلخ کشانده است. لعنت به شعارهای پوچ و دریده‌‌ای که واقعیت منحوس جنگ و رد خونین آن را بر تن مردمان بی‌دفاع کتمان می‌کند. چه روزهای تلخ و تاری را شاهدیم؛ چه جان‌های عزیزی که تکه‌تکه و پرپر شدند؛ چه خانه‌هایی که آوار شدند و چه زندگی‌هایی که آواره.

ما این‌جا تایم‌لاین را بالا و پایین نمی‌کنیم؛ انگار می‌بلعیم و هم‌زمان از هر روزنی که هنوز هست سراغ بستگان و عزیزان‌مان را می‌گیریم: خوبی، عزیزجان؟ و با انبوه پرسش‌هایی که به‌سوی میهن روانه کرده‌ایم، سخت انتظار می‌کشیم، مگر تک‌وتوک پاسخی برسد یا نرسد.

کسی در فضای مجازی نوشته بود، شماها که خارج هستید، با احوال‌پرسی‌های ملتهب‌تان حال ما را خراب‌تر می‌کنید. ننوشته بود که چه کار دیگری می‌توانیم بکنیم. مدام از خود می‌پرسیم که چه می‌توان کرد.

برای شنبه‌ی آینده بلیط گرفته بودم که به تهران پرواز کنم برای تعمیراتِ معطل‌مانده‌ی خانه‌ی پدر و مادرم. همان خانه که قتل‌گاه‌شان شد، همان‌جا که پدر و مادرم به دست مأموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی وحشیانه کشته شدند. اما دیگر آسمان ایران بر غیرنظامی‌ها بسته است و چرخ زندگی مردمان ایران در قعر چاه جنگ اسیر.

و من مدام دنبال «ما» می‌گردم، و «ما» دنبال صدای‌مان می‌گردیم که در فشار بهت و بغض به لکنت افتاده است. برای من هر ندایی از اعتراض به این مهلکه برابر امکانی‌ست تا مگر ما خود را باز سامان دهیم و در این «وضعیت قرمز» فاعلیت خود را ــ که برای شرافتمندانه ساختنش تلاش‌ها کرده‌ایم و هزینه‌ها داده‌ایم ــ سر پا نگه داریم.

با خودم ــ انگار که ورد بخوانم ــ نام ایران و شهرها و خیابان‌هایی را که می‌شناسم مدام تکرار می‌کنم. به خودم می‌گویم، به خیابان هدایت خواهی رفت و چون هر سال، به امید دیدار تمام عزیزان و دادخواهانی که در تمام این سال‌ها قلب آن خانه با استقامت‌شان تپیده است، خانه را تیمار خواهی کرد. تا آن روز هم هر چه از من برآید بر ضد این جنگ و بانیانش، از هر طرف، هر که باشند، خواهم کرد. لعنت به جنگ!

در آخر، به‌عنوان کسی که سال‌هاست تلاش‌های مدنی خود را با دادخواهی تعریف کرده است، بر خود لازم می‌بینم که ابراز تأسف عمیقی بکنم از این‌که می‌بینم این روزها واژه‌ی «دادخواهی» به بمب و موشک و پهپاد سنجاق می‌شود. به‌نظرم ابراز شادمانی و رضایت از مرگ کسانی که در جنایت‌های حکومتی مسئول بوده‌اند، اگر به‌لحاظ فردی قابل درک و فهم هم باشد، هیچ ارتباطی با دادخواهی جنایت‌های حکومتی و سیاسی ندارد. دادخواهی تلاشی‌ست اخلاقی و انسانی و مردمی برای پاسخ‌گو کردن ساختار قدرت، برای شکستن چرخه‌ی باطل خشونت و توان‌مند کردن جامعه در برابر سرکوب. دادخواهی تنیده در جنبش مردم است برای بازپس‌گیری کرامت و آزادی، نه هم‌صدا شدن با بمب‌هایی که بر شهر و دیار مردم فرومی‌بارند. ارضای حس انتقام را با دادخواهی یکی نگیریم.»

@MostafaTajzadeh
📝📝📝 کارزار نامه به رهبران جهان برای توقف فوری جنگ علیه کشورمان

"به نام خداوند جان و خرد"

"چو ایران نباشد تن من مباد"

هموطنان گرانقدر،

ایران عزیز ما در معرض جنگی تمام عیار و ناجوانمردانه قرار گرفته است.

وقت آن است، برای صیانت از تمامیت میهن و هموطنانمان قدمی برداریم.

استدعا می کنم، این نامه به دبیرکل سازمان ملل و رهبران جهان برای توقف فوری جنگ علیه ایران را امضا کنیم و در پیشگیری از ریختن خون زنان و کودکان بی گناه و حمله به زيرساخت های حیاتی کشور سهیم باشیم.

تاریخ ایران، این لحظات سرنوشت ساز را فراموش نخواهد کرد که هر یک از ما چه کرده ایم؟ هر امضای شما چه بسا بتواند خون بیگناهی را نجات دهد.

خداوند یار و نگهدار یکایک شما و میهنمان باد

https://chng.it/jYvkmFycss
@MostafaTajzadeh
📝📝📝تحلیل کارشناسان موسسه بروکینگز از جنگ ایران و اسرائیل

🗓۱۶ ژوئن ۲۰۲۵

این میزان از درگیری آمریکا در جنگ اسرائیل با ایران، ترامپ را در موقعیتی دشوار قرار داده است. او می‌خواست با دستیابی به یک توافق، چهره‌ای صلح‌طلب از خود بسازد و شاید حتی روزی جایزه نوبل صلح را کسب کند. در عوض، مذاکرات با ایران به حالت تعلیق درآمده‌اند. حتی اگر ایران دوباره به میز مذاکره بازگردد، بی‌اعتمادی‌اش نسبت به ایالات متحده و اسرائیل بیشتر از قبل خواهد بود، و رسیدن به توافق دشوارتر از همیشه خواهد شد.

حمله اسرائیل شکاف‌ها میان جمهوری‌خواهان را نیز عمیق‌تر کرده است. جنگ‌طلبانی مانند لیندزی گراهام از آمریکا خواسته‌اند «همراه اسرائیل پرواز کند»، در حالی‌که چهره‌های متمایل به سیاست «اول آمریکا» مانند تاکر کارلسن، آمریکا را به «رها کردن اسرائیل» فرامی‌خوانند. هرچه این درگیری بیشتر ادامه یابد، احتمال اینکه ترامپ یکی از دو جناح پایگاه سیاسی‌اش را از دست بدهد، بیشتر می‌شود.

نگرانی‌ها در بخش انرژی در دو دسته قرار می‌گیرند. نخست، ایران در حال حاضر نهمین تولیدکننده بزرگ نفت در جهان است، با وجود تحریم‌های بین‌المللی. ظرفیت مازاد تولید در اوپک پلاس تقریباً برابر با تولید فعلی ایران است، بنابراین هرگونه اختلال عمده در تولید نفت ایران، عرضه جهانی را در موقعیتی بسیار شکننده قرار می‌دهد. اما نگرانی بزرگ‌تر این است که ایران کنترل تنگه هرمز را در اختیار دارد—گلوگاهی حیاتی که حدود ۲۰٪ از صادرات جهانی نفت از آن عبور می‌کند. بستن این تنگه یا اختلال جدی در عبور نفتکش‌ها می‌تواند بحران انرژی جهانی به‌راه اندازد و دیگر تولیدکنندگان نفت در خلیج فارس—که درآمد و صادرات‌شان آسیب می‌بیند—را نیز وارد درگیری کند. اقدام‌های حوثی‌ها در دریای سرخ نشان داده‌اند که تنها چند حمله به اهداف راهبردی می‌تواند تأثیراتی فراتر از انتظار بر تجارت جهانی داشته باشد. برای ایران، حتی نیازی به بستن کامل تنگه نیست تا پیام خود را منتقل کند.

دولت‌های عربی علناً حمله اسرائیل را محکوم کرده‌اند، اگرچه بسیاری از آن‌ها در خلوت، از تضعیف ایران و نیروهای نیابتی‌اش خشنودند. با این حال، به‌احتمال زیاد، آن‌ها به‌شدت نگران از بین رفتن سرمایه‌گذاری‌های دیپلماتیک‌شان در نتیجه حمله اسرائیل هستند. از آن مهم‌تر، این نگرانی وجود دارد که امنیت آن‌ها اکنون تحت تأثیر قدرتی قرار گیرد که قصد دارد نظم منطقه‌ای را از طریق زور به دیگران تحمیل کند. متوازن‌سازی قدرت در برابر اسرائیلی که اکنون پرقدرت‌تر و تهاجمی‌تر شده، به‌زودی به یکی از اولویت‌های اصلی دولت‌های عربی بدل خواهد شد—در حالی که آن‌ها همزمان باید برای پیامدهای حمله اسرائیل آماده شوند؛ از جمله خطر گسترش درگیری در صورت حمله ایران به نیروهای آمریکایی در خلیج فارس، و احتمال جدی سرعت گرفتن برنامه تسلیحات هسته‌ای ایران.

اسرائیل پیش‌تر در دو مورد به برنامه هسته‌ای دشمنانش حمله کرده است: عراق در سال ۱۹۸۱ و سوریه در سال ۲۰۰۷. نتیجه عملی هر دو عملیات، نابودی کامل تأسیسات بود؛ اما از نظر راهبردی، واکنش کشورها متفاوت بود: سوریه از پیگیری تسلیحات هسته‌ای دست کشید، اما عراق اراده‌اش برای دستیابی به «سلاح نهایی» قوی‌تر شد. اکنون تهران نیز می‌تواند هر یک از این دو مسیر را انتخاب کند. و تا زمانی‌که سایت غنی‌سازی فردو عمدتاً سالم باقی مانده، ایران هنوز مجبور نیست تصمیم نهایی‌اش را بگیرد.

در خاورمیانه، پیروزی‌های چشمگیر نظامی به‌ندرت به دستاوردهای راهبردی پایدار منجر شده‌اند. همان‌طور که ایران پس از حمله عراق در دهه ۸۰ میلادی از جنگ برای تثبیت نظام خود بهره برد، یا پیروزی‌های اولیه آمریکا در افغانستان و عراق به شورش‌های خونین و بی‌ثباتی طولانی‌مدت انجامید، موفقیت اولیه اسرائیل نیز ممکن است به نتایجی پیش‌بینی‌نشده منجر شود—به‌ویژه برای رئیس‌جمهوری که مصمم است پای آمریکا را از درگیری‌های پرهزینه خاورمیانه بیرون بکشد.

https://www.brookings.edu/articles/israel-strikes-iran-what-happens-next/

@mohammadreza_dadgostar
@MostafaTajzadeh
📝📝📝بعضی از پادشاهی‌خواهان اسرائیل‌دوست و اسرائیل‌‌پناه به بنده پیام داده‌اند که در شرایط جنگ جهانی دوم چرا آلمانی‌های ضدنازی با متفقین علیه کشور خود همکاری کردند؟

✍🏻بابک مینا

پیشتر نوشته‌ام باز هم تکرار
می‌کنم: در هیچ دوره‌ای از تاریخ ایران این حجم حرف پوچ و بی‌معنا در رسانه‌ها تولید نشده است که در عصر ما. مقدمه درک درست از وضعیت سیاسی زبان روشن و تعاریف درست است. آلمان نازی کشوری متجاوز بود که بیش از ۱۵ کشور را اشغال نظامی کرد، در سه قاره می‌جنگید، نسل‌کشی می‌کرد و اگر در برابرش نمی‌ایستادند و بر قفقاز و آفریقا مسلط می‌شد تکان دادنش نزدیک به ناممکن می‌شد. سیاست خارجی جمهوری اسلامی بسیار قابل نقد است، بله، ولی ایران کشوری متجاوز نیست. هیچ کشوری را اشغال نکرده است. همین جمهوری اسلامی با همه حماقت‌هایش در روز حمله اسرائیل در حال مذاکره با آمریکا بود! همین جمهوری اسلامی یک بار با آمریکا و کشورهای اروپایی بر سر برنامه هسته‌ای به توافق رسید و ترامپ از آن خارج شد.

بزرگترین قربانیان جمهوری اسلامی ما مردم ایران هستیم و نه کشورهای دیگر. این اسرائیل است که به خاک ما تجاوز کرده است. جمهوری اسلامی با همه سیاه‌کاری‌هایش آلمان نازی نیست، ساختن چنین آنالوژی‌ای از اساس غلط است. متأسفانه این آنالوژی غلط سال‌ها ست تکرار می‌شود و طبعاً نتیجه‌اش همین گمراهی سیاسی است. «تجاوز» در قوانین بین المللی تعریف روشن و دقیقی دارد، هر چیزی را دلبخواهانه تفسیر کنید نتیجه‌اش می‌شود چنین توهمات مسمومی.

@MostafaTajzadeh
🔴 اراده ملی؛
راه علاج استبداد داخلی و تجاوز خارجی

✍️ رضا بهشتی‌معز

استبداد داخلی و تجاوز خارجی دو روی یک سکه‌اند. هردو قبیح و انسان‌سوز و خانه براندازند. استبداد داخلی مقدمه تجاوز خارجی‌ست و تجاوز خارجی زمینه‌ساز استبداد دیگر داخلی. هردو محکوم‌ند و هیچ‌یک بر دیگری فضیلت و رتبتی ندارد. راه علاج هردو هم اراده ملی است. دفع دشمن خانگی با متجاوز خارجی از دفع تجاوزی بضرب استبداد بسیار زیانبارتر است. یکی تکیه بر دیوار شکسته خانه است و دیگری لمیدن بر تخت عاریه بیگانه.

دست و پای آن متجاوز بریده باد که با کوس جنگ وعده رهایی از استبداد می‌دهد. ما به مصلحت خانه خویش از هر شغال خوشرنگ خارجی آشناتریم. ایران ایستاده بر شانه‌های ستبر فرزندان خود استوار و سربلند خواهد ماند و آوای جُـغد جنگ هرگز سرود رهایی ما نخواهد شد، کور خوانده‌اید! در ساعات تلخی که ایران مظلوم و سربلند زیر تازیانه جهالت قدسیِ خادمان بیگانه و وقاحت بین‌المللی متجاوزان نفس‌های عمیق می‌کشد.

*فیس‌بوک نویسنده
@kaleme
@MostafaTajzadeh
2025/07/02 00:44:18
Back to Top
HTML Embed Code: