Telegram Web Link
📝📝📝پیام *دکتر محمد کیانوش‌راد* در آستانه‌ی دهمین سالگرد بازداشت *سیدمصطفی تاجزاده*

تاجزاده کنشگری در مسیر شدن

✍️محمد کیانوش راد (نماینده مردم اهواز در مجلس ششم)

یا امان من لا امان له
ده سال از حبس سیدمصطفی تاجزاده گذشت. اما امروز مصطفی تاجزاده‌ی عزیز، برای ایران و ایرانیان نمادی از شرافت و شجاعت، آزادگی و جوانمردی است. 
امروز تاجزاده، چون مولایش سیدالشهداء نمادی از حق‌طلبی، اصلاح‌خواهی و صبر و‌ مداراست.

تاجزاده در اوج ناامیدی‌ها، هنوز امیدوار و خواهانِ اصلاح امور است. او کنشگری در مسیر شدن است. او برخلاف برخی از هم‌عصرانش، در گذشته خویش نماند و به آینده ایران و مردمانش می‌اندیشد و فارغ از هر ایدئولوژی تنگ‌نظرانه در دفاع از حقوق ِمردم، به حاکمیت واقعی ملت می‌اندیشد.

ده‌سال حبس برای یک زندانی سیاسی-عقیدتی کافی نیست.؟ او ده‌سال حبس را با نجابت و با ایستادن بر حرفش تحمل نموده است. دیدگاه‌های او را بپذیرند یا نپذیرند، ایستادن بر عقیده و نظریاتش ستودنی و ستایش‌برانگیز است. جرم ِ او جز بیانِ نظرات ِ صریح  مصلحانه و خیرخواهانه‌اش نیست.

تاجزاده هدفی جز اصلاح امور کشور و خیر عمومی مردم و جز بازگشت به شعارهای اصولی انقلاب یعنی استقلال و آزادی و جمهوری اسلامی در معنای واقعی آن نداشته و ندارد.
آیا گوشی شنوا و چشمی حق‌بین در میان زمامداران و تصمیم‌گیران ما نیست تا بهترین و شریف‌ترین فرزندان این مرز و بوم را از حبس و حصر رها سازد؟

هزاران نفر خیرخواهانه سخن گفتند و نشنیدند، نوشتند و نخواندند ، گویا هنوز گوش شنوایی برای اصلاح امور نیست. آیا تاجزاده  راهی جز مشی و منش و سیره امام حسین(ع) برگزیده است.؟

سرور آزادگان حسین(ع) در وصیتش به محمدابن‌حنفیه فرمود:
«خروج به اعتراض من، از روی سرکشی و خوشگذرانی و فساد و ظلم نمودن به دیگران نیست. بلکه تنها برای اصلاح در امت ِجدم(ص) قیام کردم. می‌خواهم امر به معروف کنم و به سیره جدم و پدرم عمل کنم. ... و هرکس مرا رد کند و قبول نکند، صبر می‌کنم تا خداوند بین من و این گروه قضاوت کند که خدا بهترین حکم‌کنندگان است.»

چه نیکوست امروز همگان، خصوصاً مسئولانِ تصمیم‌گیر حاکمیت، با عبور از مسائل گذشته، راهی نو برای خروج از بحران‌های داخلی و خارجی بیابند‌. برگشت به همین قانون اساسی فعلی و تمکین به خواست ملت در هر زمینه‌ای، راه خروج از بسیاری از بحران‌های داخلی و خارجی است.

تاجزاده و سایر زندانیان سیاسی و عقیدتی را حداقل در این وضعیت آزاد کنید.
گزارش فخری محتشمی‌پور و رضا خندان از وضعیت زندان و زندانیان -که خود مصیبت‌نامه و روضه‌ای جانسوز در ایام حسینی است- که باید با آن‌ گریست و آه از نهاد هر انسان منصفی بلند می‌کند. چرا مسئولان فکری نمی‌کنند؟ حصر مهندس میرحسین موسوی و زهرا رهنورد را پایان دهید و با تصحیح رویکردهای اشتباه در سیاست‌های جهانی و منطقه‌ای و داخلی به آینده پرامید بیندیشیم.

اگر حاکمان دریابند، اکنون زمان، زمانِ تصحیحِ رویکردها و سیاست‌ها بر اساسِ عقلانیتی واقع‌بینانه و مردم‌خواهانه است. اتخاذ سیاستی که با دورکردن جنگ‌طلبان و افراطیون از عرصه تصمیم‌گیری‌ها ممکن است. اقدامی که متضمنِ افزایش همبستگی ملی و دورنمودن سایه جنگ و تهدیدات خارجی از ایران باشد.

در پایان با تسلیت و همدردی با تمامی کسانی‌که عزیزانشان در این تهاجم وحشیانه رژیم جنایتکار صهیونیستی به شهادت رسیدند و با اعلام انزجار از سیاست‌های مداخله‌جویانه آمریکا، از خداوند برای تسکین خانواده‌های عزیز و داغدار، آرامش و صبر را خواستارم.
بیائید قدردان مردم باشیم و وحدت و همدلیِ ایجاد شده در فضای پرآشوب و شکننده کنونی را پاس بداریم.

۱۴ تیر  ۱۴۰۴
تاسوعای حسینی

#دهمین‌_سالگرد‌_بازداشت‌_تاجزاده
#جرم‌_نقد‌_رهبر
@MostafaTajzadeh
👍106👎1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مکن ای صبح طلوع - لوئیس چکنواریان

امشبی را شه دین در حرمش مهمان است
مکن ای صبح‌ طلوع، مکن ای صبح‌ طلوع،

عصر فردا بدنش زیر سم اسبان است
عصر فردا بدنش زیر سم اسبان است
مکن ای صبح‌ طلوع، مکن ای صبح‌ طلوع،

امشبی را شه دین در حرمش مهمان است
امشبی را شه دین در حرمش مهمان است

@Sahamnewsorg
@MostafaTajzadeh
👍61👎2
📝📝📝کشتار زندان!

✍🏻صابر_گل_عنبری

از جنایت‌های ضد بشری که اسرائیل در تجاوز 12 روزه خود به ایران مرتکب شد، حمله به زندان اوین بود؛ تصور حال و وضع هولناک یک تعداد انسان محبوس در یک مکان پس از بمباران آن سخت آزار دهنده و دشوار است.

حمله به این زندان و کشتار تعدادی انسان بی‌گناه موید این مدعاست که برای اسرائیل وقتی منافعش اقضا کند ترور مقامات جمهوری اسلامی و زندانیانی که مخالف آن هستند و افراد عادی دیگری فرقی ندارد. همین رفتار خط بطلانی بر «ابراز دوستی» مکرر نتانیاهو خطاب به مردم ایران طی پیام‌های تصویری پی‌درپی کشید.

اما با این حال می‌شد با اتخاذ تدابیری از این حادثه تلخ در جهت تعمیق فضای همدلی ایرانی و ضد اسرائیلی بهره جست که متاسفانه چنین نشد و فرصت‌سوزی شد.

در تحلیل علت حمله به زندان گفته شده است که اسرائیل می‌خواست با این کار باعث فرار و آزادی زندانیان شود؛ اما این نگاه اگر توجیهی برای این جنایت نباشد، بسیار ساده‌انگارانه است. فرار محبوسان تنها در شرایطی تا حدودی امکانپذیر بود که اوضاع امنیتی تهران و کشور کاملا به هم ریخته و هرج و مرج حاکم می‌بود؛ اما وقتی متعاقب تجاوز کوچک‌ترین نابسامانی و ناامنی شهری رخ نداد، زندانیان چگونه می‌خواستند، فرار کنند و به کجا می‌رفتند؟ به ویژه که همه نیروهای امنیتی و نظامی در حالت آماده باش بودند.

درباره علت حمله به زندان دو احتمال بیشتر مطرح نیست؛ نخست این که بعید نیست جاسوس یا جاسوسانی "مهم" دستگیر شده و در  حال ورود به زندان بوده‌اند که اسرائیل از بیم لو رفتن برخی شبکه‌های عملیاتی و تجسسی وابسته به خود با هدف کشتن این افراد به اوین حمله کرده است. احتمال دوم هم این که از این طریق قصد تزریق حس ناامنی و وحشت به کل داشته است.

فارغ از این که برنده جنگ اخیر چه طرفی بود، اما اسرائیل در دو حوزه بازنده بود؛ نخست این که با این تجاوز دستکم نگرش برخی از ایرانی‌های منتقد و بعضا مخالف حاکمیت در قبال اسرائیل تغییر کرد. نتانیاهو به این فضا به دیده سرمایه اجتماعی برای روز مبادا می‌نگریست؛ اما عملا دایره دشمنی با اسرائیل را گسترش داد.

دوم این که در سطح منطقه و دنیای عرب نیز اتفاق بزرگ‌تری افتاد. تجاوز اسرائیل به ایران پس از نسل کشی در غزه حس همدردی بی‌سابقه‌ای در افکار عمومی عربی و اسلامی با ایران برانگیخت. حتی خیلی از منتقدان ایران و سیاست‌های منطقه‌‎ای آن نیز همبستگی خود را پنهان نکردند. در جریان این جنگ در سفری به چند کشور منطقه به عینه در گفتگو با برخی نخبگان و نویسندگان شاهد این اتفاق بودم.

این در حالی است که سال‌‌‌ها به دلایل مختلفی از جمله تحولات منطقه در دو دهه اخیر به ویژه در سوریه و  تبلیغات سهمگین خصومت با ایران می‌رفت جایگزین دشمنی تاریخی با اسرائیل شود؛ اما این جنگ محدود دستکم این تصویر را تا حدودی اصلاح کرد؛ هر چند فعلا سود مستقیمی را عاید ایران نمی‌کند کما این که برای غزه هم چنین بود.

@Sgolanbari
@MostafaTajzadeh
👍96👎14
📝📝📝ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

✍🏻بیانیه نهضت آزادی ایران

تجاوز وحشیانه رژیم نامشروع و سفاک اسراییل به خاک ایران پس از ١٢ روز با یک توافق دو جانبه آتش‌بس متوقف شد، ولی بیم آن می‌رود که این آتش‌بس، ناپایدار و موقت باشد و ارتش اسراییل در پی تجدید قوا و تجهیزات با پشتیبانی آمریکا و ناتو، به بهانه‌ای واهی تهاجم را از سرگیرد.

اکنون حکومت ایران در برابر آزمونی سخت قرار گرفته و وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور و بازآفرینی اقتدار و شکوه ایران عزیز استفاده کنند.

همان‌گونه که بسیاری از دلسوزان این سرزمین گفته‌اند، «آتش‌بس خارجی» و دستیابی به صلح، تنها در صورتی پایدار خواهد بود و خیال تجاوز را از ذهن دشمنان خواهد زدود که با «آتش‌بس داخلی» در معنای شنیدن صدای معترضان، وفاق ملی، تحقق حقوق اساسی و حاکمیت ملت همراه باشد.

نهضت آزادی ایران، ضمن پاسداشت مقاومت ستایش برانگیز نیروهای مسلح و پشتیبانی ملی، همگام و همسو با مردم و نیروهای اجتماعی، از مقامات و مسئولان حکومت انتظار دارد که در راستای گرفتن بهانه‌های آتش‌افروزی و ناکام گذاشتن دشمنان در پیشبرد هدف شومی که در سر دارند و فراتر از تضعیف توان هسته‌ای ایران، در صدد فروپاشی و تجزیه ایران هستند، حداکثر تلاش‌شان را برای پیش‌گیری از آغاز دوباره جنگ و از سرگیری مذاکرات به کار گیرند.

نهضت آزادی ایران باور دارد که چرخش به شرق یا غرب برای جلب حمایت آن‌ها، تضمین کننده امنیت کشور نیست. همچنین، تجربه ثابت کرده است که به کارگیری نیروهای نیابتی خارجی نیز برای دفاع از منافع ملی ایران کارساز نبوده است. تنها جایگزین همه این نگاه‌ها برای تضمین امنیت ملی، معطوف کردن توجه حاکمیت به سوی مردمی است که با اعتماد به حکومت، حاضر خواهند بود که جانشان را برای دفاع از وجب به وجب خاک میهن فدا ‌کنند.

نهضت آزادی ایران تاکید می‌کند که وضعیت حاد و پیچیده کنونی، حاصل برنامه‌ریزی طولانی‌مدت اسراییل و آمریکا بوده و روند تصمیم‌سازی برای حمله دولت غاصب اسراییل و متحدان آن به ایران در زمینه‌های نرم‌افزاری و اطلاعاتی در طول سالیان متمادی محقق شده است.

نهضت آزادی ایران همان گونه که پیشتر از سوی برخی از دلسوزان سیاسی و مقامات هم هشدار داده شده بود، اعلام می‌کند که نفوذ دشمن صهیونیستی در سطوح مختلف جامعه و ارکان عالی حکومت، موجبات خسارات سنگینی را فراهم ساخته است. به نظر می‌رسد که جریانی تندرو در سازمان صدا و سیما و برخی از جناح‌ها بر طبل جنگ می‌کوبد و با نوعی جوسازی به تهییج دائم جامعه برخلاف منافع ملی می‌پردازد. از این رو، لازم می‌داند که افزون بر پرهیز از هرگونه هیجان‌زدگی سیاسی، متانت و عقلانیت در همه تریبون‌ها و بلندگوهای تبلیغاتی ترویج شود تا زمینه‌ ایجاد همبستگی ملی برای عبور از شرایط بحرانی کنونی و نیل به امنیت ملی پایدار فراهم آید.

@Nehzatazadiiran
@MostafaTajzadeh

📎متن کامل بیانیه را درلینک زیر مطالعه فرمایید:
https://telegra.ph/NAI-07-03-5
👍73👎2
📝📝📝من خشمگینم!

✍🏻فخرالسادات محتشمی‌پور

من خشمگینم برای ده‌ساله شدن سالگرد حبس ظالمانه همسرجان تنها به جرم نقد رهبر!

خشمگینم برای همه ستمی که طی سالیان بر مردم مظلوم کشورمان رفته

برای همه نگرانی‌ها و دلواپسی‌های پدران و مادران زندانیان سیاسی-عقیدتی و دلتنگی‌ها و مصائب همسران و فرزندان آنان

برای این که به اعمال استانداردهای اوین برای به اصطلاح «متهمین» در مورد عزیزان دربندمان عادت کردیم!

برای بی‌توجهی به همه هشدارها مبنی بر درخطر بودن جان زندان و کادر اداری زندان و عدم آزادی آنان و یا حتی ندادن مرخصی در شرایط جنگی

برای تهاجم وحشیانه اسرائیل به زندان اوین و کشتار جمعی بیگناهان از مرد و زن و کودک

برای نحوه برخورد امنیتی‌ها با زندانیان جنگ‌زده بی‌پناه

برای نحوه انتقال شبانه وحشیانه ‌و همراه با برخوردهای غیرانسانی و غیرقانونی

برای بردن عزیزان دربند به فشافویه که از حداقلی‌ترین امکانات برای آنان و حتی برای زندانیان عادی برخوردار نیست

برای بی‌توجهی به خواسته‌های آزادگان دربند پس از حدود دوهفته که از این اقدام نامعقول می‌گذرد

برای دوری راه و عدم امکان خیلی از خانواده‌های مسن و‌بیمار برای ملاقات

برای عدم رسیدن دارو‌ به برخی بیماران باشرایط حاد مثل سردار بختیار

برای شرایط اسفناک و خطرناک برای برخی بیماران مثل مطلب احمدیان  و آنان که حتی حکم عدم تحمل کیفر دارند مثل آقای قدیانی

برای محرومیت عزیزانمان از امکانات حداقلی فرهنگی مثل کتاب و روزنامه و مجله

برای وجود انبوه حشرات و حیوانات موذی مثل ساس و سوسک و مگسی و موش و ...که سلامت زندانیان را به خطر انداخته‌است

برای عادت کردن عزیزانمان به شرایط تأسف‌بار کنونی

برای فراموشی‌ها یا خودشان را به ندیدن و نشنیدن زدن‌ها

من خشمگینم برای خدای نکرده عادت کردن‌مان به شرایط غیراستاندارد، غیربهداشتی، غیرقانونی، غیرانسانی و موهن موجود

و برای این هیس گفتن‌هایی که در ذات خود غیرمشروع است زیرا معنی تن‌دادن به ظلم  را دارد تا وقتی حضرت ظالم صلاح بداند کمی طناب را شل کند

من خشمگینم چون تکلیفی که خالق متعال برای مبارزه با ظلم برایم مقدور کرده ادا نکرده‌ام

آری من سخت خشمگینم و با شرمندگی دیگر نصایح بی‌فایده دلسوزان مهربان را هم نخواهم شنید.

این خشم عاقبت خانمان‌سوز می‌شود می‌دانم

یقین دارم همه این آه‌های سوزناک مادران و بغض‌های پنهانی فرزندان زندانیان سیاسی منتقد به زودی گریبان عمله ظلم را خواهد گرفت.

ما صلح‌طلبیم و اهل گفتگو، انتقام‌جو نیستیم. اما به منتقم بودن الله باور داریم. همان خدایی که مجوز صدای بلند مقابل ستمگر را به ستم‌دیده داده و آن را دوست دارد.

#ده‌سالگی‌_بازداشت‌_تاجزاده
#جرم‌_نقد‌_رهبر
@MostafaTajzadeh
👍220👎6
📝📝📝پیام *دکتر عبدالکریم سروش* در آستانه‌ی دهمین سالگرد بازداشت *سیدمصطفی تاجزاده*

✍️عبدالکریم سروش

برای تاج زاده عزیز و شریف

تویی که بر سر خوبان کشوری چون تاج
سزد اگر همه دلبران دهندت باج

درباره مصطفی تاج‌زاده نوشتن آسان نیست. نزد من او یک مجتهد سیاست و یک سیاست مرد دلیر و واقع‌بین و آرمان‌خواه است، و این چند صفت را به حدّ اعلا و اعتدال در خود جمع آورده‌است. فراموش نمی‌کنم حق خواهی‌های اورا وقتی در وزارت کشور بود و مقاومتش را در برابر باج‌گیری و فزون‌خواهی پاره‌ای از مدّعیان و بالاخص شخص احمد جنتی که می‌خواست حدّاد عادل را بناحق به‌جای علیرضا رجایی بر کرسی مجلس بنشاند و نشاند.

او این فاجعه زشت را رسوا کرد و به همگان نشان داد که هم آن روحانی ناعادل و هم این حدّاد عادل(!) گناه سیاسی کبیره‌ای مرتکب شدند که دست در صندوق رای مردم بردند و در امانت خلق خیانت کردند، و از همه شوم‌تر آن‌که این مجلس‌نشین بی‌اعتبار هیچ‌گاه اظهار ندامت و شرمندگی نکرد حتی وقتی‌که تاج‌زاده را به سبب این حق‌خواهی و افشاگری به مدت دو سال از انجام خدمات دولتی محروم کردند و به شکایتش از احمد جنتی وقعی ننهادند-
مناظره.ها و مصاحبه‌های مصطفی تاج‌زاده از درخشان‌ترین جلوه‌گاه.های خرد پخته سیاسی اوست و من از آنها بهره بسیار برده‌ام و می‌برم. این خرد پخته سیاسی اینک در میزان عمل و علم اورا به جایی رسانده‌است که الحق می‌تواند یکی از امیدهای روشن و از وزنه‌های سنگین سیاست آینده به حساب آید.

چاپلوسی و فرومایگی در قاموس حیات سیاسی او محلی و مفهومی ندارد.

صراحت و شجاعت او و « کلمه حق عند امام جائر » منزلت اخلاقی اورا غبطه‌انگیز می کند. محبوسیّت و محرومیت و مظلومیت او نشانی‌ست آشکار از ظالم بودن نظامی که در آزادی او دست تطاول برده و امنیت او را چپاول کرده.

من حقیر از عمق دل شرف و شجاعت اورا می‌ستایم و آرزو می‌کنم که هرچه زودتر در صحنه سیاسی کشور همراه با دیگر عاقلان و نیک‌خواهان ظاهر گردد و صحنه گردان و سیاستگزار موثری باشد، و قدر یابد و بر صدر بنشیند و دست تصّرف از آستین خرد بدر آورد و گره‌گشایی کند.

ما امروز سخت نیازمند چنین نیک‌مردان کاردانی هستیم و‌
قدر و وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس خجالت که از این حاصل اوقات بریم
در بیابان فنا گم شدن آخر تا کی؟
ره بپرسیم مگر پی به مهمّات بریم
و الی الله المشتکی و الملتجی

تیرماه ۱۴۰۴ خورشیدی

#ده‌سالگی‌_بازداشت‌_تاجزاده
#جرم‌_نقد‌_رهبر
@MostafaTajzadeh
👍258👎3
پس از عاشورای ۸۸

▫️همه ملت‌ها و جهانیان شاهد بودند که در میان طوفانی از تهدیدها و تبلیغات و تکفیرها و اهانتها، عزاداران حسینی در این روز مقدس، حسین‌حسین‌گویان به صورت مسالمت‌آمیز و بدون شعارهای تند، روانه‌ی میدان‌ها و مسیرهایی شدند که خود انتخاب کرده بودند و این بار نیز چون دفعات گذشته با اعمال تحریک‌آمیز مواجه شدند، خشونت‌های غیرقابل باور چون زیر کردن راهپیمایان، تیراندازی نیروهای لباس شخصی که امروز هویت آنها بر کسی پوشیده نیست و روز بروز پرده از چهره آنان و سران‌شان کنار زده می‌شود…

▫️ما پیروان اباعبدالله الحسین علیه‌السلام هستیم. ما شیفتگان حریتی هستیم که منادیش آن امام مظلوم بود. ما پیرو کسی هستیم که در قلمرو وسیع اسلامی ربودن خلخالی از پای یک زن را برنمی‌تابید. ما معتقد به تفسیر رحمانی از اسلام هستیم که انسانها را یا هم‌کیش هم می‌دانند و یا همسانانی در خلقت. نگاهی که بر کرامت ذاتی انسان باور دارد و برنمی‌تابد که ضارب او در زندان با غذایی جز شبیه غذای او نگهداری شود و یا مورد شکنجه و امثال آن قرار گیرد.

میرحسین موسوی
بیانیه هفدهم | دی‌ماه ۱۳۸۸

@Kaleme
@MostafaTajzadeh
👍180👎3
آنها که خیلی جوان هستند شاید در باره ششم دی ماه ۸۸ (عاشورای ۸۸) کمتر بدانند. روزی که ماشین نیروی انتظامی معترضان از جمله شبنم سهرابی را زیر گرفت؛ حتی دنده عوض کردند و دوباره از روی معترضان رد شدند. روزی که از پاترول منسوب به نهادهای حکومتی سید علی حبیبی موسوی، خواهر زاده محبوب میرحسین موسوی مورد هدف كلوله قرار گرفت و کشته شد. روزی که نیروهای سرکوب، عزاداران امام حسین را به گلوله بستند و بعد ادعا کردند که معترضین هتک حرمت عاشورا کردند و چند روز بعد تظاهرات حکومتی نهم دی ماه برگزار شد.

▫️یک وبلاگ‌نویس ناشناس، فردای نهم دیماه نوشته بود: تو را مردم می‌نامند و من را فتنه‌گر. تو امنیت شغلیت تامین شده و من نگران امنیت جانیم هستم. در میان شما پرچم و پوستر پخش می‌شود و در میان ما گاز اشک‌آور و گاز فلفل. تو مرگ بر موسوی می‌گویی در حالیکه دوربین‌ها رو به تو است برای پخش زنده از کانال سراسری، من مرگ بر دیکتاتور می‌گویم در حالیکه باتوم‌ها رو به من است. تو را با اتوبوس می‌آورند و ساندیس می‌دهند، برای من خیابان‌ها را می‌بندند و خونم را می‌ریزند. این است فرق من و تو...

✍️ ژیلا بنی‌یعقوب
اینستاگرام نویسنده

@kaleme
@MostafaTajzadeh
👍194👎2
پس از پنجاه سال...
(بررسی اجمالی چرایی شکل گیری عاشورا از نگاه سید جعفر شهیدی)

✍️ عزیز قاسم زاده
اثر «پس از پنجاه سال» نوشته دکتر سید جعفر شهیدی، کتابی است که برخلاف بسیاری از نوشته‌های تاریخی، به روایت وقایع عاشورا نپرداخته بلکه در پی تحلیل و تبیین چرایی وقوع آن است. خود شهیدی در مقدمه کتاب به صراحت اعلام می‌کند که هدفش از نوشتن این کتاب، بررسی علل و عوامل وقوع حادثه عاشورا است و نه تاریخ‌نگاری یا مقتل‌نویسی. او می‌نویسد: «کوشیده‌ام تا خود بدانم آنچه رخ داد، چرا رخ داد؟»

◽️ شهیدی در این اثر بر این باور است که تاریخ‌نگاران گذشته بیشتر به نقل و روایت حوادث بسنده کرده‌اند و به تحلیل عمیق‌تر وقایع و عبرت‌گیری از آن‌ها توجه نکرده‌اند. او معتقد است که اگر تاریخ‌نگاران به درستی عمل می‌کردند، امروز تاریخ‌نگاری به شکلی متفاوت و آموزنده‌تر ارائه می‌شد. از این رو، انگیزه اصلی شهیدی از نوشتن این کتاب، نه تنها تحلیل و علت‌شناسی عاشورا، بلکه دعوت به عبرت‌آموزی از تاریخ و بهره‌برداری از درس‌های آن برای حال و آینده است.

◽️ یکی از پرسش‌های محوری که شهیدی در کتاب به آن پرداخته، این است که چگونه پس از گذشت پنجاه سال از ظهور اسلام، حسین بن علی فرزند پیامبر اسلام، به دست مسلمانان کشته شد؟ او این سئوال را از جنبه‌های مختلف بررسی می‌کند و دلایل بی‌تفاوتی و سکوت برخی از مسلمانان در برابر واقعه عاشورا را مورد کنکاش قرار می‌دهد. به ویژه اینکه چرا برخی از مسلمانان حتی امام حسین را طغیانگر علیه دین و ولی زمانه می‌پنداشتند.

◽️ شهیدی در کتاب خود به این نکته نیز می‌پردازد که چرا صحابه باقی‌مانده از پیامبر در شام و کوفه، هیچ‌گونه اقدامی در حمایت از امام حسین نکردند و  برخی از این صحابه، به رغم اینکه هنوز در دربار یزید مقام و ارج و قربی داشتند، اما تلاشی در جهت منصرف کردن یزید از تقابل با حسین بن علی انجام ندادند و یا  در برابر فاجعه عاشورا سکوت کردند. او دلیل  سکوت و بی‌اعتنایی مردم را هم  فقدان آگاهی دینی، ترس از قدرت حاکمان، و عافیت‌طلبی می‌داند و می‌پرسد که چگونه پس از پنجاه سال از ظهور اسلام، مردم از فقه و احکام دین بی‌اطلاع بودند و نتواستند متوجه شوند که چه منکری در جامعه رواج یافته است.

◽️ در بررسی علل و عوامل این انحراف، شهیدی قیام امام حسین را تنها واکنش به ظلم یزید نمی داند بلکه یک حرکت فرهنگی و اجتماعی برای حفظ اصول اسلامی و مقابله با فساد و انحراف می‌داند. او عاشورا را نتیجه‌ای طبیعی از یک روند پنجاه‌ساله انحراف، تحریف و دنیاطلبی در جامعه اسلامی می‌خواند. شهیدی همچنین به احیای ارزش‌های جاهلی چون نژادپرستی، تبعیض، و رواج فقر فرهنگی اشاره کرده و آن‌ها را از علل دوری جامعه از سنت پیامبر اسلام می‌داند.

◽️ علاوه بر این، شهیدی به نقش مزدوران و انحراف نخبگان در ترویج فساد و انحراف در جامعه اشاره می‌کند. او بیان می‌کند که نخبگان به جای ایفای نقش هدایت‌گری، بیشتر در پی منافع شخصی خود بودند و با همکاری با حاکمان فاسد، به ترویج فساد و انحراف در جامعه اسلامی کمک کردند.

◽️ در نهایت، شهیدی فقدان آگاهی دینی، ترس از قدرت حاکمان، عافیت‌طلبی، تضعیف روحیه امر به معروف و نهی از منکر را از مهم‌ترین عواملی می‌داند که موجب سکوت مردم در برابر ظلم و فساد شد. او استبداد، عدم مشارکت مردم در حکومت اسلامی، تحریف و سیاسی‌کاری‌ها و فساد اموی را از دیگر عوامل شکل‌گیری واقعه عاشورا می‌داند.

◽️ دکتر سید جعفر شهیدی در این کتاب، بدون رجوع به احساسات و حماسه‌سرایی‌ها، علل فرهنگی و زمینه‌های اجتماعی وقوع یکی از مهم‌ترین رویدادهای تاریخ اسلام را به‌دقت مورد بررسی قرار داده است.

@Sahamnewsorg
@MostafaTajzadeh
👍59
به نام خدا

✍🏿 سیدمصطفی تاجزاده

آقای محمدباقر بختیار، از فرماندهان محورهای میانی جبهه غرب در طول جنگ هشت‌ساله و عملیات فتح‌المبین و از هم‌رزمان شهید حسین خرازی است که متحمل جراحت‌های متعدد شیمیایی و گلوله و ترکش در عملیات والفجر ۸ و حلبچه شده است. وی از بیماری‌های قلبی، گوارش، دیابت، فشار خون، پروستات، نارسایی کلیوی، فلج عصب ۵ و ۶ چشم چپ بر اثر عارضه مغزی و بیماری‌های تنفسی بر اثر عوارض گاز شیمیایی در جبهه رنج می‌برد.

آقای بختیار در تاریخ ۲۵ بهمن سال ۱۴۰۳ به‌دنبال شرکت در تجمع اعتراضی به ادامه حصر ظالمانه رهبران جنبش سبز بازداشت و به دوسال حبس محکوم شد. حالِ او که در بند امنیتی از دریافت داروهای خود و رسیدگی جدی پزشکی محروم گردیده بود، در ایام بازجویی روبه وخامت رفت و با نام مستعار در بیمارستان بقیه‌الله بستری شد.

آقای بختیار پس از اجرای حکم در ۱۳ اردیبهشت سال ۱۴۰۴ به طور مکرر برای دریافت منظم داروهای خود که از سوی خانواده و با هزینه‌ی شخصی تامین می‌شد با مشکل مواجه گردید.

پس از بمباران وحشیانه زندان اوین توسط ارتش متجاوز اسرائیل و انتقال زندانیان به زندان «تهران بزرگ»، متاسفانه تهیه دارو برای او سخت‌تر شده است. گذشته از مسافت طولانی محل سکونت در تهران تا زندان که امکان تحویل حضوری دارو را برای خانواده‌ی وی دشوارتر کرده است، مقام‌های زندان از دریافت داروهای ویژه این سردار سرافراز وطن تاکنون خودداری کرده‌اند.

این‌درحالی‌است که اساساً مجازات محمدباقر بختیار به اتهام شرکت در تجمع اعتراضی سکوت مقابل دانشگاه تهران، باتوجه به اعلام قبلی بانیان اجتماع به وزارت کشور و مطابق با اصل ۲۷ قانون اساسی، فاقد توجیه قانونی و اخلاقی است. جای آقای بختیار که باوجود سوابق درخشان جانبازی، از پذیرفتن هرگونه امتیاز و امکانی از سپاه و دولت از هنگام جانبازی تاکنون خودداری کرده است، زندان نیست. به‌ویژه اکنون که با بیماری‌های متعدد و با مخاطرات جدی ناشی از عدم رسیدگی به‌موقع پزشکی و دارویی روبه‌روست.

امیدوارم حاکمیت آن‌قدر فهم و درایت و انسانیت داشته باشد تا به وضع این جانباز شریف رسیدگی عاجل کند و با آزادی فوری وی، کمی از جفایی را که به ایشان کرده است جبران کند.

تیرماه ۱۴۰۴- زندان تهران بزرگ

@MostafaTajzadeh
👍277👎1
هوشمند، شجاع، قاطع و صریح

✍️حسین انصاری‌راد

هوشمندی، شجاعت، قاطعیت و صراحت در مطرح‌کردن اصلاحات اساسی و مطالبات اساسی ملت عزیز ایران به وسیله‌ی آقای تاجزاده، شایسته نهایت احترام و تعظیم است.

من در برابر این‌همه صبوری و استقامت، سرخم می‌کنم و دعا می‌کنم ملت بزرگ و زمامداران و بزرگان ملت، قدر این فرزندان رشید ایران را بدانند و زنجیر از پای این عزیزان بردارند و بگذارند این لیاقت‌ها، هرچه بیشتر ببالد و رشد کند و جوانان و پیران، این شیوه‌ی درخشان را الگو قرار دهند.

چهارم خرداد ۱۴۰۴


#ده‌سالگی‌_بازداشت‌_تاجزاده
#جرم‌_نقد‌_رهبر

@MostafaTajzadeh
👍149👎3
📝📝📝پیام *آذر منصوری* در آستانه‌ی دهمین سالگرد بازداشت *سیدمصطفی تاجزاده*

📝📝📝نماد صراحت شریف

✍️آذر منصوری

سید مصطفی تاجزاده فقط یک نام در اخبار نیست، او نمادی است  که نشان می دهد چگونه می‌توان در وطن ماند و در عین حال، زبانِ وجدان عمومی شد. چگونه می‌توان مسئولیت‌پذیر بود، نقد کرد حتی به هزینه‌ی حذف شدن، اما لب فرو نبست.

در تمام این ده  سال‌ از پس دیوارهای زندان، او بارها نوشت؛ نه با بغض و کینه، بلکه با زبانی روشن، مشفقانه و امیدوار. از اصلاح گفت، از ایران، از ضرورت گفت‌وگو. و اصلاح ساختارهایی که زمینه ساز شکافها و گسست ها  و ناکارآمدی ها بوده است. این‌ها نشانه‌هایی بود از آنکه زندان می‌تواند تن را در بند کند، اما اندیشه را نه.

نه او و نه هیچ اصلاح طلبی زندان را مزیت نمی داند، اما ترس از زندان موجب نمی شود که حقایق را نگفت و هشدار و انذار نداد.

حبس مصطفی تاجزاده ده ساله شد و پرسش همچنان پابرجاست: چرا صراحت باید تاوان داشته باشد؟ چرا انتقاد مشفقانه باید با محرومیت پاسخ داده شود؟ چرا افرادی چون تاجزاده، به جای آنکه در کنار مردم و در متن اصلاح امور باشند، باید در حاشیه‌ای تنگ و تحمیلی، از حقوق طبیعی خود محروم شوند؟
تاجزاده نمادی از گفت‌وگوی صادقانه، صریح و مؤدب و خیرخواهانه است.
او نمادِ صراحتِ شریف است.

دهمین سال حبس او، نه یک عدد که یک زخم مزمن بر پیکر امید و گفتگو در جامعه ماست.
و من به‌دور از هیاهو و شعار، تنها خواستار اینم:
که ایران، جایی باشد برای همه صداها؛
که نقد دلسوزانه، جرم تلقی نشود؛
و کسانی که از دل این خاک برآمده‌اند، به خاطر دلسوزی‌شان مجازات نشوند.

به امید روزی که بند از پای اندیشه‌ها گشوده شود، و صداقت، نه جرم، که فضیلت شمرده شود.

#ده‌سالگی‌_بازداشت‌_تاجزاده
#جرم‌_نقد‌_رهبر

@MostafaTajzadeh
👍131👎6
📝📝📝آزادی زندانیان سیاسی نشانه ضعف نیست، نشان تدبیر است

✍🏻حسین نورانی‌نژاد

درباره درخواست خانه احزاب و فعالان سیاسی برای عفو عمومی زندانیان سیاسی:

مسأله زندانیان سیاسی یکی از موضوعات پرتکرار سال‌های گذشته بوده که از ابعاد مختلف اخلاقی، حقوقی و سیاسی مورد نقد قرار گرفته و متاسفانه تاثیر چندانی هم نداشته است. نباید طولانی شدن یک مسأله باعث عادی شدن آن شود.

اکثر زندانیان سیاسی با انگیزه‌های شرافتمندانه کارهایی کرده‌اند یا حرف‌هایی زده‌اند که دستگاه‌های امنیتی و قضایی به آنها نسبت مجرمانه داده‌اند. اما اگر این نسبت داده شده یا برداشت صورت گرفته قانونی و درست هم بوده باشد، در آن انگیزه شرافتمندانه و غیر منفعت‌جویانه تردیدی نیست.

این انگیزه را در حال حاضر باید در خدمت انسجام ملی قرار داد. یکی از وظایف حاکمیت در حال حاضر و از جمله رئیس جمهور همین است. امیدوارم آقای دکتر پزشکیان بتوانند به این هدفی که مطمئنا خودشان هم به آن باور دارند، کمک کنند و خدای نکرده مسأله چند نفر محدود و خارج از اولویت ندانند.

متن کامل
@emtedadnet
@MostafaTajzadeh
👍84👎2
📝📝📝زندانی که همچنان زندانی است

(بمناسبت ده‌سال استقامت تاجزاده دربند)

✍🏻یدالله اسلامی

این همه سال در پس دیوار را نه می شود گفت و نمی توان نوشت و سرود. واژه ها نیز دچار گیجی شده و راز سربسته این همه در بند ماندن را نمی دانند! این همه سال ‌ماندگاری حصر، و این همه سال دربند بودن؟ تاج زاده مگر‌کدام راز مگو را برملا کرده است که ده سالگی زندانش را به تماشا نشسته است؟ دانستن جرم بزرگی‌است که او را به پشت دیوارها کشانیده و فرصت دیدارها را گرفته است؟

صلح جوئی ‌و خیر خواهی او و بزرگان در حصر این روزها سخت به کار می آید، آنها برگشت به میدان خرد ورزی و شناخت واقعیت ها و زیان های هیجان ‌،و شعار زدگی ‌و اهمیت سپردن امور‌ به دست مردم را فریاد می کردند.

مگر‌همین سخنان نسخه شفابخش ما در بحران ها نیستند؟مگر ایران برای ایرانیان راز ماندگاری کشور در تجاوز دشمن ستمگر نشد؟

دربند بودن خیر خواهان دور اندیشی چون تاجزاده میدان را بر نفوذی ها می گشاید که گشود، تدبیر حکم می کند که درهای زندان گشوده شود و زندانیان سیاسی به کمک فرا خوانده شوند تا در حل مشکلات یار و مددکار گردند. تدبیر حکم می نماید که حصارها برچیده و حصرها پایان یابد تا توان درحصر ماندگان راهنمای برون رفت از تنگناها ‌ومشکلات کشور گردد.

حصر و زندان راه حل نیست. دیدن واقعیت ها و به یاری خواندن همه اندیشه ها و نگرش ها در این تنگناهای سخت و دشوار یاری بخش کشور خواهد بود

#ده‌سالگی‌_بازداشت‌_تاجزاده
#جرم‌_نقد‌_رهبر

@yadollah_eslami
@MostafaTajzadeh
👍83👎1
سید مصطفی تاجزاده منتقد دلسوز نظام شامگاه ۱۷ تیرماه ۱۴۰۱ توسط مأمورین سازمان اطلاعات سپاه به جرم نقد رهبر بازداشت شد.

او طی سه سال بازداشت غیرقانونی‌اش به عنوان شهروندی مسئول سکوت نکرده به انتقادات مشفقانه ادامه داد.

تاج‌زاده در اعتراض به روند غیرقانونی دستگاه قضا در دادگاه‌ها شرکت نکرده و احکام ۱۴ سال حبس علیه او به صورت غیابی صادر شده‌است

#ده‌سالگی‌_بازداشت‌_تاجزاده
#جرم‌_نقد‌_رهبر

@MostafaTajzadeh
👍110👎2
📝📝📝نامه جمعی از مدافعان حقوق بشر، کنش‌گران سیاسی و شخصیت‌های فرهنگی و دانشگاهی به نمایندگان کنگره آمریکا

امضاکنندگان این نامه شامل دیدگاه‌های جمعی از مدافعان حقوق بشر، کنش‌گران سیاسی و مدنی، وکلای دادگستری،‌ روزنامه‌نگاران و برخی شخصیت‌های علمی و استادان دانشگاه‌های ایران، اروپا و آمریکاست که مستقل از حاکمیت ایران قلمداد می‌شوند. 

بدیهی است که حکومت ایالات متحده آمریکا با مشارکت در وقوع این فاجعه انسانی و حمایت آشکار از آن، نزد وجدان عمومی مردم جهان و در قبال خون قربانیان این جنگ که شامل تعداد زیادی از کودکان، زنان و دیگر شهروندان غیرنظامی ایران بودند، مسئولیت حقوقی و اخلاقی دارد. 

حاکمیت اسراییل در روند هفتاد سال گذشته و به‌ویژه دولت راست‌گرای نتانیاهو در دو سال اخیر، نه تنها همواره در چارچوب سیاست‌های جنگ‌ طلبانه و تولید خشونت و تروریسم دولتی و سازمان‌یافته عمل کرده‌اند، بلکه به تایید دیوان دادگستری بین‌المللی لاهه، بارها و به‌طور مستمر، مرتکب نقض گسترده حقوق بشر، نسل‌کشی، جنایت علیه بشریت، کوچ اجباری، آوارگی و سلب اجباری تابعیت از ملت فلسطین شده‌اند.

این جنگ، در میانه مذاکرات جاری دیپلماتیک میان ایران و آمریکا و درست در زمانی رخ داد که بیش از گذشته، احتمال دستیابی به یک راه‌حل سیاسی و توافق صلح‌آمیز هسته‌ای وجود داشت و در نهایت، افزون بر تعلیق روند دیپلماسی، منجر به تخریب وسیع مناطق مسکونی، ترور مقامات رسمی نظامی، دانشمندان و کشتار نزدیک به هزار نفر از شهروندان غیرنظامی ایران در طول ١٢ روز و بمباران زندان اوین شد که مصداق آشکار «جنایت جنگی» به شمار می‌رود.

امضاکنندگان این نامه هشدار می‌دهند که حمایت گسترده و همه‌جانبه آمریکا از دولت راستگرای نتانیاهو، چنان‌چه به آغاز دوباره جنگ و از سرگرفتن حملات خشونت‌بار اسراییل به ایران منجر شود، موقعیت آمریکا را در افکار عمومی مردم جهان به‌شدت تضعیف می‌کند و آثاری به مراتب تلخ‌تر و مخرب‌تر از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت ملی دکتر مصدق بر اذهان ملت ایران به جا می‌گذارد.

شایسته است که نمایندگان محترم کنگره آمریکا با استفاده از ظرفیت‌های قانونی که در مهار سیاست‌های نومحافظه‌کارانه و غیردمکراتیک دولت ترامپ در اختیار دارند و با بهره‌گیری از موقعیت سیاسی، اقتصادی و نظامی آمریکا در نظام مدیریت جهانی، ضمن جلوگیری از تکرار جنگ ویران‌گر و وحشت‌آفرین در طول روزها و هفته‌های پیشِ رو در خاورمیانه، زمینه بازگشت به دیپلوماسی را فراهم کنند و در راستای بسط همکاری‌های سازنده در حوزه خلیج فارس که می‌تواند متضمن منافع ملی ایران و آمریکا باشد، افق‌گشایی کنند.

▫️اسامی برخی از امضاکنندگان:

-محسن آرمین
-محمدعلی ایازی
-جواد امام
-عبدالعلی بازرگان
- عمادالدین باقی
-محمدحسین بنی‌اسدی
-مسعود بهنود
-محمد توسلی
-حبیب‌الله پیمان
-هادی خانیکی
-محمدرضا خاتمی
-محمود صادقی
-مصطفی معین
-آذر منصوری
-شهیندخت مولاوردی
-لطف الله میثمی
-حسن یوسفی اشکوری


📎متن کامل نامه به همراه اسامی امضا‌کنندگان را در لینک زیر مشاهده فرمایید:
https://telegra.ph/NAI-07-07-2

@Nehzatazadiiran
@MostafaTajzadeh
👍103👎4
مصطفی در راه انبیا
(این یادداشت به‌پاس مقاومت خانم محتشمی به ایشان تقدیم می‌شود.)

✍️لطف‌الله میثمی


برای من برادرم آقامصطفی تاجزاده در راستای منافع ملی ایران، قهرمان گفت‌وگو به‌شمار می‌رود. او با هر طیف و جناحی وارد گفت‌وگو می‌شود. در ریشه‌یابی آنچه در خرداد 60 اتفاق افتاد و به انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی در تیرماه 60 منجر شد، با دوماهنامه سیاسی و راهبردی چشم‌انداز ایران گفت‌وگو کرد و نظرش را به‌طور صریح بیان کرد.

بعضی از گفت‌وگوهای او درواقع گفت‌وشنود بود. بدین معنا که هنگام شنیدن، گفته‌های طرف مقابل این‌طور نبود که درحال جواب‌دادن به او باشد، بنابراین بعضی گفت‌‌وگوها روی خود او اثرگذار بود و بدین‌گونه نبود که نظر خودش را به طرف دیگر ابلاغ کند.

وی وقتی معاون سیاسی وزارت کشور بود، بر مبنای قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با دبیر شورای نگهبان گفت‌وگو و حتی ایشان را به چالش می‌کشید و نگران ازدست‌دادنِ میز قدرت نبود و می‌دانست این میزها نیز بگذرد.

با کمی دقت در گفت‌وگوهای او می‌توان نتیجه گرفت که او سعی نداشت هویت طرف مقابل را زیرسؤال ببرد، بلکه واقعیت او را می‌پذیرفت و نقدش را متوجه رفتار و کردار و عملکرد او می‌کرد. با این روش بود که او می‌توانست با همه گفت‌وگو کند.

🔗برای خواندن متن کامل، روی مشاهده فوری بزنید.

#ده‌سالگی‌_بازداشت‌_تاجزاده
#جرم‌_نقد‌_رهبر


@MostafaTajzadeh
👍121👎2
📝📝📝پیام *فیروزه‌ صابر* در آستانه‌ی دهمین سالگرد بازداشت *سیدمصطفی تاجزاده*

جسارت نقد بر خودساخته‌ها

✍️فیروزه صابر

تعلق خاطر و باور به نظامی که برای برپایی و ساختن‌اش تلاش بی‌وقفه را پیشه کند، تحصیل آن‌سوی مرز را رها کند و مسئولیت اجرایی حتی در ساختارهای سیاسی را حمل کند، تعصبی در بینش و رفتار بروز می‌دهد که تفکر انتقادی به‌راحتی رخ نمایان نمی‌کند. دراین‌میان اگر طعم سهم‌خواهی و ارتزاق از سفره پربرکت قدرت و ثروت هم در روح و جسم نفوذ کند، چنان وابستگی ایجاد می‌کند که گویی همواره در پیوست چنین نظامی دوخت شده است.

مصطفی تاجزاده از جنس دولت‌مردانی است که گام‌های نخست را پیمود و شبانه‌روز خود را وقف آن کرد، اما حس و حال خود را به لذت هم‌آغوشی با قدرت به هر بهایی آغشته نکرد. به میزان جاری‌شدن اقتدارگرایی و خشونت‌گرایی در متن حاکمیت، او به‌مدد تفکر نقادانه به‌تدریج به اصلاح‌طلبی رو آورد و در زمره تئوری‌پردازان و مدافعان اصلاحات درون‌ساختاری قرار گرفت و در دولتی که خود نیز برای روی کار آمدنش بس مایه گذاشت، سعی اجرایی خود را فراتر کرد. او تجربه های عدیده ای در این دوران هم از دیده درون و هم تاثیر برون اندوخت و در جنبش سبز به رویکرد انتقادی‌تری نسبت به ساختار قدرت دست یافت. او از نقادی هم عبور کرد و به مرز اعتراض به حقوق شهروندی رسید و تا به آنجا رفت که حبس و اسارت در کنشگری سیاسی او در نظام جمهوری اسلامی ثبت شد. جسارت او به قلم‌اش جرأت داد تا در فاصله دو زندان نخست و سالگرد اولین بازداشت‌اش با عنوان « پدر ، مادر باز ما متهمیم » چکانده شود.

او چنین نوشت: «سکوت تائیدآمیز درباره نحوه محاکمات دادگاه انقلاب خطای ما بود، اما بازداشت فله‌ای منتقدان قانون‌گرا، «کهریزکی‌کردن» شهروندان معترض و نیز تیراندازی مستقیم به آنان، چنان پدیده شومی است که واژه «خطا» به‌هیچ‌وجه نمی‌تواند توصیف خوبی برای آن باشد.»

با همین استدلال و از منظری دیگر در اوان انقلاب نیز سکوت در برابر محاکمه نابرخوردار از وکیل قانونی و غیرعلنی‌بودن دادگاه و سرانجام حکم اعدام، فراتر از خطا بود و آن‌هنگام تنها تک‌صداهایی همچون بازرگان و سحابی‌ها در اعتراض به اعدام‌ها رسا، اما در همهمه هیجانات آن دوران گم بود.

تاجزاده در ادامه می‌گوید: «باید از برخوردهای ناصوابی که با مهندس بازرگان و دکتر سحابی صورت گرفت، عذر خواست و نیز باید از همه سیاسیونی که خواهان فعالیت قانونی بودند و حقوق‌شان به بهانه‌های مختلف نقض شد، پوزش طلبید.»
بهره‌مندی از هم‌نشینی و گفت‌وگو با نسل‌های جوان و نیز هم‌بندیان و خلوت در زندان، فرصت گشایش زوایای دیگری از واقعیت‌های پیرامونی را فراهم و دامنه اعترافات و نقدهای او را وسیع‌تر ساخت. آن‌سان‌که در آخرین نامه خود از کنج سلول چنین نوشت: «در جوانی ولایت فقیه را بخش مهمی از حل مسئله می‌دانستم، اما با تأمل و به‌تجربه دریافتم که قسمت بزرگی از مشکل است. ولایت فقیه به اندازه حکومت پاپ در قرون وسطی، عقب‌مانده و شکست‌خورده از کار درآمد. نیاز به زمان بود تا اکثریت حامی، به عمق فاجعه و عواقب مخرب یک‌نفره‌شدن قدرت به‌نام ولایت پی ببرند.»

تغییرات فکری و خودآگاهی و باور به آن یقیناً نیازمند زمان است و اساساً تغییر تدریجی اندیشه و نه‌یک‌باره و هیجانی، اعتبار به عامل و فاعل تغییر می‌دهد. بااین‌حال محرک‌هایی چون تجارب تاریخی، شنیدن و کشف روایات آن دیگری و پیام‌های راهگشای مصلحان وقت، زمان را برای تغییر مسیر، می‌تواند اندک کند.
برای او که حبس هم به سکوت نمی‌کشاندش، رهایی آرزوست تا در آزادی جلوه‌های دیگر جسارت و پایمردی را در جامعه خیزشی و جنبشی ایران نمایان سازد.

#ده‌سالگی‌_بازداشت‌_تاجزاده
#جرم‌_نقد‌_رهبر



@MostafaTajzadeh
👍77
سید مصطفی تاجزاده منتقد دلسوز نظام شامگاه ۱۷ تیرماه ۱۴۰۱ توسط مأمورین سازمان اطلاعات سپاه به جرم نقد رهبر بازداشت شد.

او طی سه سال بازداشت غیرقانونی‌اش به عنوان شهروندی مسئول سکوت نکرده به انتقادات مشفقانه ادامه داد.

تاج‌زاده در اعتراض به روند غیرقانونی دستگاه قضا در دادگاه‌ها شرکت نکرده و احکام ۱۴ سال حبس علیه او به صورت غیابی صادر شده‌است.

#ده‌سالگی‌_بازداشت‌_تاجزاده
#جرم‌_نقد‌_رهبر

@MostafaTajzadeh
👍90👎1
2025/07/09 15:45:26
Back to Top
HTML Embed Code: