Telegram Web Link
📝📝📝 وقتی افول انسانیت را با همه‌ی وجود لمس کردم! 

روایت حمله به زندان اوین و پس از آن

✍️ محسن قشقایی

همیشه دوست داشتم هر اتفاق تاریخی و بزرگی را با دقت و جزئیات مرور کنم و از آنجایی که خودم در جریان حمله موشکی به اوین، به عنوان یک زندانی در زندان حضور داشتم، قصد دارم آنچه را که دیدم بطور کامل بنویسم، تا شاید ادای دینی باشم به تمام راویان تاریخ.

در روزهای قبل، صدای انفجار زیاد شنیده بودیم اما همگی از دور بودند و نزدیکترین صدا برای انفجار ساختمان شیشه‌ای صداوسیما بود که هم در تلویزیون بصورت زنده دیدیم و شنیدیم و هم در واقعیت. اما این صدا، صدای انفجار نبود بلکه صدای غرش جنگنده بود که شدیدتر شد و بعد یک سوت و انفجاری با صدای مهیب که باعث شد تمام ساختمان بند ۴ به لرزه بیفتد... 

بلافاصله به خودم آمدم و صداها و فریادها شروع شد. یکی جیغ میزد: «بیایید تو راهرو، الان باز میزند» یکی جیغ میزد، یکی فحش میداد. تپش قلبم بالا بود و مغزم درست فرمان نمیداد که چه باید بکنم. آیا وقت فرار بود؟ آیا وقت کمک بود یا باید کماکان در پناه تخت‌خواب آهنی اتاق می‌ماندم؟ یکی از هم اتاقی‌هایم که سن و سال کمی داشت، شوک زده و با وحشت زیاد وارد شد و داد زد:« چرا این بی‌شرف‌ها ما رو ول نمی‌کنن بریم، حتما باید بمیریم؟» سعی کردم او را آرام کنم…

حوالی غروب بعضی دوستان آمدند و گفتند ظاهراً چاره ای نداریم و باید تخلیه کنیم چون عده ای مسلح آمده‌اند و صریحاً با کشیدن اسلحه روی بچه ها تهدید کرده‌اند که ما دستور داریم شما را منتقل کنیم یا خودتان می روید یا جنازه هایتان را میبریم. بازهم از دشمن قوی تر خورده بودند و برای مردم دست خالی قدرت نمایی میکردند. به ناچار مشغول جمع کردن وسایل شدیم اما اصلا نمی دانستیم چه برداریم و چه برنداریم. حتی یکی از مسئولان زندان نیامده بود ما را راهنمایی کند و صادقانه حرف بزند و بگوید چه در انتظار ماست و چه باید بکنیم...

اما از آن روز و آن شب تا الان که دو هفته از آن جریانات میگذرد، هنوز یک چیز فکر و ذهنم را به شدت آزار میدهد و آنهم پایمال شدن شان و کرامت انسانی ماست. افول انسانیت را نه تنها به چشم دیدم که با همۀ وجود لمسش کردم و این برایم از هر چیزی در این روزها سخت‌تر است…

📎متن کامل
@kaleme
@MostafaTajzadeh
👍34
📝📝📝این متن در دفاع از پرستو فروهر نیست!

✍🏻 حسین رزاق

دیروز دوستی ایرانی و ساکن آلمان میگفت همه فکر میکردیم تجمع هشتاد هزار نفری ایرانیان در برلین که سه سال پیش برگزار شد یک نقطه عطف است اما…

اجازه دهید من پاسخ این «اما» را بدهم: همین حملات چند روز اخیر به #پرستو_فروهر پاسخ آن اماست. ج‌ا با تمام‌ قوا تلاش میکند بین مخالفانش تفرقه بی‌اندازد. تمام توانش را صرف ایجاد دعوا و اختلاف می‌کند تا زمان سرکوب کمترین هزینه را بپردازد.

این چند سطر در دفاع از خانم فروهر نیست که او هیچ نیازی به دفاع ندارد. اما برای یادآوری به برخی که همین تازگی و روی موج هیجان به جو سیاسی ورود کرده‌اند باید بگویم در روزهایی که پاسخ هر مخالفت و انتقادی را کاردهای سلاخی و ترور و تیرباران بود، فرزند پروانه و داریوش، خودش را از آلمان به ایران رساند و بیش از دو دهه پرچم دادخواهی را بر دوش کشید و بی‌لحظه‌ای خوف پیش آمد و مقاومت او‌، به دیگر خانواده‌های قربانیان هم شجاعت بخشید تا از عزیزان کشته‌ی دشنه‌ی استبداد بگویند و دادخواهی کنند.

و متاسفانه حالا و این‌روزهای پر از خشم و فشار که زیر بار جنگ و سرکوب، جامعه نیاز به پیش‌آهنگی چهره‌های درخشانی هم‌چون پرستو فروهر دارد، آنکه از کم اثر کردن نفوذ کلام و نام و کنش‌گری امثال پرستو سود میبرد، فقط و فقط ج‌ا است تا دیگر اعتراض بزرگ و جنبش مردمی و موجی گسترده و هم‌بسته را در مخالفت خود نبیند.

نمیدانم چند نفر میدانند که زنده‌یاد پروانه اسکندری مادر خانم فروهر هم چندماه پیش از کاردآجین شدنش به دست سربازان گمنام امام زمان و مزدوران بدنام نائبش، وقتی برای همبستگی بین اپوزیسیون به خارج از ایران سفر کرده بود از سوی برخی مورد هتک و هجوم قرار گرفت که «تو عامل ج‌ا هستی چون اگر مخالف نظام بودی اجازه‌ی خروج آزادانه از ایران به تو‌نمیدادند» اما به سال نرسید که آن جنایت هولناک بر او رفت! و گویا حالا آسیاب به نوبتِ فرزند او رسیده! و دردناک‌تر آنکه پیش چشم ما اعوان و انصار استبداد و مزدوران اجاره‌ای ج‌ا با نیش‌های باز و پوزخندهای کریه، بنام حمایت از پرستو وارد معرکه شده‌اند و رنج او را دوچندان کرده و بر زخم کهنه نمک میپاشند و ما در کنج سکوت و عافیت‌طلبی خود نظاره‌گریم.

خشم جامعه از بی‌سرانجامی قابل درک است اما اگر قرار باشد همچنان ملتی باشیم که صبح مرگ بر شاه میگفت و شب مرگ بر مصدق و محک ما برای شرافت و شجاعت افراد فقط مرگ و قتل آنها باشد، هنوز راهی بسیار سخت و طولانی در پیش داریم.

تصویر مربوط به آخرین سالگرد زنده‌یادان پروانه اسکندری و داریوش فروهر در خانه/قتلگاه آنها در سال ۱۴۰۳ است.

@hoseinrazzagh
@MostafaTajzadeh
👍57👎5
📝📝📝تاج‌زاده فرصت است نه تهدید

✍🏻روح الله کلانتری
مسئول سازمان معلمان گلستان

در شب ۱۸ تیرماه ۱۴۰۱که یاد آور ۱۸ تیر ۱۳۷۸ کوی دانشگاه  تهران است، خبر کوتاه درفضای مجازی منتشر شد. بازداشت مصطفی تاج زاده  توسط نیروهای سازمان اطلاعات سپاه به اتهام« اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت ملی و نشر اکاذیب به منظور تشویش اذهان عمومی» تاج زاده در سال ۸۸ هم بدون هیج جرمی به مدت ۶ سال در زندان بود.

پس از آزادی و علی رغم ظلم و ستمی که بر او روا داشته شده بود به دنبال اصلاح ساختاری بود و در تمام صحبت های خود همواره از  گفتگو و تعامل با حاکمیت وامید به اصلاح  وضع موجودسخن می گفت و تاکید داشت که نظام قابل اصلاح است و مرز خود را با براندازان به صورت شفاف جدا کرده بود.

او معتقد است که هر کس مردم را نا امید کند، چه در حاکمیت باشد و یا در میان فعالان سیاسی ، اجتماعی راه خطائی را رفته و به دیکتاتوری و استبداد کمک می کند.

بنده افتخار داشتم که به مدت چهار سال عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران بوده و از نزدیک با افکار و اندیشه های تاج زاده و دیگر رهبران سازمان آشنایی کامل دارم.

تاج زاده برای نظام جمهوری اسلامی  ایران یک فرصت است و نه تهدید.او با روش های خشونت ورزی به شدت مخالف بوده و اصلاحات مسالمت آمیز را ملاک فعالیت های خود قرار داده است.

نمی دانم چرا برخی به دنبال نا امید کردن مردم از اصلاحات هستند. جای افراد فرهیخته ای چون تاج زاده و دیگر زندانیان سیاسی در زندان و حبس نیست. امروز هر انسان  منصفی این حقیقت را درک می کند که اتهام های او بی اساس و سیاسی و جناحی است.

آزادی اندیشه یکی از مقوله های مهم هر جامعه ای است. آزادی به عنوان یک آرمان و یک اصل ،همواره مورد توجه انسان بوده است.هر چند ملاک مشروعیت یک حکومت رای اکثریت است،اما شاخص آزادی در یک جامعه، حفظ حقوق اقلیت است.

بنابر این یکی از لوازم مهم آزادی،تامین امنیت آزادی اقلیت و منتقدان دلسوز  واپوزیسیون های قانونی در آن جامعه است.آزادی به معنی واقعی، زمانی در یک جامعه محقق می شود که امکان انتقاد از همه ارکان حکومت و سیاست گذاران وجود داشته باشد.آزادی انتقاد به رهبران جامعه نه تنها تضعیف نظام نیست، بلکه اصولاً اقتدار و ثبات یک نظام در گرو چنین امری است.در نظام سیاسی اصل بر حاکمیت قانون است و همه در برابر قانون مساویند.

به عنوان یک علاقه مند به نظام و انقلاب پیشنهاد می کنم که در این شرایط بحرانی و در راستای طرح آشتی ملی و انسجام و وحدت همه آحاد جامعه تاج زاده و دیگر زندانیان سیاسی و صنفی را بدون قید و شرط آزاد کنید تا اعتماد مردم به نظام تقویت شودانشاء ا...

@MostafaTajzadeh
👍40
✍🏻 محمد هاشم مهیمنی

تاج زاده مردی معمولی ، از نظر دیانت و اخلاق کمی فراتر از حد متوسط و از نظر اقتصادی فردی ساده زیست و نسبتا ضعیف ،اما در عرصه سیاست ، نه تنها صاحب نظر ،بلکه نظریه پرداز نیز به شمار می‌ آید صداقتش کم نظیر است .

خوش اخلاق و گشاده روست و با همه با روی باز برخورد می کند زبانی صریح دارد و اهل بیان بی پرده است

برجسته ترین ویژگی اش ،شجاعت و صراحت در نقد قدرت است خصیصه ای که او را به چهره ای یگانه در روزگار ما بدل کرده و غرورش را در برابر صاحبان قدرت افزوده است

غروری که می‌توان آن را میراثی از آیت اله خمینی دانست .میراثی که به بسیاری از ما انقلابی ها رسیده و در دوره هایی ما را گرفتار توهم مطلق گرایی کرده است .

مصطفی عزیز نیز از این قائده مستثنی نبوده اما این شانس را داشته که با سالها مطالعه چه در زندان و چه در بیرون ،به درکی ژرف از قدرت و آسیب های آن بر آزادی ،سیاست و حکمرانی دست یابد این شناخت عمیق ،او را از سلطه خودخواهی رایج در کشور برهانید و امکان پرورش مستمر حس آزادی را در درونش فراهم کرده است .

@MostafaTajzadeh
👍48
📝📝📝 ملاقات وکیل تاج زاده با وی در زندان تهران بزرگ/ ابلاغ حکم حبس تجمیعی به تاج زاده/ وی تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۱۱ باید تحمل حبس کند

هوشنگ پوربابایی در گفت و گو با خبرنگار جماران بیان کرد: در دیدار امروز که بنده در زندان تهران بزرگ با آقای مصطفی تاج‌زاده داشتم، ایشان اعلام کرد حکم ۵ سال حبس تجمیعی جدید به وی ابلاغ شده و بنابراین، تاج زاده مجموعاً تا الان به ۱۷ سال زندان محکوم شده و تا بیست و ششم اردیبهشت ۱۴۱۱ باید تحمل حبس کند.

با توجه به شرایط زندان اوین، ایشان اعلام کرد که در یک اتاق ۳۶ متری حدود ۳۴ نفر حضور دارند که از داشتن کتاب و دسترسی به کتابخانه و سالن مطالعه محروم هستند.

ملاقات‌های حضوری در هر هفته نیز عملاً به ده نفر بیشتر نخواهد رسید و ملاقات کابینی هر دو هفته یک بار به صورت ۱۰ دقیقه خواهد بود.

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1674648

@MostafaTajzadeh
👎92👍1
📝📝📝سرت سلامت آقا مصطفی

✍🏻رویا بلوری

این روزها که جامعه در پس سیاهی جنگ و تلخی های بمباران و موشک باران است ، بدون شک وجدان بیدار آقا مصطفی هم راضی به گفتن و تعریف و تمجید از ایشان نیست که متاسفانه ما ایرانی ها در قلم فرسایی در تعریف و تمجید از بزرگانمان در اکثر اوقات به افراط می افتیم و به دنبال جلو زدن از هم هستیم .

بنابراین به هیچ وجه قصد تعریف و تمجید از ایشان
و توصیف فکر و اندیشه و سیاست ورزی و سلامت اخلاق و رفتار ایشان را ندارم چرا که مطمئنم دوستان و حتی دشمنان ایشان همه به خوبی این ها را می دانند .

اما نکته ای که دوست داشتم در مورد ایشان بگویم این است که کمتر کسی مانند ایشان اهل نقد و نقد پذیری و درعین حال به دور از باندبازی و کیف کشی بوده است.
مصطفای تاجزاده بدون شک از اولین کسانی بود که به خود تاخت و به نقد خویش پرداخت و فریاد «ما متهمیم » سر داد. او هیچ گاه فرصت طلبی نکرد و برای باقی ماندن در پست و مقام که هیچ ، حتی برای آزاد شدن هم ، خود را نفروخت .

آقای تاجزاده از معدود سیاست ورزان و مسوولینی بوده که هیچ اندازه از تکبر و خودبینی در او ندیده ام
و به هیچ کس از بالا به دیگران نگاه نمی کرد و اگر کسی او را نمی شناخت و به جمع دوستان و ایشان وارد می شد شاهد بود که به دیگران بیش از خود اجازه ی اظهار نظر می داد و همواره بیش از آن که حرف بزند گوش می کرد و از دیگران سوال می کرد
و حتی می آموخت .

تا جایی که من از ایشان دیدم دوگانه رفتار نمی کرد یعنی ادعا و نظری را بیان نمی کرد که در زندگی سیاسی و خانوادگی خود بدان عمل نکرده باشد . اگر باور به آزادی در سبک زندگی افراد داشت برای دیگران و خانواده ی خود فرقی قائل نبود .

آقای تاجزاده همیشه آنچه باور داشت را بدون لکنت بیان می کرد و برای خوش آمدن کسی یا گروهی نفاق و دورویی نمی ورزید .
ای کاش همه ی آن کسانی که این روز ها از آقا مصطفی می نویسند به همین یک مورد از منش و روش ایشان عمل می کردند

@MostafaTajzadeh
👍53
📝📝📝متن پیام سیدمصطفی تاج‌زاده به مراسم دهمین سالگرد بازداشت ظالمانه او که روز جمعه ۲۰ تیرماه در دفتر حزب اتحاد ملت ایران با حضور جمعی دوستان و هم‌فکران او برگزار شد.

علی‌رغم تلنبار شدن مشکلات، تاکنون چشم‌انداز و راه‌کار روشنی از سوی حاکمیت برای بهبود وضعیت کنونی و جبران خطاهای گذشته ارائه نشده، کشور همچنان در وضعیت تعلیق به سر می‌برد. وضعیتی که بدترین شرایط برای یک جامعه تلقی می‌شود. شرایطی که طبعا نمی‌تواند ادامه پیدا کند.

هیچ راهی جز بازگشت به مردم نیست و حاکمیت باید به رأی، خواست و نظر مردم بازگردد و همچنین حقوق آن‌ها را تأمین کند تا به این ترتیب بتوان از این همه بحران‌های انباشته شده و وضعیت اسفباری که رقم زده، خارج شود.

من، همچنان که پیش‌تر نیز در حمایت از پیام پیشین مهندس موسوی گفته و اخیرا نیز در ایام تجاوز ارتش اسرائیل به کشور تأکید کردم، معتقدم واقعا راهی جز همه‌پرسی قانون اساسی و تغییر آن بر اساس خواست اکثریت ملت وجود ندارد.

البته، این به معنای آن نیست که در کوتاه‌مدت اصلاحات فوری صورت نگیرد ولی اگر بخواهیم به صورت ساختاری یک چشم‌انداز روشنی داشته باشیم، تنها راه این است که به سمت تشکیل مجلس موسسان حرکت کنیم.

امیدوارم حاکمیت، این درایت را داشته باشد و بفهمد که این وضعیت قابل تداوم نیست و این مشکلات قابل حل نیست، مگر آنکه بتواند رضایت و مشارکت اکثریت جامعه را جلب کرده و بر اساس آن، این امید ایجاد شود که قرار است ما از این وضعیت اسفبار خارج شویم.

@MostafaTajzadeh
👍113👎2
📝📝📝 میر حسین در حصر اما استوار- برای سر خم‌ نکردن در برابر متجاوزان، باید در برابر مردم سرِ تواضع خم کرد!

✍🏻حسین جعفری

در تازه‌ترین بیانیه از زندان اختر، میرحسین موسوی ضمن محکوم‌ کردن «جنایات اخیر اسرائیل و آمریکا علیه میهن عزیزمان»، از مردم ایران به‌خاطر ایستادگی‌شان تجلیل کرد، اما هم‌زمان نسبت به مصادره این همبستگی از سوی نظام هشدار داد: «هولناک خواهد بود اگر کسانی با رویاپردازی، واکنش جامعه را تأییدی بر شیوه حکمرانی ناکارآمدشان بپندارند یا جلوه دهند.»

موسوی در کنار همدلی با خانواده‌های داغ‌دار و ستایش «دوراندیشی ستودنی مردم»، خواستار اقدامات عاجل و نمادینی برای دوری رفع بحران شد: «آزادی زندانیان سیاسی»، «تغییر واضح در رویکردهای رسانه ملی».

بیانیه میر حسین موسوی؛ این همراه همیشگی مردم، دیگر فقط نقد وضع موجود نیست؛ دعوتی است برای بازسازی بنیادین نظم سیاسی، با زبان صلح و اتکا به حق ملت. او تلاش می‌کند تا در میانه بحران، «راه نجات» را نه در سرکوب یا توجیه، بلکه در بازگشت به مردم و حق تعیین سرنوشت جست‌وجو کند.

نقطه محوری بیانیه، عبور از مطالبات اصلاحی کوتاه‌مدت به‌سوی طرحی برای بازنگری ساختاری است: «ساختار کنونی نظام، نماینده همه ایرانیان نیست» «تجربه جنگ دوازده‌روزه نشان داد که ضامن نجات کشور، احترام به حق تعیین سرنوشت همه شهروندان است»

سؤال مهم مردم ایران این است: اگر ایران برای حاکمان‌ مهم است و این ایام سرود "ای ایران ایران‌" می‌خوانند و مردم در صف اول ایستادگی‌اند، چرا منافع واقعی ایران در برابر اهداف ایدلوژیک ارباب قدرت در اولویت نیست؟ و چرا مردم در صف اول تصمیم‌سازی نیستند؟ اگر رأی مردم زینت است، در زمانی قرار است جمهوریت به زینت صادقانه‌ی ارباب قدرت بدل شود و از حرف بی عمل، به عمل صادقانه برسند؟

میر محصور، برای عبور از بحران تهاجم بیگانه، مشفقانه پیشنهاد می‌دهد که «برگزاری رفراندوم برای تاسیس مجلس مؤسسان قانون اساسی، راه را برای تحقق این حق هموار و دشمنان را از دخالت در امور کشور مأیوس خواهد کرد»

مقامات بدانند؛ ایران ملک‌ِ‌مشاع همه آحاد ایران با هر زبان، قومیت، مذهب و سلیقه است و قدرت نظام‌ سیاسی نیز منبعث از مردم است، لذا باید به مقامات یادآور شد که در فرصت همدلی بوجود آمده با مردم، عزتمندانه؛ مطالبات مردم را اجابت کنند. "إنّ لربّکم فی أیّام دهرکم نفحات...اکنون نسیمی از فرصت در جریان است؛ فرصتی که اگر جدی گرفته نشود، شاید دیگر تکرار نشود..."

خلاصه آنکه، شیر در حصر نیز شیر است، شیری که صریحاً انداز می دهد برای ایستادگی و سرخم‌ نکردن در برابر اجانب و نه گفتن به متجاوزان، باید در برابر مردم سرِ تواضع خم کرد و به مطالبات‌شان آری گفت!

پ ن:

همانطور که قبلا نوشتم در این زمانه‌ی پرآشوب که قوه عاقله نظام بدرستی کار نمی کند (و حتی نتوانسته از همراهی بخشی از اصلاح طلبان در انتخابات ۱۴۰۳ و ریاست جمهوری پزشکیان به نفع مردم و انجام‌ چند رفرم ساده و ضروری استفاده کند و اصلاح طلبان نیز جز بیعت با قدرت نتوانستند کاری در حد عمل به ضروریات اولیه یک حکمرانی معقول انجام دهند و از وقوع جنگ جلوگیری کنند و افتخارشان بجای پیگیری مطالبات مردم این شد که لباس سبز پوشیدند و در راهبرد مذاکره با خارج و انسداد بیشتر در داخل با نظام همراهی کرده اند،) راه درست، پوشیدن لباس سبز نیست بلکه تلاش برای اجماع سازی روی یک‌ مطالبه خاص است تا ارباب قدرت ناگزیر به تمکین شوند. والا ادامه راه فعلی اصلاح طلبان صندوق محور، دوخت انبوه لباس سبز و بر تن کردن اجباری آن است!

@MostafaTajzadeh
👎45👍25
فردای بهتر (مصطفی تاجزاده) pinned «📝📝📝متن پیام سیدمصطفی تاج‌زاده به مراسم دهمین سالگرد بازداشت ظالمانه او که روز جمعه ۲۰ تیرماه در دفتر حزب اتحاد ملت ایران با حضور جمعی دوستان و هم‌فکران او برگزار شد. علی‌رغم تلنبار شدن مشکلات، تاکنون چشم‌انداز و راه‌کار روشنی از سوی حاکمیت برای بهبود وضعیت…»
📝📝📝بمناسبت دهمین سالگرد بازداشت دکتر مصطفی تاجزاده.
📝📝📝به کدامین کناه؟

✍🏻 حسن ماکیانی

تصمیم حکومت در دهمین سالگرد زندان دکتر تاجزاده، دقیقا خلاف قانون، و ناقض اصول متعدد قانون اساسی است؛ ۱-اصل سی دوم که «هیچ کس را نمی‌توان دستگیر کرد. مگر به حکم و ترتیبی که قانون معین می کند». ۲-اصل سی و سوم «منع تبعید و اقامت اجباری..» ۳-اصل سی و ششم «حکم به مجازات و اجرای آن به موجب قانون و از طریق دادگاه صالح» ۴-اصل سی و هفتم «اثبات جرم در دادگاه صالح» و غیره.

در برابر این اصول، رهبر جمهوری اسلامی و قوهٔ قضائیه باید پاسخگو باشند که: «جرم دکتر تاجزاده بجز نقد منصفانه ایشان و نهادهای تحت حاکمیت ایشان چه جرم دیگری است؟! آیا رهبری باید پاسخگو عملکرد خود در برابر نقد های منصفانه ایشان باشند؟،! یا ۱۰ سال زندانی دکتر تاجزاده بدون هیچ گونه دادگاه صالحه وهيئت منصفه !؟

و در ضمن ایشان در کدام دادگاه صالح و علنی محاکمه، و جرم‌شان ثابت شده است که خلاف واقع، نقد کرده اند،که این همهٔ مورد ظلم و ستم قرار گرفته اند… !؟آیا این نشانه بی طرفی رهبر و دستگاه عدلیه تحت نظر ایشان است ؟!!ا….. واظهارات غیرقانونی دستگاه عدلیه بیشتر از هر چیز نشان می‌دهد که زندانی دکتر تاجزاده هیچ گونه توجیه و محمل قانونی ندارد،که در نتیجه این استبداد و دیکتاتوری است نه عدالت….؟!

*روزنامه نگار

@MostafaTajzadeh
👍31
📝📝📝مصطفی و امام موسی صدر

✍🏻محمود محمدی مهر

وقتی به نوشتن درباره‌ی دوست نازنینم مصطفی می‌اندیشیدم، اصلاً تصورش را هم نمی‌کردم که این مضمون به‌ ذهنم  خطور کند.

اما چرا چنین شد؟

چندی پیش موسسه‌ی امام موسی صدر کتابی منتشر کرد که عنوان جالبی داشت. "این‌طور نیست بابا؟".

حورا خانم صدر، دختر گرامی امام موسی صدر، از من خواستند در نشست رونمایی کتاب سخن بگویم.

اکنون با به‌خاطر آوردن بحثی که در آن نشست ارائه کردم، مصطفی را واجد همان صفت بارزی می‌یابم که با الهام از محتوای آن کتاب، در امام موسی صدر یافته‌ام.

عنوان کتاب برگرفته از تکیه‌کلام پدرانه و مشفقانه‌ی امام موسی صدر در مجموعه‌بحث‌های ایشان در دوران دوری فرزندان‌شان از لبنان است که با هدف روشنگری مسائل سیاسی، اجتماعی، اخلاقی و دینی روی نوارهای کاست ضبط می‌کردند و به دست آن‌ها می‌رساندند.  

مصطفی برای بسیاری از دانشجویان شاغل به تحصیل در آمریکا، به‌ویژه جوانترها یا کم‌تجربه‌ترها مانند من، چون راهنمایی مشفق و دلسوز، نقشی مشابه ایفا می‌کرد.

البته نکته‌ی اصلی مشابهت زندگی مصطفی و امام موسی صدر را چیزی می‌دانم که نامش را "فلسفه‌ی جدیت" گذاشته‌ام و آن را مستند به فرازهایی از گفته‌های ایشان در کتاب کردم. از جمله این‌که فرزندان خود را موکداً به دانستن قدر لحظه‌لحظه‌ی زندگی برای خودسازی و خدمت به مردم سفارش می‌کردند. توصیه‌ای که وجود خودشان نیز  با آن عجین شده و فراتر از یک دعوت، راه و مرامی را نشان می‌دهد که خود آن را زندگی کرده بود.

به بیان دیگر، امام موسی صدر خود را عمیقاً مخاطب ندای "افحسبتم انما خلقناکم عبثا" می‌دانست و در نتیجه‌، آثار و برکات فراوان مادی و معنوی برای استقرار صلح و عدالت بر جای گذاشت. در ایام پیش از ربوده‌شدنش، بهای سنگینی برای آرمانش پرداخت و پس از آن هم عملاً پروژه‌ی حذف فیزیکی او به‌دست نااهلان اجرا شد که سنگین‌ترین تاوان‌ قابل پرداخت در راه ارمان است.

امام موسی صدر گرچه طول عمر حضورش زیاد نبود، عرض حضورش، که در رسم جدی گرفتن حیات تجسم یافته، او را جاودانه ساخت.

مصطفی نیز از معدود انسان‌های خدوم زمانه‌ی  ماست که واجد چنین صفاتی است و با تاب‌آوری مثال‌زدنی‌اش پرچم جدی گرفتن زندگی و احساس مسئولیت خلل‌ناپذیر در برابر خالق و خلق را بر دوش می‌کشد. او با این پرچم است که به زندگی‌اش معنا می‌بخشد و در نتیجه قصد زمین گذاشتن آن را ندارد.

باشد که ما نیز همچون موج ناآسوده‌ای باشیم که تن به عدم نمی‌دهیم.

@MostafaTajzadeh
👍42👎1
📝📝📝نمایشگاه یک روزه آثار نقاشی و طراحی مرتضی پروین، هنرمند و فعال مدنی آذربایجانی روز هفدهم تیر ماه ۱۴۰۴ در بند زندانیان سیاسی زندان «تهران بزرگ» برگزار شد.

در این نمایشگاه بیش از ۴۰ اثر با موضوع نه به خشونت در معرض دید زندانیان قرار گرفت.

در نمایشگاه آثار مرتضی پروین، زندانیانی از جمله ابوالفضل قدیانی، مصطفی تاج‌زاده، محمد نجفی و محمدرضا فقیهی درباره آثار این زندانی و ضرورت تسلیم نشدن زندانیان و ادامه فعالیت‌های هنری و مطالعاتی با وجود محدودیت‌های زندان سخن گفتند.

مصطفی تاجزاده موضوع این نمایشگاه را که «نه به خشونت» نامگذاری شده است یگانه راه مبارزه سیاسی توصیف کرد و مبارزه خشونت پرهیز و مدنی را مسیری دانست که مرتضی پروین و بسیاری از زندانیان را به حبس و بند کشیده است.

@MostafaTajzadeh
👍11
فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)
📝📝📝نمایشگاه یک روزه آثار نقاشی و طراحی مرتضی پروین، هنرمند و فعال مدنی آذربایجانی روز هفدهم تیر ماه ۱۴۰۴ در بند زندانیان سیاسی زندان «تهران بزرگ» برگزار شد. در این نمایشگاه بیش از ۴۰ اثر با موضوع نه به خشونت در معرض دید زندانیان قرار گرفت. در نمایشگاه…
#تکمیلی

مرتضی پروین از تاریخ ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۲ به اتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی/خارجی و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به ۵ سال حبس محکوم شد که پس از بمباران زندان اوین به همراه دیگر زندانیان سیاسی به زندان تهران بزرگ منتقل شد. آقای پروین طی ۱۵ سال گذشته به عنوان هنرمند چند وجهی در زمینه‌های مختلف از جمله: نقاشی، طراحی و گرافیک، مجسمه‌سازی، ویدیو آرت، پرفورمنس آرت، طراحی صحنه، طراحی و ساخت ...... و مشاوره هنری فعالیت داشته است.

@MostafaTajzadeh
👍11
2025/07/13 04:10:38
Back to Top
HTML Embed Code: