⁉️آب نوشیدنی در فضا چگونه تامین میشود؟🤔

👨‍🚀فضانوردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی همان نیازهای اولیه انسان در زمین مثل احتیاج به غذا، آب، هوا و البته استفاده از توالت را دارند. دانشمندان بتازگی توانستند ۹۸ درصد از ادرار و عرق فضانوردان را بازیابی کرده و آن را به آبی تمیز برای آشامیدن تبدیل کنند.

🔶ایستگاه فضایی بین المللی سالانه به حدود ۶۸۰۰ کیلوگرم آب و مواد مصرفی نیازمند هستند که باید از سطح زمین برای فضانوردان ارسال شود.به همین منظور، ناسا با سامانه کنترل محیطی و پشتیبانی حیات که بتازگی بروزرسانی شده، توانست ۹۸ درصد ادرار و عرق بدن فضانوردان ایستگاه فضایی را به آب آشامیدنی تبدیل کند. این نرخ پیش از این ۹۳ درصد بود.

🟠بنابراین آبی که به ایستگاه فضایی ارسال می‌شود، به دلیل ارزش بالا بارها، بازیافت می‌شود. این آب آشامیدنی از ادرار، رطوبت‌محیط و عرق خدمه ایستگاه در هنگام انجام وظایف روزانه بدست می‌آید.

🆔@NASA_SHOP15
💢رصد قانون‌شکنی‌ کهکشان‌های اولیه

🔹تلسکوپ فضایی جیمز وب کهکشان‌های اولیه را رصد کرده است که از «کتاب قوانین کیهانی» تشکیل ستاره سرپیچی می‌کنند.

🔵تلسکوپ فضایی جیمز وب(JWST) کشف کرد که کهکشان‌های جهان اولیه، قانون‌شکنان کیهانی بودند. این کشف چگونگی تکامل کهکشان‌های اولیه و فرآیندهای اساسی که جهان را به شکلی که امروز می‌بینیم ایجاد کرده نشان می‌دهد.

🔰برای کشف حقیقت در مورد این قانون‌شکنی‌های کیهانی، گروهی از ستاره‌شناسان از جیمز وب برای تماشای ۱۲ میلیارد سال قبل و مشاهده کهکشان‌ها و همچنین قوانینی که در طول تاریخ کیهانی از آنها پیروی می‌کردند، استفاده کردند. محققان دریافتند که مجموعه‌ای از قوانین به طور پیوسته حاکم است و میزان تولد ستاره‌ها را به توده‌های کهکشانی و ترکیبات شیمیایی مرتبط می‌کند. اما این قواعد فقط تا این حد به عقب بازمی‌گردند و کهکشان‌های اولیه از آنها سرپیچی می‌کردند.

🔻ادامه پست👇🏻👇🏻

🆔@NASA_SHOP15
کلودیا لاگوس” دانشیار دانشگاه استرالیای غربی، در بیانیه‌ای گفت: اینگونه به نظر می‌رسید که کهکشان‌ها یک کتاب قانون داشتند که از آن پیروی می‌کردند اما به طرز شگفت‌انگیزی، این کتاب قوانین کیهانی در دوران کودکی جهان بازنویسی شده است. شگفت‌انگیزترین کشف این بود که کهکشان‌های باستانی عناصر سنگین بسیار کمتری نسبت به آنچه که ما براساس کهکشان‌هایی که بعدا شکل گرفته‌اند، تولید می‌کردند.

⭕️این تضاد پیش از این مشاهده نشده بود، زیرا ابزارهای مورد استفاده قبل از جیمز وب به اندازۀ کافی قدرتمند نبودند که ترکیب شیمیایی کهکشان‌ها را در حدود ۱۱ میلیارد سال پیش، رصد کنند. با این حال، جیمز وب به این گروه اجازه داد تا به چند صد میلیون سال پس از بیگ بنگ که نشان دهنده گسستگی در رابطه بین تشکیل ستاره، جرم و شیمی ساختاری آن‌ها بود، نگاه کنند.

🆔@NASA_SHOP15
🔭نگاه جیمز وب به یک منطقه تشکیل ستاره

تلسکوپ فضایی جیمز وب در عکس جدید خود، یک منطقه ستاره‌زا را در همسایگی ما با جزئیات بی‌سابقه‌ای به نمایش گذاشت

❇️به لطف «تلسکوپ فضایی جیمز وب» ناسا و قدرت اتصال به اینترنت مدرن، اکنون مشاهده یک همسایه کیهانی پرستاره در فاصله ۲۱۰ هزار سال نوری از ما با جزئیات بی‌سابقه روی صفحه ‌نمایش رایانه امکان‌پذیر است

🔺عکس تازه منتشر شده از تلسکوپ فضایی جیمز وب یک منطقه ستاره‌زا موسوم به «ان‌جی‌سی ۳۴۶»(NGC ۳۴۶) را در «ابر ماژلانی کوچک» نشان می‌دهد. نوارهای آبی‌رنگ نور انتشار مولکول‌هایی مانند سیلیکات‌ها و هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای را نشان می‌دهند و قسمت‌های قرمز گرد و غبار گرم‌شده توسط درخشان‌ترین و پرجرم‌ترین ستاره‌ها را در مرکز منطقه به نمایش می‌گذارند

ستاره‌شناسان به طور کلی، ۱۰۰۱ نقطه نوری را در عکس شناسایی کرده‌اند و بیشتر آنها هنوز ستاره‌های جوانی هستند که در غبار پوشیده شده‌اند. این بخش کیهان، بسیار جوان‌تر از کهکشان راه شیری است که مقادیر کمتری از عناصر سنگین موجود در آن دیده می‌شود. این منطقه جذاب با چشم غیر مسلح در صورت فلکی توکان قابل مشاهده است

🆔@NASA_SHOP15
‼️حفره ی لایه اوزون بسیار بزرگ شده است!

💢داده‌های ماهواره‌ای نشان می‌دهند که حفره لایه ازون بر فراز قطب جنوب اکنون یکی از بزرگ‌ترین حفره‌های ثبت‌ شده است و وسعت آن به سه برابر وسعت برزیل می‌رسد

🔺خبر بدتر این است که حفره ازون می‌تواند حتی از ۲۶ میلیون کیلومتر مربع که در ۱۶ سپتامبر اندازه‌گیری شد نیز بیشتر شود زیرا تخریب لایه ازون معمولا تا پیش از اواسط اکتبر به اوج خود نمی‌رسد

🔰دانشمندان مطمئن نیستند که چرا حفره لایه ازون امسال این قدر بزرگ است اما برخی از دانشمندان حدس می‌زنند که امکان دارد با فوران آتشفشان زیر آبی تونگا(Tonga) در ژانویه ۲۰۲۲ مرتبط باشد انفجار این آتشفشان با قوی‌ترین آزمایش هسته‌ای آمریکا و بزرگترین انفجار طبیعی در بیش از یک قرن گذشته برابربود.

🔵این حفره در سه سال گذشته دیرتر از حد معمول بسته شده است این امر تا حدی می‌تواند به دلیل آتش‌سوزی‌های جنگلی تابستان سیاه استرالیا در سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ باشد که مقادیر زیادی از دود تخریب‌کننده ازون را منتشر کردند گسترش حفره لایۀ ازون در سال جاری، چند هفته زودتر و در همان ابتدای ماه اوت آغاز شد. مشخص نیست که حفره چه زمانی بسته می‌شود

🆔@NASA_SHOP15
🔰نمونه خاک سیارک بنو برسی شد

🔵نمونه‌های سیارک «بنو» که با ماموریت ناسا به زمین رسیدند و مورد بررسی قرار گرفتند، اطلاعات ارزشمندی را در اختیار ناسا گذاشته‌اند.

💢مطالعات اولیه روی نمونه ۴/۵ میلیارد ساله سیارک «بنو» که به زمین آورده شده‌، شواهدی از محتوای بالای کربن و آب را نشان می‌دهد. این شواهد در مجموع می‌توانند نشان‌دهنده این باشند که عناصر سازنده حیات روی زمین ممکن است در سنگ‌های فضایی پیدا شوند. ناسا این خبر را از «مرکز فضایی جانسون» در هیوستون منتشر کرد که مواد سیارکی را اولین‌بار از زمان فرود در ماه سپتامبر در آنجا به نمایش گذاشته بود. این یافته‌ها، بخشی از ارزیابی اولیه گروه علمی «اسیریس-رکس»(OSIRIS-REx) ناسا هستند.

⭕️ مدیر ناسا گفت: « در این ماموریت، بزرگترین نمونه سیارک غنی از کربن به زمین رسید و به دانشمندان کمک می‌کند تا منشأ حیات در سیاره خودمان را برای نسل‌های آینده بررسی کنند. تقریبا هر کاری که ما در ناسا انجام می‌دهیم، در پی پاسخ دادن به پرسش‌هایی است در مورد این که ما چه کسی هستیم و از کجا آمده‌ایم!

🆔@NASA_SHOP15
⭕️برای روز ولنتاین در سال 2046 برنامه ریزی نکنید.

ناسا اعلام کرده است که سیارکی به نام "2023 DW" در 14 فوریه 2046 شانس برخورد 1 در 625 دارد، اما مشخص نیست که کجا برخورد خواهد کرد.

🔰اگرچه بیان شد که مناطق برخورد پیش‌بینی‌شده از اقیانوس هند تا اقیانوس آرام و از غرب تا سواحل شرقی ایالات متحده، لس‌آنجلس، هاوایی و واشنگتن نیز جزو مکان‌های احتمالی برخورد قرار گرفتند.

🔹در همین حال، برخورد سیارک 2023 DW، یک سیارک نسبتا کوچک، در نتیجه یک برخورد احتمالی، به اندازه سیارک 12 کیلومتری که 66 میلیون سال پیش با زمین برخورد کرد و باعث انقراض دایناسورها شد، قوی نخواهد بود.

🆔@NASA_SHOP15
🔭تلسکوپ جیمز وب سحابی خرچنگ را رصد کرد!

تلسکوپ فضایی جیمز وب این بار به سحابی خرچنگ نگاه دقیق انداخت. این چیزی است که پس از انفجار یک ستاره باقی ‌مانده است

🔰این ستاره نوترونی که به تب اختر معروف است، به شکل یک نقطۀ درخشان در نزدیکی مرکز سحابی قرار دارد. همانند یک دیناموی کیهانی، این بقایای فروپاشی شده از هستۀ ستاره نیروی انتشار گرد و‌ غبار خرچنگ را در طیف الکترومغناطیسی تأمین می‌کند.

💢سحابی خرچنگ که ۶۵۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد حاصل یک ابرنواختر است که پر از رشته‌های اسرارآمیز می‌باشد. انفجار ابرنواختری که این سحابی را شکل داد نخستین‌بار در سال ۱۰۵۴ پس از میلاد توسط منجمان چینی و سرخپوستان رصد شد. 

🆔@NASA_SHOP15
⭕️ویجر ۲ در فضای میان ستاره ای اپدیت شد

🔵مهندسان ناسا به منظور حل مشکل کاوشگر ویجر، یک آپدیت نرم افزاری را به فضاپیمای ویجر ۲ ارسال کردند. این کاوشگر هم‌اکنون نزدیک به ۲۰ میلیارد کیلومتر با زمین فاصله دارد.

🆔@NASA_SHOP15
⭕️خاکسپاری یک دانشمند در فضا

یک استاد فیزیک با یک شرکت قرارداد بسته است تا پس از مرگ، DNA او را به فضا ارسال کند و امید دارد که فرازمینی‌ها با استفاده از آن بتوانند او را شبیه‌سازی کنند.

🔵این ایده ممکن است شبیه به طرح یک فیلم علمی-تخیلی به نظر برسد اما «کن اوم»(Ken Ohm) ۸۶ ساله با یک شرکت مستقر در تگزاس قرارداد بسته است تا بقایای او را به قطب جنوب ماه بفرستد.

🆔@NASA_SHOP15
💢کشف اکسیژن در سیاره ی ناهید

🔰دانشمندان نشانه‌های واضحی از وجود اکسیژن اتمی را در سمت روز سیارۀ ناهید، کشف کردند که در بالای ابرهای سمی آن قرار دارند.

🔹سیارۀ ناهید دنیایی است که دانشمندان به دنبال بررسی جزئیات بیشتر آن هستند و از بسیاری جهات شبیه به زمین است. اما از دیگر جهات، کاملاً متفاوت و جهنمی است.

طبق مدل‌های نظری، اکسیژن اتمی در جو سیارۀ ناهید وجود دارد و حتی مستقیماً در سمت تاریک ناهید شناسایی شد، اما تیمی به سرپرستی هاینز-ویلهلم هوبرز فیزیکدان مرکز هوافضای آلمان(DLR) می‌گوید که تشخیص اکسیژن در سمت روز ناهید به این معنی است که ما بینش جدیدی از پویایی جو این سیاره و الگوهای گردشی در آن داریم.

🔻ادامه پست👇🏻👇🏻

🆔@NASA_SHOP15
🔰اکسیژن اتمی مانند اکسیژنی که همه‌ی ما تنفس می‌کنیم، نیست. اکسیژنی که ما تنفس می‌کنیم، اکسیژن مولکولی یا O۲ است که از دو اتم اکسیژن متصل به هم تشکیل شده، اما اکسیژن اتمی از اتم‌های منفرد و تکی اکسیژن تشکیل شده و دوام زیادی ندارد، زیرا بسیار واکنش‌پذیر است و به راحتی به اتم‌های دیگر متصل می‌شود.

🔹اکسیژن اتمی اینجا روی زمین، در ارتفاعات بلند، فراوان است، جایی که در اثر نورکافتِ اکسیژن مولکولی ایجاد می‌شود. اساسا فوتون‌های خورشیدی، O۲ موجود در جو زمین را می‌شکنند و موجب تولید اکسیژن اتمی می‌شوند.

تصور می‌شود روند مشابهی در ناهید نیز اتفاق می‌افتد. جو ناهید عمدتاً از دی اکسید کربن تشکیل شده. وقتی نور خورشید به CO ۲ برخورد می‌کند، نورکافت، مولکول‌ها را به اکسیژن اتمی و مونوکسید کربن تقسیم می‌کند. مونوکسید کربن نیز در معرض نورکافت قرار می‌گیرد

🆔@NASA_SHOP15
💢مشاهده یک حفره قول پیکر روی خورشید

🔰یک حفره‌ی غول‌پیکر که اندازه‌ای ۶۰ برابر زمین دارد روی خورشید ظاهر شد. این حفرۀ تاجی طوفان‌های خورشیدی را در منظومه شمسی آزاد می‌کند.

یک حفره تیره هیولایی معروف به «حفره تاجی» به تازگی در نزدیکی خط استوای خورشید ظاهر شده و باعث می‌شود بادهای خورشیدی با سرعتی خیره کننده به سمت زمین و مظومه شمسی حرکت کنند. اندازه‌ی این حفره خورشیدی حدود ۸۰۰ هزار کیلومتر است. این در حالی است که قطر بزرگترین سیاره منظومه شمسی یعنی مشتری حدود ۱۴۰ هزار کیلومتر و قطر زمین ۱۲۷۴۲ کیلومتر است.

🆔@NASA_SHOP15
💢دنباله دار شیطان به سمت زمین می‌آید!

یک دنباله‌دار غول‌پیکر در حال حرکت به سمت زمین است؛ اما قبل از اینکه به این فکر کنید که آخرالزمان نزدیک است و خطر انقراض انسان‌ها جدی است؛ باید گفت که اینگونه نیست!

بنابر گزارشی که در «Astronomy.com» منتشر شده‌است، «دنباله دار شیطان» به دلیل عظمتی که دارد و بزرگتر از کوه اورست است، به این اسم نامیده می‌شود. این دنباله‌دار از دهه ۱۸۰۰ توسط دانشمندان شناخته شده‌است.

🔰این دنباله‌دار یک نوع دنباله‌دار منجمد است؛ بنابر گزارش «Earth.com» این دنباله‌دار از یخ ساخته شده‌است و یخ در آن جای خود را به گدازه، آب، آمونیاک یا حتی متان داده است و بنابر گزارشی که «نیویورک پست» اخیرا منتشر کرده‌است؛ انفجار اخیر این دنباله‌دار در مسیر خود منجر به آزاد شدن مقدار زیادی گاز و یخ در فضا شده‌است.

🔰حالی که ایده حرکت یک جرم آسمانی عظیم به سمت سیاره ما ممکن است نگران کننده باشد، اما باید گفت که جای هیچ نگرانی نیست؛ این دنباله‌دار با عبور از منظومه شمسی ما و در بین زمین و زهره، راه خود را باز خواهد کرد و در ماه ژوئن به نزدیک‌ترین فاصله خود از زمین خواهد رسید.

🆔@NASA_SHOP15
🔰ماموریت دانشمند ایرانی در آمریکا برای آوردن انرژی خورشیدی از فضا به زمین

🔹ماموریت «نمایشگر انرژی خورشیدی فضا» که به سرپرستی «علی حاجی‌میری» دانشمند ایرانی در حال انجام است، اولین ماموریت فضایی خود را برای آوردن انرژی خورشیدی به زمین به پایان رساند.

⭕️نمایشگر انرژی خورشیدی فضا»(SSPD-1) متعلق به «مؤسسه فناوری کالیفرنیا»(Caltech) یک سال پیش برای نشان دادن و آزمایش سه فناوری جدید که از جمله موارد ضروری برای بهره‌برداری از انرژی خورشیدی فضا هستند، به فضا پرتاب شد.

🟤بستر این آزمایش فضایی، توانایی ارسال انرژی به صورت بی‌سیم را در فضا نشان داد و کارآیی، دوام و عملکرد انواع گوناگون سلول‌های خورشیدی را در فضا بررسی کرد. همچنین، یک آزمایش انجام گرفت که در آن، یک ساختار سبک قابل استقرار برای رساندن و حفظ کردن سلول‌های خورشیدی و فرستنده‌های انرژی طراحی شد.

اکنون با پایان یافتن ماموریت SSPD-1 در فضا، مهندسان روی زمین در حال جشن گرفتن موفقیت‌های این بستر آزمایشی و یادگیری درس‌های مهمی هستند که به ترسیم آینده انرژی خورشیدی فضا کمک می‌کنند.

🆔@NASA_SHOP15
💢گرسنه ترین ابر سیاهچاله کیهان کشف شد!

🔰به تازگی دانشمندان یک ابرسیاهچاله را کشف کردند که یکی از گرسنه‌ترین سیاهچاله‌های جهان شناخته می‌شود، چرا که روزانه جرمی معادل یک خورشید را بطور کامل می‌بلعد

🔹اگر فکر می‌کنید که اشتهای سیری ناپذیری دارید، بهتر است به سیاهچاله کلان‌جرمی که به تازگی کشف شده نظری بیاندازید. این ابرسیاهچاله در مرکز یک کهکشان اختروش به نام J۰۵۲۹-۴۳۵۱ به قدری مواد را می‌بلعد که اساساً گاز و غباری معادل جرم یک خورشید را هر روزه به درون خود فرو می‌برد.

⭕️به گفته ستاره‌شناسان این ابرسیاهچاله در حال حاضر جرمی حدود ۱۷ میلیارد خورشید دارد. گروهی از ستاره‌شناسان به سرپرستی “کریستین ولف” از دانشگاه ملی استرالیا می‌گوید که این گرسنه‌ترین سیاه‌چاله‌ای است که تاکنون مشاهده کرده‌ایم و به ‌قدری سریع رشد می‌کند که عملاً در حالت حداکثر مقدار ماده‌ای است که می‌تواند داشته باشد.

کشف این ابرسیاهچاله به مانند یک آزمایشگاه شگفت‌انگیز برای درک چگونگی رشد و تکامل ابرسیاه‌چاله‌ها است!

🆔@NASA_SHOP15
💢هوش مصنوعی تا سال ۲۰۲۵ از هر انسانی باهوش‌تر خواهد بود

🔰ایلان ماسک” معتقد است که هوش مصنوعی تا سال ۲۰۲۵ می‌تواند از باهوش‌ترین انسان‌ جهان پیشی بگیرد و شاید حتی تا سال ۲۰۲۹ از تمام بشریت باهوش‌تر باشد.

🔵ایلان ماسک، بنیانگذار شرکت فضایی خصوصی اسپیس‌ایکس و مدیرعامل توییتر معتقد است که هوش مصنوعی(AI) تا سال ۲۰۲۵ و تا سال ۲۰۲۹ از کل بشریت باهوش‌تر خواهد بود. ماسک در ایکس نوشته است: هوش مصنوعی احتمالا سال آینده باهوش‌تر از هر انسانی خواهد بود. تا سال ۲۰۲۹، هوش مصنوعی احتمالا از مجموع همه انسان‌ها باهوش‌تر است.
ایلان ماسک نسبت به هوش عمومی مصنوعی(AGI) خوش‌بین است.

🆔@NASA_SHOP15
🔺این کهکشان نباید وجود داشته باشد

🟢تلسکوپ فضایی جیمز وب، یک کهکشان ۱۳ میلیارد ساله را رصد کرده که بسیار پیچیده‌تر است و عملا نباید در اوایل کیهان وجود داشته باشد.

🔸این کهکشان، که بزرگ‌تر از کهکشان راه شیری است، می‌تواند برداشت ما از چگونگی شکل‌گیری ماده تاریک در کیهان اولیه را تغییر دهد. “کارل گلیزبروک” ستاره‌شناس دانشگاه فناوری سویئنبرن که این تیم را سرپرستی می‌کرد، در بیانیه‌ای گفت: «دانشمندان برای مدتی کهکشانی به نام ZF-UDS-7329 را ردیابی می‌کردند، اما هرگز نتوانستند به اندازه‌ی کافی از نزدیک به آن نگاه کنند.»

🟤آنها در نهایت به کمک تلسکوپ فضایی جیمز وب توانستند این کهکشان را در حدود 11.5 میلیارد سال گذشته رصد کنند

🆔@NASA_SHOP15
Forwarded from 🛰️ NASA_IRAN 🚀
🔻جنس باران در سیارات مختلف:

✰زمین: آب
✰زهره: سولفوریک اسید
✰تیتان قمر زحل: متان
نپتون: الماس/بزن بریم نپتون 🙂😃
✰سیاره فراخورشیدی HD 189733b: شیشه
✰سیاره فراخورشیدی OGLE-TR-56b: آهن مذاب

🌐@nasa_iraan
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/05/02 11:45:58
Back to Top
HTML Embed Code: