Telegram Web Link
معینی‌پور رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شد

با حکم رئیس مجلس شورای اسلامی، دکتر مسعود معینی‌پور استاد دانشگاه و مدیر پیشین شبکه چهار سیما به عنوان رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس منصوب شد.

پیش از این حجت‌الاسلام غلامرضا قاسمیان این مسئولیت را برعهده داشت.
@naghdeandisheh
ارزیابی وضعیت «روزنامه‌نگاری دانشورانه» و مجلات فکری در گفت‌وگو با پیام فضلی‌نژاد

🔺روزنامه‌نگاری دانشورانه یک امر ملی است که باید رسالت و کارکرد آن برای انتقال میراث معرفتی و تمدنی کشورمان به نسل‌های جدید، حفظ و ترویج شود.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، پیام فضلی‌نژاد، مدیرمسئول و سردبیر مجله «نقد اندیشه» در حاشیه دیدار اصحاب رسانه با رئیس‌جمهور گفت:

🔺یک خطر پیش رو در عرصه رسانه، انقراض روزنامه‌نگاری دانشورانه خصوصا در نشریات مکتوب است. ژورنالیسم اندیشه، حافظ و ناقل میراث فکری و معرفتی ایران به نسل‌های جدید است. با این حال، نشریات دانشورانه که بستر عمومیِ تولید فکر و گذرگاه اندیشه به شمار می‌روند، امروز با سختی بسیاری منتشر می‌شوند.

🔺این روند از یک دهه گذشته آغاز شده و برآمده از متغیرهای مختلفی است که تحول آن نیز به آسانی ممکن نیست و یک عزم ملی را می‌طلبد. به طور خلاصه، امروزه بحران روزنامه‌نگاری دانشورانه از یک سو ناشی از کمبود نیروی انسانی متفکر است؛ روزنامه‌نگارانی که میان زبان دانشوران و زبان مردم پلی برای آگاهی بسازند و یک میانجی فکری باشند.

🔺برای رفع این نیاز باید مراکز آموزش کاربردی و مطالعات پیشرفته شکل بگیرد؛ مراکزی که نظریه و درس‌نامه‌ها را به کار عملی و روزنامه‌نگاری تجربی پیوند بزنند، نه اینکه صرفا دوره‌های بی‌هدف برگزار شود که هیچ خروجی‌ای ندارد. از این جهت، اولویت اول را باید آموزش‌های کاربردی دانست. آموزش روزنامه‌نگاری در ایران باید از اساس متحول شود. در این عرصه ما نیازمند احیا تجربه‌ای مانند «خانه روزنامه‌نگاران جوان» هستیم که در دهه ۱۳۷۰ توسط حجت‌الاسلام محمدرضا زائری پایه‌گذاری شد.

🔺یک وجه دیگر بحرانِ روزنامه‌نگاری دانشورانه، معضل اقتصادی است که خود از چندین متغیر تشکیل شده و باید درباره آن بحث مفصلی شود. امروزه دیگر قیمت کاغذ و خدمات چاپ مساله اصلی نیست، چرا که دیگر هزینه‌های تمام شده، سهم بسیار بیشتری را به خود اختصاص می‌دهد.

🔺همچنین نظام توزیع نشریات ما نیازمند بازسازی جدی است و در کنار همه این‌ها، دردهای مزمنی در خصوص امنیت شغلی، مسایل صنفی و بسیاری از دغدغه‌های دیگر وجود دارد که باید برای آن تدبیر شود.

https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1515579
@naghdeandisheh
فنِ زادنِ معرفت
🔺مقاله اختصاصی دکتر ناصرالدین صاحب‌الزمانی، نویسنده کتاب مشهور «خط سوم» در مجله نقد اندیشه:

از نظر شمس، انسان کامل یک «انسان متفکر» است

💢لینک خرید مجله
https://zarinp.al/584858
▪️اینستا
instagram.com/naghdeandisheh
▪️توییتر
twitter.com/naghdeandisheh
@naghdeandisheh
فنِ زادنِ معرفت
مقاله اختصاصی دکتر ناصرالدین صاحب‌الزمانی، نویسنده کتاب مشهور «خط سوم» در مجله نقد اندیشه:

از نظر شمس، انسان کامل یک «انسان متفکر» است

🔺تا زمانی که ذهن بشر زنده است، تفکر به بن‌بست نمی‌رسد، زیرا افراد در جامعه برای آینده برنامه‌ریزی دارند، در مشاغل مختلف مشغول به کار هستند و در راستای پیشرفت‌ خود و جامعه در ابعاد گوناگون کنکاش می‎کنند. از همین رو نمی‎توان در آن جامعه، از بن‌بست تفکر سخن گفت.

🔺از نظر شمس، انسان کامل یک «انسان متفکر» است. برای وی، اندیشه دارای مفهومی گسترده‎تر از اندیشه، به معنی اصطلاحیِ آن در #منطق بود و بیشتر مفهوم خردمندی و عقل معاش را در بر می‌گرفت. البته از نظر شمس، همه‌کس به چنین بلوغی نمی‎رسد.

🔺بشر از ابتدا تا امروز هشت مرحله معرفتی را پشت سر گذاشته است. شیوه و نوع تفکر در هر دوره، از منابع معرفتی مؤثر بر #آگاهی و #شناخت انسان نشئت گرفته، تا افراد با استناد به آن‎ها، نوعی از تفکر و اندیشه را برگزینند. نحوه اندیشیدن که شامل منابع معرفت بشری در دوره‌های اساطیری، پیدایش مذهب، فلسفه، عرفان، ادبیات، هنر، علم و دانش بشری است، در دوره تکنولوژی‌های نوین، روند دیگری را تجربه می‌کند.

🔺ذهن همواره دریافت‌های خود از واقعیت را دستکاری می‌کند، برمی‌گزیند، یا با تغییراتی گاه اندک و گاه بسیار، تا ژرفای یک مسخ کافکایی، آن را باز پس می‌دهد.

🔺افلاطون می‌گوید بشر هیچ‌چیز در #زندگی نمی‌آموزد، بلکه همه را به یاد می‌آورد و معرفت انسان، خاطرات فراموش شده‌ای است که بشر پیشاپیش آن‌ها را در جهان مُثل و در جهان تصور‌های استوار، آموخته است. حتی در این شرایط نیز آنچه که همچنان می‌توان به آن دست یافت، نوعی از تفکر و اندیشه است که به تدریج بشر کسب می‌کند.

🔺روند و شیوه اشاعه‌ #معرفت در هر زمینه‌ای در مقایسه با دوره‌های قبل خود بسیار متحول شده و تکنولوژی این روند را سرعت بخشیده است. اکنون انسان در جهت تفکر و بررسی درباره یک موضوع، می‌تواند به منابعی که در فضای دیجیتال وجود دارد، مراجعه کرده و به اندیشه خود شکل جامع‌تری دهد.

▫️دکتر ناصرالدین صاحب‌الزمانی، مجله نقد اندیشه، شماره دوم و سوم، بهار ۱۴۰۳، صفحه ۲۴

💢لینک خرید مجله
https://zarinp.al/584858
▪️اینستا
instagram.com/naghdeandisheh
▪️توییتر
twitter.com/naghdeandisheh
@naghdeandisheh
شبِ تاریکِ تاریخ
- از در و دیوار، فرآورده‌های «تفکر قلابی» می‌بارد

▫️دکتر نصرالله حکمت، متفکر و فلسفه‌دان:

🔺امروز باید از هر چیزِ خوب و مفید و ضروری و زیبا ترسید. آنچه زشت و مضر و معلوم‌الحال است، ترس ندارد، چراکه همه زشت‌ها و زشتی‌ها پشت صورتک زیباها و زیبایی‌ها پنهان شده‌اند.

🔺هیچ‌یک از دکه‌های معنافروشی نمی‌تواند به زندگی بشر تزریق معنا کند. گذشت آن دوران که نفس تفکر، راه معنا را می‌گشود.

▫️گفت‌وگو‌ با نصرالله حکمت، مجله نقد اندیشه، بهار ۱۴۰۳، شماره ۲ و ۳، ص۳۴

💢لینک خرید مجله
https://zarinp.al/584858
▪️اینستا
instagram.com/naghdeandisheh
▪️توییتر
twitter.com/naghdeandisheh
@naghdeandisheh
2025/07/03 06:58:58
Back to Top
HTML Embed Code: