Telegram Web Link
گزارش تصویری/ آئین وداع با گنج ایران

🔺پیکر پاک دکتر میرشمس‌الدین ادیب سلطانی فیلسوف، زبان‌شناس، طبیب، هنرمند و مترجم شهیر ایرانی، امروز پس از تشییع از دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، راهی خانه ابدی‌اش در قطعه نام‌آوران بهشت زهرا شد.

🔺این مراسم با پیام دکتر رضا داوری اردکانی آغاز شد و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز پیام تسلیت رییس جمهور را به مناسبت درگذشت دکتر ادیب سلطانی به جامعه علمی و فرهنگی ایران ابلاغ کرد.

🔺علی لاریجانی، علی‌اصغر مصلح، سید حمید طالب زاده، محمدرضا حسینی بهشتی، موسی دیباج، حسین غفاری، غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ، محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، پیام فضلی‌نژاد، مدیرمسئول مجله نقد اندیشه و… در این مراسم حضور داشتند.

🔺در پایان این مراسم خواهر ۹۴ ساله دکتر ادیب سلطانی به ایراد سخنرانی در فضائل زندگی این متفکر فقید پرداخت و آیت‌الله سیدمحمد قائم مقامی نیز نماز میت را بر پیکر ایشان اقامه کرد.

📸 عکس‌ها: مجله نقد اندیشه

اینستا
instagram.com/naghdeandisheh
توییتر
twitter.com/naghdeandisheh
@naghdeandisheh
📔یادبود علمی استاد فرزانه زنده یاد دکتر میر شمس الدین ادیب سلطانی

🗓 پنجشنبه 27 مهر 1402، ساعت 9

🏠 سالن فردوسی

🔹 برنامه به صورت حضوری برگزار می‌شود.

🔹 ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اسرائیل را زیر رادیکال ببریم
و غزه را به توان n برسانیم

✍️ این آخرین گفت‌وگوی استاد کیومرث منشی‌زاده، شاعر شعر ریاضی، هنرشناس و عضو برجسته کانون نویسندگان ایران بود که سال ۱۳۹۶ درگذشت.

‏مستند «شعر رنگی» نیز به کارگردانی مرحومه وحیده محمدی‌فر و تهیه‌کنندگی مرحوم داریوش مهرجویی از زندگی او ساخته شد.

‏روحشان شاد.

توییتر
x.com/naghdeandisheh/status/1714708088912007361?s=46&t=Uosl-8SuF3VjvMg7byi4Rw

اینستگرام
instagram.com/reel/CyjN2UTtnwX/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

@naghdeandisheh
نوکیسه‌های فرهنگی به میراث ایران بی‌اعتقاد هستند/ ایرانیان، ایران فرهنگی را با «مصالحه» حفظ کردند

✍️جواد رنجبر درخشیلر، مجله نقد اندیشه، شماره اول، ص۱۷۶

🔺ناخودآگاه فرهنگی ما درحال تبدیل به «خودآگاه بی‌فرهنگی» است.حال چه باید کرد؟ دکتر ندوشن زنده‌ترین منابع تاریخ را ادب فارسی، شعر، قصه‌ها و ادب عامیانه نامیده‌اند. به این اعتبار راه شناخت و حفظ ایران فرهنگی از «ادبیات» می‌گذرد.

🔺نوکیسه‌های فرهنگی به میراث ایران بی‌اعتقاد هستند و ریشه این بی‌مبالاتی فرهنگی در نفوذ ایدئولوژی و پست‌مدرنیسم است. گویی جای مصالحه کهن را که به شاهنامه‌سرایی می‌رسید، نوعی خوش‌خیالی و اباحه‌گری گرفته است.

🔺ایرانیان، ایران فرهنگی را با «مصالحه» حفظ کردند. این تداوم، بدون دو مفهوم جذب و مصالحه قابل فهم عمیق نیست. فرهنگ ایرانی در تداوم بی‌وقفه خود فرهنگ و اندیشه‌های دیگر را جذب و بر فرهنگ و اندیشه خود افزوده است. مهم‌ترین مثال این فرایند فرهنگیِ مداراگرانه، جذب مبانی اسلامی بود.

لینک ‌خرید مجله
https://zarinp.al/497897
اینستا
instagram.com/naghdeandisheh
توییتر
twitter.com/naghdeandisheh
@naghdeandisheh
صنعتِ‌ فلسفه
عصر نفوذ فیلسوفان در ابر شرکت‌های صنعتی

✍️محمدطاها جهاندیده، مجله نقد اندیشه، شماره اول، ص ۸۸

🔺روند #کنترل_تفکر به مرحله عبور از نخبگان رسیده و وارد مرز فراانسانی خود شده است. در جامعه شبکه‌ای، انسان نیازمند تبیین مفاهیم نامحدودی است که به شکلی شتابزده تولید می‌شوند. در عصری که واقعیت مجازی و بحران هویت، #انسان را با از خودبیگانگی مواجه ساخته، سرمایه‌داری اطلاعاتی و دولت‌ها مفاهیم فلسفی مدنظر خود را تولید می‌کنند.

🔺کاستلز بحران #هویت را بزرگ‌ترین بحران جامعه شبکه‌ای می‌داند. در این جامعه نیاز اساسی انسان به ‌معنای زندگی به بیشترین حد خود رسیده و نیاز به #فلسفه جهت خلق معنا، بیش از هر زمانی احساس می شود. فلسفه همچنین جهت تبیین و معناسازی مفاهیمی چون «انفجار اطلاعات»، به عنوان بازیگر اصلی شناخته می‌شود.

🔺نفوذ #فیلسوفان در ابرشرکت‌های صنعتی و سازمان‌های بشری و زیست محیطی، جلوه‌ای از آغاز صنعت‌سازی از فلسفه، با توجه به عصر صنعت اطلاعات و کالاهای اطلاعاتی است.

لینک ‌خرید PDF مجله
taaghche.com/book/191893
اینستا
instagram.com/naghdeandisheh
توییتر
twitter.com/naghdeandisheh
@naghdeandisheh
دکتر رضا داوری اردکانی: من در درون شکست نخورده‌ام

🔺بعضی از دوستان عزیزم مکدر شدند که چرا از شکست گفتم… من در درون شکست نخورده‌ام، زیرا هنوز تعلقم به تفکر را حفظ کرده‌ام و زبون‌اندیشی رایج از عهده شکستن این تعلق خاطر بر نمی‌آید.

🔺مقاله «من شکست خورده‌ام» یادداشت‌های تنهایی من بوده که برای چاپ و انتشار ننوشته بودم.

اینستا
instagram.com/naghdeandisheh
توییتر
twitter.com/naghdeandisheh
@naghdeandisheh
2025/07/06 11:32:58
Back to Top
HTML Embed Code: