Telegram Web Link
♨️عربستان، امارات و عمان روز ملی سوریه را تبریک گفتند

🔻پادشاه و ولیعهد سعودی امروز چهارشنبه در پیام‌هایی به بشار اسد، روز استقلال جمهوری عربی سوریه را شادباش گفتند.

🔻سلمان بن عبدالعزیز و محمد بن سلمان در این پیام‌ها، همچنین بهترین آرزوها را برای رئیس‌جمهوری سوریه و پیشرفت و شکوفایی را برای دولت و ملت این کشور ابراز داشته است.

🔻محمد بن زاید، رئیس امارات محمد بن راشد و منصور بن زاید معاونان او نیز پیام‌هایی به این مناسبت فرستادند.

🔻همچنین شب گذشته نیز هیثم بن طارق، سلطان عمان در پیامی به بشار اسد این روز را شادباش گفته بود.

#عربستان #امارات #عمان

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
♨️عربستان، امارات و عمان روز ملی سوریه را تبریک گفتند 🔻پادشاه و ولیعهد سعودی امروز چهارشنبه در پیام‌هایی به بشار اسد، روز استقلال جمهوری عربی سوریه را شادباش گفتند. 🔻سلمان بن عبدالعزیز و محمد بن سلمان در این پیام‌ها، همچنین بهترین آرزوها را برای رئیس‌جمهوری…
♨️پرونده سوریه و سایه چنددستگی در شورای همکاری خلیج فارس

🔻کشورهای عربی خلیج فارس در پیوند با ازسرگیری روابط با سوریه، دچار نوعی چنددستگی هستند.

🔻امارات و بحرین پیش از همه اواخر سال ۲۰۱۸، ازسرگیری روابط را، با بازگشایی سفارت‌های خود در دمشق کلید زدند.

🔻سعودی نیز که روزی یکی از بزرگ‌ترین حامیان سرنگونی اسد بود، سرانجام تسلیم شد، و سال گذشته با اذعان به بیهودگی تلاش برای انزوای سیاسی سوریه، همان راه ابوظبی و منامه را رفت.

🔻قطر اما سرسختی نشان داده و اگرچه مخالف ایده ازسرگیری روابط نیست اما پیش از آن، خواهان تعیین تکلیف و گام‌های عملی در پرونده معارضان سوری است.

🔻کویت اگرچه موضعی متعادل‌تر نسبت به قطر داشته، اما برخی ملاحظات و محافظه‌کاری‌ها مانع از گام عملی در این مسیر شده است؛ از همین رو، این پرونده به موضوعی بحث برانگیز در افکار عمومی این کشور تبدیل شده است.

🔻در این میان، عمان از همان آغاز موضعی بی‌طرفانه درباره جنگ سوریه در پیش گرفت و از راهبرد پراگماتیک تمرکز بر ابعاد انسانی ماجرا پیروی کرد.

#عربستان #امارات #عمان #بحرین #قطر #کویت

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️توافق امارات و عراق برای اداره مشترک بندر فاو

🔻خبرگزاری رسمی عراق امروز پنجشنبه به نقل از محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر این کشور، از توافق با شرکت بنادر ابوظبی، برای اداره مشترک بندر فاو خبر داد.

🔻این شرکت اماراتی و شرکت بنادر عراق، دو هفته پیش (۴ آوریل)، یک توافقنامه اولیه برای توسعه بندر بزرگ فاو و منطقه اقتصادی مجاور امضا کرده بودند. این همکاری همچنین به سرمایه‌گذاری‌های بالقوه، مدیریت و عملیات بنادر، مناطق اقتصادی و زیرساخت‌های مرتبط در سراسر عراق گسترش می‌یابد.

🔻تمرکز اصلی این توافق اولیه، ارائه مدل‌های پیشرفته مدیریت و عملیاتی برای بندر فاو و منطقه اقتصادی عنوان شد. این توافقنامه همچنین شامل مطالعه سازوکار توسعه، تامین مالی، مدیریت، عملیات و نگهداری پروژه است.

🔻حجم مبادلات تجاری امارات و عراق به ۲۶ میلیارد دلار می‌رسد.

🔻به گفته کارشناسان اگرچه سرمایه‌گذاری های خلیجی در عراق اکنون عمدتاً در بخش‌های انرژی، املاک و گردشگری است، اما انتظار می‌رود آینده نزدیک، بخش‌های مختلف صنعتی این کشور را نیز در بر گیرد.

🌐 الحـرة | Forbes ME | سبوتنيك

#امارات

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️تبعات مشارکت کشورهای عربی در مقابله با حمله ایران

🔹روزنامه Haaretz اسرائیل، در یادداشتی نوشته کشورهای عربی (ازجمله کشورهای خلیج فارس) که در حمله ایران، به کمک اسرائیل شتافتند، اکنون در توضیح این رفتار خود برای ملت‌هایشان، دچار دردسر شده‌اند:

🔻برخی کشورهای عربی که در مقابله با نخستین حمله ایران به اسرائیل مشارکت داشتند، احتمالاً با تبعات و واکنش‌هایی از سوی مردم خود روبرو خواهند شد.

🔻اگرچه ایران تنها اسرائیل را هدف قرار داد، اما برخی کشورهای عربی، تصمیم گرفتند در کنار اسرائیل بایستند؛ به گونه‌ای که اکنون در توضیح این موضع به ملت‌های خود، با دشواری روبرو هستند؛ به ویژه که هیچ تهدید مستقیمی متوجه منافع آنها نبود که بخواهند اجباراً این تصمیم را بگیرند.

🔻شیوه و میزان مشارکت این کشورها در مقابله با حمله ایران متفاوت بود؛ برخی، داده‌های اطلاعاتی را به اشتراک گذاشتند؛ و برخی نیز اقدامات محرمانه انجام دادند.

🔻درک این مشارکت، تا چند ماه پیش آسان‌تر بود؛ اما جنگ غزه، باعث شده رهبران عرب به سختی بتوانند رفتارها و اقدامات خود را به گونه‌ای متقاعدکننده برای ملت‌های خود تشریح کنند.

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️ گفت‌وگوی وزیران خارجه ایران و امارات/ روابط دوجانبه تا تحولات منطقه

🔻عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر خارجه امارات پنجشنبه شب در تماس تلفنی، با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران گفت‌وگو کرد.

🔻به نوشته ایرنا، امیرعبداللهیان در این‌ گفت‌وگو با ابراز تأسف از وقوع سیل سنگین در امارات، آمادگی ایران برای کمک به مردم در معرض سیل را اعلام کرد.

🔻عبدالله بن زاید نیز بر اراده کشورش جهت توسعه روابط دو جانبه در همه زمینه ها تاکید کرد.

🔻طرفین بر توسعه روابط دوجانبه و برگزاری منظم کمیته‌های مشترک اقتصادی و کنسولی تأکید کردند.

🔻وزیران امور خارجه دو کشور همچنین در مورد آخرین تحولات غزه، تداوم جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، ضرورت توقف هر چه سریع‌تر این جنایات و تسریع در ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه، و نیز در خصوص برخی دیگر از تحولات منطقه‌ای رایزنی و تبادل نظر کردند.

🔻در این راستا، بنابه گزارش خبرگزاری رسمی امارات، محور رایزنی دو وزیر، بررسی به «تحولات خطرناک» اخیر در منطقه و پیامدهای آن بر صلح و امنیت منطقه‌ای بوده است.

🔻در این گفت‌گو، وزیر خارجه امارات خواستار «خویشتن‌داری حداکثری و تلاش برای جلوگیری از چرخه تنش در منطقه» شده است.

🔻او افزود دیپلماسی و گفت‌وگو تنها مسیرهای حل‌وفصل تنازعات و تضمین امنیت ‌و ثبات منطقه است.

🔻وزیرخارجه امارات تاکید کرد صلح، رفاه و توسعه چیزی است که کشورهای منطقه باید از آن برخوردار باشند و سزاوار آن هستند.

🔹این تماس نزدیک یک هفته پس از پاسخ تهران به حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق، و تنها چند ساعت پیش از برخی گزارش‌ها درباره حمله این رژیم به نقاطی در ایران انجام شده است.

🔹امارات روابط نزدیک، رسمی و علنی خود با رژیم اسرائیل را حتی در سایه جنگ غزه، و انتقادات گسترده نیز حفظ کرده است.

#امارات
🌐 IRNA | WAM

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️تلاش امارات برای نفوذ در شرق آفریقا در سایه حملات انصارالله

🔹رویداد؟
🔻امارات یک بیمارستان صحرایی ۲۰ تختخوابی جدید با هزینه ۵۰ میلیون دلاری در کشور چاد تأسیس کرده است؛ این دومین بیمارستانی است که امارات در این منطقه، که شاهد ورود موج بزرگ پناهندگان از درگیری‌های داخلی سودان بوده، تأسیس می کند.

🔻این پروژه بخشی از راهبرد سیاست خارجی گسترده‌تر امارات، با تمرکز بیشتر بر شرق آفریقا است؛ که انتظار می‌رود در ۲۰۲۴-۲۰۲۸ ادامه یابد.

🔹اهمیت؟
🔻سیاست خارجی امارات همچنان با پیشران منافع تجاری، از راه تعامل دیپلماتیک، بشردوستانه و امنیتی، با هدف ارتقاء جایگاه کشور و زمینه‌سازی برای ورود شرکت‌ها هدایت می‌شود؛ و در همین راستا، علاقه ابوظبی به شرق آفریقا نیز افزایش یافته است.

🔻امارات همچنین دارای منافع راهبردی در دریانوردی، امنیت غذایی و منابع معدنی در شرق آفریقاست.

🔻با این‌حال، فعالیت‌های امارات در منطقه، در میان اتهامات مبنی بر حمایت از شبه‌نظامیان نیروی واکنش سریع در سودان، مورد انتقاد قرار گرفته است.

🔻در شاخ آفریقا، شرکت بنادر دبی، در توسعه بندر «بربره» در منطقه خودمختار سومالی لند سومالی مشارکت داشته است. در بُعد دیپلماتیک نیز، امارات از توافق ماه ژانویه -که باوجود مخالفت شدید مصر، دسترسی بندر بربره به اتیوپی را فراهم می‌کرد- حمایت کرد. اتیوپی به عنوان یک متحد مهم امارات در منطقه ظاهر شده است.

🔻امارات همچنین فوریه گذشته نیز یک توافق جامع مشارکت اقتصادی با کنیا امضا کرد.

🔻در کشور همسایه، تانزانیا نیز، شرکت بنادر دبی اواخر ۲۰۲۳ پروژه توسعه و بهره‌برداری از بخشی از بندر دارالسلام را به دست گرفت.

🔻این به معنای روابط تجاری و امنیتی چشمگیری در شرق آفریقاست.

🔹سپس؟
🔻تنش‌ها در دریای سرخ، تلاش امارات برای تنوع‌بخشی و تأمین امنیت شرکای تجاری و روابط دیپلماتیک را تقویت خواهد کرد؛ و این کشور روابط تجاری و سرمایه‌گذاری در شرق آفریقا را گسترش خواهد داد؛ اگرچه با رقابتِ نفوذ دیگر قدرت‌های خارجی، مانند چین و عربستان سعودی روبرو خواهد شد.

🔻بااین حال، فعالیت‌های امارات، برخی انتقادات بین المللی را متوجه این کشور خواهد کرد؛ و ممکن است به حملاتی علیه اتباع یا تأسیسات آن منجر شود؛ چنان‌که در ماه فوریه، سه نیروی نظامی امارات در سومالی کشته شدند.

🔻امارات نفوذ خود در شرق آفریقا را در درجه نخست، از راه کمک‌های مالی، سرمایه‌گذاری و دیپلماسی تقویت خواهد کرد.

#امارات
🌐 Economist Intelligence Unit

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
♨️ عربستان هم پشت اسرائیل ایستاد؛ پادشاهی سعودی در هدف قرار دادن پهپادهای ایرانی نقش داشته است. 🔻 به گزارش اکونومیست، رویکرد سعودی در عملیات‌های آفندی امریکا برای کمک به رژیم صهیونیستی همراه با نقشی حیاتی و غیرمستقیم بوده است زیرا هواپیماهای سوخت‌رسان، و…
♨️ عربستان مشارکت در رهگیری موشک‌های ایران علیه اسرائیل را تکذیب کرد

🔻وب‌سایت العربیه وابسته به دولت عربستان در گزارشی به نقل از منابع مطلع، گزارش داده که پادشاهی سعودی هیچ‌گونه مشارکتی در رهگیری حملات موشکی و پهپادی ایران به اسرائيل نداشته است.

🔻در ادامه این گزارش تاکید شده که هیچ سایت رسمی سعودی اظهاراتی مبنی بر مشارکت ریاض در رهگیری حملات اخیری که ایران نزدیک به دو روز قبل علیه اسرائیل انجام داد، منتشر نکرده است.

🔻پیش از این روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به نقل از منابعی گزارش داده بود که امارات و عربستان در فرآیند رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایران به اسرائيل مشارکت داشته‌اند.

🔻 در همین رابطه رسانه تایمز اسرائيل به نقل از یک مقام ارشد اسرائيلی گزارش‌ها مبنی بر نقش داشتن امارات در رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایرانی را رد کرد. این مقام همچنین ادعاهای مشارکت گسترده اعراب در عملیات نظامی مشترک اسرائيل و کشورهای غربی را «اغراق‌آمیز و نادرست» خواند.

#عربستان

🌐 یورونیوز

🔹 مطالعات خلیج فارس
♨️ فشار امریکا بر عربستان و اسرائیل برای پیشبرد عادی‌سازی

🔻 به گزارش وال‌استریت ژورنال،یکی از مقامات سعودی گفته است این پادشاهی آماده است تا "موافقت لفظی" از سوی نتانیاهو را بپذیرد؛ موافقتی که نشان‌دهنده تمایل وی (نتانیاهو) برای از سرگیری مذاکرات مربوط به تشکیل یک دولت مستقل فلسطینی به عنوان بخشی از شروط عادی‌سازی روابط سعودی_اسراییلی است.

🔻از سوی دیگر، گزارش‌ها حاکی از آن است که کابینه بایدن در حال افزایش فشار بر روی هر دو طرف سعودی و اسرائیلی برای پیشبرد روند عادی‌سازی می‌باشد.

🔻 توضیح: بدیهی است که بایدن در ماه‌های پایانی ریاست خود بر دولت، در صدد کسب پیروزی‌ها و دستاوردهایی باشد تا بتواند انتخابات آتی را نیز به نفع خود به پایان ببرد. در سوی دیگر تعامل، عربستان سعودی قرار دارد که دستیابی به توافق عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی در ازای امتیازات مورد مطالبه را در دولت بایدن، نقد تر میبیند و ترجیح می‌دهد آن را به نسیه دولت بعدی که احتمال می‌رود جمهوری‌خواه باشد، ندهد.

🔻 نکته دیگر که حائز اهمیت به نظر نی‌رسد این است که پادشاهی سعودی، علاوه بر تشکیل دولت مستقل فلسطینی، امتیازات مهم دیگری را نیز از ایالات متحده طلب کرده است، از جمله دستیابی به فناوری غنی‌سازی هسته‌ای و یک پیمان شبه‌ناتو دفاعی-امنیتی با امریکا. در حالی که هیچ کدام از این شروط به صورت قطعی محقق نشده، اما به نظر می‌رسد تاکید رسانه‌های سعودی و امریکایی بر شرط تشکیل دولت فلسطینی، برای اقناع افکار عمومی و کاهش اعتراضات به برقراری روابط رسمی با رژیم صهیونیستی است. عربستان با ایجاد فضای رسانه‌ای مناسب در صدد است علاوه بر منافعی که از عادی‌سازی کسب می‌کند، خود را قهرمان حمایت از فلسطین نیز جلوه دهد.

#عربستان

🌐 Wallstreet Journal

🔹 مطالعات خلیج فارس
♨️چهار بلاگر زن عربستانی به دلیل عدم پوشش مناسب، با جریمه سنگین مواجه شدند

🔻 سازمان «تنظیم مقررات رسانه‌ای» سعودی چهار زن چهره عربستانی را به دلیل برهنگی و حضور مغایر با ارزش‌های جامعه در رسانه‌های اجتماعی 400 هزار ریال (7.1 میلیارد تومان) جریمه کرد.

🔻 سازمان تنظیم مقررات رسانه‌ای پادشاهی سعودی افزون بر جرائم مالی سنگین مجوز فعالیت این چهره‌های رسانه‌ای را نیز به حالت تعلیق درآورد.

#عربستان

🌐 سبق

🔹 مطالعات خلیج فارس
♨️عمان و قطر جزو 10 کشور دارای خانواده های پرجمعیت جهان

🔻بررسی آماری مجله CEOWORLD پیرامون میانگین تعداد افراد خانواده که در یک خانه زندگی می کنند، نشان می دهد عمان در صدر کشورهای عربی قرار دارد.

🔻برپایه این آمار که با بررسی چندین گزارش رسانه های محلی و بین المللی به دست آمده، جایگاه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بدین ترتیب است:

🔹عمان با میانگین 8.2 نفر در هر خانواده (پنجم جهان/ نخست عربی)
🔹قطر : 7.2 نفر (نهم جهان / سوم عربی)
🔹عربستان سعودی: 6.8 نفر (14 جهان/ پنجم عربی)
🔹امارات: 6.3 نفر (19 جهان/ هشتم عربی)
🔹کویت: 6.2 نفر (21 جهان/ نهم عربی)

🔻بنابه این گزارش، همچنین در سطح جهانی، جمهوری آفریقای مرکزی، سنگال، گامبیا و افغانستان، به ترتیب با میانگین 8.6، 8.33، 8.23 و 8.04 در جایگاه نخست تا چهارم قرار دارند.

#عربستان #امارات #کویت #بحرین #عمان #قطر

🌐 روسیا الیوم

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♨️اعزام نخستین کاروان زائران ایرانی به عمره پس از ۹ سال/ حضور سفیر عربستان در فرودگاه

🔻سرانجام پس از ۹ سال، نخستین کاروان زائران عمره ایرانی امروز دوشنبه از فرودگاه امام خمینی (ره) راهی مدینه شد.

🔻عبدالله العنزی، سفیر عربستان در تهران نیز براى نخستين‌بار در مراسم اعزام زوار ایرانی در فرودگاه حاضر شد و ضمن شرکت در مراسم بدرقه زائران، از ترمینال سلام و زیر ساخت‌های فرودگاه هم بازدید کرد.

🔻امسال ۵,۷۲۰ زائر عازم سرزمین وحی می‌شوند؛ تمام پروازها توسط شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود و آخرین پرواز برگشت زائران نیز در تاریخ ۲۳ اردیبهشت انجام خواهد شد.

🔻تا پیش از ازسرگیری روابط تهران-ریاض، دولت سعودی تنها اجازه انجام حج واجب را، آن هم با سهمیه ثابت و محدود به زائران ایرانی می‌داد.

🔻اگرچه رسانه‌ها دسامبر گذشته از لغو محدودیت‌های عمره برای ایرانیان خبر داده بودند، اما انجام پروازها تاکنون به دلیل کارشکنی و عدم صدور مجوز از سوی سعودی‌ها و نیز آنچه "مشکلات فنی" خوانده می‌شد، به تأخیر افتاده بود.

🌐 IRNA | Reuters
#عربستان

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️روایتی از هرج و مرج دبی و تلاش ناکام دولت برای سانسور ماجرا

🔻بارش و سیل بی‌سابقه در امارات و هرج و مرج متعاقب آن، کارآیی امکانات و واقعیت این کشور آن‌گونه که تبلیغ می‌شود را با پرسش هایی جدی مواجه کرده است.

🔻با اینکه نهادهای ذیربط چند روز پیش از این حادثه، هشدارهای لازم را داده بودند اما، امیرنشین دبی کاملا در برابر آن فلج شد؛ و بنابه گزارش‌ها، تا چند روز پس از فروکش سیل، بسیاری اماکن ازجمله مجتمع های مسکونی، فروشگاه ها، ورزشگاه ها و... همچنان غرق آب بودند.

🔻اگرچه دولت و مقامات امارات تلاش کردند همه چیز را تحت کنترل نشان دهند؛ اما روایت شاهدان عینی حکایت از اختلال جدی در زیرساخت ها و خدمات رسانی این کشور حکایت دارد؛ دو بخشی که این شیخ‌نشین حاشیه خلیج فارس همواره به آنها می‌بالیده است.

🔻این وضعیت بحرانی، صدها معامله‌گر و علاقمند بازار رمزارز که هفته گذشته برای حضور در دو همایش «بلاکچین لایف» و «توکن ۲۰۴۹» به دبی رفته بودند را نیز گرفتار کرد.

🔻در همین راستا، یکی از معامله‌گران نوشته: دبی بدترین شهری بود که تاکنون رفته‌ام؛ دیگر هیچ وقت با خیال راحت به اینجا نمی‌آیم.

🔻یکی دیگر از آنها نیز در پستی بلندبالا نوشته: درب اضطراری هواپیمای دبی می‌لرزید.. هواپیما در ۳ فوت آب فرود آمد.. چمدانم در باند فرودگاه شناور شد.

🔻او افزود که تلاش کرده وضعیت جاری دبی را آنلاین پخش کند که 8 افسر پلیس بخاطر فیلمبرداری از اماکن عمومی مانع شدند و خواستند مرا بازداشت کنند.

🔻یک سرمایه‌گذار دیگر بازار رمزارز نیز نوشت: این بدترین چیزی بود که در عمرم دیدم.. نه پلیسی.. نه آتش نشانی.. نه تاکسی...

🔻مقامات امارات از پاسخ به رسانه ها (ازجمله خبرگزاری بلومبرگ) درباره این وضعیت خودداری کرده اند.

🌐 Middle East Eye | Bloomberg
#امارات

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️ عربستان سعودی وعده‌های خود درباره عدم اعدام کودکان و نوجوانان را زیر پا می‌گذارد

🔻براساس گزارش سازمان اروپایی حقوق بشر عربستان سعودی، جان هشت کودک زیر سن قانونی که پرونده آنها در حال پیگیری است در خطر اعدام قرار دارد.

🔻به گفته این سازمان، دادگاه تخصصی استیناف اخیرا پرونده یوسف المناسف و علی المبیوق که زیر سن قانونی هستند را به دیوان عالی کشور منتقل کرده است. ديوان عالي كشور نزديك به هفت ماه پيش حكم را به دادگاه تجديدنظر ارجاع داد و اين دادگاه با اصلاح مشاهدات خود، آن را به ديوان عالي كشور كه ​​آخرين مرحله قبل از اجراست، برگرداند.

🔻عربستان سعودی در پاسخ به گزارشگران ویژه سازمان ملل، آزار، شکنجه و بدرفتاری را که المنصف در معرض آن قرار گرفته بود، رد کرده است. این اتهامات مطرح شده در زمانی اتفاق افتاده‌اند که المناسف بین ۱۵ تا ۱۶ سال داشته است.

🔻سازمان اروپایی-سعودی حقوق بشر توضیح می‌دهد که فرد محکوم به قتل حق درخواست عفو از شخص مربوطه را دارد و از آنجایی که این حکم یک حکم اختیاری است، هیچ قربانی یا خانواده قربانی وجود ندارد و تنها مرجع مجاز به عفو، "ولی" (یعنی) پادشاه است و دربار سلطنتی تنها وسیله ارتباطی بین شهروندان، شاه و ولیعهد او محسوب می‌شود.

🔻این سازمان بر این باور است که رویه‌های عربستان سعودی در اجرای احکام بدون اطلاع خانواده، علاوه بر عدم شفافیت، پیش‌بینی فاصله بین ارجاع پرونده به دیوان عالی کشور تا تصویب آن و زمان اجرای آن را غیرممکن می‌کند.

🔻بر اساس داده های اخیر این سازمان: دیوان عالی کشور بدون اطلاع خانواده‌ها و وکلا، احکام اعدام جلال اللباد و عبدالله الدرازی را تایید کرد و بنابراین این احکام هر لحظه پس از امضای پادشاه ممکن است اجرا شود.
دادگاه تخصصی استیناف، احکام اعدام یوسف المناسف، علی المبیوق ، حسن زکی الفرج و علی السبطی را به عنوان آخرین مرحله قضایی قبل از اجرا به دیوان عالی کشور منتقل کرد.

🔻هر چند پادشاهی سعودی در سال‌های اخیر وانمود کرده که صدور احکام قتل علیه افراد زیر سن قانونی را متوقف کرده است. اما در حقیقت به جای تغییر واقعی در عملکرد، به انکار، دادت اطلاعات نادرست و دستکاری در پاسخ‌های خود به نامه‌های سازمان ملل متوسل شده است. این سازمان توضیح می دهد که اصرار دولت سعودی بر این شیوه‌های گمراه کننده، علاوه بر تحولات اخیر در پرونده کودکان زیر سن قانونی که همچنان در حال پیگیری است، موید این است که خطر جانی برای آن‌ها قریب الوقوع می‌باشد.

#عربستان

🌐سازمان اروپایی_سعودی حقوق بشر

🔹 مطالعات خلیج فارس
♨️پروژه راهبردی "جاده توسعه" با مشارکت دو کشور خلیج فارس

🔻وزیران حمل‌و‌نقل و زیرساخت عراق، ترکیه، امارات و قطر، روز دوشنبه ۳ اردیبهشت در بغداد یادداشت‌تفاهم همکاری چهارجانبه پیرامون ترسیم چارچوب‌های لازم برای اجرای پروژه «جاده توسعه» را امضا کردند.

🔻این پروژه ۱۷ میلیارد دلاری، باهدف ارتقاء همکاری‌های اقتصادی و امنیتی میان این کشورها، و همچنین ایجاد ارتباط بین مردم و فرهنگ‌های منطقه، از بندر فاو در بصره آغاز شده و با احادث یک جاده و راه‌آهن به طول ۱۲۰۰ کیلومتر در خاک عراق، به شبکه ریلی ترکیه متصل می‌شود.

🔻این پروژه که شامل قطار سریع‌السیر، جاده، اتوبان، ده‌ها پایانه، و خطوط لوله نفت و گاز نیز است، امارات، قطر و عراق را به اروپا پیوند می‌دهد؛ و از همین‌رو، توجه این اتحادیه را نیز به خود جلب کرده، و به شدت درپی تسریع اجرای آن است.

🔻پروژه جاده توسعه، که «کانال خشک» و «جاده ابریشم عراقی» نیز نامیده شده، جابجایی ۴۰۰ هزار کانتینر در فاز دوم را هدف‌گذاری کرده؛ و قرار است فاز نخست در ۲۰۲۸، فاز دوم در ۲۰۳۳ و فاز پایانی در ۲۰۵۰ به بهره‌برداری برسد.

🔻جاده توسعه همچنین مستلزم تکمیل پروژه توسعه بندر فاو عراق است؛ و در همین راستا، چند روز پیش شرکت بنادر ابوظبی و شرکت بنادر عراق توافقی به منظور اداره و توسعه این بندر امضا کردند.

🔻این مسیر را با خودور می‌توان در ۱۲ تا ۱۶ ساعت پیمود؛ همچنان که مدت زمان جابجایی کالا از شانگهای به روتردام را از ۳۳ روز به ۱۵ روز کاهش می‌دهد.

پروژه‌های موازی

🔻جاده توسعه به موازات چند پروژه مشابه دیگر قرار دارد؛ ازجمله امارات و ترکیه یک پروژه نیز از طریق ایران دارند که بندر شارجه را به بندرعباس و سپس ترکیه و بندر اسکندرون متصل می‌کند؛ این پروژه نیز مسیر دریایی ۳۰ روزه از کانال سوئز را به ۷ روز کاهش می‌دهد.
از دیگر سو، جاده توسعه همچنین رقیبی برای پروژه هند-خاورمیانه-اروپا تحت نظارت ایالات متحده به شمار می‌رود؛ که خود، رقیب «کمربند و جاده» چین است.

🔹از آنجا که بخش عمده این پروژه در خاک عراق واقع شده، و باتوجه به وضعیت نامطلوب زیرساخت‌های این کشور و هزینه‌های بالای پروژه، احتمالا دیگر کشورهای خلیج فارس (غیر از امارات و قطر) و ترکیه و احتمالا چین و اروپا (باتوجه به اهمیت پروژه) نیز به آن خواهند پیوست؛ یا دست‌کم از آن حمایت می‌کنند.

🔹موضوع دیگری که می‌تواند این روند، که در واقع به نوعی، دور زدن ایران به شمار می‌رود را تقویت کند، رویکرد گسترده‌تر کشورهای عربی -و همچنین آمریکا و غرب- برای جذب عراق و کاهش وابستگی این کشور به ایران است؛ ذکر این نکته نیز در اینجا جالب توجه است که عراق تاکنون نشان داده تمایلی به تکمیل پروژه اتصال خط آهن شلمچه-بصره ندارد، و یا دست‌کم آن را صرفاً باهدف مسافری ( و نه حمل کالا) می‌داند.

#امارات #قطر

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️نخستین واکنش رسمی قطر به گمانه‌زنی‌ها درباره خروج حماس از دوحه/ ملاک، موفقیت قطر در میانجیگری‌هاست

🔻مجید الانصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه قطر روز سه‌شنبه گفت در حالی که تلاش‌های میانجی‌گری در جنگ غزه همچنان ادامه دارد، هیچ توجیهی برای پایان دادن به حضور دفتر جنبش حماس در دوحه وجود ندارد.

🔻او افزود: همانطور که همیشه گفته‌ایم، تا زمانی که حضور آنها (رهبران حماس) در دوحه، برای روند میانجی‌گری جاری مفید و مثبت باشد، در اینجا خواهند ماند.

🔻الانصاری تصریح کرد قطر همچنان پایبند به میانجیگری است اما در سایه «ناامیدی از هجمه‌ها علیه قطر» در نقش خود بازنگری می‌کند.

🔻در همین راستا، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه نیز گفت فکر نمی‌کند که جنبش حماس قطر را ترک کند.

🔻او افزود هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه دوحه خواهان خروج این جنبش باشد، ندیده است.

🔻پیش از این برخی رسانه‌های غربی گزارش داده بودند به دنبال فشارها بر قطر، حماس درپی خروج از قطر و درحال رایزنی با دست‌کم دو کشور دیگر (عمان یا ترکیه) است.

🔻قطر به ویژه در جریان میانجیگری بین حماس و اسرائیل به شدت تحت فشار و هجمه‌ مقامات و رسانه‌های غربی و صهیونیستی بوده است تا به میزبانی دفتر حماس در دوحه پایان دهد.

#قطر

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️تقاضای فزاینده پهپاد در خلیج فارس/ قبضه بازار توسط چین و ترکیه

🔻سفارش گسترده پهپاد در منطقه خلیج فارس نشان‌دهنده تقاضای رو به رشد انواع پهپاد، بازار رقابتی فزاینده و ظهور بازیگران داخلی است.

🔻ایالات متحده با بکارگیری گسترده چنین سامانه‌هایی در اوایل دهه ۲۰۰۰، توجه و علاقه کشورهای حاشیه خلیج فارس به پهپادها را برانگیخت؛ اما نگرانی واشنگتن درباره احتمال انتقال فناوری، راه را برای ورود چین و ترکیه، و به تازگی ظهور بازار ساخت داخلی در این شیخ‌نشینان باز کرد.

🔻برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس، پس از یک دوره خرید گزینشی، به یکی از فعال‌ترین خریداران پهپاد تبدیل شده‌اند.

🔻امارات به تنهایی در سال‌های اخیر نزدیک ۵۰۰ پهپاد سفارش داده است؛ که ازجمله قرارداد خرید ۶۰ پهپاد بیرقدار و ۶۰ پهپاد آکینجی از ترکیه را در بر می‌گیرد.

🔻عربستان سعودی سال گذشته بزرگ‌ترین سفارش تاریخ پهپاد ترکیه را در قراردادی به ارزش ۳ میلیارد دلار رقم زد.

🔻دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز به این سامانه‌ها رو آورده‌اند؛ تا سال ۲۰۱۷، تنها امارات و عربستان سعودی در این بازار بودند؛ اما از آن پس، کویت، عمان و قطر نیز برای پهپادهای ترکیه یا چین، اگرچه به تعداد کمتر، سفارش خرید دادند.

🔻این الگوهای خرید پهپاد در میان کشورهای خلیج فارس، نشان‌دهنده تلاش آنها برای خودداری از بازی در زمین بازیگران بزرگ منطقه‌ای و نیز بلندپروازی برای اتکای بیشتر به تجهیزات نظامی است.

🔻در سایه خودداری آمریکا از فروش پهپاد، چین از سال ۲۰۱۰ این خلأ را پر کرده و اکنون به تأمین‌کننده غالب تبدیل شده است؛ اگرچه به تازگی پای یک بازیگر دیگر نیز به این بازار باز شده است: ترکیه!

🔻با این حال، امارات و عربستان که دیگر به سامانه‌های وارداتی قانع نیستند، ساخت داخلی را کلید زدند؛ شرکت EDGE امارات در مرحله نهایی ساخت پهپاد Reaech-S خود است؛ که نسخه دیگری از آن با نام Reach-M در نمایشگاه هوایی دبی ۲۰۲۳ رونمایی شد.

🔻عربستان نیز تلاش‌های مشابهی را برای ساخت پهپاد از طریق شرکت‌هایی مانند Unmanned X، Serb، INTRA و... دنبال می‌کند. اینترا یک کارخانه ساخت پهپاد در ریاض با توان تولید ۱۲۰ دستگاه در سال راه‌اندازی کرده است.

#عربستان #امارات #کویت #بحرین #عمان #قطر

🌐 IISS

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♨️سطح سواد نظامیان سعودی سوژه کاربران فضای مجازی شد

🔺انتشار این ویدئو نظامیان را سعودی را با چالش جدیدی روبرو کرده و آن هم سطح سواد نیروهای مسلح در عربستان است.

🔺برخی کاربران در واکنش به این ویدئو، نداشتن آموزش و انگیزه را عمده دلایل ناکارآمدی نظامیان سعودی عنوان کرده‌اند.

🔺در ویدئوی فوق، نظامی سعودی از خواندن متن تقدیرنامه ای که وی اعطا شده عاجز است.

#عربستان

🔹مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️مصرف بالای دخانیات در میان کودکان و نوجوانان عربستانی

🔻 روزنامه سعودی "الوطن" در گزارشی به آمار مصرف دخانیات در میان کودکان و نوجوانان سعودی پرداخته است. بر اساس این گزارش، 28.5% از کودکان این گروه سنی سیگارهای الکترونیکی، 26% سیگارهای معمولی و 11.4% نیز قلیان مصرف می‌کنند.

🔻 در این کشور، کودکان استان ریاض با ۷۹٪ مصرف سیگارهای الکترونیک در جایگاه اول قرار دارند. کودکان استان‌های جازان و الجوف نیز با ۵۰٪ بیشترین مصرف قلیان را ثبت کرده‌اند. استان عسیر همچنین با رقم ۸۶٪ در صدر آمار مصرف سیگار توسط کودکان و نوجوانان قرار دارد. در این زمینه استان تبوک با ۸۱٪ در رتبه دوم است.

🔻 در این گزارش، ضعف خانواده‌ها در توجه و تربیت فرزندان، وجود دوستان ناسالم و عدم مراقبت اخلاقی و روانی از کودکان، مهم‌ترین عوامل گرایش آن‌ها به استعمال دخانیات دانسته شده است.

#عربستان

🌐 الوطن

🔹 کانال مطالعات خلیج فارس
♨️عربستان؛ بیشترین بودجه نظامی خاورمیانه
2024/05/15 07:27:09
Back to Top
HTML Embed Code: