Telegram Web Link
♨️اسلام‌زدایی در امارات روی دور تند

🔻 ولید اسماعیل، شخصیت رسانه‌ای شناخته‌شده مصری که مناظراتش با شیعیان و تلاش برای مخالفت و رد عقاید انان مشهور است، اخیرا به امارات متحده عربی سفر کرده و در چند پست در صفحه ایکس خود نسبت به مظاهر ضداسلامی در این کشور اعتراض کرده است.

🔻او پیش‌تر در یکی از پست‌های صفحه‌اش به احداث معابد هندوها در امارات واکنش نشان داده و نوشته بود: «به خدا سوگند از معابدی که ساخته شده است مورد سوال واقع خواهید شد. [این سوال که] آیا معبود دیگری همراه خدا هست و درباره انحطاطی که در دبی و اطراف آن اتفاق می‌افتد، از شما سوال خواهد شد. وی خطاب به حاکمان امارات گفت: از خدا بترسید که عمر ماندگار نیست و فریب چاپلوسان و کسانی که حرام‌ها را بر شما حلال می‌گرداند نخورید، زیرا همه چیز در پیشگاه خدا حاضر است و از تو به تنهایی سوال می‌شود و تنها نیز محشور می‌شوی.»

🔻 در واکنش به این سخنان و همچنین پست‌های قدیمی اسماعیل در انتقاد به حاکمان امارات، وسیم یوسف که یک سخنران و شخصیت معروف اردنی‌الاصل با تابعیت اماراتی است و به چاپلوسی و صیقل دادن چهره حاکمان امارات و توجیه اقدامات آنان عادت دارد، نوشت: «این مرد [ولید اسماعیل] به حاکمان و دولت ما توهین کرده. او در مهم‌ترین جای کشور میزبانی می‌شود و در بزرگترین بستر تساهل و تسامح، به نمادهای کشور ما اهانت می‌کند.»

🔻 وسیم یوسف با این سخنان موجی از خشم را در فضای عمومی بر علیه ولید اسماعیل که در امارات به سر می‌برده به راه انداخته و تلاش کرد تا مقامات اماراتی را نیز در مخالفت با وی تحریک کند.

🔻این اظهارات وسیم یوسف، مشتی نمونه خروار از اقدامات کلان سران امارات در راستای تضعیف مبانی دینی پشت نقاب تساهل و میانه‌روی است.

🔻چند روز قبل مرکزی در مصر به نام «تکوین» راه‌اندازی شد که گفته می‌شود اولین پروژه عمومی در مصر برای زیر سوال بردن اصول اسلامی و ترویج بی‌دینی است. به گفته متولیان این نهاد، هدف آن ترویج گفتمان تساهل و تشویق به نقد و تحریک به ایجاد پرسش درباره پایه‌ها و محکمات دینی است.

🔻در واکنش به تشکیل این مرکز، هشتگ #تکوین_الملحدین با رویکرد حمله به این مرکز مشکوک، در صدر هشتگ‌های پرکاربرد قرار گرفت. مسئله مهم در این میان حمایت عظیم مالی امارات از این مرکز است. در واقع امارات تلاش دارد تا رویکرد موسوم به تساهل خود را که عادی‌سازی روابط با رژیم صهوینیستی از جمله نقاط عطف ‌آن است، به سایر نقاط نیز انتشار دهد.

🔹 کانال مطالعات خلیج فارس


@PGulfStudies
♨️پزشک عمانی؛ قهرمان مبارزه برای فلسطین

🔻خالد الشموسی، پزشک متخصص عمانی است که یک مرکز بزرگ پزشکی به نام خود در مسقط دارد. او که دانش‌اموخته امریکا و کاناداست، چندی پیش با شدت گرفتن حملات صهیونیستی علیه مردم غزه، راهی این نقطه جنگ‌زده و محروم شده و هم‌اکنون در رفح مشغول خدمت و کمک‌رسانی است.

🔻او که فرزند ده‌ساله سرطانی خود را به معالجه سایر پزشکان سپرده و خود راهی غزه شده، از محبوبیت بسیاری میان مردم عمان برخوردار شده است و او را به عنوان قهرمان مبارزه با اسرائیل می‌شناسند؛ آن هم در شرایطی که حکام عرب تنها به محکومیت‌های لفظی بسنده کرده‌اند.

🔻 مفتی اعظم عمان، شیخ احمد الخلیلی در پیامی این ابتکار عمل نیکوکارانه را به دکتر الشموسی تبریک گفته و از خداوند خواسته است او را سرمشق پیروانش قرار دهد.

#عمان

🔹 کانال مطالعات خلیج فارس


@PGulfStudies
🔻دادوفریاد و بگومگوی مقام اماراتی با مشاور رئیس تشکیلات خودگردان


🔻به گفته پنج منبع آگاه، نشست نزدیکِ یک ماه پیش میان آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا و چند تن از مقامات عرب، با بگومگو و فریادهای غیرعادی بین وزیر امور خارجه امارات و مشاور ارشد رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، از کنترل خارج شد.

🔻این نشست ۲۹ آوریل در ریاض، با هدف بررسی راهبرد مشترک برای غزه پساجنگ، و در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد برگزار شد.

🔻در این نشست علاوه بر بلینکن، وزرای خارجه عربستان، مصر، اردن، قطر، کویت و امارات، و همچنین حسین‌الشیخ وزیر فلسطینی که نزدیک‌ترین معاون محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان به شمار می‌رود، حضور داشتند.

🔻به گفته این منابع، الشیخ در این دیدار گفت که تشکیلات خودگردان فلسطین به درخواست آمریکا و کشورهای عربی در حال انجام اصلاحات و تشکیل دولت جدید است؛ اما از حمایت سیاسی و مالی کافی برخوردار نیست.

🔻در آستانه پایان نشست، عبدالله بن زاید، وزیر امور خارجه امارات گفت که هیچ اصلاح مهمی در تشکیلات خودگردان فلسطین ندیده است.

🔻به گفته دو منبع، وزیرخارجه امارات، رهبری فلسطین را «علی‌بابا و چهل دزد» خواند و مدعی شد که مقامات ارشد تشکیلات خودگردان «بی‌فایده هستند» و بنابراین «جایگزینی آنها با یکدیگر، تنها به همان نتیجه می‌انجامد».

🔻وی پرسید: چرا امارات بدون انجام اصلاحات واقعی به تشکیلات خودگردان فلسطین کمک می‌کند؟

🔻این منابع گفتند که الشیخ به وزیرخارجه امارات پاسخ داد و گفت که هیچ‌کس نمی‌تواند نحوه انجام اصلاحات را به تشکیلات خودگردان فلسطین دیکته کند.

🔻به گفته این منابع، فیصل بن‌فرحان، وزیر خارجه سعودی تلاش کرد تا دو طرف را آرام کند و گفت که اصلاحات زمان‌بر است.

🔻اما نشست عملاً از کنترل خارج شده بود؛ و دو طرف بر سر یکدیگر فریاد می‌‌زدند و وزیر اماراتی با عصبانیت اتاق را ترک کرد.

🔻ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن، جلسه را ترک کرد و دقایقی بعد به همراه وزیرخارجه امارات بازگشت؛ عبدالله بن‌زاید سپس از بلینکن عذرخواهی کرد که شاهد اختلافات داخلی بود.

🔻تنش بین امارات و تشکیلات خودگردان برآمده از اختلافات شخصی و سیاسی است و مدت‌هاست که بین محمد بن‌زاید، رئیس امارات و محمود عباس، رئیس تشکیلات، اختلاف وجود دارد.

🔻محمد دحلان، یکی از نزدیک‌ترین مشاوران محمد بن‌زاید، رقیب سیاسی اصلی عباس است که باعث افزایش سوء ظن عباس نسبت به امارات شده است.

🔻پیش از انتخاب محمد مصطفی، نخست‌وزیر جدید فلسطین، اماراتی‌ها در واشنگتن علیه او لابی کردند و گفتند او از نزدیکان محمود عباس است.

🔻اماراتی‌ها به‌جای آن، برای انتخاب سلام فیاض، نخست‌وزیر پیشین فلسطین، فشار آوردند.

🌐 Axios
#امارات

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️امارات میزبان نخستین سفر خارجی وزیر کشور حکومت طالبان

🔻سراج‌الدین حقانی،‌ وزیر کشور حکومت طالبان، در نخستین سفر رسمی خارجی خود، به ابوظبی رفت.

🔻حقانی و هیئت همراه، روز سه شنبه در کاخ الشطی با محمد بن زاید، رئیس امارات دیدار و درباره «تقویت همکاری دو کشور برای تامین منافع متقابل و کمک به ثبات منطقه» و « زمینه‌های اقتصادی و توسعه و حمایت از بازسازی افغانستان» گفت‌وگو کردند.

🔻انس حقانی، برادر سراج‌الدین، و عبدالحق وثیق، رئیس استخبارات حکومت طالبان، هم در این دیدار حضور داشتند.

🔻در همین راستا، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، درشبکه اجتماعی ایکس نوشت بخشی از گفت‌وگوها به همکاری امارات در بخش‌های بهداشتی و ساختمانی نهادهای امنیتی حکومت طالبان، همکاری در حفظ ثبات و مشارکت شرکت‌های اماراتی در بازسازی افغانستان اختصاص داشت.

🔻به گفته او، درخواست آزادی زندانیان افغان از زندان‌های امارات پذیرفته و صدور ویزای این کشور برای افغان‌ها نیز به‌زودی آغاز خواهد شد.

🔻سفر از پیش اعلام نشده حقانی در حالی انجام شد که او در فهرست افراد تحت تعقیب آمریکا قرار دارد.
🌐 WAM
#امارات

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
♨️ادامه کشمکش مرزی سعودی-امارات/ ابوظبی: حاکمیت سعودی بر «الیاسات» را به رسمیت نمی‌شناسیم 🔻ابوظبی گفته حاکمیت سعودی بر هیچ‌کدام از مناطق دریایی یا حقوق حاکمیتی یا صلاحیت قضاییِ فراتر از خط میانی جداکننده آب‌های سرزمینی امارات و عربستان را به رسمیت نمی‌شناسد.…
♨️سرایت اختلافات مرزی به دیگر امیرنشین خلیج‌فارس!

🔻دولت امارات در نامه تازه خود به سازمان‌ملل، توافقنامه امضا شده بین سعودی و قطر درباره ترسیم مرزهای این دو کشور حاشیه خلیج‌فارس را نیز زیر سؤال برده و آن را غیرقانونی دانسته است.

🔻در بند سوم این نامه آمده: توافق امضاشده بین عربستان سعودی و قطر در ژوئیه ۲۰۰۸، با توافق حل‌وفصل مرزها و مالکیت جزایر که ۲۰ مارس ۱۹۶۹ بین دو امیرنشین ابوظبی و قطر امضا شده، مغایرت دارد؛ و همچنین ناقض بخشی از دریای سرزمینیِ جزیره مکاسبِ امارات است.

🔻در ادامه این نامه آمده: افزون بر آن، این توافقنامه [بین عربستان و قطر] وضعیت حقوقی جدیدی را ایجاد کرده که در زمان انعقاد توافق ۱۹۷۴ وجود نداشت؛ چرا که به موجب آن، عربستان سعودی به‌جای قطر، همسایه دریایی و هم‌مرز امارات شده است.

🔻برپایه توافق یادشده، قطر بخش‌هایی از آب‌های سرزمینی خود را در ازای خور العدید و برخی مناطق خشکی در جنوب، به عربستان واگذار کرد.

#امارات #عربستان #قطر

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️پشت‌پرده انتصاب ولیعهد جدید کویت؟ / مقامات سعودی و امارات انتصاب شیخ خالد را تبریک گفتند!

🔻برای نخستین‌بار در تاریخ کویت، ولیعهد این کشور از بیرون از خانواده‌های «الجابر» و «السالم» انتخاب شد؛ شیخ صباح خالد الحمد المبارك الصباح، از خانواده «الحمد» از خاندان شیخ مبارک الصباح، بنیانگذار کویت است.

🔻بنابه قانون اساسی کویت، ولیعهد منصوب از سوی امیر، باید موافقت پارلمان را نیز داشته باشد، اما اکنون که پارلمان به دستور شیخ مشعل منحل شده، شیخ صباح الخالد از این جهت خیالش راحت است.

🔻انتصاب شیخ صباح الخالد در این شرایط، تردیدهایی درباره دلیل انتخاب او برانگیخته، و به گمانه‌زنی‌ها درباره دست پشت‌پرده سعودی-اماراتی در تحولات اخیر کویت دامن زده است.

🔻آنچه بر این تردیدها افزوده، روابط نزدیک شیخ خالد با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی است؛ که هر دو هم از نسل «راکان بن حثلین» هستند.
(مادرِ جد «حمد المبارک»، «حصة بنت فلاح بن راکان بن حثلین» است.
مادر محمد بن سلمان نیز، «فهدة بنت فلاح بن سلطان بن فلاح بن راکان بن حثلین» است).

🔻از دیگر سو، ریاض و ابوظبی به مداخله در تحولات اخیر کویت متهم شده‌اند؛ چنان‌که ولید الطبطبائی، نماینده پیشین پارلمان نیز تلویحاً به همین موضوع اشاره کرد؛ و اندکی بعد، بازداشت و زندان شد.

🔻در همین‌حال، محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی روز سه شنبه (۱۵ خرداد) در تماس تلفنی با شیخ خالد، انتصاب او به ولیعهدی کویت را تبریک گفت. همچنین محمد بن زاید، رئیس امارات نیز روز چهارشنبه در تماس با شیخ مشعل الصباح، امیر کویت، انتصاب شیخ صباح الخالد، ولیعهد جدید را شادباش گفت.

🔻تماس‌هایی که در واقع اشاره به حمایت این دو کشور از انتصاب شیخ صباح الخالد دارد.

🔻امارات و عربستان پیش از این نیز از تصمیم شیخ مشعل الصباح برای انحلال پارلمان و تعلیق برخی اصول قانون اساسی حمایت کرده بودند.

🌐 WAM | العربیة | watan
#کویت

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️ادامه موج بازداشت‌ها در کویت/ نمایندگان پیشین پارلمان زیر تیغ حاکمیت جدید

🔻دادگاه کیفری کویت روز گذشته (پنجشنبه) «عبدالله فهاد» نماینده پیشین پارلمان این کشور را به اتهام «توهین به قوه قضائیه» در یک برنامه تلویزیونی به ۶ ماه زندان با اعمال شاقه محکوم و حکم بازداشت یک نماینده دیگر را نیز صادر کرد.

🔻همچنین مجری و کارگردان برنامه تلویزیونی نیز هرکدام ۱۵۰ دینار (۴۹۰ دلار) جریمه شده‌اند.

🔻دادگاه کویت از دیگر سو، حکم بازداشت «حمد العلیان» نماینده پیشین پارلمان را در پرونده «امنیت کشور» صادر کرده است.

🔻العلیان روز پنجشنبه در نخستین جلسه دادگاه، اتهام مداخله در اختیارات امیر و انتقاد از تصمیمات او را رد کرد.

🔻العلیان در واکنش به انتصاب شیخ احمد عبدالله الاحمد به نخست‌وزیری برای نخستین‌بار، در شبکه اجتماعی ایکس نوشته بود: برای همه روشن شده که سازوکار انتخاب نخست‌وزیر هیچ پیوندی با چشم‌اندازها و اهداف، و نیز پیشینه کاری و دستاوردهای فرد ندارد؛ بلکه [کافیست فرد این سِمت را بپذیرد].

🔻 وی افزود افزون بر آنکه، او پیشینه کاملاً ناموفقی داشته و رفتار سیاسی او اصلاً رضایت‌بخش نیست.

🔻العلیان یکی از برجسته‌ترین رهبران جوانان در جنبش اعتراضی اپوزیسیون در کویت به شمار می‌رود؛ که برای نخستین‌بار سال گذشته (۲۰۲۳) به پارلمان راه یافت؛ اما سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ ناکام ماند.

🔻از زمان به قدرت رسیدن شیخ مشعل الصباح، کویت باشتاب هرچه بیشتر به سمت فضایی هرچه بسته‌تر پیش رفته است؛ روندی که می‌توان از آن به فرآیند همسان‌سازی کویت با دیگر شیخ‌نشینان حاشیه خلیج‌فارس یاد کرد.

🌐 الخليج أونلاين

#کویت

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
عزاداری شهروندان بحرینی به‌مناسبت شهادت امام جواد (ع) در منامه

#بحرين

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️عربستان بزرگ‌ترین منطقه لوجستیک را در جیبوتی راه‌اندازی می‌کند

🔻اتحادیه سرمایه‌گذاران سعودی با امضای قراردادی با دولت جیبوتی، زمینی به مساحت ۱۲۰ هزار متر مربع را در منطقه آزاد بندر جیبوتی به مدت ۹۲ سال برای ساخت و راه‌اندازی یک شهرک لوجستیک سعودی اجاره می‌کند.

🔻به گفته مقامات سعودی قرار است یک نمایشگاه دائم صنایع سعودی باهدف صادرات به آفریقا، و نیز برخی تأسیسات و انبارها در این منطقه راه‌اندازی شود.

🔻این قرارداد در دیدار هفته گذشته یک هیئت بیش از ۱۰۰ نفره از اتحادیه اتاق‌های بازرگانی و نیز برخی نهادها و دستگاه‌های دولتی سعودی از جیبوتی امضا شده است.

🔻حجم مبادلات تجاری عربستان و آفریقا سال گذشته (۲۰۲۳) به ۷۴.۷ میلیارد ریال سعودی (نزدیک ۲۰ میلیارد دلار) رسید؛ آفریقای جنوبی بزرگ‌ترین شریک تجاری عربستان در قاره آفریقا به شمار می‌رود؛ حجم مبادلات تجاری دو کشور سال گذشته به ۱۰.۵ میلیارد ریال سعودی رسید.

الخلیج أونلاین

#عربستان

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️هزینه‌های حج امسال در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس/ قطر گران‌ترین

🔻قطر از لحاظ هزینه‌های حج امسال (۱۴۴۵) در صدر کشورهای حاشیه خلیج‌فارس قرار گرفت؛ حداقل هزینه حج در این کشور ۲۸ هزار ریال قطری (۷۶۰۰ دلار) و حداکثر هزینه نیز ۵۳ هزار ریال (۱۴۵۰۰ دلار) است.

🔻شمار حجاج قطر امسال ۴۴۰۰ نفر اعلام شده است.

🔻کویت با حداقل هزینه ۲۷۰۰ دینار (۹ هزار دلار) و حداکثر ۴۰۰۰ دینار (۱۳ هزار دلار) در جایگاه دوم قرار دارد؛ همچنین شمار حجاج امسال کویت ۸ هزار نفر است.

🔻حداقل هزینه حج در امارات ۲۵ هزار درهم (۶۸۳۰ دلار) و حداکثر هزینه نیز ۵۵ هزار درهم (۱۵ هزار دلار) است؛ آمار حجاج امسال امارات ۶۲۰۰ نفر اعلام شده است.

🔻عمان در رتبه سوم قرار گرفته، و هزینه حج امسال در این کشور از ۴۴۱۷ دلار تا ۵۹۷۶ دلار بوده است؛ شمار حجاج عمان نیز ۱۳,۹۳۳ نفر اعلام شده است.

🔻 اما در خود عربستان، هزینه حج از ۵۲۷۴ ریال سعودی (۱۵۷۴ دلار) تا ۶۲۱۵ ریال (۱۷۰۲ دلار) است.

🔻بحرین نیز با هزینه ۵۲۷۷ تا ۱۰۵۵۴ دلاری در انتها قرار گرفته و شمار حجاج این کشور نیز ۴۶۲۵ نفر اعلام شده است.

الخلیج أونلاین

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️نخستین سفر غیرعربی امیر جدید کویت/ روابط ترکیه و شورای همکاری

اندیشکده «بنیاد کشورهای خلیج‌فارس در واشنگتن» نوشت:

🔻شیخ مشعل الصباح امیر کویت هفتم ماه مه گذشته از ترکیه دیدار کرد؛ که نخستین دیدار او از یک کشور غیرعربی از زمان به قدرت رسیدن در دسامبر ۲۰۲۳ است.

🔻این دیدار که همزمان با شصتمین سالگرد روابط دیپلماتیک دو کشور بود، همچنین نخستین سفر یک امیر کویت در ۷ سال گذشته نیز به شمار می‌رود.

🔻سال ۲۰۲۲ ترکیه تنها ۹۷۵ میلیون دلار از واردات ۶۴.۶ میلیارد دلاری کویت را به خود اختصاص داده بود؛ سهم ترکیه از تجارت نظامی کویت در آن سال نیز تنها ۰.۶۴٪ اعلام شد.

🔻اگرچه روابط اقتصادی کویت و ترکیه اکنون محدود است اما فضای رشد بسیاری دارد؛ و دو کشور بر تقویت همکاری‌ها و توسعه روابط تأکید کرده‌اند. حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال ۲۰۲۳ به ۷۰۰ میلیون دلار رسید؛ همچنین کویت سال گذشته ۲ میلیارد دلار در ترکیه سرمایه‌گذاری کرد.

🔻ترکیه و کویت در دیدار شیخ مشعل، شش توافق همکاری در زمینه‌های گفت‌وگوی راهبردی، قراردادهای دفاعی، دیپلماتیک و تجاری و.. امضا کردند.

🔻ترکیه به‌عنوان یک قدرت متوسط، درپی ایجاد روابط اقتصادی و سیاسی با همه بازیگران حاشیه خلیج فارس است. چندسال گذشته شاهد کاهش محسوس تنش‌های سیاسی درون شورای همکاری خلیج‌فارس و نیز رقابت ایران-عربستان بوده؛ که در نتیجه، فشارها بر موضع ترکیه را نیز کاهش داده است.

🔻با این حال، افزایش صادرات نظامی ترکیه به کشورهای خلیج فارس، می‌تواند رقابت تسلیحاتی را در این منطقه برانگیزد؛ به‌ویژه که آنکارا تجهیزات مشخصی را به کشورهایی مشخص فروخته است. ترکیه با عربستان راه‌اندازی تأسیسات مشترک تولید نظامی و نیز انتقال فناوری را امضا کرده است. امارات از بزرگ‌ترین خریداران محصولات دفاعی ترکیه است. اما، قطر میزبان تنها پایگاه نظامی ترکیه در کشورهای شورای همکاری است.

🔻این رویکردِ گزینشیِ فروش تسلیحات ترکیه، می‌تواند مشکلاتی را در امور داخلی کشورهای شورای همکاری درپی داشته باشد. چنین رویکردی در روابط اقتصادی ترکیه نیز دیده می‌شود.

🔻اردوغان اواخر آوریل گذشته در دیداری تاریخی، ده‌ها توافق در عراق امضا کرد؛ که مهم‌ترین آنها، پروژه جاده توسعه بین ترکیه، امارات، قطر و عراق بود.

🔻این پروژه می‌تواند ابعاد جدیدی به سیاست درونی کشورهای خلیج فارس بیافزاید؛ و ترکیه برای مدیریت پیامدهای منطقه‌ای تحکیم روابط با بسیاری از این کشورها، که گاه رنگ‌وبوی رقابت دارد، با چالش روبرو شود.

🔻اگرچه زیرساخت‌های تجاری جدید می‌تواند به سود همه کشورهای منطقه باشد، اما ترکیه درعین‌حال که دنبال تقویت روابط با کشورهای خلیج فارس است، باید مراقب میدان‌های مین، ازجمله تنش‌های دیرین میان عراق و کویت، رقابت‌های اقتصادی فزاینده میان کشورهای خلیج فارس و تلاش ایران برای افزایش سهم خود در تجارت منطقه‌ای نیز باشد.

🔻ترکیه فارغ از تلاش‌های دیپلماتیک و تجاری دوجانبه با کشورهای خلیج فارس، به تمرکز بر کشورهای شورای همکاری ادامه می‌دهد. ترکیه نخستین کشوری غیرخلیجی بود که یک سازوکار گفت‌وگوی راهبردی دوجانبه با شورای همکاری ایجاد کرد (۲۰۰۸). همچنان‌که مارس گذشته نیز برای آغاز مذاکرات تجارت آزاد به توافق رسیدند؛ که می‌تواند راه‌اندازی بزرگ‌ترین منطقه آزاد تجاری را درپی داشته باشد.

🔻سیاست‌های درونی کشورهای شورای همکاری، ازجمله رقابت‌ها، درک تهدیدات فرامرزی، و عدم تعادل قدرت‌ها، پیامدهای مهمی برای ترکیه دارد؛ و آنکارا علاقمند به ایجاد توازن در سراسر خلیج فارس است. اما همان‌گونه که تنش‌هایی که سیاست های منطقه‌ای ترکیه با امارات و عربستان طی بحران تحریم قطر در ۲۰۱۷-۲۰۲۱ درپی داشت، حفظ این توزان چه بسا دشوار باشد.

🌐 AGSIW
#کویت #عربستان #امارات #قطر #بحرین #عمان

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
Forwarded from کلیک کنید👇
- 99 درصد نوحه هایی که تو خیابون میشنوی و پیدا نمیکنی اینجاست : 🎙

https://www.tg-me.com/+Zr5H_tsdn1c0NGFk
https://www.tg-me.com/+Zr5H_tsdn1c0NGFk

قول میدم همه نوحه هاشو SAVE کنی :)♥️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♨️خرسندی العربیه از حذف نام «حسن البناء» از خیابانی در کویت

🔻دولت کویت به‌تازگی طرح شماره‌گذاری خیابان‌ها، معابر و میادین این کشور را به اجرا گذاشته است؛ که برپایه آن، بسیاری از نام‌های شخصیت‌ها و افراد حذف می‌شود؛ و تنها نام پادشاهان، شاهزادگان، امیران، کشورها و پایتخت‌ها استثناست.

🔻در این میان، خیابان «حسن البناء» (بنیانگذار اخوان المسلمین) نیز مشمول این طرح شده است؛ رویدادی که به مذاق کاربران نزدیک به سعودی و امارات خوش آمده، تا جایی‌که گویا این طرح تنها برای همین خیابان اجرا شده است.

🔻در همین راستا شبکه سعودی العربیه -که از پیشاهنگان رسانه‌ای ضدیت با اخوان‌المسلمین شناخته می‌شود- نیز نتوانست خرسندی خود از این موضوع را پنهان کند؛ و نوشت: «حسن البناء پس از چند دهه، از خیابان‌های کویت خواهد رفت»؛ و سپس به واکنش کاربران همسو به این موضوع پرداخت.

#کویت

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♨️هیئت انصارالله برائت از مشرکین حج امسال را کلید زد

🔺درحالیکه سعودی ها در روزهای گذشته و پس از آغاز ورود حجاج به مشاعر مقدسه، تلاش کرد با امنیتی کردن فضای حج مانع از هرگونه تحرک سیاسی در حج امسال شود، هیئت اعزامی انصار الله، این فضا را به چالش کشید.

🔺نمونه ای از تلاش سعودی برای ممانعت از بوجود آمدن چنین فضایی، دستگیری و اخراج هیئت رسانه‌ای ایران و نیز دستگیری تعدادی از حجاج سرشناس عراقی‌ وابسته به حشد الشعبی بود.

🔺هیئت انصارالله در حرم مکی به صورت دسته جمعی، با تصریح بر ولایت امیرالمومنین و اهل بیت پیامبر و نام بردن از سید عبدالملک بدرالدین و نیز با تبری جستن از دشمنان پیامبر و اهلبیتش، مراسم برائت از مشرکین را به جای آوردند.

🔺نکته قابل تامل حضور افراد برجسته ای از صف اول انصارالله همچون سرلشکر یحیی الرزامی، از فرماندهان برجسته میدانی انصارالله است.

🔺الرزامی فرمانده نیروهایی است که کنترل نوار مرزی یمن و سعودی در منطقه نجران را به عهده دارند و این نیروها به طور مستقیم عامل مرگ بسیاری از نیروهای سعودی هستند. الرزامی فرمانده محور همدان و گردان‌های مرگ یمن است.

#عربستان

🔹مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
. ⚠️مهمترین نظر سنجی شروع شد⚠️

با توجه به اعلام تایید صلاحیت ها از بین جلیلی و قالیباف، به کدامیک رای می‌دهید؟


1⃣ سعید جلیلی

2⃣ محمد باقر قالیباف
2024/06/10 05:25:40
Back to Top
HTML Embed Code: