Telegram Web Link
🔴دو هفته از آتش‌بس #ایران و #اسرائیل می‌گذرد و برخلاف گفته‌های وزارت ارتباطات، اینترنت وضعیت بحرانی دارد. در این مدت وزارت ارتباطات #اختلالات_اینترنت را به حملات سایبری ربط داده و به این شکل بدون شفافیت از زیر مسئولیت شانه خالی کرده است.

🔴این در حالی است که از نظر کارشناسان این دلیل از نظر فنی موجه نیست و به اعتقاد آنها شرکت زیرساخت به صورت زنده و روزانه حملات سایبری را گزارش می‌دهد و در هفته اخیر هیچ #حمله_سایبری جدی رخ نداده است!

🔴وضعیت به‌جایی رسیده که حتی ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی هم ملی شدن اینترنت را از اساس ‌بی‌معنی دانسته و گفته #فیلترینگ منجر به گسترش استفاده از فیلترشکن‌های #جاسوسی در شبکه می‌شود و ضرر فیلترینگ بیشتر است.

🔴اگرچه #جنگ تمام شده ولی شرایط به شکلی است که گویی اینترنت زیر آوار مانده و نفسش بند آمده! بررسی کارشناس‌ها بیانگر این است که وضعیت اینترنت هر چند در این دو هفته اندکی بهبود پیدا کرده، اما همچنان با قبل از جنگ فاصله دارد؛ اختلال روی پروتکل‌های رمزنگاری‌ شده و وی‌پی‌ان‌ها هنوز شدید است و عدم دسترسی به برخی از آی‌پی‌های خارجی و کندی عمدی اینترنت ادامه دارد.

🔴جالب است که مشاور وزیر ارتباطات در یک گزارش در روزنامه هم‌میهن نوشته که «سیاست‌های فعلی فیلترینگ و محدودیت اینترنت، برخلاف هدف اعلام‌شده، منجر به کاهش امنیت کاربران و افزایش خطرات سایبری شده است. تمرکز بر پلتفرم‌هایی مانند واتساپ به عنوان عامل جاسوسی، یک خطای راهبردی است که باعث نادیده گرفتن تهدیدات بسیار بزرگ‌تری می‌شود.»

🔴در مصاحبه‌ها و گفتگوها مسئولان و افراد فعال در دولت مخالف سرسخت فیلترینگ هستند ولی در عمل سخت‌ترین محدودیت‌ها را اعمال می‌کنند و برای توجیه تصمیمات خود، غیرقابل باورترین سناریوها را تولید می‌کنند!

🔴مقامات دولتی و رسانه‌های حکومتی دلیل قطع و اختلال عمدی در اینترنت را مواردی ازجمله «استفادۀ ریزپرنده‌های اسرائیل از سیم‌کارت‌های متصل به اینترنت ایران و بهره‌گیری اطلاعاتی اسرائیل از پیام‌رسان‌های خارجی به‌خصوص واتس‌اپ» اعلام کردند!

@PaskoochehBot
@Paskoocheh
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍7323
⛔️در مواقع بحرانی مثل شرایط جنگی که در روزهای گذشته با حمله نظامی #اسرائیل به #ایران تجربه کردیم، دسترسی به #برق ممکن است دشوار شود. به همین دلیل مدیریت شارژ باتری مهم است و در شرایط اضطرار، گوشی بدون شارژ می‌تواند راه‌های ارتباطی حیاتی را قطع کند. این مطلب نکات مهم برای حفظ شارژ گوشی را بررسی می‌کند.

⛔️نور صفحه را تا حد امکان کاهش دهید و زمان خاموش‌شدن خودکار صفحه را کوتاه کنید تا به‌صورت ناخواسته صفحه روشن نماند.

⛔️حالت صرفه‌جویی در مصرف انرژی گوشی (Power Saving Mode) را فعال کنید. برخی از سیستم‌ عامل‌ها، حالت پیشرفته‌تری به‌نام Ultra Power Saving Mode هم دارند که موثرتر است.

⛔️ گوشی را روی حالت لرزش قرار ندهید، زیرا لرزش شارژ بیشتری مصرف می‌کند.

⛔️ به‌روزرسانی خودکار برنامه‌ها و اعلان‌های غیرضروری را خاموش کنید، این اقدام هم در مصرف #اینترنت شما صرفه‌جویی می‌کند و هم شارژ شما. اگرچه از لحاظ امنیتی، به‌روزرسانی بسیار مهم و ضروری است. اما اگر شارژ تلفن شما رو به پایان است؛ به‌روزرسانی را به زمانی دیگر موکول کنید.

⛔️بلوتوث، وای‌فای و جی‌پی‌اس را خاموش کنید و از پخش ویدیو و گشت وگذار در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی بپرهیزید و برای ارتباط با دیگران تا جای ممکن به متن اکتفا کنید. در زمان‌های پرتنش، تمایل به چک کردن مداوم دستگاه بیشتر می‌شود، اما هر بار باز کردن قفل، انرژی مصرف می‌کند. گوشی هوشمند خود را برای لحظات حیاتی (مانند تماس برای کمک یا بررسی تحولات مهم) نگه دارید و از فعالیت‌های غیرضروری خودداری کنید.

⛔️تمام جلوه‌های تصویری و پس‌زمینه‌های متحرک را از طریق تنظیمات گوشی غیرفعال کنید. سرویس‌های ابری مانند iCloud یا Google Drive را غیرفعال کنید، همگام‌سازی این حساب‌ها باعث کم شدن شارژ می‌شود.

⛔️مدیریت شارژ #باتری اقدامی است که باید پیش از وقوع یک وضعیت #اضطراری انجام شود. در شرایط مناسب و قبل از بحران، گوشی خود را کامل شارژ کنید. همچنین می‌توانید از پاوربانک یا لپ‌تاپ شارژ شده به عنوان یک منبع شارژ برای مواقع ضروری استفاده کنید. یک لپ‌تاپ با شارژ‌ کامل می‌تواند از طریق کابل USB، چندین بار تلفن شما را شارژ کند.

@PaskoochehBot
@Paskoocheh
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
47👍34
💠 ایلان ماسک روز ۱۸ تیر ۱۴۰۴ نسخه جدید Grok یعنی Grok 4 را معرفی کرد. این مدل که توسط ابررایانه‌ فوق‌پیشرفته Colossus ساخته شده، از توانمندی‌های برجسته‌ای در زمینه استدلال منطقی و سرعت پاسخ‌دهی بهره‌مند است.

📢 پیش از انتشار نسخه جدید، Grok به دلیل تولید محتوای نژادپرستانه مورد انتقاد قرار گرفت و ایلان ماسک گفت که سیستم هنوز دارای نقص‌هایی است که در نسخه‌جدید این مشکلات را رفع خواهد کرد .

🧠 نسخه جدید Grok توانایی فهم چندرسانه‌ای دارد؛ یعنی علاوه بر متن، می‌تواند تصویر و احتمالا حتی ویدیو را نیز تحلیل کند.

ویژگی‌ها
✔️ استدلال پیشرفته: Grok 4 با استفاده از ابررایانه‌ Colossus و استدلالی با سطح «دانشمند-رتبه» آموزش دیده است. این مدل قول داده تا توانایی‌های بالایی در منطق و تولید متن ارائه دهد
✔️ «همان مدلی که فیزیک‌دانان استفاده می‌کنند»: ماسک اشاره کرده که Grok 4 با همان سیستمی توسعه یافته که فیزیک‌دانان برای پژوهش‌های پیشرفته استفاده می‌کنند.
✔️ نسخه متمرکز برای برنامه‌نویسی: Grok 4 Code، نسخه‌ تخصصی برای توسعه‌دهندگان است که برای نوشتن، اشکال‌زدایی و توضیح کد طراحی شده و عملکردی مشابه GitHub Copilot یا GPT‑4 Code Interpreter دارد.
✔️ قابلیت چندرسانه‌ای: Grok 4 قرار است نه فقط متن، بلکه تصاویر و احتمالا ویدیوها را نیز تحلیل کند.
ماسک اشاره کرده که نبود این قابلیت، یکی از بزرگ‌ترین «ضعف‌ها» در نسخه قبلی بوده است.

✔️ ویژگی صوتی: Grok 4 Voice دارای صدایی طبیعی و انسانی‌تر است و وقفه‌های کمتری هنگام گفتار دارد.

✔️ دسترسی به وب در زمان واقعی: مانند نسخه‌های قبلی، Grok 4 با «DeepSearch» به اطلاعات زنده از وب، به‌ویژه پلتفرم X متصل است تا نتایج به‌روز را مستقیما در گفتگو ارائه دهد.

✔️ سلیس بودن در فرهنگ اینترنتی و فهم میم‌ها: یکی از تمایزهای بزرگ Grok 4 توانایی درک میم‌ها، زبان عامیانه و طنز آنلاین است؛ به‌گونه‌ای که آن را یکی از «متخصص‌ترین» دستیارهای هوشمند آنلاین می‌شناسد .

@PaskoochehBot
@Paskoocheh
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
74👍28
⁉️#سین‌جیم یا گزیده‌ای از سوال‌های پرسیده شده از پس‌کوچه👇

خطای «اتصال شما خصوصی نیست» در گوگل کروم را چطور برطرف کنیم؟

🖼جواب را در تصویر ببینید.

@PaskoochehBot
@Paskoocheh
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
29👍11
⚠️«فیلترشکن قوی Metal VPN» سرویسی است که در چند هفته اخیر با استقبال کاربران ایرانی مواجه شده و در لیست اپ‌های پردانلود گوگل‌پلی قرار دارد. اما این اپلیکیشن که این روزها بین کاربران ایرانی دست‌به‌دست می‌شود، ابهامات امنیتی زیادی دارد.

این #وی‌پی‌ان برای فعالیت، درخواست دسترسی به موقعیت مکانی تقریبی، خواندن وضعیت و هویت دستگاه و دسترسی به محتوای حافظه و امکان تغییر و حذف محتوا را دارد؛ در حالی که این دسترسی فقط در وی‌پی‌ان‌هایی نیاز است که امکان وارد کردن کانفیگ‌های خارجی را دارند. در این #فیلترشکن که قابلیتی برای وارد کردن پیکربندی ندارد، مشخص نیست که هدف از این دسترسی چیست!

در گوگل‌پلی، شرکت MOREIRA E GALINDO LTD به عنوان سازنده این وی‌پی‌ان معرفی شده است. طبق اطلاعات موجود، این شرکت دو مالک دارد. ISRAEL MOREIRA DOS SANTOS و GILBERTO FRANKLIN DE ARAUJO GALINDO مالک‌های این شرکت هستند. اما آنچه در این میان مبهم است، ارتباط بین شرکت و مالکان برزیلی با کاربر ایرانی است! این وی‌پی‌ان همان طور که از نامش مشخص است، بر کاربران ایرانی تمرکز دارد.

سند حریم خصوصی این وی‌پی‌ان یک نسخه مختصر و ناقص است که در آن هیچ اشاره‌ای به داده‌های دریافتی از کاربران، مدت زمان و محل ثبت، پروتکل مورد استفاده و نحوه رمزنگاری ارتباطات نشده است. همچنین در سند #حریم_خصوصی نوشته شده که ممکن است برای اهداف مختلف از جمله تسهیل خدمات و تجزیه‌وتحلیل، اطلاعات کاربران در اختیار شرکت‌های طرف سوم قرار گیرد.

این وی‌پی‌ان وب‌سایت رسمی ندارد و تنها راه ارتباطی با آن از طریق یک جی‌میل است.

⛔️در شرایط اضطراری و گسترش #فیلترینگ، طبیعی‌ است به دنبال راه‌های مختلف برای دسترسی به اینترنت آزاد باشید اما مراقب باشید نصب چنین اپ‌هایی، به‌ویژه از منابع غیررسمی، می‌تواند پیامدهای امنیتی خطرناکی داشته باشد.

⛔️از دانلود و نصب اپ‌های ناامن و مشکوک خودداری کنید و پیش از نصب هر اپلیکیشن، حتما سند حریم خصوصی و دسترسی‌های آن را بررسی کنید.

@PaskoochehBot
@Paskoocheh
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍9444
💢 اپلیکیشن‌های پرطرفدار هفته در گوگل‌پلی
به‌روز‌رسانی ۲۱ تیر ۱۴۰۴

کاربران ایرانی برای گذر از #فیلترینگ و #اختلالات و دسترسی به اینترنت آزاد باید از هفت‌خوان عبور کنند. از یک طرف فیلترینگ و محدودیت‌هایی که حکومت وضع کرده، سد راه کاربران است و از طرف دیگر هم به‌واسطه فیلترینگ شدید، بازار وی‌پی‌ان‌های ناامن و آلوده پررونق شده. تعداد زیادی از وی‌پی‌ان‌هایی که کاربران ایرانی برای گذر از سد فیلترینگ استفاده می‌کنند، سرویس‌های ناامنی است که عواقب استفاده از آن‌ها در بلند مدت مشخص می‌شود.

«فیلتر شکن قوی پرسرعت Tomvpn» تاکنون بیش از ۵۰۰ هزار بار از #گوگل‌پلی دانلود شده و در لیست پردانلودترین اپ‌های کاربران ایران قرار گرفته. وب‌سایت این سرویس از دسترس خارج شده و سند حریم خصوصی آن مختصر و در یک صفحه خلاصه شده است. در سند حریم خصوصی هیچ توضیحی درباره داده‌های دریافتی از کاربر، مدت زمان و محل ذخیره داده‌ها و پروتکل و نوع رمزنگاری نشده است.

«فیلترشکن قوی و پرسرعت سناتور» هم این هفته در لیست اپ‌های پردانلود کاربران ایرانی قرار دارد. در توضیحات صفحه گوگل‌پلی این #وی‌پی‌ان نوشته شده که «این اپلیکیشن علاوه بر نقش #فیلترشکن، به عنوان یک ابزار امنیتی نیز عمل می‌کند.» اما این ابزار امنیتی وب‌سایت رسمی ندارد و از ۱۷ ردیاب برای اهداف مختلف استفاده می‌کند! همچنین سازندگان این سرویس می‌گویند که «برخلاف فیلترشکن‌های ناامن و ناشناس، این اپلیکیشن از سیاست‌های حفظ حریم خصوصی پیروی می‌کند و هیچ داده‌ای را ذخیره نمی‌کند.» این وی‌پی‌ان توسط هیچ نهاد مستقلی ممیزی امنیتی نشده و مستندی مبنی بر ثبت کردن یا نکردن وجود ندارد.

@PaskoochehBot
@Paskoocheh
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍5532
2025/07/13 11:59:23
Back to Top
HTML Embed Code: