Forwarded from محمد درویش
🟢 چرا مشکل اصفهان با انتقال آب، بیشتر خواهد شد؟ 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ اصفهان هم‌اکنون یکی از آلوده‌ترین شهرهای ایران و جهان است. همین هفته گذشته شاخص آلودگی از مرز سیصد و چهل و پنج - بیش از سه برابر حد مجاز - هم عبور کرد. دلیل این آلودگی انباشت و تراکم بی‌سابقه واحدهای صنعتی آلاینده و آب‌بر در سطح این استان، به ویژه در حوضه آبخیز زاینده‌رود است. تامل‌برانگیزتر آنکه وقتی به اهداف و برنامه‌های آینده اغلب این ابر واحدهای صنعتی می‌نگریم، جملگی در پی گسترش فعالیت خود و افزایش سطح موثر برای واحدهای جدید و ایجاد شاخه‌های تازه‌تاسیس بیشتر هستند و تنها دلیلی که شتاب رشد آنها کند است، محدودیت منابع است! به عبارت ساده‌تر، چنانچه آب از دریای عمان، سد خرسان، بهشت‌آباد، خلیج فارس و یا تصفیه فاضلاب‌های شهری در اختیارشان قرار گیرد، به سرعت به سمت توسعه و گسترش کسب و کار ویرانگرشان اقدام می‌کنند. بنابراین، نباید اجازه دهیم هزاران میلیارد تومان خرج آوردنِ آبی شود که سبب تشنگی، آلودگی و فروپاشی شتابان‌تر دیار زنده‌رود را فراهم می‌آورد.

2️⃣ حقیقت تلخ آن است که نظام تدبیر در کشور از بلوغ لازم برای درک شرایط ادافیکی و زیست‌اقلیمی فلات ایران برخوردار نیست و تاسف‌آورتر آنکه علاقه‌ای به شنیدن و اصلح خود هم ندارد و پیوسته منتقدین را طرد یا فراری می‌دهد. بنابراین همانگونه که دادن چاقویی تیز به یک کودک پنج‌ساله نه‌تنها برایش ارزشی ندارد، بلکه ممکن است سبب جراحت خود یا دیگران را هم فراهم کند، به چنین تفکری که اصفهان، یزد و بخش‌هایی از کرمان، سمنان، البرز، تهران، خراسان، اصفهان، بوشهر، فارس، مرکزی، خوزستان، آذربایجان شرقی، گلستان و همدان را نابود کرده، نباید چاقو یا شمش طلا پیشکش کرد.

3️⃣ نگاه کنید که نتیجه اجرای طرح‌های انتقال آب، چگونه به افزایش مهاجرت از استان‌های زاگرس‌نشین که با شدیدترین نرخ بیکاری روبرو هستند به اصفهان و یزد همراه شده و حتی نسبت جنسیتی را به شدت تغییر داده، به نحوی که هم‌اکنون در یزد به استناد پژوهش‌های اردشیر گراوند و همکارانش، در ازای هر یکصد زن، ۱۱۰ مرد وجود دارد در حالیکه حالت طبیعی آن وجود ۱۰۳ مرد برای هر ۱۰۰ زن است. رخدادی که به بی‌بندوباری اجتماعی و افزایش ناهنجاری‌های اجتماعی در یکی از امن‌ترین و آرام‌ترین استان‌های ایران - یزد - منجر شده است.

4️⃣ این گفتگو را ورق زده و در اسلایدها بخوانید و به اشتراک نهید. راه سعادت ایران در تغییر چیدمان توسعه و معرفی اقتصادی است که آب‌محور نباشد. آب یک کالای زیستی است و برای بسترسازی تداوم حیات در این سرزمین ضروری است، او را چون یک کالای اقتصادی به حراج ننهاده و خون‌فروشی نکنید. مواظب رگ‌های حیات ایران‌بانو باشیم. همین و تمام.

#نه_به_انتقال_آب
#محمد_درویش

https://www.entekhab.ir/fa/news/740747
Forwarded from  حقوق شهری
♻️
پیش از خرید، خوب فکر کنید.
رفتار فردی ما بر محیط زیست اثر می‌گذارد.‌
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دانه باشی مرغکانت برچنند
غنچه باشی کودکانت برکنند
دانه پنهان کن به کلی دام شو
غنچه پنهان کن گیاه بام شو


#مولانا
#استتار
#حشرات
#شعر_محیط_زیست

@Pazshahr◀️
Forwarded from  حقوق شهری
تعریف خاک و آلودگی آن به موجب قانون حفاظت خاک، مصوب ۱۳۹۸
✔️‍ کوه خواری با انفجار مهیب و ترسناک

انفجاری مهیب با این وسعت در میان جنگل های زاگروس بدون شک اعلان جنگ است، جنگی بە تمام معنا علیه جنگل‌ها و منابع طبیعی این سرزمین که جزو اندک سرمایه ی عمومی مردمان این دیار است.
سالیان درازیست که کارخانه شن و ماسه اطراف روستای " ساوا " از توابع بخش خاو میرآباد شهرستان مریوان بدون در نظر گرفتن اصول زیست محیطی و به دلخواه خود اقدام به کوه خواری نموده و اینگونه کوهستان جنگلی را بدون هیچ محدودیت و واهمه‌ای جلوی چشم همگان با انفجاری مهیب و ترسناک، در دل طبیعت و حیات وحش، زیست بوم گیاهی و جانوری و در همسایگی مخازن قیر و مشتقات نفتی و جادە‌ بین‌المللی باشماق مورد تجاوز قرار می دهند.
انجمن سبز چیا تاکنون چندین بار خواستار ورود مسئولین ذیربط استانی و دادستانی شهرستان مریوان برای بررسی وضعیت  و نحوه برداشت کارخانه های شن و ماسه در مریوان شد تا بلکه فعالیت این تخریبگران منابع ملی متوقف شود اما گویا اراده و خواستی برای برخورد با اینان وجود ندارد و با دهن کجی به همه، بدینسان کوه و جنگل را منفجر می‌کنند.
نهادها و مسئولان شهرستانی، استانی و کشوری که موظف به حفاظت از این سرزمین هستند به جای برخورد شدید و توبیخ عاملان این فاجعه، چگونه مجوز اینگونه انفجارها را می‌دهند!

چگونه می توانید چشمانتان را در برابر خسارت و جنایتی که علیە منابع طبیعی انجام می‌گیرد را ببندید و بدون برخورد بازدارنده از کنار آن بگذرید.
وقتی که بارها و بارها وضعیت اسفبار جنگل‌های منطقه را که هر روز بخشی از آن مورد تجاوز، تاراج، جنگل خواری و آتش‌سوزی قرار می‌گیرد و با روشن گری اعلام نمودیم؛ اما متاسفانه  هیچ نهاد و ارگانی عاملان و امران را دستگیر و مورد مواخذه قرار نمی‌دهند؛  نتیجه‌اش این می‌شود که احدی بدون توجه به خواست و منافع عمومی و ملی اقدام به کوە خواری و انفجار در روز روشن بدون هیچ واهمه‌ای می‌نماید.

یقینا انجمن سبز چیا اقدامات خود را از طریق مسئولین کشوری، به ویژه در سازمان بازرسی کل کشور پیگیری نموده تا ضمن توقف این هیولای تخریب، فرد، افراد و نهادهایی را هم که منابع ملی را فدای مطامع خود نموده و پشت این قضیه هستند برای افکار عمومی آشکار خواهد نمود و از دستگاه قضا به جد خواستار برخورد با تمامی عاملان این جنایت در مریوان می باشد.

انجمن سبز چیا
۲۱ آذرماه ۱۴۰۲

@chya_ngo

نتایج یک پژوهش علمی جدید نشان می‌دهد که به‌رغم تصورات قبلی، آبی که در بطری‌های پلاستیکی فروخته می‌شود، حاوی صدها هزار ذره بسیار ریز پلاستیکی است که به‌تدریج وارد سلول‌های بدن انسان می‌شود.

به‌گزارش پایگاه داده‌های آکادمی ملی علوم آمریکا، حدود ۲۴۰ هزار ذره پلاستیکی بسیار ریز در بطری‌های آب یک‌لیتری وجود دارد که بیشتر این ذرات تاکنون ناشناخته بوده‌اند.

نخستین بار است که چنین پژوهشی درباره وجود #نانوپلاستیک‌ها در بطری‌های آب انجام گرفته و موضوع مسمومیت ناشی از این ذرات پلاستیکی را بار دیگر برجسته کرده است.

دانشمندان از مدت‌ها پیش به وجود این نانوپلاستیک‌ها در #آب بطری شک داشتند، ولی فناوری‌های مدرن برای شناسایی انواع گونه‌های این ذرات بسیار ریز را در اختیار نداشتند.

بسیاری از کشورهای غربی و توسعه‌یافته استفاده از کیسه و یا لیوان پلاستکی و انواع بسته‌بندی‌های پلاستیکی را منع کرده‌اند، ولی همچنان سالانه میلیاردها لیتر آب فیلترشده در بطری‌های پلاستیکی به فروش می‌رسد.

"رادیو فردا"


#پلاستیک
#پسماند

@Pazshahr◀️
از سیم به سر یکی کُله‌خود
ز آهن به میان یکی کمربند


#دماوند
#زمستان

@Pazshahr◀️
Forwarded from پازشهر
#درخت پناه و #زیستگاه است، درختان را پاس بداریم و از هر آن‌چه به آسیب درختان بیانجامد بپرهیزیم. #درختداری (نگهداری درست از درختان موجود)، مقدم بر #درختکاری است.
در صورت تمایل و امکان کاشت درخت، باید گونه‌های سازگار با اقلیم و ترجیحاً گونه‌های بومی را در جای مناسب کاشت و رسیدگی‌های اصولی پس از کاشت را تا زمان لازم برعهده گرفت، در غیر این صورت امکان موفقیت درختکاری کم و تلاش تقریباً بی‌فایده خواهد بود.

#سبزینه، جانِ زمین است.

#روزشمار_طبیعت
#روز_درختکاری

@Pazshahr◀️
آخرین روزهای اسفند است
از سر شاخ این برهنه چنار
مرغکی
با ترنمی بیدار
می‌زند نغمه
نیست معلومم
آخرین شکوه از #زمستان است
یا
نخستین ترانه‌های #بهار؟



#شعر_محیط_زیست
#محمدرضا_شفیعی_کدکنی


@Pazshahr◀️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بهار آمد بهار آمد بهار خوش‌عذار آمد
خوش و سرسبز شد عالم اوان لاله‌زار آمد
ز سوسن بشنو ای ریحان که سوسن صد زبان دارد
به دشت آب و گل بنگر که پرنقش و نگار آمد



نوروز و سال نو بر همگان فرخنده و شاد باد.
به امید روزگاری نیک، برای باشندگان زمین.


"پازشهر"

@Pazshahr◀️
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
موقعیت خورشید در ظهر هر روز به دلیل شیب محوری و شکل بیضی مدار ما تغییر می کند. ثبت موقعیت خورشید در هر روز به طور همزمان می تواند به یک طرح آنالما ( شکل عدد هشت لاتین)تبدیل شود. در اینجا، دو مورد از آنها شبیه سازی شده است: یکی از + 45 درجه عرض جغرافیایی در مونترال، کانادا و دیگری از سواحل جنوبی شیلی در -45 درجه. به نحوه وارونه شدن اشکال توجه کنید. تابستان در نیمکره شمالی و زمستان در نیمکره جنوبی و وضعیت خورشید در نیمکره جنوبی وقتی در همان لحظه خورشید در نیمروز کانادا کاملا بالا آمده است.
@sahandiranmehr
Forwarded from پازشهر
اول اردیبهشت ماه جلالی
بلبل گوینده بر منابر قضبان
بر گل سرخ از نم اوفتاده لآلی
همچو عرق بر عذار شاهد غضبان


#شعر_محیط_زیست
#سعدی
#بهار

@Pazshahr◀️
Forwarded from جغرافیدانان ایران Iranian Geographers (𝑭.𝒋𝒂𝒇𝒂𝒓𝒃𝒊𝒈𝒊)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
روز جهانی زمین پاک؛ نمادی از ترویج فرهنگ پاسداری از محیط زیست

🔸روز جهانی زمین پاک یکی از رویداد مهم جهانی به شمار می‌رود که هر ساله در تمام کشور‌ها برای ارتقاء آگاهی و آموزش در مورد مسایل زیست‌محیطی و ترویج فرهنگ حفاظت و پاسداری از زمین برگزار می‌شود

22 آوریل برابربا ۳ اردیبهشت روزجهانی زمین پاک گرامی باد
.


🔰به مابپیوندید🔰
🌍کانال جغرافیدانان ایران🌍
👇👇👇
🆔 @Geographers_Iranian
🆔 @Geographers_Iranian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آدم دیوانه می شود وقتی می‌بیند برخی مردم آشکارا در قبال آن اندک مسائل هنوز ارزشمند روی زمین، هیچ درک و حساسیتی ندارند.

#گوته

@Pazshahr◀️
Forwarded from عکس نگار
‍ "دهم اردیبهشت ماه، روز شاخاب پارس گرامی باد"

شاخاب پارس (خلیج فارس) از سمت شمال با ایران، از غرب با کویت و عراق و از جنوب با عربستان، بحرین و امارت متحده عربی همسایه است. وسعت تقریبی آن ۲۴۰۰۰۰ کیلومتر است و پس از خلیج مکزیک و خلیج هودسن سومین خلیج بزرگ جهان محسوب می‌شود. شاخاب پارس توسط تنگه هرمز به دریای عمان و از طریق آن به دریاهای آزاد راه دارد و جزایر مهم آن عبارت‌اند از: خارک، ابوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک، جزیره کیش، جزیره قشم، و لاوان که تمامی آن‌ها به ایران تعلق دارند.

#شاخاب_پارس و سواحل آن معادن سرشار نفت و گاز دارد و مسیر انتقال نفت کشورهایی چون کویت، عربستان و امارات متحده عربی است؛ به همین دلیل، منطقه‌ای مهم و استراژیک محسوب می‌شود. بندرهای مهمی در حاشیه شاخاب پارس وجود دارد که از آن‌ها می‌توان بندر شارجه، دوبی، ابوظبی و بندر‌عباس را نام برد.

۱۰ اردیبهشت روزی افتخارآمیز در تاریخ ایرانیان است. در ۲۲ تیرماه ۱۳۸۴، هیات دولت مصوبه‌ای را تایید کرد که به موجب آن دهم اردیبهشت هر سال، “روز ملی خلیج فارس” نام گرفت .

دهم اردیبهشت در تاریخ ایران روز مهمی است. روزی که یادآور ازخودگذشتگی‌های ملت ایران و فرار اشغال‌گران پرتغالی بعد از ۱۱۷ سال تسلط بر سواحل جنوبی کشور (۲۱ آوریل ۱۶۲۲ میلادی) در می‌باشد.
خلیج فارس سومین خلیج بزرگ جهان است که به خاطر موقعیت جغرافیایی خود در طول تاریخ همواره نامش بر سر زبان‌ها بوده است و مردم تمام جهان آن‌را با نام خلیج فارس یا دریای پارس می‌شناسند. قدیمی‌ترین اسناد موجود درباره #خلیج_فارس به کتاب‌های باقی‌مانده از یونان باستان برمی‌گردد.

یونانی‌ها و مورخانشان در این کتاب‌ها با نام “پرسیکوس سینوس” که به معنی “خلیج فارس یا شاخاب پارس” است از این آبراهه یاد می‌کنند و تکرار همین نام باعث می‌شود که بسیاری از نقشه‌های باقی‌مانده از اروپائیان قرن‌ها بعد نیز با همین نام از خلیج فارس یاد کنند.
بر اساس نوشته‌های مورخان یونانی مانند هرودت (۴۸۴ – ۴۲۵ ق.م) کتزیاس (۴۴۵ – ۳۸۰ ق.م)، گزنفون (۴۳۰ – ۳۵۲ ق.م) استرابن (۶۳ ق.م – ۲۴ م) که پیش از میلاد مسیح می‌زیسته‌اند، یونانیان نخستین مردمانی هستند که به این دریا نام پرس و به سرزمین ایران پارسه، پرسای، پرس‌پولیس یعنی شهر یا مملکت پارسیان داده‌اند.

*شاخاب/کنداب/خلیج: بخشی از دریا که در خشکی پیش رفته باشد.

#روزشمار_طبیعت

@Pazshahr◀️
تقویم سفرهای #سفر_برای_حیات_وحش تا پایان خرداد ۱۴۰۳

با توجه به وضعیت آب و هوا امکان تغییر و جابجایی برنامه‌ها وجود خواهد داشت.

بازنشر پست‌ها کمک بزرگی به ما خواهد بود. 🌿🐾ا
2024/05/18 11:47:16
Back to Top
HTML Embed Code: