Telegram Web Link
Channel name was changed to «انجمن علوم رفتاري بافتگرا(Persian-ACBS)»
📣📣کانال نوروساینس کاربردی

از طریق کانال نوروساینس کاربردی با روشهای تشخیصی، درمانی و ارتقایی ( EEG. ERP. QEEG. نوروفیدبک. بیوفیدبک. tDCS. TMS و...) آشنا شده و از جدیترین اخبار و یافته های این حیطه مطلع شوید.
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
برای عضویت بر روی لینک زیر کلیک کنید👇👇

https://www.tg-me.com/appliedneuroscience
🔵 موج جدید درمان‌های رفتاری برای اضطراب:

ترجمه و ويرايش:
ميلاد خواجه پور، سجاد بهرامي، علي فيضي، مهرنوش اثباتي
•برگرفته از كتاب ACT در اختلالات اضطرابي(زير چاپ)

بسیاری از درمان‌های رفتاری شناختی برای اضطراب، زاییده این تصور بودند که تغییر افکار و احساسات اضطرابي، طبیعتاً باعث شادابی و نشاط زندگی فرد میشود.
در مقابل، درمان‌های رفتاری نسل جدید بیشتر روی آن جنبه‌هایی از تجربه انسانی تمرکز دارند که از بهبود علایم و کنترل به عنوان اهداف درمانی فراتر می‌رود.
در این دیدگاه نو، هدف صرف بهبود و کنترل علائم در مراجع نیست. بلکه هدف توجه به موضوعاتی از جمله پذیرش، توجه‌آگاهی، ارزش ها، معنویت، معنا و مقصود، روابط و کیفیت زندگی متمرکز است (هِیز، فولت و همکاران، 2004).
از جمله رویکردهایی که بخشی از این جنبش هستند می‌توان به رفتاردرمانی دیالکتیکی (لینهان، 1993)، روان درمانی تحلیلی کارکردی (کوهلنبرگ و سای، 1991)، زوج درمانی رفتاری یکپارچه (جیکوبسن، کریستنسن، پرینس، کوردوا و الدریج، 2000)، درمان شناختی مبتنی بر توجه‌آگاهی (سگال، ویلیامز و تیزدیل، 2002) و البته پذیرش و تعهد درمانی (هِیز، استروساهل و ویلسون، 1999) اشاره کرد. در اساس، این رویکردها دستور کار تغییر علایم را مشخصه جریان اصلی درمان رفتاری شناختی شناخته می شود مورد چالش قرار می دهند. در این راستا، این رویکردها دیدگاهی منحصر به فرد و جامع نسبت به رنج های بشری و ابزار لازم جهت ارتقای سلامت روانی ارائه می دهند.

https://www.tg-me.com/PersianACBS
سلام به خدمت همكاران عزيز بخش فارسي انجمن علوم رفتاري بافتگرا، طبق وعده و برنامه ريزي هاي دكتر فيضي ، امروز سلسله ژورنال كلابهاي تلگرامي انجمن با ارائه دكتر كريمي شروع شد كه خدمتتان ارائه ميشود.
Forwarded from Dr.karimi
مقاله ای است مروری از استیون هیز و همکاران مربوط به سال 2011 که در مجله مرور سالانه روانشناسی بالینی به چاپ رسیده است
Forwarded from Dr.karimi
در خصوص مجله مرور سالانه روانشاسی بالینی نکته ای که لازم بگم اینه که در این مجله سالانه یک شماره منتشر میشود و تمامی مقالات Review و از افراد صاحب نام است، در ضمن علاوه بر روانشناسی بالینی سایر رشته ها و گرایش ها نیز چنین مجله ای دارند که برای دوستان علاقه مند آدرس سایت این مجلات را به اشتراک میگذارم:
Forwarded from Dr.karimi
این مقاله دارای سه بخش عمده است:1- در بخش اول به لحاظ تاریخچه‌ای درمان‌های شناختی-رفتاری بافت‌گرا مورد بررسی قرار گرفته است و از رفتارگرایی شروع شده بعد شناخت درمانی و درمان های شناختی-رفتاری شرح داده شده است و در نهایت درمان‌های شناختی-رفتاری بافت‌گرا معرفی شده‌اند:
نکته‌ای که در این قسمت بنظر من جالب و مهم اومد این بود که نویسندگان مقاله نقطه قوت درمان‌های رفتاری موج اول را مبتنی بودن این درمان‌ها بر اصول یادگیری رفتار می‌دانند و اعتقاد دارند نکته ضعف درمان شناختی-رفتاری فاصله گرفتن این درمان از اصول پایه یادگیری رفتار است. البته در بعضی آثار دیگر از استیون هیز هم این انتقاد را به درمان‌های شناختی رفتاری شاهد هستیم
Forwarded from Dr.karimi
در اینجا لازم است به بحثی پرداخته شودکه قبلاً هم در گروه درباره آن بحث شد و این مقاله نکاتی در این باره دارد: اینکه آیا رفتار درمانی موج سوم صحیح است یا درمان-شناختی رفتاری موج سوم؟
نویسندگان اشاره دارند که در سال 2004 استیون هیز اکت را رفتاردرمانی موج سوم معرفی کرد و اصطلاح رفتاردرمانی موج سوم ترجیح داده شد، بعد از آن درمان شناختی-رفتاری موج سوم استفاده گردید بخاطر اینکه مفروضه‌های این درمان‌ها هم از رفتار درمانی سنتی متفاوت بود و هم از درمان شناختی-رفتاری، این اصطلاح تا جایی مصطلح شد که نویسندگان به این مورد اشاره دارند:
The term “third wave” (or sometimes “third generation”) CBT has been
used frequently since, with more than 1,000 Web site citations and 70 publications using it, according to Google.

اما نویسندگان اعتقاد دارند درمان‌های شناختی رفتاری موج سوم هم مناسب نیست به این علت که بسیار کلی و مبهم است و این معنای ضمنی را بدنبال دارد که درمانهای رفتاری و درمان‌های شناختی-رفتاری بسیار قدیمی است و این باعث مخالفت بسیار از طرفدارن این رویکردها می‌شود. در نهایت این نویسندگان اصطلاح درمان‌های شناختی-رفتاری بافت‌گرا (“contextual
CBT”) را ترجیح می‌دهند، که در این درمان‌ها بافت و کارکرد رویدادهای روان‌شناختی (هیجان، افکار، خاطرات) مهمتر از فراوانی شدت و محتوا در نظر گرفته می‌شود.
Forwarded from Dr.karimi
2- در قسمت دوم مقاله درمان‌های شناختی-رفتاری بافت گرا معرفی می‌شوند این درمانها شامل موارد زیر است:
1- درمان‌های ذهن‌آگاهی
2- فراشناخت درمانی
3- مصاحبه انگیزشی
4- فعاسازی رفتاری
5- زوج‌درمانی رفتاری یکپارچه‌نگر
6- روادرمانی تحلیلی کارکردی
7- رفتاردرمانی دیالکتیک
8- درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد
در این قسمت مقاله هرکدام از این درمان‌ها به این شکل شرح داده شده است:
A. معرفی درمان
B. داده‌ها و شواهد پژوهشی در مورد اثربخشی این درمان
C. بررسی فرایندهای تغییر در این درمان
Forwarded from Dr.karimi
در قسمت سوم مقاله برای این درمان‌ها 5 ویژگی مشترک نامبرده شده است:
1- اولین و مهم‌ترین ویژگی این درمان‌ها بافت‌گرا بودن این درمان‌ها است. در این درمان‌ها بافت و عملکرد رویدادهای روان‌شناختی مدنظر است و هدف قرار گفته می‌شود و نه شکل یا فراوانی و شدت این رویدادها. تمرکز بر بافت بجای محتوا ویژگی مشترک تمامی این رویکردها ست. برای نمونه طبف دیدگاه اکت این محتوای افکار نیستند که باعث مشکل می‌شوند-مشکل ناسی از این مورد است که محتوای کلامی رفتار را تنظیم کند. برای نمونه فنونی که برای تغییر بافت و کارکرد بکار گرفته می‌شوند شامل این موارد است: توجه‌آگاهی، پذیرش، گسلش، آگاهی فراشناختی و ....

Contextual Methods and Principles
Forwarded from Dr.karimi
2- ویژگی دوم این رویکردها ماهیت فراتشخیصی است. در واقع این درمان‌ها به فرایندهای مشترک دخیل در طیف وسیع اختلالات و مشکلات می‌پردازند. مثالی که خود استیون هیز در یکی از کتابهای خود ذکر می کند این مورد است: در پارکها دیده اید در دریاچه ها و حوزچه ها فواره هایی هستند که با پرتاب آب در هوا شکل های مختلفی را میسازند و ما این اشکال بسیار مختلف و متنوع را مشاهده میکنم، درست است که اشکال مختلفی در هوا تشکیل و ما مشاهده میکنیم اما تمامی این اشکال حاصل چند پمب است که در کف حوزچه کار گذاشته شده است، دیدگاه اکت هم اعتقاد دارد درست است که اختلالات روانی مختلف علایم و نشانه های متفاوتی دارند اما تمامی این علایم و نشانه ها حاصل 6 فرایند اصلی و محوری است و باید در مصاحبه بالینی این 6 فرایند شناسایی شود.
Broad and Flexible Repertoires Versus an Eliminative Approach to Syndromes
Forwarded from Dr.karimi
3- سومین ویژگی مشترک این درمانها این است که این درمان‌ها لازم می‌دانند و یا حداقل تشویق می‌کنند که ابتدا درمانگر این فرایندها را در مورد خود بکار بندد و در نسبت به این فرایندها در جلسه درمان آگاه باشد: (Applied to the Clinician, Not Just the Client
Forwarded from Dr.karimi
4- در این درمان‌ها از فنون درمان‌های شناختی رفتاری استفاده می شود اما با هدفی متفاوت و با این هدف که کارکرد رویدادهای روانشناختی تغییر کند. برای نمونه در این درمان‌ها ممکن است از تکنیک ثبت افکار استفاده شود اما نه با هدف محتوای افکار بلکه با هدف تغییر کارکرد افکار.
Forwarded from Dr.karimi
Builds on Other Strands of Behavioral and Cognitive Therapy
Forwarded from Dr.karimi
5- ویژگی پنم این درمان‌ها پرداختن به مسایلی همچون ارزش، معنویت، انواع خود، روابط و ... است که در درمان‌های دیگر به این موارد توجهی نشده است.
Deals with More Complex Issues Characteristic of Other Traditions
با کمال افتخار به اطلاع مي رسانيم که هیئت مدیره ی ACBS در سال ٢٠١٤ با ورود بخش فارسی زبان به این انجمن موافق نموده .

انجمن علوم رفتاری بافتگرا (ACBS) یک بنیاد بین المللی غیر انتفاعی در زمینه ی علم روانشناسی است که تلاش آن پیشرفت علوم رفتاري بافتی(زمینه ای) در جهت تسکین رنج های بشری و ارتقای سلامت انسان است.
تا ابتدای سال 2014 بالغ بر 6800 عضو بین المللی در این انجمن مشغول به کار و تحقیق هستند
contextualscience.org/membership_directory ..

عمده ی فعالیت های این انجمن مبتنی بر نظریات چهارچوب ارتباطی (RFT) و پذیرش و تعهد درمانی (ACT) که نوعی درمان تجربی ذهن آگاهانه است، میباشد.

از اینرو ACBS فارسی زبان ، به عنوان یک واحد رسمی از انجمن ، متعهد به توسعه و نشر و آموزش تحقیقات این انجمن در میان فارسی زبان ها خواهد بود. مراتب تاسیس این بخش فارسی زبان نیز در لینک زیر قابل مشاهده است:
contextualscience.org/persianspeaking
اميلي نيلان رودريگرز
مدير اجرايي ACBS

عضويت در كانال PersianACBS از طريق لينك زير 👇👇.

https://www.tg-me.com/PersianACBS
نکات کوتاه بالینی
علی فیضی
مهرنوش اثباتی

از چندی پیش تاکنون به عنوان بخشی از فعالیت‌های معاونت آموزشی چپتر فارسی ACBS من (علی فیضی) و خانم دکتر اثباتی گاه به گاه نکاتی کوتاه را که ماحصل شرکت در کارگاه ACT دکتر راس هریس است در گروه مطرح ساخته و تقدیم شما عزیزان می‌کنیم. امید است که مطالعه این نکات به شما در کاربست بهتر ACT یاری برساند. با ما برای مطالعه نکته ششم همراه باشید:
https://www.tg-me.com/PersianACBS
نکته ششم:
در گسلش به جای این که افکار را بر اساس درست/غلط بودن یا مثبت/منفی بودن ارزیابی کنیم می‌توانیم به شیوه‌ای دیگر به موضوع نگاه کنیم. به این صورت که از خود بپرسیم اگر به یک فکر اجازه بدهیم تا روی رفتار ما کنترل پیدا کند آنگاه در کوتاه مدت و بلند مدت این تحت کنترل واقع شدن چه نتایجی برای کیفیت زندگی ما در بر خواهد داشت. به این شیوه ما بر اساس معیار کارآمدی یک فکر را بررسی می‌کنیم.
2025/07/14 04:27:08
Back to Top
HTML Embed Code: