Telegram Web Link
تفسیر 👓 سوره أنفال، آیه ۲۷:

جاسوسی به نفع دشمن خيانت است
درنگ و سستی در اطاعت از رسول اللَّه خيانت محسوب میشود.
خيانت به پيمانی كه با او بستهاند و خيانت به بيعتی كه از او بر گردن دارند.
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَخُونُوا اللَّهَ وَ الرَّسُولَ وَ تَخُونُوا أَماناتِكُمْ وَ أَنْتُمْ تَعْلَمُونَ ای كسانی كه ايمان آوردهايد، میدانيد كه نبايد به خدا و پيامبر خيانت كنيد و در امانت خيانت ورزيد.»
يكی از آشكارترين مظاهر خيانت جاسوسی كردن به سود دشمن است و دادن اطلاعات به كسانی كه بر ضد مقام رسالت برخاستهاند. آن سان كه ابو لبانه كرد. ابو لبانه را حضرت رسول (ص) به نزد يهود بنی قريظه فرستاد. اينان در پيمانی كه با پيامبر بسته بودند، خيانت كرده بودند. پيامبر از آنان خواسته بود كه به رأی سعد بن معاذ گردن نهند. يهود پيام دادند ابو لبانه را نزد ما بفرست. ابو لبانه نيكخواه آنان بود زيرا زن و فرزند و دارايی او در نزد ايشان بود. رسول اللَّه ابو لبانه را به نزدشان فرستاد. يهود از او پرسيدند كه آيا به هر چه سعد بن معاذ رأی بدهد گردن بنهند؟ ابو لبانه به گلوی خود اشاره كرد يعنی اگر چنين كنيد سرتان را میبرند.
در حال، جبرئيل بيامد و به پيامبر خبر داد. ابو لبانه گفت: هنوز از جای خود تكان نخورده بودم كه دريافتم به پيامبر خيانت كردهام. پس اين آيه نازل شد.
ابو لبانه خود را به يكی از ستونهای مسجد بست و گفت به خدا لب به آب و غذا نخواهم زد تا بميرم يا خداوند توبه مرا قبول كند. ابو لبانه هفت روز به همان حال ببود تا خدا توبهاش را بپذيرفت و رسول خدا بندهای او بگشود.
وَاعلَموا أَنَّما أَموالُكُم وَأَولادُكُم فِتنَةٌ وَأَنَّ اللَّهَ عِندَهُ أَجرٌ عَظيمٌ

و بدانید اموال و اولاد شما، وسیله آزمایش است؛ و (برای کسانی که از عهده امتحان برآیند،) پاداش عظیمی نزد خداست!

تفسیر 👓 سوره أنفال، آیه ۲۸:

از علل و انگيزههای خيانت به دولت اسلامی و به رهبری آن يكی حب اموال و فرزندان است. چنان كه ابو لبانه بدان گرفتار آمد. از اين رو خدای تعالی ما را از اين دو عامل فساد بر حذر میدارد.
مراد از فتنه هر پديدهای است كه بشر بدان مورد آزمايش قرار میگيرد. چون بشر از اين گردنه صعبناك بگذشت، خدای تعالی هم هر چه را كه در روزهای آزمايش از دست داده به او عنايت خواهد كرد.
💫
@Pious114
💯متقیان
🌸🍃حضرت علی علیه السلام میفرمایند:
در شگفتم از بخيل،

به سوي فقري مي شتابد كه از آن گريزان است،

و سرمايه اي را از دست مي دهد كه در جستجوي آن است،

در دنيا چون تهيدستان زندگي مي كند،

اما در آخرت چون سرمايه داران محاكمه مي شود.

و در شگفتم از متكبري كه ديروز نطفه اي بي ارزش، و فردا مرداري گنديده خواهد بود،

و در شگفتم از آن كس كه آفرينش پديده ها را مي نگرد و در وجود خدا ترديد دارد.

و در شگفتم از آن كس كه مردگان را مي بيند و مرگ را از ياد برده است،
و در شگفتم از آن كس كه پيدايش دوباره را انكار مي كند در حالي كه پيدايش آغازين را مي نگرد

و در شگفتم از آن كس كه خانه نابودشدني را آباد مي كند اما جايگاه هميشگي را از ياد برده است.
🌸🍃
حکمت شماره - 126
💫
@Pious114
💯متقیان
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
خدا نزدیکتر از ما به ماست
تفسیر سوره مبارکه انفال، جلسه۷
محمدعلی انصاری
زمان: ۰۴۴۹ حجم: ۱۲ MB

#ویدئو
💫
@Pious114
💯متقیان
🕋

سلسله دستورات پروردگار مهربان؛
قسمت یازدهم: «نهی»

خطاب آیه به مومنان است، خداوند ما را از همانندی به کفار منع می کند! پروردگار مهربان ما دوست ندارد بندگان مؤمنش کارهای دشمن دین و انسانیت را تکرار کنند.
خیلی وقتها مایی که ادعای ایمان داریم، کارهایی انجام می دهیم که صفات دشمنان دین و ایمان است،
اوصاف این افرادی که خداوند ما را از شبیه بودن به آنها نهی کرده چیست؟

«وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ خَرَجُوا مِن دِيَارِهِم...
آنها از شهر و دیار خود بیرون آمدند برای چه اهدافی؟!  تجارت؟  اصلاح؟  تفریح؟  کار خود؟

نه آنها کسانی هستند که:
«بَطَرًا...
متکبرانه به هوای اینکه هیچکس یارای مقابله با آنها را ندارد، مغرور به توان ظاهری خود شدند! غافل از اینکه صاحب توان و نیروی آنها خالق قادر یکتاست!

«وَرِئَاءَ النَّاس...
ویژگی خطرناک دیگرشان این است که دیدگاه مردم برایشان مهم است! ولی دیدگاه خداوند صاحب نعمتشان را فراموش کرده و اصلا به آن اهمیت نمی دهند!

«وَيَصُدُّونَ عَن سَبِيلِ اللَّه....
به چه قصدی از خانه و شهر خود بیرون آمدند؟ هدف اصلی آنها با آنهمه سرکشی و خودخواهی در حالی که باد خودنمایی در سر داشتند، ایجاد کردن مانع بین انسانها و پروردگار مهربانشان بود!
هر عصری با سلاح خاص زمانه خود به ایجاد سد در راه دعوت مردم، تمام تلاششان را خواهند کرد و در عصر حاضر رسانه ها مهمترین وسیله برای رسیدن به اهداف شومشان هستند!

«وَاللَّهُ بِمَا يَعْمَلُونَ مُحِيطٌ...
(الأنفال /47)
آخر چه سرنوشتی دارند؟ کسی که خالق کل جهان آفرینش است، بر زمین و آسمان احاطه دارد چنین افرادی به کجا پناه می برند که از نتیجه ظلمشان در امان باشند؟!

«و مانند کسانی نباشید که با سرکشی و خودنمایی به مردم از سرزمین خود (مکه) بیرون آمدند و (مردم را) از راه خدا باز می داشتند و خداوند به آنچه می کنند؛ احاطه دارد.»
(سوره مبارکه انفال/47)

💫
@Pious114
💯متقیان
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
حکمت تأخیر در گشایش...

🕋❖━━━━━━━➣
💫
@Pious114
💯متقیان
🕋📖سوره #بقره #7 📖🕋


قُلْنَا اهْبِطُوا مِنْهَا جَمِيعًا ۖ فَإِمَّا يَأْتِيَنَّكُم مِّنِّي هُدًى فَمَن تَبِعَ هُدَايَ فَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ ﴿٣٨﴾ وَالَّذِينَ كَفَرُوا وَكَذَّبُوا بِآيَاتِنَا أُولَـٰئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ ۖ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ ﴿٣٩﴾ يَا بَنِي إِسْرَائِيلَ اذْكُرُوا نِعْمَتِيَ الَّتِي أَنْعَمْتُ عَلَيْكُمْ وَأَوْفُوا بِعَهْدِي أُوفِ بِعَهْدِكُمْ وَإِيَّايَ فَارْهَبُونِ ﴿٤٠﴾ وَآمِنُوا بِمَا أَنزَلْتُ مُصَدِّقًا لِّمَا مَعَكُمْ وَلَا تَكُونُوا أَوَّلَ كَافِرٍ بِهِ ۖ وَلَا تَشْتَرُوا بِآيَاتِي ثَمَنًا قَلِيلًا وَإِيَّايَ فَاتَّقُونِ ﴿٤١﴾ وَلَا تَلْبِسُوا الْحَقَّ بِالْبَاطِلِ وَتَكْتُمُوا الْحَقَّ وَأَنتُمْ تَعْلَمُونَ ﴿٤٢﴾ وَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَآتُوا الزَّكَاةَ وَارْكَعُوا مَعَ الرَّاكِعِينَ ﴿٤٣﴾ أَتَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَتَنسَوْنَ أَنفُسَكُمْ وَأَنتُمْ تَتْلُونَ الْكِتَابَ ۚ أَفَلَا تَعْقِلُونَ ﴿٤٤﴾ وَاسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ ۚ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلَّا عَلَى الْخَاشِعِينَ ﴿٤٥﴾ الَّذِينَ يَظُنُّونَ أَنَّهُم مُّلَاقُو رَبِّهِمْ وَأَنَّهُمْ إِلَيْهِ رَاجِعُونَ ﴿٤٦﴾ يَا بَنِي إِسْرَائِيلَ اذْكُرُوا نِعْمَتِيَ الَّتِي أَنْعَمْتُ عَلَيْكُمْ وَأَنِّي فَضَّلْتُكُمْ عَلَى الْعَالَمِينَ ﴿٤٧﴾ وَاتَّقُوا يَوْمًا لَّا تَجْزِي نَفْسٌ عَن نَّفْسٍ شَيْئًا وَلَا يُقْبَلُ مِنْهَا شَفَاعَةٌ وَلَا يُؤْخَذُ مِنْهَا عَدْلٌ وَلَا هُمْ يُنصَرُونَ ﴿٤٨﴾
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

فرموديم: «جملگى از آن فرود آييد. پس اگر از جانب من شما را هدايتى رسد، آنان كه هدايتم را پيروى كنند بر ايشان بيمى نيست و غمگين نخواهند شد. (۳۸) و[لى‌] كسانى كه كفر ورزيدند و نشانه‌هاى ما را دروغ انگاشتند، آنانند كه اهل آتشند؛ و در آن ماندگار خواهند بود.» (۳۹) اى فرزندان اسرائيل، نعمتهايم را كه بر شما ارزانى داشتم به ياد آريد، و به پيمانم وفا كنيد، تا به پيمانتان وفا كنم، و تنها از من بترسيد. (۴۰) و بدانچه نازل كرده‌ام -كه مؤيد همان چيزى است كه با شماست- ايمان آريد؛ و نخستين منكر آن نباشيد، و آيات مرا به بهايى ناچيز نفروشيد، و تنها از من پروا كنيد. (۴۱) و حق را به باطل درنياميزيد، و حقيقت را -با آنكه خود مى‌دانيد- كتمان نكنيد. (۴۲) و نماز را بر پا داريد، و زكات را بدهيد، و با ركوع‌كنندگان ركوع كنيد. (۴۳) آيا مردم را به نيكى فرمان مى‌دهيد و خود را فراموش مى‌كنيد، با اينكه شما كتاب [خدا] را مى‌خوانيد؟ آيا [هيچ‌] نمى‌انديشيد؟ (۴۴) از شكيبايى و نماز يارى جوييد. و به راستى اين [كار] گران است، مگر بر فروتنان: (۴۵) همان كسانى كه مى‌دانند با پروردگار خود ديدار خواهند كرد؛ و به سوى او باز خواهند گشت. (۴۶) اى فرزندان اسرائيل، از نعمتهايم كه بر شما ارزانى داشتم، و [از] اينكه من شما را بر جهانيان برترى دادم، ياد كنيد. (۴۷) و بترسيد از روزى كه هيچ كس چيزى [از عذاب خدا] را از كسى دفع نمى‌كند؛ و نه از او شفاعتى پذيرفته، و نه به جاى وى بدلى گرفته مى‌شود؛ و نه يارى خواهند شد. (۴۸)

🕋📖📖📖🕯🕯📖📖📖🕋
💫
@Pious114
💯متقیان
ترتیل و ترجمه گویا ۷
@nazdike_khoda کانال تلگرام
👂ترتیل وترجمه گویاصفحه ۷ 🌳

💌قلبت رابه خدابسپار؛خانه رابه صاحبش میسپارند،اهل امانت!(القلبُ حرمُ الله/بحارالانوار،ج۷۰،ص۲۵)

🌾به حرم خداوملک اختصاصی اش،فقط بذرخودش بسازدوبارآید!
فقط بذر قرآن🌿

💫
@Pious114
💯متقیان
🔦 #هدایتها #7 #بقره 📖🕋


🌴آرامش و امنیت پایدار، تنها در سایه دینداری و ولایتمداری محقق می‌شود! به اندازه ای که قرآن وهدایت هایش در جامعه اجرا میشود، آرامش و امنیت ایجاد میگردد! منهای آن،ملیاردهای ملیارد هم که هزینه امنیت و انتظامات مملکت کنیم، باز هم خبری از امنیت و آرامش نیست که نیست! مطمئن باش!👈 «فَمَن تَبِعَ هُدَايَ فَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ»

🌴از بهترین روش های ایجاد محبت و وفاداری به خدا، ذکر و یادآوری نعمت هایی است که به ما داده و میدهد! امنیت! ایمان و.
..! نعمت، محبت می آورد و مدیونی! میوه محبت هم، اطاعت است و وفاداری!👈 «اذْكُرُوا نِعْمَتِيَ...⬅️أَوْفُوا بِعَهْدِي...وَإِيَّايَ فَارْهَبُونِ وَآمِنُوا»

🌴 نگه دار سر رشته، تا نگه دارم! ای بنده محترم! حضرتعالی یک پل نشان منِ خدا بده! من سی و سه پل نشانت میدهم! چقدر به عهد بندگی ات وفا کرده ای که اینهمه توقع داری درقنوت هایت؟! 👈«وَأَوْفُوا بِعَهْدِي أُوفِ بِعَهْدِكُمْ»

🌴از خدا بترسیم و دین و ایمان خود را به ثمن بخس دنیا،نفروشیم! نخبگان و علمایی که با هر بهانه و توجیهی، حقیقت را کتمان میکنند و در میان فتنه ها، سکوت اختیار می نمایند در محراب و کتابخانه هایشان، به عهدشان با خدا، خیانت کرده، و ایمانشان را معامله کرده اند مفت مفت! 👈 «وَلَا تَشْتَرُوا بِآيَاتِي ثَمَنًا قَلِيلًا وَإِيَّايَ فَاتَّقُونِ وَلَا تَلْبِسُوا الْحَقَّ بِالْبَاطِلِ وَتَكْتُمُوا الْحَقَّ وَأَنتُمْ تَعْلَمُونَ»

🌴همه را نصیحت میکنی، خودت را فراموش کرده ای آقای اخلاق؟! این نهایت سفاهت و بی عقلی شماست! چون همه را نجات داده اید الا خودتان را! کمی عقل لطفا!👈«أَتَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَتَنسَوْنَ أَنفُسَكُمْ... أَفَلَا تَعْقِلُونَ»


🌴 در هجوم مشکلات و سختیهای زندگی، دست به دامان معنویات و ارتباط با آسمان شویم که ریسمان نجات خداهستند سمت زمین! بگیریم وبالا بکشیم خودمان را قبل از غرق شدن!👈 «وَاسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ»

🌴اگر هنوز نماز خواندن، سنگین است برایت، بدان که بنده خاشع ومطیع خدا نشده ای تاکنون! درمانش این است که حتی ثانیه ای هم، غافل نشوی از یاد قبر و قیامت و حساب کتاب! که اهل خشوع، اینچنین است مرام همیشگی شان! یقین دارند به زودی بازگشته و با خدایشان، رودر رو میشوند جهت حسابرسی 👈«وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلَّا عَلَى الْخَاشِعِينَ الَّذِينَ يَظُنُّونَ أَنَّهُم مُّلَاقُو رَبِّهِمْ وَأَنَّهُمْ إِلَيْهِ رَاجِعُونَ»

🌴بیشتر حساب ببریم از روزی که هیچ کسی به داد دیگری نمی رسد! وساطت و پادرمیانی هیچ کسی بدون اذن خدا قبول نیست برای نجات دیگری! نه یاوری داریم و نه وثیقه ای قبول میکنند برای رهایی مان از شعله ی گناهان خودمان👈 «وَاتَّقُوا يَوْمًا لَّا تَجْزِي نَفْسٌ عَن نَّفْسٍ شَيْئًا وَلَا يُقْبَلُ مِنْهَا شَفَاعَةٌ وَلَا يُؤْخَذُ مِنْهَا عَدْلٌ وَلَا هُمْ يُنصَرُونَ»


📮نشر دهید،به اقتضای ایمان و مسلمانی، رسانه قرآن و عترت باشید 📡

💫
@Pious114
💯متقیان
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دعای موسی (علیه‌السلام)

«رَبِّ إِنِّي لِمَا أَنْزَلْتَ إِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ»

🕋࿐ʲᵒᶦⁿ↷
📚
@Pious114
📚متقیان
🍀🌹💐🌸
🌹💐🌸
💐🌸
🌸
مقام حُلَما ۱

🔹حلم: بردباری،‌ تأنّی

🔸
#نساء_۱۲: خداوند دانایی بُردبار است.

🔹
#بقره_۲۳۵: بدانید که خداوند آمرزنده‌ای بردبار است.

🔸
#پیامبر_ص: «من کانون برای بردباری،‌ و معدن برای دانش و خانه برای شکیبایی برانگیخته شدم.» (بحارالانوار ۴۲۳_۷۱)

🔹
#امیرالمؤمنین_ع: «با زیاد شدن عقل، بردباری زیاد می‌شود.» (غررالحکم ح ۴۲۷۴)

🔸
#امیرالمؤمنین_ع: «برترین بردباری، فرو خوردن خشم و خویشتن‌داری در هنگام توانایی است.» (غررالحکم ح ۳۱۸۳)

🔹بدان که انبیاء اگر صفت بردباری نمی‌داشتند، نمی‌توانستند در برابر کفّار و مشرکان و جاهلان و دشمنان ایستادگی کنند.

🔸تأمّل و تأنّی در بعضی رذایلی که مداوایش با بردباری است، تأثیر به سزایی دارد. مثل غضب، دروغ گفتن، فحاشی کردن …

🔹بردباری مانعی در برابر همه آسیب‌ها و آفت‌هاست.

🔹دارنده بردباری دلیل بر کمال عقل شخص می‌شود. لذا انسان‌های حلیم با وقار هستند و همین نشانه مطمئنّه بودن خِرَد آن‌هاست.

🔸اساتید اخلاق در دستورالعمل‌ها فرمودند: هر رذیله که سالک در آن مشکل دارد، باید خود را همانند دارندگان صفت ضدّ آن در بیاورد.

🔹بهترین بردباری واداشتن نفس خویش به بردباری است. اگر این کار را نکند بردبار نخواهد شد.
اگر انسان بردبار نیست خود را به بردباری وادار کند، شبیه صاحبان این صفت کند،‌ شرح‌حال آنان را بخواند و امتیازات و فضیلت و ثمرات این صفت را بیاموزد و عوارض سوء عدم بردباری را مطالعه کند تا کم‌کم بتواند به‌واسطه تمرین همانند آنان شود.

📚
#مجموعه_کتاب_مقامات_معنوی
#استاد_سید_علی_اکبر_صداقت
---------------------------------------- 
          
                🌟🌟🌟🌟🌟

📚
@Pious114
📚متقیان
کلام نور ( ۹۸ )
📚
@Pious114
🌾🌾🌾🌾🌾
🌾🌼🌼
🌾🌼
🌾
🌾
☀️بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم☀️

🔶« وَلَقَدْ صَرَّفْنَاهُ بَيْنَهُمْ لِيَذَّكَّرُوا فَأَبَىٰ أَكْثَرُ النَّاسِ إِلَّا كُفُورًا »
(سوره ی فرقان آیه ی ۵۰)

🔶و همانا ما آن (آيات قرآن يا ابر و باران) را در ميانشان گونه‌گون كرديم تا شايد به ياد خدا بيفتند؛ اما اكثر مردم سر باز زدند و ناسپاسي كردند.(۵۰)

🔴نكته‌ها:

♦️ممكن است مراد از «تصريف» نقل و انتقال باران باشد؛ يعني باران را به صورت مكرر و پراكنده فرستاديم.گاهي با قطرات ريز و گاهي با قطرات درشت؛ گاهي تند و گاهي كند و همه‌ي اين تغييرها و تنوع‌ها
براي تذكر و شكرگزاري است، اما صد حيف كه...
.
♦️و ممكن است مراد از جمله‌ي «صرفنا بينهم» تكرار و بيان نقل‌هاي گوناگون آيات قرآن باشد؛ كه اين معنا در قرآن زياد آمده است. «والله العالم»

♦️جمله « لیذکروا فابی اکثر النّاس الا کفورا » تعلیل و بیان دلیل جمله ی « لقد صرفناه » است و معنایش این است که سوگند می خورم که ما آب را در میان مردم جابجا نکردیم مگر برای اینکه متذکر شوند و شکر بجای آرند ولی بیشتر مردم از ادای شکر نعمتهای ما خودداری کردند.

🔴پیام ها:

♦️يادآوري بايد مكرر و متنوع باشد. «صرفنا»

♦️قرآن، كتاب هدايت است و تكرار و تذكر لازمه‌ي هدايت. «صرفنا... ليذكروا»

♦️يادآوري نعمت‌ها، شكر نعمت‌هاست و غفلت از آنها، كفران آنهاست. «ليذكروا... كفورا»

♦️شاكران نعمت‌ها، كم هستند. «فابي‌ اكثر الناس الا كفورا»

📚 تفسیر نور، المیزان
🌾
🌾
🌾🌼
🌾🌼🌼
🌾🌾🌾🌾🌾
📚
@Pious114
📚متقیان
🕐مدت مطالعه: 90 ثانیه


«وَ تَقَشَّعَتْ بِطُولِ اسْتِغْفَارِهِمْ ذُنُوبُهُمْ».

و گناهانشان زدوده است از آمرزش خواستن بسيار.

اين بخش از سخنان اميرمؤمنان(ع)، بسيار شگفتي‌برانگيز است. واژۀ «تَقَشَّعَتْ» از ريشۀ «قَشْع» به معناي ازالۀ حجاب است؛ يعني پرده‏برداري از شيء به گونهاي که آن را کاملاً عيان کند؛ مانند وقتي كه ابر از آسمان به كناري مي‌رود و آسماني صاف و بدون ابر نمايان مي‌شود. امام مي‌فرمايد اين گروهِ سعادتمند، حجاب‌ها و حائل‌ها و موانعي را كه بر اثر گناه بر صفحۀ دلشان ايجاد شده و قلبشان را در فضاي ظلماني فرو برده است، با استغفار به كنار مي‌زنند.
امام در اين فراز براي توصيف گناه، واژۀ «ذَنب» را به كار ميبرد. در قرآن كريم براي خطا و عصيان قريب به پانزده تعبير وجود دارد؛ گاه از عصيان به حق با واژة «اِثْم» ياد مي‌شود که در لغت عرب به معناي کُندشدن و عقب ماندن است. خداوند متعال، گناه را «اِثْم» مي‌نامد، چون با ارتكاب آن انسان از خير و ثواب عقب مي‌ماند.
از ديگر تعابير گناه در قرآن «اِجْتِراحْ» است كه از ريشۀ «جَرْح» مشتق مي‌شود. «جَرْح» همان جراحت و زخم است كه ايجاد آن در بدن، مركزي عفوني و محلي براي گردآمدن ميكروب‌ها به وجود مي‌آورد؛ تا آنجا كه ممكن است عفونتِ يك عضو، به اندام‌هاي ديگر انسان نيز سرايت كند:

چو عضوي به درد آورد روزگار
دگر عضوها را نماند قرار

گناه نيز اين گونه است و جراحتي در روح و جان انسان پديد مي‌آورد.
در جاي ديگر، خداوند از عصيان به «سَيّئه» تعبير مي‌كند. «سَيّئه» از ريشۀ «سُوءْ» چيزي است كه اثر بدي برجا مي‌گذارد و ناخرسندي پديد مي‌آورد. از بُعد فردي، گناه در نهاد انسان اضطراب پديد مي‌آورد و آرامش را از بين مي‌برد. از جنبۀ اجتماعي نيز انواع مظالم همچون سرقت، قتل و تجاوز موجب نگراني و بروز اثر سوء در جامعه مي‌شود.
يكي از نام‌هاي گناه در قرآن «ذَنْب» است. ريشۀ اين كلمه از ريشۀ «ذَنْب» به معناي دُم و دنباله مشتق مي‌شود. به ستارگان دنباله‏دار، «ذَواتُ الْاَذْناب» مي‌گويند. گناه در فرهنگ قرآني، «ذَنْب» است؛ چرا كه انجام دادن آن تبعات و پيامدهايي به دنبال دارد. به تعبير امام صادق(ع) كمترين اثري كه دنبالۀ گناه در وجود انسان باقي مي‌إگذارد، از بين بردن شفافيت روح است:

«إِذَا أَذْنَبَ‏ الرَّجُلُ‏ خَرَجَ فِي قَلْبِهِ‏ نُكْتَةٌ سَوْدَاءُ فَإِنْ تَابَ انْمَحَتْ وَ إِنْ زَادَ زَادَتْ‏ حَتَّى تَغْلِبَ عَلَى قَلْبِهِ فَلَا يُفْلِحُ‏ بَعْدَهَا أَبَداً» .

هنگامي که انسان گناه مي‌كند، نقطۀ سياهي در قلبش پديد مي‌آيد. اگر توبه كند آن نقطه محو مي‌گردد و اگر [بر گناه] بيفزايد، [آن نقطه] زيادتر مي‌شود تا تمام قلبش را فرا مي‌گيرد و پس از آن هرگز سعادتمند نخواهد شد.

گناه، شفافيت روح را به كدورت بدل مي‌كند و آينة جان را با زنگار و تيرگي عصيان مي‌پوشاند.
در مناجات بسيار زيباي «خمس عشرة» آمده است:

«إِلَهِي أَلْبَسَتْنِي الْخَطَايَا ثَوْبَ مَذَلَّتِي وَ جَلَّلَنِي التَّبَاعُدُ مِنْكَ لِبَاسَ مَسْكَنَتِي وَ أَمَاتَ قَلْبِي عَظِيمُ جِنَايَتِي» .

خدايا خطاها و گناهان، لباس خواري بر تنم کرده و دوري از تو جامۀ بيچارگي بر تنم افکنده و بزرگ جنايتم دلم را ميرانده.

ادامه دارد...


بخش‌هایی از کتاب شکروشکایت، شرح نامۀ 45 نهج‌البلاغه، محمدعلی انصاری
#متن_مکتوب

📚
@Pious114
📚متقیان
مَن هُم المؤمنون❗️
مؤمنان کیستند❗️

الإجابة في سورة المؤمنون ⬇️
جواب در سوره مؤمنون ⬇️


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
به نام خداوند رحمتگر مهربان

قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ ﴿۱﴾
به راستى كه مؤمنان رستگار شدند (۱)

الَّذِينَ هُمْ فِي صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَ ﴿۲﴾
همانان كه در نمازشان فروتنند (۲)

وَالَّذِينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ ﴿۳﴾
و آنان كه از بيهوده رويگردانند (۳)

وَالَّذِينَ هُمْ لِلزَّكَاةِ فَاعِلُونَ ﴿۴﴾
و آنان كه زكات مى ‏پردازند (۴)

وَالَّذِينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حَافِظُونَ ﴿۵﴾
و كسانى كه پاكدامنند (۵)

📚
@Pious114
📚متقیان
🌹

وَمَا أَرْسَلْنَا فِي قَرْيَةٍ مِنْ نَبِيٍّ إِلَّا أَخَذْنَا أَهْلَهَا بِالْبَأْسَاءِ وَالضَّرَّاءِ لَعَلَّهُمْ يَضَّرَّعُونَ ﴿
#۹۴اعراف
هیچ پیامبری را در شهری نفرستادیم مگر آنکه اهلش را [پس از تکذیب آن پیامبر] به تهیدستی و سختی و رنج و بیماری دچار کردیم، باشد که [به پیشگاه ما] فروتنی و زاری کنند.

ثُمَّ بَدَّلْنَا مَكَانَ السَّيِّئَةِ الْحَسَنَةَ حَتَّى عَفَوْا وَقَالُوا قَدْ مَسَّ آبَاءَنَا الضَّرَّاءُ وَالسَّرَّاءُ فَأَخَذْنَاهُمْ بَغْتَةً وَهُمْ لَا يَشْعُرُونَ ﴿
#۹۵اعراف
سپس به جاى ناخوشى، خوشى آورديم تا آنكه انبوه شدند و گفتند به راستى به پدران ما هم [به همين‏گونه، از گردش روزگار] رنج و راحت مى‏رسيد، آنگاه آنان را ناگهان -در حالى كه بى‏خبر بودندفروگرفتيم‏

🔸«
#بأساء»، به حوادث و ضربه‏ هاى جسمى مثل بیمارى ومرگ و «#ضرّاء»، به ضربه‏ ها و زیان‏ هاى مالى گفته مى‏ شود.

🔶این دو آيه شريفه بيانگر اين واقعيت است كه آفريدگار فرزانه، گاه مردم را بر اثر سرپيچى از حق و عدالت به فقر و تهيدستى گرفتار مى سازد، و گاه به
#رفاه زدگى و فراوانى نعمت ها. اگر آنان در اين تحولات و دگرگونى هاى هدفدار به خود آمدند و راه درست را برگزيدند و به جبران اشتباهات و زشتكارى ها برخاستند، هم هدف بعثت ها تحقّق يافته و هم آنان به نجات و رستگارى رسيده اند، امّا اگر در هيچ يك از تحولات و فراز و نشيب ها به خود نيامدند و به مسئوليت هاى انسانى و تاريخى خويش نينديشيدند، آن گاه است كه سقوط و كيفر در انتظار آنان است، آن هم عذاب و كيفرى که ناگهانى و يكباره خواهد بود. روشن است كه عذاب ناگهانى دشوارتر و دهشتناك تر است
🔶نظیر این آیه را در سوره‏ ى انعام آیه۴۴ نیز خواندیم و شرح دادیم 👈🏻: «فلمّا نسوا ما ذكّروا به فتحنا علیهم أبواب كلّ شى‏ء حتّى اذا فرحوا بما أوتوا أخذناهم بغتة» چون تذكّرات ما را فراموش كردند، درهاى نعمت‏ها را به رویشان گشودیم و پس از كامیابى‏ها، ناگهان گرفتار
#قهر خویش كردیم.
این در حقيقت امتحانى است به عسر بعد از امتحان به يسر.
شاهد گوياى گفتار ما آيه شريفه (ظهر الفساد فى البر و البحر بما كسبت ايدى الناس لنذيقهم بعض الذى عملوا لعلهم يرجعون ) است كه مى فرمايد: مظالم و گناهانى كه مردم مرتكب مى شوند باعث فساد در بر و بحر عالم است ، فسادى كه يا مانند وقوع جنگ و بسته شدن راه ها و سلب امنيت دامنگير خصوص انسان مى شود و يا مانند اختلال اوضاع جوى و زمينى كه زندگى و معاش انسان و غير انسان را مختل مى سازد.

🧡بايد از خشم خدا به خوداو پناه بريم.

نکات:
🔸تلخى‏ ها و ناملایمات، به عنوان یك سنّت الهى براى همه‏ ى اقوام وجود دارد.

🔸سختى ‏ها و مشكلات، عامل سازندگى، غفلت‏ زدایى و توجّه به خداوند است.

🔸ناگوارى‏ ها همیشه قهر الهى نیست، گاهى لطفى است كه به شكل بلا جلوه مى‏ كند.

🔸بیشتر مردودین در آزمایش‏ هاى‏ الهى، مرفّهانند نه محرومان.
🌸🍃🌸🍃🌸
📚
@Pious114
📚متقیان
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سوره انفطار(آیه۶الی۱۵)

يَآ أَيُّهَا الْإِنْسَانُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْكَرِيمِ(٦)

ای انسان! چه چیزی تو را به پروردگار بزرگوارت مغرور كرده است

الَّذِي خَلَقَكَ فَسَوَّاكَ فَعَدَلَكَ(٧)

همان كسی كه تو را آفرید و اندامت را درست و معتدل ساخت و متوازن و متناسب قرار داد

فِيٓ أَيِّ صُورَةٍ مَا شَآءَ رَكَّبَكَ(٨)

و تو را در هر نقش و صورتی كه خواست تركیب كرد

كَلَّا بَلْ تُكَذِّبُونَ بِالدِّينِ(٩)

این چنین نیست [كه سبب ارتكاب گناهانتان مغرور بودنتان به بزرگواری پروردگار باشد]، بلكه روز جزا را تكذیب می‌كنید [و با این تكذیب، راه گناه را به روی خود باز می‌نمایید،]

وَإِنَّ عَلَيْكُمْ لَحَافِظِينَ(١٠)

و بی‌تردید بر شما نگهبانانی گماشته‌اند

كِرَامًا كَاتِبِينَ(١١)

بزرگوارانی نویسنده‌

يَعْلَمُونَ مَا تَفْعَلُونَ(١٢)

كه آنچه را [از خیر و شر] انجام می‌دهید، می‌دانند[و ضبط می‌كنند.]

إِنَّ الْأَبْرَارَ لَفِي نَعِيمٍ(١٣)

به یقین نیكان در نعمت فراوانی قرار دارند

وَإِنَّ الْفُجَّارَ لَفِي جَحِيمٍ(١٤)

و مسلماً گناهكاران در دوزخ‌اند

يَصْلَوْنَهَا يَوْمَ.....(١٥)

[كه‌]روز پاداش در آن وارد شوند

📚
@Pious114
سوره بقره (بخشی از آیه ۲۸۶)

رَبَّنَا لَا تُؤَاخِذْنَآ إِنْ نَسِينَآ أَوْ أَخْطَأْنَا(۲۸۶)

پروردگارا! اگر فراموش کردیم یا مرتکب اشتباه شدیم، مارا مؤاخذه مکن.

عکس نوشته!
📚
@Pious114
📚متقیان
🌴🕋🕌

(هر شب یک نکته قرآنی)

«وَالَّذِينَ آمَنُوا مِن بَعْدُ وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا مَعَكُمْ فَأُولَٰئِكَ مِنكُمْ ۚ وَأُولُو الْأَرْحَامِ بَعْضُهُمْ أَوْلَىٰ بِبَعْضٍ فِي كِتَابِ اللَّهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ»

«و کسانی که پس از (نزول این آیات) ایمان آورده‌اند و مهاجرت کرده‌اند و با شما (ای مهاجران و انصار) جهاد نموده‌اند، آنان از زمره‌ی شما هستند و (از حقوق و مدد و یاری شما برخوردار می‌گردند. این ولایت ایمانی بود، و امّا ولایت خویشاوندی علاوه بر این میان افرادی موجود است و) کسانی که با یکدیگر خویشاوندند برخی برای برخی دیگر سزاوارترند (و حقوق آنان) در کتاب خدا (بیان شده است و حکم خدا بر آن رفته است و) بیگمان خداوند آگاه از هر چیزی است.»

(سوره انفال آیه 75)

📚
@Pious114
📚متقیان
بارالها!
تو بر احوال ما آگاه‌تری، بر آینده ما هم از ما عالم تری، پس به ربانیتت بهترین ها را برای مان ترسیم کن!

خدای خوبم!
ما را آنگونه قرار ده که شاهد لبخند تو باشیم و آنگونه که قدیمها می گفتند:
تو خشنود باشی و ما رستگار!

پروردگارم!
از تو می خواهم که هر نعمتی را می خواهی عطا کنی قبل از آن، ظرفیت داشتن آن را روزی مان بگردان!

آمیـــــن یا قـــــاضی الحاجات!🤲
📚
@Pious114
📚متقیان
2024/06/03 11:46:57
Back to Top
HTML Embed Code: