🌹دل‌تان زلال و آسمانی زندگیتان پاک و خدایی…
ماجرای قوم
#لوط در سوره #اعراف
🔹🔸در آيات ۸۰ تا ۸۴ ، قرآن ، صحنه عبرت انگيز ديگرى از سرگذشت پيامبران را بازگو مى كند و هدف آيات پيشين را تعقيب و تكميل مى نمايد، و آن سرگذشت پيامبر بزرگ خدا (لوط) و قوم او است .
🔹اين ماجرا در چندين سوره قرآن از جمله سوره هود و حجر و شعراء و انبياء و نمل و عنكبوت آمده است .
در اينجا در ضمن پنج آيه ، به فشرده گفتگوهاى لوط و قومش اشاره شده است و چنين بر مى آيد كه در اين سوره (اعراف ) عصاره اى از درگيريهاى اين پيامبران و گفتگوهاى آنان با جمعيتهاى سركش ، منعكس شده ، ولى شرح كامل سرگذشت آنان به سوره هاى ديگر قرآن موكول شده است ..
🔸با توجه به آنچه در این آیات آمده ، هر داور منصفى مى تواند حكم محكوميت چنين قوم و ملتى را صادر كند زیرا كه آن قوم سرکش در برابر پند و اندرز منطقى و نصيحت و خيرخواهى يك مصلح بزرگ اجتماعى ، تنها متوسل به زور و تهديد و تهمت شده اند، لذا خداوند مى فرمايد👈🏻 (چون كار به اينجا رسيد ما لوط و پيروان واقعى و خاندانش را كه پاكدامن بودند نجات بخشيديم جز همسرش كه او را در ميان قوم تبهكار رها ساختيم ، زيرا او نیز از نظر عقيده و آئين و مذهب با آنان هماهنگ بود👈🏻 (فانجيناه و اهله الا امراءته كانت من الغابرين ).
🔹بعضى گفته اند كلمه (اهل ) گرچه معمولا به خويشاوندان نزديك گفته مى شود، ولى در آيه ۸۳ به پيروان راستين او نيز اطلاق شده يعنى آنها نيز جزء خانواده او محسوب شده اند، ولى بطورى كه از آيه۳۶ سوره ذاريات👈🏻 (فما وجدنا فيها غير بيت من المسلمين ) بر مى آيد هيچكس از قوم لوط جز خانواده و كسان نزديك او ايمان نياوردند، بنابراين (اهل ) در اينجا به همان معنى اصلى يعنى 👈🏻بستگان نزديك است
🔸از آيه۱۰ سوره تحريم استفاده مى شود كه همسر لوط راه خيانت را در پيش گرفت و دشمنان لوط را جرأت بخشيد.
🔹در آيه ۸۴ اشاره بسيار كوتاه و پر معنى به مجازات شديد و وحشتناك اين قوم كرده مى گويد: ما بارانى بر آنها فرستاديم كه آنها را در هم مى كوبيد و نابود مى كرد👈🏻 (و امطرنا عليهم مطرا) .
گرچه در آيه فوق نوع اين باران بيان نشده است اما از ذكر كلمه مطراً (بارانى ) به طور سربسته روشن مى شود كه از بارانهاى معمولى نبوده بلكه بارانى از سنگ بوده چنانكه در آيه۸۳ سوره هود آمده است .
🌸🍃🌸🍃🌸
@Pious114
🕋

سلسله دستورات پروردگار مهربان؛
قسمت نهم:
«نهي»

خطاب پروردگار مهربان به من و شما ای کسانی که خود را مومن می پنداریم در اصلاح افکار خود تجدید نظر کنیم!

«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَكُونُوا....

ما مومنان چگونه فکر می کنیم؟
چرا خداوند والامقام و ولی و وکیل ما؛ ما را نهی می کند؟!
چه مساله مهم و خطیری است که به ما یادآور می شود شما مومنان نباید چنین باشید!
جریان منافقین را در آیات ما قبل و ما بعد بخوانیم.....

«....كَالَّذِينَ كَفَرُوا وَقَالُوا لِإِخْوَانِهِمْ إِذَا ضَرَبُوا فِي الْأَرْضِ أَوْ كَانُوا غُزًّى لَّوْ كَانُوا عِندَنَا مَا مَاتُوا وَمَا قُتِلُوا لِيَجْعَلَ اللَّهُ ذَٰلِكَ حَسْرَةً فِي قُلُوبِهِمْ ۗ وَاللَّهُ يُحْيِي وَيُمِيتُ ۗ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ»
(آل عمران (156)
«ای کسانی که ایمان آورده اید! مانند کسانی نباشید که کفر ورزیدند، و درباره برادرانشان چون به سفر رفتند (و مردند) یا در جنگ شرکت کردند (و کشته شدند) گفتند: «اگر آنها نزد ما بودند، نمی مردند و کشته نمی شدند» تا خداوند این (گفتار) را حسرتی در دلهایشان قرار دهد ، و خداوند، زنده می کند و می میراند.»(زندگی و مرگ همه به دست خداست)

آری ما باید بدانیم تا وقتی عمرمان به سر نرسیده و اجلمان نیامده هیچکسی و هیچ چیزی نمیتواند ما را از بین ببرد،
نباید فراموش کنیم که مرگ و زندگی ما دست خداوند قادر یکتاست،
پس برای حرکت در مسیر رضایت الهی از چیزی نهراسیم و بدانیم بدون اذن او تعالی برگی از درخت نمی افتد،
کسانی که از غیر الله می ترسند و فکر میکنند مخلوقات خداوند دارای قدرت مطلق هستند، در اشتباه محض بسر می برند!
چنین قدرتهایی خودشان مخلوقی ضعیف بیش نیستند، همچون فرعون و فرعونیان که خداوند بعنوان نمونه ذلت طاغوتیان به ما معرفی می کند.

نکته قابل توجه اینکه شایسته است در هر کاری با اتکا به اسم «الحکیم» خداوند، حکمت را سر لوحه کار خویش قرار دهیم؛ چرا که «حکمت گمشده مؤمن است.»

پروردگارا... به ما یقینی عطا فرما تا در اجرای اوامرت از هیچ قدرتی نهراسیم و به هیچ قدرتی جز خودت دل نبندیم، یا قدیر و یا کریم.
«آمین یا رب العالمین»

-فاطمه شاکری

@Pious114
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
«لا خير في يوم لا يُقرأ فيه القُـرآن»
«نیست خیر؛ در آن روزی که قرآن در آن خوانده نشود!»

🕋❖━━━━━━━➣
@Pious114
وَاتَّقوا فِتنَةً لا تُصيبَنَّ الَّذينَ ظَلَموا مِنكُم خاصَّةً ۖ وَاعلَموا أَنَّ اللَّهَ شَديدُ العِقابِ

و از فتنه‌ای بپرهیزید که تنها به ستمکاران شما نمی‌رسد؛ (بلکه همه را فرا خواهد گرفت؛ چرا که دیگران سکوت اختیار کردند.) و بدانید خداوند کیفر شدید دارد!

(سوره أنفال، آیه ۲۵) تفسیر 👇
تفسیر 👓 سوره أنفال، آیه ۲۵:

مسئوليت امت به هنگام بروز اختلافات
اختلافات اجتماعی از گناهانی است كه هر فرقه آن را به گردن فرقه ديگر میگذارد. زيرا هر فرقهای معتقد است كه عمل او عكس العمل عمل فرقه ديگر است. پس بر همگان واجب است كه خود بدون اين كه منتظر باشد تا طرف ديگر دست از اختلافات بردارد خود از ارتكاب آن باز ايستد، زيرا چون بلای اختلاف و نفاق فراز آيد همگان را در بر خواهد گرفت. به عبارت ديگر آثار گناه تنها دامنگير گناهكاران نمیشود بلكه ديگران را هم در بر خواهد گرفت. گناه همانند آتش است كه چون شعلهور شود خشك و تر را در لهيب خود خواهد سوخت. از اين رو است كه خدای تعالی میفرمايد:
وَ اتَّقُوا فِتْنَةً لا تُصِيبَنَّ الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْكُمْ خَاصَّةً بترسيد از فتنهای كه تنها ستمكارانتان را در بر نخواهد گرفت.»
يعنی هم كسانی را كه مباشر ستمكاری بودهاند در بر خواهد گرفت و هم كسانی را كه در برابر ستم سكوت اختيار كردهاند و هم كسانی را كه در بر ستم واكنشی در خور انجام ندادهاند بلكه ستم را تحمل كردهاند. مثلا اگر فرقهای در يك جامعه بر فرقه ديگر تجاوز روا دارد، وظيفه فرقه ستمديده اين است كه خود دست به قصاص و انتقام نزند بلكه منتظر فرمان دستگاه رهبری باشد چه اگر بخواهد خود دست به عمل زند سبب ناتوانی دستگاه رهبری میشود و موجب آشوب و هرج و مرج میگردد. آن وقت پيامد ناخوش آيند آن دامنگير هر دو فرقه خواهد شد. بسا فتنه به اختلافات اجتماعی دلالت كند بيشتر از گرفتاريهای فردی. در حديث از زبير بن العوّام روايت شده كه گفت:
«روزگاری ما اين آيه را میخوانديم و خود را مشمول آن نمیشمرديم در حالی كه مقصود ما بوديم و بدان عمل نكرديم تا آن گاه كه ما را در برگرفت». (تفسير مجمع البيان، ج 4، ص 534.)
وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقابِ و بدانيد كه خدا به سختی عقوبت میكند.»
خداوند كسانی را كه باعث رواج فتنه میشوند عذاب میكند، همچنين كسانی را كه در برابر رواج فتنه از خود واكنشی نشان نمیدهند و از رويارويی با آن تن میزنند. آری، در آخرت كسانی كه به امر به معروف و نهی از منكر نمیپردازند و از فرمان رهبری رخ بر میتابند مورد مؤاخذه قرار میگيرند.
@Pious114
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چرا تعقل نمی کنید؟
تفسیر سوره مبارکه انبیا، جلسه۳
محمدعلی انصاری
زمان: ۰۲:۴۵ حجم: ۶.۹ MB

#ویدئو
📚
@Pious114
📚متقیان
🕋📖سوره #بقره #5 📖🕋


وَبَشِّرِ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ ۖ كُلَّمَا رُزِقُوا مِنْهَا مِن ثَمَرَةٍ رِّزْقًا ۙ قَالُوا هَـٰذَا الَّذِي رُزِقْنَا مِن قَبْلُ ۖ وَأُتُوا بِهِ مُتَشَابِهًا ۖ وَلَهُمْ فِيهَا أَزْوَاجٌ مُّطَهَّرَةٌ ۖ وَهُمْ فِيهَا خَالِدُونَ ﴿٢٥﴾ إِنَّ اللَّـهَ لَا يَسْتَحْيِي أَن يَضْرِبَ مَثَلًا مَّا بَعُوضَةً فَمَا فَوْقَهَا ۚ فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا فَيَعْلَمُونَ أَنَّهُ الْحَقُّ مِن رَّبِّهِمْ ۖ وَأَمَّا الَّذِينَ كَفَرُوا فَيَقُولُونَ مَاذَا أَرَادَ اللَّـهُ بِهَـٰذَا مَثَلًا ۘ يُضِلُّ بِهِ كَثِيرًا وَيَهْدِي بِهِ كَثِيرًا ۚ وَمَا يُضِلُّ بِهِ إِلَّا الْفَاسِقِينَ ﴿٢٦﴾ الَّذِينَ يَنقُضُونَ عَهْدَ اللَّـهِ مِن بَعْدِ مِيثَاقِهِ وَيَقْطَعُونَ مَا أَمَرَ اللَّـهُ بِهِ أَن يُوصَلَ وَيُفْسِدُونَ فِي الْأَرْضِ ۚ أُولَـٰئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ ﴿٢٧﴾ كَيْفَ تَكْفُرُونَ بِاللَّـهِ وَكُنتُمْ أَمْوَاتًا فَأَحْيَاكُمْ ۖ ثُمَّ يُمِيتُكُمْ ثُمَّ يُحْيِيكُمْ ثُمَّ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ ﴿٢٨﴾ هُوَ الَّذِي خَلَقَ لَكُم مَّا فِي الْأَرْضِ جَمِيعًا ثُمَّ اسْتَوَىٰ إِلَى السَّمَاءِ فَسَوَّاهُنَّ سَبْعَ سَمَاوَاتٍ ۚ وَهُوَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ ﴿٢٩﴾
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺

و كسانى را كه ايمان آورده‌اند و كارهاى شايسته انجام داده‌اند، مژده ده كه ايشان را باغهايى خواهد بود كه از زير [درختان‌] آنها جويها روان است. هر گاه ميوه‌اى از آن روزىِ ايشان شود، مى‌گويند: «اين همان است كه پيش از اين [نيز ]روزىِ ما بوده.» و مانند آن [نعمتها] به ايشان داده شود؛ و در آنجا همسرانى پاكيزه خواهند داشت؛ و در آنجا جاودانه بمانند. (۲۵) خداى را از اينكه به پشه‌اى -يا فروتر [يا فراتر] از آن- مَثَل زند، شرم نيايد. پس كسانى كه ايمان آورده‌اند مى‌دانند كه آن [مَثَل‌] از جانب پروردگارشان بجاست؛ ولى كسانى كه به كفر گراييده‌اند مى‌گويند: «خدا از اين مَثَل چه قصد داشته است؟» [خدا] بسيارى را با آن گمراه، و بسيارى را با آن راهنمايى مى‌كند؛ و[لى‌] جز نافرمانان را با آن گمراه نمى‌كند. (۲۶) همانانى كه پيمان خدا را پس از بستن آن مى‌شكنند؛ و آنچه را خداوند به پيوستنش امر فرموده مى‌گسلند؛ و در زمين به فساد مى‌پردازند؛ آنانند كه زيانكارانند. (۲۷) چگونه خدا را منكريد؟ با آنكه مردگانى بوديد و شما را زنده كرد؛ باز شما را مى ميراند [و] باز زنده مى‌كند؛ [و] آنگاه به سوى او بازگردانده مى‌شويد. (۲۸) اوست آن كسى كه آنچه در زمين است، همه را براى شما آفريد؛ سپس به [آفرينش‌] آسمان پرداخت، و هفت آسمان را استوار كرد؛ و او به هر چيزى داناست. (۲۹)

🕋📖📖📖🕯🕯📖📖📖🕋
📚
@Pious114
📚متقیان
ترتیل و ترجمه گویا ۵
@nazdike_khoda کانال تلگرام
👂ترتیل وترجمه گویاصفحه ۵ 🌳

💌قلبت رابه خدابسپار؛خانه رابه صاحبش میسپارند،اهل امانت!(القلبُ حرمُ الله/بحارالانوار،ج۷۰،ص۲۵)

🌾🌿📚
@Pious114
📚متقیان
🔦 #هدایتها #5 #بقره 📖🕋


🌴بشارت و برات بهشت، تنها سهم بندگانی است که هم قلب پاک و دل مؤمن دارند و هم ظاهر و رفتارشان پاک و صالح باشد ومنطبق باقرآن!👈 «وَبَشِّرِ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ»

🌴همسر، خوبِ خوبش، همسری است که پاک و طاهر باشه! هم از دل و هم از جسم! زنان بهشتی اینگونه اند 👈 «وَلَهُمْ فِيهَا أَزْوَاجٌ مُّطَهَّرَةٌ» ۖ

🌴بهترین خوراکی ها، ناب ترین عسل های دنیا، برای جسم مریض، جز بیماری و مرگ چیزی ندارد! نور قرآن نیز، برای دلهای مریض و بدجنس، جز گمراهی و گم شدن، حاصلی ندارد! پس درست شویم و آب و جارو بزنیم دلهایمان را برای ورود نور قرآن و ولایت👈 «وَمَا يُضِلُّ بِهِ إِلَّا الْفَاسِقِينَ»

🌴فاسق ترین انسان ها، کسانی هستند که عهد شکن و بی وفا هستند! خصوصا نسبت به عهد و پیمان بندگی با خداوند! و نیز کسانی که قطع میکنند رشته اتصال دلها را با ترک صله ارحام و سایر ارزشهایی که خدا دستور به اتصالشان داده است( مانند ولایت، علما، مؤمنان، همسایگان و.... )👈 «الفاسقينَ الَّذِينَ يَنقُضُونَ عَهْدَ اللَّـهِ مِن بَعْدِ مِيثَاقِهِ وَيَقْطَعُونَ مَا أَمَرَ اللَّـهُ بِهِ أَن يُوصَلَ وَيُفْسِدُونَ فِي الْأَرْضِ ۚ أُولَـٰئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ »👉عهد شکنی و قطع ارتباط با مؤمنان، عاقبتش، خسارت و زیان خود انسان است!

🌴تمام این مخلوقات زمین، در خدمت ماست تا به کمال برسیم! نه اینکه عمرمان را هزینه جمع آوری آنها کنیم! 👈 «خَلَقَ لَكُم مَّا فِي الْأَرْضِ جَمِيعًا»

🌴خداوند به هر چیزی علم و آگاهی دارد! ذره از حالات و اوقات ما، پنهان نمی ماند از نگاهش👈 «وَهُوَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ»


📮نشر دهید،به اقتضای ایمان و مسلمانی، رسانه قرآن و عترت باشید 📡
📚
@Pious114
📚متقیان
🍏#يادداشت_روز

( فعسى أن تكرهوا شيئا و يجعل الله فيه خيرا كثيرا)

چه بسا چيزى به مذاق شما خوش نيامد اما خداوند در آن خير فراوانى قرار داده باشد.
#نساء 19

دقت كن : نمى فرمايد. يك "خير" بلكه "خير" فراوان.

☀️دوست من! به روى مشكلات و مصايب بخند... تو چه مى دانى چه بسا مشكل تو، با خود دريايى از عطا و فرصت جديد آورده باشد.

🔸
#تاملى_كوتاه
📚
@Pious114
📚متقیان
🍀🌹💐🌸
🌹💐🌸
💐🌸
🌸
مقام حازمین ۴

🔹دور اندیشان قاعده‌ای دارند که عنایت به این قاعده، از نظر معنوی و اثر وضعی اعمال، منتج است و دفع ضرر و زیان می‌شود و آن این است که: کار امروزش را به فردا نیندازد

🔸افراد حازم همیشه در زیادی نعمت‌ها، به درستی و میانه نعمت‌ها را صرف می‌کنند و از اسراف و تبذیر به دورند.

🔹افراد حازم دوراندیش هستند وبرای سرای آخرت و قبر و ممات خود، از این کثرت رزق و روزی‌ها از پیش می‌فرستند و این دلیل بر هوش و کاردانی معنوی آنان است.

🔸از دامگاه دنیا کسی بدون صبر و دوراندیشی به سلامت نَرَست. صبر، دست و پایِ دوراندیش است.
صبر، ابزار توفیق مدبّران و دوراندیشان است

🔹دوراندیشی آن است که هر چیز دنیایی که چرب و شیرین است و هر دام از دام‌های دنیوی تو را فریب ندهد.

🔸از قدیم گفته‌اند هر دانه‌ای بی‌دام نیست و هیچ نوشی بی‌نیش نیست. مولانا می‌فرماید: دنیا در واقع نه چرب است و نه شیرین، هرچند که ظاهراً چنین می‌نماید.
دنیا در حقیقت افسونگر است و افسون‌های خود را در گوش طالبان خود می‌خواند و می‌دمد.

📚
#مجموعه_کتاب_مقامات_معنوی
#استاد_سید_علی_اکبر_صداقت
---------------------------------------- 
          
                🌟🌟🌟🌟🌟

📚
@Pious114
📚متقیان
کلام نور ( ۹۶ )

🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🌺🌸
🍃🌸
🍃
🍃

☀️بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم☀️

🔶« وَهُوَ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ اللَّيْلَ لِبَاسًا وَالنَّوْمَ سُبَاتًا وَجَعَلَ النَّهَارَ نُشُورًا »
(سوره ی فرقان آیه ی ۴۷)

🔶و اوست کسی که شب را برای شما پوششی قرار داد و خواب را (مایه) آرامش و روز را زمان برخاستن (وتلاش شما) گردانید. (۴۷)

🔴نكته‌ها:

♦️در قرآن كريم از چند چيز به عنوان " لباس " ياد شده است:

شب : «جعل لكم الليل لباسا»(فرقان ۴۷ )
همسر : «هن لباس‌لكم وانتم لباس لهن»( بقره ۱۸۷)
تقوا : «ولباس‌التقوي ذلك خير»( اعراف ۲۶ )

«سبت» يعني قطع و تعطيل كار، استراحت بعد از تلاش
«نشور» از «نشر»: پخش شدن مردم در روز براي كار و تلاش

🔴پيام‌ها:

♦️گردش شب و روز تصادف نيست؛ اهداف و برنامه‌هاي حكيمانه‌اي در آن نهفته است. «جعل لكم الليل لباسا والنوم سباتا»

♦️پديده‌ي شب، يك نعمت الهي براي بشر است. «لكم»

♦️خواب و بيداري خود را با طبيعت هماهنگ كنيم.
«الليل لباسا والنوم سباتا»
تاريكي و سكوت، در ايجاد آرامش مؤثرند؛ چنانكه وجود نور، در تلاش و جنب و جوش انسان، مؤثر است.

♦️شب، حافظ جسم و سلامتي است؛ چنانكه لباس، حافظ بدن است. «الليل‌لباسا»

📚 تفسیر نور
🍃
🍃
🍃🌸
🍃🌺🌸
🍃🍃🍃🍃🍃
📚
@Pious114
📚متقیان
🕐مدت مطالعه: 125 ثانیه

«وَ هَمْهَمَتْ بِذِكْرِ رَبِّهِمْ شِفاهُهُم».

و لبهاشان به ياد پروردگار.

كلمه «هَمْهَمَه» به معناي آهسته و پوشيده سخن‌گفتن است؛ اما يک نکتۀ ظريف در اين لغت وجود دارد. عالمان زبان‌شناس از ديرباز دو پرسش مطرح كرده‌اند: نخست آنكه دلالتِ الفاظ بر معاني چگونه است و دوم اينكه آيا دلالت لفظ بر معنا وضعي است يا طَبْعي؟
آنان دلالت الفاظ را وضعي مي‌دانند و چنين استدلال مي‌كنند كه مي‌شود بسياري از دال‌هايي را كه بر مدلول‌هايي خاص دلالت مي‌ورزند، بي آنكه آب از آب تكان بخورد تغيير داد؛ يعني اگر بر مبناي قراردادِ اهلِ زبان، شيئي با مشخصاتِ خاص «صندلي» نام گرفته است، مي‌توان نامش را به «ميز» كه شيئي با مشخصاتِ تعريف‌شدۀ ديگري است تغيير داد؛ چرا كه از نَفْس و لفظِ واژۀ صندلي، مفهومِ نشستن و از نفس و لفظ ميز، مفهومِ گذاردن شي‏ء بر روي آن فهميده نمي‌شود. اما حقيقت اين است كه واژگاني نيز داريم كه دلالت آن‌ها بر معاني‏شان، وضعي نيست و معناي آنها به مجرّد شنيدن لفظشان فهميده مي‌شود. از واژۀ كلاغ چه مي‌فهميم؟ هيچ. اما از لفظِ «قارقار»، كلاغ و صداي او در ذهن و خاطر تداعي مي‌شود. به واژگاني چون «خِشخِش»، «تِقتِق»، «قارقار» و... در زبان‏شناسي «نام‌آوا» مي‏گويند؛ زيرا معنايشان بي‏واسطه از خودِ لفظ دريافت مي‌شود. واژۀ «همهمه» نيز چنين حالتي دارد و از آن «صدايي مبهم» به گوش مي‌رسد.
وقتي كه مي‌گوييم از جمعي هَمهَمه برمي‌خيزد، مفهومش اين است كه صوت و آوايي نامفهوم از آن به گوش مي‌رسد. امام مي‌فرمايد: لب‌هاي اين بندگان به ذكر پروردگارشان در هَمهَمه است. كاربرد تعبير همهمه براي حالتِ ذكرگويي مي‌تواند حاكي از اجتناب ايشان از هر ريا باشد.
معناي لغوي واژۀ« ذكر»، پيشِ خاطر آوردن و حاضركردن حقيقتي در نفس است. پس ذكر موضوعی نفساني است كه ممكن است آثار بيرونيِ مشهود و مسموع نيز داشته باشد و جنبۀ لفظي و بيروني هم پيدا كند.
با مراجعه به آيات وحي نيز در مي‌يابيم که ذكر دو گونه است: ذكر نفسانی یا جَناني و ذكر لِساني. جايگاه ذكر جَناني قلب است و آيۀ زير بدان اشاره دارد:

وَ اذْكُر رَبَّكَ في نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَ خيفَۀً وَ دُونَ الْجَهْرِ مِنَ القَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَ الآصالِ وَ لا تَكُنْ مِنَ الْغافِلينَ
پروردگارت را در دل خود، از روي تضرّع و خوف، آهسته و آرام، صبحگاهان و شامگاهان، ياد كن و از غافلان مباش.

به ذكر زباني نيز در آيۀ زير اشاره شده است:

وَ اذْكُرِ اسْمَ رَبِّكَ وَ تَبَتَّلْ اِلَيْهِ تَبْتيلاً
و نام پروردگارت را ياد كن و تنها به او دل ببند.


ذكرِ قلبي حالتي است كه در آن پيوسته حضور حضرت احديت در درونِ وجود متجلّي است. انسانِ متذكر، هيچ‌گاه بدون خدا تصميم نمي‌گيرد و قدم برنمي‌دارد. در روايات اهل بيت(ع)سخت‌ترين كارها، سه عمل است که يكي از آن‌ها استمرار ذكر خداوند در همه حال است:

«ثَلَاثٌ مِنْ أَشَدِّ مَا عَمِلَ الْعِبَادُ إِنْصَافُ الْمُؤْمِنِ مِنْ نَفْسِهِ وَ مُوَاسَاةُ الْمَرْءِ أَخَاهُ وَ ذِكْرُ اللهِ عَلَى كُلِّ حَالٍ» .
سه عمل از سخت‌ترين کارهايي است که بندگان انجام داده‌اند: انصاف در کارهاي ديگران نسبت به خود، ياري برادر خويش و [سوم] درهرحالي به ياد خدا بودن.

مراد از اين ذكر، ذکري است كه در دل انسان وجود دارد و سبب مي‌شود كه آدمي همواره انتخاب خدا را بر انتخاب خود مقدّم بدارد. اين همان ذكر قلبي است.
اما ذکر لفظي و زباني نيز اهميتي ويژه دارد و نمي‌توان آن را به کناري نهاد و به آن بي‌اعتنايي کرد. ذكر لفظي مؤثر و مفيد است و هنگامي که با استحضار قلبي توأم شود و معناي واقعي ذكر در درون دل باشد، آثاري بسیار از خود بر جاي مي‌گذارد.
انسان هر چيزي را كه بيشتر دوست مي‌دارد، بيشتر در هواي آن است و وقتي به كسي دل داده است، در هواي او بي‏قراري می‌كند:

ديري است که با توام قراري است
زان بي تو هميشه بي‌قرارم

ذِكر، كليد محبت، دوستي و نزديكي است. نمي‌شود ذكر بر لب بيايد و در قلب و وجودِ انسان تأثير نگذارد. به همين دليل، اميرالمؤمنين(ع) مي‌فرمايد اين شب‌زنده‌داران لب‌هايشان از ياد خدا غافل نمي‌شود و كام خود را به ذكر خداوند شيرين و معطّر مي‌سازند.

بخش‌هایی از کتاب شکروشکایت، شرح نامۀ 45 نهج‌البلاغه، محمدعلی انصاری
#متن_مکتوب

📚
@Pious114
📚متقیان
در دعای جوشن كبير يه عبارت هست كه ميگيم

🍃" يا کريم الصَّفْح "🍃

معناش خيلی جالبه!

🍃🌸یه وقتی یه کسی تو رو می بخشه اما یادش نمیره که فلان خطا رو کردی و همیشه یه جوری نگات می کنه که تو می فهمی هنوز یادش نرفته،يه جورایی انگار که سابقه بدت رو مدام به یادت میاره و سرزنشت میکنه.

❤️ولی یه وقتی یه کسی تو رو می بخشه و طوری کار خطای تو رو فراموش می کنه، انگار نه انگار که تو خطایی رو مرتکب شدی.

🍃🌸اصلا هم به روت نمیاره

💝به این نوع بخشش میگن صَفح...
خواستم بگم،خدای ما کريم الصفحه...😊

🆔 📚
@Pious114
📚متقیان
🌴🕋🕌

(هرشب یک نکته قرآنی)

رفاقت با تمسخر کنندگان به دین ممنوع!

«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الَّذِينَ اتَّخَذُوا دِينَكُمْ هُزُوًا وَلَعِبًا مِّنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِن قَبْلِكُمْ وَالْكُفَّارَ أَوْلِيَاءَ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ»
مائده_57
«ای کسانی که ایمان آورده‌اید! دوستی نکنید با كسانی كه‌ دين‌ شما را به‌ ريشخند و بازی گرفته‌اند، چه‌ از كسانی كه ‌پيش‌ از شما به‌ آنان‌ كتاب‌ داده‌ شده‌ و چه‌ از كافران‌، اگر به‌ راستی مؤمنيد، از خدا بترسید»

خداوند در اين‌ آيه‌ از دوستی و هم‌پيمانی با كسانی نهی می كند كه‌ دين‌ الهی را به‌ تمسخر و ريشخند ميگيرند،

معنای آیه عام‌ است‌ و شامل تمام‌ كسانی می شود كه‌ به‌ ورطه‌ مخالفت‌ با دين‌خدا در آمده اند ؛ اعم‌ از مشركان‌، اهل‌ كتاب‌ و بدعتیانی كه‌ خود را به‌ اسلام‌ منتسب‌ می دانند و با کردار و گفتار خویش به شعایر دینی تمسخر می کنند،

اینگونه نباشد كه‌ آنان ‌دين و آیین تان‌ را به‌ تمسخر بگيرند ، اما شما در مقابل، با آنان‌ رفاقت و دوستی کنید. بلكه‌ بايد در مقابل آنان ، کردار و گفتار غلط شان را انكار کرده و با آنان دشمنی کنید.

(آیت 57 سوره مائده)

📚
@Pious114
📚متقیان
بارالها!
به من صبری زیبا در برابر گناهان عطا کن تا بتوانم آنچه که تو دوست داری باشم...

خدای مهربانم!
فساد را از ما و جامعه ما دور بگردان و بر چین بساط مفسدینی که قصدی بر اصلاح خود ندارند.

خدایا!
چقدر بنده ی خوب تو بودن، لذت دارد...
پس بر من بچشان لذت بندگی خودت را، ای بهترین و تنها خالق!

( آمین یا قاضی الحاجات )
📚
@Pious114
📚متقیان
2024/05/21 15:18:49
Back to Top
HTML Embed Code: