🔹🔹 واکنش محسن پیرهادی به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در سوریه


محسن پیرهادی، عضو هیات رئیسه مجلس در حساب کاربریش در شبکه اکس(توییتر سابق) نوشت:به وعده رهبر معظم انقلاب ایمان داریم که فرمودند:«رژیم خبیث به دست دلاورمردان مان مجازات خواهد شد. آنها را از این جنایت و امثال آن پشیمان خواهیم کرد به حول و قوه‌ی الهی.»

#سردار_شهید_زاهدی
🔹🔹قدس قاسم

🖌️محسن پیرهادی


یک. تنوع و تکثر فرهنگ‌ها در میان ملل دنیا باعث شده تا کمتر پدیده‌ای بتواند به‌صورت ذاتی و بدون دوپینگ تبلیغاتی، دوقطبی حقیقی ایجاد کند. نه در جهان بلکه در همین ایران خودمان که همه از یک زبان و با اشتراکات فرهنگی فراوانیم، کمتر پدیده‌ای وجود دارد که حول محور آن دوقطبی راستینی از حق و باطل وجود داشته باشد. نمونه‌ها فراوان است اما حتی تدین هم نمی‌تواند شاخصی قطبی ساز باشد و جامعه را به دودسته متدین و غیرمتدین تقسیم کند. غرض این‌که امروز و برای اولین بار، ماجرای قدس به معیار کامل و تمام نمای حق و باطل تبدیل‌شده است و طرف سومی ندارد. همه جهان کمابیش فهمیده‌اند در غزه چه گذشته و دریکی از دو سو ایستاده‌اند، یا در سمت شرف و انسانیت و مظلومیت و کودک و بیمارستان و مسجد و کلیسا و یا در سمت وحشی‌گری، درنده‌خویی، ظلم و بمب. آری تمام دوگانه‌های دنیا دروغ است، دوگانه اصلی همان دوگانه کودک شیرخوار و سلاح مرگبار است، همان دوگانه‌ای که در عاشورا نمایان شد و امروز در غزه دیده می‌شود و این مسئله قدس است که همه دوگانه‌ها را کنار زده و دوگانه اصلی را پیش چشمان جهانیان گذارده است.
در این دوگانه واقعی و عاشورای امروز، جبهه‌ها از هم یارگیری هم کرده‌اند؛ درحالی‌که برخی اعراب ریشه‌دار سرزمین کهن فلسطین سلطه اشغالگر را پذیرفته و به عرب اسرائیلی شناخته می‌شوند، دانشجویان مسیحی و یهودی دانشگاه هاروارد علیه رژیم صهیونیستی اعتصاب می‌کنند. قدس، به‌خوبی میان شرافت و رذالت خطوط شفافی گذاشته و از همین رو، قاسم
میان انسانیت و دنائت گشته است.

دو. «قدس قاسم» وجه دیگری هم دارد. متواتر است که 10 سال پیش و در آغاز جنگ‌های عراق و شام، حاج قاسم در میان رزمندگان می‌گفت که کار ما در این منطقه به این زودی‌ها تمام نمی‌شود و جنگی ۱۵ ساله است. حاجی معتقد بود که پایان قطعی سلفی گری و داعش و بوکوحرام و ارتش آزاد، آغاز سقوط اسرائیل است. قدس امروز، یعنی ۶ ماه پس از حماسه طوفان الاقصی، خیلی شبیه‌تر به چیزی شده که حاج قاسم تلاش می‌کرد برای ما تصویر کند، شرارت و وحشی‌گری از سوی اسرائیل پیش‌ازاین هم بود اما آنچه امروز پررنگ‌تر شده، ملتی مقاوم است که بمب و گرسنگی و بی‌آبی و خطر را به جان می‌خرد اما لحظه‌ای کوتاه نمی‌آید تا حقش را بگیرد. این همان قدس قاسم است.

سه‌. روز قدس، یادگار بی‌نظیر امام راحل ماست که امسال پرشورتر از هرسال در سراسر جهان برگزار خواهد شد. در تهران این راهپیمایی باشکوه با تشییع شهدای اخیر همراه است که بر عظمت کار افزوده. روز قدس فعلا تمام آن چیزی است که پای آرمان قدس از ما برمی‌آید و البته کم‌چیزی هم نیست. به اوایل متن بازگردم. اگر در کربلا خون بر شمشیر پیروز شد، چه استبعادی دارد که مشت‌های گره‌کرده ما بر بمب‌ها غلبه کند.

چهار. دیر نخواهد بود که این اجتماعات پرشور که دیگر تنها متعلق به مسلمین هم نیست، با آزادی قدس شریف تبدیل به جشن‌های پیروزی هرساله شود. سال‌هایی خواهد آمد که جمعه آخر هرماه رمضان، دوشادوش برادران و خواهرانمان سالروز جشن
ظفر بگیریم، ان‌شاءالله

🖇️ http://paper.resalat-news.com/Newspaper/Item/89826
🎤محسن پیرهادی، عضو هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه حمله به کنسولگری ایران در دمشق یک جنایت بین المللی و نشان دهنده اوج استیصال و درماندگی رژیم صهیونیستی و امریکا در جنگ با جریان مقاومت در غزه است،گفت: انتقام خون شهدا و مدافعان امنیت کشورمان در این جنایت تروریستی یک مطالبه ملی است و باید پاسخی مناسب و کوبنده به این گستاخی اسرائیل داده شود.

📍پیرهادی با بیان اینکه شکوه راهپیمایی  روز قدس  و حضور مردم در این راهپیمایی تقویت کننده امنیت کشور در قبال جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه است،ادامه داد: راهپیمایی امسال روز قدس با شکوه هرچه بیشتر و استقبال بیش از پیش مردم در کشور همراه  خواهد شد و دیگر کشورهای مسلمان نیز در دفاع از مردم مظلوم غزه به میدان خواهند آمد و از جنایات بی وقفه امریکا و رژیم صهیونیستی ابراز انزجار خواهند کرد.

🖇️ https://mehrnews.com/x34Btf
🔹🔹حلول ماه شوال و عید سعید فطر مبارک باد
🎤محسن پیرهادی،عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی عملیات وعده صادق در پاسخ به حمله تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق را اقدامی موثر و موفق دانست که منجر به تقویت غرور ملی مردم ایران شد و دنیا را در قبال توانمندی‌های دفاعی کشورمان شگفت زده‌کرد.

📍او با اشاره به دقت و هدفمندی عملیات وعده صادق ادامه داد:در این عملیات نبوغ آمیز که منجر به شکستن لایه‌های عمیق امنیتی و دفاعی سرزمین های اشغالی شد،انهدام مرکز اطلاعاتی «حبل الشیخ»و پایگاه هوایی «نواتیم»- مرکز حمله به کنسولگری ایران در سوریه - به عنوان اهداف عملیات میسر شد و کارکرد گنبد آهنین و سپر موشکی رژیم صهیونیستی را به چالش کشید.


📌متن کامل گفتگو را در لینک زیر بخوانید:

🖇️
https://www.isna.ir/news/1403012613920/پیرهادی-عملیات-وعده-صادق-منجر-به-تقویت-غرور-ملی-مردم-ایران
🎤محسن پیرهادی،عضو هیات رئیسه مجلس با اشاره به اینکه صدور شناسه یکتا برای فعالیت‌های اقتصادی از جمله اهداف اصلی قانون تسهیل صدور مجوز کسب وکارهاست، گفت: این گام اصلی ترین مرحله در حذف امضاهای طلایی و خارج کردن صدور مجوزها از بروکراسی های زمانبر اداری است که به کاهش زمان صدور مجوزها و تسهیل شرایط فعالیت کسب و کارها کمک قابل توجهی می کند.

📌مشروح کامل گفتگو را در لینک زیر بخوانید:
🖇️
https://www.qudsonline.ir/news/982380/
🎤محسن پیرهادی،عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اعجاز مقاومت غزه در همراه و متحد کردن جنبش‌های دانشجویی سرتاسر دنیا علیه ظلم ورای مرزهای جغرافیایی است، گفت: اعتراضات زنجیره وار دانشجویان در حمایت از مردم غزه حتما بر تعدیل سیاست های آمریکا و رژیم صهیونیستی اثرگذار است و امیدواریم به عاملی برای توقف نسل کشی در غزه و انزوای بیش از پیش اسرائیل در جهان بدل شود.

📍 پیرهادی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره اعتراضات دانشجویان دنیا در محکومیت رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم غزه گفت: اگرچه زمانی ایستادگی مقابل جنایات امریکا و اسرائیل در فلسطین محدود به کشورها و تشکل های اسلامی بود اما در هفته‌های اخیر سرتاسر دنیا ضرورت توجه به این جنایات را فریاد می‌زنند و دانشجویان کشورهای اروپایی و امریکایی ورای تعلقات ایدئولوژیک و سیاسی خود پرچم دار این مبارزه شده‌اند.

📌مشروح این گفتگو را در لینک زیر بخوانید :

🖇️
https://www.isna.ir/news/1403021209419/
🏴شهادت امام صادق علیه السلام تسلیت باد
🎤محسن پیرهادی، عضو هیات رئیسه مجلس گفت:تغییر تعطیلی از «پنج شنبه و جمعه» به«جمعه و شنبه» منع شرعی و قانونی ندارد و تصمیمی حاکمیتی محسوب می‌شود که صرفا نیاز به یک عزم و رویکرد اصلاحی دارد.
 
📍از دفاتر آیات عظام مکارم شیرازی،نوری همدانی به صورت شفاهی واز دفترآیت الله عظماعلوی گرگانی به صورت کتبی درموضوع تشبه تعطیلی شنبه با یهودیت استفتا کرده‌ایم،فحوی مشترک پاسخ دفاتر این مراجع عالیقدر بر این نکات تاکید داشت که اصلاح روندها بر اساس انتفاع جامعه اسلامی بلامانع است و جابجایی تعطیلات چون جز مباحث حاکمیتی محسوب می‌شودتشخیص حاکم شرع متبع است،ایشان تاکید داشتند:«صرف تعطیلی شنبه تشبه با یهودیت محسوب نمی‌شود.»
 
📍در استفتای شفاهی از دفترمقام معظم رهبری و استفتای کتبی از دفترحضرت امام(ره) نیزدر پاسخ به این سوال حرمت و اشکالی برای تعطیلی شنبه نفرمودند

  
📍 با تجارت  ۱۱۳ میلیارددلاری بین المللی تعاملات تجاری مناسبی با دنیا داریم . بعضی‌ بدون درنظرگرفتن آمار، ایراد می‌گیرند تعاملی با كشورهای دنیا نداریم و تعطیل نبودن شنبه اهمیتی ندارد.

📌مشروح این گفتگو را در لینک زیر
بخوانید:
🖇️
https://tn.ai/3085257
📍پاسخ به چند شبهه پیرامون تعطیلی شنبه ها

🖌️محسن پیرهادی

▫️بیش از سه سال است که هم در مجلس شورای اسلامی و هم در محافل علمی، پیگیر تعطیلی شنبه و گشایش پنجشنبه در راستای تسهیل فرایندهای تجاری و بهبود معیشت مردم هستم. پیش از این چند مرتبه در سرمقاله یا در گفت و گو با رسانه ها، دلایل و استدلال های خود را با شرح و بسط توضیح داده ام که البته بازخوردهای بسیار مثبتی در میان متخصصان و اهالی فن یافت. فارغ از مواضع مثبت فعالان اقتصادی، حضرات آیات عظام تقلید نیز این اقدام را مثبت یا حداقل بدون اشکال دانستند.

📍روز گذشته خبرگزاری مهر، در واکنش به مصاحبه اینجانب که پیرامون نگاه مراجع تقلید با استفتا از دفاتر ایشان توضیحاتی داده بودم، واکنشی عجولانه و غیرمنطقی داشته است. در ارتباط با نکاتی که در گزارش مهر آمده، چند نکته ضروریست:

اول. در عصر غیبت، ما دین خود را از فقهای جامع الشرایط و مراجع تقلید می گیریم و نه جای دیگر. این که معاون محترم سازمان تبلیغات اظهار داشته اند که «تکلیف تعطیلات آخر هفته مسلمین مشخص است و رهبر انقلاب بارها نسبت به عواقب پیروی از سبک زندگی کفار هشدار داده اند» احتمالا تعیین تکلیف برای خبرگزاری وابسته به سازمان تبلیغات یعنی مهر است. سایر مسلمین یعنی عموم شهروندان ایران، مقلد مراجع تقلیدند و نه معاون سازمان تبلیغات اسلامی.

دو. اینجانب استفتای برخی مراجع معظم تقلید را در قالب استفتای مکتوب یا تلفنی منتشر کرده و خواهم کرد. اما خبرگزاری مهر پاسخ دهد که چرا به جای پیگیری اصل موضوع تلاش کرده بحث را به حاشیه ببرد. اگر متولیان سازمان تبلیغات فکر می کنند مراجع، نظر دیگری دارند، بسیار خب! به جای دروغگو خواندن این و آن و طعنه به نظر مراجع و نسبت دادن آن به پیروی از کفار، خودشان با این همه امکانات وسیع خبری که از بیت المال مسلمین است، از مراجع استفتا کنند‌. تلاش بسیار کرده اند بگویند از مراجع استفتا نشده و اگر هم شده معتبر نیست، اما خودشان حتی یک استفتا نکرده اند.

سه. در متن منتشر شده در خبرگزاری مهر، برای رد نظر حرف اینجانب مبنی بر بلااشکال بودن تعطیلی شنبه از نظر حضرت آیت الله مکارم شیرازی، استدلال شده است که این استفتا احتمالا از طریق سایت یا تلفنی بوده و چون ممهور به مهر شخص معظم له نیست قابل قبول نیست. بعد بلافاصله ادعا کرده اند با شخصی از دفتر ایشان بدون نام بردن از او مصاحبه شده که شخص ناشناس یاد شده، استفتای آیت الله را زیر سوال برده اند. حال مسئله این است: اگر سخنی از سوی دفتر یک مرجع تقلید بدون مهر شخصی ایشان قابل قبول نیست پس با همین استدلال نظر فرد ناشناس یاد شده، اظهار نظری از سوی دفتر معظم له تلقی نمی شود و نظر شخصی ایشان است. نکته دیگر آن که مگر یک پرسش روشن فقهی، مسئله ای امنیتی یا نظامی است که بخواهد در خبرگزاری مهر از قول منبع مطلعی که اسمش آورده نمی شود نقل شود؟ هرکه به نمایندگی از دفتر سخنی می گوید، لابد دارای این اجازه بوده و باید معرفی شود. اگر هم نقل قول یاد شده از فرد ناشناس را بخوانید، تماما در تفاوت شکلی استفتای مکتوب ممهور با سایر انواع استفتاست و چیزی در باب اصل مسئله ندارد.

چهار. نکته دیگر طعنه به مراجع عظام تقلید آن هم تحت لوای سازمان تبلیغات اسلامی است. در بخشی از مطلب مهر، لابد به این دلیل که کسی در دفتر آیت الله نوری همدانی پیدا نکرده اند که حتی حاضر باشد به صورت ناشناس حرفی مطابق خواسته معاون سازمان مذکور بزند، عینا آمده: «لازم به ذکر است که تماس خبرنگار مهر با دفتر حضرت آیت الله حسین نوری همدانی بدون پاسخ باقی ماند.» عزیزان دل! مگر دفتر مرجع معظم تقلید، فلان فدراسیون ورزشی است که مثلا با کنش رسانه ای و تحت فشار قرار دادن به این روش، بخواهید او را به موضع گیری بیندازید؟! این نحوه عمل با مسئولین سازمان های دولتی و خدماتی است که با گفتن این که پاسخی نداده اند، تلاش می شود بر شخص مذکور فشار وارد شود. معمولا احترام و شأن دفاتر و بیوت حضرات آیات حتی از سوی رسانه های کمتر مقید نیز رعایت می شود و چنین مشی عجیبی از سوی خبرگزاری سازمان تبلیغات اسلامی سؤال برانگیز است.

پنج. هرچند برای تامین نظر مسئول خودشان به مراجع کنایه زده اند، اما این اشکال دوم خبرگزاری مهر است. اساسی ترین اشکال مطلب مهر این است: ادعا کرده اند که «چندین دیدگاه برای پاسخ به استفتاء از قبیل پیامک، ایمیل، تلفن، نامه و از طریق سایت و … وجود دارد و این موضوع قابل پیگیری نیست. وقتی کسی ادعا می‌کند که استفتاء کرده است باید از او خواست که پاسخ مرجع ممهور به مُهر ایشان را به ما نشان بدهید.» در ایران اسلامی و در بسیاری از نقاط دنیا، حضرات آیات خامنه ای، مکارم شیرازی، نوری همدانی، جوادی آملی، بیات زنجانی و سایرین مقلدان بسیاری دارند. پاسخ بسیاری از سؤالات این مقلدان هم به ویژه در پدیده های نوظهور در رساله های عملیه نیست.
📌ادامه⬇️

خب این افراد باید مسائل فقهی خود را از کجا پیگیری کنند؟ چگونه به استفتائی با شماره نامه و ممهور به مهر شخصی حضرت آیت الله دست یابند؟ خبرگزاری مهر ادعا کرده که پاسخ عدم اشکال تعطیلی شنبه از سوی پاسخگویان دفتر آیت الله مکارم شیرازی عملا مورد تایید نیست و فقط استفتای ممهور به مهر شخصی ایشان مورد تایید است. با این حساب، اگر ساز و کاری در دفتر مرجع عظیم الشأن تقلید جهت انتقال نظر ایشان به عموم وجود دارد که مورد تایید نیست، پس کل این ساز و کار زیر سوال است. حال مسئله اینجاست که واقعا ارزش دارد برای تامین نظر یک مقام بالادست در سازمان تبلیغات که صراحتا نظرش در مورد تغییر و ساماندهی تعطیلات، «پیروی از کفار» است، ساز و کار کسب تکلیف میلیون ها مسلمان نسبت به وظایف شرعی را بدون اعتبار بدانیم؟ آنهایی که همین روزها، به صورت تلفنی، پیامکی یا از طریق سایت رسمی مراجع تقلید از دفاتر ایشان صدها سوال پرسیده و بر اساس جواب دفتر عمل کرده اند چه حکمی دارند؟!

شش. از تمام موارد یاد شده بگذریم. هرچند نظر آیات عظام، برخی در سازمان تبلیغات را به خشم آورده اما مسئله پیچیدگی خاصی ندارد. آنها عموما گفته اند که اصلاح تعطیلات، اگر در بهبود معیشت و تجارت مسلمین موثر است، بلامانع است و تعطیلی شنبه، تشبه به کفار نیست. فارغ از این، بحث ساماندهی تعطیلات، یک ملاحظه اقتصادی و یک ملاحظه اعتقادی و مکتبی دارد که به عنوان یک طرح قانونی مطرح است که ما برای درک ملاحظات و رفع دخل مقدر، استمزاج از مراجع و علما هم کرده ایم؛ اما هیچکس نباید نگرانی داشته باشد چرا که غیر از ما که دغدغه این امر را داشتیم، یکی از مهمترین رسالت های خطیر شورای محترم نگهبان و فقهای عزیز این شورا بررسی همین عدم تغایر قانون با شرع است. فلذا نباید با عملیات های رسانه ای و روانی در بیرون مجلس شورای اسلامی این امر را تحت فشار قرار داد و استقلال رای را تحت الشعاع گذاشت.
در ادامه نظرات چند تن از مراجع معظم تقلید پیرامون تعطیلی شنبه جهت آرامش خاطر جامعه مؤمن و متدین ما و جهت اطلاع برخی آقایان در سازمان تبلیغات اسلامی خواهد آمد.


والسلام علیکم و رحمة الله
🔹🔹محسن پیرهادی، عضو هیات رییسه مجلس خواستار قانون ساماندهی تعطیلات شد.

📍پیرهادی در حساب کاربریش در شبکه اکس با انتشار تصویر استفتا از دفتر مرجع عالیقدر آیت الله جوادی آملی درخصوص تعطیلی روز شنبه نوشت:«در روزهای پایانی مجلس یازدهم، آخرین تلاش‌ها را برای تصویب قانون ساماندهی تعطیلات انجام می‌دهیم.ان‌شاءالله اخذ و انتشار استفتاء از مرجع عالیقدر، حضرت آیت‌الله جوادی آملی(دام عزه) در نظر برخی بهانه‌گیران تعطیلی شنبه‌ها مؤثر افتد و کمکی برای تعامل فعالین اقتصادی کشور با دنیا باشد.»

📍در متن پاسخ آیت الله جوادی آملی آمده است :«
بسم الله الرحمن الرحیم به نستعین
از آنجا که تعطیلی روز شنبه هماهنگ شدن با بازار داد و ستدهای اقتصاد جهانی است و موثر در حل برخی مشکلات اقتصادی و مهار تورم است و قصد تشبه با مخالفین نیست، بلکه تعامل است،لذا تعطیلی روز شنبه علاوه بر روز جمعه مانعی ندارد.»
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 نطق شنیدنی محسن پیرهادی نماینده مجلس در حمایت از تعطیلی شنبه‌ها

🔺در خصوص تعطیلی شنبه‌ها به نظر فعالان اقتصادی احترام بگذارید.
🔺 نظر آیت الله جوادی آملی بر آن است که «از آنجا که تعطیلی روز شنبه هماهنگ شدن با بازار و داد و ستدهای اقتصادی جهانی است و موثر در حل برخی از مشکلات اقتصادی و مهار تورم است و قصد تشبه به مخالفین نیست بلکه تعامل است، لذا تعطیلی روز شنبه، علاوه بر روز جمعه، مانعی ندارد.»

🔺 بگذراید طبق قانون، اعضای شورای نگهبان در خصوص این مورد نظر دهند.

📡 @resalatplus
🔹🔹پیرهادی: دوری از تسلط فرهنگی غرب لازم و تغییر و اصلاح رویه‌ها واجب است

🔹محسن پیرهادی،عضو هیات رییسه مجلس در حساب کاربریش در شبکه اکس نوشت:همانطور که احتیاط نسبت به تسلط فرهنگی غرب و احتراز از تشبه به کفار، پسندیده و لازم است؛ دغدغه‌مندی نسبت به ضعف اقتصاد و خودتحریمی، دوری‌جستن از صلب‌اندیشی و ترس از تغییر و اصلاح رویه‌ها هم ممدوح و واجب است.

🖇️ https://www.tg-me.com/pirhadi_ir
مبانی_کارشناسی_کارشناسی_کاهش_ساعات_اداری_و_تعطیلی_شنبه‌ها_.pdf
332.3 KB
🔹🔹چرا مجلس به کاهش ساعت کاری،دو روزه شدن تعطیلات پایان هفته و تعطیلی شنبه به جای پنج‌شنبه رای موافق داد؟

📍نمایندگان در نشست علنی ۲۶ اردیبهشت ماه مجلس شورای اسلامی، با ۱۳۶ رای موافق در برابر ۶۶ رای مخالف و ۳ رای ممتنع به تعیین جمعه و شنبه به عنوان روزهای تعطیل آخر هفته رای موافق دادند.

📍بر اساس مصوبه مجلس و در صورت تصویب شورای نگهبان ،یک تبصره به ماده ۸۷ «قانون مدیریت خدمات کشوری» اضافه می‌شود که بر اساس آن، «تمامی دستگاه‌های اجرایی اعم از ستادی و استانی به استثنای واحدهای نظامی، انتظامی و امنیتی و بخش عملیاتی واحدهای خدمت‌رسانی موظفند ساعات کار خود را در ۵ روز هفته، از یکشنبه تا پنج‌شنبه، تنظیم کنند».

📍این مصوبه به‌دلیل اتکا به نگاه جهانی در الگو تعطیلات پایان هفته و توجه ویژه به رونق اقتصادی کشور در مصاف با ادله ایدیولوژیک مخالفانش،بازتاب گسترده‌ای در جامعه داشته و به محل بحث و رایزنی موافقان و منتقدانش بدل شده است.

📌در گزارش پیوست شده،مبانی تحلیلی آنچه در این اصلاح قانون انجام گرفته،بررسی شده است.

🖇️https://www.tg-me.com/pirhadi_ir
🔹🔹اصول اخلاقی در «پنج‌شنبه» و «شنبه» یکسان است!

🖌️محسن پیرهادی

📍پس از تصویب لایحه دولت برای اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری در مجلس شورای اسلامی، دو گروه با دو طیف نظری مختلف در این‌باره به اظهارنظر پرداختند؛ از مراجع و علما تا اساتید حوزه و دانشگاه و اصحاب رسانه. برخی کاملا موافق و خوشحال از این اتفاق و برخی به‌شدت مخالف و نگران از این امر. تا اینجای کار، این پدیده، نشان از پویایی و زنده‌بودن جامعه و نخبگان دارد و بسیار خوشحال‌کننده است. وقتی مردم نسبت به وقایع، خنثی نیستند و فعالانه اظهارنظر و حتی عملیات می‌کنند باید سر به سجده گذاشت و خدا را شکر کرد و هرگاه مردم نسبت به این امور، با بی‌تفاوتی برخورد کردند باید نگران شد.

📍نفس آزاداندیشی، محترم است و اتفاقا باید روزبه‌روز در دامنه وسیع‌تری محقق شود. نباید ما تنها موافق آزاداندیشی موافقان خود باشیم؛ ما آزاداندیشی مخالفان نظر خود را هم محترم می‌دانیم. هر دو‌ طیف باید تبیین و روشنگری کنند؛ صدای بلند را باید از منطق و استدلال شنید نه کف خیابان و رسانه و تریبون.

📍در مسائلی مثل تعطیلی شنبه یا پنج‌شنبه باید مباحثه کرد؛ با حکمت، با موعظه حسنه و جدال احسن، بالاخره باید راه پرفایده‌تر و کم‌هزینه‌تر را پیدا کرد ولی در این مسیر، حق نیت‌خوانی و تکفیر و تحقیر نداریم.

📍اخلاق و رفتار انسانی و اسلامی در مواجهه با پدیده‌ها و موضوعات، تابع زمان و مکان نیست؛ یک امر مسلم و واجبی است که در «پنجشنبه» و «شنبه» هر دو یکسان است.
‏اگر در جامعه مسلمین، گروهی بر سر یک اختلاف نظری که در هر دو سر ماجرا یک فقیه عالیقدر و مرجع تقلید حضور دارد، گروه دیگر را یهودی یا خوارج بنامند، صرفا بغض و عداوت بین مسلمین ایجاد می‌شود که با فلسفه این قانون و البته اسلام و اخلاق در تناقض است.

📍چند مرجع تقلید و ‌عالم موافق و چند مرجع تقلید و عالم مخالف هستند؛ بنابراین اتهام هر طیف به مخالفت با دین، بی‌تقوایی است.
باید پذیرفت نه حکیم فرزانه‌ای مثل آیت‌الله جوادی آملی که شاید بزرگترین مفسر قرآن کریم در عصر ماست و جایگاهش در نگاه امام و مقام معظم رهبری ویژه است، بی‌دلیل بر امری موافقت می‌کنند و نه فقیه و عالم برجسته‌ای مانند حضرت آیت‌الله سبحانی که عمر پربرکتش را در فقه و اصول و عقاید و پاسخ به شبهات صرف کرده‌اند، بدون حجت، مخالفت می‌نمایند.

📍بحث‌های طلبگی و اختلاف رأی و نظر، هیچ ایرادی ندارد و خیلی هم به پخته شدن و رشد نظرات کمک می‌کند اما نیت‌خوانی و تکفیر و توهین و تهمت، ناصواب است.

📍آورده و فایده افزایش تعطیلات باید رشد و تعالی و نشاط جامعه باشد و اگر این هم بخواهد محمل دوقطبی و اختلاف شود نقض غرض رخ می‌دهد.

📍فرهنگ و اقتصاد هر دو از مسائل اولویت‌دار کشور ماست که باید توأمان پیش برود. از سویی جسارت و شجاعت در تغییرات و تحول در روش‌های مرسوم جاری کشورداری از نشانه‌های اقتدار و حرکت رو به آینده است.

📍گفت‌وگو و شنیدن صدای فعالان عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی، گردشگری و نظام اداری کشور و تأمین بخشی از مطالبات آنها از یک حکمرانی پویا و قوی مبتنی با تعامل دوسویه با مردم توقع می‌رود.
باید با تقوا و صبوری و البته شجاعت برای ساختن ایرانی قوی‌تر بکوشیم، ان‌شاالله.

@pirhadi_ir
2024/05/21 21:52:43
Back to Top
HTML Embed Code: