Telegram Web Link
✍️ فرهاد قنبری

🖊 روز جهانی زن

۱- خشونت جسمی:
خشونت در حق زنان سابقه‌ای به قدمت تاریخ بشری دارد و مردان بسیاری با زورگویی باعث پایمال شدن حقوق زنان شده‌اند. خشونت جسمی و کلامی مانند فحاشی و کتک زدن بخشی از خشونتی است که در حق زنان اعمال شده و می‌شود. این شکل خشونت عریان هر چند با تصویب قوانین و بالاتر رفتن سطح آگاهی و سواد مردم جهان نسبت به گذشته کمتر شده است اما هنوز زنان زیادی در معرض آن قرار می‌گیرند.

۲- خشونت سیستماتیک:
در دهه‌های اخیر شکل پنهانی از خشونت [به ویژه] در حق زنان اعمال می‌شود که آن را باید «خشونت سیستماتیک» قلمداد کرد، خشونتی که در آن ذهن و روان زنان به صورت پنهانی مورد آزار قرار می‌گیرد. برگزاری مسابقه انتخاب زیباترین زن جهان توسط رسانه‌های بزرگ جهانی نمونه اعلایی از چنین خشونت ورزی است. این رسانه‌ها با تقلیل قابلیت‌های ذهن به «بدن« و «جذابیت‌های ظاهری»، الگویی از زن موفق را ارائه می‌دهند که جز «بدن جنسی» چیز دیگری برای ارائه کردن ندارد. اغلب زنان تحت تاثیر این رسانه‌ها خود به خشونت ورزانی ورزیده در حق خود بدل می‌شوند و در هزارتوی آزار دهنده توجه بیش از اندازه به بدن گرفتار می‌آیند. آنها با اعمال جراحی‌های دردناک بر دماغ و گونه و لب و.. خود، با اعمال رژیم‌های غذایی دردناک، با پرسه زنی‌ها مداوم در پاساژها و بوتیک‌ها و خریدهای متعدد، با آرایش‌های نامتعارف و زننده و امثالهم در یک سیکل دردناک خود آزاری گرفتار می‌آیند. زنانی که در معرض چنین خشونتی قرار می‌گیرند حتی برای دقایق و ساعاتی که در تاکسی و دانشگاهند هم مشغول چک کردن آرایش خویشند و برای لحظه‌ای فراغ بال و آرامش ندارند.

۳- زن یا بانو:
بانو در ادبیات ما به دخترانی گفته می شود که بسیار باوقار و متین هستند، دارای زیبایی ظاهری بسیار زیادی بوده و بسیار عاشق پیشه هستند، اشتباه نمی‌کنند، آرام و موقر سخن می‌گویند، از هر نوع نقص و عیبی بری هستند و صفاتی از این قبیل که با گفتن کلمه بانو در ذهن نقش می‌بندد.
اغلب مردان (حداقل در جوانی یا قبل از ازدواج و رابطه با جنس مخالف) چنین تصویری از زن در ذهن خود دارند.
آنها زن را در مقام «بانو» آرمانی ساخته و با این ذهنیت به سراغ شان می‌روند. عشق در یک نگاه و عشق افلاطونی نیز نتیجه این آرمانی سازی از جنس مخالف است. اغلب مردانی که با چنین ذهنیتی سراغ زنان می‌روند، مدتی که از ازدواج یا رابطه شان می‌گذرد به این مسئله پی می‌برند که در اشتباه بوده‌اند و شریک زندگی آنها بانو نیست. آنها کم کم با چروک و جوش‌های صورت، چاقی و افتادگی اندام ها، صورت بدون آرایش، بوی عرق و خونریزی و بلند شدن موهای زائد و.. زن مواجهه شده و به تفاوت «بانوی خیالی» با «زن» آگاهی می‌یابند (به این دلیل است که در اغلب ازدواج ها به ویژه ازدواج‌های عاشقانه اوج بحران روابط پس از چند ماه از شروع زندگی مشترک آغاز می‌شود، زمانی که مرد در می‌یابد شریک زندگی او «زن» است نه «بانو». در این‌گونه موارد مردان به دو گونه رفتار می‌کنند. برخی پس از مدت‌ها دعوا و کلنجار رفتن با شریک زندگی خود می‌پذیرند که بانو وجود ندارد و با این مسئله کنار می آیند و به زندگی مشترک خود ادامه می‌دهند. برخی نیز زیر بار پذیرش این مسئله که «بانو وجود ندارد» نمی‌روند و فکر می‌کنند که شریک آنها بانو نیست. آنها با جدا شدن از همسر یا وارد شدن در روابط متعدد دنبال بانو می‌گردند که در همه آنها نیز با سرخوردگی و شکست مواجه می‌شوند).

۴- فقر و سوء استفاده:
بسیاری از زنان در مناطق روستایی و حاشیه شهرها در مشاغلی مانند قالیبافی و تولید صنایع دستی با کمترین دستمزدها در حال استثمار شدن توسط کارفرماها هستند و بدون اینکه تریبونی برای اعتراض داشته باشند به این شرایط غیر انسانی تن می‌دهند.
هنوز بسیاری از زنان حاشیه نشین و محروم شهری در بنگاههای اقتصادی کوچک مانند فروشگاهها و دفاتر خدماتی با اندک حقوق و حق بیمه ای به ناچار برای تحمل شرایط زندگی مشغول فعالیت هستند و تریبون خاصی برای رساندن صدای خود ندارند.
هنوز در بسیاری از نقاط ایران دختران در سنین کودکی به اجبار والدین و برای فرار از فقر مجبور به ازدواج می شوند و در شرایط بسیار سختی بار سخت و مشقت بار زندگی را بر دوش می کشند.
هنوز در صفحات استخدام بسیاری از روزنامه‌ها و شبکه‌های مجازی بی هیچ شرمی منشی خانم با روابط عمومی بالا و مجرد و قد بلند و چشم رنگی و فلان طلب می‌کنند تا در ازاء اندک حقوق ماهیانه، به شیطنت‌های مدیر و رئیس و.. رسیدگی نمایند.

۵-سیاست:
جامعه مردسالار حوزه‌هایی مانند اقتصاد و سیاست را در ید اختیار خود دارد.
در این جوامع فقط برخی زنان چاپلوس و جاه طلب به رده‌های بالای مدیریتی دست می‌یابند و در آنجا هم اغلب به گونه‌ای رفتار می‌کنند که در تصویب قوانین ضد زنان گوی سبقت را از سیاست مداران مرد می‌ربایند.
@ sokhanranihaa

🍂_
🆔️ @psychotherapy1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⚘ رایج‌ترین #اثرات_فیزیکی_اضطراب

#ناراحتی_معده
افراد مبتلا به اضطراب ممکن است متوجه درد معده، يبوست، اسهال یا انواع دیگر ناراحتی‌های گوارشی شوند. احساس نفخ می‌تواند به نشانه فیزیکی دائم اضطراب تبدیل شود. همچنین این واقعیت وجود دارد که انتخاب‌های غلط ناشی از اضطراب، مانند خوردن غذاهایی که سالم نیستند یا ورزش نکردن، می‌تواند بر سلامت دستگاه گوارش نیز تأثیر بگذارد.
#حالت_تهوع
با توجه به تأثیر کلی اضطراب بر سیستم گوارشی، ممکن است تعجب آور نباشد که احساس تهوع یکی دیگر از علائم فیزیکی رایج اضطراب باشد. مطالعه منتشرشده در مجله General Hospital Psychiatry نشان داده افرادی که به طور منظم حالت تهوع را گزارش می‌کنند، بیش از سه برابر، بیشتر از افرادی که حالت تهوع مکرر ندارند، دچار اختلال اضطراب هستند.
#تپش_قلب
معمولا از علائم رایج اضطراب است و اغلب خطرناک نیست چون با کاهش اضطراب، کاهش می‌یابد. اما اگر تپش قلب همراه با احساس درد قفسه سینه، سرگیجه، مشکل تنفسی یا گیجی بود، باید به پزشک مراجعه کنید.

#کاهش_یا_افزایش_اشتها
اضطراب تاثیر عجیبی در کاهش یا افزایش اشتها دارد. به گفته کارشناسان دانشکده پزشکی هاروارد، هورمون‌هایی مانند آدرنالین اشتها را در حالت اضطراب شدید از بین می‌برند. اما هورمون‌های مرتبط با استرس و اضطراب مانند کورتیزول، در واقع می‌توانند علاقه شما را به غذاهای چرب و شیرین افزایش دهند.
#گرفتگی_گلو
اضطراب می‌تواند باعث شود برخی از افراد در گلوی خود احساس سفتی کنند. این احساس «گلوبوس» نامیده می‌شود، و اگرچه دلیل دقیق این اتفاق نامشخص است، اما قطعا می‌تواند اضطراب را بدتر کند. فرد مبتلا به گلوبوس حس می‌کند توده یا جسمی در گلویش گیر کرده و آن را فشار می‌دهد. در حالی که با معاینه فیزیکی، پزشک هیچ توده‌ای در گلو مشاهده نمی‌کند.
#مشکلات_سیستم_ایمنی
در حالت اضطراب مزمن درمان نشده، سیستم ایمنی بدن به خوبی عمل نمی کند. این امر می‌تواند به این معنی باشد که شما بیشتر مستعد بیماری‌های خودایمنی هستید.
#پریودهای_نامنظم
اضطراب این قدرت را دارد که قاعدگی های شما را به هم بزند، از تاخیر در شروع قاعدگی تا علائم شدیدتر یا دردناک PMS یا سندرم پیش از قاعدگی. کورتیزول در واقع می‌تواند بر ترشح هورمون‌های تحریک کننده تخمک گذاری مانند استروژن و پروژسترون تأثیر بگذارد و نظم قاعدگی را به هم بریزد.

منبع: مجله self

🍃___

🆔 @psychotherapy1

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
Forwarded from 𝑹𝒂𝒎𝒊𝒏 𝑺𝒆𝒑𝒂𝒉𝒗𝒂𝒏𝒅
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from بورس
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
.
زمانی که احساسات متناقضی را نسبت به شریک عاطفی خود احساس می‌کنید و هم‌زمان فردی به نظرتان جذاب می‌آید، سعی کنید به خود و رابطه خود زمان بدهید و شروع به ارزیابی رابطه و شناخت احساسات خود بکنید، و یا از یک متخصص کمک بگیرید.
با این کار با گذشت زمان هم احساس بهتری نسبت به خود خواهید داشت و هم تصمیم‌های منطقی‌تری خواهید گرفت.

When you feel mixed and conflicted feelings about your partner and find someone attractive than your partner at the same time, Give yourself time, Evaluate your relationship, Know your feelings, and get help from a specialist.
By doing this, over time, you will both feel better about yourself and make more rational decisions.

Reference:
the study, “mixed and conflicted: the role of ambivalence in romantic relationships in light of attractive alternatives“, was authored by giulia zoppolat, ruddy faure, maría alonso-ferres, and francesca righetti.

🪁@abadispsych
🍃https://instagram.com/abadis.psych
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Audio
📚بحثی درباره کتاب روانشناسی #افراط_گرایی به ویراستاری آری کروگلانسکی

🎙#دکتر_آذرخش_مکری

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
🍃_
🆔 @psychotherapy1

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
نهم اردیبهشت روز روانشناس گرامی باد.
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
🍃_
🆔 @psychotherapy1

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📌تمایزیافتگی‌های روانشناختی و دلالت‌های آن در فرهنگ ایرانیان: فرافکنی، درون‌فکنی، هویت‌دهی
🎙 #دکتر_نیما_قربانی
📅 ۴۰۱/۲/۲۶
🍀__

🆔️ @psychotherapy1
Audio
📌تمایزیافتگی‌های روانشناختی و دلالت‌های آن در فرهنگ ایرانیان: فرافکنی، درون‌فکنی، هویت‌دهی
🎙 #دکتر_نیما_قربانی
📅 ۴۰۱/۲/۲۶
🍀__

🆔️ @psychotherapy1
Audio
📌کرونا به مثابه یک سمپتوم
🎙 #دکتر_مهدی_ربیعی (روانشناس و استادیار دانشگاه)
📅 ۴۰۱/۲/۲۶
🍀__

🆔️ @psychotherapy1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📌دانشگاه: پاسخ‌گوی نیازهای درونی یا وارداتی؟

🎙 آرمان ذاکری

#اعتماد_اجتماعی
#جامعه‌شناسی
#جامعه‌شناسی_اسلامی
🍀____

🆔️ @psychotherapy1
به طرز عجیبی، وقتی سعی می کنید آسان بگیرید، زندگی سخت تر می شود!

ورزش کردن ممکن است سخت باشد، اما تحرک نداشتن زندگی را سخت تر می کند.

گفتگوهای ناراحت کننده سخت هستند، اما اجتناب از هر درگیری سخت تر است.

رسیدن به درجه استادی در یک هنر سخت است، اما نداشتن مهارت سخت تر است.

آسانی هزینه دارد.👌


@metaphortherapy🍀
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Audio
📌بحثی درباره فرسودگی شغلی

🎙 #دکتر_آذرخش_مکری

#افسردگی
🍀____

🆔️ @psychotherapy1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در مهمونی ایرج طهماسب با شخصیت‌هایی روبه‌رو شدیم که مثل آفریده‌های قبلی او زنده و درخشان بودند. گرچه در این مطلب بیشتر درباره پشه و بچه صحبت شده اما از قدرت‌نمایی سایر شخصیت‌‌‌ها مثل قیمه نمی‌توان گذشت. چه‌‌ مکانیسمی از ذهن طهماسب گذشته که بخواهد عروسکی با هیبت و صدای قیمه خلق کند و مطمئن باشد که این اندازه مانا، با محبت و دوست‌داشتنی در می‌آید. یا چه‌طور به این نتیجه رسیده که هنوز لهجه شیرازی برای دی‌جی مثل آقای همساده جواب می‌دهد.
... این موجودات خیره‌کننده اخیر محصول جوششی ژرف‌تر هستند. مخلوقاتی که در عمق وجودمان سکنا دارند اما تمایلی به دیدنشان نداریم ؛پشه وجه آشنای خودِخودمان است آن وجهی که امروز هرکسی را ابزاری می‌بیند برای مکیدن خونش  و یا بچه آن کسی است که محبت ندیده اما نماد محبت ( گل) به من و تو می‌فروشد، نازندیده اما ناز من‌وتو را می‌خرد که شاخه گلی از او بخریم، آن‌هم به قیمت گران چهارصدو پنجاه هزارتومان. خیال نمی‌کنم چیزی که از این بچه در دوران کودکی دریغ شده با هزاران چهارصد و پنجاه هزار تومان، جبران شود...

✍🏻 #ارسیا_تقوا

🍃@abadispsych
🍃https://instagram.com/abadis.psych
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
New Recording
📌تحلیل فهم
🎙 #دکتر_مهدی_ربیعی (روانشناس و استادیار دانشگاه)
📅 ۴۰۱/۵/۳
🍀__

🆔️ @psychotherapy1
2025/07/02 03:00:04
Back to Top
HTML Embed Code: