Telegram Web Link
مؤسسهٔ رحمان
Photo
موسسه رحمان/ نابرابری در اتاق درمان
موسسه رحمان/ فرشید مرادیان, امیرعلی علی محمدی, زهرا اصل سلیمانی
🎧فایل صوتی نشست نابرابری در اتاق درمان


🎙فرشید مرادیان
امیر علی علی‌محمدی
زهرا اصل سلیمانی

📆 ۱۷ دی ۰۳

📍موسسه رحمان

@rahmaninstitute
👍64
مؤسسهٔ رحمان pinned «🔻همایش صلح و جامعه مدنی را به صورت زنده از اینستاگرام رحمان ببینید: https://instagram.com/rahman.inst @komaknetwork @rahmaninstitute»
مؤسسهٔ رحمان
🎬ویدیوی کنفرانس روز دوم رویداد از روش تا تغییر در یوتیوب رحمان قرار گرفت. اصغر ایزدی جیران،احمد غلامی، شیما کاشی، فهیمه مسلمی پژوهش‌های خود را در این کنفرانس ارائه دادند. ▫️رویداد از روش تا تغییر ۲۶ آذر ۰۳ به مناسبت هفته پژوهش با همکاری بنیاد توسعه و کارآفرینی…
🎬ویدیوی کنفرانس روز اول رویداد از روش تا تغییر در یوتیوب رحمان قرار گرفت. گیتی بهرامی، یاسمین راوی‌مهر و نسیبه زنجری پژوهش‌های خود را ارائه دادند.

🔍۲۵ آذر ۰۳ به مناسبت هفته پژوهش رویداد از روش تا تغییر با همکاری بنیاد توسعه و کارآفرینی زنان و جوانان، گروه روش‌شناسی و روش تحقیق انجمن جامعه‌شناسی ایران و انجمن علمی دانشجویی سیاستگذاری اجتماعی دانشگاه تهران در موسسه رحمان برگزار شد.

🔻از لینک زیر ببینید:
https://youtu.be/_CfacVykxQ0?si=_TKl1cE4T0uhDNQh

@rahmaninstitute
👍21
موسسه رحمان برگزار می‌کند:
▫️پنل دهم آینده پژوهی اجتماعی

🔻سازمان‌های مردم‌نهاد و آینده اجتماعی ایران

دبیر علمی: مقصود فراستخواه

اعضای پنل:
فیروزه صابر
مصطفی معین
خسرو منصوریان
فرامرز معتمد دزفولی
محیا واحدی

کارشناس میز: زهرا اصغری

📆 یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳
ساعت ۱۵
🌐پخش زنده از اسکای روم

@rahmaninstitute
6
مؤسسهٔ رحمان
🌐ویدئوی کامل نشست‌های رحمان در  یوتیوب بارگزاری می‌شود. برای دنبال کردن این نشست‌ها کانال یوتیوب رحمان را سابسکرایب کنید. 🔗لینک ویدئوی نشست‌های رحمان در یوتیوب: ▪️بررسی موانع رو به گسترش تحصیل کودکان: طاهره پژوهش، علی‌اکبر اسماعیل‌پور، رضا شفاخواه، رضا…
شورش نان: اعتراض علیه بی‌عدالتی

وقایع اقتصادی دوران مشروطه که به قحطی‌ها، وضعیت نابسامان مالی و بعد شورش‌های نان ختم شدند همگی زمینۀ شکل‌گیری لمپن‌پرولتاریا هستند. هراس دائمی از تکرار قحطی‌ها، نبود امنیت غذایی و بی‌اعتمادی و ناامیدی نسبت به آینده انتظار تورمی ایجاد کرد. یعنی افراد هراسان اگر پولی می‌یافتند آن را برای روز مبادا ذخیره می‌کردند که همین تورم و کمبود را افزایش می‌داد.
شورش‌های نان نقل خاطرات افراد شد و به یک تجربۀ نسلی بدل گشت.
نکته در این است که وقتی ما می‌خواهیم چیز جدیدی در اندازیم، از بازار آزاد تا اقتصاد مدرن، مهم است که چگونه فرایند تبدیل نهادهای قبلی به نهادهای جدید را طی کنیم. وقتی مسیری طی نشود و تغییرْ یکباره باشد، همیشه با شورش مواجه خواهیم شد.

🔻ادامه متن را از اینجا بخوانید:

@rahmaninstitute
👍4
مؤسسهٔ رحمان
haya 7.pdf
▫️خودت را نجات بده

▫️اکوفشن طراحی و تولید محصولاتی است که تأثیر انسان روی محیط زیست را به حداقل برساند. این رویکرد معتقد است جریان مد باید خود را با پتانسیل‌های محیط زیست متناسب کند و از آنها فراتر نرود. 
اکوفشن این پیام را دارد که افراد برای نیازهای خود نسبت به محیط زیست اولویت قائل نباشند. بنابراین، در تعریف اکوفشن عدالت و لحاظ منابع طبیعی، انسانی جمعیت امروز و نیز آیندگان همه در کنار هم مهم است و انتظار می‌رود جریان مد در تمام لایه‌هایش از ایده‌پردازی و تولید تا فروش و مصرف به این امور توجه کند. 
 
🗞گفت‌وگوی هایا با بهار خلیلی‌فرد_فعال حوزه مد پایدار_
🔻ادامه متن را از اینجا بخوانید:

@rahmaninstitute
3👍2
مؤسسهٔ رحمان
📣قانون هوای پاک از سال ۱۳۹۶ تصویب شده است. 🔸اما از آن سال تا امروز هیچ نشانه‌ای از بهبود وضعیت آلودگی هوا در کلان‌شهرها دیده نمی‌شود. 🎙 بهزاد اشجعی_کارشناس آلودگی هوا_ درباره عملکرد دستگاه‌های اجرایی در اجرای قانون هوای پاک می‌گوید. #ویدیوژورنال @rahmaninstitute
▫️تعطیلی علاج معضلات شهری

▫️سال‌هاست آلودگی هوا به بخش جدایی‌ناپذیر زندگی پایتخت‌نشین‌ها تبدیل شده است. امسال با آغاز فصل سرما، آلودگی به بسیاری از مراکز استان‌ها رسید تا جایی که در برخی از روزها نیمی از کشور به دلیل برودت و آلودگی هوا تعطیل شد.
تعطیلی مدارس و اداره‌ها مسکنی موقت برای آلودگی هوای کشور است؛ اما چه چاره‌ای برای دیگر مشکلات کشور که با تعطیلی حل نمی‌شود اندیشیده شده است؟
آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو در دی ۱۳۹۵، فروریختن ساختمان متروپل آبادان و… بخشی از حوادث تلخی است که در حافظه تاریخی ایرانیان به جای مانده است.

▫️در نشست «شهر، بحران، آینده» درباره مدیریت بحران و مشکلات کلان‌شهرها صحبت کردیم.

🔻از این لینک ببینید:
@rahmaninstitute
😢3👍1👏1
مؤسسهٔ رحمان
🎬ویدیوی کنفرانس روز اول رویداد از روش تا تغییر در یوتیوب رحمان قرار گرفت. گیتی بهرامی، یاسمین راوی‌مهر و نسیبه زنجری پژوهش‌های خود را ارائه دادند. 🔍۲۵ آذر ۰۳ به مناسبت هفته پژوهش رویداد از روش تا تغییر با همکاری بنیاد توسعه و کارآفرینی زنان و جوانان، گروه…
🎬ویدیوی کنفرانس روز سوم رویداد «از روش تا تغییر» با ارائه الناز ذهبی، الهام ذاکری و پروانه ستوده پارسا در یوتیوب رحمان قرار گرفت.

🔍رویداد «از روش تا تغییر» به مناسبت هفته پژوهش با همکاری بنیاد توسعه و کارآفرینی زنان و جوانان، گروه روش‌شناسی و روش تحقیق انجمن جامعه‌شناسی ایران و انجمن علمی دانشجویی سیاستگذاری اجتماعی دانشگاه تهران در موسسه رحمان برگزار شد.

🔻از لینک زیر ببینید:
https://youtu.be/ftrYWFyhU0A?si=0iKgZQ8uqmBBv2vB

@rahmaninstitute
1
▫️از انقلاب تا تحول اجتماعی
چگونه از تکرار الیگارشی جلوگیری کنیم؟


▫️مبنای قرارداد اجتماعی جدید اصل بدهی اجتماعی است. این اصل می‌گوید همۀ ما به جامعه بدهکاریم چون جامعه چیزهای بسیاری به ما داده‌است که هیچ تلاشی برایشان نکرده‌ایم. بر مبنای این اصل باید داد و پسدادی بین ما و جامعه شکل بگیرد و کسانی که از جامعه بهرۀ بیشتری برده‌اند بیشتر به جامعه پس دهند. این مبنای نظام‌های مالیاتی و سیاستگذاری اجتماعی می‌شود. دیگر مبنای قرارداد اجتماعی جدید اصل اجتماعی‌بودن خطر است. بخش‌های مختلف جامعه ممکن است در معرض خطرات طبیعی و اجتماعی قرار گیرند. آنچه مهم است اینکه هیچ یک از افراد جامعه نباید در هیچ شرایطی به ویژه شرایط خطر رها شوند. از این اصل ضرورت بیمه، نظام‌های تأمین اجتماعی و حمایتی استخراج شده‌اند.
ایجاد این نظام‌ها تنها وظیفۀ دولت نیست. بخش بزرگی از آن مکانیسم‌هایی است که باید در جامعه ایجاد شود تا بتواند از خودش دفاع کند.

🔻ادامه متن را از این لینک بخوانید:
@rahmaninstitute
4👍1
مؤسسهٔ رحمان
haya 7.pdf
▫️اکوسوسیالیسم فراتر از یک استراتژی، پروژه‌ای برای تمدن

▫️مشکل تنها سیاست اقلیمی ترامپ نیست، بلکه سیاست کلی اوست. پروژۀ ترامپ مقابله با افول هژمونی آمریکا در جهان است؛ ترامپ می‌خواهد آن را از طریق سیاستی ملی‌گرایانه، نژادپرستانه، جنسیت‌زده، اسلام‌هراسانه، یهودستیزانه و خشن محقق کند. او عمدتاً بر چین سرمایه‌دار، قدرتی در حال ظهور که می‌تواند در آینده جایگاه ایالات متحده را به خطر بیندازد، تمرکز دارد. این پروژه خطر جدی جنگ حتی جنگ جهانی سوم را به‌همراه دارد.
با این‌حال در این وضعیت به شکل ناگزیر فوریت بحران اقلیمی ممکن است به مسئله‌ای ثانوی تبدیل شود، هرچند افراد هوشمند در طبقات حاکم آگاه‌اند که این مسئله ثانوی نیست.

🎤گفت‌وگوی الکساندر آرائوخو کوستا_فعال بوم‌شناس برزیلی_ با دانیل تانورو _فعال محیط‌زیست بلژیکی_

🔻ادامه این مصاحبه را از اینجا بخوانید:

@rahmaninstitute
👍21
▫️سیزدهمین نشست از مجموعه نشست‌های «جنسیت و نابرابری»
جنسیت و زبان
به زبان آمدن

🎙سخنرانان:
مهشاد شهبازی، پژوهشگر و منتقد ادبی
فیحا عبدالهادی، نویسنده و فعال اجتماعی فلسطینی
حسام نقره‌چی، روانکاو لکانی و نویسنده

▫️در این نشست به ادبیات، زبان، ساختارهای زبانی و روانکاوی و زبان در حوزه جنسیت پرداخته می‌شود.

▫️بخشی از سخنرانی در این نشست به زبان انگلیسی خواهد بود.

📆دوشنبه ۱ بهمن ۰۳
۱۷:۳۰ تا ۱۹:۳۰

▫️این نشست حضوری و رایگان است.
🌐پخش زنده از اینستاگرام رحمان

@rahmaninstitute
3👍3
▫️برابری‌طلبی و سیاست‌ورزی

از نظر ژاک رانسیر، امر سیاسی امری است که به برابری منتهی می‌شود. از این منظر، وقتی زنی یا کودکی در عصر مشروطه می‌تواند صدای خودش را به گوش مردها و صاحبان قدرت برساند، با یک امر سیاسی روبه‌رو هستیم. یعنی سیاست همین رؤیت‌پذیرشدن و شنیده‌شدن است. این نحوۀ استثنایی که رانسیر از سیاست حرف می‌زند، به عنوان امری که در پی برابری و بر هم زدن توزیع امر محسوس است، باعث شد که سوژه‌های عصر مشروطه چون زنانی که در بلوای نان به شاه تاختند، زنان حرمسرای شاهی در ماجرای تنباکو، بی‌بی خانم استرآبادی، تاج‌السلطنه دختر ناصرالدین‌شاه، زینب پاشا، بی‌بی مریم بختیاری و ... یکی‌یکی خود را در معرض دید قرار دهند.

🔻ادامه متن را از اینجا بخوانید:

@rahmaninstitue
👍2
2025/07/13 08:07:44
Back to Top
HTML Embed Code: