Telegram Web Link
💢چگونه مقاله مروری نظامند (systematic review) بنویسیم؟
(2 از 3)

ساختار مقاله
🎓 @Research_Q1 🎓

🔆عنوان مقاله:
عنوان باید شفاف باشد و دقیقاً آنچه را که پژوهشگر مد نظر دارد تا انجام دهد را منعکس نماید. معمولاً در انتهای عنوان عبارت “یک مطالعه مروری نظامند” نیز ذکر می‌گردد تا خوانندگان از ماهیت مقاله سریع اطلاع یابند.
🎓 @Research_Q1 🎓
🔆چکیده:
مقاله مروری نظامند معمولاً چکیده ساختارمند دارد: این چکیده دارای چهار بخش زمینه پژوهش، روش‌شناسی، یافته‌ها و نتیجه‌گیری. پژوهشگر می‌بایست یک پاراگراف کوتاه برای هریک از بخش‌های چهارگانه ذکر کند.

🔆مقدمه:
مقدمه به طور خلاصه توضیح می‌دهد که شما با چه هدفی و چرا به انجام مطالعه مروری نظامند پرداخته‌اید. مقدمه می‌تواند شامل بیان هدف و نیت انجام پژوهش نیز باشد.

🔆روش‌شناسی:
بخش متدولوژی مقالات مروری نظامند (systematic review) یک بخش بسیار مهم و اساسی است. این بخش باید به صورت شفاف و منطقی نگارش شود. اجزایی که در بخش متدولوزی مقاله مروری نظامند می‌آید شامل موارد زیر هستند:
🎓 @Research_Q1 🎓
1) ملاک‌های ورود و خروج

2) یافتن مقالات (به همراه ذکر پایگاه‌هایی که در ان ه جستجو پرداخته‌اید)

3) انتخاب مقالات

4) استخراج اطلاعات

5) بیان روش ارزیابی کیفی مقالات

6) بیان روش تحلیل داده‌ها
─┅─═ঊঈ*®*ঊঈ═─┅─
🎓 @Research_Q1 🎓
─┅─═ঊঈ*®*ঊঈ═─┅─
💢چگونه مقاله مروری نظامند (systematic review) بنویسیم؟
(3 از 3)

🎓 @Research_Q1 🎓
🔆یافته‌ها:
یافته‌ها می‌بایست به صورت منطقی تشریح و توضیح داده شود. می‌توانید نگارش این بخش را در قالب یک جدول بیاورید و در آن جدول ابتدا به نتایج خود در جستجوی مقالات اشاره کنید؛ سپس تاریخ انتشار و عنوان آن پژوهش و نوع روش مورد استفاده در ان را مطرح کنید، در مرحله بعدی به میزان کیفیت مقاله اشاره کنید و سرانجام در ستون آخر مطرح نمایید که آن مقاله چه نتایج و دستاوردهایی داشته است.


🔆بحث و نتیجه‌گیری:
این بخش می‌بایست یافته‌های اصلی حاصل از مرور مطالعات را به صورت خلاصه مطرح کند و سپس به بحث محدودیت‌های پژوهش و میزان اعتبار نتایج بپردازد. سرانجام، نقاط قوت و ضعف را بیان نمود و کاربردهای عملیاتی حاصل از این مقاله را ذکر نماید.
─┅─═ঊঈ*®*ঊঈ═─┅─
🎓 @Research_Q1 🎓
─┅─═ঊঈ*®*ঊঈ═─┅─
2025/07/07 18:02:25
Back to Top
HTML Embed Code: