Telegram Web Link
سلام و وقت بخیر خدمت دوستان 🌺 🌺 🌺

در اولین تأیید بصری از این نوع، تصویری از یک نفربر سنگین نمر منهدم شده، در غزه منتشر شده است. این تصویر به صورت غیررسمی توسط سربازان نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) منتشر شد.
این نفربر متعلق به گردان ۶۰۱ مهندسی رزمی بود. حمله‌ای که در ژوئن ۲۰۲۴ در رفح، جنوب غزه رخ داد، جان هر هشت خدمه، از جمله معاون فرمانده گروهان را گرفت.

#اسرائیل
#غزه
#حماس
#نفربر
#نمر

@SNTankograd
خبر منتشر شده در خصوص این ماجرا

و البته با انتشار تصویر از این مورد انهدامی آنچه پیشتر در خصوص دلیل احتمالی انهدام زره پوش عنوان شده بود به نظر صحیح و نزدیک به واقع میباشد

بخش عقبی شاسی نفربر (به طولی در حدود یک الی یک و نیم متر) به کل از بین رفته که نشان از انفجار بسیار شدید و مخربی دارد که در اصل حاصل انفجار راکت های سیستم مین روبی موسوم به CARPET است و از عهده امثال شکافنده های شکل یافته انفجاری شواظ بر نمی آید.

@SNTankograd
زندگی سرلشکر اسرائیل طال و خلق تانک مرکاوا


سرلشکر اسرائیل طال، قهرمان جنگی برجسته و یکی از تأثیرگذارترین استراتژیست‌های نظامی اسرائیل بود که به‌عنوان «پدر» تانک انقلابی مرکاوا شناخته می‌شود. او دکترین میدان نبرد زرهی IDF را متحول کرد، به‌عنوان مشاور چندین نخست‌وزیر خدمت کرد و نقش او در امنیت اسرائیل بسیار با ارزش توصیف شده است. در سطح بین‌المللی، طال در کنار شخصیت‌هایی مانند ژنرال آمریکایی پاتون و فیلد مارشال آلمانی رومل، به‌عنوان یکی از بهترین فرماندهان زرهی تاریخ شناخته می‌شود.

اسرائیل طال در ۱۳ سپتامبر ۱۹۲۴ در شهر زفات، در فلسطین تحت قیمومیت بریتانیا، متولد شد. او در خانواده‌ای یهودی و مذهبی بزرگ شد و از همان کودکی با ارزش‌های صهیونیستی و آرمان‌های استقلال طلبانه یهودی آشنا شد. نظامی گری در زندگی طال از سن هفده سالگی آغاز شد، زمانی که به صورت داوطلبانه به تیپ یهودی ارتش بریتانیا ملحق شد و در جنگ جهانی دوم در جبهه های شمال آفریقا و سپس در ایتالیا علیه متحدین جنگید.

وی پس از پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۶ به سازمان شبه‌نظامی یهودی هاگانا (Haganah) پیوست که یکی از گروه‌های اصلی مقاومت یهودیان در برابر حملات اعراب و استعمار بریتانیایی‌ها بود. در سال ۱۹۴۸، با اعلام استقلال اسرائیل و آغاز جنگ اعراب و اسرائیل، طال به نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) ملحق شد. طی جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۴۸، که در اسرائیل به جنگ استقلال معروف است، طال به‌عنوان افسر جوان در برابر نیروهای عرب در اورشلیم، جلیل و سپس علیه نیروهای مصری در جنوب جنگید.

پس از جنگ، کمبود افسران با تجربه در IDF باعث شد طال در جریان درگیری کانال سوئر در سال ۱۹۵۶ به فرماندهی تیپ ارتقا یابد. پس از آن، به یگان زرهی منتقل شد که نقش کلیدی در آن ایفا کرده بود. طال، که در آن زمان سرهنگ و مکانیک با تجربه بود، شروع به یادگیری عملکرد و مکانیک تانک کرد. او بعداً نوشت: «تانک سلاح تعیین‌کننده جنگ زمینی است.» طال در نوامبر ۱۹۶۴ به‌عنوان هفتمین فرمانده نیروهای زرهی منصوب شد و تا سال ۱۹۶۹ در این سمت بود. با انتصاب او، و با وجود نارضایتی برخی، او خواستار تغییر فوری روش‌ها و تاکتیک‌ها شد. این امر به بهبود آمادگی رزمی و قابلیت اطمینان پرسنل زرهی منجر شد و توپچی های تحت فرمان او به دلیل دقت فوق‌العاده‌شان شهرت یافتند. او تمام توپچی های اسرائیلی را برای اصابت به اهداف در فاصله بیش از ۱.۵ کیلومتر (۰.۹۳ مایل) بازآموزی کرد. در زمین‌های باز، این تیراندازی دوربرد برای بقای یگان زرهی اسرائیل در جنگ‌های بعدی حیاتی بود.

دشمنان عرب اسرائیل، به‌ویژه مصر و سوریه، معمولاً از توپ‌های تانک ساخت شوروی در فاصله بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ متر (۲۲۰ تا ۵۵۰ یارد) شلیک می‌کردند و اغلب یگان‌های تانک تا فاصله ۱۰۰ متری (۱۱۰ یارد) اهداف خود پیش می‌رفتند و سپس شلیک می‌کردند. این ضعف در دکترین نظامی عرب به اسرائیلی‌ها فرصتی داد تا از آن بهره‌برداری کنند. او چندین عنصر از دکترین نظامی اسرائیل را بازنگری کرد، وابستگی تاکتیکی به نیروهای زرهی را افزایش داد و مدیریت نیروهای زمینی را بازسازی کرد.

#تاریخی
#زرهی
#مرکاوا
#اسرائیل_طال

@SNTankograd
Tankograd 🛡
زندگی سرلشکر اسرائیل طال و خلق تانک مرکاوا سرلشکر اسرائیل طال، قهرمان جنگی برجسته و یکی از تأثیرگذارترین استراتژیست‌های نظامی اسرائیل بود که به‌عنوان «پدر» تانک انقلابی مرکاوا شناخته می‌شود. او دکترین میدان نبرد زرهی IDF را متحول کرد، به‌عنوان مشاور چندین…
در جنگ شش‌روزه، تسلط طال بر تاکتیک‌های تیراندازی دوربرد تانک به‌عنوان کلید شکست نیروهای مصری برتر در سینای شمالی و تا کانال سوئز شناخته شد. او در کنار ژنرال‌های آبراهام یوفه و آریل شارون، که بعداً نخست‌وزیر شد، جنگید. لشکر او سپس شبه‌جزیره سینا را از نوار غزه تا کانال سوئز شمالی اشغال کرد.

در سال ۱۹۷۰، زمانی که اسرائیل در خرید تجهیزات نظامی بزرگ با مشکل مواجه بود، دولت اسرائیل تصمیم گرفت وابستگی خود به کمک‌ها و تسلیحات خارجی را کاهش دهد و وزارت دفاع یک نهاد مستقل برای توسعه و تولید تانک جنگی تأسیس کرد. طال برای رهبری این پروژه منصوب شد و طراحی تانک مرکاوا، به معنای «ارابه» به عبری، را نظارت کرد که به‌عنوان یکی از بهترین‌های زمان خود شناخته می‌شود. همچنین طال همچنین پل استوانه‌ای را توسعه داد که توسط IDF برای عبور از کانال سوئز در جنگ یوم کیپور استفاده شد.

پس از ارتقا درجه در سال ۱۹۷۲ به رئیس عملیات در ستاد کل و سپس معاون رئیس ستاد کل، طال یکی از معدود افسرانی بود که پیش از جنگ یوم کیپور درگیری قریب‌الوقوع را پیش‌بینی کرد و خواستار فراخوان نیروهای ذخیره شد. در ۶ اکتبر ۱۹۷۳، حمله غافلگیرانه مشترک نیروهای مصری و سوری در روز یوم کیپور (مقدس‌ترین روز یهودیت)، اسرائیل در روزهای ابتدایی جنگ به شدت تحت فشار قرار داشت، زیرا ائتلاف عرب از خطوط آتش‌بس عبور کرده و به شبه‌جزیره سینا و بلندی‌های جولان تحت کنترل اسرائیل، که از جنگ قبلی اشغال شده بود، وارد شدند.

طال به فرماندهی جبهه جنوبی ارتقا یافت و ظرف دو هفته IDF جنگ را به نفع خود تغییر داد. در این دوره، طال به دلیل موضع اخلاقی‌اش مورد احترام قرار گرفت، زمانی که دستور رئیس ستاد کل IDF، داوید الازار، و وزیر دفاع، موشه دایان، برای درگیری با نیروهای مصری پس از پایان رسمی جنگ ۱۹۷۳ را رد کرد. دایان می‌خواست طال به هر درگیری با مصری‌ها به شدت پاسخ دهد، که می‌توانست به خصومت‌های بیشتر منجر شود، اما طال خواستار مجوز از نخست‌وزیر وقت، گلدا مئیر، و دیوان عالی شد.

این موضع او را از رسیدن به مقام رئیس ستاد کل محروم کرد و بنابراین در سال ۱۹۷۴، در سن ۵۰ سالگی، از ارتش بازنشسته شد و به مرکز تحقیقات استراتژیک دانشگاه تل‌آویو پیوست. او همچنین به‌عنوان مشاور امنیتی شیمون پرز، که بعداً نخست‌وزیر شد، خدمت کرد. در سال ۱۹۷۸، طال به خدمت بازگشت و طرح سازمانی جدیدی برای ایجاد فرماندهی نیروهای میدانی تدوین کرد.

طال در سال ۱۹۸۹ از IDF بازنشسته شد، اما همچنان به عنوان مشاور در پروژه‌های دفاعی اسرائیل فعالیت می‌کرد. او همچنین در توسعه دکترین‌های زرهی و آموزش نسل جدید افسران زرهی نقش داشت. طال در سال‌های پایانی عمر خود به مطالعه تاریخ نظامی و نگارش مقالاتی درباره استراتژی زرهی پرداخت.

وی در ۸ سپتامبر ۲۰۱۰ در سن ۸۵ سالگی درگذشت و در قبرستان شهر لاتورن به خاک سپرده شد. مرگ او با واکنش‌های گسترده‌ای در اسرائیل و جامعه نظامی بین‌المللی همراه بود، و بسیاری او را به عنوان یکی از نوابغ نظامی قرن بیستم ستودند.

#تاریخی
#زرهی
#مرکاوا
#اسرائیل_طال

@SNTankograd
Tankograd 🛡
زندگی سرلشکر اسرائیل طال و خلق تانک مرکاوا سرلشکر اسرائیل طال، قهرمان جنگی برجسته و یکی از تأثیرگذارترین استراتژیست‌های نظامی اسرائیل بود که به‌عنوان «پدر» تانک انقلابی مرکاوا شناخته می‌شود. او دکترین میدان نبرد زرهی IDF را متحول کرد، به‌عنوان مشاور چندین…
یک نکته به مطلب اضافه میکنم، موردی که کمتر در خصوص اسرائیل طال به آن اشاره شده و آن مسئله شیوه برخورد با اسرا و درگیری های لفظی با آریل شارون در این دست موضوعات است.

هم شارون و هم طال از بزرگترین فرماندهان ارتش اسرائیل محسوب میشدند و افرادی شاخص در میان هم دوره ای های خود اما هر دو نفر از رسیدن به جایگاه ریاست ستاد ارتش اسرائیل بازماندند با اینکه گزینه بلقوه ای بدین منظور بودند

شارون تندخو و خود محور بود و در نقطه مقابل طال فردی نرم خو و مداراگر محسوب میشد که حاضر به اجرای برخی دستورات نبود و مخالفت خود را علنی بیان میکرد، نتیجه این زاویه با سیستم نظامی اسرائیل این بود که هیچ یک از این دو فرمانده شاخص ارتش اسرائیل به سمت رئیس ستادی نرسید، شارون در نهایت وارد عرصه سیاسی شد و طال پس از بازنشستگی کار در حوزه صنایع زرهی اسرائیل را به عنوان مشاور ادامه داد.

پس در نهایت نتیجه این میشود که در هر سیستمی اگر افراد زاویه دار شوند، پایان پیشرفت در حوزه کاری آن ها خواهد بود و این مسئله چه در سیستم های دموکراسی و چه در دیکتاتوری ها دیده میشود

@SNTankograd
Forwarded from TAC OPS
هشتادمین سالگرد D-Day : بزرگترین عملیات آبی خاکی تاریخ بشر

حتما فیلم نجات سرباز رایان را تماشا کرده‌اید، شاهکاری سینمایی که با صحنه‌های نفس‌گیر حمله به سواحل نرماندی در روز D-Day، شجاعت سربازان متفقین را به تصویر می‌کشد. در این فیلم، بازیگران در نقش رنجرهای ارتش آمریکا ظاهر می‌شوند، نیروهایی نخبه که نقش کلیدی در این عملیات سرنوشت‌ساز داشتند. هشتادمین سالگرد D-Day، که در ۶ ژوئن ۲۰۲۴ گرامی داشته شد، فرصتی است برای بازنگری عمیق این رویداد تاریخی، بررسی آمار نیروهای درگیر، تجهیزات به‌کاررفته توسط متفقین و متحدین، تلفات سنگین طرفین در روز ششم ژوئن ۱۹۴۴، و نقش برجسته رنجرهای آمریکایی در تغییر مسیر جنگ جهانی دوم.

#تاریخ #جنگ_جهانی_دوم #رنجرها

🤝
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
درود بر شما صبح بخیر🌸 وقتی که وعده غذایی با پای خود به سفره می آید!

@SNTankograd
درود بر شما وقت بخیر🌺 بنا بر تخمین ها تا امروز 290 آتشبار از هویتزر 2S22 (اعم از نمونه خودکششی و کششی موسوم به Bohdana-B) تولید شده که بنا براسناد تصویری تعداد 26 دستگاه از آن ها به صورت قطعی از دست رفته که رقم فعلی از موجودی این هویتزر در زرادخانه ارتش اوکراین را به حدود 264 دستگاه میرساند.

از نخستین نمونه این هویتزر که در عکس فوق میتوانید آن را ببینید که تنها یک دستگاه از آن مدت ها موجود بود، تا امروز که این هویتزر به صورت انبوه به تولید رسیده، پروژه بوهدانا با فراز و نشیب های زیادی همراه بوده و مهمترین نقطه عطف آن در شروع تهاجم روسیه است که ضرورت تقویت توپخانه خودکششی و پر تحرک اوکراین را بیش از پیش مطرح نمود و طرحی که سال ها مسکوت باقی مانده بود و به قولی خاک میخورد به یک نمونه موفق در تولید نظامی در طول جنگ اوکراین تبدیل کرد.

در یکی از عکس های فوق یگان هایی که این هویتزر را در ارتش اوکراین در اختیار دارند مشخص شده اند و در کنار آن مدل های مورد استفاده یا به تعبیر دیگر نسل های مختلف به کارگرفته شده از این هویتزر در خدمت یگان های مذکور مشخص شده است.

#توپخانه
#اوکراین
#آمار

@SNTankograd
Tankograd 🛡
درود بر شما صبح بخیر، امید که در این روزهای تعطیل ساعات خوبی را در کنار خانواده سپری کنید🌺 یکی از عجیب ترین موارد تحویلی به ارتش روسیه از سوی کره شمالی، خمپاره انداز کالیبر 140 میلیمتری است. این کالیبر در ارتش های دنیا اکیدا متداول و کاربردی نیست و تا جایی…
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
یک نمونه از کیفیت عملکردی خمپاره انداز 140 میلیمتری کره شمالی، خرج پرتاب به صورت خودکار عمل نمیکند و مجبور به استفاده از مکانیسم دستی میشوند که آن هم ........

در طول جنگ ایران با عراق، کشورمان قطعات توپخانه ساخت کشورهای مختلفی را دریافت کرده و مورد استفاده قرار داد اما در این میان بی کیفیت ترین موارد و نمونه ها متعلق به تولیدات کره شمالی بود. در طول جنگ روسیه با اوکراین نیز توپچی های روس همواره از کیفیت مهمات ساخت کره شمالی ناراضی بوده اند و موارد متعددی انفجار مهمات در لحظه شلیک به صورت تصویری ثبت شده که موجبات آسیب به آتشبار یا خدمه آن را فراهم کرده است!

#روسیه
#کره_شمالی
#کلیپ

@SNTankograd
یکی از بازارهای پر سود و پر مشتری، بازسازی و بهینه سازی ادوات زرهی است که به ویژه در خصوص ادوات زرهی شرقی از جهت گستره به کارگیری و میزان بالاتر تولید آن ها بیش از پیش مطرح است.

در همین حوزه صنایع STV Group جمهوری چک در جریان نمایشگاه دفاعی IDET2025 با نمایش یک دستگاه تانک تی 72 از مدل اولیه اورال و نمونه بهبود یافته آن، توانایی های خود در این بخش را به نمایش گذاشته است.

اما مسئله مهم این است که در کنار لفظ بازسازی باید به روزرسانی هم قرار بگیرد. اینکه به روزرسانی در چه حدی خواهد بود و تا چه حد موثر واقع میشود بحث دیگری است اما اهمیت مسئله در اینجاست که حتما و الزاما وقتی یک بازسازی ارزشمند و کاربردی خواهد بود که در کنار آن یا به همراه آن، به روزرسانی یا ارتقا هم صورت گیرد تا یک ارزش افزوده ای از جهت بهبود قابلیت های ادوات فراهم شود.

بازسازی بدون ارتقا اصولا ارزش چندانی ندارد حتی اگر این بازسازی به صورت صفر تا صد و کاملا اساسی و سنگین صورت گیرد!

#جمهوری_چک
#نمایشگاه
#ارتقاء
#IDET2025

@SNTankograd
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
لحظاتی با هویتزر 155 میلیمتری کامیون سوار بوهدانا اوکراینی (از جمله عملکرد مکانیسم کمک بارگذار آن در انتقال و بارگذاری مهمات). اما یک مسئله که در کلیپ دیده میشود موضع آتش در میان جنگل و ایضا موضع استقرار طولانی مدت در میان جنگل است.

به صورت مشخص در میان پوشش گیاهی انبوه، مسیرها و معابر مشخص و محدودی وجود دارد و هویتزر برای انتقال به موضع استقرار طولانی مدت خود، گزینه های زیادی نخواهد داشت و از این جهت که هم موضع استقرار و هم موضع آتشباری هویتزر در درون جنگل دیده میشود به نظر از یکدیگر فاصله زیادی ندارند.

همین مسئله میتواند موجبات کشف موقعیت استقرار طولانی مدت هویتزر و انهدام آن را فراهم کند. موضع استقرار در نزدیکی موضع آتش اکیدا روش خوبی برای حفظ توپخانه نیست حتی اگر هر دو موضع مد نظر شما درون پوشش گیاهی و جنگل باشد که تجربه ثابت کرده گزینه استتاری خوبی برای توپخانه نیست و چه بسیار ادوات توپخانه ای روسی و اوکراینی که در پوشش جنگل هدف قرار گرفته اند

یک بحث مهم در خصوص بقاپذیری یا قابلیت بقای ادوات در چگونگی و سطح کاربری خدمه است،اینکه کاربر به چه صورتی تصمیم بگیرد و ..

#توپخانه
#کلیپ
#اوکراین

@SNTankograd
سوئدی ها در حوزه طراحی و ساخت تسلیحات و ادوات نظامی متفاوت از عمده کشورها عمل میکنند و به قول معروف در یک لیگ دیگر توپ میزنند! یک نمونه از کارهای متفاوت سوئدی ها در حوزه نارنجک های دستی، نارنجک مدل SHGr-07 یا با نام کامل Spränghandgranat 07 است. اما تفاوت عملکرد در این نارنجک با نمونه های موجود در ارتش های دنیا در کجاست؟

#سوئد
#تسلیحات_انفرادی
#کلیپ
#نارنجک_دستی

@SNTankograd
2025/07/04 07:26:44
Back to Top
HTML Embed Code: