Telegram Web Link
در مراسم رژه آمریکا صرفا بخش محدودی از ادوات و تجهیزات از جمله تانک های آبرامز، خودروهای رزمی برادلی، راکت اندازهای هیمارس، هویتزرهای ام 109 و تعدادی ادوات تاریخی از جمله تانک های شرمن حضور داشتند!

@SNTankograd
آنچه در مراسم رژه به نمایش درآمده تقریبا شامل تمام دوره های تاریخی ارتش آمریکا در 250 سال قدمت آن است از تجهیزات و ادوات تا لباس ها و .......، ارتشی که پس از لژیون های روم و ورماخت آلمان نازی از قدرت مند ترین ارتش هایی است که در تاریخ بشر دیده شده و همچنان مقام نخست قدرتمند ترین ارتش را یدک میکشد!

@SNTankograd
رژه اخیر ارتش، مهمترین و بزرگترین نمونه برگزار شده در حدود سه دهه اخیر در پایتخت آمریکا است که بنا بر تخمین ها در بازه 25 الی 45 میلیون دلار هزینه در بر داشته و در کنار 250 امین سالگرد تاسیس ارتش ایالات متحده آمریکا، به مناسبت 79 امین سالگرد تولد دونالد ترامپ نیز برگزار شده است. آخرین رژه بزرگی که پیش از این در پایتخت آمریکا برگزار شده بود به دوره پایان جنگ خلیج فارس در زمان جورج بوش پدر باز میگردد که علاوه بر واشینگتن در نیویورک نیز برگزار گردید!

#رژه
#آمریکا
#تاریخ
#گزارش_تصویری

@SNTankograd
پدافند غیر عامل- دفاع مدنی، حلقه هایی از زنجیره ای که هیچگاه وجود نداشت!

در ابتدا با دو تعریف شروع میکنم یکی پدافند غیر عامل و دیگری دفاع مدنی، پدافند غیر عامل (Passive Defense) به هرگونه اقدام غیرمسلحانه‌ای گفته می‌شود که با هدف کاهش آسیب‌پذیری نیروی انسانی، ساختمان‌ها، تأسیسات، تجهیزات، اسناد و شریان‌های حیاتی یک کشور در برابر عملیات خصمانه و مخرب دشمن انجام می‌شود. به عبارت ساده‌تر و خلاصه تر، پدافند غیر عامل به معنای "دفاع بدون سلاح" یا "دفاع غیرنظامی" است.

اما دفاع مدنی به مجموعه‌ای از تصمیمات، اقدامات، دستورالعمل ها، آماده سازی ها و ........ اطلاق می‌شود که توسط ترکیبی از مقامات غیرنظامی و نظامی یک کشور سازماندهی می‌شود. هدف اصلی آن کاهش تلفات، آسیب‌ها و رنج‌هایی است که در نتیجه شرایط جنگی یا بلایای طبیعی نظیر زلزله، آتش سوزی و ..... بر جمعیت غیرنظامی تحمیل می‌شود. دفاع مدنی برای خط مقدم نیست و به یک تعبیر مختص عقبه و حفظ عقبه است، که میتواند مردم و زیر ساخت های غیر نظامی باشد که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم از یک نیروی نظامی پشتیبانی میکنند!

هر کدام از دو مورد عنوان شده دارای یکسری اهداف و شرحی از اقدامات و وظایف هستند. به عنوان صرفا چند نمونه در بحث پدافند غیر عامل اهداف ذیل مطرح میشود :

-کاهش آسیب‌پذیری و خسارات وارده به تأسیسات، تجهیزات و نیروی انسانی در مراکز حیاتی، حساس و مهم.
-حفظ سرمایه‌های کلان ملی کشور.
-افزایش آستانه مقاومت ملی و تقویت مولفه‌های مقاومت در برابر تهدیدات.
-کاهش قابلیت و توانایی سامانه‌های شناسایی، هدف‌یابی و دقت هدف‌گیری تسلیحات آفندی دشمن.
-حفظ توان خودی برای ادامه فعالیت‌ها و تداوم عملیات تولید و خدمات‌رسانی.

اما در خصوص دفاع مدنی چه اهدافی را میتوان بر شمرد؟ در ادامه دو نمونه مهم و کلیدی را مطرح میکنم :

1-حفاظت از جمعیت غیرنظامی در برابر خطرات ناشی از درگیری‌ها یا بلایای طبیعی و فراهم آوردن شرایط لازم برای بقای جمعیت غیرنظامی
2-کمک به بهبود وضعیت و شرایط جمعیت غیرنظامی از اثرات فوری تا میان مدت جنگ و بلایای طبیعی

هر چند در سال های گذشته مسئله پدافند غیر عامل نظیر بسیاری از توانمندی های نداشته کشور ما مورد تبلیغ بسیار قرار گرفته اما در عمل شاهد این مسئله هستیم که این بخش دفاعی از کشور کاری از پیش نبرده و در اهدافی که باید محقق میکرد، اکیدا شکست خورده است. اثبات این قضیه چندان دشوار نیست کافی است به مواردی بپردازیم که در چند سال اخیر جزو وظایف مجموعه سازمان پدافند غیر عامل کشور بوده اما در عمل یا اهدافش به کل محقق نشده یا در بهترین حالت عملکرد ضعیفی داشته است.

در بحث دفاع مدنی نیز عملا در کشور ما چیز خاصی وجود ندارد و مسئله حتی در حد یک حرکت هیئتی و مدیریت فشل و ناکارآمد هم نیست. اما چرا نیست؟ در ادامه به شما اثبات خواهم کرد پس با ما همراه باشید👇

#ایران
#پدافند_غیر_عامل
#دفاع_مدنی
#بررسی

@SNTankograd
Tankograd 🛡
پدافند غیر عامل- دفاع مدنی، حلقه هایی از زنجیره ای که هیچگاه وجود نداشت! در ابتدا با دو تعریف شروع میکنم یکی پدافند غیر عامل و دیگری دفاع مدنی، پدافند غیر عامل (Passive Defense) به هرگونه اقدام غیرمسلحانه‌ای گفته می‌شود که با هدف کاهش آسیب‌پذیری نیروی انسانی،…
نخستین مورد در دفاع مدنی بحث هشدار و اعلام خطر است که به صورت های مختلف انجام میشود از یک اعلامیه تلویزیونی تا استفاده از شبکه های مجازی، علائم صوتی نظیر آژیرها در سطح شهر و ..... که یک اخطار اولیه در خصوص تهدید قریب الوقوع را برای غیر نظامیان فراهم میکند. تا امروز در کشور ما به جز یک یا دو مورد آژیر اخطار آن هم بعد از وقوع حادثه هیچ اعلام خطر و هشدار موثر و زودهنگامی داده نشده و این حلقه نخست از زنجیره دفاع مدنی در عمل تا این لحظه در کشور ما وجود نداشته است.

پس از مرحله هشدار، مسئله دستورالعمل ها و صدور آن ها به میان می آید. توضیحات صریح، مختصر و مفید که غیر نظامیان را برای مقابله با شرایطی که به وقوع خواهد پیوست، آماده میسازد. تا امروز دستورالعمل هایی در حوزه سانسور اخبار درگیری و عدم انتشار آن ها در کشور ما صادر شده یا بیانیه های تهدید آمیزی در خصوص پوشش آزادانه حوادث و وقایع از سوی سازمان های اطلاعاتی کشور منتشر گردیده اما دریغ از یک دستورالعمل برای مقابله با شرایط بحرانی موجود به ویژه در بحث حملات و تهدیدات انفجاری شدیدی که در محیط و محدوده شهری اعمال میشود!

سومین مورد مدیریت پناهگاه است که شامل ایجاد و تجهیز پناهگاه در سطوح مختلف حفاظتی در نقاط مختلف کشور است. کشور ما با وجود اینکه به صورت مداوم در خط مقدم تهدیدات و خطرات منطقه ای و درگیری های منطقه ای بوده اما از دوره جنگ هشت ساله با عراق تا امروز هیچ اقدامی، تاکید میکنم هیچ اقدامی برای ایجاد و تجهیز پناهگاه های عمومی انجام نداده است. یکی از وظایف دولت جمهوری اسلامی حفاظت از جان و مال مردم ایران است و یکی از جلوه های این حفاظت ایجاد پناهگاه و تجهیز آن برای زمان هایی نظیر امروز است، کاری که مشخصا انجام نشده و در عمل ادعاهایی که در خصوص اهمیت جان مردم در این بخش مطرح میشود را به کل زیر سوال میبرد.

در حالی که برای یک جمعیت هزار نفری در کشور ما پناهگاه آماده وجود ندارد، در رسانه های حکومتی در موارد متعدد مسئله استفاده اسرائیلی ها از پناهگاه یا رفتن آن ها به پناهگاه مورد تمسخر قرار میگیرد و به عنوان جلوه هایی از ترس مطرح میشود در حالی که ترس از تهدید جانی یک مسئله عقلانی است و جای تمسخر ندارد.کسانی که اسرائیلی ها را برای رفتن به پناهگاه مورد تمسخر قرار داده اند تا امروز یک پناهگاه مجهز برای مردم خود تامین نکرده اند!

عکس
2025/07/07 08:20:18
Back to Top
HTML Embed Code: