Telegram Web Link
جهان دیپلماسی
⭕️روزنامه شرق: نماینده ایران در سازمان ملل مذاکراتی برای احیای برجام با طرف امریکایی داشته است 🔹منابع آگاه به «شرق» اطلاع دادند که امیرسعید ایروانی، نماینده ایران در سازمان ملل در نیویورک، مذاکراتی را با طرف‌های آمریکایی پی گرفته است که اگرچه طیفی از موضوعات…
ایرنا: هیچ مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا برقرار نیست/ باقری‌کنی، مذاکرات رفع تحریم را پیگیری می‌کند

ایرنا، خبرگزاری دولت نوشت:

🔹یک منبع آگاه ضمن اشاره به برخی ادعاها درخصوص مذاکرات مستقیم نمایندگان ایران و آمریکا گفت: هیچ مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا برقرار نیست و تبادل پیام‌ها صرفا در چهارچوب تعریف شده در جریان می‌باشد.

🔹وی تاکید کرد: مذاکرات رفع تحریم با کشورهای عضو برجام توسط علی باقری کنی به عنوان مذاکره کننده ارشد هسته ای جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود.

👈اخیرا برخی رسانه‌ها با انتشار اخباری مدعی مذاکره مستقیم مقامات کشورمان با طرف آمریکایی و برخی تغییرات در سازوکارهای مذاکراتی شدند.

@samassoumi
🎙️ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه درباره عملیات نظامی رخ داده در اصفهان :

یک اقدام ایذایی ناچیز که ارزش عملیاتی نداشت

رژیم صهیونیستی مسئولیت این اتفاق را برعهده نگرفت

شاید این اتفاق آنقدر باارزش نبود که رژیم صهیونیستی بر روی آن کار تبلیغاتی کند

(آنچه رخ داد پرواز) ریزپرنده‌هایی بود که به دنبال عملیات ایذایی بودند و دشمن نتوانست از این اقدام ایذایی چیزی را به دست آورد

@samassoumi
♦️ آمریکا سکوهای نفتی را به پایگاه‌‌های موشکی تبدیل می کند

♨️ نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا پروژه بلندپروازانه‌ای را با هدف تبدیل سکوهای نفتی مازاد به پایگاه‌های دفاع موشکی متحرک در اقیانوس ارام و برای مواجه با تهدیدات چین در دستور کار قرار داده است.

♨️ رسانه هندی تایمز آو ایندیا در گزارشی نوشته این ابتکار نوآورانه آمریکا در نمایشگاه دریایی-هوایی-فضایی ۲۰۲۴ در واشینگتن دی سی رونمایی شد و بخشی از یک تلاش گسترده‌تر برای تقویت قابلیت‌های نظامی ایالات متحده در منطقه است.

♨️این سکوها قرار است در پاسخ به تهدیدات موشکی فزاینده چین در منطقه اقیانوس آرام مستقر شوند. انتظار می‌رود سکوهای تبدیل شده به پایگاه دفاع موشکی نقش مهمی در افزایش قابلیت‌های دفاع هوایی ایالات متحده و کمک به ماموریت‌های ضربتی این کشور ایفا کنند.

♨️این سکوها با ظرفیت نگهداری ۱۰۰ پرتاب کننده موشک بزرگ افزایش قابل توجهی در قابلیت‌های نیروی دفاعی آمریکا در مقایسه با شناورهای نیروی دریایی این کشور ارائه می‌دهند.

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1629676

@samassoumi
🎙️ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به جماران:

جماران: پس از پاسخ نظامی جمهوری اسلامی ایران به رژیم اسراییل، مشاور وزیرکشور در سخنانی ادعا کرد که سفیر سوئیس برای نخستین بار به جای وزارتخارجه به سپاه احضار شد. این خبر با واکنش قابل توجهی در افکار عمومی روبه رو شد. به عنوان سخنگوی دستگاه دیپلماسی این خبر را تایید می کنید؟ اگر بله، این به معنای تضعیف جایگاه وزارت خارجه نیست؟

سخنان مشاور وزیر کشور را سایر مقامات مربوطه تکذیب کردند

سوئیس مهم‌ترین کانال تبادل پیام‌های دیپلماتیک دولت آمریکا به جمهوری اسلامی ایران و برعکس بوده است.

در این زمینه ارتباط مستمر میان دستگاه دیپلماسی و سفیر سوئیس در تهران وجود داشت/ جماران

@samassoumi
جهان دیپلماسی pinned «🎙️ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به جماران: جماران: پس از پاسخ نظامی جمهوری اسلامی ایران به رژیم اسراییل، مشاور وزیرکشور در سخنانی ادعا کرد که سفیر سوئیس برای نخستین بار به جای وزارتخارجه به سپاه احضار شد. این خبر با واکنش قابل توجهی در افکار عمومی…»
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎙️ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه:
⭕️موضوع سلاح هسته‌ای در دکترین نظامی و دفاعی ایران جایی ندارد

🔹ما استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای را حق مسلم خود می‌دانیم.

🔹ما فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای خود را ادامه خواهیم داد، این فعالیت ها در چارچوب عضویت ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ان پی تی ادامه پیدا خواهدکرد.

🔹اساسا موضوع سلاح هسته‌ای در دکترین نظامی و دفاعی ایران جایی ندارد. این موضع بارها تکرار شده و تغییری در آن حاصل نشده است./ جماران
@samassoumi
🎙آسوشییتدپرس: ایران و اسرائیل از آستانه یک جنگ تمام عیار بازگشتند/ سیاست خارجی، پاشنه آشیل جو بایدن در سال انتخابات شد

⭕️آیا آنچه در 10 روز گذشته رخ داده است، آمادگی هر یک از طرف‌ها را برای ریسک دوباره تقویت می‌کند یا باعث شده که از لبه پرتگاه عقب نشینی کنند و به ریسک گریزی برگردند؟»

🔹حملات تلافی جویانه اسرائیل به ایران و سوریه خسارات محدودی به بار آورد. این اقدام محدود پس از آن صورت گرفت که جو بایدن از دولت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل خواست تا واکنش خود به حمله مستقیم بی سابقه ایران به اسرائیل در هفته گذشته را تعدیل و از تشدید خشونت در منطقه اجتناب کند.

🔹واکنش عمومی ایران به حملات اسرائیل در روز جمعه نیز بی‌صدا بود و این امیدواری را ایجاد کرد که تنش‌های اسرائیل و ایران که مدت‌ها در سایه با حملات سایبری، ترورها و خرابکاری‌ها انجام می‌شد به همان حالت بازگردد و دو طرف از رویارویی مستقیم فاصله بگیرند.

🔹این وضعیت برای بایدن همچنان حساس و شکننده است، زیرا او باید در میانه وزردن بادهای مخالف از خاورمیانه، روسیه، هند و اقیانوس آرام دوباره راه خود را به سمت کاخ سفید باز کند. او در جریان مبارزات انتخاباتی خود در سال 2020 به رای دهندگان قول داد که کاخ سفید در دوره او آرامش و جایگاه واقعی آمریکا را به این کشور بازمی گرداند. حالا رای دهندگان در حال راستی آزمایی عمل کردن او به این وعده هستند.

🔹مسائل سیاست خارجی معمولاً موضوع اصلی رای دهندگان آمریکایی نیست. انتظار می رود که نوامبر امسال نیز مسائل اقتصادی و امنیت مرزی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. اما نظرسنجی‌های عمومی نشان می‌دهد که نگرانی‌ها درباره مسائل خارج از کشور می تواند در نتیجه انتخابات هم تاثیر گذار باشد. به عنوان نمونه در سال 2006، نارضایتی رأی‌دهندگان از جنگ عراق عامل اصلی از دست دادن 30 کرسی مجلس نمایندگان و شش کرسی سنا توسط حزب جمهوری‌خواه شد.

🔹کریستوفر بوریک، مدیر مؤسسه افکار عمومی کالج مولنبرگ، می گوید: «ما می‌بینیم که ارزیابی رأی‌دهندگان از مدیریت جو بایدن در امور خارجی کاملاً منفی است. این ترکیب برای بایدن عالی نیست.»
🔻متن کامل را در لینک زیر بخوانید:
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1629590

@samassoumi
جهان دیپلماسی pinned «🎙آسوشییتدپرس: ایران و اسرائیل از آستانه یک جنگ تمام عیار بازگشتند/ سیاست خارجی، پاشنه آشیل جو بایدن در سال انتخابات شد ⭕️آیا آنچه در 10 روز گذشته رخ داده است، آمادگی هر یک از طرف‌ها را برای ریسک دوباره تقویت می‌کند یا باعث شده که از لبه پرتگاه عقب نشینی کنند…»
🎙محسن بهاروند، دیپلمات بازنشسته :
⭕️ایران در سیاست خارجی به تصمیم گیری های استراتژیک و سرنوشت ساز نیاز دارد
⭕️ایجاد تعادل در قدرت نرم و سخت یک ضرورت است
⭕️واقعیات نظام بین الملل با جهان ایده آل ما متفاوت است
⭕️ایران در تقابل با جهان غرب قرار گرفته است
⭕️هیچ کشوری به اندازه ایران تحت تاثیر تحریم نیست
⭕️از تصمیم گیری روشن در سیاست خارجی نترسیم
⭕️معامله بزرگ با غرب همزمان با رعایت خطوط قرمز ممکن است
⭕️بزرگترین چالش جهانی امروز پدیده تحریم است
⭕️چین و روسیه هم در تقابل با نظام پولی بین المللی قدمی برنداشتند
⭕️در سیاست خارجی به تدبیر حکیمانه نظام نیاز داریم
⭕️بدون افزایش سهم بازار ایران در سطح جهانی قادر به توسعه اقتصادی و بهبود وضعیت معیشتی جامعه نخواهیم بود

محسن بهاروند، سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در لندن و دیپلمات بازنشسته در یادداشتی برای جماران نوشت: ایران پس از تقابل اخیر خود با اسرائیل در مهمترین مقطع سیاست خارجی خود قرار گرفته است.

✴️ کشور ما در میان ملت‌های مسلمان و حتی همه کشورهای در حال توسعه جایگاه مناسبی یافته است‌. بازدارندگی استراتژیک ما تا حد قابل قبولی بازسازی شده است. اکنون ایران در موضع قدرت است و می تواند با اعتماد بنفس به جلو حرکت کند‌.

🔻ایران در حوزه سیاست داخلی و خارجی نیاز به تصمیمات مهم و سرنوشت سازی دارد. نظام باید با هوشمندی از این فرصت استفاده کرده جایگاه کشور را با یک جهش مهم در قدرت نرم، تثبیت کند.

🔻سیاست را نمی توان خطی و تک بعدی مدیریت کرد. به میزانی که در قدرت سخت پیشرفت حاصل می شود باید در قدرت نرم اقدام به سیاستگذاری شود تا تعادل سیستم برقرار شود.

🔻در حوزه داخلی، سیاست‌های وحدت آفرین و اجماع ساز نیاز است و در سیاست خارجی خروج از چالش استراتژیک شاید مهمترین مسئله ما باشد.

🔻آنچه که من به آن به یک چالش استراتژیک تعبیر می کنم (که ممکن است تعبیر دقیقی نباشد) تقابلی است که بین جهان ایده آل ما و واقعیات نظام بین الملل عاری از ارزش و اخلاق ایجاد می شود.

👈 اما برای رسیدن به یک تصمیم استراتژیک روشن ابتدا نیاز به کمی تمرین شناختی از نظام بین الملل وجود دارد. باید جهان را آنگونه که هست دید نه آنگونه که میخواهیم.

👈 ما در نظامی در حال گذار زندگی می کنیم. با این حال بنظر من مقصد این گذار خیلی شگرف و دراماتیک نخواهد بود. تغییری که ممکن است پس از همه کشمکش‌های جهانی رخ دهد این است که دنیای غرب به رهبری آمریکا اندکی از تسلط بی چون چرای خود بر نظام بین الملل عقب نشینی کرده و جایگاهی برای قدرت‌های نوظهور در تعیین سرنوشت نظام بین الملل قائل شود.

⚠️ مهمترین چالشی که ما با آن روبرو هستیم چالش اقتصادی است. در جهانی که بطرز فزاینده ای پیوسته است سیاست‌های یکجانبه گرایانه پاسخگو نیست. جهان تبدیل به یک بازار یکپارچه شده و بدون افزایش سهم بازار خود قادر به رشد و توسعه اقتصادی و بهبود وضعیت معیشتی جامعه نخواهیم بود.

⚠️ ما به نوعی در تقابل با جهان غرب قرار گرفته ایم که متاسفانه امروزه نقطه قوت آن درست در مقابل نقطه ضعف ما قرار دارد. تسلط آمریکا و غرب بر نظام پولی، مالی و بانکی جهان و تسلط دلار به عنوان ابزار تبادلات جهانی غرب را بر این داشته است که بزرگترین سلاح خود را بر روی معاندین خود بکشد و آن چیزی جز "تحریم" نیست‌.

⚠️ بزرگترین چالش جهانی امروز پدیده تحریم است. تحریم سلاح تخریب گری است که از هیچ قاعده و قانونی پیروی نمی کند. بدون تضعیف یا شکست سلطه غرب بر این بخش از حیات بین المللی، سخن از افول غرب کاری بیهوده خواهد بود.

هیچ کشوری به اندازه ایران تحت تاثیر این وضعیت و تحریمهای ناشی از آن نیست. بر این اساس شاید بتوان نتیجه گرفت بزرگترین چالش سیاست خارجی ایران این است که چگونه با حفظ عزت و ارزشهای بنیادین خود بتواند سهم شایسته خود از بازار سرمایه و تجارت جهانی را بدست آورد در حالی که اصلی ترین دشمن آن یعنی آمریکا بر این بازار و نظامات آن تسلط بلامنازع دارد. این چالشی است که نیاز به بکارگیری حکمت نظام در سیاست خارجی برای رفع آن کاملا احساس می شود./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1629735
@samassoumi
جهان دیپلماسی pinned «🎙محسن بهاروند، دیپلمات بازنشسته : ⭕️ایران در سیاست خارجی به تصمیم گیری های استراتژیک و سرنوشت ساز نیاز دارد ⭕️ایجاد تعادل در قدرت نرم و سخت یک ضرورت است ⭕️واقعیات نظام بین الملل با جهان ایده آل ما متفاوت است ⭕️ایران در تقابل با جهان غرب قرار گرفته است…»
بلومبرگ: احتمالاً بایدن تحریم‌های نفتی ایران را اجرا نخواهد کرد

🔹خبرگزاری بلومبرگ: به نظر می‌رسد رئیس جمهور آمریکا دستکم فعلاً علاقه‌ای به اجرایی کردن تحریم‌های نفتی ایران داشته باشد.

🔹قانونی که جو بایدن را برای تشدید تحریم‌ها علیه نفت خام ایران تحت فشار قرار می‌دهد، در این هفته در مسیر تبدیل شدن به قانون  قرار دارد. اما انتظار نداشته باشید که رئیس جمهور به این زودی ها به طور کامل از اختیارات جدید خود استفاده کند.

🔹تحریم‌های نفتی جدید برای ایران در آخر هفته به عنوان پاسخی به حمله به اسرائیل در اوایل ماه جاری توسط مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد. نمایندگان مجلس وعده داده اند که دامنه محدودیت ها بر صادرات نفت خام ایران را با گسترش پوشش به بنادر، کشتی ها و پالایشگاه های خارجی که آگاهانه وارد تجارت می شوند، گسترش دهند. اما به نظر می‌رسد باید قصد ندارد فعلاً با امضای خود آن را به قانون لازم‌الاجرا تبدیل کند./ شفقنا

@samassoumi
⭕️درس های آموخته شده از تجاوز و جنایات در غزه پس از 200 روز:
🔻نظم بین المللی مبتنی بر قواعد، نظمی مبتنی بر نفاق و معیارهای دوگانه است!

🔹سفارت جمهوری اسلامی ایران در رومانی به مناسبت ۲۰۰ روز حمله رژیم اسرائیل به نوار غزه چند رشته توئیت منتشر کرد :
من = آمریکا و غرب
تو = دیگران
🔹من می‌توانم برای حفاظت از «امنیت ملی» و «صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی» سلاح تولید و صادر کنم، اما شما نمی‌توانید و اگر این کار را بکنید، «قاچاق اسلحه» و «اقدام بی‌ثبات‌کننده صلح و امنیت بین‌المللی» خواهد بود.
🔹من می‌توانم برای پایان دادن به اشغالگری از سایر کشورها حمایت کرده و به آنها تسلیحات ارائه کنم، اما شما نمی‌توانید از دیگر گروه‌ها و کشورها برای پایان دادن به اشغال‌های من یا متحدان من حمایت کنید و در صورت حمایت یا فراهم کردن، این امر به عنوان "کمک به گروه‌های تروریستی" شناخته می‌شود.
🔹من می توانم مداخله بشردوستانه نظامی (یا R2P) برای رهایی سایر کشورها از نقض جدی حقوق بشر و حقوق بشر داشته باشم، اما شما نمی توانید و اگر انجام دهید، این یک "مداخله خارجی غیرقانونی" خواهد بود.
🔹من می توانم از جنبش های به اصطلاح و گروه های اپوزیسیون در کشورهای دیگر در مبارزه با استبداد حمایت کنم، اما شما نمی توانید و اگر انجام دهید، این "حمایت از تروریسم" است. کسانی که من از آنها حمایت می کنم "مبارزان آزادی" هستند، اما آنها که شما از آنها حمایت می کنید "تروریست" هستند!
🔹من می توانم علیه سایر کشور ها تهدید کنم یا از زور استفاده کنم و این طبق "دفاع مشروع از خود" موجه است، اما شما نمی توانید و اگر از حقوق خود استفاده کنید این یک "اقدام تجاوزکارانه" خواهد بود و من شما را تحریم خواهم کرد.
🔹من می توانم چندین اقدام ملی را برای "احیای نظم عمومی" در کشورم انجام دهم، از جمله از طریق شلیک کردن علیه معترضان، اما شما نمی توانید و اگر انجام دهید، این یک "سرکوب داخلی" خواهد بود. حمله به غیرنظامیان در شرایط خاص برای "اهداف نظامی" مجاز است!
🔹من می توانم کسانی را که مسئول جنایات بین المللی هستند محاکمه و مجازات کنم، اما شما نمی توانید و اگر دنبال کنید، روند صلح را به خطر می اندازید و مصونیت ها را نقض می کنید. سربازان و مقامات من و دوستانم بی کیفرمانی مطلق دارند و حتی قضات بین المللی را نیز تحریم خواهم کرد. و من می‌توانم اجرای موافقت‌نامه‌ها و معاهدات بین‌المللی را بر اساس ادعای نقض حقوق بشر یا بهانه‌های دیگر به حالت تعلیق درآورم، اما شما نمی‌توانید و اگر انجام می‌دهید، pacta sunt servanda را نادیده می‌گیرید و باید تحریم شوید و پاسخگو باشید.
🔹 دنیا را نمی توان اینگونه اداره کرد! این یک «نظم بین‌المللی مبتنی بر قانون» نیست، بلکه یک «نظم بین‌المللی مبتنی بر دورویی» است. در چنین نظمی چاره ای جز خودیاری وجود ندارد!
🔹جامعه بین‌المللی می‌تواند به نظم واقعی و صلح پایدار دست یابد، اگر آمریکا و غرب (قهرمان خودخوانده IL و HR) به شکست‌های خود در فلسطین در 200 روز گذشته اعتراف کنند و واقعاً، نه ریاکارانه، به قوانین بین‌المللی احترام بگذارند./ جماران
@samassoumi
⭕️فرستاده ویژه رییس‌جمهور ایران به دیدار رهبر حزب اسلامی رفت

🔹دفتر رسانه‌ای گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی در خبرنامه‌ای نگاشته که امروز سه‌شنبه (۴ ثور) حسن کاظمی‌قمی با گلبدین حکمتیار در اقامت‌گاه جدید وی دیدار کرده است.

🔹دفتر رسانه‌ای حزب اسلامی افزوده که در این دیدار در مورد وضعیت افغانستان و منطقه گفت‌وگو صورت گرفته است.

🔹در دیدار امروز، سید حسن مرتضوی معاون سفیر ایران نیز حضور داشته است.

🔹این دیدار در حالی صورت می‌گیرد که ملا هبت‌الله رهبر پرده‌نشین طالبان، گلبدین حکمتیار را از دیدارهای جمعی مردمی منع کرده است.

🔹گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی در این اواخر «حاکمیت و اسلامیت» طالبان را به چالش کشیده و از دریافت «پول‌های استخباراتی امریکا» از سوی طالبان به شدت انتقاد کرده است.

🔹گلبدین حکمتیار، حمایت سراج‌الدین حقانی را با خود دارد.

@samassoumi
⭕️«بمبی که آمریکا در خاورمیانه نمی بیند»: واشنگتن در حال تکرار اشتباه نادیده گرفتن افکار عمومی جهان عرب است

⭕️آمریکا دود برخاسته از آتش زیرخاکستر غزه را ندید

⭕️انقلاب رسانه های اجتماعی در جنگ غزه

🔹از زمان حمله حماس در 7 اکتبر به اسرائیل، خاورمیانه با تظاهرات گسترده خیابانی در کشورهای مختلف این منطقه روبه رو شده است. مصری‌ها در همبستگی با فلسطینی‌ها تظاهرات کرده‌اند و تعداد زیادی از عراقی‌ها، مراکشی‌ها، تونسی‌ها و یمنی‌ها به خیابان‌ها ریخته‌اند. در همین حال، اردنی ها خطوط قرمز قدیمی را با راهپیمایی به سمت سفارت اسرائیل شکسته اند و عربستان سعودی از از سرگیری مذاکرات عادی سازی با اسرائیل ، تا حدی به دلیل خشم عمیق مردمش از عملیات اسرائیل در نوار غزه، خودداری کرده است.
🔹برای واشنگتن، هیچ یک از این اعتراض ها و بسیج عمومی مهم نیست. به هرحال، رهبران عرب از مجرب ترین سیاستمداران واقعی در جهان هستند و سابقه نادیده گرفتن ترجیحات و نظرات مردم خود را دارند. اعتراضات اگرچه گسترده بود، اما قابل کنترل بوده است. رهبران عرب چه در مصر و چه در سایر کشورها مدت‌هاست که اعتراضات را در مورد رفتار با فلسطینی‌ها تشویق می‌کنند، چرا که به مردم این کشور اجازه می‌دهد به جای مخالفت با فساد و بی‌کفایتی داخلی، خشم خود را به سمت دشمن خارجی هدایت کنند. به مرور زمان، جنگ در غزه پایان می‌یابد، معترضان خشمگین به خانه‌های خود می‌روند و رهبران آنها هم به دنبال منافع شخصی خود هستند، امری که در آن تخصص دارند.
🔹رسانه‌های عربی که در طول جنگ‌های سیاسی درون منطقه‌ای دهه قبل به شدت پراکنده و دو قطبی شده بودند، تا حد زیادی در دفاع از غزه متحد شدند. الجزیره بازگشته است و روزهای پرشکوه خود را با پوشش شبانه روزی وحشت در غزه تکرار می کند. این پوشش خبری حتی در شرایطی که خبرنگاران الجزیره توسط نیروهای اسرائیلی کشته می شدند هم ادامه داشت و دارد.
🔹رسانه‌های اجتماعی نیز بازگشته‌اند و این فقط شامل رسانه هایی مانند توئیتر، فیس بوک و اینستاگرام که سانسور بسیاری را بر داده ها اعمال می کنند نمی شود، بلکه برنامه‌های جدیدتری مانند TikTok ،WhatsApp و Telegram. تصاویر و ویدئوهایی که از غزه بیرون می‌آیند را منتشر و در سطح وسیع پخش می کنند و به راحتی از پوشش نرم رسانه‌های خبری غربی عبور می‌کنند. با این ابزار اطلاع رسانی مستقیم و بی واسطه، مردم ویرانی را می بینند، آنها هر روز با صحنه هایی از تراژدی باورنکردنی روبرو می شوند و قربانیان را مستقیماً می شناسند. آن‌ها برای دیدن مردم وحشت زده غزه و تماشای ویدئوهای وحشتناک از این منطقه نیازی به رسانه ندارند بلکه یک نرم افزار واتس اپ بر روی گوش هایشان کافی است.
🔹فعالان و روشنفکران عرب استدلال‌های قدرتمندی در مورد ماهیت تسلط اسرائیل بر سرزمین‌های فلسطینی مطرح می کنند و البته اینها به شیوه‌های جدیدی وارد گفتمان غربی می‌شوند. پرونده ای که آفریقای جنوبی به دادگاه بین المللی دادگستری با ادعای نسل کشی اسرائیل در غزه، ارائه کرد بسیاری از این استدلال ها را در سراسر جنوب جهانی و در سازمان های بین المللی مطرح کرد. این کار نه تنها با ارجاع به اظهارات رهبران اسرائیل، بلکه با ارجاع به چارچوب های مفهومی در مورد اشغال و استعمار شهرک نشینان که توسط روشنفکران عرب و فلسطینی ایجاد شده بود، صورت گرفت.

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1629818

@samassoumi
جهان دیپلماسی pinned «⭕️«بمبی که آمریکا در خاورمیانه نمی بیند»: واشنگتن در حال تکرار اشتباه نادیده گرفتن افکار عمومی جهان عرب است ⭕️آمریکا دود برخاسته از آتش زیرخاکستر غزه را ندید ⭕️انقلاب رسانه های اجتماعی در جنگ غزه 🔹از زمان حمله حماس در 7 اکتبر به اسرائیل، خاورمیانه با تظاهرات…»
🎙شورای آتلانتیک:
⭕️تنش مستقیم میان ایران و اسرائیل تمام شد اما فعلا

🔹حمله بی‌سابقه ایران به اسرائیل در 14 آوریل، در تلافی حمله هوایی ادعایی اسرائیل در سوریه، خطرناک‌ترین دور درگیری بین دو طرف در دهه‌های اخیر بود. این حمله شامل بیش از 350 موشک بالستیک، موشک کروز و پهپاد بود.

🔹کشته شدن(شهادت) محمدرضا زاهدی، از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مجتمع متعلق به سفارت ایران در دمشق در روز اول آوریل، آخرین ضربه بود. زاهدی به فهرست بلندبالایی از مقام های ایرانی اضافه شد که در این سالهای اخیر توسط اسرائیل ترور شدند. از جمله سید رضی موسوی، افسر ارشد سپاه پاسداران که در 25 دسامبر 2023 در دمشق ترور ( شهید) شد.

🔹علیرغم تهدیدهای مقامات ارشد ایرانی مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به ترورهای اسرائیل پاسخ سختی خواهد داد، ایران در نهایت اقدام محدودی انجام داد. در 17 ژانویه، نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حمله ای را به دو کشتی متعلق به اسرائیل در اقیانوس هند آغاز کرد و حمله دیگری نیز ساختمانی را هدف قرار داد که توسط ایران به عنوان مقر سازمان اطلاعات اسرائیل موساد در کردستان عراق شناسایی شده بود.

🔹پس از ترور موسوی، صداهایی در ایران که خواستار بازنگری در سیاست «صبر استراتژیک» ایران در قبال اسرائیل بودند، در تلاش برای برقراری مجدد بازدارندگی بلندتر شد. خبرگزاری «تابناک» مدعی شد که اقدامات اخیر اسرائیل نشان‌دهنده افزایش بی‌سابقه «سطح استکبار صهیونیستی» است و ناکامی ایران در پاسخ به حملات اسرائیل ممکن است ضعف آن را آشکار کند.

🔹وب سایت محافظه کار الف تاکید کرد که مفهوم صبر استراتژیک به اشتباه به عنوان بی علاقگی و عدم واکنش تعبیر شده که منجر به ترورهای زنجیره ای توسط اسرائیل شد. این وب سایت هشدار داد که ادامه سیاست موجود، فرماندهان ارشد را در معرض تهدید قرار می دهد و بازدارندگی ایران را تضعیف می کند.

🔹حمله ایران به اسرائیل در پاسخ به حمله در دمشق لزوماً به معنای تغییر استراتژی ایران برای اجتناب از رویارویی مستقیم نظامی تمام عیار با اسرائیل نیست، چه رسد به ایالات متحده. برخی ادعا می‌کنند که حمله 14 آوریل ایران به اسرائیل با این تصور که رهبری ایران «محتاط» بوده و هرگز دستور حمله را صادر نمی‌کند، در تضاد است.

🔹با این حال، لزوماً اینطور نیست. به نظر می‌رسد که ترور زاهدی در ساختمانی مجاور کنسولگری ایران در دمشق یک قدم خیلی دور تلقی شده و محاسبات ایران را تغییر داده است. علیرغم پیام‌های گسترده‌ای که در روزهای قبل از حمله به تهران ارسال شد و از آن خواست از پاسخ مستقیم علیه اسرائیل خودداری کند، رهبری ایران تصمیم گرفت سیاست مهار خود را کنار بگذارد. ایران در این مرحله به دنبال احیای بازدارندگی خود علیه اسرائیل حتی به قیمت تشدید تنش نظامی احتمالی بود.

🔹اولین حمله مستقیم ایران به اسرائیل، مرحله جدیدی در رقابت استراتژیک دو کشور است. برای سال‌ها، ایران تصمیم گرفته است از طریق شبکه منطقه‌ای شرکا و نیابت‌های خود علیه اسرائیل اقدام کند تا انکارپذیری خود را حفظ کند و خطر پیامدهای سیاسی یا نظامی را برای اقدامات خود به حداقل برساند.
متن کامل را در لینک زیر بخوانید:
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1629851
@samassoumi
معاون وزیر دفاع روسیه دستگیر شد

🔹کمیته تحقیقات روسیه از بازداشت ایوانف، معاون وزیر دفاع این کشور تیمور ایوانف به ظن دریافت رشوه خبر داد و گفت که ایوانف مظنون به دریافت رشوه در مقیاس بزرگ است.

🔹سخنگوی کرملین اعلام کرد رئیس‌جمهور روسیه و وزیر دفاع در جریان دستگیری معاون وزیر دفاع تیمور ایوانف قرار گرفته‌اند.

@samassoumi
⭕️200 روز از آغاز جنگ غزه گذشت

🔹تاکنون حداقل 34183 نفر که بیشتر آنها زن و کودک بودند، کشته شدند.
🔹ارتش اسرائیل 75000 تن مواد منفجره را بر روی نوار غزه ریخته است .
🔹بسیاری از زیرساخت های غیرنظامی غزه به ویرانه تبدیل شده است.
🔹در نتیجه این حملات، 380000 واحد مسکونی، 412 مدرسه و دانشگاه، 556 مسجد، سه کلیسا، 206 مکان باستانی و میراث تخریب شده یا آسیب جدی دیده است.
🔹حملات 32 بیمارستان و 53 مرکز بهداشتی را از کار انداخته و 126 آمبولانس را هدف قرار داده است.
🔹این تخریب ها حداقل 30 میلیارد دلار ضرر اقتصادی به بار آورده است. / جهان دیپلماسی

@samassoumi
⭕️«قانون مهسا» در سنای آمریکا تصویب شد؛ بایدن: این لایحه را به قانون تبدیل می‌کنم

🔹مجلس سنای ایالات متحده عصر سه‌شنبه ۲۳ آوریل بسته کمکی امنیتی که شامل «قانون مهسا» و «قانون کشتیرانی» می‌شود را تصویب کرد. جو بایدن رئيس جمهوری آمریکا نیز در پی این تصمیم سنا اعلام کرد که روز چهارشنبه این بسته را امضا و به قانون تبدیل می‌کند.

🔹این بسته که شامل کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائيل و تایوان است و «قانون مهسا» و «قانون کشتیرانی» هم در آن گنجانده شده، با ۷۹ رای موافق در برابر ۱۸ رای مخالف در سنای آمریکا به تصویب رسید.

🔹بسته مزبور همچنین شامل قانونی است که طی آن شبکه اجتماعی «تیک‌تاک» در صورتی که فورا روابطش را با حکومت چین قطع نکند، در آمریکا ممنوع می‌شود.

🔹قانون مهسا لایحه قانونی است که از سوی جیم بنکس، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان ایالات متحده در حمایت از اعتراضات سال ۱۴۰۱ ایران به این مجلس ارائه شد. مجلس نمایندگان در روز ۱۲ سپتامبر ۲۰۲۳ و در آستانه سالگرد جان باختن مهسا امینی این لایحه را با ۴۱۰ رای موافق در برابر سه رای مخالف تصویب کرد. اکنون نیز لایحه قانونی پس از تصویب سنا قرار است با امضای رئيس جمهوری آمریکا به به قانون تبدیل شود.

🔹بنابر تارنمای کنگره آمریکا، این لایحه رئیس جمهوری آمریکا را ملزم می‌کند تا تحریم‌هایی شامل منع ویزا و مسدودسازی دارایی‌ها را برای «برخی افراد و نهاد‌های وابسته به جمهوری اسلامی ایران» اعمال کند. بنابر این لایحه، رئیس جمهوری آمریکا باید به طور دوره‌ای تصمیم بگیرد که آیا این تحریم‌ها همچنان بر «رهبر جمهوری اسلامی و هر مقامی در بیت او، رئیس جمهوری اسلامی و هر مقامی در دفتر او و هر نهاد تحت نظارت بیت رهبری جمهوری اسلامی که در حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر سهیم‌اند» قابلیت اعمال دارند یا خیر.

🔹به گزارش اتحادیه ملی برای دموکراسی در ایران (نوفدی)، «قانون کشتیرانی» نیز در این بسته کمکی امنیتی گنجانده شده است.

🔹بنابر تارنمای کنگره آمریکا، این لایحه که در روز سوم نوامبر ۲۰۲۳ در مجلس نمایندگان تصویب شده بود، رئیس جمهوری آمریکا را ملزم می‌کند تا تحریم‌هایی شامل منع ویزا و مسدودسازی دارایی‌ها را برای «افرادی که به صورت آگاهانه در انتقال، فرآوری، پالایش و یا در داد و ستد نفت و فرآورده‌های نفتی جمهوری اسلامی ایران از جمله فرآورده‌های پتروشیمی سهیم هستند» اعمال کند.

🔹بنابر این لایحه تحریم‌های ذکر شده همچنین بر افراد مرتبط با فرد تحریم شده از جمله اعضای بزرگسال خانواده و هر نهادی که متعلق به آن فرد باشد، اعمال می‌شوند./ یورونیوز

@samassoumi
⭕️یک هیات اقتصادی از کره شمالی راهی ایران شد
🔹خبرگزاری مرکزی کره شمالی از سفر یک هیات اقتصادی این کشور به ایران خبر داد.
🔹به گزارش اسپوتنیک، گفته می شود روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه، کره شمالی یک هیات اقتصادی به ایران اعزام کرده است.
🔹این هیات روز سه‌شنبه چهارم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ پیونگ یانگ را به مقصد تهران ترک کرد.
🔹رسانه‌های غربی این گمانه را مطرح کردند که این کشور قصد دارد روابط نظامی با تهران را توسعه دهد.
🔹آخرین بار در اوت ۲۰۱۹ یک هیات عالی رتبه کره شمالی به ایران سفر کرد. پیش از آن نیز وزیر امور خارجه کره شمالی در سال ۲۰۱۸ با هیاتی عازم تهران شده بود.
🔹مقامات ایران تاکنون درباره این سفر ، چیزی اعلام نکرده اند./ جهان دیپلماسی
@samassoumi
2024/05/16 19:28:19
Back to Top
HTML Embed Code: