Telegram Web Link
🔴 کمال خرازی: دو سال پیش اعلام کردم که ایران ظرفیت تولید بمب هسته ای دارد؛ امروز هم آن ظرفیت هست، ولی ما تصمیمی برای تولید بمب هسته‌ای نداریم

🔴 احتمال جنگ فراگیر در منطقه هنوز برطرف نشده است/ وظیفه ما صرفا حمایت از فلسطینی ها است؛ ما در صحنه جنگ حضور نداریم


🔸رئیس شورای راهبردی روابط خارجی: اگر دولت سوریه چنین دفاعی از کیان خود نکرده بود، طبیعتا سوریه فشل شده بود و امنیت آن به کلی از بین رفته بود.این خواست رژیم اسرائیل بود.

🔸یکی از دلایلی که ما به کمک سوریه شتافتیم برای این بود که برنامه آمریکا و رژیم اسرائیل شکست بخورد و سوریه بتواند هویت و استقلال خود را حفظ کند؛ بنابراین درست است که در هر جنگ کسانی کشته می شوند، ولی نمی شود این را پای دولت سوریه گذاشت.

🔸باید پای رژیم اسرائیل و تروریست هایی گذاشت که علیه دولت مستقل سوریه اقدام کردند. طبیعی است که دولت وظیفه دارد در برابر تروریسم بجنگند؛ هر چند ممکن است انسان‌های بی‌گناهی هم در این جنگ از بین بروند./ ایسنا

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1631235

@SaMassoumi
📝گزارش جماران از مذاکرات رافائل گروسی در ایران ؛

⭕️باز هم تلاش برای مدیریت موقت تنش
⭕️راه حل نهایی در دسترس نیست

✍️سارا معصومی

🔹«من مطمئنم اگر به خوبی پیش برویم جوانانی که دیشب در خیابان‌های اصفهان دیدم، شاد می‌شوند.» رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با این جمله در بخش هایی از سخنرانی کوتاه خود در اولین کنفرانس بین‌المللی علوم و فناوری هسته‌ای در اصفهان از تمایل و امیدواری خود برای حل و فصل اختلاف های موجود با ایران خبر داد؛ آرزویی که شخص مدیرکل هم می داند یک بار با حصول برجام در سال 2015 میلادی به واقعیت نزدیک شده بود، اما همه این رفت و آمدهای او در چندسال اخیر و تشدید تنش در رابطه ایران با آژانس تحت هدایت او نتیجه خروج آمریکا از همین توافق در سال 2018 میلادی است.

🔹هرچند که رافائل گروسی در تهران نیز نشست خبری مشترکی با محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی و با حضور خبرنگاران رسانه های داخلی و خارجی برگزار کرد اما عمدتا این مصاحبه های او در وین است که به دلیل نوع سوال های مطرح شده از سوی خبرنگاران، سرنخ هایی درباره آنچه در پشت درهای بسته در تهران گذشته، ارائه می کند.

🔹گروسی چه زمانی که در اصفهان دوشادوش اسلامی و پشت تریبون مقابل خبرنگاران هرگونه تاثیرپذیری آژانس بین المللی انرژی اتمی از تحولات سیاسی را رد و چه زمانی که در وین تلاش کرد تمرکز سخنان خود را بر جنبه فنی ماجرا بگذارد می دانست که گره افتاده در پرونده فعالیت های هسته ای ایران در گذشته و حال عملا بدون گشایش های سیاسی در تحولات حاشیه ای میان ایران و غرب، باز شدنی نیست.

🔹در حالی که از دو نشست خبری رافائل گروسی در اصفهان و وین، اطلاعات متفاوت و درخوری درباره دستاوردهای این سفر به دست نیامد باید انتظار داشت که مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش دوره ای خود به شورای حکام در 7 خرداد ماه و نشست آتی این شورا در 14 خرداد ماه اطلاعات بیشتری را در باره روند مورد توافق با تهران برای حل و فصل اختلاف ها ارائه دهد.

🔹با توجه به اذعان محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی به نیاز به تعامل سیاسی میان دو طرف برای حل و فصل برخی اختلاف های فنی بعید به نظر می رسد که در فضای متشنج فعلی بتوان سفر گروسی را کاملا موفقیت آمیز توصیف کرد اما در شرایط فعلی منطقه به نظر می رسد که دو طرف تلاش خواهند کرد تا از تشدید تنش و به اصطلاح شکست کامل دور جدید رایزنی ها در تهران و اصفهان پرهیز کنند.

🔹هرچند که پیش بینی می شود با توجه به تحولات میدانی اخیر و جاری از تبادل آتش مستقیم میان ایران و اسرائیل تا تداوم دو جنگ اوکراین و غزه و فعال شدن گروه های مقاومت در منطقه به منظور اعمال فشار بر اسرائیل برای برقراری آتش بس و ارسال کمک های بشردوستانه به غزه، غرب در این مقطع تمایلی برای تشدید تنش با تهران با صدور قطعنامه ای جدید در شورای حکام را نداشته باشد، اما همین شرایط مبهم سیاسی و امنیتی می تواند به تشدید غیرمنطقی تنش هم در حوزه مرتبط با فعالیت هسته ای و اختلاف های ایران با آژانس منتهی شود.

🔹همانطور که از مجموع سخنان اسلامی در اصفهان و گروسی در وین برآمد تا زمانی که تحریم ایران به بهانه فعالیت های هسته ای ادامه داشته باشد امکان محدود سازی دامنه این برنامه در ایران با استناد به متن برجام و البته قانون اقدام راهبری لغو تحریم مصوب مجلس شورای اسلامی وجود ندارد و ناگفته پیدا است که ایران به برخی گام های هسته ای به شکل برگ امتیازی نگاه می کند که باید در ازای دستاوردی در میز مذاکره هزینه شود.

🔹آنچه که گذشت زمان در این ساعت شنی را خطرناک می کند رسیدن دو طرف به ضرب الاجل دهمین سال برجام یعنی 2025 و موعد پایان عمر قطعنامه 2231 و لغو کامل شش قطعنامه تحریمی شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی ایران است.

🔹تجربه ثابت کرده که هشدارهای شفاهی و کنایه های دیپلماتیک در مصاف ایران با غرب در پرونده هسته ای، هرچند مصرف رسانه ای خوبی دارند، اما تاکید رافائل گروسی مبنی بر اینکه عصای جادویی وجود ندارد که اختلاف ها را ناگهان از بین ببرد و نیاز به گام های اجرایی و عملیاتی در حوزه رفع اختلاف ها است، باید در تهران جدی گرفته شود.

🔹اگر رفع اختلاف های فنی ایران با آژانس به منظور جلوگیری از ارجاع پرونده به شورای امنیت نیازمند مذاکراتی سیاسی با سایر اعضای برجام بخصوص کشورهای غربی است، تهران باید ابتکار عمل را در دست گرفته و هر دو مسیر فنی و سیاسی را توامان پیش ببرد تا برگی که امروز تهران به عنوان یک امتیاز قابل خرج در مذاکرات سیاسی نهایی با غرب برای رفع تحریم حفظ کرده، دوباره به طناب دار و عاملی برای بازگشت تحریم های شورای امنیت تبدیل نشود.

⬇️متن کامل گزارش را در لینک زیر بخوانید:
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1631253

@SaMassoumi
جهان دیپلماسی pinned «📝گزارش جماران از مذاکرات رافائل گروسی در ایران ؛ ⭕️باز هم تلاش برای مدیریت موقت تنش ⭕️راه حل نهایی در دسترس نیست ✍️سارا معصومی 🔹«من مطمئنم اگر به خوبی پیش برویم جوانانی که دیشب در خیابان‌های اصفهان دیدم، شاد می‌شوند.» رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی…»
⭕️جو بایدن سیاست اشتباه دونالد ترامپ در قبال ایران را دنبال کرد
⭕️بایدن پیام های غلطی به ایران فرستاد
⭕️واشنگتن راه های دیپلماسی با تهران را بست

🔹این رویکرد بایدن در قبال ایران است که به‌ویژه شکستی محسوب می شود که مسئولیت آن تمام و کمال با شخص بایدن است. علیرغم وعده های کمپین انتخاباتی مبنی بر احیای توافق هسته ای 2015 (برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام) و کاهش تنش ها با دشمن دیرینه ایالات متحده، سیاست های دولت بایدن باعث شده که ایالات متحده با چالش ایران حتی بسیار وحشتناک تر از آغاز دوره ریاست جمهوری خود دست و پنجه نرم کند.

🔹رفتار نادرست بایدن با ایران در شکست سیاست خاورمیانه ای او نقش اساسی دارد. اگر او تصمیم می‌گرفت که سیاست «فشار حداکثری» دولت ترامپ بر ایران را که با تحریم‌های بی‌سابقه با هدف فروپاشی اقتصاد ایران انجام می‌شود، ادامه ندهد، ممکن بود خاورمیانه در وضعیت آشفتگی کنونی خود قرار نگیرد. اثرات موج دار تصمیم ترامپ برای خروج از برجام در سال 2018، برای منافع استراتژیک ایالات متحده فاجعه آمیز بوده و آمریکا و متحدان منطقه ای آن را آشکارا در موقعیت ضعیف تری قرار داده است.

🔹ترامپ و مشاوران جنگ طلبش، از جمله مایک پمپئو و جان بولتون، بر این باور بودند که با استفاده از تمام ابزارهای قدرت ایالات متحده، به جز یک رویارویی نظامی همه جانبه و تهاجم به ایران، می توانند دولت ایران را وادار به تسلیم کنند یا حتی فروپاشی آن را سرعت ببخشند.

🔹آنها انتظار داشتند که ایران به خواسته‌های مایک پمپئو تن دهد که اساساً از ایران می‌خواست از همه سیاست‌های خارجی و استراتژی‌های امنیت ملی و توانایی‌های دفاعی‌اش دست بکشد یا در حالت ایده‌آل، جمهوری اسلامی به سادگی تحت تحریم‌های عظیمی که برای محاصره آن طراحی شده بود فرو بریزد.

🔹با این حال، سیاست ترامپ در قبال ایران یک شکست بزرگ بود. زمانی که ترامپ قدرت را ترک کرد، جمهوری اسلامی نه تنها جان سالم به در برد، بلکه برنامه هسته ای خود را نیز به طور قابل توجهی گسترش داد. علیرغم "شوک" اقتصادی ناشی از تحریم ها، ایران موفق شد اقتصاد خود را با ثبات کند، هرچند هزینه قابل توجهی برای معیشت مردم عادی ایران به همراه داشت. علاوه بر این، ایران علیه منافع ایالات متحده در منطقه دست به اقداماتی زد و هزینه های برنامه آمریکا برای تغییر نظام سیاسی در ایران را بالا برد.

🔹تصمیم دولت بایدن برای حمایت از کمپین فشار حداکثری دوران ترامپ در بازدارندگی برنامه هسته‌ای ایران بی‌اثر بوده و راه‌های دیپلماسی را بیشتر بسته است. این رویکرد این باور را تداوم بخشید که اقدامات مثبت منجر به لغو تحریم های ایالات متحده علیه کشورهای متخاصم نخواهد شد./ جماران


⬇️متن کامل را در لینک زیر بخوانید:
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1631256

@SaMassoumi
جهان دیپلماسی pinned «⭕️جو بایدن سیاست اشتباه دونالد ترامپ در قبال ایران را دنبال کرد ⭕️بایدن پیام های غلطی به ایران فرستاد ⭕️واشنگتن راه های دیپلماسی با تهران را بست 🔹این رویکرد بایدن در قبال ایران است که به‌ویژه شکستی محسوب می شود که مسئولیت آن تمام و کمال با شخص بایدن است.…»
🎙️واکنش آمریکا به اظهارات کمال خرازی:

⭕️ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نمی‌یابد / همه گزینه‌ها همچنان روی میز هستند؛ در صورت لزوم مورد استفاده قرار خواهند گرفت

🔹متیو میلر روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات اخیر کمال خرازی در خصوص احتمال تغییر سیاست هسته‌ای ایران در صورت تهدید موجودیت نظام افزود: «این اظهارات غیرمسئولانه است، همانطور که رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه آمریکا بارها به صراحت گفته‌اند، ایالات متحده به هر طریقی اجازه نخواهد داد تا جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.»

🔹او افزود:«ما همچنان معتقدیم که دیپلماسی بهترین راه برای دستیابی به راه‌حلی پایدار و مؤثر با حکومت ایران است و به استفاده از ابزارهای مختلف برای دستیابی به آن هدف ادامه می‌دهیم اما تاکید می‌کنیم که همه گزینه‌ها همچنان روی میز هستند و در صورت لزوم مورد استفاده قرار خواهند گرفت.»

🔹سخنگوی وزیر امور خارجه ایالات متحده در عین حال مدعی شد با توجه به تشدید اقدامات مخرب ایران در سراسر جهان و خودداری آنها از همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در حال حاضر از دست‌یابی به راه‌حلی براساس دیپلماسی، دور شده‌ایم.

🔹کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی روز پنجشنبه‌ ۲۰ اردیبهشت گفت: «ما تصمیمی برای ساخت بمب هسته‌ای نداریم، اما اگر موجودیت کشور تهدید شود، ناچاریم دکترین هسته‌ای و نظامی خودمان را تغییر دهیم.»/ انتخاب

@SaMassoumi
📝چتم هاوس: خطر جنگ هسته ای در خاورمیانه را مهار کنید
⭕️اسرائیل توان حمله به تاسیسات هسته ای ایران را دارد
⭕️ایران به سلاح هسته ای فکر می کند

🔹یک ماه پس از حمله 7 اکتبر حماس به اسرائیل، یکی از وزرای دولت اسرائیل پیشنهاد کرد که ممکن است بمب اتمی بر غزه انداخته شود. تقریباً همه تحلیل‌گران و قطعاً همه دولت‌ها اظهارات او را به عنوان یک ژست توخالی با هدف اقناع مخاطب خاص داخلی تفسیر کردند. این مقام اسرائیلی بعدها ادعا کرده که سخنان او در مصاحبه رادیویی استعاری بوده و البته تعلیق هم شد.

🔹با این حال، پشت سر تیترها در این باره و خشم ناشی از آن، یک درک مشترک دیرینه وجود دارد که اسرائیل توانایی تسلیحات هسته‌ای اعلام‌نشده‌ای دارد و ایران به عبور از آستانه تسلیحات هسته‌ای نزدیک‌تر شده است.

🔹بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، تمایل خود را برای برخورد نظامی با توسعه برنامه هسته ای ایران پنهان نکرده است. چنین موضعی نشان می‌دهد که سلاح‌های هسته‌ای یک خطر بالقوه در این منطقه هستند و در صورت تشدید تنش منطقه ای می توانند ویرانی هایی به وجود بیاورند.

🔹چرخه حمله و ضد حمله بین اسرائیل و ایران در آوریل با حمله سریع اسرائیل در مجاورت تاسیسات هسته‌ای اصفهان در ایران پایان یافته است. انتخاب هدف، سیگنال روشنی به ایران بود مبنی بر اینکه اسرائیل در آینده می تواند در صورت تمایل، مخفیانه به سایت های هسته ای ایران حمله کند.

🔹انتخاب‌های ایران در حوزه تسلیحات هسته ای که مدت‌ها مورد بحث مقامات این کشور بود، همچنان به همان شکلی باقی می‌ماند که سال‌ها بوده است: الف) به عنوان یک کشور آستانه هسته‌ای با قابلیت تولید سلاح‌های هسته‌ای ادامه داده، اما ترجیح دهد حداقل در حال حاضر از این آستانه عبور نکند. ب) عبور از آستانه هسته ای و اعلام وضعیت خود، یا از طریق انفجار آزمایش سلاح هسته ای یا از طریق اعلامیه.

🔹عربستان سعودی در حال پیشبرد برنامه انرژی هسته ای خود است. بسیاری می ترسند که این پوششی برای شروع یک برنامه تسلیحات هسته ای باشد که رهبران سعودی گهگاه تهدید آن را به زبان آورده اند. با توجه به سکوت ایالات متحده در مورد حمایت از تلاش های هسته ای این کشور، ریاض ممکن است به سمت کمک گرفتن از چین که حاشیه های کمتری دارد، متمایل شود./ جماران


⬇️متن کاملا را در لینک زیر بخوانید:
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1631277

@SaMassoumi
جهان دیپلماسی pinned «📝چتم هاوس: خطر جنگ هسته ای در خاورمیانه را مهار کنید ⭕️اسرائیل توان حمله به تاسیسات هسته ای ایران را دارد ⭕️ایران به سلاح هسته ای فکر می کند 🔹یک ماه پس از حمله 7 اکتبر حماس به اسرائیل، یکی از وزرای دولت اسرائیل پیشنهاد کرد که ممکن است بمب اتمی بر غزه انداخته…»
⭕️ تصویب قطعنامه توصیه به پذیرش فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل متحد

🔹 مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۱۴۳ رای مثبت، ۹ رای منفی و ۲۵ رای ممتنع به قطعنامه‌ای رای داد که بر اساس آن به شورای امنیت توصیه می‌شود با نگاه مثبت به درخواست عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد رای بدهد.

🔹 این قطعنامه همچنین حقوق و امتیازهای جدیدی برای فلسطین در سازمان ملل متحد در نظر می‌گیرد، از جمله اینکه دولت فلسطین حق حضور در جلسات مجمع عمومی را پیدا می‌کند، هر چند تا زمان عضویت کامل در سازمان ملل حق رای نخواهد داشت.

🔹 فلسطین از سال ۲۰۱۲ به عنوان دولت ناظر غیر عضو در سازمان ملل متحد پذیرفته‌شده‌است. مجمع عمومی در این قطعنامه آورده‌است که «نتیجه گرفتیم کشور فلسطین باید به عضویت کامل پذیرفته‌شود.»

🔹 اسرائیل و ایالات متحده آمریکا از جمله ۹ کشوری بودند که به این قطعنامه رای منفی دادند.

🔹 تصمیم‌گیری نهایی در مورد پذیرش فلسطین در سازمان ملل متحد، بر عهده شورای امنیت است که انتظار می‌رود ایالات متحده آمریکا بر اساس رویه معمول قطعنامه عضویت فلسطین را وتو کند. سه هفته پیش، ایالات متحده آمریکا قطعنامه پیشنهادی الجزایر برای پذیرش عضویت فلسطین را در شورای امنیت سازمان ملل متحد پس از ۱۲ رای مثبت و ۲ رای ممتنع (بریتانیا و سوییس)، وتو کرد.

🔹 پیش از رای‌گیری گیلعاد اردان، نماینده دائم اسرائیل در سازمان ملل متحد، در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد منشور ملل متحد را با کاغذ خرد کن رشته‌رشته کرد. او همچنین پوستری در دست گرفت که روی آن نوشته‌بود: «رییس جمهور سنوار، رییس کشور تروریستی حماس، تحت حمایت سازمان ملل متحد.»

@SaMassoumi
جهان دیپلماسی pinned «⭕️ تصویب قطعنامه توصیه به پذیرش فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل متحد 🔹 مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۱۴۳ رای مثبت، ۹ رای منفی و ۲۵ رای ممتنع به قطعنامه‌ای رای داد که بر اساس آن به شورای امنیت توصیه می‌شود با نگاه مثبت به درخواست عضویت فلسطین در سازمان ملل…»
🎙️رافائل گروسی:

⭕️نمی‌توانم بگویم ایران در مقطع کنونی سلاح هسته‌ای دارد
⭕️بازرسی ما در سطحی که باید دید داشته باشیم نیست


🔹مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با بیان این ادعا که سطح بازرسی‌های این سازمان از تاسیسات هسته‌ای ایران با پیشرفت‌های صورت گرفته طی سال‌های اخیر متناسب نیست خواستار احیای بازرسی‌ها در سطح توافق سال ۹۴ شد.

🔹رافائل گروسی در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان گفت: همکاری‌ها با ایران در سطحی که باید باشد، نیست. اینکه بگوییم هیچ تعاملی وجود ندارد، صحیح نیست و بازرسی‌های آژانس در ایران جریان دارد، اما من می‌گویم که بازرسی ما در سطحی که باید دید داشته باشیم نیست. بنابراین ما در این زمینه کمبود داریم.

🔹وی با اشاره به سفر اخیرش به ایران و دیدار با مقام های ارشد کشورمان افزود: یکی از دلایلی که من به ایران رفتم این بود که ببینم آیا می‌توانیم شرایط را بعد از یک دوره طولانی، این فقدان گفت‌وگو را بهبود ببخشیم.

🔹مدیرکل آژانس در پاسخ به سوالی درباره سطح دسترسی‌های آژانس در ایران گفت: بازرسی‌هایی که در حال حاضر انجام می‌دهیم متناسب با توافقات ابتدایی پادمانی است. اما در خصوص ایران، فعالیت‌های هسته‌ای گسترده‌تر است و مسائلی وجود دارد مانند سانتریفیوژهای نسل جدید که مقدار قابل توجهی اورانیوم غنی شده و نزدیک به سطح مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته‌ای تولید می‌کنند و ما در این زمینه دید نداریم.

🔹وی بیان داشت: این بخش از بازرسی‌های بیشتر، قسمتی از توافق تقریبا غیر فعال برجام است که بعد از خروج آمریکا از این توافق و سپس ایران، به حاشیه رانده شد. بنابراین ما در شرایطی هستیم که آژانس دید زیادی را نسبت به فعالیت‌های راهبردی در ایران از دست داده است و ما به رغم اینکه برجام اجرا نمی‌شود، در تلاش هستیم این روند را احیا کنیم؛ از این جهت شرایط دشوار است.

🔹گروسی در پاسخ به این سووال «شما ژانویه گذشته گفتید ایران اورانیوم غنی‌شده کافی برای تولید چند سلاح اتمی دارد. آیا این هشدار همچنان پابرجاست؟» ادعا کرد: بله همینطور است و چه بسا بیشتر؛ چون آن‌ها به غنی‌سازی اورانیوم ادامه می‌دهند. اما باید این مساله را روشن کنیم این بدین معنا نیست که آن‌ها در مقطع کنونی سلاح هسته‌ای دارند.

🔹وی سپس توضیح داد تولید سلاح هسته‌ای مراحلی دارد که غنی‌سازی اورانیوم یکی از مراحل است و «مسائل ضروری دیگری وجود دارد که شما بتوانید یک کلاهک هسته‌ای فعال داشته باشید.»

🔹مدیرکل آژانس ادامه داد: «ما در تلاش هستیم که سطحی از فعالیت‌ها، بازرسی‌ها و نظارت در ایران را بازسازی کنیم که آژانس بتواند درباره تهدید آمیز نبودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران به جامعه جهانی اطمینان لازم را بدهد.»

🔹گروسی ادعا کرد: «این ها مذاکرات پیچیده‌ای است که گفت‌وگوهای سیاسی و بسیار فنی را شامل می‌شود و ما تلاش می‌کنیم که به یک راه‌حل مناسب برسانیم.»

🔹او همچنین در پاسخ به این سووال «آیا جنگ غزه کار آژانس را دشوار کرده است؟» افزود:‌ «بله، چون ما در خلا کار نمی‌کنیم. سطح تنش‌ در حدی است که همه می دانیم و اصفهان، جایی که من رفته بودم هدف تبادلات اخیر آتش میان اسرائیل و ایران بود.»

🔹وی با اشاره به اینکه شماری از تاسیسات اتمی ایران در اصفهان مستقر است افزود: «باید بگویم که هیچ‌کدام (از مراکز اتمی) بر اثر موشک‌ها، راکت‌ها یا هرچه که بود، آسیبی ندیده است.

@SaMassoumi
جهان دیپلماسی pinned «🎙️رافائل گروسی: ⭕️نمی‌توانم بگویم ایران در مقطع کنونی سلاح هسته‌ای دارد ⭕️بازرسی ما در سطحی که باید دید داشته باشیم نیست 🔹مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با بیان این ادعا که سطح بازرسی‌های این سازمان از تاسیسات هسته‌ای ایران با پیشرفت‌های صورت گرفته…»
🔴 پولیتیکو: تحقیقات گسترده درباره راب مالی ادامه دارد / مشخص نیست دامنه اتهامات نماینده بایدن در امور ایران تا چه اندازه وسیع است / آیا ایران موبایل راب مالی را هک کرد؟

🔻به گفته شخصی که در جریان این پرونده و نامه قانونگذاران جمهوری خواه قرار گرفته است، اف بی آی در حال بررسی این موضوع است که آیا راب مالی، نماینده پیشین دولت بایدن در ایران، اطلاعات طبقه بندی شده را به ایمیل شخصی خود منتقل کرده است، جایی که ممکن است به دست یک بازیگر خارجی افتاده باشد.

🔻مجوز امنیتی مالی تقریباً یک سال پیش به حالت تعلیق درآمد و او بعداً به مرخصی تمام وقت رفت. ماموریت راب مالی به عنوان فرستاده جو بایدن در امور ایران، شامل تلاش برای احیای توافق هسته ای بود که ایالات متحده و سایر کشورها با تهران منعقد کرده بودند.

🔻پولیتیکو ادعا کرده است: اسناد فاش شده مربوط به مالی در تهران تایمز، نشریه ای همسو با حاکمیت در تهران، منتشر شده است، بنابراین ممکن است ایران مالی را هدف هک های خود قرار داده باشد./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1631448

@SaMassoumi
📝 فارن پالیسی:

🔴توافق اسرائیل و عربستان سعودی، سودی برای فلسطین ندارد

🔴آمریکا باید دست از اقدام های نمادین بردارد و فلسطین را به رسمیت بشناسد

🔴فلسطینی ها قابل نادیده گرفته شدن نیستند

🔹«توافق اسرائیل و عربستان سعودی، فلسطین را آزاد نخواهد کرد.» فارن پالیسی با انتخاب این تیتر برای نوشتاری تفصیلی درباره مسیر پیش روی صلح در خاورمیانه نوشت:اعضای ارشد دولت جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده به گفتگو درباره راه حل دو کشوری برای مناقشه اسرائیل و فلسطین بازگشته اند. جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در جریان سخنرانی خود در ماه مارس گفت که «تنها راه‌حل واقعی راه‌حل دو کشوری است»، اظهارنظری که موضع رسمی و علنی ایالات متحده را در رابطه با مناقشه فلسطین و اسرائیل تقویت می‌کند.

🔹با این حال، کمی بیش از یک ماه بعد، ایالات متحده در جایگاه تنها کشوری ایستاد که قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را که می‌توانست راه را برای عضویت کامل فلسطین در این سازمان هموار کند، وتو کرد. دولت جو بایدن تلاش می کند تا این دایره به ظاهر متناقض را با این ادعا که ایالات متحده با تشکیل دولت مستقل فلسطین مخالفت نمی کند بلکه معتقد است که تأسیس چنین دولتی تنها از طریق مذاکرات دوجانبه با اسرائیل امکان پذیر است، توجیه کند.

🔹اما اینکه چگونه این مذاکرات دوجانبه قرار است در وهله اول آغاز شود، زمانی که رهبران اسرائیل و بخش بزرگی از اسرائیلی ها با ایده تشکیل کشور فلسطین مخالف هستند، نامشخص است. قمار دولت بایدن برای تشکیل دولت مستقل فلسطین بر از سرگیری تلاش های دیپلماتیک برای عادی سازی رابطه عربستان سعودی و اسرائیل استوار است، روندی که ابتدا با حمله 7 اکتبر حماس و جنگ متعاقب آن متوقف شد.

🔹همانطور که توماس فریدمن، خبرنگار کهنه کار حوزه خاورمیانه و کارشناس مورد علاقه بایدن در ستون اخیر برای نیویورک تایمز نوشت، اسرائیل در ازای عادی سازی باید اصولاً با "خروج از غزه و متعهد شدن به تلاش برای تشکیل کشور فلسطین" موافقت کنند. برای به نتیجه رسیدن کل بسته مورد توافق ، ایالات متحده همچنین متعهد به یک اتحاد امنیتی تقویت‌شده با سعودی‌ها برای مقابله با نفوذ فزاینده چین در خاورمیانه و جلوگیری از «بلندپروازی های منطقه‌ای» ایران است.

🔹این با منطق توافقنامه ابراهیم دولت قبلی دونالد ترامپ مطابقت دارد که در سایه آن اسرائیل برای اولین بار از سال 1994 با چهار کشور عربی روابط دیپلماتیک برقرار کرد. هر دو این ابتکارات از یک فرض سرچشمه می‌گیرند که اسرائیل پس از برقراری روابط مسالمت‌آمیز با دیگران، حاضر به ارائه امتیازهایی در میدان به فلسطینی ها خواهدشد. این فرض از قبل شکست خورده است./ جماران

متن کامل را در لینک زیر بخوانید:
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1631509

@samassoumi
جهان دیپلماسی pinned «📝 فارن پالیسی: 🔴توافق اسرائیل و عربستان سعودی، سودی برای فلسطین ندارد 🔴آمریکا باید دست از اقدام های نمادین بردارد و فلسطین را به رسمیت بشناسد 🔴فلسطینی ها قابل نادیده گرفته شدن نیستند 🔹«توافق اسرائیل و عربستان سعودی، فلسطین را آزاد نخواهد کرد.» فارن پالیسی…»
🔍 مروری بر روند تبدیل شدن فرانسه به یکی از تندروترین کشورها علیه روسیه

چکمه سربازان اروپا به خاک اوکراین می‌رسد؟

محمدحسین لطف‌الهی

🔹در سومین روز از ماه مه، دستیار سابق وزیر دفاع آمریکا با انتشار یادداشتی در بلاگ شخصی خود، بسیاری را شوکه کرد. استفان برایان در این یادداشت مدعی شد که فرانسه «رسماً» اولین واحد از سربازانش را به اوکراین اعزام کرده و افزود: «این سربازان از لژیون خارجی ارتش فرانسه برای کمک به تیپ ۵۴ مکانیزه ارتش اوکراین در منطقه اسلاویانسک اعزام می‌شوند.» او در ادامه مدعی شد که «۱۰۰ نفر از ۱۵۰۰ سربازی که انتظار می‌رفت اعزام شوند، در حال حاضر به اوکراین رسیده‌اند.»

🔹سه روز بعد در ششم مه، وزارت خارجه فرانسه در پستی در شبکه اجتماعی ایکس این خبر را تکذیب کرد و آن را «بخشی از کارزار پخش اطلاعات دروغین درباره حمایت‌های فرانسه از اوکراین» خواند. این وزارتخانه همچنین نوشت که «فرانسه هیچ نیرویی را به اوکراین اعزام نکرده است.» ساعاتی بعد از این پست نیز برایان در یادداشتی دیگر در بلاگ شخصی خود «احتمال بروز اشتباه» از سوی خود را پذیرفت.

🔹هرچند تکذیب رسمی فرانسه نشان داد که پاریس هنوز و در شرایط فعلی جنگ تصمیمی برای اعزام رسمی نیرو به اوکراین ندارد اما اظهارنظرهای اخیر امانوئل مکرون و تأکید او بر اینکه «گزینه اعزام نظامیان فرانسوی به اوکراین را کنار نمی‌گذارد» نشان می‌دهد که وضعیت روابط پاریس و مسکو نسبت به ماه‌های آغازین جنگ بسیار متفاوت شده است.

در این گزارش می‌خوانید:

- آیا نیروهای فرانسوی در اوکراین هستند؟
- تغییر گام به گام سیاست فرانسه در قبال روسیه
- نگاه فرانسوی‌ها به مسأله اعزام نیرو
- نگاه کشورهای اروپایی متحد فرانسه به مسأله اعزام نیرو


اینجا بخوانید:

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-15946

@SaMassoumi
🔴 تحلیل المانیتور از سخنان کمال خرازی: جهان باید ایران را به عنوان دارنده بالقوه سلاح هسته ای بپذیرد

♨️به گزارش جماران، المانیتور در گزارشی به قلم خبرنگار این رسانه در تهران نوشت: بررسی دیگر اظهارات مقامات ایرانی نشان می دهد که اظهارات این دیپلمات کهنه کار در خلاء بیان نشده است.

♨️این سخنان در الگوی جدیدی قرار می گیرد که در آن جمهوری اسلامی کمتر نسبت به بیان اهداف برنامه هسته ای خود که برای دو دهه هسته اصلی مقابله این کشور با دشمنان غربی خود بوده، احتیاط به خرج می دهد.

♨️پیام پنهانی که در این سخنان برای دشمنان در نظر گرفته شده این است که زمان آن فرا رسیده که غربی ها حقیقت تلخی را که مدت ها از آن می ترسیدند، شنیده و تهران را به عنوان دارنده بالقوه سلاح های هسته ای بپذیرند.

👈 المانیتور در ادامه این نوشتار تاکید می کند که دو مسئله نخستین حمله نظامی ایران به خاک اسرائیل(سرزمین های اشغالی) و ایجاد چالش و تنش میان رئیس جمهور آمریکا و اسرائیل منجر به افزایش اعتماد به نفس ایران و سخن گفتن مقام های ایرانی از دستیابی به سلاح هسته ای شده است./ جماران

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1631530

@SaMassoumi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹 خرازی: اگر اسرائیل ایران را تهدید هسته‌ای بکند ممکن است در دکترین هسته‌ای خود تجدیدنظر بکنیم

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در سومین همایش گفت‌وگوهای ایرانی-عربی با عنوان «برای همکاری و تعامل»:

🟦رژیم صهیونیستی با کمک و حمایت آمریکا و اروپا سلاح های هسته ای را بدست آورده است

🟦ما از سال 1974 خواهان منطقه عاری از سلاح های هسته ای بودیم و هنوزم هم هستیم

🟦اگر اسرائیل کشورهای دیگر را به توان هسته ای تهدید کند طبیعتا کشورهای دیگر نمی توانند ساکت بنشینند

🟦در مصاحبه ای که با الجزیره داشتم اعلام کردم که اگر اسرائیل جسارت بکند و ایران را تهدید هسته‌ای بکند ما ممکن است در دکترین هسته‌ای خود تجدیدنظر بکنیم

🟦ما خواهان سلاح هسته ای نیستیم و فتوای رهبر انقلاب نیز بر این اساس هست که تولید و کاربرد سلاح هست های حرام است ولی اگر دشمن شما را تهدید بکند چه کار باید بکنیم؟ ناچار می شویم در دکترین خود تغییر ایجاد بکنیم.

@SaMassoumi
جهان دیپلماسی
🔹 خرازی: اگر اسرائیل ایران را تهدید هسته‌ای بکند ممکن است در دکترین هسته‌ای خود تجدیدنظر بکنیم رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در سومین همایش گفت‌وگوهای ایرانی-عربی با عنوان «برای همکاری و تعامل»: 🟦رژیم صهیونیستی با کمک و حمایت آمریکا و اروپا سلاح های هسته…
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎙️پیام غیرمستقیم کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی به ایالات متحده :

⭕️ما دنبال سلاح هسته ای نیستیم

⭕️شما از دیپلماسی فرار کردید، ما آماده مذاکره هستیم

⭕️به برجام بازگردید

⭕️می توانیم درباره خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای صحبت کنیم

🔹ما خواهان سلاح هسته ای نیستیم و فتوای رهبر انقلاب نیز بر این اساس هست که تولید و کاربرد سلاح هست های حرام است ولی اگر دشمن شما را تهدید بکند چه کار باید بکنیم؟ ناچار می شویم در دکترین خود تغییر ایجاد بکنیم.

🔹آمریکایی ها در پاسخ به سخنان من گفتند که «دیپلماسی بهترین راه است.»بله، بیایید گفت و گو کنیم که چگونه می توانیم از طریق دیپلماسی منطقه را عاری از سلاح هسته ای کنیم. این شما بودید که از دیپلماسی فرار کردید.

🔹مگر شما نبودید که از برجام خارج شدید؟

🔹مگر شما نیستید که امروز هم آمادگی برای بازگشت به میز مذاکره را ندارید؟چرا می گوئید که دیپلماسی بهترین راه است؟ بله ما هم معتقد هستیم که دیپلماسی بهترین راه است.

🔹ما آماده مذاکره هستیم. به برجام بازگردید و این فرصتی خواهد بود که در مورد مسئله منطقه خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای هم صحبت کنیم.
@samassoumi
2024/06/01 02:19:47
Back to Top
HTML Embed Code: