Telegram Web Link
خلیج فارس تا ابد خلیج فارس می ماند

گفت و گوی صالح نیکبخت؛ حقوقدان با نشریه نسل فردا

دونالد ترامپ رییس جمهور امریکا هیچ اطلاعات تاریخی و جغرافیایی در مورد کره زمین وقوانین بین المللی ازجمله قانون دریا ها ندارد .شغل او تجارت ومعاملات ملک (Real State )است و البته در این زمینه سابقه وتجربه دارد .پدرش هم در کانادا به این شغل ‌و مشاغل دیگر مشغول بوده است . سخن او در خصوص تغییر نام خلیج فارس فاقد اعتبار و ارزش قانونی است .زیرا این خلیج براساس اسناد تاریخی و کتاب هاییکه پیش از میلاد مسیح و کشف قاره آمریکا و نیز مهاجرت خانواده او از ایرلند به آمریکا ،نوشته شده به همین نام (خلیج فارس ) بوده است . در ۲۵۰۰ سال گذشته نیز در تمام اسناد تاریخی از این خلیج با نام خلیج فارس یاد شده است ۰شنیده ام «کریستف کلمب » کاشف قاره امریکا هم در خاطرات خود و نیز درکتابهای درسی مدارس امریکا از این خلیج با Persian Gulfنام برده شده است. احتمالا اقای ترامپ شاگرد کند ذهنی بوده که این نام مشهور را یاد نگرفته است .وانگهی در زمانی که او شومن برنامه یکی از تلویزیون‌های امریکا بوده بارها نام Persian gulf را به کاربرده است ۰معلوم میشود پریزیدنت ترامپ غیر از کند ذهنی حافظه ای ضعیف هم دارد . این کند ذهنی وکم حافظه بودن او در اظهارات مغایر و پراکنده گویی او مشهود است .
او کسی نیست که صلاحیت اظهار نظر در مورد نام خلیج فارس یا خلیج مکزیک و تعلق مالکیت جزیره گریلند به آمریکا را داشته باشد با این حال بسیاری از مردم فرهیخته امریکا وجهان از اینکه چنین فردی رییس جمهور امریکا شده است شگفت زده اند.چون او بازرگان است و میخواهد با راهکار و تبلیغات بازرگانی همراه با جنجال وهیاهو سیاست خارجی کشورش را رهبری کند . گرچه هنوز اخبار رسانها درمور قصد ترامپ درمورد تغییر نام خلیج فارس تایید نشده است ، ولی این شبهه در ارتباط با تغییر نام خلیج فارس در آستانه سفر او به برخی کشورهای شبه جزیره عربستان از انجهت مطرح شده که می خواهد با این اظهارنظرها وتغییر نام خلیج فارس توجه اعراب را به درایت نداشته خود جلب کند تا با جذب سرمایه گذاری اعراب در آمریکا و نیز تامین انرژی کشورش از منابع نفتی خلیج فارس و با
زنده کردن «پیمان فراموش شده ابراهیم ‌»و تقویت روابط کشورهای عرب با اسرائیل منافعی برای امریکا ایجاد کند ورسوایی طرح افزایش تعرفه ها که اقتصاد جهان را به سوی رکود میکشاند واز آن طرفی نبسته است جبران نماید .ترامپ مثل همیشه با توهین و فحاشی به مقامات دولتهای سابق امریکا، خودرا رهبری قهرمان برای حل مسایل کشورش معرفی می کند. درحالیکه هیچ یک ازاظهارات او درمورد مسایل مختلف نه پایدار است و نه مبنای قانونی وعقلی دارد .اسناد تاریخی و قوانین بین المللی هم ادعای بیهوده اورا تایید نمی کند. در آمریکا ،مراجع علمی ودانشگاهی این کشور نیز برای گفته او در مسایل سیاسی واقتصادی وتغییر نام خلیج فارس اعتباری قائل نیستند باید به ترامپ و امثال او گفت خلیج فارس همیشه خلیج فارس بوده و خواهد ماند از حیث قوانین دریاها و مناطقی که به دریا ها مرتبط است مانند جزیره و شبه جزیره و خلیج که هرکدام تعریفی خاص دارد اینگونه نام ها تابع وضعیتی است که به لحاظ تاریخی برای این مکان ها ثبت شده است .بنابراین دیگران حتی اگر مراجع بین الملل هم باشند یا افراد و اشخاص به اعتبار سمت شان در یک کشور نمی توانند نام مکان ها را براساس خواست و تمایل خود و اهداف ویژه تغییر دهند . مضافا حتی اگر ایشان خلیج فارس را خلیج عربی بداند هیچ نهاد حقوقی واشخاص حقیقی وحقوقی برای سخن او ارزشی قائل نیستند زیرا اینگونه نام ها توسط مراجع علمی و تاریخی تایید شده و نمی توان با نظر فرد یا افراد و نیز نهادهای رسمی امریکا تغییر پیدا کند.
@salehnikbakht
👍14👎82
📢 جروزالم پست: گزارش‌ها حاکی از آن است که ترامپ قصد دارد به‌زودی کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد

◀️ جروزالم پست از احتمال به رسمیت شناخته شدن فلسطین توسط ترامپ خبر داد.
 
◀️ به گزارش این روزنامه به نقل از یک منبع دیپلماتیک خلیج ‌فارس‌ که از افشای هویت یا موضع خود خودداری کرد،  گفت: «اگر بیانیه‌ای از سوی آمریکا مبنی بر به رسمیت شناختن کشور فلسطین صادر شود، این مهم‌ترین بیانیه‌ای خواهد بود که موازنه قدرت در خاورمیانه را تغییر می‌دهد و کشورهای بیشتری به توافق‌نامه‌های ابراهیم خواهند پیوست»/ انتخاب
_
اصلاحات نیوز
@Eslahatnews
🔗 Eslahatnews.com
👍4
Forwarded from انتخابات آمریکا... ادامه راه (ALIREZA SARFARAZI)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
گام بلند اروپا

در رویداد بزرگ امروز اروپا، رهبران کشورهای اروپایی در کیف حضور یافتند و این همایش جذاب با اعلام حمایت مستحکم از اوکراین همراه بود.

رهبران اروپایی در کنار زلنسکی درخواست و دعوت آتش‌بس سی روزه را اعلام کردند و با گفتگوی جالب توجه با ترامپ در این دورهمی، این تقاضای آتش‌بس را که ترامپ نیز پیش از این به طور ویژه مطرح کرده بود... رسمیت دادند.

حالا باید دید که پوتین...

@usgelections
👍4
Forwarded from هم‌میهن
حسین اکبریان:
«من برای گرفتن این عکس حدود ۱۰ بار به پارک ملی کویر سفر کردم تا یک بار شانس یار من شود و همه شرایط آماده ثبت این قاب زیبا شود.
یک‌بار آلودگی یک‌بار ابر و بار دیگر هردو مانع دیدن دماوند می‌شدند.
مادر ایران از پارک ملی کویر و فاصله ۲۰۰ کیلومتری...»

@hammihanonline
18👍6😍1
Forwarded from دلنوشته‌های تاریخیِ علی مرادی مراغه‌ای (على مرادی مراغه ای)
💥کمی شوخی، کمی جدی!
✍️
علی مرادی مراغه ای

در مجله خواندنیها داستان خنده داری آمده بود از این قرار که:
«حاج حسن آقا درشکه ای داشت که آنرا به قاطرها می بست. نصرت الدوله طالب آن درشکه و قاطرها بود می خواست آنها را بخرد. سیصد تومان می فرستد که بخرد، حاج حسن آقا که نمی خواست معامله کند اما سرانجام از روی رودربایستی مجبور به معامله شده درشکه را می فروشد ولی، کاغذی به نصرت الدوله نوشته و می فرستد بدین مضمون که:
درشکه را خدمتتان فرستادم ولی خواهش می کنم قاطرها را زیاد اذیت نکرده در حق قاطرها پدری کنید...!»

⏹️طفلکی نصرت الدوله! چون می دانید که پدر قاطرها می شود اولاغ...!


#کمی_شوخی_کمی_جدی
👍7🤣3
*از رنجش تا روشن شدن: چگونه با گفت‌وگو، سوء‌تفاهم را به درک تبدیل کنیم*

رنجیده‌شدن احساسی انسانی است. گاهی کلام یا رفتار کسی در ما احساس بی‌احترامی، طرد یا نادیده‌گرفته‌شدن ایجاد می‌کند. *در این لحظه‌ها، ذهن‌مان به سرعت به‌دنبال علت و مقصر می‌گردد. اما چیزی که اغلب فراموش می‌کنیم این است که برداشت ما همیشه برابر با واقعیت نیست.*

در بسیاری از مواقع، آنچه ما را ناراحت می‌کند نه خودِ اتفاق، بلکه تعبیر ما از آن اتفاق است. و در اینجاست که گفت‌وگو به‌عنوان ابزاری حیاتی وارد می‌شود—گفت‌وگویی نه برای دفاع یا حمله، بلکه برای فهمیدن.



*رنجش چیست و چرا شکل می‌گیرد؟*

رنجش زمانی شکل می‌گیرد که چیزی بر خلاف باور، انتظار، تصویر ما از خود، و یا با زخم‌های حاضر در درون ما که ممکن است حتی در جریانات غیر مرتبط با مورد کنونی شکل گرفته باشند برخورد می‌کند. این واکنش طبیعی است اما اگر بدون بررسی و مکث به آن تکیه کنیم، ممکن است تصمیم‌هایی بگیریم که نه تنها برای طرف مقابل ناعادلانه اند، بلکه به ضرر رابطه و آرامش خودمان باشد.

به‌همین دلیل، مهم است قبل از نتیجه‌گیری:

از خود بپرسیم: *«من چه برداشتی کردم؟ آیا ممکن است اشتباه فهمیده باشم؟»*

مکث کنیم تا *فرصت گفت‌وگو* ایجاد شود، نه گسست.


*گفت‌وگو: پاسخ در برابر پیش‌داوری*

گفت‌وگو فرصتی است برای بررسی این سؤال:
«آیا واقعاً طرف مقابل قصد آزار یا آسیب داشته؟ یا من چیزی را براساس تجربه یا ذهنیت قبلی تفسیر کرده‌ام؟»

*گفت‌وگوی واقعی یعنی:*

-پرسش پیش از قضاوت

-شفاف‌سازی پیش از دلخوری عمیق

-گوش دادن برای فهمیدن و نه برای جواب دادن


*اما این گفت‌وگو فقط برای "طرف مقابل" نیست. ما نیز مسئولیم. اگر احساس رنجش داریم، این مسئولیت ماست که:*

-با صداقت بیانش کنیم؛

-با فروتنی اجازه بدهیم طرف مقابل هم توضیح دهد؛

-با ذهن باز بشنویم و *نه با آماده‌سازی برای دفاع یا حمله* .



*وقتی گفت‌وگو جای رنجش را می‌گیرد، چه اتفاقی می‌افتد؟*

بسیاری از سوء‌تفاهم‌ها رفع می‌شوند.

-آرامش روانی بر می‌گردد.

-روابط عمیق‌تر و واقعی‌تر می‌شوند.

-احساس قدرت و وضوح درونی جای خشم و سردرگمی را می‌گیرد.


*تمرین‌هایی برای مدیریت رنجش و تقویت گفت‌وگو*

۱. *تمرین مکث و مشاهده*

هر بار که احساس رنجش یا ناراحتی کردید، به‌جای واکنش فوری، ۵ نفس عمیق بکشید. سپس از خود بپرسید:

-«چه چیزی درون من لمس شده؟»

-«آیا این موضوع واقعاً مربوط به الآن است یا به موردی قدیمی‌تر ربط دارد؟»


۲. *تمرین پرسش‌گری*

به‌جای فرض کردن نیت طرف مقابل، این جمله را تمرین کنید:
«می‌تونم بپرسم منظورت از اون حرف چی بود؟ چون احساس کردم ممکنه ناراحت‌کننده باشه، ولی شاید هم اشتباه برداشت کردم.»

۳. *تمرین شنیدن فعال*

در گفت‌وگو با دیگران، به‌جای آماده‌کردن پاسخ، فقط گوش بدهید. *توجه کامل، تماس چشمی، و مکث پیش از پاسخ دادن* را تمرین کنید.

۴. *تمرین بیان احساس بدون سرزنش*

به‌جای گفتن: «همیشه حرفات آزاردهنده‌س»،
بگویید: «من وقتی اون جمله رو شنیدم، احساس کردم نادیده گرفته شدم.»

۵. *بازتاب‌گیری*

پس از هر گفت‌وگوی چالشی، از خود بپرسید:

-«چه عکس‌العملی را خوب انجام دادم؟»

-«کجا می‌توانستم بهتر گوش بدهم یا محترمانه‌تر پاسخ بدهم؟»



*سخن پایانی: از رنجش تا وضوح، از قضاوت تا گفت‌وگو*

رنجش نشانه‌ی ضعف نیست، اما ماندن در آن بدون بررسی، ما را از ارتباط واقعی بازمی‌دارد. گفت‌وگو هنر حرکت از پیش‌فرض‌ها به فهم، از دلخوری به روشنی، و از قضاوت به رشد مشترک است.

ما مسئولیم، و نه فقط برای آنچه حس می‌کنیم، بلکه برای راهی که انتخاب می‌کنیم تا آن حس را معنا، بیان و مدیریت کنیم.

شجاعتِ پرسیدن، شنیدن، و گفتگو با صداقت، همان چیزی‌ست که روابط انسانی را زنده نگه می‌دارد.
@salehnikbakht
6
دیگری به مثابه پناهگاه

جواد کاشی


تعهدات ایدئولوژیک همراه با منافع گروهی و فردی، نظام جمهوری اسلامی را محتاط کرده بود.ترجیح می‌داد تن به هیچ تغییری ندهد. بهترین تصمیم‌گیری را تصمیم نگرفتن می‌دانست. در میان نه این نه آن، یک جزیره ثبات ساخته بود. شتاب تحولات جهانی و منطقه‌ای همه چیز را دگرگون کرد. شتاب به واقعیت قدرت می‌بخشد. چندانکه خواب‌های آرام آشفته می‌شوند و چشم‌ و گوش‌های بسته باز.
فروبستگی به واقعیت، خصیصه نظام‌های ایدئولوژیک است و همان واقعیت پاشنه آشیل آن خواهد شد.
امروز واقعیت یقه نظام را چسبیده و همراه خود می‌کشاند. واقعیت هنگامی که قدرتی بیش از جزم‌های ایدئولوژیک یا شبکه مسدود منافع پیدا می‌کند، بی‌رحم می‌شود. همه کاسه کوزه‌های قدیم و مقدس را می‌شکند. همه چیز را عریان می‌کند. یکباره می‌بینی روزگاری دیگر سرزده که همه چیز دگرگون شده است.
همین خصیصه بی‌رحم واقعیت است که شرایط را ترس‌آور کرده است. آیا کاسه کوزه داران قدیم، می‌نشینند و تماشا می‌کنند؟ یا باید منتظر انعقاد نطفه افکار و اعمال انتحاری باشیم؟ کسانی از راه برسند و برای کنترل نیروی ویرانگر واقعیت، خود و دار و ندار پیرامون‌شان را منفجر کنند؟
آنچه این چشم‌انداز خطرناک را تشدید می‌کند، غریو فریاد جریان‌هایی است که به نفع واقعیت کف و سوت می‌کشند. آنها به نام واقعیت در انتظار روزی هستند که خیمه و خرگاه رقیب را سوخته ببینند و خود را داعیه‌دار روز و روزگار نو. خیال می‌کنند همان واقعیت که رقیب را عریان می‌کند، لباس فاخری برای آنان خواهد دوخت. طنز تلخی است که آنها نیز از همین امروز نظام جزم‌اندیشانه و دگرستیزانه‌ای به نام ناسیونالیسم یا هر نام دیگری ساخته‌اند. کلمات را شمشیرهای تیز کرده‌اند تا در روز حادثه همه چیز را به انحصار خود درآورند. خبر ندارند روند پرشتاب حوادث چشمش را بسته و همه چیز را می‌سوزاند. آنها خود در زمره هیزم‌های آتش‌اند.
واقعیتی که هر روز شتاب بیشتری می‌گیرد، یک طوفان قدرتمند است. به جای طرفداری از مسیر آن، باید به فکر پناهگاهی همگانی بود. ما هیچ پناهگاهی جز یکدیگر نداریم.
گروه‌های ذی نفع با جزم‌های ایدئولوژیک‌شان تنها به سمت واقعیت مسدود نیستند بلکه همزمان به سمت دیگری هم مسدودند. امروز جمهوری اسلامی و مخالفین براندازش به یک اندازه به سمت دیگری‌های پرشمار این دیار کورند. گشودگی به دیگری تنها امکان گریز ما از طوفان غیر قابل پیش بینی حوادث است.بایستیم. در سایه بی‌معنا شدن دوگانه‌سازی‌های نیم قرن گذشته به دیگری‌ها بنگریم. هرکدام از ما در یک یا چند دیگری سرمایه‌ای فراموش شده اندوخته‌ایم.
@salehnikbakht
👍3
بالاخره یک کاری...

دکتر رضا ابوتراب

آن قدیمها برای ما بچه ها ، معلم‌،پدر ، مادر و هرکس بزرگتر از ما بود دانا و خردمند محسوب میشد.
دستورات بزرگان و بخشنامه‌ها و اطلاعیه ها، وحی های مُنزَلی بودند که پذیرفتن درست بودن آنها قانون و رسم زندگی بود حتی اگر به عقل ما جور نمی آمد  و این اقتدار و اعتماد به بزرگتر و بالاتر در همه ارکان دولت و ملت دیده می‌شد.
بزرگ تر هم که شدیم باز هم تا مدتها تصور می‌کردیم  پشت پرده همه این کارهای به ظاهر غیر عاقلانه ی عزیزان بالا، لابد کلک و سیاست و کیاستی ست که بعدا رو خواهد شد. ولی هرچه گذشت بیشتر و بیشتر فهمیدیم که انگار پشت این بی عقلی ها نه توطئه ها و سیاست های آنچنانی بلکه تنها آدمهای بی عقل اینچنانی هستند!
چند شب قبل ساعت ۱۱ شب ، آموزش و پرورش بخشنامه ای منتشر کرد و دستور داد از فردا مدارس از ۶ صبح باید باز و ۹و نیم صبح تعطیل شوند.
حتی اگر فرض کنیم هیچیک از دست اندرکاران این بخشنامه ی بچگانه بچه یا نوه ی مدرسه ای نداشته باشند آیا هیچ کدامشان به این فکر کرده اند که  والدینی که شاغلند چطور می‌توانند برنامه صبح فردایشان را با بخشنامه ی شبانه این عزیران تنظیم کنند؟ مثلا چطور میتوانند ساعت ۱۱ از بخشنامه شبانه آموزش و پروش خبر دار شوند و صبح فردا بچه را مثلا ۴و نیم صبح بیدار کنند و تا ۵ و نیم، صبحانه بدهند و آماده کنند تا ۶ به مدرسه برسد و ۹ صبح هم از آنور شهر از محل کار برگردند تا بچه را از مدرسه به خانه ای که کسی در آن نیست برگردانند؟
و تازه مگر تمام این دردسرها برای آموزش دادن چه چیزهایی ست؟
چند وقت پیش که دختر کوچکم به علت آلودگی به صورت مجازی مدرسه میرفت متوجه صدای سینه زنی و روضه خوانی از اتاقش شدم و وقتی وارد اتاق شدم و اعتراض کردم که چرا به کلاس درس گوش نمی‌دهی؟ توضیح داد که این درس کلاس هدیه های آسمانی ست و این صدای روضه ای که از اپلیکیشن شاد پخش می‌شود .درس مدرسه اوست و حالا چه اصراریست که با چنین برنامه های درسی مشعشعی آنهم فقط چند روز مانده به پایان سال تحصیل ساعت کار تمام مدارس و به تبع آن کار و بار همه والدین را شبانه به هم بریزیم؟
صبح امروز وقتی ما و بچه ها متوجه این بخشنامه شدیم بهترین حرف را دختر ۸ ساله ام با آن ژست عاقل اندر سفیه ش زد که گفت:
" این بی عقل ها بالاخره یک کاری از روی عقل کردند"
و منظورش البته زود تعطیل کردن مدرسه بود نه زود شروع کردنش!
دو دستوری که البته هیچکس آن را جدی نگرفت.
امروز همان ساعت همیشگی بچه ها به مدرسه رفتند و مدرسه ها هم بدون اینکه توجهی به بخشنامه یکهویی شبانه وزیرشان کنند در همان ساعت همیشگی مدرسه ها را تعطیل کردند.
و همه چیز وقتی مضحک تر میشود که تمام این بی عقلی ها درمبارزه با ناترازی فقط بخاطر لجبازی نه چند بچه دبستانی بلکه چند آدم پرمدعا بر سر جلو و عقب نکشیدن ساعت ناقابلیست که سالها بدون هیچ مشکلی در همه جای دنیا از جمله ایران جلو و عقب میشد.
و البته بسیاری از بخشنامه ها و برنامه های کشور همین قابلیت مسخره شدن توسط یک دختر ۸ ساله را دارا هستند.
آن از انرژی هسته ای شان که به اندازه چند جنگ و زلزله خرج روی دست کشور گذاشت و حالا معلوم شده نه تنها با آن نمیتوان یک لامپ روشن کرد بلکه حتی با آن نمیتوان نیت ساختن یک بمب ناقابل را داشت  و لابد مثل بچه ها هدف از این‌همه هزینه فقط زبان درازی به دنیا بوده است.
امروزه بر خلاف دورانی که مردم دیوانه بازی های عزیزان را جدی میگرفتند و برای هر کم عقلی آنها صد ها خط تفسیر و تحلیل جور می‌کردند  کسی نه برای بخشنامه های آموزش و پرورش نه نطق‌های آتشین نه شعارها و نه تهدیدات نه تشویقات این جماعت تره هم خرد نمیکند.
نسل جدید مثل دختر ۸ ساله من برخلاف نسل ما به این جماعت به چشم کم عقل هایی نگاه میکند که نباید آنها را جدی گرفت.
ماهواره بعد از ده ها سال که تبدیل به جهاز دخترها شده هنوز غیرقانونی ست  و حجاب قانونیست که نمی‌توان حتی ابلاغش کرد چه برسد اجرایش!
بخشنامه ی مدرسه ها را نه والدین جدی میگیرند نه بچه های هشت ساله و نه حتی خود مدیران دولتی مدارس!
و انگار مدتهاست به جدی گرفته نشدن و بی عقل خوانده شدن عادت کرده اند.
در دوران انترنی در بخش روانپزشکی بیماری بستری بود که هر روز یکی از اساتید را به سر بریدن تهدید میکرد و آن استاد همیشه با لبخندی از کنار تختش رد میشد بعدها از دوستی شنیدم که آن بیمار دیوانه چند روز بعد از ترخیص به مطب آن استاد رفته و  چاقویی را از زیر کاپشنش در آورده و آماده بریدن سر استاد بوده و اگر مردمی که در مطب بودند به موقع نمی‌رسیدند او واقعا سر استاد را گوش تا گوش بریده بوده و این یعنی گرچه نباید بی عقلان را جدی گرفت ولی این به شرطی ست که شوخی شوخی چاقویی واقعی در دست آنها نباشد.
آیا ما به اندازه آن استاد خوش شانس هستیم؟
آیا به قول دخترم اینها بالاخره یک کاری از روی عقل میکنند؟
منبع : مخ نویس
👍81
علی رضایی

۱۰ میلیون دلار برای ارائه اطلاعات از جولانی به پنتاگون؟!
نه، لازم نیست زیاد جستجو کنید...
آقای تروریست با کرواتی بر گردن همین امروز با افتخار دست در دست "پرزیدنت ترامپ" گذاشت !
تروریست‌پروری به سبک کاخ سفید ترامپ را مشاهده کردید؟!خون را از دست های تروریست میشویند و جلوی دوربین با او خوش و بش می کنند. اراذلی چون پوتین و عواملش نیز در صف ایستاده اند ...
آفرین بر حُسن انتخاب رأی‌دهندگان آمریکایی...
به کسی رأی دادند که امروز با مردی دست دهد که تا دیروز دستش تا مرفق در خون غیر نظامیان غوطه ور بود.
اردوغان هم لابد از خنده روده‌بُر شده؛
دوستان قدیمی، بازی‌های قدیمی.
تروریست‌شویی با طعم دموکراسی!
و چه بگوئیم به هموطنانی که دست بر آسمان بودند تا چنین ولگردی که خط قرمزش دیکتاتورها و تروریست های عالم اند ، دوباره به کاخ سفید برگردد و منجی آزادی شود....
امان از جهل و نادانی و توهم برخی...
افسوس
@salehnikbakht
👍13👎6
Forwarded from انتخابات آمریکا... ادامه راه (ALIREZA SARFARAZI)
#ترامپ و توافق!

روزنامه‌نگار معروف واشینگتن‌پست در توضیح آنچه دیروز درباره ایران گفت و امروز بر آن به گونه متفاوتی تأکید کرده است، اظهار داشته است که فراتر از همه حرفهای پراکنده #ترامپ، باید به سخنان اصلی او نگریست. دیوید ایگنیشس، علاقه #ترامپ به برقراری رابطه با ایران را جدیتر از هر چیز دانسته است و اظهارات #ترامپ درباره باور نداشتن #ترامپ به "دشمن ابدی" را پیام جدی او به نظام ایران دانسته است!

در این راستا... باید اشاره کنیم و تأکید دوباره کنیم که #ترامپ دیروز از "نظام ایران" خواست که کاری بکند!

@usgelections
👍2
Forwarded from انتخابات آمریکا... ادامه راه (ALIREZA SARFARAZI)
... حالا دل بن‌سلمان می‌تپد!

#ترامپ به جایی رسید که باید می‌رسید. برخلاف تصویری که او ایجاد کرد و کوهی از خبرها که در این روزها ایجاد کرد... این بخش از سفر او است که همه حرفها را در خود دارد.

استقبال امیر قطر از #ترامپ که روزگاری نه چندان دور، با برنامه سعودی-اماراتی، کشورش را به مرز بحران برد، بسیار تاریخی است. این اوج گروکشی و خودفروشی سیاسی است که #ترامپ به نمایش گذاشته است و بی هیچ تردیدی، هنر قطریها و نتیجه‌بخش بودن برنامه چندین ساله گسترش نفوذشان در سیاست آمریکایی، نتیجه داده است.

#ترامپ به دوحه می‌رود و حالا با همه در تماس خواهد بود. قطریها آنقدر سرشان شلوغ است که "فعلاً" معادلات سوریه به ظاهر قدری از دستشان خارج شده است ولی...

حماس، حزب‌الله، طالبان، اسرائیل، نظام ایران و حتّی بخشی از تعاملات هندیها، از مسیر گفتگوها و حضور #ترامپ در قطر می‌گذرد.

رقابتی جذاب که سالها است شکل گرفته است... در حال جدی شدن است. بازی با عروسکی مثل ترامپ و اعمال قدرت در بخشهای مختلف...

داستان آنقدر پیچیده است که در این میان... حتی بحرینیها هم برای نقش آفرینی وسوسه شده‌اند و با ایران گفتگو کردند!

@usgelections
👍2👎1
انتقاد تند رابرت دنیرو از ترامپ در افتتاحیه کن

رابرت دنیرو در مراسم افتتاحیه هفتادوهشتمین جشنواره فیلم کن، ضمن دریافت نخل طلای افتخاری، با حمله به ترامپ از تهدید هنر و دموکراسی در آمریکا سخن گفت و خواستار اقدام جهانی برای دفاع از آزادی شد.
دنیرو گفت: در کشور من، ما داریم با تمام قوا برای دموکراسی‌ای که روزی آن را بدیهی می‌دانستیم،می‌جنگیم. این مبارزه به همه ما مربوط است، زیرا هنر جایی‌ است که مردم را کنار هم می‌آورد. هنر به‌دنبال حقیقت است، تنوع را می‌پذیرد و دقیقاً به همین دلیل تهدیدی برای مستبدان و فاشیست‌هاست.
دنیرو ، ترامپ را «رئیس‌جمهور بَربَر آمریکا» خواند و گفت: این فرد اکنون رئیس یکی از مهم‌ترین نهادهای فرهنگی کشور ما (مرکز کندی) شده، بودجه هنر، علوم انسانی و آموزش را کاهش داده و حالا تعرفه ۱۰۰ درصدی بر فیلم‌های خارجی وضع کرده است. این قابل‌قبول نیست. نمی‌توان برای خلاقیت قیمت گذاشت، ولی ظاهراً می‌توان بر آن تعرفه بست.
دنیرو تأکید کرد که این تهدیدها فقط محدود به آمریکا نیستند و جنبه جهانی دارند: ما نمی‌توانیم فقط تماشاچی باشیم. باید بدون خشونت، اما با اشتیاق و اراده‌ای قوی، کاری کنیم.
@salehnikbakht
👍4👏21
با تو می‌گویم:

توِ اول: صاحبانِ فعلی مجموعه‌‌های مینو و تولی‌پرس (متعلق به حسن و علی خسروشاهی)

وقتی ذهنت تاجرمآب نباشد و برای این‌کار زاده و پرورده نشده باشی، به رغم توقیف کارخانه‌های مجموعه‌های مینو، تولیدارو و تولی‌پرس متعلق به خانواده خسروشاهی، آن را زیان‌ده نموده و یا در همان ابداعاتِ ۵۰ سال پیش درجا خواهی زد.


توِ دوم:آقازاده ها

باغی را هم که از علی خسروشاهی در محله جماران ستاندی و در آن سکونت کردی، حداکثر می‌شود محل مرور اسفار اربعه و آخرالامر فرزندت خوش‌نشین شده که زندگی‌اش هیچ نسبتی با طبقات نابرخوردار نداشته، جز آنکه عاشقانه‌های زندگی‌اش را به رُخ مردم بکشد! 

اما او که ژنتیک تولید و تجارت در خونش نهادینه‌شده، حتا با دستان خالی هم کاری کرد کارستان. و دارا خسرو‌شاهی با تحصیل در بیوالکترونیک چنین کرد. اکنون سرمایه‌گذاران اوبر ارزش این شرکت را حدود ۶۰ میلیارد دلار عنوان کرده‌اند. البته این موقعیت جذاب، مشکلات و چالش‌های زیادی را نیز برای خسروشاهی به همراه داشت. او باید فرمان این تاکسی اینترنتی را بار دیگر به‌دست می‌گرفته و پس از عبور از مشکلات مدیریتی داخلی، آن را به جاده‌ی موفقیت قبلی برمی‌گرداند.

خسروشاهی در حال حاضر در هیئت میدیره‌ی نیویورک تایمز و Fanatics عضویت دارد. Fanatics استارتاپی در حوزه‌ی فروش محصولات ورزشی است.

جالب‌تر اینکه، پسرعمه‌های خسروشاهی، هادی و علی پرتوی، بنیانگذاران وبسایت آموزشی code.org در سیلیکون ولی به‌خوبی شناخته‌شده هستند. آنها از کودکی با خسروشاهی بزرگ شده‌اند.

و اما اکنون؛ دارا خسروشاهی، مدیرعامل ایرانی‌تبار شرکت «اوبر» از جمله کارآفرینانی است که همراه ترامپ، به عربستان سعودی سفر کرده است.

@salehnikbakht
11
فراعنه قرن ۲۱ میلادی در اجلاس عربستان سعودی


📝 *قدرت مالی عظیمی که به آینده سیاست‌های ترامپ، در منطقه خاورمیانه چشم دوخته*

سه‌شنبه، ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴/ ۱۳ مه ۲۰۲۵،‌ هم‌زمان با آغاز سفر سه روزه ترامپ به سعودی، و سپس به قطر و امارات، اجلاس مجمع سرمایه‌گذاری سعودی- آمریکا در ریاض آغاز می‌شود با شرکت بیش از دو هزار نماینده و ۱۲۵ سخنران.

بررسی اسامی سخنرانان آمریکایی شرکت‌کننده در اجلاس نشان می‌دهد که این افراد در مجموع دارای حدود ۵۹۰ میلیارد دلار ثروت شخصی هستند و ارزش کمپانی‌های تحت مدیریت آنان به بیش از ۹ تریلیون دلار می‌رسد که برابر است با حدود ۳۲ درصد از GDP آمریکا.

تولید ناخالص داخلی اسمی آمریکا در سال ۲۰۲۵ حدود ۳۰ تریلیون دلار است.

برخی از این کمپانی‌ها مدیریت‌ دارایی‌های عظیمی را به دست دارند:
"بلک‌راک" حدود ۱۱ تریلیون دلار
"بلک‌استون" حدود ۱.۲ تریلیون دلار. با احتساب ارزش دارایی‌های تحت مدیریت این دو غول عظیم مالی، این افراد و شرکت‌ها نماینده بیش از ۲۱ تریلیون دلار ثروت هستند که معادل ۷۰ تا ۷۱ درصد از تولید ناخالص داخلی آمریکا است.

این فهرست نشان‌دهنده قدرت اقتصادی عظیمی است، بویژه در بخش‌های فن‌آوری و مالی، که در اجلاس حضور دارد و به آینده سیاست‌های ترامپ در منطقه خاورمیانه و خلیج فارس چشم دوخته است.

برخی اسامی و میزان ثروت شخصی و ارزش کمپانی‌های تحت مدیریت‌شان به شرح زیر است:

● "ایلان ماسک"، مدیرعامل اسپیس‌ایکس، بنیان‌گذار xAI)؛ ثروت شخصی ۴۱۸.۳ میلیارد دلار، ارزش بازار کمپانی‌های تحت کنترل (تسلا، اسپیس‌ایکس، xAI) حدود ۱.۸۳ تا ۱.۸۵ تریلیون دلار است.

● "استیون ا. شوارتزمن"، رئیس، مدیرعامل، هم‌بنیان‌گذار بلک‌استون؛ ثروت شخصی حدود ۴۷.۷ میلیارد دلار، ارزش دارایی‌های تحت مدیریت ۱.۲ تریلیون دلار، ارزش بازار کمپانی بلک‌استون حدود ۱۸۱ میلیارد دلار.

● "لری فینک"، رئیس، مدیرعامل بلک‌راک؛ ثروت شخصی حدود ۱.۷ میلیارد دلار، ارزش دارایی تحت مدیریت حدود ۱۱ تریلیون دلار، ارزش بازار کمپانی بلک‌راک حدود ۱۲۰ میلیارد دلار.
● "جنسن هوانگ"، بنیان‌گذار، مدیرعامل انویدیا؛ ‌ثروت شخصی حدود ۱۱۴.۱ میلیارد دلار، ارزش انویدیا ۲.۸۹ تریلیون دلار.

● "اندی جسی"، رئیس، مدیرعامل آمازون؛ ثروت شخصی حدود ۴۴۰ میلیون دلار، ارزش بازار آمازون حدود ۱.۹ تریلیون دلار.

● "جین فریزر"، مدیرعامل سیتی‌گروپ؛ ثروت شخصی حدود ۲۰–۵۰ میلیون دلار، ارزش بازار سیتی‌گروپ حدود ۱۴۰ میلیارد دلار.

● "الکس کارپ"، هم‌بنیان‌گذار، مدیرعامل پلانتیر؛ ثروت شخصی ۱.۶ میلیارد دلار، ارزش پلانتیر ۴۴ میلیارد دلار.

● "کریستیانو آمون"، رئیس، مدیرعامل کوالکام؛ ثروت شخصی ۵۰–۱۰۰ میلیون دلار، ارزش کوالکام ۲۰۰ میلیارد دلار.

● "آرویند کریشنا"، رئیس، مدیرعامل IBM؛ ثروت شخصی ۵۰–۱۰۰ میلیون دلار، ارزش IBM ۲۳۳ میلیارد دلار.

● مدیران عامل کمپانی‌های بزرگ تسلیحاتی- دفاعی آمریکا (مانند بوئینگ، RTX، لاکهید مارتین، نورتروپ گرومن)؛ثروت شخصی میانگین ۱۰–۲۰۰ میلیون دلار برای هر مدیرعامل، ارزش بازار بوئینگ حدود ۱۲۰ میلیارد دلار، RTX حدود ۱۵۰ میلیارد دلار، لاکهید مارتین حدود ۱۶۰ میلیارد دلار، نورتروپ گرومن حدود ۸۰ میلیارد دلار. مجموع ارزش کمپانی‌های تسلیحاتی فوق حدود ۵۱۰ میلیارد دلار.

اینجا به روشنی می‌بینیم که مجتمع نظامی- صنعتی (کمپانی‌هایی مانند لاکهید مارتین و نورتروپ گرومن) در مقایسه با غول‌های نوخاسته فن‌آوری و مالی جایگاه بسیار فروتری یافته‌اند در حالی که در دهه ١٩۴٠ چهل درصد جی‌دی‌پی آمریکا را شامل می‌شدند.

طبیعی است در دوران جدیدی که آغاز شده بخش‌های فن‌آوری و مالی باید نقش اصلی را در سیاست خارجی آمریکا، از جمله و بویژه در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه، داشته باشند.

عبدالله شهبازی

@salehnikbakht
👍61
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
عروس و داماد کُرد ایران را شگفت‌زده کردند پیمان سبز
خبری از کردستان ایران را تکان داد! زوج جوان کُرد در اقدامی بی‌سابقه، اولین روز زندگی مشترک خود را به جای مراسم سنتی، به پاکسازی دریاچه زریبار مریوان در نقطه صفر مرزی اختصاص دادند. این عروس و داماد با لباس‌های مراسم عروسی، به جمع فعالان محیط زیست پیوستند و پیام قدرتمندی به تمام ایران فرستادند. در حالی که بسیاری برای شروع زندگی مشترک به دنبال عکس‌های یادگاری و جشن هستند، این زوج با انتخاب دریاچه زریبار، این گوهر طبیعی کردستان، نشان دادند فرهنگ غنی کُردی همواره با احترام به طبیعت گره خورده است. این حرکت نمادین آنها، الگویی جدید برای جوانان سراسر کشور ایجاد کرده و روایتی متفاوت از پیوند عشق، فرهنگ و مسئولیت‌پذیری اجتماعی را به نمایش گذاشته است.

@salehnikbakht
22👏5
🌎 *«فقیرترین رئیس جمهور جهان» درگذشت*

*●«#خوزه_موخیکا» که زمانی چریک بود و پس از آنکه رئیس جمهور اروگوئه شد به دلیل سبک زندگی ساده و اصلاحات ترقی خواهانه‌اش در آمریکای جنوبی محبوب شد در سن ۸۹ سالگی به دلیل ابتلا به سرطان مری درگذشت*

@salehnikbakht
8
📝📝📝 *آئینه گر نقش نو بنمود، راست...*

👈 #یدالله_اسلامی دبیرکل مجمع نمایندگان ادوار مجلس، در یادداشتی تلگرامی نوشت:

شوربختانه سخنان #ترامپ درباره نابسامانی‌ها و بحران و کمبود برق و انرژی و از بین رفتن منابع آبی ‌و درهم‌شکستگی دشت‌های حاصلخیز درست و با واقعیت همخوانی دارد.

بسیاری از کنشگران دراین‌باره بارها و بارها نوشته‌اند و هشدار داده‌اند. آقای پزشکیان هم که هر چه از زبانش بیافتد، ناترازی نمی‌افتد، همین را می‌گوید.

انگیزه ترامپ از این هم‌سنجی بین ایران و کشورهای عربی خلیج‌فارس هرچه باشد، چیزی از واقعیت کم نمی‌کند. آقایان هم بهتر است به‌جای واکنش‌های هیجانی و شتابزده خود را به خواب نزنند.

سال‌ها گفتند که تحریم‌ها ما را قوی‌تر می‌کند. سال‌ها گفتند تحریم نعمت است. کاسبان تحریم هنر دور زدن تحریم‌ها را به عهده گرفتند و چشم و چراغ حاکمان شدند.

سالهاست که رهبران کشور از مدیریت ناکارآمد ویرانگرتر از تحریم گفته‌اند و همه می‌دانند ناکارآمدی زیان‌های بسیار به کشور وارد کرده است.

بد نیست به چند پرسش ساده پاسخ گفته شود:

▪️اختلاس‌های ویرانگر هم کار آمریکا بود؟
▪️چای دبش هم آمریکا درست کرد؟
▪️قرارداد کرسنت را هم آمریکا درهم شکست؟
▪️مدیریت منابع آبی کشور هم بر دوش آمریکا بود؟
▪️در روزهای پایانی دولت روحانی چه کسانی مانع امضای برگشت به برجام شدند؟ قانون اقدام راهبردی چرا و با چه هدفی به تصویب رسید؟

اگر بخواهیم درست بررسی کنیم؛ آقای ترامپ در دیپلماسی همگانی گام مهمی برداشت. مشاورانش به او فهماندند که با نام خلیج‌پارس بازی نکند که درهم خواهد شکست و به او هم گفتند که در هم‌سنجی بین ایران و کشورهای جنوبی خلیج‌پارس به موضوعاتی بپردازد که مردم بارها و بارها به آن اشاره کرده‌اند و ‌از آن نالیده‌اند.

کاش کارگزاران نظام در واکنش‌های سیاسی خود، نیم‌نگاهی به این‌گونه واقعیت‌ها داشته باشند.

نپذیرفتن خطا بزرگ‌ترین خطاست. خود شکن! آئینه شکستن خطاست...


#خبرستان
@salehnikbakht
👍17
2025/07/13 16:52:41
Back to Top
HTML Embed Code: