📺 ناوالنی که بود و چرا کشته شد؟

ناوالنی کیست؟
چرا مشهور شد؟
دیدگاه‌هایش چه بوده؟
مهم‌ترین فعالیت‌هایش کدام‌ها بودند؟
درباره‌ی جنگ اوکراین چه نظری داشت؟
و در نهایت؛ چرا پوتین او را کشت؟

👈 ویدیو را در یوتیوب مدبویز ببینید (لینک)

🎙 www.tg-me.com/MadBoysPodcast
💡 مدبویز درباره مسایلی که ایران بهش مبتلاست، حرف می‌زنه
پوتین به #اوکراین حمله می‌کند؛
🤡 تقصیر زلنسکی و گلوبالیسم و ناتو و آمریکاست که می‌خوان اوکراین رو ببرن تو ناتو

پوتین، تمام کشورهای شرق اروپا را به اشغال نظامی تهدید می‌کند؛
🤡 تقصیر گلوبالیسم و ناتو و آمریکاست که به اوکراین اسلحه میده

پوتین، #ناوالنی را می‌کشد؛
🤡 توطئه‌ی اوکراین و گلوبالیسم و ناتو و آمریکاست

این‌ها ردفلگ است! هر کس، تاکید می‌کنم "هر کس" از ایرانی تا غربی و آمریکایی، چنین خزعبلاتی گفت، به او مشکوک باشید، از او فاصله بگیرید، فریبش را نخورید؛ #روسیه، پوتینیسم و پوتین، شر مطلق است، تنها پاسخ درست به آن، در هم کوبیدن و نابود کردنش تا جای ممکن است!

و برای ما ایرانی‌ها هیچ چیزی نباید مهم‌تر از این باشد؛ ستایش‌گران و کرنش‌گران آمریکایی و غربی #پوتین، دشمن عقل، آینده و خیلی چیزها هستند و دشمن ایران نیز هم. اصول را فراموش نکنید، رها نکنید، تاریخ ما می‌گوید:
"هر جا روسیه زمین بخورد، ایران بلند می‌شود"

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل
🇺🇦 #گزارش_جنگ 👑 #گزارش_این_روزها

📌 درباره ردفلگ‌های راست پوتین‌دوست:
✍🏼 راست علیه راست و سقوط پوتین‌گرایان (لینک)
✍🏼 راست ایرانی و جنگ اوکراین (لینک)
🇺🇸 #انتخابات_۲۰۲۴

سال آینده، هر روز، انتخابات آمریکا داغ‌تر می‌شود اما این نکته‌ی اساسی برای ما ایرانی‌ها، تغییر نمی‌کند!

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل 🇺🇦 #گزارش_جنگ
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🇺🇸 #انتخابات_۲۰۲۴

نیکی هیلی دیشب در انتخابات کارولینای جنوبی، ایالت خانگی خود، فراتر از تمام پیش‌بینی‌ها ظاهر شد و ۴۰ درصد آرا را کسب کرد اما این برای شکست دونالد ترامپ کافی نبود! با این وجود، محکم ایستاد و خطاب به هوادارانش گفت که کنار نمی‌رود و آماده‌ی نبرد در انتخابات مهم سه‌شنبه‌ی بزرگ می‌شود:

"۴۰ درصد یک گروه کوچک نیست. من زنی هستم که پای حرفش می‌ایستد و در زمانی که بیش‌تر آمریکایی هم از دونالد ترامپ و هم جو بایدن ناراضی هستند، من این نبرد را رها نمی‌کنم. قدردان شما هستم و این پایان کار ما نیست. فردا به میشیگان می‌رویم، و هفته بعد به ایالت‌های سه‌شنبه بزرگ خواهیم رفت. به نبرد برای آمریکا ادامه می‌دهیم و آرام نمی‌گیریم تا #آمریکا برنده شود. ما نیاز داریم تا جو بایدن را در نوامبر شکست دهیم و من باور دارم ترامپ نمی‌تواند این کار را انجام دهد"

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺 ایران در گرداب تله چینی

در سومی قسمت از برنامه‌ی تلویزیونی پاورقی، ساسان آقایی درباره‌ی پروژه‌های چین تو ایران حرف زده؛ از بازار مسکن تا خودرو و البته تلاش چینی‌ها برای ورود به زیرساخت‌های کشور. تو این برنامه خواهید دید که چین چه جوری با استفاده از قرارداد ۲۵ ساله جمهوری اسلامی و چین در حال تنیدن دامی از پروژه‌های بی‌مصرف تو ایرانه و هزینه‌ی زیادی برای آینده‌ی کشور به دنبال داره. شعار پاورقی رو فراموش نکنید:

چو ایرانیان آگهی یافتند
یکایک سوی چاره بشتافتند

👈 کامل این ویدیو رو در یوتیوب مدبویز ببینید (لینک)

🎙 www.tg-me.com/MadBoysPodcast
💡 مدبویز درباره مسایلی که ایران بهش مبتلاست، حرف می‌زنه
🪫 تولید ملی!

🔻 مردم روسیه چه جک‌هایی می‌گویند؟
▫️ سری نخست
▫️ سری دوم

✔️ @SasanAghaei
#شوروی #توییت‌باز #کمونیسم
📚 #کتاب_خوانی

«نخستین انتخاباتی که شرکت کردم یادمه. هجده سالم بود. یه برگ کاغذ بهمون دادن و اسمایی روش بود و ما باید دور اسم کاندیداهایی که می‌خواستیم بهشون رای بدیم رو خط می‌کشیدیم. من دور هیچ اسمی خط نکشیدم. روی همه اسم‌ها هم خط کشیدم که رایم بره تو آرای باطله اما واقعیت این بود که هیچ فرقی نداشت به کی رای می‌دیم. اصلا رای ما اهمیتی نداشت، فقط رعایت آداب رای‌گیری و شرکت تو این مناسک انتخابات مهم بود. روز انتخابات خیابون‌ها مرتب و منظم بود و همه جا پرچم یوگسلاوی رو می‌دیدی. آدم‌هایی با لباس مرتب پشت میزها نشسته بودن، جعبه‌های رای خیلی مرتب و شیک و قشنگ بودن. عکس تیتو، رهبر یوگسلاوی هم تو همه حوزه های رای گیری به دیوار بود.

چند سال بعد که بزرگ‌تر شدم، دیگه نمی‌رفتم تو انتخابات وُ رای نمی دادم اما تلاش می‌کردم کسی متوجه نشه و سال‌های آخر حکومت کمونیست‌ها، دیگه حتا تظاهر به رای دادن هم نمی‌کردم و می‌گفتم که رای نمیدم. به راستی اون چیزی که به اسم انتخابات داشتیم، به جز آداب و رسوم و مناسکش، هیچ چیز دیگه‌اش با عقل جور در نمیومد. از سالی که رای ندادم، همیشه برام سوال بود که یعنی اینا میفهمن، من رای ندادم؟ این پرسش همیشه باهام بود تا وقتی که کمونیست‌ها رفتند و قرار شد در نخستین انتخابات آزاد کشور شرکت کنیم. اون روز متوجه شدیم اسم نصف اهالی شهر تو لیست شهروندان دارای حق رای نیست. همه رفتیم شهرداری و ثبت‌نام کردیم تا بتونیم رای بدیم.

صف آدم‌هایی که تو آمار نبودن و برای ثبت‌نام اومده بودن، خیلی طولانی‌تر از صف کسانی بود که داشتن رای می‌دادن. اون‌جا بود که فهمیدیم ما‌ها حذف شده بودیم. اونا به رای ما نیاز نداشتند، ولی اجرای مناسک‌شون، به عدد نیاز داشت و ما اگر یکی از اعداد این نمایش نمی‌شدیم، از آمارشون حذف می‌شدیم. و تازه فهمیدیم ما چه‌قدر بیش‌تر از کسانی بودیم که این مناسک رو تا آخرین روز، اجرا می‌کردن»

🎙 یک شهروند یوگسلاوی سابق
📖 از کتاب کمونیسم رفت، ما ماندیم و خندیدیم

📌 منبع: اپیزود چهارم مدبویز ⬅️ روز رای‌گیری (کست‌باکس | تلگرام)

✔️ @SasanAghaei
#کمونیسم
🖤 چند قدم مانده به مرز؛ جایی نه برای زیستن
◽️ گزارشی از آخرین نقطه‌ی جنوب شرقی ایران که این روزها درگیر بلای طبیعی‌ست

1⃣ در دو قسمت | قسمت یک

اسفندماه است و بسیاری در حال برنامه‌ریزی سفر نوروزی خود. این وقت سال، ساحل نیلگون و مرواریدنشان خلیج همیشگی فارس و دریای عمان در جنوب ایران، یک مقصد جذاب توریستی‌ست به ویژه کرانه‌ی ساحلی زیبا و چشم‌نواز سیسستان و بلوچستان که از زرآباد آغاز می‌شود و تا دشتیاری امتداد دارد؛ ساحلی سراسر بکر و دیدنی که تماشایش را سیری نشاید. چابهار و مقداری هم کنارک، شناخته‌شده‌ترین مقصد توریست‌های ایرانی در کرانه‌ی دریای عمانند. به جز ساحل فوق‌العاده و اسکله‌های تماشایی‌اش، کوه‌های مریخی، تالاپ لیپار، جنگل‌ها حرا و بازارچه‌های محلی مشهورترین نقطه‌های دیدنی این خطه از ایرانند که همین نوروز امسال، میزبان بیش از ۵۰۰ هزار گردشگر بود. گردش‌گران برای زیبایی، آرامش، استراحت و تجربه‌ای متفاوت به چابهار و خط ساحلی بلوچستان می‌روند و معمولن با خاطره‌ای سرشار از لذت بازمی‌گردند، چیزی که آن‌ها نمی‌بینند یا اگر می‌بینند، ساده از کنارش می‌گذرند، فقر خشن و عقب نگه‌داشتگی عمدی سیستان و بلوچستان است.

نوروز ۲۵۸۲، شانس گشت‌وگذاری طولانی در این منطقه را داشتم. در آن زیبایی طراحی‌شده برای جذب توریسم، جاهایی از سیستان و بلوچستان را دیدم که معمولن از آن‌همه مسافر، کم‌تر کسی پایش به آن‌جا می‌رسد. مردم به خلیج گواتر می‌روند، در ساحل بریس به تماشای موج‌افشان می‌نشینند و اکنون دیگر همه نام «سواحل مکران» را شنیده‌اند اما کم‌تر کسی نام «دشتیاری» را شنیده و می‌داند که آن منطقه بخشی از دشتیاری‌ست. زیبایی این ساحل‌ها، اسلکه‌ها و کوه‌ها چشم و دل را چنان می‌رباید که کم‌تر چهره‌ی زشت و پلید فقر خشن منطقه در ذهن کسی بماند.

چند قدم آن‌ورتر از صخره‌ای که مردم از فراز آن به دیدن موج‌فشان ساحل بریس می‌نشینند، روستای بریس قرار دارد که نه یک آبادی که خرابه‌ای‌ست که داستان واقعی سیستان و بلوچستان را فراتر از رنگ و لعاب‌ها به شما لو می‌دهد. از بریس، آخرین جاده‌ی جنوبی ایران را که به سمت شرق بروی، آخرین نقطه «پسابندر» است که فقر و عقب‌ماندگی و ویرانی، هیچ کدام توصیفش نیست. آن‌جا آخرین سکونت‌گاه #ایران است، پیش از ورود به خاک پاکستان. چند کیلومتر آن ورترش نقطه‌ی مرزی و پاسگاه مرزی‌ست و آب‌هایی که میان ایران و پاکستان تقسیم شده‌اند. پسابندر و آن جاده کورمال و خرابه تا نقطه‌ی مرزی که تردد چهارپا هم در آن سخت است چه برسد به ماشین، آخرین نشان و نماینده‌ی ایران ماست و اگر گزارشگری از سمت پاکستان به این سو آید، نخستین تصویری که می‌بیند همین جاده و سکونتگاه پسابندر است که بودنش در آن‌جا و احوال رنجور مردمش، گزارش دقیقی‌ست از احوال منطقه به هر رهگذری که از آن‌جا بگذرد. انگار به بی‌صدایی و خاموشی با آدمی حرف می‌زند و می‌گوید که ۴ دهه ی فساد و تبعیض و اختلاس و دروغ چه بر سر ایران و مردمش آورده، این که پس از ۵۷ با شیر مهارناشدنی آسیا و خاورمیانه چه کرده‌اند و این ساحل زرخیر، چگونه در منجلاب تباهی و ویرانی به گل نشسته ...

⤵️ ادامه در پایین ...

✔️ @SasanAghaei
#اجتماع


📌 در همین باره:
🌀 آن‌چه در سيستان و بلوچستان دیدم (لینک)
🖤 چند قدم مانده به مرز؛ جایی نه برای زیستن
◽️ گزارشی از آخرین نقطه‌ی جنوب شرقی ایران که این روزها درگیر بلای طبیعی‌ست

2⃣ در دو قسمت | قسمت دوم و پایانی
⤴️ قسمت نخست

مردمان این‌جا، نه فقیر که کاملن بی‌چیزند. بی‌آبی و خشک‌سالی که پیامد بی‌کفایتی چند دهه‌ای‌ست، حداقل معاش‌شان از زمین و دامپروری را بریده و اگر دریا روزی ندهد و شیلات و قرارگاه راه دریا را بر آن‌ها ببندد، گرسنه می‌مانند. تنها شغل موجود منطقه، قاچاق سوخت است که نه دزدی که حق این مردم از ثروت دریغ‌شده‌ی مملکت از سفره‌هاشان است، آن هم در راهش خیلی زود جوان‌مرگ می‌شوند یا به تصادف یا به گلوله. مرگ این‌جا خیلی نزدیک است، خیلی ساده است، هیچ مقدمه‌ای نمی‌خواهد.

جاده‌ی مرزی ایران را که به سمت شمال بپیمایید، سراسر ماشین‌های سوخت‌بر می‌بینید و پاسگاه‌های مسلح، جنگ و گریزی‌ست که به قول آن محلی؛ «آدم که سوخت‌بر شد، عمرش به دو سال هم نمی‌کشد»‍! کودکان این‌جا، کفش که هیچ، دمپایی هم به پا ندارند، فارسی بلد نیستند و شناس‌نامه هم ندارند، مدرسه که هیچ. بسیاری از آن‌ها بر اثر بیماری و سوتغذیه به نوجوانی نمی‌رسند، اگر برسند هم، دختر باشند، رسمن فروخته می‌شوند، پسر باشند، به مزدبگیری باندهای قاچاق سوخت می‌روند و جان‌شان می‌سوزد!

این روزها که می‌شنوم و می‌بینم این مردم با سیل و زلزله دست به گریبانند و بر رنج و دردشان، چند برابر افزوده شده، یاد تصویرهای تلخ و زشت سفرم خاطرم را افسرد، آن مردمانی که از فرط سوتغذیه، کمر به پشت‌شان چسبیده بود، آن ماشین‌های سوخت‌بری که نعش‌کش جوانان شده بود، چهره‌ی سوخته و زمخت زیر آفتاب تفدیده و بی‌آبی و کودکانی که به چند تکه شکلات، انگار دنیا را یافته بودند.

ما نباید آن‌ها را فراموش کنیم، نباید وقتی یاد چابهار و کرانه‌ی دریای عمان می‌افتیم، تنها تصویرهای زیبا و فریبنده‌ی آن مرمرین و سینه نیلگون را به یاد آوریم، آن‌جا جزیی از ایران ماست و درد و رنج آن، باید درد و رنج ما در سراسر این سرزمین مادری و خانه‌ی پدری باشد. ساده گذشتن از کنار آن مردمان با چند تصویر بالماسکه‌ای کارت‌پستالی از جنوب ایران، تنها این درد و افتراق را ژرف‌تر می‌کند و التیامش را دشوارتر. به سیستان و بلوچستان بی‌اندیشیم و به کمکش بشتابیم.

من در آن‌جا، فقر و رنجی دیده‌ام که در عقب‌نگه‌داشته‌شده‌ترین منطقه‌های ایران هم ندیدم، چیزی که آن‌جا جاری‌ست، نه فقر، نه حتا فقر خشن، که توزیع آسان مرگ است و این چرخه باید متوقف شود.

پایان

✔️ @SasanAghaei
#اجتماع

📌 در همین باره
🌀 آن‌چه در سيستان و بلوچستان دیدم (لینک)
🇺🇸 #انتخابات_۲۰۲۴

در یکی از قابل پیش‌بینی‌ترین سوپرتیوزدی‌های تاریخ انتخابات آمریکا، ترامپ و بایدن، توانستند تبدیل به کاندیدای نهایی دو حزب جمهوری‌خواه و دمکرات شوند و ۹ ماه پیش رو با این نام‌های تکراری و رقابت تکراری خواهد گذشت. دموکراسی آمریکایی با اوباما چنان به دره‌ی ابتذال افتاد که از ۲۰۰۸ تا به امروز تمامی پاسخ‌هایش اشتباه اندر اشتباه است. بی‌جهت نیست که ۷۰ درصد مردم آمریکا همین ماه گذشته گفتند نه ترامپ را می‌خواهند نه بایدن را، اما ماشین کهنسال تولید رییس‌جمهور در آمریکا، هیچ پاسخ دیگری نداشت!

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل
❤️ #یادمان

آتش امشب، نشان بقای #ایران و میرایی دشمنان این آب و خاک است، آن را از عصر جمشید تا به امروز تداوم بخشیدیم تا در تنگناهای دشوار، گاه و بی‌گاه سختی و سرمای زمستان‌ها، از یاد نبریم که در آخرش، همه چیز فناپذیر است جز ایران و تاج کیان!

🔥 جشن چهارشنبه‌سوری بر تمامی ایرانیان گرامی باد 🔥

✔️ @SasanAghaei
#توییت‌باز
💚🤍❤️ #یادمان

۴۶مین نوروز میهن در تاریکی‌ست: این عصر، شاید سخت‌ترین و دشوارترین برهه‌ی تاریخ ما باشد اما بی‌تردیدی طولانی‌ترینش نخواهد شد. دلیل می‌خواهید؟ همین که از ضحاک تا افراسیاب، از اسکندر تا تازی و مغول رفته‌اند اما نوروز مانده است.
ملتی که نوروز دارد، نمی‌میرد، نمی‌بازد و هر بار ایران را پس می‌گیرد! (لینک)

🌞 نوروز ۲۵۸۳ شادباش 🔥

✔️ @SasanAghaei
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖤 بعید است هیچ آهنگی بیش‌تر از «اگه یه روز بری سفر» فرامرز اصلانی در شب‌های گردهم‌آیی‌های جوانانه دور آتش زمزمه شده باشد. او با این آهنگ، ۴۵ سال میهمان بزم‌ها، جشن‌ها و شب‌های ما بود و حیف از فقدانش دور از میهن؛ یادت گرامی جناب فرامرز اصلانی!

📹 فرامرز اصلانی جوان و فریدون فرخزاد عزیز، تنها چند ماه پیش از ۵۷

✔️ @SasanAghaei
#یادمان #فیلم

📼 هرگز نخواب کوروش
◽️ موزیک ویدیویی از فرامرز اصلانی (لینک)
نیاز دایمی پوتین به آدم‌کشی
◽️ پشت هر انفجاری در مسکو، دست او را باید دید

هم‌زمان با عزم‌ پوتین برای آغاز جنگ در چچن، چند ساختمان بزرگ در مسکو و چند شهر دیگر روسیه روی هوا رفتند و دست‌کم هزار شهروند این کشور کشته شدند! به قول نویسنده‌ی کتاب «میراث‌خواران اتحاد شوروی»، «جامعه تكان خورد و بی‌درنگ مقام‌های چچنی‌ها را مقصر دانست». آتش تهیه پوتین فرآهم شد و جامعه‌ی روسیه در موقعیتی قرار گرفت که خواستار تنبیه چچن به هر روش ممکن بود، کار تا جایی پیش رفت که یکی از روشن فکران به اصطلاح "دموکراسی‌خواه" روسیه خواستار استفاده از گازهای سمی، بمب‌های ناپالم و بمباران سراسری چچن برای حل مشکل شد، برخی دیگه از نویسندگان و سیاست‌مداران روسی هم به کلی خواستار پاک‌سازی هر نفر چچنی از روی زمین شدند.

خیلی زود، پوتین یه کارزار رسانه‌ای هم در غرب راه انداخت که «چچنی‌ها با بن‌لادن در تماسند و تمام چچنی‌ها از بنیادگرایان اسلامی‌اند». این کارزار به درد آن می‌خورد که وقتی #پوتین جنگش را در چچن می‌کند، غرب به سادگی چشمانش را روی هم بگذارد.

واقعیت اما چیز دیگری بود. بوریس کاگارلیتسکی می‌نویسد: «نمایندگان جنگجویان چچنی منکر دست داشتن در بمب‌گذاری‌ها یا تماس با بن‌لادن بودند و اعلام کردند که مسکو را سیاست‌مداران روسی منفجر کرده‌اند. آن‌ها پرسشی منطقی را مطرح کردند که چگونه ممکن است یک تن مواد منفجره را به شهر کاملا محافظت‌شده‌ای مانند مسکو آورد؟ کم کم چند روزنامه‌ی مستقل، به صراحت کرملین و بوریس برزوفسکی، یار صمیمی پوتین را متهم به سازماندهی انفجارها کردند. آن‌ها نوشتند که حتی اگر چچنی‌ها این عملیات را انجام داده باشند، کسانی که دستور انفجارها را دادند، از محفل یلتسین و پوتین بودند و همین‌ها بوده‌اند که از دوستان چچنی خود مصرانه خواسته‌اند که به داغستان حمله کنند. متن ترجمه شده‌ی گفت‌و‌گوهای متحد پوتین و فرماندهان میدانی چچن در مطبوعات منتشر شد و روزنامه نووایا گازتا با لحن نیش‌داری نوشت: تنها چیزی که می‌توانست برزوفسکی را به رهبران غیر رسمی چچن پیوند دهد، منافع مشترک است، بنابراین تحقیق نه فقط درباره تروریست‌ها و کسانی که دستور بمب‌گذاری‌ها را دادند بلکه درباره‌ی کسانی که پول این کار را پرداختند نیز ضروری‌ست. هم‌زمان اصلان مسخدوف، ریيس‌جمهور چچن نه تنها متن گفت‌وگو بین متحد ثروتمند پوتین و جنگجویان چچنی را واقعی خواند که افزود؛ این میلیونر مسکویی که مرد همه‌کاره‌ی پوتین، شخصا صورت‌حساب تلفن همراه رهبران بنیادگرای اسلام‌گرای چچنی را می‌پردازد. به زودی روزنامه‌ی متحد برزوفسکی نیز ناچار به این اعتراف شد که تفاهم‌هایی با جنگجویان چچنی انجام گرفته بود و کسانی در مسکو به واقع آن‌ها را تشویق به حمله به داغستان کرده بودند اما برزوفسکی در این باره مستحق سرزنش نیست و گناه‌كاران، دستگاه‌های امنیتی روسیه بودند».

جالب‌تر این که به زودی حتا چند مامور سرویس ویژه‌ی فدرال روسیه، هنگام کارگذاری بمب در زیرزمین ساختمانی بازداشت شدند اما تنها چیزی که این‌جا اهمیت نداشت، "حقیقت" بود. چچن باید به هر روشی زیر پای #روسیه له می‌شد و این خواسته، تلفیقی از حس انتقام، جنون پیروزی، نیاز سیاسی و برپا کردن یه دیکتاتوری پوتینی بود ...

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل

📌 آن‌چه خواندید بخشی از اپیزود ۵۷ و ۵۸ مدبویز درباره‌ی نخستین جنگ جنایت‌کارانه‌ی پوتین در چچن و بر کشیده شدن چهره‌ی درخشان "آنا پولیتکوفسکایا" است. این دو اپیزود در این لینک‌ها بشنوید:

📻 «می‌دانم که مرا می‌کشد»
(شنیدن در کست‌باکس | شنیدن در تلگرام)
📻 قیمت حقیقت، مرگ است
(شنیدن در کست‌باکس | شنیدن در تلگرام)

📌 این یادداشت درباره‌ی استفاده‌ی روسیه از همین ترفند در زمین سوریه هم بسیار خواندنی و مربوط است:
✍🏼 داعش؛ نابودی یک انقلاب
(قسمت نخست | قسمت دوم)
👁 نقش نامریی روسیه
▫️ چرا رادارها در سوریه کار نمی‌کند!؟

📝 #یادداشت

فرامتن حمله‌ی اسراییل به دمشق، نقش #روسیه در زمین سوریه است. بیش از حمله‌ی اخیر، در روی‌دادی بی‌سابقه، در حدود ۴۰ روز، دو حمله‌ی اسراییل به هدف‌هایی در حومه‌ی دمشق به خطا رفت. به نظر می‌رسید هر دو حمله، هدف‌های مهمی داشتند اما هر بار، درست چند دقیقه پیش از لحظه‌ی آخر، هدف از نقطه‌ی اصابت خارج شده بود.

ناکامی کم‌سابقه‌ی #اسراییل در این دو حمله را باید نتیجه‌ی دخالت مستقیم روس‌ها دانست که با توجه به پوشش راداری کامل خود در سوریه، توانسته بودند به اسراییل ضرب شست قدرتمندی نشان بدهند. این دخالت، احتمالن بخشی از پاسخ پوتین به نتانیاهو بود که پس از هفتم اکتبر، از هم فاصله گرفتند و اسراییل در واکنش به پشتیبانی آشکار و پنهان روسیه از حماس، تهدید به ارسال پدافند برای اوکراین کرد.

از نتیجه‌ی حمله‌ی اخیر، می‌توان دریافت که ج.ا بار دیگر وجه‌المصالحه‌ی #روسیه در یک نزاع دیپلماتیک دیگر قرار گرفته و احتمالن پس از حمله‌های ناموفق اسراییل، نتانیاهو و پوتین به سبب نیاز استراتژیک یک‌دیگر به هم،‌ گونه‌ای سازش را در پیش گرفته‌اند.

این‌که ج.ا ۵ سال است نقش #دشمن_نزدیک را در عملیات‌های اسراییل، لاپوشانی می‌کند و به همین آسانی مهره‌ی بازی "ارباب پوتین" می‌شود، البته برای من عجیب نیست اما این باید بر خودشان نشانه‌ای باشد که روسیه می‌تواند هر چیز دیگری را هم معامله کند؛ قمار روی دست روسیه، هندوانه‌ی سربسته‌ای‌ست که همیشه خراب از آب درمی‌آید!

✔️ @SasanAghaei
#روابط_بین‌الملل
🧮 چه در انتظار ماست؟
▫️ آن‌چه شاخص‌های اقتصادی می‌گویند

📝 #یادداشت

در ابتدای امسال، پیش از روی‌دادهای اخیر که به نظر می‌رسد ادامه‌دار هم باشد، نرخ تقریبن رسمی پول در کشور، ۴ درصد بود، در بازار این نرخ به ۶ درصد هم می‌رسد؛ توضیح ساده نرخ پول، همان بهره‌ی پول است که همه آن را می‌شناسیم و در بازار واقعی با آن سروکار داریم. در #اقتصاد، نرخ پول، عمومن سیگنال مستقیمی‌ست درباره‌ی نرخ تورم و از افزایش آن می‌توان نتیجه گرفت که تورم "واقعی" امسال، به ویژه در "سبد پایه" مصرف مردم، ۳ رقمی خواهد بود.

به جز تورم، وقتی نرخ پول تا این اندازه بالا می‌رود، به این مفهوم است که هیچ کسب‌وکاری به جز بازی با پول سودبخش نیست، تولید به صرفه نخواهد بود و یک تولیدکننده به جای مصرف مواد اولیه‌ی خود در چرخه‌ی تولید، با انباشت آن‌ها، سود بیش‌تری کسب می‌کند تا تولید پردردسر و توزیع محصول در بازار!

این برآوردها، دورنمایی از وضعیت اقتصادی امسال به ما می‌دهد که سیگنالش را می‌توان در جهش نرخ سکه و دلار یافت که البته هنوز به پایان سیکل صعودی خود نرسیده و می‌توان انتظار رشد بیش‌تری را برای طلا و ارز داشت به ویژه که تنش‌های جاری و بی‌پایان کشور نیز، هرگونه ابزارهای کنترلی بر این بازارها را بی‌اثر کرده است.

آن‌چه امسال شاهدش هستیم، در حقیقت تداوم چرخه‌ی بحرانِ بر هم خوردن تعادل اقتصادی در ۴۵ سال گذشته و در نتیجه فروریزش بی‌توقف اقتصاد در دهه ۹۰ و اخیر است! متاسفانه در اقتصاد با یک واقعیت ثابت سروکار داریم: روندها خودبه‌خود به متوقف نمی‌شود، از سیاهی، همیشه رنگ بالاتری هم وجود دارد و چرخه‌ی فروپاشی و سقوط، تا بی‌نهایت می‌تواند ادامه داشته باشد!

✔️ @SasanAghaei
#اقتصاد_آزاد #لیبرالیسم‌محافظه‌کار
📜 #تاریخ_نگاری

در عصیان‌زدگی، روان‌رنجوری و افسردگی جمعی ما، دلیل ثابتی وجود دارد: یک گذشته‌ی واقعی که ایران در آن زیسته، به چشم دیده و اکنون از دستش داده، چونان فقدان ناگهانی معشوقه‌ای که هیچ همانندی ندارد؛ رنجی تلخ، گزنده، زجرآور و مرگ‌بار!

✔️ @SasanAghaei
#زنان #مهسا_امینی
2024/04/28 16:45:08
Back to Top
HTML Embed Code: