Telegram Web Link
🔴اعتراض زنان بلوچ به یورش خونین نیروهای امنیتی در روستای گونیچ، شهرستان خاش

به‌دنبال یورش خونین نیروهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی به روستای گونیچ از توابع بخش کارواندر شهرستان خاش در بامداد روز یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴، جمعی از زنان بلوچ با برپایی تجمعات اعتراضی، خشم خود را نسبت به این اقدام خشونت‌آمیز ابراز کردند.
براساس گزارش‌های محلی، این حمله از حدود ساعت ۵ بامداد آغاز شده و تا حوالی ساعت ۱۰ صبح ادامه داشته است. در پی آن، معترضان با مسدود کردن مسیرهای ورودی به روستا و آتش زدن لاستیک‌ها، علیه سرکوب نظامی و خشونت اعمال‌شده دست به اعتراض زدند.
تصاویر منتشرشده از محل، لحظاتی از تیراندازی مستقیم نیروهای امنیتی به سمت زنان معترض و مقابله آن‌ها با پرتاب سنگ را نشان می‌دهد. شاهدان عینی تأکید دارند که تمامی قربانیان این یورش، زنان غیرمسلح بوده‌اند و ادعاهای مطرح‌شده مبنی بر حضور «عناصر مسلح مخالف نظام» در این منطقه، فاقد صحت است.
اعتراضات مردمی در گونیچ در حالی ادامه دارد که فضای امنیتی در منطقه تشدید شده و نگرانی‌ها درباره سرکوب بیشتر و بازداشت معترضان افزایش یافته است.

🆔 @sedaiazadi
🔴حسن رمضانی، مدرس حوزه علمیه با اشاره به جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل گفت: «امیدواریم خدا رهبری را از هرگونه خطر و آسیبی حفظ کند، چراکه او ذخیره الهی ملت و حسین زمان ماست.»

او اضافه کرد: «اطاعت از ولی خدا بر اساس یقین به عدل و حقانیت او است.»

🆔 @sedaiazadi
🔴سه اتهام تازه علیه دکتر حسن باقری‌نیا پس از بازداشت و انتقال به بند قرنطینه زندان وکیل‌آباد مشهد

براساس گزارش‌های دریافتی، سه عنوان اتهامی جدید پس از بازداشت اخیر دکتر حسن باقری‌نیا، استاد پیشین دانشگاه، به وی تفهیم و برای او قرار بازداشت موقت صادر شده است. وی هم‌اکنون در بند قرنطینه زندان وکیل‌آباد مشهد نگهداری می‌شود.
اتهامات منتسب به دکتر باقری‌نیا عبارت‌اند از:
فعالیت تبلیغی علیه نظام و حمایت تبلیغی از «رژیم منحوس»
توهین به رهبری
تشویش اذهان عمومی و تحریک به اغتشاش علیه جمهوری اسلامی
به گفته نزدیکان این استاد دانشگاه، پس از بازداشت، خانواده‌ دکتر باقری‌نیا تنها یک تماس تلفنی کوتاه با وی در شب نخست داشته‌اند. از آن زمان تاکنون، هیچ‌گونه تماس یا دیداری با او برقرار نشده است. ادعای مأموران امنیتی مبنی بر «عدم تمایل او به تماس با خانواده»، از سوی نزدیکانش رد شده و غیرقابل باور توصیف شده است.
بازداشت دکتر باقری‌نیا در تاریخ ۲۸ خرداد و با یورش نیروهای امنیتی به منزل شخصی او در مشهد صورت گرفت. در جریان این اقدام، همسر وی، فاطمه نورادی نیز بازداشت و پس از یک روز آزاد شد.

🆔 @sedaiazadi
🔴آلمان روز سه‌شنبه اعلام کرد یک مرد مظنون به جمع‌آوری اطلاعات دربارهٔ اماکن‌ و افراد یهودی در برلین برای دستگاه اطلاعاتی جمهوری اسلامی، در دانمارک بازداشت شده است.

به گفته مقام‌های این کشور، این فرد اطلاعات یاد شده را احتمالاً با هدف طراحی حمله جمع‌آوری می‌کرده است.

پلیس دانمارک هویت این ایرانی دارای تابعیت دانمارک را تنها با نام اختصاری «علی.س» اعلام کرده و گفته که او روز پنج‌شنبه در شهر آرهوس این کشور دستگیر شد.

به گفتهٔ مقام‌های آلمانی، این مرد اوایل امسال از طرف دستگاه اطلاعاتی ایران مأمور شده بود تا اطلاعاتی دربارهٔ «اماکن‌ و افراد خاص یهودی» در برلین جمع‌آوری کند.

آن‌ها همچنین گفتند که او در ماه ژوئن از سه ملک در برلین جاسوسی کرده است، «احتمالاً در تدارک برای فعالیت‌های اطلاعاتی بیشتر در آلمان، از جمله حملات تروریستی به مراکز یهودی».

مظنون قرار است پس از استرداد توسط دانمارک، در دادگاهی در آلمان حاضر شود تا مشخص شود که آیا در بازداشت باقی می‌ماند یا خیر.

🆔 @sedaiazadi
🔴تشدید فشارها بر جامعه بهایی در ایران؛ بازداشت راکوئل عطائیان در قائمشهر

در ادامه موج تازه فشارها بر جامعه بهایی در ایران، راکوئل عطائیان، شهروند بهایی ساکن قائمشهر در استان مازندران، روز سه‌شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد.

طبق گزارش‌های موثق، مأموران امنیتی با ورود به منزل شخصی این شهروند، اقدام به بازرسی و ضبط اموال شخصی از جمله لپ‌تاپ، تلفن‌های همراه و تعدادی از کتاب‌های وی و اعضای خانواده‌اش کرده‌اند.

تا لحظه تنظیم این گزارش، اطلاعات دقیقی درباره دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات منتسب به راکوئل عطائیان در دسترس نیست.

گفته می‌شود خانم عطائیان پیش‌تر نیز به دلیل فعالیت‌های اجتماعی و باورهای دینی خود، تحت فشار و پیگرد قضایی قرار گرفته بود.

این بازداشت در حالی صورت می‌گیرد که گزارش‌ها از افزایش محدودیت‌ها و برخوردهای امنیتی با شهروندان بهایی در نقاط مختلف کشور حکایت دارد.

🆔 @sedaiazadi
🔴رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی می‌گوید در روزهای پیش از حملۀ اسرائیل «دغدغه اصلی کشور سگ‌گردانی شده بود در صورتی که اسرائیل داشت در داخل کشورمان پهپاد تولید می‌کرد».

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه با انتقاد از افراد «تندرو» گفت: تندروهایی که بارها فرصت کشور را سوزاندند، یک هفته منتهی به جنگ، نظام مدیریت و انتظام کشور را با پدیده مشکوکی به نام مقابله سگ‌گردانی مشغول کرده بودند.

🆔 @sedaiazadi
🔴رضا طلایی‌نیک،‌ سخنگوی وزارت دفاع جمهوری اسلامی، با اشاره به جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل و حمله به مواضع حکومت تایید کرد که از پهپادها در داخل ایران برای «ضربه به امنیت»‌ و «بخش‌های خاصی از کشور»‌ استفاده شد.

او با اشاره به قانون مصوب مجلس برای محدودسازی استفاده از پهپادها در کشور افزود:‌ « با این قانون بر فرایند ساخت و نظام بهره‌برداری از پهپادها و همچنین واردات و صادرات آن‌ها نظارت می‌شود.»

پیشتر رسانه‌های اسرائیلی با اشاره به عمق و برنامه‌ریزی موساد برای نفوذ در ایران،‌ گزارش داده بودند که اسرائیل یک پایگاه پهپادی در داخل خاک ایران ساخته بود.

سخنگوی وزارت دفاع جمهوری اسلامی گفت: «استفاده از پهپاد‌ها باید مثل خودرو با اخذ سند مالکیت از پلیس همراه باشد و مجوز پرواز هم از سامانه سازمان هواپیمایی کشوری دریافت شود؛ همچنین تولید بومی پهپاد‌ها در این قانون، تعیین تکلیف شده است.»

🆔 @sedaiazadi
🔴مجتبی زارعی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس،‌ در شبکه ایکس پیامی در حمایت از باب ویلن،‌ خواننده بریتانیایی که در کنسرت خود فریاد «مرگ بر ارتش اسرائیل»‌سر داد، نوشت او «برادر رپی ماست.»

او نوشت: « اصلا گیریم حزب‌اللهی‌ها و حماسی‌ها و انصار و ایرانی‌ها نباشند» رپ‌ها به جنگ اسرائیل خواهند رفت.

این خواننده به دلیل این این اقدام سیاسی خود در کنسرتش مورد انتقاد گسترده قرار گرفته است. از سویی نهاد ناظر بر رسانه‌ها در بریتانیا خواستار توضیح شبکه بی‌بی‌سی به دلیل پخش زنده کنسرت این خواننده شد. پلیس بریتانیا نیز تحقیقاتی را در زمینه این رویداد آغاز کرده است.
دولت آمریکا نیز در واکنش به این اقدام ویزای باب وایلن را لغو کرد.

🆔 @sedaiazadi
🔴بازداشت نگین امین‌زاده، فیلم‌ساز شیرازی توسط نیروهای امنیتی

در ادامه موج تازه بازداشت‌ها پس از اعلام آتش‌بس میان ایران و اسرائیل، نگین امین‌زاده، فیلم‌ساز اهل شیراز، روز سه‌شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ (۱ ژوئیه ۲۰۲۵) توسط نیروهای وزارت اطلاعات در منزل شخصی‌اش بازداشت و به بازداشتگاه پلاک ۱۰۰ این شهر منتقل شد.
بر اساس گزارش‌های رسیده از منابع مطلع، مأموران لباس‌شخصی ضمن ورود به منزل این هنرمند، اقدام به ضبط تجهیزات الکترونیکی وی از جمله تلفن همراه، لپ‌تاپ، حافظه‌های جانبی و دوربین فیلم‌برداری کرده‌اند.
نگین امین‌زاده پیش‌تر نیز در جریان اعتراضات سراسری با شعار «ژن، ژیان، ئازادی» در محل کار خود، آموزشگاه کارنامه در شیراز، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.
تا لحظه تنظیم این گزارش، اطلاعاتی درباره دلایل بازداشت، اتهامات احتمالی و وضعیت فعلی این فیلم‌ساز در دست نیست.

🆔 @sedaiazadi
🔴گروهی از فعالان سیاسی ، حقوق بشری می خواهند در مورد موضوع بسیار مهم یعنی "گروه کمکهای ضروری مردمی " اقدام کنند.

‏از شما دعوت می کنیم که به اولین اسپیس این اقدام مشترک آمده و از این حرکت حمایت کنید.

‏اولین جلسه اسپیس : روز پنجشنبه 12 تیر ، سوم جولای ساعت 21.30 بوقت ایران و 20.00 بوقت اروپا با موضوع : آسیبهای جنگ به کودکان کار و زندانی برگزار می شود
‏مجری جلسه خانم ژیلا عمرانی ، میهمانان جلسه خانم صبا لاله ، و آقایان بهنام ابراهیم زاده و حامد فرمند خواهند بود.

‏۱-آقای محمدرضا عالی پیام؛ طنز پرداز، شاعر، نویسنده، کنشگر و فعال سیاسی و زندانی سیاسی سابق- انگلستان
‏۲-خانم بهنوش صباح؛ معلم ، عضو مستقل شورای شهر در انگلستان، موسس خیریه " صدای زن زندگی ازادی "، فعال حقوق بشر و حقوق زنان-انگلستان
‏۳-دکتر راحله بهزادی؛ نویسنده، کنشگر و بنیتان گذار بنیاد IFMA - سوعد
‏۴-خانم فریبا بلوچ ؛ کنشگر ، فعال سیاسی، مدنی و سخنگوی مردم بلوچستان در ایران- انگلستان
‏۵- آقای کامران چاهتل؛ کنشگر سیاسی و مدنی، زندانی سیاسی سابق- ترکیه
‏۶-استاد فریدون رحمانی، کنشگر مدنی و سیاسی و متخصص حقوق بشر و…….

🆔 @sedaiazadi
🔴 کشته و مجروح شدن ۱۲ زن بلوچ در پی یورش و تیراندازی نیروهای امنیتی به روستای گونیچ شهرستان خاش

گزارشگران بلوچ/ امروز سه‌شنبه ۱۰ تیر ماه ۱۴۰۴، نیروهای اطلاعات سپاه و نیروی انتظامی با ده‌ها خودروی نظامی به روستای گونیچ واقع در بخش کارواندر از توابع شهرستان خاش یورش بردند. این یورش که از ساعت ۵ صبح آغاز و تا ۱۰ صبح ادامه داشت، با ادعای بازداشت «عناصر مسلح مخالف نظام» انجام شد؛ اما به گفته ساکنان محلی، هیچ مرد یا فرد مسلحی در روستا حضور نداشته و عملیات صورت‌گرفته بر اساس اتهاماتی بی‌اساس و نادرست بوده است.

در جریان این حمله، نیروهای مهاجم بدون هشدار قبلی به سوی خانه‌های مردم و زنانی که به رفتار خشونت‌بار نیروها اعتراض داشتند تیراندازی کردند که در نتیجه آن، یک زن کشته و ۱۱ زن دیگر به‌شدت مجروح شدند. فضای ترس و وحشت شدیدی در روستا حاکم شد و کودکان و زنان دچار اضطراب و رعب شده‌اند.

هویت زن کشته‌شده «خان‌بی‌بی بامری» ۴۰ ساله اعلام شده است.


🆔 @sedaiazadi
2025/07/05 04:27:01
Back to Top
HTML Embed Code: