Telegram Web Link
کارگروه مطالعات جنسیت و سکسوالیته
انجمن انسان‌شناسی ایران فعالیت خود را آغاز کرد.‌
▪️این کارگروه امید دارد بستری را فراهم کند تا پژوهشگران، فعالان و علاقه‌مندان به حوزه جنسیت و سکسوالیته بتوانند در تعامل با یکدیگر به تبادل نظر، هم‌اندیشی و همکاری بپردازند و به سهم خود به بالندگی مطالعات جنسیت و سکسوالیته در ایران کمک کنند.
▪️برای آشنایی با اهداف و برنامه‌های کارگروه، تصاویر بالا را ورق بزنید.
▪️همه دوستان و علاقمندان این حوزه را به مشارکت و هم‌افزایی در این کارگروه دعوت می‌کنیم.
▪️برای اطلاع از برنامه‌ها و بهره‌مندی از محتواهای اختصاصی کارگروه، کانال ما را دنبال نمایید.

با تشکر از همراهی شما

کارگروه مطالعات جنسیت و سکسوالیته انجمن انسان‌شناسی ایران
لینک کانال:
@AnthropologyOfGender
#معرفی_کارگروه
#سروناز_احمدی، زندانی سیاسی در ایران، در اعتراض به عدم رعایت موازین قضایی و ممانعت از مرخصی درمانی با اعلام اعتصاب مصرف داروهایش را متوقف کرده است.

📍او در نامه‌ای، با انتقاد از نحوه رسیدگی پزشکی و عدم اعطای مرخصی و آزادی مشروط به عنوان حقوق زندانیان نوشته است «حق را نباید بگذاریم به‌ شکل امتیاز درآورند و نصفه‌نیمه جلویمان بیندازند.»

سروناز که به صرع مبتلاست نوشته است با وجود تجویز داروهایی با «دوزی نسبتا بالا» از سوی پزشک متخصص مغز و اعصاب و توصیه برای اعطای مرخصی، مسئولان داروها را با تاخیر تحویل دادند و در عین حال، با مرخصی هم موافقت نکردند.

سروناز احمدی در ۱۵ آبان ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری، همراه همسرش کامیار فکور در حالی مقابل خانه‌شان بازداشت شد که تنها نزدیک به سه هفته از ازدواجشان گذشته بود./بی‌بی‌سی


@womenwatcher
نمایشگاه عکسی از زنان افغانستانی
شهرِ زنان، شهرِ امن
نمایشگاه عکسی از زنان افغانستانی
نمایشگاه عکس «قصه‌های دیگران»


«رضا حیدری شاه بیدک، عکاس و ایده‌پرداز گروه عکاسانِ محله‌ی گلشهر، متولد افغانستان است اما در ایران بزرگ شده‌است.
وی در سال ۲۰۱۸ میلادی به افغانستان بازگشت و در آنجا به پروژه‌ی عکاسی و مصاحبه با زنان افغانستان مشغول شد. درمدت  یک سال موفق شد از پنجاه زن با حرفه‌های متفاوت در محل کار یا سکونت‌شان عکس بگیرد، با آنها گپ بزند و درباره فعالیت‌ها و رویاهایشان برای افغانستان و از احتمال بازگشتِ طالبان پرسش کند. 
تصاویر و روایت‌های حاضر در این کارنما، قصه‌های زنانی را شهادت می‌دهند که علی‌رغم تفاوت‌های نگرش و فعالیت‌شان، امروز تنها به جرم زن بودن نامرئی شده اند. قصد هنرمند بر نمایش این مجموعه در افغانستان بود اما با استقرار دوباره‌ی طالبان، نمایش عکسهای این زنان به امری محال بدل شد. این پروژه‌ تا امروز نمایش داده نشده است و حالا، در حوالی سومین سالگرد سقوط کابل و استقرار دوباره‌ی طالبان، در خانه هنرمندان تهران، به نمایش گذاشته می‌شود.
چندصدایی در شهادت‌دهیِ به مدد تصاویر، سالهاست که استراتژی روایت‌گری رضا شاه‌بیدک است که از پروژه عکاسی روزمره در خیابان‌های محله‌ی گلشهر در مشهد، با عنوان «هر روز گلشهر» در همکاری با دیگر عکاسان مهاجر افغانستانی شکل گرفت. قصه‌های دیگران نیز،‌ بر ساختنِ فضایی برای گفتگو تاکید دارد چنانکه هنرمند از دیگر شاهدان همچنان می‌خواهد با ارسال تجربه‌هایشان قصه‌های بیشتری به این مجموعه اضافه کنند.»/کانال بهمن دارالشفایی

@Shahr_Zanan
ژینا گیان... تو نامری. ناوت ئه‌بیته ره‌‌مز...
‏⁧
#مهسا_امينی
#ژینا_امینی

#زن_زندگى_آزادى ‌‌⁩

@Shahr_Zanan
آدورنو:

«ما نمی‌میریم…

‏همین‌جا می‌مانیم. اینجا وطن و خانه ماست»

‏-فِرِد اولمن (دوست بازیافته)

‏اری ‌دلوکا در “مونته دیدیو کوه خدا” می‌گوید وقتی احساس دلتنگی کسی را می‌کنیم، نه به خاطر غیبت، که به خاطر حضور اوست:

‏«زیرا وقتی مرا یاد می‌کنی، من حاضرم»

‏زیرا ⁧ #سارینا⁩(ها) همواره حاضرند!»

@Shahr_Zanan

#زن_زندگی_آزادی
Forwarded from مؤسسهٔ رحمان
نظافت، دبکه و نان طعم‌دار
درس‌هایی از خودگردانی اجتماعی فلسطینیان برای مردم ایران

▫️هر چند دولت‌های قدرتمند جهان در برابر جنایات اسرائیل ساکت‌اند، خود مردم فلسطین قربانیانی منفعل نیستند. در شماره ششم هایا با محمد مهدی بهرامی _کارشناسی ارشد مطالعات فلسطین_ درباره تلاش‌های فلسطینیان برای سرپا ماندن جامعه‌شان صحبت کردیم.

از زمان حمله ۷ اکتبر تا الان خدمات رفاهیِ جمعیت‌هایی که تحت حملات تسلیحاتی‌اند، چگونه تأمین می‌شود؟ مثلاً خدمات درمانی، بهداشتی، شهری، نگهداری از کودکان و سالمندان، تغذیه، مسکن، پوشاک.

در حال حاضر، بیش از ۱.۷ میلیون نفر در شرایط آوارگی قرار دارند و می‌شود گفت که اکثریت آن‌ها، برای بار دوم یا چندم است که آواره می‌شوند. به جز کمپ‌هایی که با چادر تاسیس شده، آوارگان در مراکز مختلفی تجمع کرده‌اند. بعضی‌ها در مدارس (که خود چند دسته هستند) بعضی‌ها در بیمارستان‌ها، برخی در ورزشگاه‌ها و بعضی در مراکز فرهنگی مثل مساجد.
 

🔻خلاصه‌ای از این مصاحبه را در ادامه بخوانید:

@rahmaninstitute
شیما وزوایی:
«اگه توی نهادهای اجتماعی، انجمن‌های فرهنگی یا ان.جی.اوها کار کردید چون دوست داشتید فضا متفاوت باشه، اما دیدید نه، وضعیت روابط قدرت، تبعیض جنسیتی و نژادی برقراره و بیشتر هم آزارمون می‌ده، پنجشنبه توی نشست مدرسه حاشیه قراره حرف بزنیم چطور سازوکارهایی باعث شکل‌گیری این وضعیت می‌شند.»


@Shahr_Zanan
#عوامل_اجتماعی_تعیین‌کننده_سلامت (SDOH) عوامل یا شرایط غیر پزشکی هستند که بر سلامت و رفاه فرد تأثیر می‌گذارند.

Social Determinants of Health (SDOH)


سلامت یک فرد عمیقاً تحت تأثیر شرایط و محیطی است که در آن متولد می‌شود، رشد می‌کند، زندگی و کار می‌‌کند. این شرایط به عنوان «عوامل تعیین‌کننده اجتماعی» شناخته می‌شوند.

امید به زندگی، کیفیت زندگی، و نابرابری در آنچا در نهایت خروجیِ سلامت افراد است تا حد زیادی به وضعیت اجتماعی-اقتصادی، نژاد/قومیت، یا موقعیت جغرافیایی آنها بستگی دارد.

سیاست‌های اجتماعی، هنجارهای اجتماعی، شیوه‌های فرهنگی و نظام‌های اقتصادی همگی SDOH را شکل می‌دهند.

طبق گزارش وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده (2022):
«عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDOH) در واقع همان شرایطی موجود در محیط‌هایی هستند که افراد در آن متولد می‌شوند، زندگی می‌کنند، یاد می‌گیرند، کار می‌کنند، بازی می‌کنند، عبادت می‌کنند و همین طور سن افراد است که بر طیف وسیعی از سلامت، عملکرد و پیامدهای کیفیت زندگی و ریسک‌های آن تأثیر می‌گذارد.»

عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت به‌طور قابل توجهی بیش از ساختار ژنتیکی یا عادات شخصی بر آنچه در نهایت خروجیِ سلامت فرد است تأثیر می‌گذارد.

یکی از مثال‌ها از عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت «بی‌خانمانی» است.

افراد #بی_خانمان یا کارتون‌خواب‌ها در معرض خطر بیشتری برای چاقی (به دلیل دسترسی نداشتن به مواد غذایی سالم)، سوء مصرف مواد، بیماری‌های عفونی مانند سل یا هپاتیت B و C و همچنین سایر بیماری‌های واگیر به دلیل قرار گرفتن در شرایط ناایمن در پناهگاه‌ها هستند.
علاوه بر این، فقدان امنیت مسکن باعث #استرس مزمن ناشی از شرایط زندگی ناپایدار می‌شود که در طول زمان بر وضعیت سلامت روان تأثیر می‌گذارد (لازار و داونپورت، 2018).

@Shahr_Zanan

https://helpfulprofessor.com/social-determinants-of-health-examples/
Forwarded from روزها
۱۰ اکتبر ⁧#روز_جهانی_بی_خانمانان⁩ است. حمایت‌های دولتی و اجتماعی، تامین سرپناه، آموزش، کمک‌های مردمی داوطلبانه و ارتباط گرفتن با کسانی که سرپناه ندارند از جمله راه‌هایی است که به این افراد کمک می‌کند تا به زندگی معمولی بازگردند.
@Roozha365
سخنگوی قوه قضاییه در مورد الهه محمدی و نیلوفر حامدی: مجازات اشد ۵ سال حبس را اجرا می‌کنیم

این موضوع در حالی مطرح شده که شرایط بخشنامه عفو ۱۴۰۱ کاملا روشن است و این دو خبرنگار بدون هیچ ابهامی مشمول این عفو می‌شوند و طبق همین بخشنامه باید پرونده‌شان مختومه شود.

آنها در دادگاه بدوی به ارتباط با دولت متخاصم محکوم شده بودند که همین باعث می‌شد عفو شاملشان نشود ولی در دادگاه تجدیدنظر از این اتهام تبرئه شدند و برای دو اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی حکم گرفتند که طبق تصریح بخشنامه عفو، کسانی که به این دو اتهام محکوم شده باشند، مشمول عفو می‌شوند و پرونده‌شان باید مختومه شود./دیده‌بان زنان

@Shahr_Zanan
2025/07/05 04:50:00
Back to Top
HTML Embed Code: