پارچه‌ای که گازهای دودکش را به بی‌کربنات تبدیل می‌کند

یک فیلتر پارچه‌ای جدید قادر است گازهای کربن دی اکسید منتشر شده از دودکش‌ها را حتی پس از چندین بار شستشو به شکل موثر به بی‌کربنات که ماده اصلی سازنده جوش شیرین است، تبدیل کند.

توضیحات تکمیلی در ادامه 👇👇👇
🎉 دانشمندان روش جدید و جالبی را برای حذف کربن دی اکسید(CO۲) خروجی از دودکش‌ها ابداع کرده‌اند که می‌تواند یک ماده قابل استفاده مجدد ایجاد کند. این اختراع در واقع ورقه‌ای از پنبه تصفیه شده است که گاز CO۲ را به بی‌کربنات تبدیل می‌کند.

نسخه جدید فیلتر گاز دودکش توسط محققان دانشگاه ایالتی "نورث کارولینا" ابداع شده است که با غوطه‌ور کردن یک ورقه پنبه‌ای دو لایه در محلول مایع حاوی ماده‌ای مشتق شده از سخت‌پوستان به نام "کیتوزان" کار می‌کند.

کیتوزان به عنوان یک چسب عمل می‌کند و به آنزیمی طبیعی به نام "کربنیک آنهیدراز" اجازه می‌دهد که به عنوان یک پوشش به آن اضافه شود. این آنزیم واکنشی را تسریع می‌کند که در آن CO۲ و آب با یکدیگر ترکیب می‌شوند و بی‌کربنات تشکیل می‌دهند که ماده اصلی جوش شیرین است.

سپس فیلتر تکمیل شده به شکل یک مارپیچ پیچ خورده و سپس داخل یک لوله پر می‌شود. پس از آن یک مخلوط هوا از کربن دی اکسید و نیتروژن(شبیه به گازهای انتشاری از یک دودکش) به همراه یک محلول مبتنی بر آب از آن لوله عبور داده شد که مقدار زیادی از گاز CO۲ در واکنش با آب و کربنیک آنهیدراز، به بی‌کربنات مایع تبدیل شد که از فیلتر پایین می‌ریزد و از لوله خارج می‌شود.

هنگامی که هوا با سرعت چهار لیتر در دقیقه از لوله پمپ شد، ۵۲.۳ درصد از CO۲ موجود در آن با استفاده از یک ورقه از این فیلتر جمع‌آوری شد و وقتی دو ورق روی هم چیده و به هم پیچانده شد، این رقم به ۸۱.۷ درصد رسید که حتی پس از پنج بار شستن و خشک شدن، این ماده هنوز عملکرد بسیار خوب خود را حفظ کرد.

با این حال، دانشمندان هنوز باید تعیین کنند که یک نسخه کوچک شده از این فناوری تا چه اندازه در یک دودکش واقعی که نرخ انتشار گاز آن می‌تواند از ۱۰ میلیون لیتر در دقیقه فراتر رود، کار می‌کند.

این مطالعه که توسط "جیالونگ شن" محقق فوق دکتری از دانشگاه "نورث کارولینا" رهبری می‌شود، به تازگی در مجله ACS Sustainable Chemistry & Engineering منتشر شده است.

https://doi.org/10.1021/acssuschemeng.2c02545

شیمی وب، شبکه دوستداران شیمی

🆔 @Shimiweb
پلاستیک ها، اقلامی که خیلی از ما بدون در نظرگرفتن آسیب‌هایی که به محیط زیست میزنه بی‌رویه ازش استفاده می‌کنیم، فارغ از اینکه هر پلاستیک هزاران سال طول می‌کشه تا در طبیعت تجزیه بشه

سالانه 4.5 میلیون تُن ‎پلاستیک تولید و 500 هزار تُن زباله پلاستیکی در کشور سوزانده میشه

شیمی وب، شبکه دوستداران شیمی

🆔 @Shimiweb
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#علم_دوستداشتنی
ماشین با سرعت 50 مایل بر ساعت میره، و توپ رو با سرعت 50 مایل بر ساعت در خلاف جهت شلیک میکنه:


شیمی وب، شبکه دوستداران شیمی

🆔 @Shimiweb
🔺دانشمندان عضله مصنوعی قوی‌تر از عضله انسان ساختند

🔹دانشمندان آمریکایی در حال تجربه با یک پلیمر قوی قابل‌کش‌آمدن هستند تا یک عضله مصنوعی قوی‌تر وانعطاف‌پذیرتر از عضله انسان بسازند
🔹به گفته این پژوهشگران، انعطاف‌پذیری عضلات مصنوعی که با این ماده ساخته شده بودند ۳ تا ۱۰ برابر قوی‌تر از عضلات طبیعی بودند
🔹نتیجه کار دانشمندان یک نوار یا فیلم ۳۵ میکرومتری با باریکی و سبکی در حد یک تار مو بود که بعد با روی هم گذاشتن لایه‌لایه آن یک صفحه عضله مصنوعی ایجاد کردند
🔹پژوهشگران در این مورد از پلیمرهای الکتروفعال استفاده کردند که پلیمرهایی هستند که هنگام تحریک شدن با الکتریسیته شکل یا اندازه آنها تغییر می‌کند. این نوع پلیمرها امروزه محبوب دنیای مهندسی هستند و در فناوری‌هایی از ماهی روباتی گرفته تا پاک‌کننده گردوغبار به کار می‌روند.

🔹این ماده می‌تواند «حس لمس» را به فناوری‌های زیست‌پزشکی پوشیدنی بیفزاید و ممکن است به کسانی کمک کند که نمی‌توانند لبخند یا پلک بزنند/


مطالعه بیشتر
https://rubberworld.com/ucla-researchers-develop-flexible-artificial-muscles-using-dielectric-elastomers/

مقاله چاپ شده در ساینس
https://doi.org/10.1126/science.abn0099
شیمی وب، شبکه دوستداران شیمی

🆔 @Shimiweb
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 سفر جذاب در دنیای علم، به لطف موزه‌های علوم

موزه‌های علمی، مهم‌ترین و فعال‌ترین موزه‌ها هستند؛ مکانی برای نمایش دستاوردهای علم و فناوری که تلاش می‌کنند زمینه‌ساز گسترش تفکر در بین اقشار مختلف باشند. موزه‌های علوم و فناوری به منظور آموزش و فرهنگ‌سازی، طراحی شده‌اند تا بتواند علوم و فناوری‌های جدید، قدیم و حتی پیشِ رو را به میانِ مردم بیاورند.

شیمی وب، شبکه دوستداران شیمی

🆔 @Shimiweb
پادکست_حال_و_اوضاع_ناخوش_علوم_پایه
<unknown>
پادکست 🎧🎼🎤

فکری به حال و اوضاع ناخوش علوم پایه کنیم

بسیاری از دانشجویان، اساتید و کارشناسان مسائل آموزش عالی، از حال و اوضاع ناخوش این روزهای رشته‌های علوم پایه سخن می‌گویند. نامگذاری امسال به نام سال جهانی علوم پایه، فرصت مناسبی برای رسیدگی و تلاش بیشتر برای رفع مشکلات علوم پایه در کشور است. در این قسمت از پادکست صدای دانشگاه، درباره حال ناخوش علوم پایه صحبت کرده‌ایم.

شیمی وب، شبکه دوستداران شیمی

@Shimiweb
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مسابقه رو کسی می‌بره که تا لحظه آخر از جنگیدن دست بر نداشته!

شیمی وب، شبکه دوستداران شیمی
@Shimiweb
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
کلیپ های ضد علمی و گمراه کننده

در کلیپ زیر شخصی با یک آزمایش ادعا می کند آب شهری نسبت به بقیه آب‌ها آلوده تر است، اما آزمایش ایشان از پشتوانه دانشی تهی است.

دستگاه ایشان بجای الکترود پلاتینی، از جنس آهن است که در محیط آبی، اکسید شده و به مشتقات رنگی آهن تبدیل می‌شود و رنگ لجن می گیرد. حال هر چه میزان املاح آب بیشتر باشد (آب شهری) جریان الکترون بیشتر شده و آهن بیشتری اکسید شده و این رنگ غلیظ تر می گردد. پس این شواهد ارتباطی به آلودگی آب ندارد.

هر مطلبی که در فضای مجازی منتشر میشود، باور نکنید.

شیمی وب، شبکه دوستداران شیمی

🆔 @ShimiWeb
مهاجرت معکوس
به قلم دکتر موحدی، استاد تمام بیوشیمی فیزیک دانشگاه تهران و جزو چهره های ماندگار کشور

لطفا نظرات خود را در زیر به اشتراک بگذارید 👇

شیمی وب، شبکه دوستداران شیمی


🆔 @ShimiWeb
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
جوانان هندی راه حل جدیدی برای احساس سرخوشی یا "های" پیدا کرده‌اند؛
خیساندن کاندوم‌های طعم دار در آب و بعد نوشیدن آن!

طبق اطلاعات به دست آمده این کاندوم ها معمولا شش تا هشت ساعت پیش از نوشیده شدن در آب خیسانده می‌شوند.
اثرات سرخوشی این کاندوم ها که می‌تواند اعتیادآور باشد ممکن است ۱۰ تا ۱۲ ساعت طول بکشد. وقتی کاندوم های طعم دار در آب داغ قرار می گیرند، پلی اورتان و یکسری ترکیبات آروماتیک از کاندوم آزاد می‌شود که در آب جوش می تواند به الکل تبدیل شود و در نتیجه فرد با نوشیدن آن به مدت ۱۰ تا ۱۲ ساعت «های» خواهد بود.

مصرف طولانی مدت این نوشیدنی منجر به سرطان میشود.

شیمی وب، شبکه دوستداران شیمی

🆔 @Shimiweb
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
وقتی به فیزیک اعتماد دارید و خود را به دست نیروی گریز از مرکز می سپارید.


شیمی وب، شبکه دوستداران شیمی

🆔 @ShimiWeb
تا حالا دقت کردید از دیدن برج ها و ساختمان های نامنظم و .... نسیت به دیدن مناظر طبیعی زودتر خسته می شوید.

تکامل مغز طی سال ها بر اساس مشاهده مناظر طبیعی صورت گرفته است. از طرفی، در طبیعت خطوط منحنی و نامنظم بیشتر است. درحالی که در مناظر ساخته شده توسط بشر خطوط صاف و منظم بیشتر است. چون ساختن آنها راحت تر است.
به همین خاطر ، در پردازش تصاویر مصنوعی نسبت یه مناظر طبیعی اکسیژن بیشتری مصرف می شود که در صورت طولانی شدن منجر به سردرد می شود. به این پدیده "مولفه فوریه" می گویند.
این یعنی، از دیدگاه تکاملی تلاش برای نامنظم کردن همه چیز در زندگی احساس نامطبوع به وجود می آورد.
در فیزیک به ای پدیده " اصل شلختگی محدود" می گویند. طبق این اصل، اگر همه چیز طبق قاعده باشد نوآوری رخ نمی دهد.

دکتر محمدرضا بزرگمهر

شیمی وب، شبکه دوستداران شیمی

🆔 @ShimiWeb
گردو و شیر کم چرب، باعث کاهش فشار خون و جلوگیری از سکته قلبی میشود.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد خوردن گردو می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند زیرا حاوی نوعی امگا سه به نام آلفا لینولنیک است و سلامت قلب را نیز تضمین می‌کند.
افراد شرکت‌کننده در این مطالعه پنج درصد از چربی‌های اشباع شده مصرفی خود را با گردو تعویض کردند تا به این مزیت دست یابند. در واقع پس از خوردن گردو به مدت ۶ هفته فشار خون آنان پایین آمد.
پروفسور پنی کریس اترتون، محقق این تحقیق و استاد تغذیه دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا ایالات متحده، در این خصوص توضیح داد: زمانی که شرکت‌کنندگان گردو مصرف کردند، مزایای بیشتری نسبت به زمانی که رژیم غذایی با مشخصات اسیدهای چرب مشابه گردو داشتند، بدون خوردن این دانه روغنی، در آنان مشاهده شد.
بنابراین به نظر می‌رسد یک مزیت اضافی در گردو وجود دارد که مفید است؛ شاید ترکیبات زیست فعال آن، شاید فیبر و شاید چیز دیگری است که به تنهایی از اسیدهای چرب دریافت نمی‌شود.

دکتر تیندال: گردو حاوی آلفا لینولنیک اسید و امگا سه گیاهی است که احتمالا بر فشار خون تاثیر مثبت می‌گذارد.

🆔 @ShimiWeb
در ترن هوایی در عرض چند ثانیه سرعت از صفر به ۱۲۰ کیلومتر می رسد.
در قسمت پایین ترن، شتاب ۶ برابر شتاب جاذبه است. برای اینکه تصور بهتری از این شتاب داشته باشید، شتاب وارد شده به فضانوردان شاتل، سه برابر شتاب جاذبه است.

تحقیقات فیزیک نشان داده است، بیشترین خطر هنگام تغییر مسیر وجود دارد نه سرعت های بالا!
از نظر فیزیکی در یک مسیر با هر سرعتی می خواهید حرکت کنید چرا که سرعت تا کنون کسی را نکشته است!

این تغییر مسیر ناگهانی است که باعث مرگ شما می شود.

دکتر محمدرضا بزرگمهر

شیمی وب، شبکه دوستداران شیمی

🆔 @ShimiWeb
رئیس دانشگاه تربیت مدرس:
🔹هر هفته با یک درخواست اعضای هیات علمی روبه‌رو هستیم؛ مرخصی بدون حقوق می گیرند تا برای یک سال از کشور بروند

🔹 ۶۰ تا ۷۰ درصدشان می‌روند تا ببینند می‌توانند بمانند یا نه

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/002ueE

🆔 @ShimiWeb
برندگان جایزه نوبل ۲۰۲۲ در رشته شیمی معرفی شدند!

کمیته نوبل کارولاین برتوزی از دانشگاه استنفورد آمریکا، مورتن ملدال از دانشگاه کپنهاگ دانمارک و بری شارپلس از دانشگاه ماساچوست آمریکا را برای توسعه «واکنش کلیک» و «شیمی بیو اورتوگونال» برنده جایزه نوبل شیمی ۲۰۲۲ میلادی اعلام کرد.

شیمی وب، شبکه دوستداران شیمی

🆔 @Shimiweb
آینده:

‌‌‌‌یکی از پرسش های همیشگی این است که آینده چه می شود؟ دیدگاه های مختلفی برای پاسخ به این پرسش وجود دارد.

‌‌‌‌‌‌یکی از دیدگاه هایی که رایج است و بیشتر از فیزیک وام گرفته شده است، به صورت زیر است.

‌‌‌‌‌‌آینده ی یک سیستم توسط چهار مولفه تعیین می شود:

‌‌‌‌روند موجود: که در فیزیک به آن اینرسی می گویند. برای مثال دوچرخه سواری را مطرح می کنند. وقتی شما در حال حرکت با دوچرخه هستید و پایتان را از رکاب بر می دارید تا فاصله ی مشخصی دوچرخه به حرکت خود ادامه می دهد. بنابراین، آینده تحت تاثیر روند گذشته و فعلی سیستم است.

‌‌‌‌‌‌رخداد: اگر پایتان را از روی رکاب بردارید ولی ناگهان مانع جدیدی جلویتان قرار گیرد، ادامه مسیر با روند قبل امکان پذیر نیست. در فیزیک، پرسش های جدیدی مثل تابش جسم سیاه پیش آمد که فیزیک قدیم قادر به پاسخگویی به آنها نبود.

‌‌‌تصویر: طبق پذیره های کوانتوم فیزیک، آینده ی یک سیستم به تصویری که برای آن آینده دارید نزدیک می شود.

‌‌اقدام: کارهایی که برای رسیدن به تصویر درنظرگرفته شده انجام می شود‌. آخرین جزء تشکیل دهنده آینده است.

‌‌‌‌‌‌‌دست آخر اینکه، باید بدانیم علم نمی گوید چه چیزی صحیح هست چه چیزی غلط. تنها چیزی که می تواند بگوید این است که در چهارچوب شواهد موجود احتمال کدام آینده بیشتر است!

دکتر محمدرضا بزرگمهر

شیمی وب، شبکه دوستداران شیمی

🆔 @ShimiWeb
💢متوسط IQ جامعه ایرانی بین ۸۰ تا ۸۵

👤مدیرکل ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری:

▫️ اینکه گفته می‌شود میزان IQ ایران بالاتر از جهان است، هیچ داده و مدرک برای اثبات آن نداریم.

▫️ براساس آمارهای جهانی میزان IQ جامعه ایرانی به طور متوسط بین ۸۰ تا ۸۵ است که پایینتر از میانگین جهانی است.

نتیجه: شرایط حال نتیجه تصمیم گیری های غلط بر پایه iq های پایین هست.... از ماست که برماست!

🆔 @ShimiWeb
‌‌به نقل از یکی از اساتید شیمی: ایشان موقع درس دادن یک دایره بزرگ می کشیدن و می گفتن، مطالب داخل این دایره جزء امتحان نیست. بعد داخل همون دایره بزرگ یک دایره ی کوچک تر می کشیدن و می‌گفتن این قسمت جزء امتحان هست.

‌‌‌اینروزا، هر بار مقایسه زمستان سخت مشهد با اروپا و سیبری را می شنوم یاد خاطره ی دکتر میفتم.

‌‌یک دایره ی بزرگ کشیدیم که تو اون دایره بزرگ ما با دنیا فرق داریم. بعد یک دایره کوچیک تو همون دایره بزرگ کشیدیم که تو اونجاها فرق نداریم.

‌‌مثلا در دریافت حقوق، نداشتن یا کم بودن تورم، امکانات تفریحی و ... باید با بقیه ی دنیا فرق داشته باشیم. اما در میزان سرما خوردن در زمستان با همه ی نقاط سردسیر اشتراک داریم.

‌‌بی خود نیست که در شیمی میگن اگر نقطه استاندارد درست نداشته باشی همه ی جواب ها غلط در میاد!

شیمی وب، شبکه دوستداران شیمی

🆔 @ShimiWeb
2024/05/03 15:12:59
Back to Top
HTML Embed Code: