Telegram Web Link
🔸حضرت امام زین‌العابدین علیه‌السلام فرمودند:

«زمان غیبت بسیار به طول می‌انجامد تا اینکه بسیاری از آنان که معتقد به ایشان (امام زمان علیه‌السلام) هستند، از ایشان روی‌ می‌گردانند.
پس بر آن اعتقاد باقی نخواهد ماند، مگر کسی که یقینش قوی و معرفتش صحیح باشد و در خود حرج و تنگنایی از آنچه حکم کرده‌ایم، نیابد و تسلیم ما اهل‌بیت باشد.»

📚كمال الدين و تمام النعمة، ج‏1، ص: 323
#تبریک_میلاد
سالروز ولادت با سعادت زینت عابدان، سیدالساجدین حضرت امام علی بن الحسین علیه‌السلام را به محضر فرزندشان حضرت ولی عصر (عجل‌الله فرجه الشریف) و جمیع دلدادگان و محبین خاندان رسالت تبریک و تهنیت می‌گوییم.

@shobeiryzanjani
#احکام
🔸بازی‌هایی که با دروغ همراه است

بازی‌هایی که در آنها دروغ گفته می‌شود، اگر اثر دروغ تنها مربوط به خود بازی است و به بیرون از بازی کشیده نمی‌شود و موجب مفسده‌ای نیز (مانند بی‌اعتمادی نسبت به شخص یا هتک وی) نمی‌گردد، جایز است، هرچند احتیاط استحبابی در ترک این‌گونه بازی‌هاست.


📚احکام کاربردی، ص185، مسأله531

● حضرت امام سجاد علیه‌السلام خطاب به فرزندانشان می‌فرمودند:
« اتَّقُوا الكَذِبَ الصَّغيرَ مِنهُ و الكبيرَ ، في كلِّ جِدٍّ و هَزلٍ ، فإنّ الرجُلَ إذا كذبَ في الصَّغيرِ اجتَرَأَ علَى الكبيرِ؛ از دروغ کوچک و بزرگ، خواه جدّی باشد خواه شوخی، بپرهیزید، زیرا کسی که دروغ کوچک بگويد، بر دروغ بزرگ نیز جرئت پیدا می‌کند.(کافی، ج2، ص338، ح2)

@shobeiryzanjani
🔸«کتاب نکاح» آیت‌الله‌العظمی شبیری زنجانی، اثر برگزیده‌ی همایش کتاب سال حوزه

در همایش کتاب سال حوزه که صبح پنجشنبه (۱۸ بهمن ۱۴۰۳ش) برگزار شد، در بخش آثار برگزیدۀ فقهی، «کتاب نکاح» به عنوان کتاب سال حوزه علمیه انتخاب شد.

این کتاب نخستین عنوان از مجموعۀ دروس فقهی آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مدّ ظله)، با موضوع نکاح است که با تلاش‌های مستمر و چندین‌سالۀ پژوهشگران مرکز فقهی امام محمدباقر عليه‌السلام، در ۲۴ جلد تحقیق و تدوین می‌شود و ١٢ جلد نخست آن منتشر شده است.
@shobeiryzanjani
#حدیث
🔸در آن شب، هیچ درخواست‌کننده‌ای دست‌خالی نمی‌ماند!

❖ حضرت امام صادق علیه‌السلام فرمودند دربارۀ فضیلت شب نیمه شعبان از حضرت امام باقر علیه‌السلام سوال شد. ایشان فرمودند:
« آن شب بهترین شب پس از شب قدر است که خدای متعال، فضل خویش را به بندگانش ارزانی می‌فرماید و آنها را از روی منّت و کرَم خویش می‌آمرزد. پس در تقرب جستن به سوی خداوند در آن بکوشید زیرا آن شبی است که خدای متعال به ذات مقدسش سوگند خورده است که هیچ درخواست‌کننده‌ای را در آن محروم نکند مادامی که معصیتی را درخواست نکند...»


[سُئِلَ الْبَاقِرُ (عَلَيْهِ السَّلَامُ) عَنْ فَضْلِ لَيْلَةِ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ، فَقَالَ: هِيَ أَفْضَلُ لَيْلَةٍ بَعْدَ لَيْلَةِ الْقَدْرِ، فِيهَا يَمْنَحُ اللَّهُ (تَعَالَى) الْعِبَادَ فَضْلَهُ، وَ يَغْفِرُ لَهُمْ بِمَنِّهِ‏، فَاجْتَهِدُوا فِي الْقُرْبَةِ إِلَى اللَّهِ (تَعَالَى) فِيهَا، فَإِنَّهَا لَيْلَةٌ آلَى اللَّهُ عَلَى نَفْسِهِ أَلَّا يَرُدَّ سَائِلًا لَهُ فِيهَا مَا لَمْ يَسْأَلْ مَعْصِيَةً]
📘الأمالي (للطوسي)؛ ص297
#نیمه_شعبان
@shobeiryzanjani
#احکام
🔸 نشستن سر سفره‌ای که در آن شراب خورده می‌شود

❖ سر سفره‌ای که در آن شراب خورده می‌شود نباید نشست و خوردن از غذای آن سفره نیز حرام است؛ بلکه از سفره‌ای که پیش‌تر در آن شراب خورده شده است، نباید غذا خورد.


📚احکام کاربردی، ص108، مسأله290

● پیامبر گرامی «صلّی الله علیه وآله» فرمودند: «مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ جَلَسَ طَائِعاً عَلَى مَائِدَةٍ يُشْرَبُ عَلَيْهَا الْخَمْر؛ ملعون است، ملعون است كسى كه با ميل و اختیار خود بر سر سفره‌اى كه در آن شراب نوشيده مى‌شود، بنشيند.» (الكافي، ج‏6، ص: 268، ح1)
@shobeiryzanjani
#نیمه_شعبان
🔸حضرت امام رضا علیه‌السلام در پاسخ سوالی دربارۀ فضیلت شب نیمه شعبان فرمودند:
«هِيَ‏ لَيْلَةٌ يُعْتِقُ‏ اللَّهُ‏ فيها الرِّقَابَ‏ منَ‏ النَّارِ و يَغْفِرُ فيها الذُّنُوبَ الْكَبَائِر؛
آن شبی است که خداوند در آن شب عده‌ای را از آتش دوزخ آزاد می‌نماید و گناهان بزرگ را می بخشد.»


راوی می‌پرسد آیا نمازی بیش از سایر شب‌ها، برای آن شب وارد شده است؟

حضرت فرمودند:
«لَيْسَ فیها شَيْ‏ءٌ مُوَظَّفٌ وَ لكنْ إِنْ أَحْبَبْتَ أَنْ تَطَوَّعَ فیها لِشَيْ‏ءٍ فَعَلَيْكَ بِصَلَاةِ جَعْفَرِ بْنِ أَبِي طَالِبٍ علیه‌السلام وَ أَكْثِرْ فِيهَا مِنْ ذِكْرِ اللَّهِ عَزَّ و جَلَّ وَ مِنَ الِاسْتِغْفَارِ و الدُّعَاءِ فَإِنَّ أَبِي علیه‌السلام كَانَ يَقُولُ الدُّعَاءُ فِيهَا مُسْتَجَابٌ؛

دستور خاصی در آن وارد نشده، ولی اگر دوست می‌داری عبادت مستحبی در آن انجام دهی، بر تو باد به نماز جعفر بن ابی طالب (علیه السلام) و زیاد در آن شب به ذکر خدا و استغفار و دعا مشغول باش.
همانا پدرم موسی بن جعفر (علیه السلام) می فرمود: در آن شب دعا مستجاب است


📚 عيون أخبار الرضا عليه السلام، ج‏۱، ص۲۹۳
@shobeiryzanjani
🔸دست به دعا بر می‌داریم

«اللَّهُمَّ...َ وَ جَدِّدْ بِهِ مَا امْتَحَى مِنْ دِينِكَ وَ أَصْلِحْ بِهِ مَا بُدِّلَ مِنْ حُكْمِكَ وَ غَيِّرْ مِنْ سُنَّتِكَ حَتَّى يَعُودَ دِينُكَ بِهِ؛
خداوندا ! ... به‏ وسیله ایشان، آنچه را که از دینت فراموش شده، تازه گردان، و آنچه‏ از معانى کتابت تغییر یافته را اصلاح کن، و آنچه از احکامت دگرگون شده را آشکار ساز»


📘کمال الدين و تمام النعمة، ج‏2، ص: 514
#تبریک_میلاد
عید نورانی نیمه شعبان، میلاد با سعادت موعود اُمم، حجت بالغۀ الهی، وارث انبیا و اولیاء حضرت بقیة الله الاعظم صاحب الزمان "عجل الله فرجه الشریف" بر همه موالیان و منتظران ظهورش مبارک باد
@shobeiryzanjani
🔸ثمرهٔ انتظار

حضرت امام صادق «علیه‌السلام» فرمودند:
«مَنِ انْتَظَرَ أَمْرَنَا وَ صَبَرَ عَلَى مَا يَرَى مِنَ الْأَذَى وَ الْخَوْفِ هُوَ غَداً فِي زُمْرَتِنَا؛

کسی که منتظر امر فرج ما باشد و بر آزار و ترسی که می‌بیند صبر کند، او فردای قیامت در زمرۀ ماست.»

📚 الكافي؛ ج‏۸، ص۳۷
@shobeiryzanjani
📷 #گزارش_تصویری از مراسم مدیحه‌سرایی و عمامه گذاری جمعی از طلاب حوزه علمیه قم، به مناسبت عید نورانی میلاد حضرت بقیة الله الأعظم صاحب الزمان «عجل الله فرجه الشریف»
▫️دفتر آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی «مد ظله»
▫️(جمعه شب_ ۲۶ بهمن۱۴۰۳)
@shobeiryzanjani
#پیام_تسلیت
إنا للّه و إنّا إلیه راجعون
خبر درگذشت عالم وارسته آیت‌الله‌ آقای حاج سید مرتضی مستجاب الدعواتی (رحمة الله علیه) موجب تأثر گردید.

آن فقید سعید که بقیة السلف الصالح از بیت رفیع صدر بود، پس از بیش از یک قرن حیات افتخارآمیز و تلاش در راه خدمت به مکتب نورانی اهل‌بیت (علیهم‌السلام) به دیار باقی شتافت. خاطره خدمات ایشان به ویژه دستگیری از بیماران و دردمندان و همچنین ارتباط با آحاد مردم و جوانان، در اذهان مؤمنان و مردم شریف اصفهان ماندگار است.

رحلت این عالم خدمتگزار را به حوزه‌های علمیه، خاصه حوزه علمیه اصفهان و مردم ولایی و شریف آن سامان و بیت مکرم ایشان تسلیت گفته و علو درجات ایشان را از درگاه احدیت خواستار است.

دفتر آیت‌الله‌العظمی شبیری زنجانی (مدّ ظله)
@shobeiryzanjani
🔸كياست ميرزای شیرازی (قدّس سرّه)
[به‌مناسبت۲۴ شعبان (۱۳۱۲.ق) سالروز وفات مرجع بزرگ شیعه، آیت‌الله‌العظمی میرزا محمدحسن شیرازی "قدس سره"]

📝 از بیانات آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مدّ ظلّه):

نقل كرده‏‌اند: وقتى ميرزاى شيرازى در سال 1287به مكّه مشرّف مى‌‏شوند، شريف مكّه مايل مى‏‌شود كه وقتى براى ميرزا مشخّص شود تا با وى ملاقات كند.
واسطه‏‌اى را پيش ميرزا مى‌‏فرستد كه الآن وقت مناسبى است، هر وقت آقا حاضرند، ملاقات كنند.

مرحوم ميرزا مى‌‏فرمايد:
به شريف بگو: «إذا رأیتم العلماء علی أبواب الملوک فقولوا بئس العلماء و بئس الملوک، و إذا رأیتم الملوک علی أبواب العلماء فقولوا نعم العلماء و نعم الملوک».
(اگر علما را بر سرای پادشاهان یافتید، بگویید: اینان، بدترین علمایند و بدترین پادشاهان و اگر پادشاهان را بر سرای علما دیدید، بگویید: اینان، بهترین علما و بهترین پادشاهانند.)

واسطه نزد شريف مكه برمى‌‏گردد و سخن ميرزا را بازگو مى‏‌كند. شريف مكّه خوشش مى‌‏آيد و به ديدن ميرزا مى‏‌رود.

📘جرعه‌ای از دریا، ج2، ص360
@shobeiryzanjani
🔸سفارش حضرت رضا "علیه‌السلام" درباره روزهای پایانی ماه شعبان:

...در باقیمانده ماه شعبان این دعا را بسیار بخوان:

«اَللّهُمَّ اِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنا فیما مَضى مِنْ شَعْبانَ فَاغْفِرْ لَنا فیما بَقِىَ مِنْهُ»
خدایا! اگر تاکنون در این ماه، ما را نیامرزیده اى، در قسمت باقیمانده از این ماه، از ما درگذر!

به درستى که حقّ تعالى در این ماه، به حرمت ماه مبارک رمضان بنده‌هاى بسیاری را از آتش جهنّم آزاد مى‌گرداند.

📚 وسائل الشیعه، ج10، ص301
@shobeiryzanJani
2025/07/09 15:27:41
Back to Top
HTML Embed Code: