Telegram Web Link
پیامبر اکرم «صلی الله علیه وآله» فرمودند:

«أَمَّا الْحَسَنُ فَإِنَّ لَهُ هَيْبَتِي وَ سُؤْدُدِي و أمّا الحسينُ فإنّ لَه شَجاعَتي وجُودي‏؛
هیبت و آقاییِ من از آنِ حسن است و شجاعت و بخشندگى‌ام از آنِ حسين.»
📘
الخصال، ج1، ص77


#تبریک_میلاد
🔸فرخنده عید میلاد با سعادت سید جوانان اهل بهشت حضرت امام حسن مجتبی (علیه‌السلام) را محضر مبارک امام زمان (عجل الله فرجه الشریف) و همۀ موالیان و محبین خاندان عصمت (علیهم السلام) تبریک می‌گوییم.
@shobeiryzanjani
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الحَسَنِ ابْنِ سَيِّدِ النَّبِيِّينَ، وَوَصِيِّ أَمِيرِ المُؤْمِنِينَ

ای گوشوار عرش الهی! که بوده است
دوش رسول و دامن صدّیقه جای تو

آن سان که ماه می‌کند از مهر کسب نور
خورشید، کسب نور کند از ضیای تو

درهم شکست قدرت طغیان خصم را
ای نور چشم فاطمه! صلح و صفای تو

منّت خدای را، که به ویرانه دلم
پنهان نمود گوهر مهر ولای تو

بگشا گره ز کار فروبسته‌ام، که من
رو کرده‌ام به حضرت مشکلْ‌گشای تو
@shobeiryzanjani
#استفتائات
🔸 بررسی ضرری بودن روزه

پرسش:
شخصی که می‌ترسد روزه برایش ضرر داشته باشد، اگر با سؤال و تفحص بتواند در این‌باره یقین حاصل کند، آیا به مجرّد ترس می‌تواند روزه نگیرد، یا اینکه لازم است تفحّص و سؤال کند؟
● پاسخ:
✍️ لازم است سؤال کند.

📚کتاب استفتائات، ج۲، ص۱۰۱
@shobeiryzanjani
● ماه رمضان، میدان مسابقه!

🔸حضرت امام حسن مجتبی (عليه‌السلام) فرمودند:

«إنَّ اللّهَ جَعَلَ شَهرَ رَمضانَ مِضماراً لِخَلقِهِ فَيستَبِقونَ فيهِ بِطاعَتِهِ إلى مَرضاتِهِ؛

همانا خداوند ماه رمضان را ميدان مسابقه‌اى براى آفريدگان خود قرار داده تا براى به دست آوردن خشنودى او به وسیله بندگی و طاعتش، از يكديگر پيشى گيرند.»

📚 تحف العقول، ص 236


@shobeiryzanjani
#استفتائات
🔸روزه در مسافرت به منزل پدری
پرسش:
دختری که خانۀ پدرش در شهرستان است، ازدواج نموده و در تهران ساکن است. حکم روزۀ او در ایامی که در خانۀ پدر میهمان است چیست؟
● پاسخ:
✍️اگر عرف آن جا را محل زندگی وی نمی‌‌داند، یعنی از زندگی در آن جا منقطع و کنده شده، بدون قصد اقامت ده روز، روزۀ او صحیح نیست.

@shobeiryzanjani
#شبهای_احیا
🔸آیت‌الله‌العظمی شبیری زنجانی «مدّ ظلّه»:

«در این شب‌ها علاوه بر قرائت دعاهای مأثور، برای سلامتی و تعجیل در فرج مبارک حضرت ولی‌عصر (سلام الله علیه) دعا کنیم و از خداوند -مطابق روایات- عافیت و خیر دنیا و آخرت را برای خود و دیگران بخواهیم.»

@shobeiryzanjani
🏴 السَّلامُ عَلَيْكَ يَا وَلِيَّ اللّٰهِ أَنْتَ أَوَّلُ مَظْلُومٍ وَأَوَّلُ مَنْ غُصِبَ حَقُّهُ

▪️مراسم عزاداری شهادت حضرت سید الأوصیاء امیرالمؤمنین علی (علیه الصلاة والسلام)


▪️با سخنرانی: حجت‌الإسلام والمسلمین آقای قاسمی

🔺شنبه ۲ فروردین (شب بیستم و دوم ماه مبارک رمضان) _ ساعت ۲۰:۴۵
🔺 بلوار آیت‌الله حائری، کوچه۶، دفتر آیت‌الله‌العظمی شبیری زنجانی «مد ظله»
@shobeiryzanjani
▪️دعای حضرت امام صادق (علیه‌السلام) در سحرگاه بیست و یکم ماه مبارک رمضان

حماد بن عثمان می‌گوید: در شب بیست و یکم ماه رمضان به محضر امام صادق (علیه السلام) رفتم. ایشان به من فرمودند:
«ای حماد، آیا غسل کرده‌ای؟» گفتم: «بله، فدای شما شوم.» سپس حصیری طلب کردند و فرمودند: «در کنارم نماز بخوان.» ایشان دائم مشغول نماز بودند و من نیز کنار ایشان نماز می‌خواندم تا اینکه از تمام نمازهایمان فارغ شدیم. سپس ایشان دعا کردند و من به دعای ایشان آمین می‌گفتم تا اینکه صبح فرا رسید و اذان و اقامه گفتند و برخی از خادمانشان را فراخواندند. ما پشت سر ایشان ایستادیم و ایشان جلو رفتند و نماز صبح را با خواندن فاتحه و سوره «إنا أنزلناه» در رکعت اول و فاتحه و سوره «قل هو الله أحد» در رکعت دوم خواندند.
پس از اینکه از تسبیح و حمد و ثنای خداوند و صلوات بر رسول خدا (صلى الله عليه وآله) و دعا برای تمامی مؤمنان و مؤمنات و همه مسلمانان فارغ شدیم، به سجده رفتند و من فقط صدای نفس ایشان را برای مدتی طولانی شنیدم.
سپس شنیدم که می‌فرمودند:
« لَا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَار... أَسْأَلُكَ يَا اللَّهُ يَا اللَّهُ يَا اللَّهُ يَا رَبَّاهْ يَا رَبَّاهْ يَا رَبَّاهْ يَا سَيِّدِي يَا سَيِّدِي يَا سَيِّدِي يَا مَوْلَايَ يَا مَوْلَايَ يَا مَوْلَايَ أَسْأَلُكَ فِي هَذِهِ الْغَدَاةِ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ .... وَ أَنْ تَأْذَنَ لِفَرَجِ مَنْ بِفَرَجِهِ فَرَجُ أَوْلِيَائِكَ وَ أَصْفِيَائِكَ مِنْ خَلْقِكَ وَ بِهِ تُبِيدُ الظَّالِمِينَ وَ تُهْلِكُهُمْ عَجِّلْ ذَلِكَ يَا رَبَّ الْعَالَمِين‏...
(... از تو می‌خواهم که بر محمد و اهل بیت او درود بفرستی و اجازه فرج بدهی به کسی که فرجش فرج اولیای تو و برگزیدگان از مخلوقات تو است، و به وسیله او ظالمین را نابود کنی.. این را ای پروردگار جهانیان، به زودی محقق کن ...»


پس از اینکه دعا را به پایان رساندند، سرشان را بلند کردند. گفتم: «فدای شما شوم، شنیدم دعا می‌کردید برای فرج کسی که فرج او، فرج برگزیدگان و اولیای خداست، آیا آن شخص شما نیستید؟» فرمودند: «نه، او قائم آل محمد علیهم‌السلام است.» گفتم: «آیا برای خروج او علامتی وجود دارد؟» فرمودند: «بله... به آنچه بیان کردم اکتفا کن «وَ تَوَقَّعْ أَمْرَ صَاحِبِكَ لَيْلَكَ وَ نَهَارَك‏» و انتظار امر صاحب خود را در شب و روز داشته باش،...»

📚إقبال الأعمال، ج‏1، ص 200
@zanjani_net
صراط مستقیم

▪️حضرت امام باقر (علیه السلام) فرمودند:
«خداوند به پیامبرش (صلى الله عليه وآله) وحی فرمود: فَاسْتَمْسِكْ بِالَّذِي أُوحِيَ إِلَيْكَ إِنَّكَ عَلى‏ صِراطٍ مُسْتَقِيم‌‏؛ زخرف/42 (به آنچه به تو وحی شده است، چنگ بزن که تو بر صراط مستقیم هستی)
این صراط، ولایت علی (علیه السلام) است و علی همان صراط مستقیم است

📘الكافي، ج‏1، ص416، ح24

🏴سالروز شهادت اول مظلوم عالم حضرت سیدالأوصیا امیرالمؤمنین علی "علیه السلام" را به ساحت مقدس حضرت ولی عصر "عجل الله فرجه" و همه پیروان و موالیان آن حضرت تسلیت می گوییم.
@shobeiryzanjani
آیت‌الله‌العظمی شبیری زنجانی
❖ صراط مستقیم ▪️حضرت امام باقر (علیه السلام) فرمودند: «خداوند به پیامبرش (صلى الله عليه وآله) وحی فرمود: فَاسْتَمْسِكْ بِالَّذِي أُوحِيَ إِلَيْكَ إِنَّكَ عَلى‏ صِراطٍ مُسْتَقِيم‌‏؛ زخرف/42 (به آنچه به تو وحی شده است، چنگ بزن که تو بر صراط مستقیم هستی) …
❖ مرحوم علامه مجلسی (رحمة‌الله علیه) در شرح این حدیث از امام باقر علیه‌السلام می‌نویسد:

«در اخبار و روایات، تفسیر "صراط" به ائمه معصومین (علیهم السلام) و ولایت ایشان بسیار آمده است. "صراط" راهی است که مردم را به مقصودشان می‌رساند و آنان همان صراط مستقیم خداوند هستند که رسیدن به خداوند و بندگی او و قرب و رضوان او، تنها از طریق ولایت ایشان و اعتقاد به امامت و پیروی از ایشان امکان‌پذیر است.

صراط آخرت نیز، تجلی همین صراط در دنیاست. کسی که در دنیا بر این صراط استوار باشد، در آخرت نیز بر صراط عبور خواهد کرد و به بهشت خواهد رسید. همان‌طور که مرحوم صدوق در "معانی‌الأخبار" از مفضل نقل کرده است که از حضرت صادق (علیه السلام) درباره صراط پرسیدم و ایشان فرمودند: "صراط، راهی به سوی شناخت خداوند است و دو صراط وجود دارد: یکی در دنیا و دیگری در آخرت. صراطی که در دنیا وجود دارد، امام معصوم است که پیروی از او واجب است. کسی که او را در دنیا بشناسد و از هدایتش پیروی کند، در آخرت بر صراطی که پل جهنم است، عبور خواهد کرد. اما کسی که او را در دنیا نشناسد، در آخرت، قدمش از صراط لغزیده و به آتش جهنم خواهد افتاد."

پس خداوند می‌فرماید: "فَاسْتَمْسِکْ بِالَّذِي أُوحِيَ إِلَيْكَ" یعنی بر تمامی آنچه که بر تو وحی شده که عمدۀ آن، ولایت علی و سایر ائمه (علیهم السلام) است، پایبند باش. زیرا با این ولایت است که سایر امور دین با گفتار، عمل و تبلیغ امام علیه‌السلام، کامل می‌گردد و شناخته می‌شود. تو بر دین حق هستی که اساس آن ولایت است، پس از ترس منافقان، در تبلیغ آن و دعوت مردم به آن کوتاهی نکن.

📘مرآة العقول، ج‏5، ص: 26
@shobeiryzanjani
#استفتائات
🔸قصـد اقامت در آخر ماه رمضان
پرسش:
مسافری پنج روز مانده به آخر ماه رمضان، قصد می‌کند ده روز در محلی اقامت کند. حکم روزۀ ایشان چیست؟
✍️پاسخ:
روزۀ او صحیح است.

📚 کتاب استفتائات، ج2، ص92
@shobeiryzanjani
🔸فضیلت صلوات در ماه مبارک رمضان

❖ پیامبر اکرم "صلی الله علیه و آله" فرمودند:
«مَن أکثَرَ فیهِ مِنَ الصَّلاةِ عَلَیَّ ثَقَّلَ اللّهُ میزانَهُ یَومَ تَخَفَّفُ المَوازینُ؛
هر كه در ماه رمضان بر من زیاد صلوات بفرستد، خداوند در روزى كه وزنه اعمال، سبك مى‌‏شود، وزنه اعمال او را بیفزاید.»


📚وسائل الشیعه، ج10، ص314
@shobeiryzanjani
#استفتائات
🔸ترک روزه برای شیردهی با امکان تغذیۀ کمکی
پرسش:
آیا زنی که بچه شیر می‌دهد می‌تواند با وجود امکانات برای تغذیه کودک شیرخوارش (مانند شیر خشک، شیر پاستوریزه و ...) روزۀ خود را افطار کند؟ و چنانچه افطار نمود و تا ماه رمضان آتی روزه‌های گذشته را قضا نکرد، آیا کفّارۀ او از لحاظ تأخیر، مضاعف نیز خواهد شد؟
✍️پاسخ:
اگر روزه برای وی یا فرزندش سبب ضرر شود، افطار وی حتی اگر بتواند از راهی دیگر بچه را سیر کند، جایز است؛ ولی باید برای هر روز یک مدّ (900 گرم به حساب گندم) طعام به مسکین (که سخت‌تر از فقیر زندگی را می‌گذراند) بپردازد و اگر روزه‌ها را تا ماه رمضان بعد نگرفت، کفّاره تأخیر نیز بر او واجب است.

@shobeiryzanjani
🔸زکات فطره و کفارۀ افطار روزه مطابق فتوای آیت‌الله‌العظمی شبیری زنجانی


▫️شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریبا ۳کیلو و ۶۰۰گرم به حساب گندم) از خوراکی‌های رایج در منطقه خود (مانند گندم، برنج و ...) یا مبلغ آن را به عنوان فطریه بپردازد.


▫️با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهرهای مختلف، ممکن است اندکی متفاوت باشد، لذا مؤمنین می‌توانند معادل مقادیر مذکور را بر طبق قیمت محل زندگی خود، محاسبه و پرداخت نمایند.

▫️کفاره افطار غیر عمدی برای هر روز، یک مد طعام (حدود ۹۰۰گرم به‌حساب گندم) است که باید به مسکین (فردی که معیشتش سختتر از فقیر می‌گذرد) پرداخت شود و در صورت اطمینان می‌توان قیمت آن را به مسکین داد تا برای خودش این مقدار طعام بخرد.


جهت تسهیل برای مؤمنین گرامی در انجام تکلیف شرعی و رسیدگی به نیازمندان محترم، بخش وجوهات دفتر آیت‌الله‌العظمی شبیری زنجانی، مبالغ زکات فطره و کفاره را دریافت می‌کند و به مصرف شرعی آن می‌رساند.

🔗پیوند پرداخت زکات فطره:
B2n.ir/m65602
🔗پیوند پرداخت کفارۀ افطار عذری:
B2n.ir/q52111

@shobeiryzanjani
#استفتائات
🔸مقدار کفّارۀ معذور از روزه و کیفیت پرداخت آن
پرسش:
کسی که روزۀ ماه رمضان خود را به عذر شرعی مثل پیری و بیماری، افطار کرده، چه مقدار و به چه قیمتی کفّاره باید بپردازد؟ و آیا در کفّاره، جنس و قیمت آن شهری که در آن سکونت داریم ملاک است یا خیر؟
✍️پاسخ:
ملاک، پرداخت مقدار یک مدّ طعام (حدود 900 گرم به حساب گندم) برای هر روز است به هر قیمتی که باشد. البته می‌توانید قیمت آن را به شخص مستحق بدهید تا برای خودش این مقدار طعام بخرد، مشروط به اینکه اطمینان داشته باشید این کار را انجام خواهد داد.

❖ــــــــــــــ❖
پرسش:
شخصی که می‌خواهد برای کفاره، به مسکین مواد خوراکی بدهد آیا باید با او شرط کند که از این خوراکی استفاده کند یا تسلیم به مسکین هم کافی است، اگرچه از آن نخورد و مثلاً به دیگری بدهد یا بفروشد؟
✍️پاسخ:
همین‌که به مسکین تملیک کند، هر چند مسکین غذا را نخورد، کافی است.

📚کتاب استفتائات، ج2 ،ص70و71
@shobeiryzanjani
🔸 دیگر کدام ماه..!؟

پیامبر اکرم "صلی الله علیه و آله" فرمودند:

«فَمَنْ لَمْ يُغْفَرْ لَهُ فِي رَمَضَانَ فَفِي أَيِّ شَهْرٍ يُغْفَرُ لَه
كسى كه در ماه رمضان آمرزيده نشود، دیگر در كدامین ماه آمرزيده خواھد شد؟»


📚 أمالی(صدوق)، ص 53

@shobeiryzanjani
#استفتائات
🔸زکات فطرۀ مهمان
پرسش:
زکات فطرۀ افرادی که در شب عید فطر مهمان هستند، بر عهدۀ چه کسی است؟ آیا مهمان می‌تواند از صاحب‌خانه کسب اجازه کند و زکات فطرۀ خود را بپردازد؟
✍️پاسخ:
چنانچه مهمان، بطور مطلق نان‌خور میزبان محسوب نشود، پرداخت زکات فطرۀ وی بر عهدۀ میزبان نیست و با یک شب مهمان شدن، نان‌خور حساب نمی‌شود.
درهرصورت اگر یکی از آن دو با اجازۀ دیگری زکات فطره را به نیت کسی که واقعاً زکات فطره به گردن او است بدهد، کافی است.


📚کتاب استفتائات، ج2 ،ص 300و 301
@shobeiryzanjani
🔹دعایی از حضرت امام صادق علیه‌السلام برای دهه آخر ماه رمضان

▫️هر شب از شب‌های دهه آخر می‌گویی:

«أَعُوذُ بِجَلَالِ وَجْهِكَ الْكَرِيمِ أَنْ يَنْقَضِيَ عَنِّي شَهْرُ رَمَضَانَ أَوْ يَطْلُعَ الْفَجْرُ مِنْ لَيْلَتِي هَذِهِ وَ لَكَ قِبَلِي ذَنْبٌ أَوْ تَبِعَةٌ تُعَذِّبُنِي عَلَيْهِ؛

پناه می‌آورم به عظمت ذات كريمت، از اينكه ماه رمضان از من سپرى شود، يا سپيده اين شب طلوع كند، و از سوى من نزد تو گناه يا پیگرد انجام عملی باقیمانده باشد، كه مرا بر آن عذاب نمايى!»

📚کافی، ج4، ص160، ح1
@shobeiryzanjani
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔸 هیبت معنوی علامه مجلسی
(به‌مناسبت ۲۷رمضان المبارک، سالروز وفات علامه محمد باقر مجلسی (رضوان الله علیه) م۱۱۱۰ق]
📹 از بیانات آیت الله العظمی شبیری زنجانی دربارۀ عظمت آن فقیه و محدث بزرگ شیعه
(جلسه علمی عصر_16 آبان 1377)
@shobeiryzanjani
#استفتائات
🔸دریافت فطریه جهت کسر بدهی
پرسش:
الف) فقیری به ما بدهکار است. آیا می‌توانیم فطریۀ خود یا دیگران را به عنوان بدهی او برداریم؟
ب) اگر بخواهیم مبلغ بدهی را به عنوان زکات فطره حساب کنیم و بدهی‌اش را ببخشیم، آیا لازم است به آن شخص اعلام کنیم؟
✍️پاسخ:
الف) اگر امید دارید که بتواند قرض خود را در آینده ادا کند، می‌توانید فطریۀ خود را بابت بدهی حساب کنید. دیگران هم می‌توانند بابت بدهی‌های وی، فطریه را به شما بپردازند.
ب) لازم نیست
.


📚کتاب استفتائات، ج2 ،ص308 و 311
@shobeiryzanjani
2025/07/12 03:01:49
Back to Top
HTML Embed Code: