Telegram Web Link
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📕 #مقاله_پژوهشی

📇 فصلنامه پژوهش‌های کیفی در برنامه درسی/ دانشگاه علامه طباطبائی/ دوره۵/شماره ۱۵

📒سنخ‌شناسی الگوهای اقتدار معلمان و تحلیل کیفی نسبت آن با عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان (با روش گرانددتئوری)

تاریخ ارسال: ۱۴۰۳/۰۴/۲۸
تاریخ پذیرش: ۱۴۰۳/۱۲/۰۳

نویسندگان
۱. #سیروان_محمودی
۲. #علیرضا_قربانی
۳. #هانا_ابراهیم_پور

۱. دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی فرهنگی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
۲. استادیار علوم اجتماعی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
۳. دانشجوی دکتری جامعه‌شناسی سیاستگذاری فرهنگی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

چکیده
هدف پژوهش حاضر شناسایی الگوهای مختلف اقتدار معلمان و تحلیل کیفی نسبت آن با عملکرد (کمی-کیفی) تحصیلی دانش‌آموزان است. پژوهش با روش کیفی –گراندد تئوری یا روش نظریه بنیادی- با کاربست روش نمونه‌گیری هدف‌مند و نظری و با استفاده از تکنیک مصاحبه نیمه‌ساختاریافته با 32 دانش-آموزان پسر مقطع متوسطه دوره اول، (هفتم و هشتم) انجام گرفته‌است. تحلیل داده‌ها با رویکرد «استراوس و کوربین» و با استفاده از سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی صورت گرفت و 206 مفهوم، 45 مقوله و 14 مقوله محوری شناسایی شدند. یافته‌ها و مدل پارادایمی پژوهش نشان می‌دهد شرایط علی به-وجود آمدن الگوهای اقتدار معلمان عبارتند از: «نحوه تدریس معلم»، «شیوه ارتباط و تعامل معلم با دانش-آموزان»، «اخلاق‌مندی معلم» و «نحوه کنترل کلاس». زمینه شکل‌گیری پدیده، «بستر خانواده» و «فضای حاکم بر مدرسه» بود. «گروه دوستان»، «رفتارهای غیرکلامی معلم» و «احساس کلی دانش‌آموزان نسبت به معلم» از جمله مقولات بدست آمده بودند که بر پدیده اثر (مداخله‌گر) می‌گذاشتند. دانش‌آموزان دو نوع راهبرد «پذیرش» و «مقاومت» را در مقابل رفتار و کنش‌های معلمان، اتخاذ کرده‌ بودند. «ارزشیابی کمی»، «اشتیاق یا عدم اشتیاق به درس و کلاس» و «تداوم یادگیری» از مقولات پیامدی پژوهش به شمار می‌روند و در نهایت، مقوله هسته‌ تحقیق با عنوان «الگوهای اقتدار معلمان» با سه نوع «الگوی استبدادی، رسمی و دموکراتیک» شناسایی شد. نتیجه: الگوی اقتدار دموکراتیک معلمان می‌تواند عملکرد کمی و کیفی مطلوبی برای دانش‌آموزان به ارمغان بیاورد.

کلیدواژه‌ها:
اقتدار، الگوی اقتدار معلمان، عملکرد تحصیلی، دانش‌آموزان

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1


📌لینک دانلود مقاله (بخش فایل‌ها/اصل مقاله)👇

https://qric.atu.ac.ir/article_18568.html
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥دیدگاه #نوام_چامسکی در مورد سیستم آموزش‌وپرورش:

سیستم اموزشی آدم‌ها را چه جوری تربیت می‌کند!؟


👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
🌐تاریخچه #8مارس #روز_جهانی_زن

#رزا_لوکزامبورگ
 
در هشتم مارس ۱۸۵۷، زنان کارگر کارگاه‌های پارچه‌بافی و لباس دوزی در نیویورک آمریکا به خیابان‌ها ریختند و خواهان افزایش دستمزد، کاهش ساعات کار و بهبود شرایط بسیار نامناسب کار شدند. این تظاهرات با حمله پلیس و کتک‌زدن زنان برهم خورد.

سال ۱۹۰۷ در دوره‌ای که مبارزات زنان برای تأمین حقوق سیاسی و اجتماعی اوج گرفته بود، بمناسبت پنجاهمین سالگشت تظاهرات نیویورک در هشتم مارس، زنان دست به تظاهرات زدند.
ایده انتخاب روزی از سال به‌عنوان «روز زن» نخستین بار در جریان مبارزه زنان نیویورک با شعار “حق رای برای زنان” مطرح شد. دو هزار زن تظاهر کننده در ۲۳ فوریه ۱۹۰۹ پیشنهاد کردند که هر سال در روز یکشنبه آخر فوریه، یک تظاهرات سراسری در آمریکا بمناسبت «روز زن» برگزار شود.

در سال ۱۹۱۰، “دومین کنفرانس زنان سوسیالیست” که کلارا زتکین از رهبران آن بود، به مسئله تعیین “روز بین المللی زن” پرداخت. زنان سوسیالیست اتریشی قبلا روز “اول ماه مه” را پیشنهاد کرده بودند. اما اول ماه مه، جایگاه و مفهومی داشت که می‌‌توانست اهمیت و جایگاه مبارزه مشخص بر سر مسئله زن را تحت الشعاع قرار دهد. زنان سوسیالیست آلمان، روز ۱۹ مارس را پیشنهاد کردند. مناسبت این روز، مبارزات انقلابی در سال ۱۸۴۸ علیه رژیم پادشاهی پروس بود که به عقب نشینی لفظی حکومت در نوزدهم مارس همان سال، منجمله در مورد مطالبات زنان، انجامید. “دومین کنفرانس زنان سوسیالیست” تاریخ برگزاری نخستین مراسم «روز زن» را ۱۹ مارس ۱۹۱۱ تعیین کرد. تصمیم گیری قطعی برای تعیین «روز جهانی زن» به بعد موکول شد.

بعد از انتشار قطعنامه کنفرانس در مورد تعیین «روز جهانی زن»، انترناسیونال دوم از این تصمیم حمایت کرد، و نخستین تشکیلاتی بود که این روز را برسمیت شناخت.

۱۹ مارس ۱۹۱۱ خیابانهای آلمان، اتریش، سوئیس و دانمارک با مارش زنان به لرزه در آمد. شمار زنان تظاهر کننده در اتریش به ۳۰ هزار نفر می‌‌رسید. نیروهای پلیس به تظاهرات حمله بردند و به زدن زنان پرداختند و گروهی را دستگیر کردند.
سال ۱۹۱۳ “دبیرخانه بین المللی زنان” (یکی از نهادهای انترناسیونال سوسیالیستی دوم)، هشتم مارس را با خاطره مبارزه زنان کارگر در آمریکا، به‌عنوان «روز جهانی زن» انتخاب کرد. در همان سال، زنان زحمتکش و زنان روشنفکر انقلابی در روسیه تزاری و در سراسر اروپا، مراسم «۸ مارس» را بشکل تظاهرات و میتینگ برگزار کردند.

در سال ۱۹۱۴ جنگ جهانی اول درگرفت. در اروپا که مرکز جنگ بود، زنان انقلابی تلاش کردند تظاهرات ۸ مارس ۱۹۱۵ و ۱۹۱۶ را تحت شعار مرکزی “علیه جنگ امپریالیستی” برگزار کنند. در کشورهای درگیر جنگ، طبقات مختلف به موافقان و مخالفان جنگ تقسیم شده بودند و انشعاب در صفوف جنبش زنان، مانع از برگزاری سراسری و گسترده «روز جهانی زن» شد.

در سال ۱۹۱۷ تظاهرات زنان کارگر در پتروگراد علیه گرسنگی و جنگ و تزاریسم، بانگ آغازین انقلاب روسیه بود. کارگران شهر در پشتیبانی از این تظاهرات، اعلام اعتصاب عمومی کردند. ۸ مارس ۱۹۱۷ به یک روز فراموش نشدنی در تاریخ انقلاب روسیه تبدیل شد.

سال ۱۹۲۱، “کنفرانس زنان انترناسیونال سوم کمونیستی” در مسکو برگزار شد. در آن کنفرانس، روز ۸ مارس به‌عنوان «روز جهانی زن» بتصویب رسید. کنفرانس، زنان سراسر دنیا را به گسترش مبارزه علیه نظم موجود و برای تحقق خواسته هایشان فرا خواند.

از اواسط دهه ۱۹۳۰، دنیا یک بار دیگر بسوی جنگ جهانی جدید روان شد. برگزاری تظاهرات «روز جهانی زن» در کشورهایی که تحت سلطه فاشیسم بودند، غیر قانونی اعلام شد. علیرغم این ممنوعیت، در هشتم مارس ۱۹۳۶، زنان در برلین تظاهرات کردند. در همان روز، اسپانیای فاشیست شاهد تظاهرات هشتم مارس در مادرید بود. ۳۰ هزار زن کمونیست و جمهوریخواه، شعار “آزادی و صلح” سر دادند.

در پی جنگ جهانی دوم، انقلابات و جنبشهای رهایی‌بخش در کشورهای چندی درگرفت. چین با شمار عظیم زنان و مردانش در زمانی کوتاه گامهای بزرگی در جهت رهایی زنان به پیش برداشت. در آن سال‌ها، عمدتاً دولت‌ها و تشکیلات مترقی و انقلابی در بر پایی «روز جهانی زن» می‌کوشیدند.

در دهه ۱۹۶۰، در کشورهای آسیا و افریقا و آمریکای لاتین جنبشهای رهایی‌بخش بپا خاسته بود. در کشورهای سرمایه‌داری پیشرفته نیز جنبشها و مبارزات انقلابی و ترقیخواهانه بالا گرفته بود و جنبش رهایی زن نیز اوج و گسترشی چشمگیر یافت./ادامه در پست بعدی👇

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1

ادامه در👇👇
👆👆

در آمریکا و اروپا، زنان علیه سنن و قیود و قوانین مردسالارانه و احکام اسارت بار کلیسایی بپا خواستند. در جنبش زنان موضوعاتی نظیر حق طلاق، حق سقط جنین، تامین شغلی، منع آزار جنسی، ضدیت با هرزه‌نگاری، کاهش ساعات کار روزانه و غیره مطرح شد. این جنبش موفق شد در برخی از این زمینه‌ها پیشروی کند. در تظاهرات هشتم مارس ۱۹۶۹ زنان دردانشگاه برکلی در آمریکا گرد آمدند و علیه جنگ در ویتنام تظاهرات کردند.

در سال ۱۹۷۵ سازمان ملل هشتم مارس را به‌عنوان «روز جهانی زن» برسمیت شناخت.
بعد از خاتمه جنگ جهانی دوم و بالاخص از اواخر دهه ۱۹۷۰، با توسعه سرمایه‌داری به کشورهای عقب مانده، بخش‌های بزرگ‌تری از زنان درگیر کار و تحصیل گشتند. در عین حال، زنان همچنان در جامعه موقعیتی درجه دوم داشته و اسیر نظام مردسالار بودند. این تناقض، مسئله زن را حادتر و انفجاری تر کرد.

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
📸 برای ۸ مارس
روز جهانی زنان

#8march
#internationalwomensday

#8مارس #۸مارس
#روز_جهانی_زنان
#ژن_ژیان_ئازادی

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎬 اجرای #متجاوز_تویی زنان شیلی و ...

#8مارس روز مقاومت و مبارزه زنان‌ست

🌐 #8مارس #۸مارس #روزجهانی_زن #روز_جهانی_زن

🔴 روز مقاومت و مبارزه زنان علیه فاشیسم حاکم بر جهان است.

#8march #internationalwomensday
#womenday

#ژن_ژیان_ئازادی

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎬 تاریخچه ۸ مارس روز جهانی زنان

#۸مارس
#8مارس
#روز_جهانی_زنان
#ژن_ژیان_ئازادی

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
#8مارس

☑️تقابل مفاهيم "
#مرد"  و " #زن"

من مرد نیستم!

دكتر فاضل الياسی (جامعهشناس)


تقابل مفهوم يا كلمه "مرد" با "زن" براي اغلب افراد جامعه واضح و قابل درك است،
كاربرد اين واژه در زبان انگليسي "man" به معناي إنسان يا مرد است،
اما در زبان هاي فارسي، كوردي، عربي اين واژه فقط به مرد معطوف است،

تقابل  واژه های مرد و زن:

در اينجا مرد به معناي انسان عام نيست، بلكه مرد به معناي خاص آن يعنی انسان مذكری كه داراي قدرت، مديريت، صاحب رأی و نظر قاطع و درست در خانواده و دارای بيشترين اختيارات و امتيازات در جوامع خاورميانه است.

زن يعنی انسان مؤنثی كه اغلب به عنوان ضعيفه، فاقد قدرت و تصميم گيري درست و قاطع است، كه در برابر مرد از حقوق انساني و اجتماعي كمتری برخوردار است.

در زبان عربي وقتي يك نفر بخواهد به طور قاطع كاري را انجام بدهد يا ندهد، به عنوان حتي يك نوع سوگند از عبارت  "انا لست رجل" يا "آنی مو رجل" يعني من مرد نيستم استفاده مي كنند.
مانند: من مرد نيستم اگر معامله را بهم نزنم!!!
يا از اين عبارت استفاده مي كنند:
من زن هستم اگر معامله را بهم نزنم!!!!
كه ما در سطع جامعه روزانه شاهد كاربرد اين مفاهيم هستيم.

گاهي شاهد هستيم كه در هنگام جر و بحث افراد به لباس خود اشاره مي‌كنند و از عبارتی همچون: اين لباس مرد نيست، لباس زن است اگر فلان كار را انجام ندهم.
کافی است که اشتباه بسیار ناچیزی از یک دختر سر بدهد، جامعه شیپور به دست!! گوش همدیگر را کر می کنند، این در حالی است که این اشباه برای پسران یک امر عادی است و جامعه به آن حساسیت نشان نمی‌دهد.
متأسفانه اين امر در سطوح مختلف جامعه نيز همچنان كاربرد دارد، در يك مصاحبه تلويزيونی يكي از مدافعين حقوق زن با گفتن اين عبارت در صدد بود تا از حقوق زنان دفاع كند:
" اگر احمدي‌نژاد مرد است بايد بيايد و رو در رو با من بنشيند و حرف بزند"

اين درحالي است كه از طرف ديگر و در يك چرخش صد و هشتاد درجه‌ای زن به عنوان سفير شرف و ناموس مرد در ميان مردان قرار دارد.

با اين مقدمه مي‌خواهم اين نكته را متذكر شوم كه تا زمانی كه واژه" مرد" داراي چنين تعريفی باشد، استفاده از آن در عبارات و جمله هايی همانند عبارات فوق، اهانت مستقيم به زن و توهين به كرامت انساني آنهاست.

پس "من مرد نيستم" چون مرد در تقابل با نصف جامعه يعنی "زن" قرار دارد و تقبل اين تضاد، برای بنده قابل قبول نيست.
چون دیگر نمی‌خواهم کمترین سهم در زن کشی و ناموس‌کشی داشته باشم.
چون دیگر نمی‌خواهم شرمنده مادر، همسر، خواهر، دختر و در یک کلام نصف بشریت باشم.


@victims1

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 تشریح علم سیاست و حکومت‌داری در کمتر از سه دقیقه!

حتما ببینید

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 چهار نوع دسته‌بندی انسان از دید #میلان_کوندرا


👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 خودتان را با کسی که یک خانواده حمایتگر داشته، مقایسه نکنید!

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
هیتلرها،
به‌واسطه‌ی نوکر صفت‌ها
هیتلر می‌شوند...


#ويرجينيا_وولف

👉 @SOCIAL_SCIENCE
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
در مراسم روز جهانی لباس کوردی
سنه/سنندج، در مرکز شهر....

10 مارس مصادف با ۲۰ اسفند #روز_جهانی_لباس_کوردی

#ڕۆژی_جیهانی_جلی_کوردی
#ڕۆژی_جیهانی_جلوبەرگی_کوردی
#کوردستان #سنە #سنندج

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
آن‌جا که دنیا مردانه است، داشتن اتاقی از آنِ خود، برای زنان حداقلِ امکان است که در آن هر زن، آن‌چه خود دوست می‌دارد، می‌تواند انجام دهد.

«اتاقی از آن خود» یعنی اتاقی خارج از محیط آشپزخانه و اتاق خواب و نشیمن، اتاقی که بتوان بی هیچ مانعی در آن نشست و نوشت، اتاقی آزاد از قید شوهر و بندِ فرزندان و کارِ بی‌پایانِ خانه.
زنی که می‌خواهد داستان بنویسد، باید پول و اتاقی از آن خود داشته باشد.

📕 #اتاقی_از_آن_خود
✍🏻 #ویرجینیا_وولف

📸 تصویر اثر #علی_راسترو

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥مقایسه قیمت‌ها (تورم، رکود، ارزش پول) در ایران و افغانستان!!!

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 #روانکاوی از دید #اسلاوی_ژیژک

دو کلیشه که بایستی از روانکاوی بزداییم!

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 در خانواده‌های ما افراد کتابخوان، دیوانه و بیمار روانی محسوب می‌شوند!!!...

تا آخر ببینید

👥 تلگرام علوم اجتماعی، مسائل‌روز👥
.
👉 @SOCIAL_SCIENCE
👉🏿 @SOCIAL_SCIENCE
.
🆔 Instagram: @Social.Sciences1
2025/07/04 09:17:40
Back to Top
HTML Embed Code: