Telegram Web Link
«هنگامی که فلان آخوند روی منبر برای اثبات ارج بی همتای آیه های قرآنی از فروید و مارکس مدد می جوید: هنگامی دمکراسی و اسلام دو کفه یک ترازو می شوند: هنگامی که نماز ورزش می شود و پاکی بهداشت و روزه به رژیم غذایی تقلیل می یابد، ما شمه ای از مبتذلترین صورت های غربزگی را می بینیم و از این دست در زندگی روزمره ما بسیار است.»

شایگان، آسیا در برابر غرب ص 52

#تولستوی
#هوگو

@Sohrabifar_Vahid
👍8🤩2
💢 نگاهی به كتاب «اخلاق اصالت»
1/2

«اخلاق اصالت» يكی از آثار مهم چارلز تيلور فيلسوف تاثيرگذار معاصر است كه به تازگی به فارسی ترجمه شده است. دغدغه زیست اصیل یکی از ویژگی های دوران متأخر فرهنگ غرب است. این ویژگی در حدود شصت سال اخیر چنان گسترش یافته است که تیلور در کتاب گرانسنگ عصر سکولار دوره متأخر فرهنگ غرب را «عصر اصالت» نام می گذارد. علی رغم پیشینه قابل توجه ایده آل اصالت در ایده پردازیهای متفکران پیش از تیلور، ابعاد مختلفی از این مسأله همچنان به نحو شایسته مورد بررسی قرار نگرفته است. تیلور در کتاب اخلاق اصالت، سعی می¬کند زوایای این مسأله را بررسی کند و استلزامات زیست اصیل و نیز مبانی نظری ای را که این نحوه از زیستن بر آنها مبتنی است، بکاود. به طور مشخص، تيلور در اين كتاب به سه مسأله اساسي مي پردازد: فردگرایی، عقل ابزاری و آزادی.
در این بررسی، تیلور موضع انتقادی خود را حفظ می کند و سعی می کند نکات مثبت و منفی وضعیت فعلی را از نظر دور ندارد. از نگاه او، ما با وضعیت مطلوب فاصله بسیاری داریم و گام های بسیاری باید برای رسیدن به وضعیت مطلوب برداشته شود. او از سویی منتقد نسبی‌گرایی در اخلاق اصالت است و معتقد است که در فضای این اخلاق، افق‌های اهمیت از بین می‌رود و هیچ چیز مهمی غیر از انتخاب خود فرد باقی نمی‌ماند و این به معنای از بین رفتن اخلاق است. از سوی دیگر، معتقد است که در ایده‌آل اصالت درک مهمی از ذات انسان نهفته است که با در نظر گرفتن ملاحظاتی –چون سرشت گفتگویی بشر- می‌تواند انسان را به سوی یک زیست غنی‌تر هدایت کند.
نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که دغدغه زندگی اصیل تنها در مرزهای جغرافیایی غرب باقی نمانده است و حضور این ایده در کشورهای دیگری مانند کشور ما، به نحو چشمگیری افزایش یافته است. امروزه می توان ردپای ایده آل اصالت را در میان نظرپردازی های متفکران، توصیه های روانشناسی و مشاوره، فیلم ها و رمان ها و... به روشنی مشاهده کرد. توصیه هایی چون «بر اساس فهم خودتان زندگی کنید.» یا «از قلبت پیروی کن!»، «مهم خواست توست و نه قضاوت دیگران» نمونه هایی از رشد چنین تفکری است.علاوه بر موضوع مهم این کتاب، نویسنده کتاب نیز فیلسوف برجسته ایست که به خوبی زوایای مختلف این بحث را کاویده است. چارلز تیلور یکی از بزرگ‌ترین فیلسوفان فعلی جهان است که در موضوعات مختلف ایده پردازی کرده است. در میان آثار او، بررسی هویت انسان مدرن، شکل گیری مدرنیته، وضعیت ایمان در عصر جدید و ساختارهای مطلوب سیاسی-اجتماعی از اهمیت ویژه ای برخوردار است .
اين كتاب توسط وحيد سهرابی فر (پژوهشگر دین و فلسفه و نویسنده کتاب «زندگی زمینی و راز آسمانی: چارلز تیلور و پیامدهای مدرنیته برای دین و معنویت») ترجمه شده و در ارديبهشت 1402 توسط انتشارات دانشگاه اديان و مذاهب منتشر شده است.

💠 @Sohrabifar_Vahid
3
💢 نگاهی به كتاب «اخلاق اصالت»
2/2

💠 @Sohrabifar_Vahid
👍3
Forwarded from نطقیات
💢 نگاهی به كتاب «اخلاق اصالت»

دکتر وحید سهرابی‌فر

🔺«اخلاق اصالت» يكی از آثار مهم چارلز تيلور فيلسوف تاثيرگذار معاصر است كه به تازگی به فارسی ترجمه شده است. دغدغه زیست اصیل یکی از ویژگی های دوران متأخر فرهنگ غرب است. این ویژگی در حدود شصت سال اخیر چنان گسترش یافته است که تیلور در کتاب گرانسنگ عصر سکولار دوره متأخر فرهنگ غرب را «عصر اصالت» نام می‌گذارد. علی‌رغم پیشینه قابل توجه ایده‌آل اصالت در ایده‌پردازیهای متفکران پیش از تیلور، ابعاد مختلفی از این مسأله همچنان به نحو شایسته مورد بررسی قرار نگرفته است.

🔺تیلور در کتاب اخلاق اصالت، سعی می‌کند زوایای این مسأله را بررسی کند و استلزامات زیست اصیل و نیز مبانی نظری‌ای را که این نحوه از زیستن بر آنها مبتنی است، بکاود.
به طور مشخص، تيلور در اين كتاب به سه مسأله اساسي می‌پردازد: فردگرایی، عقل ابزاری و آزادی.

🔺در این بررسی، تیلور موضع انتقادی خود را حفظ می‌کند و سعی می‌کند نکات مثبت و منفی وضعیت فعلی را از نظر دور ندارد. از نگاه او، ما با وضعیت مطلوب فاصله بسیاری داریم و گام‌های بسیاری باید برای رسیدن به وضعیت مطلوب برداشته شود. او از سویی منتقد نسبی‌گرایی در اخلاق اصالت است و معتقد است که در فضای این اخلاق، افق‌های اهمیت از بین می‌رود و هیچ چیز مهمی غیر از انتخاب خود فرد باقی نمی‌ماند و این به معنای از بین رفتن اخلاق است. از سوی دیگر، معتقد است که در ایده‌آل اصالت درک مهمی از ذات انسان نهفته است که با در نظر گرفتن ملاحظاتی –چون سرشت گفتگویی بشر- می‌تواند انسان را به سوی یک زیست غنی‌تر هدایت کند.

🔺نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که دغدغه زندگی اصیل تنها در مرزهای جغرافیایی غرب باقی نمانده است و حضور این ایده در کشورهای دیگری مانند کشور ما، به نحو چشمگیری افزایش یافته است. امروزه می‌توان ردپای ایده‌آل اصالت را در میان نظرپردازی‌های متفکران، توصیه‌های روانشناسی و مشاوره، فیلم‌ها و رمان‌ها و... به روشنی مشاهده کرد. توصیه هایی چون «بر اساس فهم خودتان زندگی کنید.» یا «از قلبت پیروی کن!»، «مهم خواست توست و نه قضاوت دیگران» نمونه‌هایی از رشد چنین تفکری است.

🔺علاوه بر موضوع مهم این کتاب، نویسنده کتاب نیز فیلسوف برجسته‌ایست که به خوبی زوایای مختلف این بحث را کاویده است. چارلز تیلور یکی از بزرگ‌ترین فیلسوفان فعلی جهان است که در موضوعات مختلف ایده‌پردازی کرده است. در میان آثار او، بررسی هویت انسان مدرن، شکل گیری مدرنیته، وضعیت ایمان در عصر جدید و ساختارهای مطلوب سیاسی-اجتماعی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

🔺اين كتاب توسط وحيد سهرابی‌فر (پژوهشگر دین و فلسفه و نویسنده کتاب «زندگی زمینی و راز آسمانی: چارلز تیلور و پیامدهای مدرنیته برای دین و معنویت») ترجمه شده و در ارديبهشت ۱۴۰۲ توسط انتشارات دانشگاه اديان و مذاهب منتشر شده است.

🌐 از بیکرانگی

#معرفی_کتاب

♦️♦️♦️

www.tg-me.com/nutqiyyat

Instagram.com/Nutqiyyat
🤩1
🔻نگاهی به کتاب «اخلاق اصالت»

✔️کتاب «اخلاق اصالت» به قلم چارلز تیلور و به ترجمه وحید سهرابی‌فر اردیبهشت 1402 توسط انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب منتشر شد.
📎 پيوند به متن کامل این گزارش در سایت دین‌آنلاین
https://www.dinonline.com/41358

🆔 @dinonline
💠 رونمایی کتاب اخلاق اصالت

فردا (پنج شنبه) ساعت 11 برنامه مختصری برای رونمایی از کتاب «اخلاق اصالت» خواهیم داشت.
نمایشگاه کتاب تهران، راهروی 8، غرفه 17، انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب
مجالی خواهد بود برای گفت و گو و دیدار دوستان.

💢 @Sohrabifar_Vahid
5👍1
🌐 برنامه رونمایی از کتاب اخلاق اصالت با حضور دکتر وحید سهرابی‌فر مترجم کتاب در غرفه انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب در سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

🔹زمان: بیست و هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲

▫️ساعات : ۱۱ صبح

🔸مکان:
تهران، مصلی بزرگ امام خمینی ره، شبستان،
راهرو ۸ ، غرفه ۱۷، انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب
🌐 حضور دکتر وحید سهرابی‌فر رئیس دانشکده ادیان و عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب در غرفه انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب در سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران.


🔸مکان: مصلی بزرگ امام خمینی ره، شبستان، راهرو ۸ ، غرفه ۱۷، بیستم تا سی‌ام اردیبهشت ۱۴۰۲

📱کانال‌های کتابخانه و انتشارات دانشگاه ادیان 🔻🔻

| سایت:
🌐 www.adyanpub.com
| ایتا
📲 http://eitaa.com/libadyan
| تلگرام
📲 @ketabsara_adyan

| اینستاگرام
📲 https://instagram.com/libadyan

| واتساپ
https://chat.whatsapp.com/EZkvKCGCDgPGiTAes9Fh50


با ما همراه باشید
🌐 از کتاب اخلاق اصالت / نوشته چارلز تیلور، ترجمه دکتر وحید سهرابی‌فر در غرفه انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب در سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران رونمایی شد.

🔸مکان: مصلی بزرگ امام خمینی ره، شبستان، راهرو ۸ ، غرفه ۱۷، بیستم تا سی‌ام اردیبهشت ۱۴۰۲

📱کانال‌های کتابخانه و انتشارات دانشگاه ادیان 🔻🔻

| سایت:
🌐 www.adyanpub.com
| ایتا
📲 http://eitaa.com/libadyan
| تلگرام
📲 @ketabsara_adyan

| اینستاگرام
📲 https://instagram.com/libadyan

| واتساپ
https://chat.whatsapp.com/EZkvKCGCDgPGiTAes9Fh50
🌐 گزارش تصویری از مراسم رونمایی کتاب اخلاق اصالت نوشته چارلز تیلور، ترجمه دکتر وحید سهرابی‌فر در غرفه انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب در سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران رونمایی شد.

🔸مکان: مصلی بزرگ امام خمینی ره، شبستان، راهرو ۸ ، غرفه ۱۷، بیستم تا سی‌ام اردیبهشت ۱۴۰۲

📱کانال‌های کتابخانه و انتشارات دانشگاه ادیان 🔻🔻

| سایت:
🌐 www.adyanpub.com
| ایتا
📲 http://eitaa.com/libadyan
| تلگرام
📲 @ketabsara_adyan

| اینستاگرام
📲 https://instagram.com/libadyan

| واتساپ
https://chat.whatsapp.com/EZkvKCGCDgPGiTAes9Fh50
2025/07/12 21:49:50
Back to Top
HTML Embed Code: