Telegram Web Link
آرزوی دیرینه بشر تحقق یافت؛ تبدیل سرب به طلا در آزمایشگاه سرن

🌟 پس از قرن‌ها تلاش، آرزوی دیرینه کیمیاگران برای تبدیل فلزات پایه به طلا، در عصر #علم و #فناوری به واقعیت پیوست. دانشمندان مرکز تحقیقات #سرن (CERN) در سوئیس، با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین شتاب‌دهنده اتمی جهان، موفق شدند اتم‌های #سرب را برای مدت بسیار کوتاهی به طلا تبدیل کنند؛ اتفاقی تاریخی که گرچه جنبه اقتصادی ندارد، اما نقطه عطفی در درک ساختار ماده و منشأ هستی تلقی می‌شود.

🌟 در این آزمایش که در قالب پروژه ALICE انجام شد، دانشمندان با ایجاد یک میدان #الکترومغناطیسی بسیار قوی، اتم‌های سرب را با سرعتی نزدیک به نور شتاب دادند و در نتیجه آن، موفق به تبدیل لحظه‌ای آن‌ها به اتم‌های #طلا شدند. هرچند این تبدیل تنها برای کسری از ثانیه دوام آورد و طلای تولیدشده نیز بلافاصله از بین رفت، اما از نظر علمی، یک گام بزرگ در تأیید امکان‌پذیری چنین فرایندی محسوب می‌شود.

⚡️ این کشف به معنای تولید اقتصادی طلا نیست، بلکه بخشی از تلاش‌های بنیادی فیزیک‌دانان برای شناخت بهتر جهان، منشأ مهبانگ (Big Bang) و نحوه تغییر ذرات به یکدیگر است....


@SpacePassengers
❗️اگر می‌دانستم معادله‌ام اینطور پای احتمال را به فیزیک باز میکند، هرگز آن را مطرح نمی‌کردم!

🐈 معادله موج شرودینگر را می‌توان محوری‌ترین معادله در نظریه کوانتومی دانست.این معادله مفاهیم عجیبی را برای فیزیکدانان آشکار کرد که معروف‌ترین آن‌ها برهم‌نهی کوانتومی و احتمالات نهفته در آن است.
خود شرودینگر برای رفع تفسیرهای احتمالی ناشی از برهم‌نهی، آزمایشی ذهنی معروف به آزمایش گربه شرودینگر را مطرح کرد.

در آزمایش یک گربه در جعبه‌ای دربسته و البته ایزوله قرار دارد، کنار گربه شیشه‌ای از سم سیانور است که تحت تاثیر فعالیت‌های کوانتومی(پرتوزایی) هر لحظه ممکن است باز شده و موجب مرگ گربه شود.
نکته آزمایش در این است که تا زمانی که در جعبه را باز نکنیم، گربه می‌تواند هم زنده باشد، هم مرده،یعنی در هر دو حالت به‌شکل هم‌زمان، اما به محض باز کردن جعبه، گربه را فقط در حالت مرده یا زنده می‌بینیم.

هدف از ارائه‌ی این آزمایش ذهنی، پایان دادن به بحث‌های احتمال‌ حول مفهوم برهم‌نهی بود اما بررسی آزمایش گربه، بیشتر به احتمالات دامن زد.
مهم‌ترین تفاسیر برای توجیه برهم‌نهی و گربه شرودینگر، تفسیر جهان‌های نوزاد هستند.


@SpacePassengers
قطب جنوب غافلگیر کرد:
زمین نفس کشید، اولین رشد یخ پس از سالها




جنوبگان بعد از سال‌ها دوباره جان گرفت!!

برای اولین‌بار در چند دهه گذشته، یخ‌های جنوبگان رشد کرده‌اند. طبق یک مطالعه‌ی تازه، بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳، ورقه یخی قطب جنوب هر سال حدود ۱۰۸ گیگاتن یخ به دست آورده. دلیل این اتفاق، افزایش غیرمنتظره‌ی بارش برف در شرق جنوبگان بوده، مخصوصاً در مناطق یخبندانی مثل Totten و Denman که تا همین چند سال پیش با سرعت نگران‌کننده‌ای در حال ذوب شدن بودند.
این رشد باعث شده سرعت بالا آمدن سطح دریاها موقتاً کاهش پیدا کنه، اما دانشمندان هشدار می‌دن که این وضعیت ممکنه کوتاه‌مدت باشه و اگه تغییرات آب‌وهوایی پایدار نشه، دوباره به عقب برمی‌گردیم.
جنوبگان به ما نشون می‌ده که اقلیم زمین چقدر می‌تونه ناپایدار و پر از شگفتی باشه…


@SpacePassengers
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
توی این ویدیو با انواع مختلف گونه انسان آشنا میشید که درحال حاضر به جز انسان خردمند که ما هستیم، بقیه منقرض شدن.

به نظر شما روزی میرسه که ما هم منقرض بشیم و نسل انسان به پایان برسه؟


@SpacePassengers
شما در حال تماشای یکی از جالب‌ترین تصاویر کیهان به نام سحابی خفاش هستید

🛰 این سحابی در فاصله ۱۴۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد و تصویری که از این سحابی می‌بینید متعلق به ۱۴۰۰ سال پیش است


🛸 اگر در این فاصله به زمین نگاه کنید دوران اواخر حکومت #ساسانیان را خواهید دید طول این سحابی ۱۲ سال نوری است

🌀 سحابی‌‌ LDN 43 که شباهت عجیبی به خفاش کیهانی بسیار بزرگی دارد که در یک شب تاریک #هالووین در میان ستاره‌‌ها پرواز می‌‌کند.
این ابر مولکولی که در صورت فلکی (Ophiuchus) واقع شده و حدوداً ۱,۴۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد، به‌‌قدری متراکم است که نه‌‌تنها نور ستاره‌‌های پس‌‌زمینه بلکه نور لایه‌‌های گازی روشن‌‌شده توسط #سحابی بازتابی مجاور، یعنی LBN 7، را مسدود می‌‌کند.


@SpacePassengers
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اگه تا الان فیلم تلقین رو تماشا نکردید حتما این کارو بکنید و در پایان این فیلم این سوال تو دهنتون ایجاد میشه:

⁉️ من الان تو واقعیتم یا رویا؟

🎬Inception


@SpacePassengers
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🚀 پلاسما در اطرافِ کپسول فضایی درحال برگشت به زمین


یک کپسول فضایی با سرعت بسیار بالا وارد جو زمین می‌شود، هوای جلوی آن به‌شدت فشرده شده و دمایش به چندین هزار درجه سلسیوس می‌رسد. این گرمای شدید باعث می‌شود مولکول‌های هوا شکسته شده و الکترون‌هایشان جدا شود، که در نتیجه پدیده‌ای به نام #پلاسما به‌وجود می‌آید — یعنی گازی داغ و باردار شامل یون‌ها و الکترون‌های آزاد.

این پلاسما به‌صورت یک لایه درخشان اطراف کپسول را می‌پوشاند و حتی می‌تواند برای مدت کوتاهی ارتباطات رادیویی با کپسول را قطع کند، چون امواج رادیویی نمی‌توانند به‌راحتی از این لایه عبور کنند. این پدیده یکی از چالش‌های فنی مهم در طراحی مأموریت‌های بازگشت به #زمین است.

💫 استارت‌آپ کالیفرنیایی واردا سومین مأموریت موفق بازگشت کپسول فضایی خود را با موفقیت به پایان رساند.
کپسول بازگشتی W-3 متعلق به ورده سه‌شنبه شب ۲۳ اردیبهشت در جنوب استرالیا فرود آمد و محموله‌ای حاوی داده‌های مربوط به آزمایش سامانه ناوبری هایپرسونیک پیشرفته را برای نیروی هوایی ایالات متحده و شرکت Innovative Scientific Solutions Incorporated تحویل داد...


@SpacePassengers
🔵سازمان بهداشت جهانی (WHO) سال ۲۰۱۵ استانداردهای سنی را رسماً بازنگری کرد. براساس رده‌بندی سنی WHO، افراد تا ۴۴ سالگی جوان هستند.

رده‌بندی سنی WHO به شرح زیر است:

- سن جوانی: ۲۵ تا ۴۴ سال
- سن میان‌سالی: ۴۴ تا ۶۰ سال
- سن سالمندی: ۶۰ تا ۷۵ سال
- سن سالخوردگی: ۷۵ تا ۹۰ سال
- سن کهن‌سالی: ۹۰ به بالا


@SpacePassengers
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
❌️ چرا زمان در سیاره میلر این‌قدر کند می‌گذرد؟

1. اثر اتساع زمان (Time Dilation):
این پدیده از نظریه نسبیت عام انیشتین ناشی می‌شود. هرچه یک جسم به یک میدان گرانشی قوی‌تر نزدیک‌تر شود، زمان برای آن کندتر می‌گذرد نسبت به مکانی با گرانش ضعیف‌تر.

2. نزدیکی به سیاه‌چاله گارگانچوا (Gargantua):
سیاره میلر در نزدیکی سیاه‌چاله‌ای بسیار عظیم قرار دارد. گرانش شدید آن باعث می‌شود زمان برای افراد روی سیاره نسبت به زمین بسیار کندتر سپری شود.

3. نسبت زمانی عجیب:
در فیلم Interstellar، گفته می‌شود که هر ساعت روی سیاره میلر معادل ۷ سال روی زمین است. پس:

۱.۵ ساعت = ۱۰.۵ سال (۱.۵ × ۷)

۳.۳۳ ساعت = حدود۲۳.۳ سال

اگر ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه در سیاره میلر بگذرد، تقریباً ۱۰.۵ سال در زمین سپری خواهد شد، در لحظه‌ای که موج (غول‌پیکر) ظاهر شد. زمانی که تیم در این سیاره به مدت حدود ۳ ساعت و ۲۰ دقیقه حضور داشت، ۲۳ سال و ۴ ماه در زمین گذشته بود.


@SpacePassengers
🦑 ادعای استاد دانشگاه آکسفورد:
اگر انسان‌ها منقرض شوند، اختاپوس ها تمدن بعدی را تشکیل خواهند داد!


آیا جانشینان متمدن بشر در اعماق اقیانوس‌ها زندگی می‌کنند؟
💫 برخی نظریه‌پردازان فرگشتی ادعا کرده‌اند که در صورت انقراض انسان، این احتمال وجود دارد که اختاپوس‌ها تمدن بعدی را شکل دهند.

🌀 #اختاپوس‌ها با داشتن مغزی پیچیده، حافظه قوی، توانایی حل مسئله و سازگاری بالا، توجه دانشمندان را برانگیخته‌اند. آن‌ها علی‌رغم نداشتن ستون فقرات، قادر به طی‌کردن مسیرهای پیچیده، استفاده از ابزار و حتی تشخیص چهره انسان‌ها هستند؛ ویژگی‌هایی نادر در میان بی‌مهرگان.

🌀 پژوهشگران می‌گویند اگر فشارهای تکاملی مناسب فراهم شود و میلیون‌ها سال زمان در اختیار این موجودات قرار گیرد، ممکن است توانایی توسعه رفتارهای اجتماعی پیشرفته و حتی ساخت تمدن در آن‌ها پدیدار شود.

🌀 گرچه این فرضیه بیشتر شبیه داستان‌های علمی‌تخیلی به نظر می‌رسد، اما پرسش‌هایی جدی را درباره چیستی هوش، معیارهای بقا و شرایط لازم برای شکل‌گیری تمدن مطرح می‌کند.


@SpacePassengers
🎆 پادماده گران‌ترین ماده جهان، بر اساس برآوردها هزینه تولید هر گرم پادماده حدود ۶۲ تریلیون دلار است
پادماده به طور طبیعی در زمین یافت نمی‌شود و در تماس با ماده معمولی نابود می‌شود بنابراین باید آن را در میدان‌های مغناطیسی قوی و در خلا کامل نگهداری کرد
یک فضاپیمای مجهز موتور پادماده می‌تواند با سرعتی نزدیک به نور حرکت کند بنابراین پادماده می‌تواند نوعی سوخت برای فضاپیماهای آینده باشد


پادماده هر ذره‌اش دارای پادذره‌ای با جرم برابر و بار مخالف است. برخورد #ماده و #پادماده منجر به نابودی کامل و تولید انرژی عظیم می‌شود، به‌طوری‌که یک گرم پادماده می‌تواند انرژی چندین بمب هسته‌ای را آزاد کند. با وجود پتانسیل بالا، تولید و نگهداری آن بسیار دشوار و گران است و نیازمند فناوری‌های پیشرفته‌ای مانند تله‌های مغناطیسی در خلأ است.

💡استفاده از پادماده به عنوان سوخت فضاپیماهای آینده ایده‌ای بسیار امیدوارکننده است، زیرا تبدیل کامل جرم به انرژی می‌تواند نیروی لازم برای سفرهای دوردست فضایی را فراهم کند.
اما تا تحقق این هدف، باید بر چالش‌های عظیمی در زمینه تولید، ذخیره‌سازی و ایمنی آن غلبه کرد.


@SpacePassengers
مدارگرد چاندرایان-۲ متعلق به کشور هندوستان که در مدار ماه قرار دارد با بهره از دوربین قدرتمند ohrc خود، تصاویری از محل فرود ماه نشین ایگل مربوط به ماموریت آپولو ۱۱ بر روی ماه را ثبت کرد. 🚀
سال ۱۹۶۹ پس از ملحق شدن نیل آرمسترانگ و باز آلدرین به ماژول حامل مایکل کالینز در مدار ماه، ایگل در مدار ماه رها شد و در نهایت روی ماه فرود آمد. 🛰


@SpacePassengers
2025/07/05 13:01:39
Back to Top
HTML Embed Code: