Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سیاه‌چاله‌ی مرکزی کهکشان راه شیری به نام (Sagittarius A*)
این سیاه‌چاله‌ی کلان‌جرم حدود ۴ میلیون برابر جرم خورشید جرم دارد و در مرکز کهکشان ما، حدود ۲۶ هزار سال نوری دورتر از زمین قرار دارد
.
گرچه خودِ سیاه‌چاله دیده نمیشود، اما اثرات گرانشی شدید آن روی ستارگان اطراف، از جمله ستاره‌ای به نام S2، یکی از قوی‌ترین شواهد برای وجود آن است.

در سال ۲۰۲۲، تلسکوپ افق رویداد (EHT) برای نخستین بار تصویری از افق رویداد این سیاه‌چاله ثبت کرد، تأییدی تاریخی بر نظریه‌ی نسبیت عام اینشتین.


@SpacePassengers
👍135👌2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
فیزیک میگه ۹۹/۹۹ درصد اتم از فضای خالی تشکیل شده
پس منو شما و جهان هستی ۹۹/۹۹ درصدمون خالیه و میتونیم بگیم هیچیم و وجود نداریم ! 🙂


اتم‌ها ساختارهای بسیار کوچکی هستند که اندازه‌ی آن‌ها در حدود ۰.۱ تا ۰.۵ نانومتر (۱ نانومتر = ۱۰⁻⁹ متر) است. وزن اتم وابسته به تعداد پروتون‌ها و نوترون‌های موجود در هسته است و معمولاً بر حسب واحد جرم اتمی (amu) اندازه‌گیری می‌شود. هسته‌ی اتم، که شامل پروتون‌ها و نوترون‌هاست، حدود ۱۰,۰۰۰ تا ۱۰۰,۰۰۰ برابر کوچک‌تر از کل اتم است، یعنی قطر آن تقریباً در محدوده ۱ تا ۱۰ فمتومتر (۱ فمتومتر = ۱۰⁻¹⁵ متر) قرار دارد. با این وجود، تقریباً تمام جرم اتم در هسته متمرکز است، زیرا الکترون‌ها جرم بسیار ناچیزی دارند. نسبت فضای خالی در اتم بسیار زیاد است، به طوری که اگر هسته را به اندازه یک توپ گلف تصور کنیم، اندازه‌ی کل اتم می‌تواند به اندازه یک استادیوم ورزشی باشد.


@SpacePassengers
👍231👎1🙏1😐1
روز جهانی نجوم مبارک🪐🌙
42
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
یک ویدیوی جالب ببینید:
تیم پزشکی سازمان فضایی اروپا (esa) در حال مطالعه ی علمی جهش به هنگام قدم زدن بر سطح ماه و تأثیر آن بر عضلات و استخوان انسان.


@SpacePassengers
👍132
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🧠 مغز مواقع زیادی اسیر بازی شکست نور، زاویه دید اشتباه و توهم میشه!

❗️
یکی از این توهم‌ها اثر پارالاکسه که باعث می‌شه به علت نبود نقطه مرجع درست، اجسام متحرک در برابر پس‌زمینۀ دور از چشم ناظر متحرک ساکن به نظر برسن.

❗️ توهم سراب رو همه باهاش آشناییم، گرمای هوا نور رو خم می‌کنه و بازتابی که وجود نداره رو میبینم و توهم برکه آب بهمون دست بده.

❗️ اثر فاتا-مورگانا یه نسخه عجیب‌تر از سرابه که باعث می‌شه اشیای دور مثل کشتی‌ها بالاتر از دریا و معلق به نظر بیان،

❗️و اثر استروبوسکوپ هم باعث می‌شه اشیای متحرک رو توی نور چشمک‌زن جور دیگه‌ای ببینیم، مثلاً فکر کنیم ایستادن یا برعکس حرکت می‌کنن!

♻️ خطاهای دید و توهم‌های دیداری متعددی وجود داره و اینها فقط نمونه‌هایی‌اند از اینکه همیشه هم اون چیزی که چشممون می‌بینه واقعیت نداره! برای همینه که ما به آزمایش علمی برای اثبات چیزی نیاز داریم و نه تجربه دیداری شخصی!


@SpacePassengers
👍11🆒3
مسافران فضا | Space passengers
--- 🌠 هر چند روز یکبار یه سوال فضایی و عجیب براتون می‌ذارم! سوال‌هایی که ذهن شما رو به چالش می‌کشه و وارد دنیای نجوم، سفر در زمان و اسرار کیهان می‌شه! 🌀 هر بار منتظر افکار جدید باشین، پس آماده بشید که باهم به کشف جواب‌ها بپردازیم! مطمئنم هر جواب یه دنیای…
---

یه شب تو خواب می‌بینی که یه موجود فضایی باهات تماس می‌گیره و می‌گه: "تو انتخاب شدی که نماینده زمین باشی برای ارتباط با ما."
فقط یه جمله وقت داری که بگی انسان‌ها رو معرفی کنی.
اون جمله‌ چیه؟

---
👍9
Quarantine
Justin Hurwitz
First man...🧑‍🚀🌙
14👍1
امروز روز زن و ریاضیات است

سلامیان مدرس ریاضی به رکنا:
«مریم میرزاخانی» در کتاب‌های خارجی قهرمان است،در صداوسیمای ایران غایب!

هیچ مرزی برای استعداد و اراده وجود ندارد؛وظیفه ماست که راه او را ادامه دهیم و بستری فراهم کنیم تا دختران ایران با اعتمادبه‌نفس در دنیای علم بدرخشند.

‏ایران در آزمون‌های بین‌المللی پرلز و تیمز در سال‌های اخیر عملکرد متوسطی داشت. این نتایج نشان‌دهنده فاصله ایران با کشورهای برتراست. همچنین، شکاف جنسیتی در عملکرد ریاضی، به‌ویژه در میان دختران، و کمبود اعتمادبه‌نفس در مواجهه با درسهایی مثل علوم و ریاضی از دیگر چالش‌های موجود است.


@SpacePassengers
25👍4❤‍🔥3💔2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آیا میدانستید آب روی کره زمین قدیمی تر از خورشید ماست ؟


@SpacePassengers
👍7👎1🙏1🆒1
آرزوی دیرینه بشر تحقق یافت؛ تبدیل سرب به طلا در آزمایشگاه سرن

🌟 پس از قرن‌ها تلاش، آرزوی دیرینه کیمیاگران برای تبدیل فلزات پایه به طلا، در عصر #علم و #فناوری به واقعیت پیوست. دانشمندان مرکز تحقیقات #سرن (CERN) در سوئیس، با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین شتاب‌دهنده اتمی جهان، موفق شدند اتم‌های #سرب را برای مدت بسیار کوتاهی به طلا تبدیل کنند؛ اتفاقی تاریخی که گرچه جنبه اقتصادی ندارد، اما نقطه عطفی در درک ساختار ماده و منشأ هستی تلقی می‌شود.

🌟 در این آزمایش که در قالب پروژه ALICE انجام شد، دانشمندان با ایجاد یک میدان #الکترومغناطیسی بسیار قوی، اتم‌های سرب را با سرعتی نزدیک به نور شتاب دادند و در نتیجه آن، موفق به تبدیل لحظه‌ای آن‌ها به اتم‌های #طلا شدند. هرچند این تبدیل تنها برای کسری از ثانیه دوام آورد و طلای تولیدشده نیز بلافاصله از بین رفت، اما از نظر علمی، یک گام بزرگ در تأیید امکان‌پذیری چنین فرایندی محسوب می‌شود.

⚡️ این کشف به معنای تولید اقتصادی طلا نیست، بلکه بخشی از تلاش‌های بنیادی فیزیک‌دانان برای شناخت بهتر جهان، منشأ مهبانگ (Big Bang) و نحوه تغییر ذرات به یکدیگر است....


@SpacePassengers
👍17🔥42👎1
❗️اگر می‌دانستم معادله‌ام اینطور پای احتمال را به فیزیک باز میکند، هرگز آن را مطرح نمی‌کردم!

🐈 معادله موج شرودینگر را می‌توان محوری‌ترین معادله در نظریه کوانتومی دانست.این معادله مفاهیم عجیبی را برای فیزیکدانان آشکار کرد که معروف‌ترین آن‌ها برهم‌نهی کوانتومی و احتمالات نهفته در آن است.
خود شرودینگر برای رفع تفسیرهای احتمالی ناشی از برهم‌نهی، آزمایشی ذهنی معروف به آزمایش گربه شرودینگر را مطرح کرد.

در آزمایش یک گربه در جعبه‌ای دربسته و البته ایزوله قرار دارد، کنار گربه شیشه‌ای از سم سیانور است که تحت تاثیر فعالیت‌های کوانتومی(پرتوزایی) هر لحظه ممکن است باز شده و موجب مرگ گربه شود.
نکته آزمایش در این است که تا زمانی که در جعبه را باز نکنیم، گربه می‌تواند هم زنده باشد، هم مرده،یعنی در هر دو حالت به‌شکل هم‌زمان، اما به محض باز کردن جعبه، گربه را فقط در حالت مرده یا زنده می‌بینیم.

هدف از ارائه‌ی این آزمایش ذهنی، پایان دادن به بحث‌های احتمال‌ حول مفهوم برهم‌نهی بود اما بررسی آزمایش گربه، بیشتر به احتمالات دامن زد.
مهم‌ترین تفاسیر برای توجیه برهم‌نهی و گربه شرودینگر، تفسیر جهان‌های نوزاد هستند.


@SpacePassengers
👍13💯3
قطب جنوب غافلگیر کرد:
زمین نفس کشید، اولین رشد یخ پس از سالها




جنوبگان بعد از سال‌ها دوباره جان گرفت!!

برای اولین‌بار در چند دهه گذشته، یخ‌های جنوبگان رشد کرده‌اند. طبق یک مطالعه‌ی تازه، بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳، ورقه یخی قطب جنوب هر سال حدود ۱۰۸ گیگاتن یخ به دست آورده. دلیل این اتفاق، افزایش غیرمنتظره‌ی بارش برف در شرق جنوبگان بوده، مخصوصاً در مناطق یخبندانی مثل Totten و Denman که تا همین چند سال پیش با سرعت نگران‌کننده‌ای در حال ذوب شدن بودند.
این رشد باعث شده سرعت بالا آمدن سطح دریاها موقتاً کاهش پیدا کنه، اما دانشمندان هشدار می‌دن که این وضعیت ممکنه کوتاه‌مدت باشه و اگه تغییرات آب‌وهوایی پایدار نشه، دوباره به عقب برمی‌گردیم.
جنوبگان به ما نشون می‌ده که اقلیم زمین چقدر می‌تونه ناپایدار و پر از شگفتی باشه…


@SpacePassengers
👍253👏3
Media-SpacePassengers🌏🚀
Inception.2010.720p.SoftSub.BluRay.x265.10bit.6CH.PSA.AD.mkv
#معرفی_فیلم

دام کاب یک دانشمند علمی است که البته چندان در راه پیش بردن علم تحقیق نمی کند. او موفق می شود که به تکنولوژی دست پیدا کند که از طریق آن موفق می شود به رویاها و و ذهن انسان ها نفوذ کند و از این طریق اطلاعات آنها را برباید. فن آوری که کاب به آن دست پیدا کرده است شرکت ها و افراد زیادی را وسوه کرده است تا آن را در اختیار داشته باشند …

Download


@SpacePassengers
👍6❤‍🔥3🔥3
خیام اگر ز باده مستی خوش باش
با ماهرخی اگر نشستی خوش باش
چون عاقبت کار جهان نیستی است
انگار که نیستی چو هستی خوش باش



📚 ۲۸ اردیبهشت ،روز بزرگداشت حکیم خیام نیشابوری،فیلسوف،ریاضیدان،ستاره شناس و رباعی سرای مشهور ایرانی گرامی باد.

🪶 گرچه جایگاه علمی خیام برتر از جایگاه ادبی اوست و لقبش "حجّه الحق" بوده است ولی آوازه وی مدیون رباعیاتش است که شهرت جهانی دارد.
مهمترین اقدامات عمر خیام می توان به تصحیح تقویم و ساختن تقویم جلالی،ساخت رصد خانه ملکشاهی،اثبات فرمول های مختلف ریاضی،نوشتن کتب مختلف ریاضی و فیزیک و همین طور سراییدن رباعیات زیبا اشاره کرد.



@SpacePassengers
19👍2❤‍🔥1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
توی این ویدیو با انواع مختلف گونه انسان آشنا میشید که درحال حاضر به جز انسان خردمند که ما هستیم، بقیه منقرض شدن.

به نظر شما روزی میرسه که ما هم منقرض بشیم و نسل انسان به پایان برسه؟


@SpacePassengers
👍11🤯21👎1
شما در حال تماشای یکی از جالب‌ترین تصاویر کیهان به نام سحابی خفاش هستید

🛰 این سحابی در فاصله ۱۴۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد و تصویری که از این سحابی می‌بینید متعلق به ۱۴۰۰ سال پیش است


🛸 اگر در این فاصله به زمین نگاه کنید دوران اواخر حکومت #ساسانیان را خواهید دید طول این سحابی ۱۲ سال نوری است

🌀 سحابی‌‌ LDN 43 که شباهت عجیبی به خفاش کیهانی بسیار بزرگی دارد که در یک شب تاریک #هالووین در میان ستاره‌‌ها پرواز می‌‌کند.
این ابر مولکولی که در صورت فلکی (Ophiuchus) واقع شده و حدوداً ۱,۴۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد، به‌‌قدری متراکم است که نه‌‌تنها نور ستاره‌‌های پس‌‌زمینه بلکه نور لایه‌‌های گازی روشن‌‌شده توسط #سحابی بازتابی مجاور، یعنی LBN 7، را مسدود می‌‌کند.


@SpacePassengers
❤‍🔥20👍5🔥21🌚1
تولید اکسیژن برای تمام موجودات روی کره زمین بیش از ۱/۶۸ تریلیون دلار در سال هزینه دارد اما درختان و اقیانوسها این کار را رایگان انجام می‌دهند! 💚🩵


حفاظت از #محیط_زیست به معنای واقعی کلمه ارزشمند است.
میانگین مصرف هوا برای هر نفر تقریباً ۳,۵ میلیون لیتر در سال است.
#اکسیژن ۲۱ درصد حجم هوا را تشکیل می‌دهد. یعنی اکسیژن استنشاق شده به ازای هر نفر در سال حدود ۷۳۵ هزار لیتر O2 است.
برای جمعیت جهانی ۸ میلیارد نفری ما، به ۸,۴ میلیارد تن متریک اکسیژن نیاز داریم!

هزینه اکسیژن صنعتی ۱۰۰ تا ۲۰۰ دلار در هر تن متریک است.
توجه داشته باشید که این یک تخمین محافظه‌کارانه بر اساس تولید در مقیاس بزرگ است.

این بدان معناست که ۸۴۰ میلیارد دلار در سال با ۱۰۰ دلار یا ۱,۶۸ تریلیون دلار در سال با ۲۰۰ دلار هزینه خواهد داشت. با این حال، این ارقام نشان‌دهنده‌ی هزینه‌های عملیاتی است و هزینه‌های سرمایه‌ای مورد نیاز برای ایجاد زیرساخت‌های لازم را در نظر نمی‌گیرد.
هزینه واقعی بسیار بیشتر خواهد بود.
اما خوشبختانه درختان و اقیانوس ها به صورت رایگان برایمان اکسیژن تولید می‌کنند، پس قدر آنها را بدانیم💚



@SpacePassengers
👍152💔1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اگه تا الان فیلم تلقین رو تماشا نکردید حتما این کارو بکنید و در پایان این فیلم این سوال تو دهنتون ایجاد میشه:

⁉️ من الان تو واقعیتم یا رویا؟

🎬Inception


@SpacePassengers
👍102👎1🔥1
2025/07/12 21:29:36
Back to Top
HTML Embed Code: