Telegram Web Link
اختصاصی/ رهبر ملی ترکمنستان در مراسم تشییع شهدای والا مقام خدمت شرکت خواهد کرد.
https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
اختصاصی/ امیر قطر در مراسم تشییع پیکر رئیس جمهور شهید و همراهان شرکت خواهد کرد.
اختصاصی/ رئیس جمهور تونس در مراسم تشییع رئیس جمهور شهید و همراهان شرکت خواهد کرد.
اختصاصی/ تا ساعاتی دیگر کفیل ریاست جمهوری ایران و محمد بن سلمان پیرامون تسلیت پادشاه عربستان برای رییس جمهور شهید، مسائل منطقه ای و ضرورت پایان جنگ علیه مردم غزه و همکاری های دوجانبه گفت و گو خواهند داشت.
https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
ولی‌عهد سعودی جمعه چهارم خرداد طی تماسی تلفنی، فوت رئیس جمهوری ایران را به کفیل سرپرست قویه مجریه ایران تسلیت گفت. دو طرف در این گفت‌وگوی تلفنی بر اهمیت ادامه همکاری‌ها تاکید کردند.
@Alarabiya_far
♦️گزارش بانک جهانی از عملکرد اقتصاد ایران در دوره شهید رئیسی/ کاهش ناترازی بانک‌ها، خط فقر و تورم

🔸بانک جهانی در گزارشی از وضعیت اقتصادی ایران به بررسی عملکرد دولت آیت‌ا... سیدابراهیم رئیسی پرداخته و از کارنامه موفق وی در عرصه اقتصاد خبر داده است.

🔸کاهش تورم در این دوره ناشی از کاهش انتظارات تورمی، امیدواری‌ها به پیشرفت در مذاکرات هسته‌ای و سیاست‌های پولی انقباضی بوده است. نرخ تورم در این دوره ۴۱.۴درصد بوده است.

🔸بانک مرکزی برای مهار تورم اقداماتی انجام داد؛ از جمله این‌که ناترازی بانک‌ها را محدود کرد، الزامات ذخیره بانک‌های پرریسک را افزایش داد و نرخ بهره و سپرده بانکی را بالا برد. بین سال‌های ۲۰۲۱-۲۰۲۰ و ۲۰۲۳-۲۰۲۲ با احیای اقتصاد، فقر در کشور کاهش یافت. طی دو سال، نرخ فقر بر اساس خط درآمدی ۶.۸۵دلار در روز ۷.۴ درصد کاهش یافت و به ۲۱.۹درصد در سال ۲۰۲۳-۲۰۲۲ رسید.

🔸یعنی ۶.۵ میلیون نفر از این خط فقر بالا کشیده شدند. جمعیتی که زیر خط فقر درآمدی ۳.۶۵دلار در روز قرار داشتند نیز ۲.۲درصد کاهش یافت و به۳.۸درصد ازکل جمعیت کشور رسید./ نود اقتصادی
https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
🔹انور قرقاش، مشاور رئیس دولت امارات متحده عربی در امور بین المللی ، از «سیگنال‌های مثبت» میان ایران و کشورهای شورای همکاری سخن گفت.

🔹او روز جمعه (24 مه) در پستی در شبکه اجتماعی X نوشت: «سیگنال‌‌های مثبت میان کشورهای شورای همکاری و ایران، نشان از تمایل مشترک برای توسعه روابط و کاهش تنش‌ها در منطقه دارد.»

🔹این مقام اماراتی این سیگنال‌ها را حضور گسترده مسئولان کشورهای شورای همکاری در تشییع جنازه ابراهیم رئیسی و «ابراز نظرهای سازندهٔ دو جانبه درباره سیاست‌های حسن همجواری» ذکر کرد.

🔹مشاور دیپلماتیک رئیس دولت امارات متحده عربی افزود: «این فرصت می‌تواند تاریخی باشد و باید با استفاده از آن برای خدمت به ثبات و شکوفایی منطقه پیش رفت»./ جهان دیپلماسی
https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
🔹گفت و گوی تلفنی محمد مخبر با محمد بن سلمان
تشکیل کمیته مشترک برای حل و فصل اختلافات، توسعه همکاری های سیاسی به حوزه های اقتصادی و حل چالش های پیش رو برگزاری حج عمره از جمله محور های مهم گفت و گوی کفیل ریاست جمهوری با ولیعهد عربستان بود.
https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
🔺معمای جبالیا!

بعد از انتشار تحلیل «اعلامیه غیرمعمولی» در شب گذشته و قبل از روشن شدن صحت پیش‌بینی آن، با حجم زیادی پیام‌ و پرسش و حتی تماس در آن ساعت شب مواجه شدم که بعضا از جانب دوستان کارشناس و روزنامه‌نگار بود. محور پیام‌ها و پرسش‌ها هم این بود که اعلامیه قسام نکته خاص و متفاوتی نسبت به اطلاعیه‌های پیشین شاخه نظامی حماس نداشت و شما بر چه اساسی ضمن "غیر معمولی" دانستن آن از احتمال وقوع یک عملیات و اسارت یک یا چند نظامی اسرائیلی سخن گفته‌ای؟ واقعیت هم این است که این پرسش بجا و منطقی بود؛ از این جهت که خود متن اطلاعیه کوتاه قسام بسیار عادی به نظر می‌رسید و جز این نبود که سخنگوی آن در ساعات آینده سخنانی را بیان خواهد کرد. همین!

آنچه باعث شد نگارنده این اعلامیه و سخنان ابوعبیده را "غیر معمولی" بپندارد، نه قراین لفظی بله قراین حالیه و فرامتنی بود. در امر تحلیل و تفسیر رویدادها اگر صرفا بر سخنان و همین قراین لفظی بدون قراین دیگر تکیه شود که در یک موضوع واحد در یک فاصله زمانی باید چندین تفسیر متفاوت ارائه کرد.

در این موضوع، از قرائن فرامتنی پیشگفته، انتخاب زمان سخنرانی او در ساعت 12:30 به وقت قدس (یک به وقت تهران) بود. انتخاب این ساعت دیرهنگام از شب امری عادی نبود. کما این که پس از آخرین سخنرانی او در 200 امین روز جنگ نیز اتفاق سیاسی و امنیتی آشکاری رخ نداده بود که بخواهد درباره‌اش آن هم در این پاسی از شب موضع‌گیری کند. در واقع، پیش بینی مطرح شده در یادداشت پیشین معطوف به این قراین فرامتنی و قراین دیگر بود.

اما حالا حماس از اسارت، کشته و زخمی شدن چند نظامی کوماندوی اسرائیلی در یک تله در یکی از تونل‌های اردوگاه جبالیا در شمال نوار غزه سخن گفته و فیلمی را هم منتشر کرده است که در آن بنا به ادعای قسام یک نظامی اسرائیلی به درون تونلی بر روی زمین کشیده می‌شود که روشن نیست کشته شده یا زخمی است و همچنین تصاویری از تجهیزات به غنیمت گرفته شده نظامیان اسرائیلی نمایش داده می‌شود. فیلم هم با این عبارت تمام می‌شود که این تنها چیزی است که اجازه انتشار یافته است و داستان ادامه دارد....


در این میان، سخنگوی ارتش اسرائیل به سرعت طی پستی در شبکه "ایکس" کلا منکر قضیه شده است. متعاقب آن این پرسش جدی مطرح شده است که واقعیت ماجرا چیست؟ آیا اقدام شاخه نظامی حماس صرفا تبلیغات و جنگ روانی است و اتفاق خاصی نیفتاده است؟ کدامیک راست می‌گوید؟

برای حل این معما، بر اساس شناختی که از دو طرف ماجرا دارم، عرض شود که اولا تا به حال نه در این جنگ نه در پنج جنگ قبلی از 2008 سابقه نداشته است که حماس ادعای مشابهی را صرفا با اهداف تبلیغاتی و روانی مطرح کند که ثابت شدن عکس آن آسیب و خدشه جدی به اعتبار کلام و وجهه آن وارد می‌کند.

ثانیا در مورد انکار ارتش اسرائیل بیان چند نکته ضروری است. نخست این که این انکار از جانب افیخای ادرعی سخنگوی مخصوص ارتش برای دنیای عرب بیان شده است نه دانیال هگاری سخنگوی رسمی آن. دوم این که پست‌ها و اظهارات ادرعی برای مخاطب عربی بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و بعید نیست از این طریق خواسته باشد فضای روانی در داخل فلسطین و فضای رسانه‌ای را متعاقب اعلام این خبر تحت الشعاع قرار دهد.

ثالثا، معمولا در حوادث مشابه اسرائیل با تاخیر به اسارت نظامیان خود اعتراف کرده است و نمونه آن در جولای 2014 بود که بعد از دو روز از اعلام حماس به اسارت افسر شائول آرون در جنگ آن سال اذعان کرد.
رابعا، با گذشت چندین ساعت از عملیات که در فیلم آن جسد کشته یا زخمی یک نظامی اسرائیلی به نمایش گذاشته شده، ارتش اسرائیل دستکم هیچ خبری درباره این نظامی خود اعلام نکرده است. حالا فرضا هیچ نظامی اسیر نشده است؛ اما چرا درباره این نظامی اطلاع رسانی نشده است؟

خامسا، این پرسش مطرح می‌شود که اگر حماس اسیر جدیدی گرفته است، چرا فیلم آن را پخش نمی‌کند. واقعیت این که رویه متعارف گروه‌های فلسطینی این است که پس از عملیات‌های اسارت نظامیان اسرائیلی، معمولا فیلمی درباره آن‌ها حداقل در کوتاه مدت منتشر نمی‌کنند و با در پیش گرفتن رویه‌ای ابهام آلود از ارائه هر گونه اطلاعات بدون دریافت ما به ازایی از جانب اسرائیل پرهیز می‌کنند.
در این مذاکرات هم بارها تل آویو از طریق میانجیگران خواستار کسب اطلاعاتی درباره سرنوشت اسرای نظامی خود شده اما حماس خودداری و آن را منوط به پرداخت بهای لازم کرده است. سادسا بعید نیست که اظهارات ادرعی با هدف فشار روانی بر طرف فلسطینی برای بیان سرنوشت اسرا مطرح شده باشد؛ این که زنده هستند یا نه.

در کل باید منتظر ماند تا ابعاد مساله روشن‌تر شود. احتمالا ارتش اسرائیل در ساعات و روزهای آینده در باره این عملیات و سرنوشت نظامیان خود در آن اظهارنظر کند./صابر گل عنبری
https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
اختصاصی/ بشار اسد روز پنج شنبه برای تقدیم تسلیت رئیس جمهور شهید و همراهان و انجام برنامه از پیش تعیین شده برای توسعه همکاری های دوجانبه به تهران سفر خواهد کرد.
https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
⭕️اعتراض عراق به اصل «دو کشوری» در بیانیه پایانی کنفرانس اتحادیه بین‌المجالس عرب

🔹میدل ایست نیوز: اتحادیه بین المجالس عرب با اعتراض عراق به اصل دو کشوری موافقت و آن را از بیانیه پایانی حذف کرد.

🔹به گزارش خبرگزاری رسمی عراق، در بیانیه دفتر نائب رئیس پارلمان عراق آمده است که اتحادیه بین‌المجالس عرب با اعتراض هیئت عراق به اصل دو کشوری در کنفرانس این پارلمان موافقت و آن را از بیانیه پایانی سی و ششمین کنفرانس اتحادیه بین المجالس عرب حذف کرد.

🔹این دور از کنفرانس اتحادیه بین المجالس عرب در الجزائر 26 و 27 مه 2024 برگزار شد.

🔹در پایان این جلسه، از ریاست سابق اتحادیه بین المجالس عرب و تلاش های محسن المندلاوی، به عنوان رئیس این دور از اتحادیه تقدیر شد.
https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
♦️موافقت‌نامه بلندمدت بندر چابهار؛ چالش‌ها و راه‌حل‌ها

🔹 چشم‌انداز نهایی توسعه بندر چابهار در چهار فاز طراحی شده است و حضور هند در بندر چابهار به تنهایی باعث شکوفایی پتانسیل‌های این بندر نمی‌شود. پایین بودن رقم سرمایه‌گذاری هند در چابهار و تعلل دو دهه‌ای آن در انعقاد موافقت‌نامه بلندمدت در بندر چابهار این دیدگاه را تقویت می‌کند که تکیه صرف به هندی‌ها و در انحصار گرفتن چابهار توسط آن‌ها منجر به توسعه این بندر و نقش‌آفرینی بین‌المللی آن نمی‌شود.

🔹 ایران باید از کشورهای دیگری از جمله کشورهای آسیای مرکزی، آسه­آن و چین برای توسعه فاز دو بندر شهید بهشتی دعوت به سرمایه‌گذاری کند. علاوه بر این، ایران شرکت‌های داخلی را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف فاز یک تشویق کند.

🔹 در آخر و از همه مهم‌تر اینکه ایران جهت کاهش نگرانی و حساسیت پاکستان، همکاری اقتصادی با این همسایه را از طریق تقویت بازارچه‌های مرزی، مسیرهای ترانزیتی به خصوص در پایانه مرزی ریمدان، امضای موافقت‌نامه تجارت آزاد و فعال‌سازی خط ریلی گوادر- چابهار افزایش دهد./ اندیشکده راهبردی تبیین

لینک متن کامل
http://tabyincenter.ir/47778/slider/

https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
✔️ آرامکو ۴۰ درصد از سهام شرکت گاز و نفت پاکستان را می‎خرد

▪️شرکت «آرامکو» عربستان امروز  اعلام کرد که در چارچوب تلاش‌هایش برای گسترش سرمایه‎گذاری در سطح جهانی در زمینه خرده‎فروشی سوخت، خرید 40 درصد از سهام شرکت گاز و نفت پاکستان (go) را تکمیل کرده است./ اندیشکده سرمد
https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
🔵چرا عربستان یک چهره امنیتی را به عنوان سفیر راهی دمشق کرد؟

🔹انتخاب سفیر با سوابق نظامی و سپس امتناع از بازگشت به ساختمان کنسولگری عربستان در مزه و تمایل به جایگزینی آن، نشانه آشکاری از تداوم بی‌اعتمادی و مخدوش کننده سیگنال تمایل به روابط مسالمت‌آمیز است.

ادامه مطلب 👇

Diplomacyplus.ir/?p=11105

https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
⚫️️دلایل وابستگی ارزی عراق به آمریکا

✔️چگونگی هژمونی دلار بر اقتصاد عراق و دلایل آن
پس از سال 2003 عراق تحت اشغال و به‌نوعی تحت قیمومیت آمریکا قرار گرفت و پیش از آن هم تحت فصل 7 منشور سازمان ملل قرار گرفته‌بود و با ورود نظام صدام حسین به جنگ‌ها و حملات متعدد همین امر باعث شد آمریکا ادعا کند برای اینکه کشورهای متعدد از عراق غرامت مطالبه نکنند، در سال 2003 و بر اساس قطعنامه 1483 شورای امنیت سازمان ملل، صندوقی به‌نام “صندوق توسعه عراق” تأسیس گردد. و یکی از وظایف این صندوق این بود که به عراق مصونیت بین المللی در برابر هر گونه شکایتی برای پرداخت غرامت دهد. این صندوق در سال 2010 منحل شد و در نتیجه برای عراق در فدرال رزرو حساب بانکی باز شد تا پول‌های ناشی از فروش نفت در آنجا به ودیعه گذاشته شود.
با این حال کویت تنها کشوری بود که از دریافت غرامت خود از عراق صرف‌نظر نکرد و به همین خاطر از درآمد نفتی عراق 5% کسر می‌شد تا برای غرامت کویت کنار گذاشته شود. در سال 2021 بدهی 52.4 میلیارد دلاری عراق به کویت پس از 31 سال به پایان رسید.
بر این اساس و پس از پایان موضوع غرامت گردش مالی پول‌های حاصل از فروش نفت عراق بدین شکل است که این پول‌ها به دلار به حسابی در فدرال رزرو می‌رود و از سوی فدرال رزرو به بانک مرکزی حواله می‌شود و پس از آن دلار توسط بانک مرکزی عرضه می‌گردد. با این حال به باور کارشناسان دلیل واقعی نگهداری پول‌های عراق در فدرال رزرو، حمایت آمریکا از این کشور در مقابل شاکیان احتمالی نیست زیرا کشورهای مطالبه‌کننده غرامت پیش از این رسماً از این موضوع صرف‌نظر کردند و غرامت هم به‌طور کامل به کویت پرداخت شده است و شورای امنیت هم مؤید این امر است و بلوکه شدن اموال عراق بنابر دلیل مذکور نیازمند صدور قراری از سوی دیوان بین المللی دادگستری یا قطعنامه‌ای از سوی شورای امنیت است که شکایت یا درخواستی هم در این باره وجود ندارد. به همین دلیل به نظر می‌رسد علت اصلی این موضوع سیاسی بوده و برای سیطره آمریکا بر تصمیمات حاکمیتی عراق می‌باشد.
تأثیر اقدام آمریکا بر عراق
بر اقدام آمریکا به‌طور کل نتایجی مترتب می‌شود که عبارت‌اند از:
1-نگهداری پول‌های عراق در فدرال رزرو به‌نوعی حمایت مالی مجانی از آن توسط عراق است.
2-این موضوع به فدرال رزرو این امکان را می‌دهد تا با کمترین سود ممکن از این پول‌ها اقتراض کند.
3-از آنجا که برای انتقال این پول‌ها به عراق هزینه‌های حمل و نقلی مترتب می‌گردد، این مسئله باعث ایجاد منبع درآمدی برای شرکت‌های حمل و نقل آمریکایی می‌شود و به همین خاطر مبلغی از پول‌های عراق کسر خواهد شد.
4-این موضوع می‌تواند به اهرم فشاری برای آمریکا در مسائل مختلف تبدیل شود؛ همان طور که پیش از این ترامپ در مقابل درخواست عراق برای اخراج نیروهای آمریکایی آنان را تهدید به دریافت هزینه حضور این نیروها از 35 میلیارد دلار پول عراق در فدرال رزرو در سال 2020 کرده بود/مرکز مطالعات عراق
https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
بخش دوم
⚫️دلایل وابستگی ارزی عراق به آمریکا
امکان رهایی عراق از این معضل
به‌طور کل عراق در صورتی می‌تواند از این اهرم فشار رهایی یابد که در ابتدا میان نیروهای سیاسی -حداقل شیعی- در این خصوص وحدت کلمه‌ای وجود داشته‌باشد و دولت‌ها هم به ارائه خدمات معیشتی به ملت پرداخته و ملت عراق دوباره حمایتی از نظام سیاسی موجود داشته‌باشد؛ هرچند چه‌بسا این راهکارها به نظر ریشه‌ای و بلند مدت می‌رسد اما حل چنین مشکل ریشه‌ای نیازمند به راهکارهای اساسی دارد.
همچنین علت استفاده آمریکا از این اهرم فشار این است که فروش نفت تقریباً تنها منبع درآمد عراق می‌باشد زیرا در بودجه 2023 تأثیر نفت بر درآمدها و مخارج دولت به میزان 90% است و عراق در این خصوص نیازمند به کاهش وابستگی به نفت از طریق فعال‌سازی منابع درآمد دیگر در بخش‌هایی مانند صنعت و کشاورزی و… است. پس از تحقق مواردی این‌چنینی عراق می‌تواند برای خروج از هژمونی دلار و فدرال رزرو بر اقتصاد خود تلاش کند اما در غیراینصورت مطالبات موجود به نظر می‌رسد چیزی جز شعار دادن نباشد./ تحلیلی از شهاب نورانی فر
مرکز مطالعات عراق
743907074_523961834.pdf
4.7 MB
#گزارش_کارشناسی | *سازوکارهای نظارت در فرآیند حکمرانی جمهوری خلق چین*

🔻 دفتر مطالعات بنیادین حکمرانی مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی با عنوان «نهادها و سازوکارهای حکمرانی چین (۳): سازوکارهای نظارت در فرآیند حکمرانی جمهوری خلق چین» آورده است که سیستم نظارت و قانون‌گذاری در چین، در مقایسه با نظام‌های قانون‌گذاری واحد یا متوازن که معمولاً در کشورهای دیگر وجود دارد، منحصربه‌فرد است.
💢 نشریه فارن افرز نوشت:
نفوذ آمریکا در جهان عرب با افزایش نفوذ چین رو به افول است

🔻نشریه فارن افرز در یادداشت قابل توجهی نوشت با افزایش طول مدت درگیری عملیات نظامی ارتش اسرائیل در داخل غزه، تأثیر پیامد‌های آن را بر جهان عرب و ایالات متحده می‌بینیم و اینکه جنگ باعث شد روند روابط دیپلماتیک بین اسرائیل و چند کشور عربی مختل شود.

🔻پیش از این، بحرین، مراکش، سودان و امارات متحده عربی روند عادی سازی روابط با اسرائیل را آغاز کرده بودند و به نظر می رسید عربستان سعودی نیز آماده پیوستن به آنها باشد. با این حال، حمله و پاسخ نظامی اسرائیل در غزه، این پیشرفت را متوقف کرد.

🔻از آن زمان، عربستان سعودی تا زمانی که اسرائیل اقدامات ملموسی برای تأسیس دولت فلسطین انجام ندهد، از عادی‌سازی روابط خودداری کرده است. اردن در نوامبر ۲۰۲۳ سفیر خود را از اسرائیل فراخواند و سفر برنامه‌ریزی شده بنیامین نتانیاهو به مراکش لغو شد.

🔻تظاهرات‌های گسترده‌ای در سراسر جهان عرب در اعتراض به اقدامات اسرائیل و بحران انسانی در غزه برگزار شد. در اردن و مراکش، معترضان خواستار پایان دادن به معاهدات صلح کشورهایشان با اسرائیل شدند و از بی توجهی به نظر مردم، توسط دولت‌هایشان ابراز ناراحتی کردند.

🔻پیامدهای جنگ در غزه به ایالات متحده نیز سرایت کرد، زیرا افکار عمومی عرب به شدت علیه مهم‌ترین و قوی‌ترین متحد اسرائیل تغییر جهت داده است.

🔻نظرسنجی‌های مؤسسه «عرب بارومتر» نشان‌دهنده کاهش چشمگیر جایگاه آمریکا در میان شهروندان عرب است که به درگیری غزه نسبت داده می‌شود. در تونس، دیدگاه‌های مثبت نسبت به ایالات متحده از ۴۰ درصد قبل از روز ۷ اکتبر به ۱۰ درصد کاهش یافت. کاهش مشابهی در اردن (از ۵۱ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۲۸ درصد در اوایل ۲۰۲۴) و لبنان (از ۴۲ درصد به ۲۷ درصد) مشاهده شد.

🔻این تغییر به نفع چین تمام شده است که محبوبیت آن در منطقه افزایش یافته است. پس از عملیات نظامی اسرائیل در داخل غزه، حداقل نیمی از پاسخ دهندگان در همه کشورهای مورد بررسی، دیدگاه مثبتی نسبت به چین داشتند. در اردن و مراکش، محبوبیت چین حداقل ۱۵ درصد افزایش یافته‌است.

🔻با وجود حمایت محدود از تلاش‌های چین برای حمایت از حقوق فلسطین، این آمار نشان‌دهنده نارضایتی عمیق از سیاست‌های ایالات‌متحده است. بیش از ۶۰ درصد از پاسخ‌دهندگان در پنج کشور عربی، بر این باور بودند که ایالات متحده از حقوق اسرائیل حمایت می‌کند، در حالی که کمتر از ۱۷ درصد احساس می‌کردند که ایالات متحده از حقوق فلسطین دفاع می‌کند، که کمترین آن ۲ درصد در اردن بود./ چین شناسی
https://www.tg-me.com/StrategicEventCSR
2024/06/16 20:18:26
Back to Top
HTML Embed Code: