Telegram Web Link
🔸 کلید های RCD یا RCCB (محافظ جان)

🔹 کلید محافظ جان که با RCCB یا RCD نیز شناخته می‌شود، نوعی کلید است که با مقایسهٔ جریان سیم‌های رفت و برگشت، در صورتی که اختلافی بین جریان رفت و برگشت وجود داشته باشد مدار را قطع می‌کند.

🔹 در حالت عادی مدارهای الکتریکی، جریان رفت با جریان برگشت برابر است، اما اگر به هر دلیلی جریان بین سیم فاز و نول (در مدارهای تکفاز) اختلاف داشته باشد کلید محافظ جان عمل خواهد کرد.
🔹 وجود این اختلاف ممکن است بر اثر اتصال بدنهٔ یکی از دستگاه‌های الکتریکی باشد که در آن جریان الکتریکی به جای برگشتن از راه سیم نول از راه زمین به منبع برمی‌گردد که اصطلاحاً می‌گویند جریان نشت پیدا کرده است.
🔹 این دستگاه جریان‌های نشتی کوچکی را که توسط فیوز شناسایی نمی‌شوند اما می‌توانند زمینه‌ساز آتش‌سوزی یا برق‌گرفتگی شوند شناسایی و مدار را در چند دهم یا صدم ثانیه قطع می‌کند.
🔹 جریان نشتی ممکن است از راه بدن فردی که با زمین تماس دارد و تصادفاً دستش با قسمت برقدار مدار تماس پیداکرده است به وجود آید، کلیدهای محافظ جان به گونه‌ای طراحی می‌شوند که پیش از آسیب‌رسیدن به فرد مدار را قطع می‌کند.

⚠️ این کلیدها برای قطع مدار در برابر اضافه ‌بار و اتصال‌کوتاه طراحی نشده‌اند.

🔻 گونهٔ دیگری از این کلیدها که افزون بر جریان نشتی به اضافه‌بار هم واکنش نشان می‌دهند RCBO نامیده می‌شوند.

◀️ مشخصات فنی:
In:
رِنج جریان نامی کلید (برحسب آمپر)

I^n:
رِنج حساسیت به جریان نشتی (برحسب میلی آمپر)

Inc:
قدرت قطع اتصال کوتاه نامی کلید

Un:
ولتاژ نامی کلید

Im:
رِنج قدرت قطع و وصل کلید


⚡️⚡️تابلو برقی

@tablobarghi
👍3
🔸کلید اصلی در تابلو برق،قلب تابلو برق هست چون تمام بار روی دوش اون بوده و تمام مصرف کننده ها از طرق اون تغذیه میشن.
حالا برای محاسبه ظرفیت این کلید روش هایی هست که در این مقاله به شرح اون پرداختیم.

کلیک کنید🔻🔻

مقاله محاسبه ظرفیت کلید اصلی در تابلو برق

⚡️⚡️تابلو برقی

@tablobarghi
👌5👍3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

در روزهایی که پاندمی کرونا بسیاری از خدمات حضوری را مختل کرده بود، شِین وایتن یوتیوبر خلاق، تصمیم گرفت مشکل ساده‌ای مثل رفتن به آرایشگاه را با راه‌حل پیچیده‌تری برطرف کند: ساخت یک ربات آرایشگر.

این ربات که با استفاده از بازوی مکانیکی و قیچی واقعی کار می‌کند، توانایی اجرای مدل‌های مختلف مو را دارد و کاملاً به‌صورت برنامه‌ریزی‌شده عمل می‌کند.

هرچند هنوز در مراحل توسعه است و با دقت یک آرایشگر حرفه‌ای فاصله دارد، اما نشان می‌دهد چگونه خلاقیت و مهندسی می‌تواند در مواجهه با محدودیت‌ها، به نوآوری منجر شود.

وایتن امیدوار است این پروژه در آینده بتواند به سیستمی تبدیل شود که با دقت بالا و امنیت کامل، جایگزین نیروی انسانی در شرایط خاص شود.

به نظر میرسه تکنولوژی دیگه بیش از حد داره رشد می‌کنه و انسان رو داره میزنه کنار،انگار قراره انسان برده تکنولوژی بشه و این بده بد😕

⚡️⚡️تابلو برقی

@tablobarghi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸فیلم مونتاژ یک تابلوی توزیع


⚡️⚡️تابلو برقی

@tablobarghi
👌2🤔1
🔸وینچ چیست؟؟

♦️وینچ عبارتست از یک ماشین یا مکانیزم متشکل از موتور، درام، ترمز، گیربکس، قلاب و عامل کشش که می تواند زنجیر یا سیم بکسل باشد.

♦️وینچ ها بسته به میزان قدرت و توانایی ساعات کارکرد خود در کلاس های سبک، متوسط، سنگین و فوق سنگین دسته بندی می شوند.

♦️وینچ های سیم بکسلی بلغاری در ایران از سابقه درخشان و قابل قبولی برخوردار بوده اند و در این میان برند پودم بلغارستان با سابقه طولانی تر، طیف گسترده تری از بازار را بخود اختصاص داده است. وینچ ها مجهز به موتورهای مخروطی یا مگنتی می باشند

♦️وینچ ها در حالت عادی دو کاره هستند و فقط حرکت بالابری و رو به پایین قلاب را انجام می دهند ولی با داشتن کالسکه ( ترولی ) می توانند چهار حرکته باشند و جابجایی نیز داشته باشند.

♦️بر اساس تعداد دور سیم پیچ موتور اصلی بالابر وینچ، دو دور یا تک دور بودن، قلاب می تواند با دو یا یک سرعت بالا پایین شود که نهایتا به آن وینچ دو سرعته ( دو سرعته ) یا تک سرعته ( تک سرعته ) گفته می شود.

♦️کلاس کاری وینچ ها در دو
استاندارد fem و iso بررسی می شود

⚡️⚡️تابلو برقی

@tablobarghi
👌4👍2
🔸انیمیشن آموزشی نحوه نصب سرکابل کابل فشار متوسط

⚡️⚡️تابلو برقی

@tablobarghi
🔸آموزش سیم تابلو برق انتقال تغذیه انرژی اضطراری (چنج ٱور) تکفاز

⚡️⚡️تابلو برقی

@tablobarghi
🔸فلوتر الکترونیکی🔻

فلوتر الکترونیک یا الکترونیکی یکی از پرکاربرد ترین تجهیزات به کار رفته در مدار فرمان یا تابلو برق صنعتی جهت کنترل سطح مایعات است. این فلوتر از اجزای الکترونیک تشکیل شده و با عنوان های دیگر مانند فلوتر سوئیچ الکترونیکی یا سنسور فلوتر الکترونیکی نیز شناخته می.شود در این مقاله ابتدا علت استفاده از مدل الکترونیک را بررسی کرده و در ادامه چند مثال از طریقه نصب فلوتر الکترونیکی را شرح میدهیم در ویدئوی زیر الکترودهای مربوط به فلوتر الکترونیک داخل یک ظرف شیشه ای قرار داده شده است. همانطور که مشاهده میکنید با ریختن آب در این مخزن؛ ارتباط الکتریکی بین الکترودها برقرار شده
و رله تغییر وضعیت می دهد. این روند
هنگام خالی شدن مخزن به صورت عکس خواهد
بود.

⚡️⚡️تابلو برقی

@tablobarghi
👍2
🔸دیاگرام سیم کشی مدار فرمان و قدرت تابلو برق انتقال تغذیه انرژی یا تابلو چنج ٱور کنتاکتوری

⚡️⚡️تابلو برقی

@tablobarghi
🔸کنتاکتور مخصوص انتقال تغذیه انرژی الکتریکی یا چنج اور شرکت ABB


⚡️⚡️تابلو برقی

@tablobarghi
👏4
🔸مزیتهای مدار حلقوی در پریزها نسبت به مدار شعاعی:

1_افزایش عمر سیمها و کمتر گرم شدن
2_کاهش افت ولتاژ و تقسیم بار مناسب
3_عملکرد سریعتر وسایل حفاظتی به دلیل افزایش سطح اتصال کوتاه
4_در صورت قطع سیم (فاز ، نول، ارت) در قسمتی از مدار ، مشکلی در عملکرد پریزها پیش نمی آید اما مدار از حالت حلقوی خارج خواهد شد
5_امکان کم کردن خطها
6_ کاهش تلفات انرژی
7_کاهش احتمال قطع سیم ارت مدار و خطرات احتمالی
8_ امکان کاهش سطح مقطع در جایی که باید سطح مقطع چهار یا شش استفاده بشود البته نباید سطح مقطع از دو و نیم کمتر باشد

📍نکته : هر دو خروجی فاز از دو طرف پریزها از یک کلید مینیاتوری تغذیه میشود .
با وجود تمام این مزایا متاسفانه در ایران کمتر اجرا میشود ولی در کشورهای اروپایی سیستم غالب است.

⚡️⚡️تابلو برقی

@tablobarghi
👍3
🔸رله‌ ایمنی (Safety Relay) – کجا و چگونه کار می‌کنند

رله های حفاظتی تجهیزاتی هستند که عملکرد های ایمنی را اجرا می کنند. در صورت بروز خطر ، یک رله حفاظتی کار می کند تا خطر را تا حد قابل قبولی کاهش دهد. هنگامی که خطایی رخ می دهد ، رله حفاظتی یک پاسخ ایمن و قابل اعتماد را آغاز می کند. هر رله حفاظتی عملکرد خاصی را کنترل می کند. با اتصال آنها به سایر رله های حفاظتی می توان به نظارت کامل بر ماشین یا کارخانه دست یافت. رله های حفاظتی یک راه ساده و کارآمد برای برآوردن استانداردهای ایمنی موجود هستند ، که منجر به عملکرد ایمن پرسنل و تجهیزات شما و همچنین طول عمر طولانی می شود.

🔴برخی از عملکردهای رله های حفاظتی:🔻🔻

♦️توقف یک حرکت به صورت کنترل شده و ایمن.
♦️نظارت بر وضعیت محافظان متحرک.
♦️قطع حرکت بسته در حین دسترسی.
خاموش/توقف اضطراری

🔴رله های حفاظتی معمولاً در دستگاه های کنترل استفاده می شوند مانند:

♦️پرده های نوری
♦️دستگاه های سه موقعیتی
♦️دستگاه های کنترل دو دست
♦️سوئیچ های مغناطیسی
♦️دکمه های توقف اضطراری
♦️سنسور های ایمنی بدون تماس
♦️سوئیچ های ایمنی قفل


⚡️⚡️تابلو برقی

@tablobarghi
👍5
🔸اینورتر چیست؟

اینورتر یک دستگاه الکتریکی است که می تواند جریان مستقیم (DC) را به جریان متناوب (AC) تبدیل کند. با استفاده از ترانسفورماتورها ، سوئیچ ها و مدارات کنترل ، AC تبدیل شده می تواند هر مقدار ولتاژی و فرکانسی داشته باشد. اینورترهای استاتیک قطعات متحرک ندارند و در رنج وسیعی از کاربردها استفاده می شوند. از منابع تغذیه سوئیچینگ در کامپیوترها تا کاربردهای جریان مستقیم ولتاژ بالای تاسیسات الکتریکی برای انتقال عمده توان. اینورترها معمولا برای تغذیه توان AC از منبع DC استفاده می شود مثل پنل خورشیدی یا باتری ها. اینورترهای الکتریکی اسیلاتورهای الکتریکی توان بالا هستند.

🔴علت نامگذاری این است که قبلا برای تبدیل کردن DC به AC از مبدل های AC به DC به صورت معکوس استفاده می شد. اینورتر عمل مخالف تابع یکسوساز را انجام می دهد.

🔴شرح و توصیف اینورتر:

يك ترانسفورمر منبع AC را به هر ولتاژ مطلوب تبديل مي كند ، اما در همان فركانس . اينورترها ، به علاوه يكسوسازهاي DC ، مي تواند براي تبديل از هر ولتاژ ، AC يا DC ، به هر ولتاژ ديگر ، ACيا DC ، در هر فركانس مطلوب طراحي شود. توان خروجي هرگز از توان ورودي تجاوز نمي كند ، اما راندمان مي تواند زياد باشد ، با يك نسبت از توان اتلافي به عنوان گرماي تلف شده .
در يك مدار اينورتر ساده ، منبع DC از طريق سر وسط سيم پيچ ورودي به يك ترانسفورمر متصل مي شود. يك كليد به سرعت بين سيم پيچ هاي بالا و پايين سوئيچ مي شود تا جريان منبع DC  به صورت متناوب از طريق يك سر سيم پيچ اوليه و سپس از ديگري جاري شود. تناوب جريان در سيم پيچ اوليه ترانسفورمر در سيم پيچ ثانويه جريان متناوب (AC) توليد مي كند.
نوع الكترومكانيكي تجهيزات سوئيچينگ شامل دو اتصال ثابت و يك اتصال متحرك با نگهدارنده فنري است. فنر اتصال متحرك را خلاف جهت يكي از اتصالات ثابت نگه مي دارد و يك آهنرباي مغناطيسي اتصال متحرك را به سمت اتصال ثابت مخالف مي كشد. جريان آهنرباي مغناطيسي با عمل سوئيچ قطع مي شود. به طوري كه كليد دائما و به سرعت بين سيم پيچ هاي بالا و پايين سوئيچ مي شود. اين نوع كليد اينورتر الكترومغناطيسي ، ويبراتور يا بيزر ناميده مي شود ، كه قبلا در راديوهاي لامپي اتومبيل استفاده مي شد. مكانيزمي مشابه در زنگ درها ، بيزرها و سرنگ خالكوبي استفاه شده است. هنگامي كه آنها در حال در دسترس بودن با توان نامي مناسب بودند ، ترانزيستورها و انواع مختلف ديگر سوئيچ هاي نيمه هادي در طراحي مدارات اينورتر وارد شدند.

⚡️⚡️تابلو برقی

@tablobarghi
👍8
🔸 معنی IP بر روی کاتالوگ لوازم برقی چیست؟

⚡️⚡️تابلو برقی

@tablobarghi
👍2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔸نماد تجهیزات و وسایل

⚡️⚡️تابلو برقی

@tablobarghi
👍3
2025/07/09 04:17:03
Back to Top
HTML Embed Code: