Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دیشب «نوید محمدزاده» با این استوری از افغانستانی ها حمایت کرد، صبح بیدار شد، دید نیروی انتظامی پدرزنشو گرفته.

نوید محمدزاده:
مامورا ساعت ۷ صبح ریختن پدرزن افغانیمو گرفتن بردن.


عجیب بود نوید محمدزاده در حمایت از پدرزنش ویدیو گرفت. انتظار میرفت صفحه رو مشکی کنه توش با قرمز بنویسه پدرزن


پدر زن نوید محمد‌زاده رو گرفتن که بفرستنش افغانستان. تو اینستا با حالت عصبی داره جلوی دوربین داد میزنه.
آرامشتو حفظ کن عزیزم، الان برات هشتگ پدر زن استوری می‌ کنیم همه چی حل میشه.



#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
😁294👎43👍11
🔶🔶🔶محمد سرافراز رئیس سابق صداوسیما:
برای برون رفت از بحرانهای داخلی و خارجی تصمیم گیری نشد.
آینده نگری نبود
نفوذی اعظم شناسایی نشد.
فرصت تمام شد.



#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
👍118😁19😢2
✔️ پرچم‌هایی که بدون صدا فرود می‌آیند
✍🏼سهند ایرانمهر

در میانه‌ دود، بحران و سیطره‌ی بمب‌افکن‌ها، چیزی هست که قدرتمندترین سامانه دفاعی محسوب می‌شود: «سرمایه اجتماعی» و از قضا، در تجاوز اخیر اسرائیل ، آنچه بیش از موشک و پهپاد دیده شد، همبستگی ملی بود همان پدیده‌ای که اسرائیل انتظار داشت به نقطه‌ی ضعف ایران بدل شود، نه نقطه قوت آن.

در نگاه تل‌آویو، جامعه ایرانی در معرض خشم انباشته از بحران اقتصادی و انسداد سیاسی، آماده‌ی انفجار است؛ کافی‌ست یک جرقه بیندازی تا این خشم به‌جای مقابله با دشمن خارجی، بروز پیدا کند، راهبرد ساده‌ای که پیش‌تر در لیبی، سوریه، و حتی عراق آزموده شده بود اما یک اتفاق نیفتاد: مردم ایران در برابر حمله خارجی، به جای شورش، واکنش ملی-میهنی نشان دادند. در علم سیاست، این پدیده را «اثر گردآمدن دور پرچم»* می‌نامند: زمانی که تهدید بیرونی، شکاف‌های درونی را موقتاً به تعویق می‌اندازد. برای ملت‌ها وقتی پای وطن در میان است، یک پرچم و یک جغرافیا معنا پیدا می‌کند اما واقعیت تاریخی موید این است که این همبستگی، لزوما دایمی و پایدار نیست.

تجربه‌های تاریخی گواهی می‌دهند که اگر حکومت از این همراهی برای بازسازی رابطه‌اش با ملت استفاده نکند، سرمایه اجتماعی به‌سرعت دود می‌شود؛ بدون صدا، بی‌آنکه کسی فریاد بزند: پایان وحدت.
در تاریخ موارد متعددی از این حالت ثبت شده است:

در ۱۹۳۹، پس از تهاجم نازی‌ها، فرانسوی‌ها با غرور ملی در کنار ارتش و دولت ایستادند. اما مدیریت ناکارآمد، اختلافات داخلی و بی‌اعتمادی به طبقه سیاسی، این انسجام را در عرض چند ماه از هم پاشید.در مه ۱۹۴۰، فرانسه بدون مقاومت واقعی سقوط کرد، و دولت ویشی که با آلمان همکاری کرد، سمبلی از سقوط اخلاقی، سیاسی و وحدت ملی شد.

در تابستان ۱۹۱۴، با اعلام بسیج عمومی، خیابان‌های سن‌پترزبورگ و مسکو پر از مردم پرشور بود. روحیه‌ی ملی‌گرایی و وفاداری به تزار به اوج رسید. اما با طولانی شدن جنگ، بی‌کفایتی فرماندهان، کمبود نان، و بی‌عدالتی اجتماعی، همان مردم در کمتر از سه سال به خیابان‌ها آمدند، بنابراین انقلاب فوریه ۱۹۱۷ نتیجه شکست نظامی نبود بلکه در پی فروپاشی سرمایه اجتماعی رخ داد.

در پی حملات تروریستی ۲۰۰۱، محبوبیت دولت بوش به اوج رسید. جنگ علیه ترور، پشتیبانی اجتماعی داشت. اما پس از افشای اطلاعات دروغین درباره عراق، و روشن شدن ناکارآمدی در اداره جنگ همان حمایت اولیه، به بی‌اعتمادی ساختاری بدل شد.

در اینجا وقتی سخن از تلاش برای حفظ انسجام می‌کنیم نباید فراموش کنیم: انسجام، اضطراری نیست؛ راهبردی است. در ایران امروز، خطر این است که قدرت حاکم، همبستگی اخیر را صرفاً پدیده‌ای موقتی بداند، نه فرصتی برای بازسازی اعتماد در حالیکه اعتماد عمومی مثل پلاسماست: نمی‌توان آن را ذخیره کرد؛ بلکه باید دائم تولید شود. نقش حکومت فقط در استفاده تبلیغاتی از همراهی ملی نیست، بلکه در تبدیل آن به رابطه‌ای پایدار، مسئولانه، و متقابل است. همدلی مردم نباید فقط پاسخ به بمباران باشد، بلکه باید نشانه‌ای از ایمان به کشوری باشد که در آن زندگی می‌کنند، و بدان دل بسته‌اند.

این وضعیت لوازمی دارد. لوازمی که هرچند از دید برخی که مطالبم را می‌خوانند به« آب در هاون کوبیدن» تعبیر می‌شود اما ناگزیر از بیانم چه شنیده  و چه نادیده گرفته شود. برای حفظ این انسجام، باید زبان تهدید و حذف جای خود را به زبان گفت‌وگو و پذیرش نقد بدهد. معترضان، نه دشمن، بلکه نشانه‌ی حیاتی جامعه تلقی شوند.  راه بر آرزوفروشان بسته و شجاعت تکیه بر عقلانیت در برابر ارواح لبریز از افراط احیا شود. رسانه‌ها ی مستقل، به‌جای حذف، تبدیل به پل گفت‌وگوی ملی شوند.  تصمیم‌های استراتژیک، با رضایت و مشارکت مردم و با لحاظ منفعت جمعی گرفته  و شفاف و صادقانه درمیان گذاشته شوند. حلقه بسته الیت‌ها با چهره‌های تکراری و همیشگی به نفع ورود نیروهای جوان و کارامد باز و زخم‌های گذشته ترمیم و به این نکته اندیشیده شود که چگونه زندانی دربندی از همانجا سخن از وطن و دفاع از کشور می‌گوید و در بیرون خیانتکارانی که  به غیرقابل نفوذترین بخش تصمیم‌گیری‌ها دسترسی دارند، مخفیانه با دشمن همکاری می‌کنند.

خلاصه آنکه تغییری واقعی، ملموس و قابل لمس برای زندگی روزمره مردم باید آغاز شود؛ نه در حرف یا سخنان انگیزشی مجریان صدا و سیما که در نان، کار، و کرامت مردم. در عصر پهپاد و جنگ سایبری، ممکن است این جمله مهم تلقی نشود اما هنوز مهم‌ترین قدرت هر کشور، مردم آن هستند. اگر آن‌ها بمانند، کشور می‌ماند؛ اگر بروند – حتی بی‌صدا – چیزی از خاک، منابع یا سلاح باقی نمی‌ماند چندانکه بنجامین باربر گفت:
«ملت‌ها زمانی سقوط می‌کنند که دیگر اعتقاد ندارند عضوی از آینده سرزمین‌شان هستند»*


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
👍50👎15😁4
🔴🔴🔴 یادداشت مهم عباس عبدی را بخوانید

مهمترین خدمت به جاسوسی اسرائیل

روزنامه اعتماد ۱۱ تیر ۱۴۰۴

🔘اگر از من بپرسند که عجیب‌ترین و غیر منتظره‌ترین پدیده تجاوز نظامی اخیر چه بود، به طور قطع نفوذ امنیتی را خواهم گفت. موضوعی که تا کنون اطلاعات روشن و رسمی در باره آن داده نشده است و فقط برخی واکنش‌ها و اقدامات را شاهدیم. یکی از این اظهارات مربوط به نماینده‌ عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس است که گفت: ▪️"شبکه‌های نفوذ داخلی رژیم صهیونیستی در ایران به کمک مردم ضربه‌ جدی دیده است، شبکه‌هایی که ۲۰ سال است پدید آمده و مشغول برنامه‌ریزی بودند از جمله، برخی از مزدوران که قرار بود وارد جنگ مسلحانه شوند اما مورد ضربه اطلاعاتی ملت ایران قرار گرفته‌اند".▪️

🔘اولین نکته‌ای که این نماینده تندرو اظهار داشته است، زمان آغاز تشکیل مجموعه جاسوسی از طرف اسراییل یعنی ۲۰ سال پیش است(سال ۱۳۸۴، یا آغاز ریاست‌جمهوری تندروها). همان زمان که هم‌فکران این آقای نماینده در مجلس و دولت قدرت را قبضه کردند، آغاز نفوذ اسراییل بود. شاید بگویند که چون ما ضد اسراییلی هستیم! حقیقت این است که تنش میان ایران و اسراییل به ابتدای انقلاب برمی‌گردد و حتی پیش از انقلاب نیز به نحو دیگری با مردم و فعالان سیاسی ایران در تنش بودند. حزب‌الله لبنان نیز ۴۰ سال پیش تأسیس شده بود.

🔘بعلاوه رییس‌جمهور محبوب شما که شعار نفی هلوکاست را سر داد و هزینه سنگینی برای ایران ایجاد نمود در سال‌های اخیر که جنایات غزه و لبنان و ایران را دید، از دیوار صدا درآمد از او در نیامد. پس چرا طرح جاسوسی اسراییل از سال ۱۳۸۴ آغاز شد؟ دلیل آن بسیار روشن است. دو اتفاق مرتبط با هم رخ داد که زمینه را برای این سیاست اسراییل آماده کرد


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
👍90😁10👎7
Forwarded from تحلیل زمانه
😁29👍15
سردار جباری: جنگ با آمریکایی‌ها بسیار راحت تر از اسرائیلی‌هاست!!

پایگاه‌ها و ناوهای آمریکایی به راحتی از بین رفتنی است

جنگ با آمریکایی‌ها بسیار راحت تر با اسرائیلی‌هاست

پایگاه‌ها و ناوهای آمریکایی به راحتی از بین رفتنی است؛ ما اگر بخواهیم وارد شویم ضربات مهلکی را وارد خواهیم کرد


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
😁198👎36👍4
📌وزارت امور خارجه آلمان: از تهران می‌خواهیم که فوراً تعلیق همکاری خود با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را لغو کند.


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
👍63👎30😁11
تبعات خروج ۱۰ میلیون تبعه افغان از ایران

✍️محمد پارسی
با توجه به حضور چند دهه‌ای مهاجران افغان در ایران، و تخمین جمعیتی بالغ بر ۱۰ میلیون نفر (شامل مهاجران قانونی و غیرقانونی)، بحث‌های زیادی پیرامون آثار حضور یا خروج این جمعیت بر ساختارهای اقتصادی، اجتماعی و خدماتی کشور مطرح شده است. گرچه بسیاری از اتباع افغان نقش مفیدی در مشاغل سخت و خدماتی دارند، اما فشارهایی نیز بر منابع محدود کشور وارد می‌سازند. این یادداشت به بررسی تبعات مثبت و احتمالی خروج ۱۰ میلیون تبعه افغان از ایران با نگاهی کمی و درصدی در شش حوزه اصلی می‌پردازد


۱. بهداشت و درمان
🔻 کاهش ۷٪ تا ۱۰٪ فشار بر نظام سلامت


مهاجران افغان، به‌ویژه اقشار فاقد بیمه یا اقامت قانونی، سهم بالایی از مراجعه‌کنندگان به مراکز بهداشت و درمان عمومی را تشکیل می‌دهند، آنان از خدمات رایگان یا یارانه‌ای مانند درمان بیماری‌های واگیردار (سل، کرونا)، زایمان، اورژانس و واکسیناسیون بهره‌مند هستند، خروج این جمعیت می‌تواند فشار فیزیکی و مالی بر مراکز درمانی دولتی را حدود ۷ تا ۱۰ درصد کاهش دهد، به‌ویژه در استان‌های مرزی یا شهرهای پرمهاجر

۲. آموزش و پرورش
🔻کاهش ۱۰٪ تا ۱۵٪ بار آموزشی

در حال حاضر، بر اساس آمارهای رسمی و غیررسمی، حدود ۱ میلیون دانش‌آموز افغان در مدارس دولتی ایران مشغول به تحصیل هستند، حضور آنان موجب افزایش تراکم کلاس‌ها، کمبود معلم و امکانات، و فشار بر بودجه آموزش و پرورش شده است، در صورت خروج این جمعیت، تراکم کلاس‌ها در برخی مناطق پرجمعیت بین ۱۰ تا ۱۵درصد کاهش یافته و کیفیت آموزش ارتقاء خواهد یافت

۳. بیکاری
🔻 بهبود ۳٪ تا ۶٪ در فرصت‌های شغلی (در بلندمدت
)

اتباع افغان سهم زیادی در مشاغل یدی و کم‌درآمد مانند ساختمان‌سازی، نظافت، کشاورزی و خدمات عمومی دارند. گرچه بسیاری از ایرانیان تمایل کمتری به این مشاغل دارند، اما در صورت اجرای سیاست‌های حمایتی، خروج اتباع افغان می‌تواند زمینه‌ساز اشتغال برخی از نیروهای داخلی شود، برآورد می‌شود که فرصت‌های شغلی برای شهروندان ایرانی تا حدود ۳ تا ۶ درصد بهبود یابد

۴.ناترازی انرژی
🔻کاهش ۸٪ تا ۱۰٪ در مصرف انرژی یارانه‌ای


خانوارهای مهاجر افغان، به‌ویژه در حاشیه شهرها، از یارانه‌های برق، گاز، آب و بنزین استفاده می‌کنند. با توجه به جمعیت بالا و خانوارهای پرتعداد، خروج این جمعیت باعث کاهش مصرف انرژی یارانه‌ای در کشور خواهد شد. این کاهش بین ۸ تا ۱۰ درصد برآورد می‌شود و می‌تواند بخشی از بار مالی دولت را کاهش دهد

۵. امنیت و کاهش جرایم خشن
🔻کاهش ۱۰٪ تا ۱۵٪ بار امنیتی


هرچند بخش بزرگی از مهاجران افغان قانون‌مدارند، اما بخشی از آمار جرایم خشن، سرقت‌های گروهی، قاچاق انسان و نزاع‌های محلی به مهاجران غیرقانونی نسبت داده می‌شود، در صورت خروج این جمعیت، میزان برخی جرایم خشن و فشار بر دستگاه‌های انتظامی و قضایی می‌تواند تا ۱۵ درصد کاهش یابد. این امر به‌ویژه در استان‌هایی مانند خراسان رضوی، تهران، کرج، قم و زاهدان ملموس‌تر خواهد بود.

۶. یارانه‌ها و منابع عمومی
🔻صرفه‌جویی ۷٪ تا ۱۲٪ در منابع ملی

اگرچه اتباع افغان یارانه نقدی دریافت نمی‌کنند، اما به شکل غیرمستقیم از یارانه‌های عمومی (نان، سوخت، دارو، آموزش، خدمات شهری) استفاده می‌کنند، در نتیجه، خروج این جمعیت می‌تواند به صرفه‌جویی قابل توجهی در منابع عمومی منجر شود. تخمین زده می‌شود این صرفه‌جویی بین ۷ تا ۱۲ درصد باشد.

خروج ۱۰ میلیون تبعه افغان از ایران، نه دشمنی است و نه نفرت؛ بلکه اتفاق مثبتی است در مسیر احیای منابع ملی، بازگشت عدالت اجتماعی و بازسازی نظم جمعیتی کشور؛ با کاهش قابل‌توجه فشار بر آموزش، بهداشت، انرژی، امنیت و یارانه‌ها، ایران فرصتی می‌یابد تا نفسی تازه کند و زیر بار سنگین هزینه‌های تحمیلی کمر خم نکند. این یک گام بلند برای بازگرداندن ایران به ایرانیان است؛ تلاشی برای آن‌که فرزندان این سرزمین، شایسته‌ترین بهره‌مندان از نعمت‌های آن باشند، البته باید حق و حقوق و شأن انسانی اتباع در هنگام خروج از کشور کاملا رعایت شود.

#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
👍271👎4
گاردین : روی آتش‌بس حساب نکنید؛ نتانیاهو به دنبال جنگِ ابدی است
سایمون تیسدال

علی‌رغم درخواست نتانیاهو از مردم ایران برای ایستادگی برابر رژیم، آزادی آنها برای برای او اهمیتی ندارد. آنچه او می‌خواهد همان چیزی است که قدرت‌های امپریالیستی همیشه می‌خواهند: یک کشور تضعیف شده، تجزیه شده و فرسوده که هر وقت دلشان خواست بتوانند تنبیه‌ش کنند. هدف‌گذاری اسرائیل این است که تضمین کند ایران ضعیف شده و تا ابد تحت کنترل باشد.

جنگ به این سادگی تمام نشده است. فقط افراد ساده‌لوح ممکن است فکر کنند که نتانیاهو دست از جنگ می‌کشد. صلح، دشمن او است. جنگِ بی‌پایان او را در قدرت، در کانون توجه و بیرون از زندان نگه می‌دارد.

اینجا یک الگو وجود دارد. او یک‌جانبه آتش‌بس غزه را نقض کرده است. نتانیاهو به دنبال مطیع ساختن غزه است. او هر روز غیرنظامیان فلسطینی را می‌کشد. او در این مدت آزادانه سوریه و لبنان را هم بمباران کرده است. ماشین جنگی نتانیاهو هرگز متوقف نمی‌شود. پس چرا تصور کنیم که رفتار او در قبال ایران متفاوت خواهد بود؟


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
👍80👎58😁4😢4
🔴فوری/وزیر خارجه فرانسه: در صورتی که ایران همکاری نکند، سه کشور اروپایی (آلمان، فرانسه و بریتانیا) آماده اند تا با ارسال یک نامه رسمی مکانیزم ماشه را فعال کنند و تمام تحریم های جهانی تسلیحات، تجهیزات، هسته ای، بانک ها و بیمه ها که ۱۰ سال پیش لغو شده بود، بازگردانند!

#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
👍88👎40😢18😁10
عراقچی: "میزان آسیب‌ها به «فردو» خیلی جدی و زیاد بوده است"
کدام جریان این خط را راه انداخت که: فردو آسیبی ندیده و اورانیوم‌ها منتقل شده؟
دو هفته گذشته تازه فهمیدند که رجزخوانی‌ها آسیب‌زننده است.
اساسا پاشنه‌آشیل ما در جنگ با صهیونیست همین رجزخوانی‌هاست که سودی ندارد ولی مخرب است.

داوودحشمتی


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
👍122😁21👎4
هشدار فرانسه به ایران: تروئیکا آماده است که مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال کند

🔹ژان‌نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، در گفت‌وگویی با روزنامه لوموند هشدار داد که اگر ایران به مسیر گسترش برنامه هسته‌ای خود ادامه دهد و از همکاری با جامعه بین‌المللی سرباز زند، سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و بریتانیا آماده‌اند مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال کنند.

🔹او با تأکید بر اینکه این کشورها از «اهرم بسیار قدرتمندی» برخوردارند، گفت: «تنها با ارسال یک نامه رسمی می‌توانیم تمام تحریم‌هایی را که ۱۰ سال پیش در چارچوب توافق هسته‌ای لغو شده بود، مجدداً برقرار کنیم؛ از جمله تحریم جهانی تسلیحات، تجهیزات هسته‌ای، بانک‌ها و بیمه‌ها.»

🔹بارو به مذاکرات ایران با آمریکا اشاره کرد و گفت ما از این مذاکرات استقبال می‌کنیم اما منافع اروپا هم باید لحاظ شود.


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
👍61👎24😢8
🔸با اعلام مارک روبیو سازمان USAID مسئول کمک های خارجی آمریکا کلا درش رو گل گرفتن و توقیف شد
خدا رو شکر !


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
😁60👍14👎3
محسنی اژه ای:

با نابودی کامل رژیم غاصب جنگ تمام می‌شود!


#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
😁242👎42👍17
گفته می شود فرمانده تازه ی قرارگاه مرکزی «خاتم الانبیا»ی سپاه پاسداران، پاسدار «علی عبداللهی علی‌آبادی» است، که پیش از آن «معاون هماهنگ‌کننده ستاد کل نیروهای مسلح» بوده است.

سپاه پاسداران نام این سرتیپ سپاه را به خاطر «ملاحظات امنیتی» و «حفظ جان او» اعلام نکرده بود، اما رسانه ی سازمان «موساد» اسرائیل نام او را فاش کرده است!

دو فرمانده پیشین قرارگاه مرکزی «خاتم الانبیا»ی سپاه: غلامعلی رشید» و «علی شادمانی»، در طول جنگ ۱۲ روزه ی جمهوری اسلامی با اسرائیل کشته شدند.




#تحلیل_زمانه
🌍 @TahlilZamane
😁121😢9👎4
2025/07/13 01:56:02
Back to Top
HTML Embed Code: