Telegram Web Link
Forwarded from گفت‌وشنود
روز استقلال ایالات متحده آمریکا؛ استقلال برای آزادی

امروز در ایالات متحده‌ی آمریکا روز ۴ جولای است؛ یعنی روز استقلال این کشور بزرگ و باشکوه که پناهگاه بسیاری از آزادی‌خواهان و برابری‌جویان بوده است.

کشوری که در آن آزادی مذهبی به بهترین وجه دیده می‌شود و هیچ فردی را به واسطه‌ی نوع باور خود آزار نمی‌دهند. گرچه بسیاری از آمریکایی‌ها خداباور هستند ولی خداناباوران نیز در کمال آزادی و امنیت در این کشور زندگی می‌کنند و عقاید خود را آزادانه بیان می‌کنند.

در پایه‌گذاری چنین کشوری قطعا پدران بنیانگذار نقش بسیار پررنگی داشتند.

از جمله‌ی این پدران بنیانگذار «جان آدامز» بود. او همچنین دومین رییس جمهوری ایالات متحده است. از آدامز رساله‌ای به نام «رساله‌ای بر قانون شرع و قانون فئودال» به جا مانده که در سال ۱۷۶۵ آن را به انتشار رساند. آدامز در این رساله، تلاش برای «شناخت» و «آزادی» برای رسیدن به آن را ستایش می‌کند.

او خود یک سیاستمدار بود که بر جایگاه ریاست جمهوری آمریکا تکیه زده بود، و احتمالا نباید چندان دغدغه خودکامگی را می‌داشت. اما در این رساله آشکارا از این باور خود می‌گوید که گسترش «شناخت عمومی»، خودکامگی حکومت و هر نوع سرکوب را کاهش می‌دهد. او در صفحات دیگری از این رساله‌ی تاریخی می‌نویسد: «بگذار شهامت خواندن، اندیشیدن، گفتن و نوشتن را داشته باشیم. بگذار مردم، در هر قشر و در هر مرتبه‌ای که هستند، توجه خویش را بیدار کرده و روح تازه‌ای به اراده خویش بدمند.»

به شما پیشنهاد می‌کنیم تماشای ویدئوی «آزادی و شناخت از دو دیدگاه پدران بنیان‌گذار آمریکا و روحانیون حوزه علمیه قم» را از دست ندهید:
https://dialog.tavaana.org/john-adams/

#گفتگو_توانا #۴_جولای #ایالات_متحده #جان_آدامز

@Dialogue1402
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
صدای مهناز طراح، زندانی سیاسی از زندان قرچک
«صدای موشک، شکستن شیشه‌ها، ریختن دیوارها و لرزش زمین… محبوس پشت درهای آهنین زندان، ما حتی اگر از زیر آوار جان به در ببریم، باز جان‌مان را ذره‌ذره می‌گیرند. زیر موشک‌باران، چوبه‌های دار همچنان برپا هستند و دستبندها و‌ پابندها بر جای خود قفل می‌شوند.»

مهناز طراح در فایل صوتی تازه‌ای، از فضای رعب‌انگیز حمله موشکی اسرائیل به زندان اوین و فضای رعب زندان و خطر دائمی اعدام و سرکوب سخن گفته است.

#ایران #قرچک #زنان #حقوق_بشر #زندانی_سیاسی #مهناز_طراح #بیانیه #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
تشکل و گروه فرهنگی فعال در حوزه حقوق کودکان با صدور بیانیه‌ای در واکنش به ادامه بازداشت امیرحسین میربهاری، فعال شناخته‌شده حقوق کودک و از بنیان‌گذاران جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان، خواستار آزادی فوری او شدند.

متن این بیانیه سه شرح زیر است:

در حمایت از امیرحسین میربهاری

ما، جمعی از تشکل‌ها و فعالان حوزه حقوق کودک، با نگرانی عمیق نسبت به بازداشت امیرحسین میربهاری، فعال پرتلاش و شناخته‌شده حقوق کودک، خواستار آزادی فوری او هستیم.

امیرحسین میربهاری، از بنیان‌گذاران جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان، سال‌ها از عمر خود را وقف دفاع از حقوق کودک، به‌ویژه کودکان کار و محروم، کرده است. او با حضور داوطلبانه در مناطق کم‌برخوردار تهران، در کنار کودکانی قرار گرفته که از حق آموزش، امنیت و بازی محروم بوده‌اند. حضور مؤثر و انسانی او، نه‌تنها آموزش، بلکه امید و اعتماد را برای بسیاری از کودکان به همراه داشته است.

محبوبیت او نزد کودکان، که با صمیمیت «عموحسین» صدایش می‌زنند، نشان از پیوندی عمیق، واقعی و تأثیرگذار دارد؛ پیوندی که حاصل سال‌ها همراهی، گوش سپردن و تلاش بی‌وقفه برای بهبود شرایط زندگی آنان است.

در شرایطی که جامعه ما با بحران‌های اقتصادی و اجتماعی گسترده‌ای روبه‌روست، و همچنین در شرایط بحران‌های ناشی از جنگ علیه ایران که کشور نیاز به همبستگی بیشتری دارد، حضور افراد دغدغه‌مندی چون میربهاری، بیش از هر زمان دیگری ضروری و حیاتی است.

بی‌تردید، سازمان‌های مردم‌نهاد و کنشگران مدنی، نقش اساسی در کاهش آسیب‌های اجتماعی دارند و برخورد با چنین افرادی، تنها موجب تعمیق این بحران‌ها خواهد شد.

ما با تأکید بر اصل کرامت انسانی و حقوق بنیادین مدافعان حقوق کودک، خواهان آزادی فوری امیرحسین میربهاری و آزادی فعالیت برای نهادهای مدنی هستیم.

حمایت از کودکان، جرم نیست؛ مسئولیت انسانی است.

انجمن پرنده درخت کوچک
انجمن حمایت از حقوق کودکان
انجمن حمایت از کودکان کار
انجمن یاری کودکان در معرض خطر
جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان
گروه تلاشگران یاری همدل
گروه فرهنگی اجتماعی کیانا
موسسه انسان دشواری وظیفه
موسسه بهشت اندیشه‌های کودکان
موسسه درخت کوچک زندگی
موسسه مهروماه
موسسه ندای ماندگار دروازه غار
موسسه نوید زندگی کوشا
موسسه یاریگران کودکان کار پویا

لازم به ذکر است، آقای میربهاری، روز ۳۱ خرداد ماه، توسط تعدادی نیروی لباس شخصی، در منزلش در پردیس بازداشت شد و تاکنون هیچ اطلاعی از محل نگهداری او در دست نیست.


#حسین_میربهاری #بیانیه #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
مادر زندانی سیاسی، بیژن کاظمی، از انتقال او به یکی از خانه‌های امن وزارت اطلاعات در خارج از استان تهران خبر داد.

خانم خسروی، در اینستاگرام نوشت:
«امشب بیژن تماس گرفت و اطلاع داد که سه‌شنبه‌، دهم تیرماه همراه دیگر زندانیان بازداشت موقت از زندان تهران بزرگ به مکانی نامعلوم در خارج‌ از استان تهران منتقل ‌شده‌است و در دسته‌های سه-چهار نفره در سلول‌های مجزا به‌‌سر می‌برند.»
او همچنین نوشت؛
«جان بیژن و دیگر زندانیان سیاسی در خطر است. هم‌وطن، آزادی زندانیان سیاسی را نه فقط یک خواسته، بلکه به فریاد مشترک یک ملت بدل کنیم؛ مطالبه‌ای ملی برای کرامت، عدالت و انسانیت.»



ـ پس از حمله موشکی به زندان اوین، تا مدتی از زندانیان سیاسی محبوس در بندهای امنیتی این زندان، اطلاعاتی در دست نبود. برخی از آن‌ها طی روزهای اخیر از انتقال خود به مکانی نامعلوم اطلاع داده‌اند، اما همچنان از برخی زندانیان خبری در دست نیست.

طبق گزارش‌های منتشر شده، طی ۲۰ روز گذشته، حدود ۲ هزار نفر از هموطنان در ایران بازداشت شده‌اند. پس از حمله اسرائیل به اوین وزارت اطلاعات و دیگر نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی، شماری از بازداشت‌شدگان را به بازداشتگاه امنیتی تازه‌راه‌اندازی شده در زندان تهران بزرگ و خانه‌های امن در تهران و دیگر شهرها منتقل کرده‌اند.
در بی‌خبری و سکوت، فرآیند اعمال فشار و رفتارهای غیرقانونی با بازداشت‌شدگان در حال انجام شدن است.

جمهوری اسلامی، تلافی شکست مفتضحانه‌اش در جنگ ۱۲ روزه را بر سر مردم ایران در می‌آورد.

#بیژن_کاظمی #زندانی‌های_ما_را_آزاد_کنید #BijanKazemi #FreeOurPrisoners
#یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
چهارم ژوئیه، روز اعلام استقلال آمریکا از بریتانیاست. یکی از متونی که بر شکل‌گیری این تصمیم تاریخی تاثیر داشت رساله‌ ۵۰ صفحه‌ای «عقل سلیم» (Common Sense) اثر توماس پین بود. این کتابچه که در ژانویه ۱۷۷۶، تنها شش ماه پیش از اعلام استقلال منتشر شد، با زبانی ساده و صریح بیش از هر کتاب و جزوه دیگری افکار عمومی مستعمرات را به استقلال کامل از بریتانیا متقاعد کرد.

او استقلال را نه به عنوان امری رادیکال، بلکه به عنوان ضرورتی عقلانی و اجتناب‌ناپذیر مطرح کرد. زمان‌بندی انتشار این رساله بسیار مهم بود؛ چون افکار عمومی در آن زمان هنوز دوپاره بود. اما «عقل سلیم» با تیراژی باورنکردنی (حدود ۱۰۰هزار نسخه در چند ماه، که در آن زمان رقم قابل توجهی بود) باعث شد تا بحث استقلال وارد خانه‌ها و بازارها و تبدیل به خواستی عمومی شود.

پیش از این گزیده‌ای از این اثر مهم در آموزشکده توانا به فارسی برگردانده شده است که به رایگان در این لینک در دسترس است:

https://tavaana.org/common-sense


#آمریکا #استقلال_آمریکا #کتاب #توماس_پین #کتاب_توانا #یاری_مدنی_توانا


@Tavaana_TavaanaTech
عدم حضور خامنه‌ای در انظار عمومی طولانی شده است. او حتی در مراسم عزاداری محرم که در حسینه‌اش برگزار می‌شود، شرکت نمی‌کند. خامنه‌ای کجاست؟

شهیر شهیدثالث، در شبکه اجتماعی ایکس نوشته:

«می‌خواهید به علت ترس شدید و سرگیجه سیستم و غایب شدن بی‌سابقه مقام معظم از انظار عمومی پی ببرید، کافی است به این بخش از نوشته دختر علی شادمانی توجه دقیق کنید. در پی کشته شدن غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا، که همردیف فرمانده سپاه است، خامنه ای علی شادمانی را بجای او منصوب کرد. اما در تحولی حیرت انگیز شادمانی هم 4 روز بعد کشته شد. ببینید دختر او در این رابطه چه می‌گوید:

"محل استقرار پدر هرچند ساعت تغییر می‌کرد. گوشی و وسایل هوشمند همراه نداشتند. پروتکل‌های امنیتی رعایت شده بود اما در طی روزهای فرماندهی ستاد جنگ [توجه کنید فرماندهی ستاد جنگ بر عهده او بوده] چندین بار مورد ترور هدفمند اسرائیل قرار گرفتند. ردیابی‌های دقیق اسرائیل فراتر از واتساپ یا "جاسوسی سنتی و فردی" است [تاکید داخل گیومه از من است. نمی تواند صریحا بگوید اما به زبان بی زبانی از نفوذ عمیق اطلاعاتی اسرائیل در بالاترین سطوح کشور حرف می‌زند]".

شادمانی می‌افزاید که زمانی که پدرش زمانی کشته شد لباس نظامی بر تن نداشت. با "لباس خاکی و بدون درجه‌های نظامی" ردیابی و کشته شد.»

طرح از ایمان رضایی

imanrezaee.art
——
"He Reminds Hidden”

#موشعلی #خامنه‌ای #دیکتاتور_ترسو #دیکتاتور #ج_ا_یعنی_جنگ #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
Forwarded from گفت‌وشنود

«بدون آزادی سياسی هيچ نوع آزادی ديگری نمی‌توان داشت. ...
ما جهانی می‌خواهیم که در آن همه افراد تا حد ممکن آزاد باشند تا شخصيت‌های خود را در جامعه‌ای صلح‌آمیز توسعه و پرورش دهند.»

این بخشی از سخنان برایان هوک، فیلسوف آمریکایی، در مقاله مشهور نان و آزادی است.

هوک باور داشت وجود آزادی فرهنگی و عقلانی، جدای از شرایط اقتصادی، در تمام جوامع ضروری است و هشدار می‌داد کسانی که آزادی را به امید به‌دست‌آوردن نان رها می‌کنند، یا نان یا آزادی را از دست خواهند داد.

گزیده‌ای از مقاله «نان و آزادی»، را به رایگان بخوانید!

https://tavaana.org/bread_and_freedom_sidneyhook/

#آزادی_سیاسی #برایان_هوک #دانلود_رایگان #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
Forwarded from گفت‌وشنود


احمد کسروی (۱۲۶۹–۱۳۲۴) نویسنده، تاریخ‌نگار، زبان‌شناس و روشنفکر ایرانی بود که به دلیل نقدهای صریح خود از تشیع و روحانیت شهرت داشت.
او در کتاب‌هایی مانند "شیعی‌گری" و "صوفی‌گری"، روحانیت شیعه را متهم به سوءاستفاده از دین برای منافع شخصی کرد و معتقد بود که تشیع، جامعه ایران را به عقب‌ماندگی کشانده است.

کسروی به شدت با خرافات مذهبی، تقلید کورکورانه از علما و عزاداری‌های بی‌هدف مخالف بود و جنبشی به نام "پاک‌دینی" را بنیان گذاشت که خواستار اصلاح دین و بازگشت به خردگرایی بود.

دیدگاه‌های او با مخالفت شدید روحانیون و گروه‌های مذهبی مواجه شد.

در ۲۰ اسفند ۱۳۲۴، در دادگستری تهران، اعضای گروه تروریستی فدائیان اسلام به رهبری نواب صفوی، او را با ضربات چاقو به قتل رساندند.
کسروی پیش‌تر نیز از چندین سوءقصد جان سالم به در برده بود، اما سرانجام قربانی تعصبات مذهبی و خشونت شد.

#کسروی #شیعی_گری #نقد_دین #خرافات #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
ویدیو‌های منتشر‌شده در رسانه حقوق بشری حال‌وش نشان می‌دهد جمعی از زنان در خیابان منتهی به ساختمان فرمانداری شهرستان خاش در استان سیستان و بلوچستان راهپیمایی و تجمع در اعتراض به جان باختن «لالی بامری» برگزار کردند. زنان روی دیوار‌های اطراف فرمانداری شعار‌هایی همچون «ما نه می‌بخشیم، نه فراموش می‌کنیم» و «مرگ بر این رژیم زن‌کش» نوشتند.
زنان شرکت‌کننده در این تجمع، خواستار شناسایی و محاکمه فوری آمران و عاملان یورش نظامی به روستای گونیچ از توابع شهرستان خاش که منجر به کشته شدن دو زن و مجروح‌شدن دست‌کم ۱۰ زن دیگر شده است، شدند.
به گزارش حال‌وش، لالی بامری که در جریان یورش نیروهای انتظامی و امنیتی، از جمله ماموران اطلاعات سپاه، سه‌شنبه ۱۰ تیرماه از ناحیه کلیه هدف گلوله قرار گرفته بود به‌دلیل نبود رسیدگی پزشکی مناسب در بیمارستان خمینی خاش، جمعه ۱۳ تیر جان باخت.

به گزارش حال‌وش، طایفه‌های مختلف بلوچستان در بیانیه‌هایی جداگانه یورش نیروهای حکومتی به روستای گونیچ و شلیک به سوی زنان و کودکان را به شدت محکوم کردند.


#خاش #بلوچستان #روستای_گونیچ #ج_ا_یعنی_جنگ #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
اعلامیه استقلال آمریکا؛ الهام‌بخش آزادی‌خواهان جهان

در ۴ ژوئیه ۱۷۷۶، سیزده مستعمره آمریکا با صدور اعلامیه‌ای تاریخی، استقلال خود از سلطه پادشاهی بریتانیا را اعلام کردند. در بخش ابتدایی این اعلامیه آمده است:
«همه انسان‌ها مساوی خلق شده‌اند و پروردگارشان پاره‌ای حقوق خاص و سلب‌ناشدنی از جمله حق زندگی، آزادی و جست‌وجوی خوشبختی به آن‌ها ارزانی داشته است. برای نیل به این حقوق، دولت‌ها در میان مردم بنیان یافتند و قدرت عادلانه‌‌شان را با رضایت مردم کسب می‌کنند، و هر گاه نوعی از حکومت این آمال را پایمال کند، ملت حق دارد آن را تغییر دهد یا منحل سازد و دولت جدیدی منصوب کند که ستون آن بر اصول استوار باشد و قدرت خود را به چنان شکلی سامان دهد که از نظر آن ملت بیش‌ترین اثر را بر امنیت و شادکامی‌شان داشته باشد.»

متن کامل این بیانیه:
https://2017-2021.state.gov/wp-content/uploads/2020/03/FAR-Declaration-of-Independence-.pdf

ایران در دهه اخیر شاهد موج‌های گسترده و بی‌سابقه‌ای از اعتراضات مردم به حاکمیت جمهوری اسلامی بوده است؛ اعتراضات به‌حقی که دیر یا زود به ثمر می‌نشیند.

بیایید تصور کنیم فردای برافتادن جمهوری اسلامی را که ایرانیان خود برای بازسازی میهن آماده می‌کنند.
اگر آن زمان قرار باشد اعلامیه‌ای درباره آزادی و حقوق ایرانیان تدوین شود، شما مایلید چه اصولی در آن گنجانده و تضمین شود؟


#آمریکا #استقلال_آمریکا #آزادی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
Forwarded from گفت‌وشنود
با گذشت نزدیک به دو هفته از بازداشت ایمان رحمت‌پناه، همچنان هیچ اطلاعی از وضعیت او در دست نیست و خانواده‌اش در بی‌خبری کامل به‌سر می‌برند.

بنا به خبرهایی که به دست ما رسیده، خانواده و نزدیکان ایمان رحمت‌پناه از روز نخست بازداشت، به‌طور مستمر برای پیگیری وضعیت او به مراجع قضایی مراجعه کرده‌اند، اما این تلاش‌ها تاکنون بی‌نتیجه مانده است. در روزهای ابتدایی، با وجود حضور چندین ساعته مقابل دادگاه از ساعت ۷ صبح تا بعدازظهر، اجازه ورود به آنها داده نشد.

پس از آن، خانواده با پیگیری و نامه‌نگاری از طریق دادستان و معاون دادستان، موفق به ورود به دادگاه انقلاب شیراز شدند، اما باز هم پاسخی روشن از سوی بازپرس پرونده دریافت نکردند. تنها پاسخ رسمی این بود که "قرار بازداشت" برای وی صادر شده است، بی‌آنکه اتهامات مشخص یا محل نگهداری او اعلام شود.

بر اساس اطلاعات ارائه‌شده به خانواده، ایمان رحمت‌پناه در بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز، موسوم به "پلاک ۱۰۰"، نگهداری می‌شود. با این حال، تاکنون هیچ‌گونه تماس یا ملاقات با وی صورت نگرفته و خانواده‌اش از وضعیت جسمی و روحی او بی‌اطلاع‌اند.

#بهائیان_ایران #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
۲ کودک در شهر «شوش» در استان خوزستان به دلیل انفجار مین برجای‌مانده از جنگ ایران و عراق جان باختند.
این خبر تلخ را یک بار دیگر بخوانید. جمعه ۱۳ تیرماه، دو کودک ۱۰ و ۱۱ ساله هنگام بازی، بر اثر انفجار یک مین بر‌جای مانده از جنگ ایران و عراق، جان خود را از دست دادند.

به گفته بخشدار فتح المبین، «اخیرا در اطراف این روستا خاک‌برداری‌هایی صورت گرفته و این دو کودک جان باخته در یکی از محل‌های خاک‌برداری یک شیء ناشناس را یافته و مشغول بازی با آن شده بودند که ناگهان منفجر شد.»
یکی از کودکان در محل انفجار جان باخته و کودک دیگر پس از انتقال به بیمارستان نظام‌مافی شوش به دلیل شدت جراحات جان خود را از دست داده است.

با وجود گذشت بیش از ۳۰ سال از پایان جنگ ایران و عراق، انفجار مین در خوزستان ایلام و کرمانشاه ادامه دارد و هر ساله قربانی می‌گیرد. متاسفانه بسیاری از قربانیان کودکان هستند که هنگام بازی یا چوپانی دچار حادثه شده‌اند.
وزارت کشور جمهوری اسلامی در سال ۱۳۸۰ مسئولیت عملیات پاک‌سازی میادین مین و گلوله‌های عمل‌نکرده باقی‌مانده از جنگ ایران و عراق را به عهده وزارت دفاع گذاشت. در وزارت دفاع هم نهاد مرکز مین‌زدایی کشور تشکیل شد که تحت نظارت شورای عالی پاک‌سازی اداره می‌شود و اعضای آن وزیر دفاع، معاونت مهندسی این وزارتخانه و رییس مرکز مین‌زدایی هستند. حدود اختیارات پاک‌سازی این نهاد در پنج استان آلوده خوزستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی در مساحتی به وسعت چهار میلیون هکتار آلودگی تعریف شده است.

طبق آمار رسمی این مرکز، مناطق آلوده به مین به طور کامل پاک‌سازی شده‌اند و فقط یک درصد از مناطق هنوز آلوده هستند. با این حال، حوادث سال‌های گذشته نشان می‌دهد همچنان در دل خاک برخی مناطقی که پایان پاک‌سازی آن‌ها اعلام شده بود، مین وجود دارد.

منابع توانا را بخوانید:
https://tavaana.org/landmines_in_iran/

#مین #ایران
#یاری_مدنی_توانا #ج_ا_یعنی_جنگ #نه_به_جمهوری_اسلامی
@Tavaana_TavaanaTech
امروز ۱۴ تیر، روز قلم است۔
به یاد پیروز دوانی، حاجی‌زاده، محمد مختاری، پوینده، بکتاش و ۔۔۔۔

طرح از رضا عقیلی
جمهوری اسلامی، در سال‌های سیطره‌اش قلم‌ها شکست و کتاب‌های زیادی رابه تیغ سانسور سپرد. ممیزی‌های وزارت ارشاد، باعث ناقص شدن آثار زیادی شد، نویسندگان زیادی نتوانستند آثار خود را منتشر کنند و بسیاری ناچار به مهاجرت و زندگی در تبعید شدند. برخی هم از فرط استیصال به زندگی خود خاتمه دادند.

#روز_قلم #نویسندگان #نه #نه_به_جمهوری_اسلامی #ایران #یاری_مدنی_توانا
@Tavaana_TavaanaTech
2025/07/05 16:01:44
Back to Top
HTML Embed Code: