Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بازنشر؛ (این ویدیو سال گذشته منتشر شده بود، دکتر باقری‌نیا اینک در مشهد در بازداشت نهادهای امنیتی است)

دکتر حسن باقری‌نیا، استاد ممنوع‌التدریس و به زور بازنشسته شده دانشگاه، درایت ویدیو روایت خود از ۱۸ تیر ۱۳۷۸ و حمله به کوی دانشگاه تهران بیان می‌کند.

این واقعه و جنایت نیروهای حکومتی، تاثیر عمیقی بر دیدگاه‌های بسیاری از افراد گذاشته است. دکتر باقری‌نیا می‌گوید:
«هرگز در باورم نمی‌گنجید نظام سیاسی که خود را مدعی اخلاق و دیانت می‌داند این گونه دانشجویانش را به خاک و خون بکشد.
این حادثه نقطه عطفی در زندگی من بود تا حسابم را از عمله قدرت جدا کنم.
از آن روز به تدریج فهمیدم نظام ولایت فقیه چگونه جمعی مداح، روضه خوان و بسیجی آتش به اختیار را برای سرکوب دگراندیشان به کار می‌گیرد. چگونه مساجد را به پایگاه‌هایی برای حفظ قدرت خود تبدیل می‌نماید.
چگونه از رهبر شخصیتی قدسی می‌سازد تا جمعی او را پرستش کنند و چشم و گوش بسته در اختیار او باشند؛ منویات او را حدس بزنند و مخالفان سیاسی او را قلع و قمع نمایند.»

- روش سرکوب جمهوری اسلامی در جریان کوی دانشگاه البته مسبوق به سابقه بود. در دهه شصت خیلی خشن‌تر از آن هم رفتار کرده بودند، ولی فضای جنگی کشور، هیجانات انقلاب ۵۷، وجود رهبر کاریزماتیک، چشم‌ها را از دیدن جنایت و تامل درباره آن بازداشته بود.
در دهه هفتاد، نیروهای انصار حزب‌الله با هدایت سپاه و خامنه‌ای شکل گرفتند و مجری فرامین فراقانونی خامنه‌ای شدند و تلاش کردند تا هر صدایی را سرکوب کنند. رفتار آن‌ها شبیه گارد آهنین در کشور رومانی بود.
کوی دانشگاه نمود علنی وحشی‌گری جمهوری اسلامی و ناتوانی دولت و حتی همراهی او با تندروها برای سرکوب دانشجویان بود.

#کوی_دانشگاه #۱۸تیر۷۸ #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
49👍6
اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان و زندانی سیاسی سابق، در یادداشتی با عنوان «مردم ایران: سوژه‌های تغییر، نه ابژه‌های سلطه» می‌نویسد: «مردم ایران، در دل یکی از پیچیده‌ترین بحران‌های سیاسی قرن، بار دیگر در حال بازتعریف مفاهیم اراده، عاملیت و کنش‌گری جمعی هستند.» او با اشاره به پیشینه‌ تاریخی ایستادگی مردم در برابر استبداد، از مزدک و بابک خرمدین تا مشروطه و خیزش ژینا می‌افزاید: «ملت ایران نشان داده است که می‌خواهد فاعلیت تغییر را، حتی به قیمت هزینه‌های گزاف داده‌شده، هرگز دست استعمارگران بیرونی نسپارد.»
عبدی می‌نویسد: «مردم ایران هرگز در حاشیه تاریخ نایستاده‌اند» و در بزنگاه‌های تاریخی برای بازپس‌گیری سرنوشت خود، کنشگری فعال داشته‌اند. او تأکید می‌کند جمهوری اسلامی، از همان آغاز، «خط بقای خود را در سرکوب یافت» و کوشیده با ایدئولوژی، نظارت تمام‌نگر و سرکوب ساختاری، مردم را از سوژه‌های سیاسی به ابژه‌های انقیاد بدل کند.
به باور او، «تکثر فرصت‌طلبی و فرصت‌طلبان مهم‌ترین دستاورد گفتمان‌های دروغین اصلاحی در نظام‌های توتالیتر است» و اصلاح‌طلبی در نظام جمهوری اسلامی از نظر ساختاری بی‌نتیجه بوده است.
این فعال صنفی به نقش مهم لایه‌های مختلف جامعه، از معلمان و کارگران تا زنان و دانشجویان در بر هم زدن نظم سرکوب اشاره کرده و می‌نویسد: «جنبش‌هایی که در آن مردم از مرز اعتراض عبور کرده و پروژه عبور از جمهوری اسلامی را به‌صورت عینی چه در اعتراض خیابانی و چه در اعتصابات سراسری به نمایش گذارده‌اند.»
عبدی باور دارد «تغییر دموکراتیک زمانی پایدار می‌شود که از دل همبستگی اجتماعی و سرمایه‌های فرهنگی، نهادهای مدنی متولد شود نه از طریق جنگ و مداخلات خارجی.» او با تأکید بر بازسازی قدرت از پایین می‌نویسد: «ایرانیان با جسارت در حال بازسازی عاملیت سیاسی خود هستند. این یک جنبش رهایی‌بخش مدرن است که ابزارش نه خشونت، که آگاهی، سازمان‌یابی و همبستگی پایدار است.»
آقای عبدی در پایان تأکید می‌کند: «هیچ جریانی در این کشور نباید تجربه دیکتاتوری را در قالب رهایی از وضع موجود دوباره بر ما تحمیل کند… این‌بار، تاریخ را مردم ایران نه فقط بازنویسی، بلکه بازتملک می‌کنند.»
📎 متن کامل یادداشت را در لینک زیر بخوانید:
https://tinyurl.com/y5e6ypdz


#اسماعیل_عبدی #ایران #آزادی #دموکراسی #نه_به_جمهورى_اسلامى #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
33👌7👎3💯1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
در فایل صوتی که به دست آموزشکده توانا رسیده، کوشان (خالد پیرزاده) زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ، شعری که فرهاد حافظی، یکی دیگر از زندانیان سیاسی سروده را دکلمه کرده است:

«نمیشه باوری رو کشت با سرب داغ و اشک‌آور
با قتل عاشقا هرگز نمیشه باورا پرپر
هنوز خردادیا هستن، ندا و مصطفی داریم
هنوز فریاد فریادیم، هزارون هم‌صدا داریم
هنوز پژمان و ابراهیم، تو اوج قصه می‌خندن
مثل پویا، مثل نیکتا، هنوز آبانیا زندن
هنوز چشما به ستاره‌، نوید از ظلم بیزاره
هنوزم زیر خاکستر، آتیش می‌سوزه، بیداره
قسم خوردیم و می‌مونیم به عهدی که با هم بستیم
ما پای خون یارامون، تا پیروزی، بشه‌هم هستیم
به قلب بهمن تیریم، یه خرداد نفس‌گیریم
توی آبان نمی‌بازیم، تو شهریور نمی‌میریم
تا وقتی هست آزادی، تو قلب و توی اندیشه
کیان تو باورا زنده‌س، بازم رنگین‌کمون می‌شه
سیاوش تا ابد زنده‌س، نمیشه کشت مهسا رو
با سلطان توی قلبش، باید فهمید این نیکا رو
اومد بارونو یادم داد، حمید و صورت زیباش
نمیشه برد از خاطر، سارینا رو با رویاهاش
یه بغضی تو گلو مونه، ولی فریاد، فریادیم
سپیدی پیش رومونه، با هم آزاد آزادیم
بدون هم‌بغض خوب من، همیشه نور پیروزه
چراغ روشن باور، تو این ظلمت نمی‌سوزه
به قلب بهمن تیریم، یه خرداد نفس‌گیریم
توی آبان نمی‌بازیم، تو شهریور نمی‌میریم»

ـ ویدیو را پوریا افضلی درست کرده است.
puoria.afzali


#کوشان_پیرزاده #برای_آزادی #برای_ایران #آبان۹۸ #آبان_ادامه_دارد #خرداد۸۸ #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
👍33🕊65
آلترناتیو جمهوری اسلامی کیست؟ ما ایرانیان

۴۷ سال از انقلاب ۵۷ می‌گذرد. جمهوری اسلامی بلایی نبوده که سر ما نیاورده باشد. انواع سرکوب، کشتار، اعدام، بازداشت شکنجه، تجاوز، تبعیض، تحریم، سوءمدیریت، بی‌کفایتی، فساد، اختلاس، چپاول پول مردم، تروریست‌پروری، جنگ‌افروزی و… . به اسم‌های مختلف:‌اصول‌گرایی، اصلاح‌طلبی، اعتدال‌گرایی، عدالت‌خواهی و… .
جنبش‌ها و خیزش‌های بسیاری نیز در این سال‌ها پا گرفته اما واقعیت دردناک این‌که ما هنوز نتوانسته‌ایم این هیولا را از پا درآوریم. حکومت با اختلاف‌افکنی و رنگ‌ عوض‌کردن‌های فراوان توانسته به بقای خود ادامه دهد.
ظاهرا هنوز به این باور نرسیده‌ایم که «ما فقط یک بار باید پیروز شویم». این‌همه اختلاف برای آلترناتیو و نوع حکومت و غیره را یعنی نمی‌توانیم کنار بگذاریم؟ کافی است بر سر ایران و دموکراسی و آزادی و حقوق بشر و جدایی دین از حکومت توافق کنیم. آلترناتیو جمهوری اسلامی روشن است: ما ایرانیان هستیم. ما که باید ایران را برای خودمان و همدیگر آزاد و آباد کنیم.


- متن بالا را یکی از مخاطبان فرستاده است


ـ به نظر شما مردم چگونه می‌توانند منسجم شوند و در قالب چه‌گروه‌هایی می‌توانند «صدا» داشته باشند و تاثیرگذار باشند؟ چه نهادها، گروه‌ها و تشکل‌هایی می‌توانند این مردم را نمایندگی کنند؟
چه کسانی باید سازماندهی انجام دهند و آلترناتیو را بسازند؟

#نه_به_جمهورى_اسلامى #ایران #آلترناتیو #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
👍357👎1
برای دکتر حسن باقری‌نیا؛

نام تو روشنی است، در سرزمینی که کلمات را در قفس می‌اندازند.

دکتر باقری‌نیا را به جرم روشنگری به بند کشیده‌اند. او نه سلاحی بر دوش داشت، نه بانگی جز صدای راستی در گلویش. تنها سلاحش اندیشه بود و تنها گناهش این است که مسیرش، آگاهی‌ست.

وکیل‌آباد (زندان وکیل‌آباد مشهد) اکنون نامی نیست؛ نشانی‌ست از رنج، از دردی که بر تن انسان‌های آزادی‌خواه آوار شده و از صبری که، چون کوه، زیر بار ظلم نمی‌کشند: فاطمه سپهری، دکتر باقری‌نیا، عباس واحدیان شاهرودی، فرزانه قره‌حسنلو، محمد حسین سپهری، جواد لعل‌محمدی و هاشم خواستار.

اما ما خاموش نمی‌مانیم. نام او را با افتخار می‌گوییم، نه با زمزمه، با صدایی بلند:
دکتر باقری‌نیا!
ای که حقیقت را آسان نفروختی، به قامتت درود می‌فرستم. تو را به بند کشیدند، لیک راهت، آزادتر از همیشه، در دل‌ها جاری‌ست. زندانی که اندیشه را در خود جای دهد، هرگز فاتح نیست. و آنانی که از گفت‌و‌گو هراس دارند، بدون شک به پرتگاه سقوط می‌کنند.

این خاک افرادی چون تو را کم ندارد، اما همیشه نیاز دارد به کسی که، به وقت سکوت، بایستد.
تو ایستادی و ما پشت تو ایستاده‌ایم.

کوکب بداغی – پگاه، معلم ایذه

ـ لازم به ذکر است، دکتر حسن باقری‌نیا در تاریخ ۲۸ خردادماه در پی یورش مأموران امنیتی به منزلش در مشهد بازداشت شد. همسر او، فاطمه نورادی، نیز در همان زمان بازداشت و یک روز بعد آزاد شد.

سه اتهام زیر به دکتر باقری‌نیا تفهیم شده است:
ـ «فعالیت تبلیغی علیه نظام و فعالیت تبلیغی در حمایت از رژیم منحوس»
ـ «توهین به رهبر»
ـ «تشویش اذهان عمومی و تحریک افراد به اغتشاش علیه جمهوری اسلامی»

او تا کنون سه تماس کوتاه با خانواده داشته و گفته که نمی‌تواند بگوید که کجا است. به نظر می‌رسد او همچنان در بازداشتگاه نهاد امنیتی در حال بازجویی شدن است، هرچند در ابتدای بازداشت به قرنطینه زندان وکیل‌آباد مشهد منتقل شده بود.

پیش‌تر دکتر باقری‌نیا به دلیل فعالیت‌های انتقادی خود، مجموعاً به ده سال و نه ماه حبس محکوم شده بود که طبق ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، شش سال آن قابل اجرا است. از این مدت، پنج سال حبس به‌صورت تعلیقی صادر شده که در صورت تشخیص ارتکاب مجدد جرم از سوی حکومت، اجرا خواهد شد. همچنین او به دو سال محرومیت از تدریس در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و دو سال ممنوع‌الخروجی محکوم شده بود.

دکتر باقری‌نیا پیش‌تر نیز به دلیل حمایت از خیزش انقلابی ۱۴۰۱ ممنوع‌التدریس شده بود.

#حسن_باقری_نیا #کوکب_بداغی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
38🕊9👎2👌1
۱۸ تیر، زخمی در حافظه، گامی در راه آزادی

✍🏽 بینش نوروزی | ۱۸ تیر ۱۴۰۴

۱۸ تیر، نه فقط یادآور شبی‌ست که به خوابگاه کوی دانشگاه حمله شد، بلکه نمادی‌ست از زخمی که جامعه‌ی ما از سرکوب اندیشه و اعتراض بر تن دارد.

در آن شب و روزها،
دانشجویانی که پرسیدند، ایستادند، نوشتند و فریاد زدند، با باتوم و گلوله پاسخ گرفتند. برخی جان باختند، برخی سلامتی‌شان را از دست دادند، و بسیاری تا همیشه با زخم‌های ناپیدا به زندگی ادامه دادند.

اما آن رنج‌ها بی‌ثمر نماند.
هر جنبش، هر فریاد، هر مقاومت مدنی،
دیوار ترس را ترک انداخت و پایه‌های استبداد را فرسوده‌تر کرد.

امروز،
حکومت از همیشه ضعیف‌تر است؛ نه فقط به‌خاطر انباشتِ دروغ، بی‌کفایتی، بی‌عدالتی، و سرکوب. که این ضعف، ثمره‌ی تمام آن ایستادگی‌هاست:
از ۱۸ تیر تا دی ۹۶، از آبان ۹۸ تا خیزش زن، زندگی، آزادی.

اگرچه مردم هزینه‌های سنگینی پرداخته‌اند،
اما هرگز این‌چنین به آزادی نزدیک نبوده‌اند.

در این روز،
یاد و احترام خود را نثار تمام کسانی می‌کنیم که در راه آگاهی، کرامت و آزادی، ایستادند و رنج کشیدند.

و باور داریم که هیچ سرکوبی نمی‌تواند راه را برای همیشه ببندد؛ چرا که مردم، آگاه‌تر و امیدوارتر از همیشه‌اند.


از کانال تلگرام بینش نوروزی
https://www.tg-me.com/BineshNowruzi

طرح از میلاد وثوقی

#۱۸تیر #فرشته_علیزاده #سعید_زینالی #عزت_ابراهیم_نژاد #کوی_دانشگاه #نه_به_جمهوری_اسلامی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
🕊3319💔5
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آیا ماموران بازداشتگاه‌ها می‌توانند از متهمان امنیتی بازجویی کنند؟

نه! اساسا چنین اختیاری به روسا یا کارکنان بازداشتگاه‌ها داده نشده است. طبق تعریفی که از بازداشتگاه‌ها شده، این مکان‌ها فقط برای نگهداری متهمانی ایجاد شده که توسط مقام‌های
قضائی معرفی می‌شوند و مسئولان بازداشتگاه‌ها صرفا مسئولیت نگهداری از این متهمان را دارند و لاغیر.
علاوه بر این، طبق قانون «آئین دادرسی کیفری» و قانون حفظ حقوق شهروندی، کلیه تحقیقات باید توسط بازپرس پرونده و تحت نظارت او انجام شود.

از طرف دیگر ماموران امنیتی، ضابط دادگستری نیستند و انجام تحقیقات از متهمان جزء وظایف آن‌ها نیست.

https://youtu.be/9DkPQQHA2ho


منبع: کتاب حقوق زندانی به زبان ساده، منتشر شده توسط کانون مدافعان حقوق بشر

#پادکست #حقوق_زندانی_به_زبان_ساده #یاری_حقوقی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
🕊19👍2
سه زندانی سیاسی محکوم به اعدام به سلول انفرادی منتقل شده‌اند. علی مجدم، معین خنفری و محمدرضا مقدم، سه زندانی سیاسی محکوم به اعدام در زندان سپیدار اهواز، از تاریخ ۵ تیرماه به سلول‌های انفرادی این زندان منتقل شده‌اند.
انتقال آن‌ها به سلول انفرادی نگرانی‌ها در خصوص اجرای قریب‌الوقوع حکم اعدام را بیشتر کرده است.
۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۱،شعبه ۴ دادگاه انقلاب اهواز علی مجدم، محمد‌رضا مقدم و معین خنفری را به اتهام محاربه به اعدام محکوم کرده بود.
آنها بین سالهای ۹۶ و ۹۷ بازداشت شده بودند و به بازداشتگاه‌های اطلاعات منتقل شدند. شماری از خانواده این زندانیان از جمله همسر و فرزند علی مجدم را برای تحت فشار گذاشتن او بازداشت کردند و بیش از ۶ ماه او را در سلول انفرادی نگه داشتند.نهایتا پس از انتشار اعترافات فرزند و همسرش را آزاد کردند.
صدای زندانیان باشیم

#نه_به_اعدام #محمدرضا_مقدم #معین_خنفری #علی_مجدم
#یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
💔51🕊62
«عوض‌کردن ماسک‌ها و لباس‌ها تغییری در ماهیت جمهوری اسلامی ایجاد نمی‌کند ما به تمامیت جمهوری اسلامی «نه» می‌گوییم. نه فقط آخوندها نه فقط اصلاح‌طلبان نه فقط خامنه‌ای و فرزندانش که تمامیت جمهوری اسلامی.»
پیام ارسالی از همراهان توانا

نه بزرگ به تمامیت جمهوری اسلامی
طرح از اسد بیناخواهی

https://tavaana.org/no_ir/


#دادخواهی #نه_به_جمهوری_اسلامی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
👍593💯3
Forwarded from گفت‌وشنود
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM


آرمان نیک‌آئین، موزیسین ۲۵ ساله‌ و شهروند بهائی، با گذشت ۱۶ روز از زمان بازداشت، همچنان در بلاتکلیفی به‌سر می‌برد و خانواده‌اش از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه او بی‌اطلاع‌اند. پیگیری‌های خانواده از طریق مراجعه به دادستان و معاون وی تاکنون بی‌پاسخ مانده است.

آرمان نیک آئین که به دلیل باورمندی به آیین ‌بهائی، سال‌ها از کار رسمی در‌حیطه‌ی موسیقی، از جمله اجرای رسمی و تدریس در‌ آموزشگاه‌ها محروم بوده، بار دیگر با تبعیض مضاعف و بازداشت‌ غیرقانونی مواجه شده است.
#داستان_ما_یکیست #آرمان_نیک_آئین #بهاییان_ایران #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
💔497
نیلوفر داوودی، همسر جان‌باخته انقلاب ۱۴۰۱ علیرضا خوشکاربیاتی، با انتشار عکسی از حضور بر مزار الهه حسین‌نژاد، دختری که وحشیانه توسط راننده اسنپ به قتل رسید، در صفحه اینستاگرام خود بار دیگر بر دادخواهی تاکید کرد و نوشت:
«وقتی داشتم نزدیک مزارت میشدم صدای قلبمو حس میکردمرسیدم سر مزارت
یه لحظه احساس کردم قلبم از تپش افتاد همش فکر میکردم اون لحظه ی آخر چیشد؟
چیا کشیدی اون لحظه ی آخر؟؟چیا از جلو چشمات میگذشت؟؟
چقدر ترس و وحشت وجودتو گرفته بود؟؟؟چقدر تقلا کردی که از دست اون کثافت فرار کنی؟
اون لحظه که حس کردی دیگه تمومه چه حسی داشتی؟؟....
و منی که در جایگاه یک زن، یک همسر، یک انسان، حتی اجازه این رو نداشتم به عنوان اولیای دم، به عنوان کسی که تمام زندگیش ازش گرفته شده در دادگاه حضور داشته باشم.چقدر به من احساس بی‌ارزش‌بودن داده شد، چقدر حرمتم شکسته شد
و چقدر تلخه که هر کدوم از ما به نحوی کشته شدیمفقط یه سریامون زیر خاکیم و یه سریامون هنوز به ناچار روی خاک🖤
چقدر اینجا زن بودن سخت بود❤️‍🩹»
او البته در پایان از همراهی جامعه با خانواده‌های دادخواه هم نوشته است:
«ممنونم از تمام کسانی که این چند سال در کنارمون بودید، ممنونم بابت تمام پیام‌های پر مهرتون، اینکه همیشه هستید و حضور شما همیشه باعث تسکین قلب داغدار من شده.»
خانواده‌های دادخواه را در مسیر سخت دادخواهی تنها نگذاریم از آنها حمایت کنیم
علیرضا خوشکار بیاتی، ۱۶ آذر در بلوار مرزداران تهران هدف گلوله مستقیم سرکوبگران جمهوری اسلامی قرار گرفت. گلوله به دست راست علیرضا اصابت کرد و از ریه و قلب او رد شد. ماموران به جای این‌که او را به بیمارستان برسانند بدن نیمه‌جان علیرضا را به کلانتری بردند. علیرضا خوشکاربیاتی پس از چند ساعت جان باخت.صفحه خانم نیلوفر داوودی در اینستاگرام
nili.davoudi
#یاری_مدنی_توانا #نه_به_جمهوری_اسلامی #دادخواهی #ایران


@Tavaana_TavaanaTech
💔515
Forwarded from گفت‌وشنود

پس از تصویب اعلامیه استقلال آمریکا در سال ۱۷۷۶، رهبران سیاسی این کشور همواره در تلاش برای تدوین قوانینی محکم و حامی حقوق مردم بودند. هنگام بحث بر سر تصويب قانون اساسی پيشنهادی فدرال، نبود يک لايحه حقوق دست‌مايه جنجال‌های بسیاری شد. بیش‌تر ايالت‌ها لايحه حقوق خودشان را داشتند؛ مانند «لایحه ویریجینا». پس تصور می‌شد زمام‌داری موثر کشور عمدتا به ايالت‌ها و جامعه‌های محلی واگذار خواهد شد.

اعلاميه ويرجينيا عمدتا نوشته جورج میسن (۱۷۲۵ – ۱۷۹۲) بود و همچون اعلامیه استقلال، حقوق دولت را – به عنوان حافظ حقوق طبیعی مردم – نیازمند اصلاح، تغيير يا الغا هنگام ناتوانی از حفاظت کافی از مردم، می‌دانست. لایحه حقوق ویرجینیا در ۱۶ بخش تنظیم شده است و به مواردی از جمله حق آزادی و استقلال طبیعی، حق آزادی دین و مطبوعات، حق برخورداری از هیئت منصفه در جریان محاکمه و حق رأی پرداخته است.

گزیده‌ای از «لایحه حقوق ویرجینیا» را با ترجمه آموزشکده توانا به فارسی، به رایگان دانلود کنید و بخوانید!

https://tavaana.org/virginia_bill_of_rights_georgemason/

#آزادی_دین #سکولاریسم #گفتگو_توانا
@Dialogue1402
24👎1
«از رهبر متوهم جمهوری اسلامی تا دون‌پایه‌ترین مقاماتش می‌گویند کشورهای متخاصم با طلسم و علوم غریبه و موجودات جنی از ما جاسوسی می‌کنند.
این توییت یک روزنامه‌نگار سابق و فعال سیاسی اصولگراست! از فوتبال تا سیاست را با طلسم و جادو و جنبل می‌گردانند.»

پیام ارسالی از همراهان توانا

یادآور می‌شویم خامنه‌ای بارها بر حمایت لشکریان جن از کشورهای متخاصم تاکید کرده بود! برای مثال قبلن هم گفته بود:
«هم دشمنان جنّی هم دشمنان انسی وجود دارند و اینها به هم کمک هم می کنند، سیستم‌های اطلاعاتی خیلی از کشورها علیه ما با همدیگر همکاری می‌کنند.»


#یاری_مدنی_توانا #نه_به_جمهوری_اسلامی #ایران

@Tavaana_TavaanaTech
👌18👎32🥰1
مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در حقوق‌بشر ایران، با انتشار متنی در صفحه اکس، نسبت به خطر اعدام زندانیان سیاسی هشدار داد.
گزارشگر ویژه سازمان ملل نسبت به خطر اعدام قریب‌الوقوع علی مجدم، معین خنفری و محمدرضا مقدم هشدار داد و نوشت:

«گزارش‌هایی دریافت کرده‌ام که از احتمال اعدام قریب‌الوقوع سه زندانی سیاسی عرب، علی مجدم، معین خنفری و محمدرضا مقدم خبر می‌دهند. آن‌ها علی‌رغم وجود ادعاهایی مبنی بر نقض جدی اصول دادرسی عادلانه و اخذ اعترافات تحت شکنجه، در خطر اعدام به اتهام بغی قرار دارند.

از مقامات ایرانی می‌خواهم که اجرای این اعدام‌ها را متوقف کنند. طبق میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی که ایران نیز به آن ملحق شده است، مجازات اعدام نباید برای جرائم امنیتی با تعاریف کلی (یا مبهم و غیردقیق) اعمال شود.

شرایط دشواری که کشور ایران، در بحبوحه‌ی درگیری‌های منطقه‌ای و پیامدهای گسترده‌‌اش بر وضعیت حقوق بشر، با آن روبه روست را درک می‌کنم. اما همانطور که در بیانه‌ی اخیر، که به امضای ده نفر از دیگر گزارشگران ویژه‌ی سازمان ملل رسیده‌ است، اشاره کردم، باز تاکید می‌کنم که جهان نظاره‌گر رفتار مقامات ایرانی با مردم خود، از جمله با زندانیان سیاسی‌ست و این معیاری تعیین‌کننده برای سنجش تعهد مقامات ایران به حقوق بشر و حاکمیت قانون (بر طبق استانداردهای بین‌المللی) خواهد بود.»


#یاری_مدنی_توانا #نه_به_جمهوری_اسلامی #نه_به_اعدام #ایران
@Tavaana_TavaanaTech
20💔11
ابراهیم نظری کیاسرایی، شهروند ساکن رشت، بازداشت شد

بنا به گزارش دریافتی، ابراهیم نظری کیاسرایی، ساکن رشت، روز ۱۴ تیر ماه حوالی ظهر توسط اطلاعات سپاه رشت بازداشت شده است.

طبق این گزارش ماموران ایشان را در محل کار و در مغازه مکانیکی بازداشت کرده و بعد از آن به خانه‌اش رفتند و خانه را تفتیش کردند.
ماموران در حضور همسر و فرزند ایشان رفتار نامحترمانه‌ای با ایشان داشتند.

تا این لحظه از علت بازداشت و محل نگهداری ایشان اطلاعی در دست نیست.

#ابراهبم_نظری_کیاسرایی #رشت #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
💔225🕊5
پس از «آتش‌بس موقت» بین جمهوری اسلامی و اسرائیل، همچنان در شهرهای مختلف شاهد انفجارهای متعدد هستیم. جمهوری اسلامی در رسانه‌های خود این انفجارها را به «انفجار گاز» اعلام می‌کند.

حسین باستانی، روزنامه‌نگار در این خصوص نوشت:

«‏از عجایب تاریخچه عملیات موساد در ایران، تلاش ج.ا برای «انکار مسئولیت» اسرائیل است. انفجار ۱۳۹۰ بیدگنه که به کشته شدن حسن طهرانی مقدم -پدر برنامه موشکی سپاه- انجامید، نمونه واضح این رویه بود: سپاه انفجار را نتیجه «حادثه» معرفی کرد، ولی بعدها معلوم شد که کار موساد بوده.
در انفجار ۲۱ آبان ۱۳۹۰ «پادگان موشکی شهید مدرس» در بیدگنه، سرتیپ طهرانی مقدم به همراه حدود ۴۰ نفر دیگر از پرسنل و افسران سپاه کشته شدند. منابع حکومتی در ابتدا دلیل واقعه را انفجار سی‌ان‌جی (گاز طبیعی فشرده) و سپس، وقوع حادثه در هنگام جا‌به‌جایی مهمات دانستند. ولی بعدها، منابع اسرائیلی فاش کردند که انفجار بیدگنه کار موساد بوده و سریال امنیتی «گاندو» در تلویزیون ج.ا هم، به دست‌داشتن اسرائیل در انفجار بیدگنه اذعان کرد.
در مورد اصرار نهادهای نظامی-امنیتی ایران به انکار مسئولیت اسرائیل در وقایعی از این دست، البته می‌توان تحلیل‌های گوناگونی داشت. ولی در خوش‌بینانه ترین حالت، دلیل این تلاش را باید اولویت غیرطبیعی «تبلیغات» در رفتار ج.ا دانست. به عبارت دیگر، یک اولویت‌ مهم حکومت در ارتباط با عملیات اسرائیلی‌ها در خاک ایران، «زیر سوال نرفتن توانایی معتمدین نظام» در مقابل اسرائیل بوده است. حتی اگر این رویه، به نوعی تلاش مستمر، پرزحمت و پرهزینه برای -اصطلاحا- «ماله کشی» عملیات موساد در ایران منجر شود.
در فقره انفجارهای پی در پی هفته های اخیر در تهران و برخی شهرهای دیگر، البته هنوز اطمینان نداریم که که دلیل یا دلایل مشخص آنها چه بوده است. ولی تصاویر مکان‌های انفجار، پذیرش روایات نهادهای حکومتی در مورد «انفجار گاز» را دشوار می‌کند. روایاتی که درواقع، یادآور تجربیات مشابه «اطلاع‌رسانی» حکومت راجع به منشا «انفجارهای مشکوک» در سال‌های گذشته هستند.»


طرح از محمد یاوری


#ج_ا_یعنی_جنگ #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
👍3513
«برای استادی که ایستاد و روشنی بخشید

✍🏽 بینش نوروزی | ۱۹ تیر ۱۴۰۴

بیست و یک روز است که دکتر حسن باقری‌نیا بازداشت شده.
استادی شریف، آرام، و آگاه، که سال‌ها در دانشگاه، روان‌شناسی و مسائل اجتماعی را با نگاهی عمیق و انسانی تدریس کرد.

چیزی که ایشان را از بسیاری جدا می‌کرد، فقط دانش‌ نبود؛ شجاعتش بود. شجاعتِ گفتنِ آنچه خیلی‌ها می‌دانند ولی نمی‌گویند.

در دوره‌ای که فضای دانشگاه‌ها پر از سکوت و احتیاط است، او بی‌پرده از رنج مردم، از فریب‌های سیاسی، و از سرکوب سخن گفت، با تحلیل، صراحت، و امید به آگاهی جمعی. همین روشنی‌اش، برای برخی سنگین آمد و دستگیرش کردند.

امروز، بعد از گذشت سه هفته، هنوز خبری روشن از وضعیت ایشان در دست نیست.

این یادداشت را نه تنها برای حمایت از ایشان که برای پاسداشت انسانیتی که در وی بود و هست، می‌نویسم. برای یادآوری این که «استاد»، یعنی کسی که در روزهای سخت، نه فقط درس، که راه را نشان می‌دهد.

یک روز پیش از بازداشت، پیامی دلگرم‌کننده از ایشان گرفتم، از آن جنس حرف‌هایی که فراموش نمی‌کنم. و هنوز با من است، چون نوری‌ست که در دل ظلمت خاموش نمی‌شود.

برای دکتر باقری‌نیا،
آرزوی سلامتی، آزادی، آرامش و برکت دارم. و برای خودم و همنوعانم، آرزوی وجدان بیدارتر، دل‌های نترس‌تر،
و دانشگاه‌هایی که دوباره خانه‌ی دانایی و شجاعت باشند.»
از تلگرام بینش نوروزی
https://www.tg-me.com/BineshNowruzi

ـ لازم به ذکر است، دکتر حسن باقری‌نیا در تاریخ ۲۸ خردادماه در پی یورش مأموران امنیتی به منزلش در مشهد بازداشت شد. همسر او، فاطمه نورادی، نیز در همان زمان بازداشت و یک روز بعد آزاد شد.

سه اتهام زیر به دکتر باقری‌نیا تفهیم شده است:
ـ «فعالیت تبلیغی علیه نظام و فعالیت تبلیغی در حمایت از رژیم منحوس»
ـ «توهین به رهبر»
ـ «تشویش اذهان عمومی و تحریک افراد به اغتشاش علیه جمهوری اسلامی»

او تا کنون سه تماس کوتاه با خانواده داشته و گفته که نمی‌تواند بگوید که کجا است. به نظر می‌رسد او همچنان در بازداشتگاه نهاد امنیتی در حال بازجویی شدن است، هرچند در ابتدای بازداشت به قرنطینه زندان وکیل‌آباد مشهد منتقل شده بود.

پیش‌تر دکتر باقری‌نیا به دلیل فعالیت‌های انتقادی خود، مجموعاً به ده سال و نه ماه حبس محکوم شده بود که طبق ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، شش سال آن قابل اجرا است. از این مدت، پنج سال حبس به‌صورت تعلیقی صادر شده که در صورت تشخیص ارتکاب مجدد جرم از سوی حکومت، اجرا خواهد شد. همچنین او به دو سال محرومیت از تدریس در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و دو سال ممنوع‌الخروجی محکوم شده بود.

دکتر باقری‌نیا پیش‌تر نیز به دلیل حمایت از خیزش انقلابی ۱۴۰۱ ممنوع‌التدریس شده بود.

#حسن_باقری_نیا #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
🕊3718💔5👎1
سندروم گاز بی‌قرار!
واکنش کاربران به انفجارهای متعدد که رسانه‌های حکومتی آن را «انفجار گاز» اعلام می‌کند

‌پس از «آتش‌بس موقت» بین جمهوری اسلامی و اسرائیل، همچنان در شهرهای مختلف شاهد انفجارهای متعدد هستیم. جمهوری اسلامی در رسانه‌های خود این انفجارها را به «انفجار گاز» اعلام می‌کند.

این موضوع با واکنش طنز کاربران در شبکه‌های اجتماعی روبرو شده است.


💰 tavaanatech
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
👍34
2025/07/14 22:09:56
Back to Top
HTML Embed Code: