Telegram Web Link
Forwarded from گفت‌وشنود

محمودرضا جمشیدی، عضو هیئت رئیسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، گفت: «پیش‌تر تخریب‌ها به‌صورت غیرمستقیم بود، اما الان کار به جایی رسیده که شخص رئیس‌جمهور آمریکا به‌طور مستقیم مرجعیت شیعه از جمله علی خامنه‌ای را تهدید به ترور کرده است.»

وی افزود: تهدید مستقیم رهبر و مرجعیت، تهدید موجودیت دین و امت اسلامی است. مرجعیت، نیابت عامه امام زمان است و تعرض به آن تعرض به حریم ولایت محسوب می‌شود. اگر کسی – هر شخص یا رژیمی – بخواهد به چنین جایگاهی آسیب بزند، طبق فتوای شرعی حکم محارب دارد.

او افزود: «اگر تعرضی به مرجعیت صورت گیرد، تمام جهان استکبار، از سفارت‌های آمریکا و اسرائیل گرفته تا مراکز نفوذ آن‌ها در منطقه، در آتش خشم امت اسلامی خواهد سوخت.»

#فتوا #محاربه #مهدورالدم #مرجعیت_شیعه #شیعه_گری #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
میلاد کریمی‌نسب در چرام و مهدی کرمی در سوق از توابع دهدشت بازداشت شدند.
گزارش‌های رسیده از منابع موثق محلی نشان می‌دهد که میلاد کریمی‌نسب حدودا در تاریخ ۲۱ خرداده در شهر چرام بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود بعد چندین روز به زندان دهدشت منتقل شده است
همچنین مهدی کرمی در تاریخ ۲۸ خردادماه در شهر سوق بازداشت و بعد از چند روز به زندان دهدشت منتقل می‌شود
هنوز از اتهامات احتمالی این دو شهروند اطلاعی در دسترس نیست.

#میلاد_کریمی_نسب #مهدی_کرمی #چرام #سوق #دهدشت #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
آقای نوید محمدزاده!
فقط پدرزن تو تحقیر نشده! فقط به پدرزن تو توهین و ظلم نشده!

نوید محمدزاده اخیرا در ویدیویی به بازداشت پدرزنش در جریان بازداشت و اخراج گسترده اتباع افغانستان اعتراض کرده. با رگ گردن ورم‌کرده. ولی تنها چیزی که در اون ویدیو میگه درباره پدرزنش هست. انگار هیچ انسان دیگه‌ای مورد ظلم و تبعیض و رفتارهای غیرانسانی قرار نگرفته.

آقای محمدزاده! این فقط پدرزن تو نیست که تحقیر شده و بهش ظلم و توهین شده. هزاران انسان دیگه هم هستن که قربانی این رفتارها شدن.
برای دفاع از هم‌وطنان خودمون که در زندان هستن یا برای اعتراضات به خیابون اومدن که صدای تو و خیلی دیگه از سلبریتی‌ها در نیومد، لااقل می‌تونستی از شهرتت استفاده کنی و یک کمپین راه بندازی برای اعتراض به این رفتارهای غیرانسانی.

‌با حمایت این مردم به شهرت رسیدید ولی حاضر نیستید از شهرت و منافع‌تون یا حتی بخشی از اون به خاطر همین مردم بگذرید.

- پیام فوق را یکی از مخاطبان توانا فرستاده است.
نظر شما چیست؟
———————
جمهوری اسلامی اخیرا پس از شکست مفتضحانه از اسرائیل، دست به اخراج غیرانسانی و گسترده اتباع افغانستان زده است. افرادی که بعضا برای سالیان در ایران زیسته‌اند و خانه و زندگی‌شان را ساخته بودند. آن هم با توهین و تحقیر و رفتارهای غیرانسانی. یکی از اتباع افغانستان می‌گفت ماموران حتی پاسپورت او را پاره کرده‌اند.


#نه_به_نژادپرستی #نه_به_افغان_ستیزی #نه_به_جمهوری_اسلامی #مسئولیت_شهروندی #ایران #افغانستان #نوید_محمدزاده #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
جمهوری اسلامی همواره برای ترویج ایدئولوژی مطلوب خود، از کودکان استفاده ابزاری می‌کند. حالا این بار کودکان را جلوی دوربین آورده تا علیه «ایدئولوژی اسرائیل‌ستیزی» و «فرهنگ مرگ طلبی ایدئولوژیک» را از زبان آن‌ها به خورد مردم دهد.

چرا گفته یک تروریست (پاسدار سلیمانی) را از زبان کودک باید بشنویم؟ چرا یک کودک باید آرزوی کشته شدن بکند؟ چرا یک کودک باید بگوید که یک کشور را با خاک یکسان می‌کند؟

یادمان نرفته که در جریان جنگ هشت ساله، کودکانی را با سودای «بخشیده شدن گناهان» و دستیابی به «کلید بهشت» به روی میدان مین می‌فرستادند....

حکومتی که برای جان انسان‌ها ارزشی قائل نیست، از آن‌ها سپر انسانی می‌سازد و ترویج می‌کند که مناطق تحت خطر را (در هنگام اعلام خطر) ترک نکنند، برای مردم پناهگاه هم نساخته، تا بعد از اجساد مردم هم سوءاستفاده کند.

#حقوق_کودک #پروپاگاندا #ج_ا_یعنی_جنگ #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
Forwarded from گفت‌وشنود


برای خوب بودن، همیشه نیازی به ترس از جهنم یا امید به بهشت نیست؛ انسان بودن، خودش دلیل کافی‌ست.
شايد آزمون واقعى انسان بودن، اخلاقى زيستن بدون وعده باشد.

متن و پوسترها بازنشر از صفحه اینستاگرام امیر بصیری


#پرسشگرى #مسئولیت_اخلاقی #اخلاق #فلسفه #فلسفه_اخلاق
#گفتگو_توانا

@Dialogue1402
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
علی خامنه‌ای، ۲۵ آذر ۱۳۸۲:
امروز وضع صدام حسین ظالم متکبر به جایی رسیده که در یک دخمه زندگی می‌کند و برای جان پلید و ننگینش حاضر است هر ننگی را تحمل کند
کسانی که می‌دانند این حیوان درنده چه بوده احساس خشنودی می‌کنند
ملت عراق از دست این گرگ خون‌خوار رنج‌های زیادی کشید و حالا خلاص شد
@hafezeye_tarikhi

ـ ملت ایران هم از دست ضحاک آزاد خواهد شد. پیرمرد متوهمی که هنوز از دخمه‌اش خارج نشده. دیکتاتوری که سرنوشتی بهتر از صدام و قذافی نخواهد داشت.

#ج_ا_یعنی_جنگ #نه_به_جمهورى_اسلامى #خامنه_ای #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
Forwarded from گفت‌وشنود


عسکر دیرباز، عضو مجلس خبرگان با اشاره به جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل گفت: «شجاعت و درایت رهبری موجب ارتقای جایگاه عزت ملی ایران شد.»
او ادامه داد: «جمهوری اسلامی تسلیم هیچ قدرتی در دنیا نشده و نخواهد شد و همانطور که رهبری گفت، ملت ایران در برابر استکبار جهانی سر خم نخواهد کرد.»


‼️علی خامنه‌ای از ابتدای رویارویی نظامی جمهوری اسلامی و اسرائیل در مکانی نامعلوم پنهان شده و غیبت بیش از سه‌هفته‌ای او که حتی در مراسم عزاداری محرم در حسینیه دفترش که با وجود شرکت مقامات ارشد نظام حضور پیدا نکرد، باعث شده تا برخی تحلیل‌گران این غیبت را علاوه بر ترس از کشته‌شدن تاکتیکی برای پرهیز از هرگونه مسوولیت‌پذیری سیاسی در قبال توافق احتمالی و یا تبعات دیگر جنگ بدانند.

#مرجعیت_شیعه #فتوا #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل، در خصوص رفتار غیر انسانی حکومت، با مهاجران افغانستانی نوشت؛

رفتار اخیر حکومت ایران در قبال مهاجران افغانستانی، به‌ویژه اخراج‌های گسترده، بازگرداندن به کشور مبدا بدون لحاظ کردن جنبه‌های انسانی، عدم شفافیت در اعلام ساز و کار اخراج از کشور و فشارهای اداری و امنیتی، در تضاد آشکار با تعهدات بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران از جمله کنوانسیون ۱۹۵۱ مربوط به وضعیت پناهندگان، اصل عدم بازگرداندن (non-refoulement)، کنوانسیون حقوق کودک، و توافقات سه‌جانبه با دولت افغانستان و UNHCR است.

مردم ایران و افغانستان دهه‌ها در کنار یکدیگر با احترام، همزیستی و تعامل انسانی زندگی کرده‌اند. این پیوند دیرینه، وظیفه‌ای اخلاقی و تاریخی برای حفظ کرامت مهاجران و پناه‌جویان افغانستانی بر دوش نهادهای حاکمیتی ایران می‌گذارد.

اخراج اجباری، بازداشت‌های فله‌ای و محدود کردن دسترسی مهاجران به خدمات اولیه، نقض حقوق بنیادین انسان‌هاست، آنهم درحالی که به گواه گزارش‌های منتشر شده، درمیان بازداشت شدگان افراد دارای مدارک معتبر اقامت، تحصیل و اشتغال به وفور حضور دارند و این موضوع خلاف موازین انسانی و تعهدات جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های بین‌المللی است.

لازم است ضمن رعایت اصول و قواعد انسانی، راهکارهای لازم برای مدیریت حضور و یا بازگشت داوطلبانه اتباع افغانستانی که خود قربانی نظام ایدئولوژیک حاکم بر آن کشور هستند، جایگزین رفتارهای غیرقانونی و غیرانسانی شود.

نرگس محمدی
۱۲ تیر ۱۴۰۴
تهران، ایران


#افغانستان #ایران #نرگس_محمدی #نه_به_نژادپرستی #نه_به_افغان_ستیزی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
۱۳ تیر ماه زادروز کارون حاجی‌زاده بود، کودک ۹ ساله‌ای که توسط عوامل وزارت اطلاعات کشته شد.

«دهانش پر از مو بود و خون. چشمانش باز بود. دستانش هم پر از مو بود، پر از خون بود…کارون از ترس، از پشت، بابایش را با دست و دندان گرفته بود.»
این کودک ۹ ساله بخاطر فعالیت‌های پدر نویسند و شاعرش، با ده‌ها ضربه چاقو کشته شد.
حمید حاجی‌زاده در ۴۸ سالگی در ۳۱ شهریور ۱۳۷۷ و همراه با کودک ۹ ساله‌اش کارون به قتل رسید. قتلی به شدت دلخراش. ۲۷ ضربه چاقو به پدر وارد شد و کارون پدر نیز که کودکانه برای دفاع از او وارد شده بود با ۱۶ ضربه چاقو جان باخت.

«اشتباه ساده»؛ نامی‌ست که وزارت اطلاعات روی جنایت قتل حمید حاجی‌زاده و پسر خردسالش کارون می گذارد؛ جنایتی که به تعبیر آگاهی کرمان، انگیزه‌ای به بزرگی چنار می‌خواست و چه انگیزه‌ای بالاتر از قتل نویسنده سرکش و شاعر ناراضی، با اسم رمز «تهاجم فرهنگی»؟
نام حمید حاجی‌زاده در لیست اسامی کسانی بود که وزارت اطلاعات آنان را برای قتل نشان کرده بود. باورش سخت است که یک شاعر را صرفا برای سرایش شعر به قتل برسانند؛ آن هم به فجیع‌ترین شکل ممکن. اما واقعیت این است.

- داستان قتل حمید حاجی‌زاده و کارون ۹ ساله، بسیار دردناک است، در سال‌های اخیر ارس و اروند که آن زمان نوجوان بودند، در مصاحبه‌هایی جزئیاتی از آن جنایت را بیان کردند و از همان زمان مورد تهدید و فشار توسط نهادهای اطلاعاتی قرار گرفتند.

ارس، برادر کارون به رسانه‌ها گفت که روی دیوارهای خانه جای دست‌های کارون را دیده که از قاتل فرار می‌کرده. چشم‌های کارون هنگام مرگ پدرش، حمید حاجی‌زاده را نگاه می‌کردند....

این گزارش توانا را بخوانید
https://tavaana.org/hamid_haji_zadeh_and_his_son/

#حمید_حاجی_زاده #کارون_حاجی_زاده #صدامونو_بشنوید #قتل_های_زنجیره_ای #یاری_مدنی_توانا


@Tavaana_TavaanaTech
زهره سرو، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین بود که با اعمال خشونت فراوان به زندان قرچک ورامین منتقل شد. او بیش از سه سال و نیم است که در زندان به سر می‌برد در این مدت مادر بیمارش را از دست داد و تنها توانست در مراسم خاک‌سپاری مادرش شرکت کند.

این زندانی سیاسی، در نامه‌ای که به مناسبت سالگرد درگذشت مادرش منتشر کرده، از قتل و سرکوب هم‌وطنان‌مان به دست جمهوری اسلامی هم نوشته است:

«زهره سرو، زندانی سیاسی:
برای ما بیگانه نیست؛ سرب‌های داغ و سرکوب‌های وحشیانه تندگرایان آتش به اختیار

روزها در حال سپری‌شدن است و ما در حال سپری عمر گران.
دیروز سالروز مادرم بود و من می‌بایست در غم فراغش میان زاغه پر از خاطره‌های دردناک می‌گریستم؛ اما اخباری که گاه‌گاه به گوش ما می‌رسد بیانگر داغ‌ها و از دست دادن‌هایی است که با این خاک بیگانه نیست.
یک روز در خاش زنی را بی‌گناه می‌کشند، یک روز هم‌وطنانی در همدان با بی‌رحمی به گلوله بسته می‌شوند. برای ما بیگانه نیست؛ سرب‌های داغ و سرکوب‌های وحشیانه تندگرایان آتش به اختیار.

گاهی فکر می‌کنم اگر یک طناب دار یا یک سرب داغ بر تنم می‌نشست، زجرش کمتر از این از دست دادن‌هایی بود که هر روز باید تحمل کنیم. امروز ما محکوم نه به حبس و شکنجه؛ بلکه محکوم به از دست دادن عزیزان‌مان در جای‌جای وطن‌مان هستیم و این خود رنج و شکنجه‌ای سخت و غیر قابل تحمل است.
من امروز این کشتار و سرکوب هم‌وطنانم را، که مظلومانه در جای‌جای ایران در حال زخم‌خوردن هستند، محکوم می‌کنم و امیدوارم راهی به سوی نور و فردایی بهتر برای کشور و ملت ایران باز شود.

زندانی سیاسی، زهره سرو، بی‌دادگاه قرچک تحمیلی»

#ج_ا_یعنی_جنگ #یاری_مدنی_توانا #نه_به_جمهوری_اسلامی #زندانیان_سیاسی #بیانیه


@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
حقوق زندانی در استفاده از تلفن‌همراه و رایانه

در آئین‌نامه اجرایی سازمان زندان‌ها چنین حقی برای محکومانِ به حبس، در نظر گرفته نشده است. اما از آن‌جا که متهمان، شرایط حساس‌تری نسبت به محکومانِ به حبس دارند. چون امکان اینکه احتمال برقراری ارتباط با دنیای خارج از بازداشتگاه و تلاش برای از‌بین‌بردن آثار جرم وجود داشته باشد، در مورد متهمان متصور است و به نظر می‌رسد که نسبت به امکانات ارتباطیِ متهمان، باید مراقبت و حساسیت بیشتری وجود داشته باشد.

اما در مورد زندانیانی که با محکومیت به حبس پرونده‌شان بسته شده و در راستای اجرای حکم در زندان به‌سر می‌برند، تصور چنین احتمالی اساساً بی‌جا است.

با توجه به اینکه استفاده از تلفن همراه و رایانه در مقررات آئین‌نامه اجرایی بازداشتگاه‌ها، به عنوان حقی برای متهمان شناخته شده است، می‌شود چنین استنباط کرد که به طریق اُولی، محکومانِ به حبس هم – که هیچ‌گونه احتمال تبانی برای از‌بین‌بردن آثار جرم در مورد آن‌ها متصور نیست – باید از این حق برخوردار باشند.


https://tavaana.org/prisonersrights14/

در کست‌باکس
https://soundcloud.com/tavaana/chgjupusw3qu
در ساندکلاد:
https://soundcloud.com/tavaana/chgjupusw3qu

منبع: کتاب حقوق زندانی به زبان ساده، منتشر شده توسط کانون مدافعان حقوق بشر

#پادکست #حقوق_زندانی_به_زبان_ساده #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
2025/07/05 05:01:06
Back to Top
HTML Embed Code: